‘Soms zeggen ze dat donkere voetballers geen techniek hebben’

Zaterdag, 9 maart 2019 om 13:46Demen Bulbul • Laatste update: 13:58

Abdoulaye Doucouré geldt de afgelopen twee seizoenen als een van de meest stabiele middenvelders in de Premier League. De 26-jarige Fransman werd in februari 2016 door Watford naar Engeland gehaald en staat inmiddels naar verluidt op de radar bij grote clubs als Chelsea en Paris Saint-Germain. Doucouré staat bekend als powerhouse, maar de middenvelder benadrukt dit weekeinde dat hij meer in zijn mars heeft.

"Op het begin zeiden veel mensen: 'Doucouré is geen technische voetballer, hij is alleen sterk, hij rent alleen'. Nu die mensen echter zien dat ik doelpunten maak en assists geef, zeggen ze: 'Nee, hij is een technische speler. Hij kan goed voetballen'", zo laat de middenvelder van Watford weten in gesprek met de Daily Mirror. Doucouré maakte drie jaar geleden voor ongeveer 10,6 miljoen euro de overstap van Stade Rennes naar Watford en groeide vrijwel onmiddellijk uit tot een gewaardeerde kracht op Vicarage Road.

Inmiddels staat de teller op elf doelpunten en tien assists in negentig officiële wedstrijden voor the Hornets. Doucouré, wiens roots in Mali liggen, stelt dat er in de voetballerij vooroordelen bestaan over donkere spelers. "Soms zeggen ze dat donkere voetballers geen techniek of bepaalde technische elementen hebben in hun spel. Dat is echter niet waar", vervolgt hij. Doucouré wijst op Yaya Touré, die jarenlang in Engeland succesvol was namens Manchester City. "Hij is een erg technische speler."

"Ikzelf? Ja, ik probeer ook gebruik te maken van mijn technische vaardigheden. Ik probeer met de bal aan de voet te dribbelen om zo doelpunten te maken. Ik ben niet louter fysiek sterk. En rennen is zeker niet het enige wat ik doe op het veld. Ik heb veel kwaliteiten", aldus Doucouré, die ook nog mooie woorden over heeft voor Manchester United-middenvelder en landgenoot Paul Pogba. "Hij verdient groot respect, maar veel mensen spreken alleen over de dingen die gebeuren naast het veld. Bijvoorbeeld over de manier hoe hij zich kleedt en zijn kapsel. Op het veld is hij voor mij echter een van de beste middenvelders dit seizoen."


Poll

Zie jij Abdoulaye Doucouré ooit voor een Europese topclub spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ronaldinho was ook best wel technisch. Ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen dat donkere spelers niet technisch zijn.

9 maart 2019 om 14:02

Ik denk niet dat Ronaldinho in dit geval onder de donkere spelers valt.

9 maart 2019 om 14:14

Ik heb ook nog nooit eerder iemand zien beweren dat Ronaldinho geen donkere speler was. Zijn JayJay Okocha of Clarence Seedorf wel donker genoeg?

9 maart 2019 om 14:18

Onder welke kleur valt Ronaldinho volgens jou dan wel? Genoeg voorbeelden op te noemen van donkere spelers die geweldige techniek hebben. Hoeven we niet eens voor buiten de grenzen te kijken.

9 maart 2019 om 14:14

Dit is de eerste keer dat ik het hoor, heb het ook nog nooit eerder gehoord. Maar ja, ik ben Ajacied, wij hebben spelers als Kluivert gehad.

9 maart 2019 om 17:57

SpeedyAFC Het is algemeen bekend dat ze in Europa technisch verder zijn. Mensen willen het labelen onder donker of blank omdat dat lekker makkelijk is. Uiteindelijk draait het om de cultuur en niet om de kleur.

9 maart 2019 om 22:32

Cultuur zal er mijn inziens ook weinig mee te maken hebben. Het gaat uiteindelijk om geld, in Europa hebben wij uitstekende faciliteiten waardoor kinderen al op jonge leeftijd serieus kunnen trainen. Je vind ze echt in elke stad, zelfs in de meeste dorpen. Dergelijke faciliteiten heb je in Afrika nauwelijks. Om vanuit een Afrikaans land profvoetbal te bereiken is bijna onmogelijk.

10 maart 2019 om 04:43

In zuid Amerika vind je ook niet altijd de beste faciliteiten, zou me niks verbazen als in sommige aziatische of oost europese landen ze nog betere faciliteiten hebben. Toch produceren ze in Zuid amerika genoeg spelers door de voetbal cultuur die er heerst. Uiteindelijk zal het er allebei toe doen uiteraard.

10 maart 2019 om 17:05

zuid Amerika heeft juist in de arme wijken voetbalscholen waar ze de talenten vroeg ontdekken. In Brazilie en Argentinie zijn de clubs erg groot en gaat er veel geld om in het voetbal.

9 maart 2019 om 15:00

Als je tussen de regels doorleest snap je dat de beste man Afrikaanse spelers bedoelt. Incidenteel zijn er best technische Afrikaanse voetballers maar vergelijk maar eens een wedstrijd tijdens het EK of de Afrika Cup. Bij de Afrika Cup is het opportunistischer, beuken, rennen maar weinig goed voetbal. Bij de Europese teams zit er vaker een idee achter middels zorgvuldig opgezette aanvallen. Dit is ook waar het vooroordeel vandaan komt dat Afrikaanse (lees: donkere) voetballers minder technisch zijn.

9 maart 2019 om 16:32

En hij bedoelt specifiek sub-sahara Afrikanen. Zidane is bijvoorbeeld even Afrikaans als Decoure.

Maar dan moet hij gewoon zeggen wat hij bedoelt. Zeker als hij gaat praten over vooroordelen gebaseerd op huidskleur.

9 maart 2019 om 15:00

Als je tussen de regels doorleest snap je dat de beste man Afrikaanse spelers bedoelt. Incidenteel zijn er best technische Afrikaanse voetballers maar vergelijk maar eens een wedstrijd tijdens het EK of de Afrika Cup. Bij de Afrika Cup is het opportunistischer, beuken, rennen maar weinig goed voetbal. Bij de Europese teams zit er vaker een idee achter middels zorgvuldig opgezette aanvallen. Dit is ook waar het vooroordeel vandaan komt dat Afrikaanse (lees: donkere) voetballers minder technisch zijn.

9 maart 2019 om 16:20

@lucajax "Bij de europese teams zit er vaker een idee achter" Er is zoveel mis met deze opmerking. Appels met peren, je vergelijkt een continent met wereld competities, met een continent dat veel lagere niveau competities heeft. Daarnaast slaat het ook nog eens nergens op om hele continenten te vergelijken. Kan je eerder landen vergelijken, zoals een honduras en een Angola ofzo. Zal beide niet super zorgvuldig voetbal zijn. On: Tegenwoordig is de wereld zo gemengd dat op basis van afkomst/ras beoordelen, compleet idioot is.

9 maart 2019 om 15:51

Xyzz Zeg dan Eto’o, Ronaldinho is een Braziliaan met ergens een negroide oma of opa. Ik beweer toch ook niet dat Nederlanders technisch goed zijn en dan Asensio als voorbeeld gebruiken.

9 maart 2019 om 16:29

Decoure heeft het over huidskleur, niet afkomst.

9 maart 2019 om 17:53

xyzz Decoure praat over zichzelf Pogba en Yaya Toure. Allemaal spelers met duidelijk Afrikaanse roots. Ronaldinho is in de verste verte niet het type donkere speler waar Decoure het over heeft. Als ik Nederland - Angola kijk en tegen jou zou zeggen die blanke hebben wel een goeie techniek. Praat ik natuurlijk over het Nederlandse elftal met Memphis depay, Wijnaldum etc. Niet over Ijsland of Noorwegen. Mijn blanke vrienden kunnen mij bruin vinden en me donkere vrienden vinden mij blank. Jij vind Ronaldinho miss donker, maar Decoure heeft het niet over Dinho, Dinho heeft nog niet eens kroeshaar zoals de Pogba & Toure. Duidelijk het type donkere persoon waar Decoure zichzelf onder schaart en hij het over heeft. Dat jij stug wilt doen...

10 maart 2019 om 08:59

Ik heb ook nooit iemand horen zeggen dat donkere spelers niet technisch zijn. Echter gebeurt het wel vaak dat hun fysiek meer besproken wordt dan hun techniek. Zo hoor je analisten Pogba omschrijven als een snelle en sterke speler. Dat is hij natuurlijk ook, maar zijn techniek valt mij veel meer op en daar wordt vaak niet over gesproken. Ik denk dat dat hiermee bedoeld wordt. Donkere spelers worden te snel neergezet als enkel sterk, snel en atletisch en daarom vergeet men het nog weleens over hun techniek te hebben.

Zit wel een kern van waarheid in. Naar mijn mening zijn donkere spelers vaak veel atletischer dan blanke spelers. Als je nu ook eventjes alle huidige technische middenvelders voor je haalt zijn ze bijna allemaal blank. Ik vind blanke spelers vaak beter in keuzes maken in het veld bijvoorbeeld. Vaak zijn donkere spelers sterker en sneller over het algemeen gezien? Nu krijg ik waarschijnlijk weer de racisme kaart op mijn dak, maar dit is gewoon mijn mening. Het is zo duidelijk te zien dat donkere en blanke mensen allebei excelleren in bepaalde sporten. Je hebt idd uitzonderingen. Brazilianen bijvoorbeeld zijn vaak heel technisch? Technisch zijn heeft naar mijn mening ook met tactisch inzicht te maken. In voetbal is het een combi aangezien je daar veel facetten nodig hebt.

9 maart 2019 om 14:06

Als je fysiek sterker bent, ga je ook vaker je fysiek gebruiken in je voordeel. Als je iemand eruit kan rennen waarom dan een trukendoos open doen. Hetzelfde geldt voor als je juist minder snel en sterk bent dan moet je het compenseren met inzicht en positionering etc. Spelers die t allebei hebben zijn CR7, Henry, Mbappe etc...

9 maart 2019 om 14:07

Ik vind de techniek van mbappe wel meevallen. Dat wordt echt overschat. Henry had een veel betere techniek

9 maart 2019 om 14:16

Mbappe heeft een schitterende techniek. Het is misschien geen Dembelé maar zeker bovengemiddeld. Neem dat hakje op de buitenspelgoal van Di Maria als voorbeeld en het belachelijk snel kunnen sprinten met een bal aan de voeten. Overigens ben ik het wel met je eens dat donkere voetballers vaak fysiek enorm sterk zijn en daar hun voordeel uithalen. Blanke voetballers daarentegen moeten het vaker van inzicht en techniek hebben.

9 maart 2019 om 14:20

Als je een hakje als enige voorbeeld noemt vind ik het zwak. Ik ben centrale verdediger en een behoorlijke houthakker. Ik heb wel op best decent niveau gespeeld, maar zelfs ik heb wel eens een hakje gedaan die aankwam. Mbappe is gewoon een renner en zeer doelgericht. Dembele heeft naar mijn mening veel meer talent dan Mbappe alleen gebruikt Dembele het nog niet naar zijn kwaliteiten. Al is Dembele de laatste maanden wel erg goed bezig.

9 maart 2019 om 14:35

Je overschat Henry's techniek, een geweldige speler maar technisch waren er betere. Mbappe is veel verfijnder.

9 maart 2019 om 14:41

Dat ligt aan wat je onder techniek schaart. Nee, hij gooide meestal geen trucendoos open, maar dat deed Bergkamp meestal ook niet, en dat is toch wel een speler waarvan gezegd kan worden dat hij een geweldige techniek had.

9 maart 2019 om 16:13

Henry was technisch fantastisch. Dit is lulkoek. Henry deed af en toe dingen met een bal die ik niet vaak zie.

9 maart 2019 om 14:25

Daar is niets racistisch aan, als er bepaalde patronen bij bepaalde groepen vallen te constateren dan is het niet erg om ze te benoemen. Vandaar dat er ook WK's en EK's zijn om bevolkingsgroepen tegen elkaar te laten spelen. OT: Van wat ik van hem heb gezien heeft hij een prima techniek. Sowieso doet heel Watford het momenteel erg goed en hoop dat ze volgend seizoen een gooi naar Europees voetbal kunnen doen.

9 maart 2019 om 14:34

Alleen klopt er niets van. Er zijn talloze donkere voetballers met een fantastische techniek.

9 maart 2019 om 14:43

@xyzz ik denk dat het grootste probleem is dat er heel veel mensen zijn die statistieken op deze manier niet begrijpen. Deze statistieken betekenen niet dat het een absolute waarheid is, maar kunnen verklaren waarom bepaalde fenomenen aanwezig zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil in intelligentie wat gemeten is tussen mannen en vrouwen. Als je naar deze curves kijkt dan is de gemiddelde vrouw slimmer dan de gemiddelde man, want deze curve loopt best nauw, dus veel concentratie in het midden (en de gemiddelde intelligentie ligt net iets hoger). Echter zijn de uitschieters, in zowel negatieve als positieve kant, veel vaker mannen. Dus de mensen met uitzonderlijke intelligentie of juist hele lage intelligentie zijn veel vaker mannen. Nou kan hier natuurlijk ook een vrouw bij zitten, echter 'volgens de statistieken' is de kans dat het een man is (uit mijn hoofd) 90%. Dus zoals eerder gezegd, dit zijn geen absolute waarheden, het zijn algemene gemiddeldes, hier heb je altijd uitzonderingen op en daarbij kunnen ze ook nog verschuiven.
Ik denk dat er wat gezegd kan worden over dat sommige analisten al snel grijpen naar korte conclusies, waardoor je dit beeld krijgt dat donkere spelers veel meer alleen gebaseerd zijn op power/fysiek, maar je kan ook denken dat ze dit juist veel knapper vinden. Kijk bijvoorbeeld naar wat Frenkie de Jong afgelopen week deed tegen Madrid, dat hij puur op fysiek (uit mijn hoofd) Vinicius van de bal afzette en vervolgens op techniek verder ging en nog een man uitspeelde (uit mijn hoofd Modric). Het fysieke aspect in deze blijft mij veel meer bij omdat het echt een man tegen man gevecht was, waar het technische gedeelte ook een foute inschatting van de tegenstander kan zijn (wat het in dit geval niet was). Dit vind ik ook zo knap aan bijvoorbeeld een Doucoure als je ziet hoe makkelijk hij wel niet zichzelf overeind houdt op het middenveld, dit betekent niet dat ik zijn techniek niet waardeer, maar de combinatie met zijn fysiek dat maakt hem uitzonderlijk.

9 maart 2019 om 15:02

Dat klopt, maar dat claimde ik ook niet. En 'donkere spelers' is inderdaad wel racistisch, want dan gaat het daadwerkelijk om huidskleur.

9 maart 2019 om 20:52

Zeg Social Justice Warrior hoe wil je dit dan omschrijven?.. Mensen van kleur?.. Want dan gaat het nog steeds om de huidskleur..

9 maart 2019 om 23:10

Waar heb je het over, volgens mij heb je mijn bericht niet goed gelezen. Ik zeg dat zeggen dat donkere voetballers doorgaans minder technisch zijn feitelijk gezien racisme is, maar zeggen dat Afrikaanse spelers vaak minder technisch zijn helemaal niet racistisch is (hoe breed die groep dan wel niet mag zijn, een Egyptenaar is nogal wat anders dan een Senegalees). Tenzij je niet op mij reageerde noem ik dit eerder logica dan Social justice.

9 maart 2019 om 18:35

Hmmmm dan is Cristiano Ronaldo toch een afrikaan? Ik wist het! Kon niet anders, die jongen oogde gewoon donker!!!

Ik heb eerder het idee dat men vaker zegt dat donkere spelers tactisch niet zo sterk zijn.

9 maart 2019 om 14:04

Tactisch inzicht heeft ook wel met techniek te maken naar mijn mening. Als e middenvelder moet je bijvoorbeeld technisch zijn, maar ook moet je de juiste keuzes maken. Je hebt tegenwoordig wel heel veel box to box spelers tho. Neem nou Pogba. Als ik zijn techniek zie en body zou hij eigenlijk veel beter moeten zijn dat hij doet. Ik vind alleen zijn tactisch inzicht redelijk beperkt.

9 maart 2019 om 14:10

maar waarom heeft tactisch inzicht nou met techniek te maken...dat leg je niet uit. Volgens mij zijn het gewoon 2 verschillende dingen.
Je hebt vaak wel techniek nodig om je tactiek uit te voeren

9 maart 2019 om 14:17

Andersom ook. Je kunt techniek hebben, maar als je niet weet wat er om je heen gebeurd kun je het ook niet benutten.

9 maart 2019 om 14:58

Beter voorbeeld, als je tactisch inzicht hebt maar niet de techniek om een bal over 35 meter te passen houd het snel op of als je niet de techniek hebt om snel open te draaien en de bal te verleggen naar de andere kant kan je nog zoveel tactisch inzicht hebben maar zal je niet slagen. Andersom als je veel techniek hebt maar niet weet waar de ruimte is kan je die bal wel over 35 meter op iemands stropdas afleveren maar als je die persoon niet ziet, houd het ook snel op.

9 maart 2019 om 15:02

Klopt ook denk ik wel een beetje. Is aan meerdere factoren toe te schrijven. Ik denk dat witte jongens over het algemeen een stuk minder egoistisch/balverliefd zijn wat het tactische spel sws wel tot goede brengt.

Europa is vrij tactisch over de gehele linie. Dat zie je ook in andere sporten zoals basketbal. In Amerika wordt bijvoorbeeld veel meer neergekeken op tactiek. Het team dat daar tactisch en meer op teamplay probeert te spelen wordt daar ook enorm uitgekotst. Men wil atletisme en fysieke kracht zien. Niet voor niets schrapt de NBA bepaalde tactische regels.

9 maart 2019 om 15:30

Ben ik niet helemaal met je eens, sport nummer 1 in Amerika is Honkbal als er iets een tactisch spelletje is dan is het we die sport. Daarnaast de term “Defense wins championships!” NBA gaat al jaren achteruit qua kijkers, met name omdat het een steeds saaiere sport wordt en steeds individueler...

9 maart 2019 om 15:49

Dat is onzin, american football staat op nummer 1 als het gaat om populariteit in de states. Honkbal stond vorig jaar op de laagste plek qua populariteit in 80 jaar ofzo. Bovendien vergrijst de groep honkbalfans ook. Honkbal zal miss op 1 staan bij de groep witte mannen die minimaal 50 jaar zijn. kijk alleen al naar die tv deal: 24 miljard voor 9 jaar voor nba en 5 miljard voor 7 jaar voor Mlb.

Basketbal wordt steeds individueler ja, en populairder. Europeanen roepen inderdaad vaak dat de NBA saai is omdat je veel iso play ziet. Maar dat vinden Amerikanen dan weer van Europees basketbal.

Maar internationaal groeit de nba bv enorm in China

Mijn twee favoriete voetballers aller tijden zijn donker,ronaldinho en Ronaldo en zijn twee van de meest technische spelers ooit....kanu,jayjay okocha,neymar,Seedorf,eusobio,henry, kluivert,mbappe,pogba,sane...

Met donker bedoelen ze van Afrikaanse komaf. Hun balgevoel is minder verfijnd. Je hebt natuurlijk een paar uitzonderingen zoals Okocha, Yaya Toure en nog een paar maar bij 95% is het wat minder verfijnd. Daar in tegen zijn ze fysiek en atletischer dan de ‘blanke’ voetballers. De donkere zuid amerikanen vallen natuurlijk niet in de minder verfijnde voetbalcategorie.

9 maart 2019 om 14:36

Sub-sahara Afrika dan specifiek. Maar als je doelt op een specifieke geografische regio dan moet je dat zeggen en niet alleen de huidskleur. Er zijn namelijk heleboel donkere spelers die daar niet vandaan komen.

Zal idd wel doelen op "donkere spelers" van Afrikaanse komaf. In dat opzicht snap ik zijn punt wel. Echter hoor je dan meer over het tactische ipv technische, tenminste hier in NL hoor je dat wel eens. Maar goed terugkomend op donkere spelers in het algemeen is er maar 1 duidelijk voorbeeld op te noemen, nota bene player of the Century Pele.

zit denk ik wel een beetje een kern van waarheid in als je puur afrikaanse voetballers bedoeld, want de Brazilianen zijn wel heel erg technisch.

Als ik afrikaanse landen zie voetballen op het WK enzo vind ik ze altijd technisch niet zo verfijnd als dat je van een prof voetballer zou verwachten, tenminste in vergelijking met voetballers die in europa actief zijn.

Wel zijn ze vaak erg snel en sterk.
Misschien ligt het aan de manier waarop ze opgeleid worden? met weinig focus op techniek en meer op snelheid en kracht

9 maart 2019 om 14:53

Deels opleiding en selectie. Dat zie je iig wel een westers land als bij Frankrijk. Als je de nadruk op kracht en snelheid legt dan breekt dat ook voornamelijk door.

Ik denk dat donkere spelers tegenwoordig gemiddeld een betere techniek hebben. Dit komt natuurlijk ook door hun motoriek. Spelintelligentie blijft denk ik wel een discussiepunt.

Volgens mij de eeuwige discussie, wat is belangrijker, technisch of tactisch kwaliteiten. Voorbeeld, inzaghi was technisch een drama (vergelijk hem met andere spitsen van top niveau) maar tactisch slim genoeg om de juiste positie altijd te vinden om te scoren. Mijn mening is dat tactisch inzicht meer opleiding en aandacht verdient of van nature te hebben. Techniek kan je op de hoek van de straat leren of de achtertuin tegen een muurtje aantrappen...

Donker en donker is natuurlijk wel een verschil hè. De halfbloedjes lijken de beste techniek te hebben. De zwarte spelers de meeste kracht en atletisch vermogen, de blanke spelers tactisch inzicht en mentale controle. Het is natuurlijk een ontzettend cliché, maar daarom in zijn algemeenheid niet minder waar lijkt me.

Ik hoef alleen al naar de Franse selectie te kijken die dit jaar het WK heeft gewonnen om als voorbeeld te gebruiken dat het niet ligt aan de huidskleur, maar de opleiding. Neem die Franse selectie eens dat is zo donker als wat. Veel technisch vaardige donkere spelers. Pogba, Mbappe, Dembele om maar eens een paar op te noemen. Afrikaanse landen leiden gewoon op met de focus op andere zaken, vandaar dat het soms zo zou kunnen overkomen

9 maart 2019 om 20:39

De drie die jij opnoemt zijn fantastische atleten, maar supertechnisch zou ik ze niet willen noemen. Dan komt Dembele nog eerst.

10 maart 2019 om 01:31

Mwa vind Pogba technisch ook sterk hoor kan hele mooie dingen met een bal, het ontbreekt hem vaak aan wat meer tactisch inzicht & Mbappe is natuurlijk technisch wel sterk, dat kan ook niet anders als je op dat tempo zo kunt dribbelen met de bal, dat wordt nogal eens onderschat. Becker kan ook hard rennen, maar...

10 maart 2019 om 01:33

En Dembele is dan van de 3 nog wel het meest technisch inderdaad. Goede dribbel in de benen, tweebenig, prima schot

Het feit dat er hier mensen zijn die bijvoorbeel een Paul Pogba noemen en dan zeggen dat hij technisch niet sterk is, is precies wat hij hier in dit artikel probeert duidelijk te maken. Er zijn maar weinig blanke spelers die technisch beter zijn dan een Paul Pogba & toch wordt hij vooral geroemd om zijn atletische vermogen. De nadruk wordt daar vaak meer op gelegd bij donkere voetballers. Heeft niks te maken met racisme is een een vooroordeel dat er gwn is ingeslopen.

10 maart 2019 om 07:05

Vind het goed dat je zegt dat het niets met racisme te maen heeft, want dat heeft het inderdaad totaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
I. SarrAanvaller288
J. NgakiaAanvaller220
S. PericaAanvaller131
B. FosterKeeper220
D. BachmannKeeper100
R. ElliotKeeper00
C. CathcartVerdediger191
Voor de complete selectie: Clubpagina Watford.

459 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 19 3 3 0
2019/2020 Manchester United 16 1 1 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
Laatste voetbalnieuws

‘Denk je echt dat Pogba in paniek raakt door mij? Kom op, alsjeblieft zeg’

Mino Raiola is het oneens met de aantijging dat hij geldbelust is. De persoonlijke verdiensten van de zaakwaarnemer worden met regelmaat uitgelicht: in 2017 berichtte Football Leaks bijvoorbeeld dat Raiola in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren