Van Persie: ‘Die wedstrijd van Wesley was heel erg geforceerd, vond ik’

Zaterdag, 9 maart 2019 om

Robin van Persie is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De 35-jarige aanvaller kondigde vorig jaar zijn afscheid aan en in aanloop naar zijn laatste wedstrijd in het shirt van Feyenoord, gaat hij in gesprek met het Algemeen Dagblad in op het einde van zijn carrière. Op een afscheidswedstrijd zoals Wesley Sneijder die kreeg bij het Nederlands elftal zit hij niet te wachten. “Die wedstrijd van Wesley was heel erg geforceerd, vond ik”, aldus Van Persie.

Toen Van Persie vorig weekend een hattrick maakte tegen FC Emmen (5-0) kreeg hij vanuit verschillende hoeken te horen dat het zonde is dat hij stopt met voetballen. Men vond dat hij best nog een jaar door kan gaan. “De insteek is stoppen en die is niet veranderd. En dat gaat ook niet veranderen. Denk ik”, zegt Van Persie enigszins twijfelend. “Nee, ik twijfel niet. Zeker niet. Die vraag of ik wil doorgaan, krijg ik alleen als ik goals maak. Niet als we verliezen. Ik ben duidelijk geweest. Maar het is wel moeilijk. Want wat is het juiste moment om te stoppen?”

In het interview wordt het einde van de loopbaan van Jaap Stam aangehaald. De oud-verdediger liet zich overhalen om toch nog een jaar door te gaan, om er vervolgens tijdens zijn laatste seizoen achter te komen dat het niet meer ging. Van Persie vindt dat veel spelers niet het einde van hun carrière krijgen die zij verdienen. “Zinédine Zidane had een fantastische carrière, maar zijn laatste moment was bizar met die kopstoot tegen Marco Materazzi. Patrick Vieira speelde negen jaar voor Arsenal, won daar bijna alles wat er te winnen viel en ging op een lullige manier weg. Dennis Bergkamp eigenlijk hetzelfde verhaal, als wissel bij de verloren Champions League-finale van 2006 tegen Barcelona”, aldus Van Persie. “Als je kon kiezen, stopten we allemaal met een prijs in onze handen. Maar je kunt niet altijd kiezen. Bij mij is het een proces geweest.”

Mogelijk krijgt Van Persie een afscheidswedstrijd. “Die optie ligt er wel. Vanuit de club. Een schitterend gebaar van Martin van Geel en Feyenoord. Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd. Maar ik moet er nog op terugkomen bij Van Geel. Dat ga ik eerst doen, voor ik publiekelijk antwoord geef op die vraag. De volgorde is goed, vind ik. Ik moet er niet zelf om vragen, dat is mij te geforceerd en daar houd ik niet van.”Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door gabstra)

Het siert Van Persie wel dat hij niet zit te wachten op die aandacht en al het theater dat bij zo'n afscheidswedstrijd komt kijken. Hij verdient het wel volkomen natuurlijk, maar eigenlijk hoop ik dat hij er toch nog een jaartje aan vastplakt.

RvP is gewoon op 35jarige leeftijd nog steeds de meest verfijnde speler van de eredivisie. Dit zeg ik terwijl ik in NL voor PSV ben.

9 maart 2019 om 08:29

Waarom zetten mensen altijd erbij voor welke club ze zijn. Dat doet er toch helemaal niet toe. Iedereen ziet dat RvP de beste kwaliteiten heeft in de Eredivisie.

9 maart 2019 om 08:59

Je hebt gelijk...maar veel mensen denken helaas ook dat je vooringenomen bent en enkel je eigen clubspelers voortrekt.

9 maart 2019 om 09:41

Dat begrijp je toch wel, Che. Hoe vaak lees je hier wel niet dat men door een gekleurde bril kijkt? Om dat soort reacties voor te zijn, zetten sommigen zoals Warabe er even hun clubvoorkeur bij. Niets mis mee toch?

Helemaal mee eens. Je moet een afscheidswedstrijd niet krijgen omdat je er zelf om vraagt, maar omdat je het verdient. Ik snapte niet dat zoveel Nederlanders het vrij normaal vonden dat Wesley hier zo om smeekte en het ook nog kreeg. Prima speler die Wesley maar vond zichzelf wel echt het mannetje waar het om moest draaien.

9 maart 2019 om 08:36

Sneijder heeft ons bijna wereldkampioen gemaakt en was een jaar de beste speler van de wereld en het was ook nog eens de recordinternational. Het was een mooi afscheid van Sneijder. Rvp verdient ook een mooi afscheid maar dat kan ook bij Feyenoord waar hij is begonnen en geëindigd met zijn schitterende carrière.

9 maart 2019 om 08:41

Dat Sneijder de speler was die ons bijna wereldkampioen maakte vind ik persoonlijk niet. Ik vond Robben belangrijker dan Sneijder, maar goed hij maakt vijf doelpunten en dat is wat de meeste mensen zien. Ieder zijn eigen visie laten we maar zeggen. Robin verdient inderdaad een afscheid en als hij tevreden is met wat er voor hem geregeld kan worden zal iedereen er vrede mee hebben.

9 maart 2019 om 08:45

Robben was misschien ook wel belangrijk maar die had net niet zo’n gouden pik dat jaar anders had hij die steekbal van Sneijder gemaakt. Die gruwelijke bal waar we met zijn alleen nog steeds misselijk van worden als we er aan denken. Maarja ook dat is voetbal. Robben was op het Wk in Brazilië veruit de beste man, zelfs van het hele toernooi, daar kreeg ene Messi de prijs voor beste speler terwijl hij dat toernooi de veters van Robben nog niet mocht strikken.

9 maart 2019 om 08:51

Dat is inderdaad ook voetbal. Je moet net even wat geluk hebben bij zulke momenten. Bijvoorbeeld Sneijder schiet de winnende tegen Japan erin door een fout van de keeper. Robben mist deze door een geweldige reactie van de keeper. Het moet maar net meezitten.

9 maart 2019 om 12:44

Ik herinner het me niet super goed, maar dat was het jaar dat Sneijder de Champions league won als sterspeler van Inter en hij speelde toen bij Nederland ook geweldig. Dat was wel zo´n beetje het begin van het einde voor Sneijder maar hij had misschien wel het grootste aandeel in dat succesvolle WK. Robben was daarnaast ook geweldig en heeft ons die derde plaats op het WK opgeleverd.

9 maart 2019 om 08:39

Wesley verdiende die wedstrijd met zoveel interlands en zo belangrijk zijn alleen al. Zonde als die hem nooit had gekregen ook erg jammer dat ze nergens bij het nederlands elftal daar zelf aan dachten.

9 maart 2019 om 08:43

Hoe weet je dat hij dat niet gekregen zou hebben? Hij is nog steeds aan het spelen in het Midden-Oosten. Het was nogal geforceerd om in een echte oefenwedstrijd van het NL elftal een plek te willen hebben. Hij verdiende er inderdaad een op basis van zijn carrière bij Nederland, maar moest dat op deze manier...

Ik moest eerst helemaal niets van deze vent hebben vind het een vreselijke persoonlijkheid, maar hij is als herboren terug gekomen naar Nederland. Het lijkt wel een andere vent.. Deze man is een van de beste Nederlandse voetballers ooit, een echte stijlist dat kon ik uiteraard wel altijd scheiden. Ik ga er vanuit dat deze topper een groots afscheidswedstrijd, zal krijgen in de Rotterdamse Kuip. Mij is dat jaar van hem bij Manchester United, dat hij iedere balcontact in goud veranderde was het meest legendarisch. Het ga je goed Robin na dit seizoen... 🙋🏾‍♂️.. 🔥🔥🔥

9 maart 2019 om 09:38

De v Persie van nu is ook een compleet ander persoon. Hij is nu aardig, sympathiek, behulpzaam en bescheiden. Dit waren eigenschappen die hij eerst niet had. Dat was ook de reden dat veel mensen hem als persoon niet mochten. Voor de rest is het altijd al een fantastische voetballer geweest.

9 maart 2019 om 10:36

Weggegaan als een jonge etter en terug gekomen als een eervolle man die een bijzondere carrière er op na gehouden heeft. Nu is hij echt een voorbeeld voor jonge voetballers die echt veel van hem kunnen leren met betrekking tot de keuzes die je maakt in je voetbalcarrière. Een afscheidswedstrijd moet je iemand pas geven als die dat wil, van Persie wil dat niet. Denk liever dat er iets in de jeugdopleiding naar hem wordt vernoemd en dat hij ook daarin kan meedragen aan het voetbal.

9 maart 2019 om 12:45

Blijkbaar bestaat er daadwerkelijk zoiets als volwassen worden, ook al zijn die voetballers eigenlijk aan het begin van hun carriere officieel al volwassen. Heb bij Robben ook altijd hetzelfde gevoel gehad, aan het begin vond ik dat maar een verwaand en vervelend ventje, terwijl ik heb nu heel sympathiek vindt.

Gewoon nog lekker 2 jaar door gaan Robin. Groot liefhebber, stylist, topfit en een van de beste in Eredivie, maar helaas vanwege zijn leeftijd naar de uitgang gepraat. In Nederland ben je met 35 te oud, terwijl hij nog makkelijk even door kan gaan. In andere landen gaan ze hier toch beter mee om (denk aan Italië) en krijg het gevoel dat Robin nog niet klaar is om te stoppen. Mocht dit toch zijn laatste seizoen zijn, snel trainerscursus halen, want denk dat er een groot trainer in Robin schuilt.

9 maart 2019 om 10:09

Zelf geeft hij aan dat zijn lichaam het helaas niet meer vol houdt. Hij voelt meer pijntjes na de wedstrijd en het duurt langer om zich weer op te laden (tot die pijntjes weg zijn). Vanuit dat oogpunt snap ik het wel dat hij wilt stoppen. Voetballend kan hij het nog zeker aan, maar lichamelijk helaas noe meer zo goed zoals hij zelf zegt.

Ik zou nooit meer zijn doelpunt tegen Spanje vergeten. Legende!

Dat duel in de Kuip moet geweldig zijn. Toppers van united, Arsenal en oranje. Wellicht SAF weer op de bank, Scholes op het middenveld en Henry in de aanval.

Dirk Kuyt heeft de beste afscheid... Hattrick... Kampioenschap op het laatste moment... Vind Van Persie ook een legende... Jullie voetballer sowieso heeft een perfecte afscheid met miljoenen op zak.

Mooi km te zien hie RVP zich de laatste jaren laat zien. Hij ja terug gekomen bij Feyenoord om zn einde van zn carrière mooi af te sluiten. Heel erg ontspannen. Geen gezeur en gezeik als hij niet zou spelen. Lekker genieten van het spelletje. Binnen maar ook buiten het veld. Lukt het en winnen ze een (mooie) pot. Is het mooi. Lukt het niet en of ze verliezen een pot. Is hij ook realistisch. Niet geïrriteerd. Zegt ook geen gekke dingen. En geeft geen onrust. Iets wat Kuijt in zn laatste jaar wel deed.

Waarom een speciale aparte afscheidswedstrijd organiseren?
De laatste competitiewedstrijd van Feyenoord is in de Kuip, ik meen tegen Den Haag.
Dat duel kan je toch ook gebruiken om van Persie afscheid te laten nemen en hem de eer geven die hem toekomt. Organiseer je rondom dat duel allerlei festiviteiten, is iedereen blij.

Goed, je zal geen (oud) topspelers in de Kuip zien zoals bij Kuyt. Maar kom op, zit daar serieus iemand op te wachten.?

Gebruik de laatste competitiewedstrijd om groots afscheid te nemen van deze topper. Van Persie die vlamt en zodoende de 3e plek voor Feyenoord veilig stelt. Een mooier afscheid is er niet.

9 maart 2019 om 11:37

Dat jij niet zit te wachten op een afscheidswedstrijd in de Kuip is prima, maar ik sta vooraan en dat ding is stijf uitverkocht. Los van het feit dat ik van Persie op deze leeftijd het beste vind wat ik in het Feyenoord shirt heb zien spelen is het een pure bonus on zoveel grootheden te gaan zien in de Kuip. Hoezeer ik genoten heb van de wedstrijd van Kuyt, gaat de lijst misschien wel verbleken bij wat er voor van Persie gaat komen. Die heeft echt legendarische ploeggenoten gehad. Daarnaast verdiend hij zo'n afscheid naar mijn mening. Zou mij niet eens verbazen dat mensen van andere clubs bij deze wedstrijd willen zijn.

Het afscheid van Sneijder was dan ook echt tenenkrommend. Die bank op de middenstip met zo'n tv voor het huiskamergevoel, want - we zijn zo lekker gewoon gebleven -. Heb er met plaatsvervangende schaamte naar gekeken. Dan nog Hazes Jr erbij (kwestie van smaak), verschrikkelijk. En dat alles omdat hij zag hoe episch Robben zijn laatste wedstrijd voor Oranje beleefde. Mooier afscheid als international kon bijna niet, maar Sneijder vond kennelijk dat hij als grotere speler dan Robben een grootster afscheid verdiende. Ook al was hij al wedstrijdenlang geen meerwaarde voor Oranje meer. Recordinternational geworden door de gunfactor. Sneijder heeft me zoveel mooie momenten opgeleverd, maar dit vond ik allemaal zo slecht. En dan daaruitvoortvloeiend nog dat lullige afscheid van de 100 caps + internationals Kuyt en Van Der Vaart. Daar bedank je dan toch gewoon voor? Van Persie heeft groot gelijk als hij dat allemaal niet wil. Geniet van hem zolang je nog kan. Als voetballer. Hij laat dit seizoen nog een keer zien hoe goed hij is. En wat er na het allerlaatste fluitsignaal ontstaat mag allemaal. Maar alsjeblieft, geen bank op de middenstip. Geen Lee Towers die hem nog een keer toezingt. Laat het publiek dat allemaal doen.

van persie heeft helemaal gelijk , dat gebaar met handje op je hoofd wijzen zag er echt niet uit.

Grappige is dat sneijder dat deed puur omdat hij de bal met zijn hoofd erin kopte , en dat normaal gesproken haast nooit doet.

De jaren hebben van Persie goed gedaan. Ik mag tegenwoordig graag naar hem luisteren en kan genieten hoe hij voor de wedstrijd aandacht geeft aan de mascottes. Uitgegroeid tot een man die begrijpt hoe je kunt omgaan met je verworven status. Jammer als hij stopt maar er zal zeker een toekomst zijn voor hem in het voetbal.

Eigenlijk moet hij nog 1 seizoen doorgaan. Alleen maar om Wouter Burger, Orkun Kökcü en Achraf El Bouchataoui e.a. bij de hand te nemen. Maar zal zijn keuze om te stoppen accepteren.

Ah, nou, hij heeft een heel weg kunnen stoppen, maar daar komt antipathie tov Sneijder toch weer naar buiten. De antipathie waarmee zich ook misdroeg in de WK selectie in Brazilië. Die o zo positieve opgeruimde Van Persi is gewoon nog steeds dat verongelijkte jaloerse ventje dat zich maar weer eens enorm laat kennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

1656 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Robben zet Ajax en PSV in wachtkamer en neemt de tijd voor volgende stap

Arjen Robben staat mogelijk voor zijn laatste klus als profvoetballer. De 35-jarige vleugelaanvaller heeft Bayern München met een transfervrije status verlaten en weegt zijn opties zorgvuldig af. Robben is al met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Martin Ödegaard heeft Atalanta nul op het rekest gegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren