Kramer: ‘Dat gebeurt vaker, ik heb ook weleens een elleboog gehad’

Vrijdag, 8 maart 2019 om

FC Utrecht en FC Groningen kwamen vrijdagavond niet tot scoren in de Galgenwaard en Michiel Kramer was na afloop van de wedstrijd de meest besproken speler. De spits van de Domstedelingen was in de eerste helft betrokken bij een duel met Samir Memisevic, die een bebloede mond overhield aan het incident. Op aanraden van de VAR besloot arbiter Björn Kuipers niet in te grijpen en Kramer was na afloop tevreden met die keuze.

“Het was helemaal niet mijn intentie. Het was niet bewust. Het was een duel en ik raak zijn mond. Dat zijn gewoon duels en gebeurt vaker. Ik heb ook weleens een elleboog gehad. Misschien is dat ook wel het stempel dat je hebt”, reageerde de aanvaller tegenover de NOS. Kramer kon uiteindelijk wel leven met de uitslag: “We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt. 0-0 is wel een terechte uitslag.”

De afgelopen winter aangetrokken spits wacht nog altijd op zijn eerste officiële treffer in dienst van FC Utrecht, maar hij weigert zich hier blind op te staren: “Het gaat niet om mij, het gaat om het team. Ik probeer mijn best te doen en waarde te hebben voor deze club. Natuurlijk is een doelpunt lekker, maar ik vind het ook niet erg als iemand anders scoort en we wel winnen.”

Trainer Dick Advocaat kon eveneens leven met het gelijkspel. Zijn ploeg wacht nu vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie op een overwinning: “Wij zijn niet een ploeg die iedereen van het veld speelt. We hebben wel geprobeerd het publiek te vermaken. We begonnen goed, kregen wat kansen, maar Groningen heeft ook goede spelers lopen. We hebben hard gewerkt, meer konden we vandaag niet meer brengen.”


Poll

Vind jij dat FC Utrecht meer verdiende tegen FC Groningen?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Niet de bedoeling, geen intentie... maar wel weer Kramer.
Maak dat de kat wijs, als er geen geel is, mooi 3 wedstrijden schorsen.

9 maart 2019 om 01:18

Niet mogelijk. Geel of niet is niet relevant. Het gaat er om dat de scheidsrechter, het zei met de VAR, het moment waargenomen en beoordeeld heeft. Alleen wanneer beide niet het geval zijn kan een speler achteraf nog geschorst worden. Iets wat door de komst van de VAR dus (bijna) nooit meer voor zal komen

9 maart 2019 om 05:19

Laten we hem inderdaad drie potjes schorsen. Gewoon omdat het Kramer is. Dit was toch niet bewust man

9 maart 2019 om 11:13

Doe dan direct tot einde seizoen, tegenstanders van Utrecht tevreden, fans van Utrecht tevreden, prachtig.

Ik heb het niet gezien en aangezien de poll ook niet echt relevant was: was het een overtreding/kaart?

9 maart 2019 om 00:41

Ik vind persoonlijk van niet. Je kan hem wel geven en hij raakt hem ook want tegenstander had bloed maar het viel in mijn optiek wel mee.

9 maart 2019 om 04:48

Het leek wel op een opzichtige stoot. Maar Kramer lijkt er toch altijd wel mee weg te komen. Ik heb niets tegen Kramer, maar het is toch objectief gezien wel opvallend dat hij vaker met ellebogen en dergelijke weg lijkt te komen.

9 maart 2019 om 05:18

Je zegt het goed, objectief gezien erg opvallend. Toch, als je alles nagaat, wordt het wat overtrokken. Mensen doen alsof hij bij Feyenoord structureel in opspraak was, terwijl hij Van de Pavert letterlijk over zijn wang aaide en uiteindelijk een schorsing ontliep. Wat voor écht erge dingen heeft hij gedaan? Vorig jaar bij Büttner, dat ging te ver. Verder moeten we het niet te groot maken. Vaak zijn het kleine dingen waarmee hij gewoon dom doet, onhandig. Maar echt erg is het vaak niet. Op fora wordt hij als een crimineel neergezet omdat hij zich 'misdraagt'. Dan blijf ik toch altijd zeggen, kijk even naar wat hij doet in zijn leven. Op eigen initiatief toernooien voor gehandicapten organiseren, sponsorinkomsten voor het Sophia kinderziekenhuis gebruiken, langsgaan in het Sophia. Allemaal zonder de camera's op te zoeken. Dan ben je voor mij een topper

9 maart 2019 om 06:54

Dus omdat hij buiten het voetbal bij zn club ook toernooien organiseert voor gehandicapten, maakt het minder erg hoe hij zich in het veld gedraagt? Slecht gedrag kun je dus afkopen volgens jou. Die jongen is een recidivist en niet goed bij zn hoofd als hij in het veld staat. Bizar gewoon dat je die situatie met vdPavert een aai over de bol vindt en een trap in het gezicht van buttner iets te ver vindt gaan. Wat hij ook buiten het voetbal om doet, in het veld gedraagt hij zich gewoon als een tokkie en crimineel. Wat mij betreft een schande dat een respectabele club als FC Utrecht zo’n speler terug haalt naar de Nederlandse velden.

9 maart 2019 om 07:10

En Suarez is jouw held. Zidane is mijn held. Belachelijk toch dat Suarez nog steeds voetbalt en nog wel bij Barca? En dat Zidane het mooiste voetbalshirt (maagdelijk wit) mocht aantrekken? Zelfs voordat Kramer zich van een zeer bedenkelijk niveau liet zien tegen Bütner was de haat uit Amsterdam al buiten allen proporties. Wat heeft hij gedaan wat hem tot grootste vijand van Ajax heeft gemaakt?

9 maart 2019 om 07:11

Dubbelpost

9 maart 2019 om 08:47

De haat uit Amsterdam? Dit heeft helemaal niets met Amsterdam of Ajax te maken, heel het land kotst hem uit vanwege zijn gedrag. Misschien zit er bij jou een beetje haat richting Amsterdam? Dat geeft verder niet hoor, maar kom daar dan voor uit, in plaats van dit soort gezever.

9 maart 2019 om 09:23

Aldus een Ajacied 😉. Ik denk op een bepaalde supportersgroep na iedereen best kan relativeren over Kramer. Kramer komt nog niet in de buurt van het gedrag van Suarez, zowel qua talent als gedrag. Maar Suarez is van harte welkom in Amsterdam, terwijl het een schande is dat een club Kramer de kans weer geeft om op de Nederlandse velden te voetballen op het hoogste niveau. Ik vind Veltman de meest onsportieve voetballer van de laatste jaren, maar zijn wedstrijdmentaliteit kan ik bewonderen. De Jong is de grootste zeurkous/jankerd van de eredivisie, maar bewonderingswaardig hoe hij na een flinke dip Psv dit jaar misschien wel hoogstpersoonlijk kampioen maakt. Dat heet relativeren. Kramer heeft 1 grove fout gemaakt en is daar zwaarder voor gestraft dan Suarez. V/d Pavert was amper tot niets. Waar komt de haat dan vandaan? Mijn inziens de botsingen met Cillissen. Zet je erover heen, voetballers zoeken de grens op. Cilissen gaat ook niet vrijuit en jullie kwamen als winnaar van het veld.

9 maart 2019 om 12:35

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat mensen hem als crimineel neerzetten, terwijl het een goede gast is. Afkopen, tuurlijk niet. Maar er heerst een hetze tegen hem die verdergaat dan een paar overtredingen. Als jij dat bij Van de Pavert meer vind dan een aai, dan vind ik dát bizar. Werd niet voor niets niet bestraft door de tuchtcommisie

9 maart 2019 om 12:47

Van wie de haat ook komt Oxxis, ik ben het met hem eens dat het buiten proporties is. Je gaat nu alleen in op het Amsterdam deel, maar niet op het goede punt dat hij maakt over Suarez en Zidane. En zoals ik al zei, je vindt het bizar dat ik dat bij Van de Pavert niks vind. De tuchtcommissie heeft het beoordeeld en hij is niet gestraft

Blijft toch jammer dat hij terug is in de Eredivisie, meest irritante en trieste speler van de Nederlandse velden.

9 maart 2019 om 06:19

Dat vinden de meeste op VZ ook van jou

Als Utrechter ben ik geen voetbalfan van Kramer maar de hectiek die er ontstaat over hem bij het minste geringste is echt zielig. Er gebeurde weinig en zelfs een verslaggever van Fox presteerde het om voor 100% voor een rode kaart te gaan. Hij betwistte zelfs de VAR. Kramer heeft bij Feyenoord 1x wat gedaan wat niet slim was en een rode kaart gepakt bij Sparta. Nu moeten we dus zoeken naar iets nieuws. Dat moet en hij moet zo snel mogelijk aan de hoogste boom. Kap er toch eens mee. Mensen reageren zelfs om te reageren en hebben de wedstrijd of het moment niet eens gezien. Fijne voetbalzaterdag allemaal ;-)

Een geweldige winterse versterking van Utrecht. Een niet scorende spits gehaald, resultaten vallen tegen, maar dankzij incidenten met Kramer wel genoeg na te bespreken... En dan te bedenken dat Veninga het jonge fenomeen van voor de winterstop nu voor hem op de bank zit....

9 maart 2019 om 12:58

Resultaten vallen tegen? Twee punten achter op de nummer 5. Utrecht presteert naar behoren, vorige week 1-5 gewonnen bij Heracles. Incidenten zelfs zeg je, meervoud. Wat heeft hij nog meer gedaan?

9 maart 2019 om 13:16

Ook bij Feyenoord en Sparta zijn genoeg incidenten gebeurd. Hij heeft niet voor niets een negatief imago.

9 maart 2019 om 13:52

Jouw reactie suggereerde dat er bij Utrecht meerdere incidenten zijn geweest. Maar vertel me, wat is nou in wezen het verschil met Suarez? Die heeft in mijn ogen ergere dingen gedaan

Uiteraard een donker rode kaart. En uiteraard zegt Kramer niet dat het zijn intentie was om memicevic op zijn muil te beuken. Voorspelbare reactie. Als je dit niet bestraft dan kan je de rode kaart wel afschaffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro is veel belangstelling vanuit het buitenland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren