Drommel middelpunt van opstootje: ‘Ik word niet bang als ze over hek springen’

Vrijdag, 8 maart 2019 om

FC Twente kwam vrijdagavond laat in de wedstrijd tegen TOP Oss op een 0-2 voorsprong en daarna liepen de zaken even uit de hand in het Frans Heesen Stadion. Supporters van de thuisploeg wilden Twente-doelman Joël Drommel te lijf gaan nadat hij provocerend gejuicht zou hebben na het doelpunt van Xandro Schenk en de wedstrijd moest vlak voor tijd twintig minuten gestaakt worden door arbiter Allard Lindhout.

Drommel zelf was zich na afloop van het duel van geen kwaad bewust: “Toen het 0-2 werd gingen de supporters van TOP Oss een beetje gek doen. Bier gooien en dat soort dingen. Maar ik laat mij niet de kaas van het brood eten. Ik juichte gewoon omdat we hadden gescoord”, was zijn uitleg bij RTV Oost na afloop van de wedstrijd.

“En toen moesten we naar binnen, omdat het gestaakt was. Het zijn gekke gasten, maar ik ben nooit angstig. Ze kunnen over het hek springen, maar bang ben ik niet.” Nadat de wedstrijd geruime tijd stil had gelegen hervatte Lindhout het treffen weer en Twente kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen.

“We moesten gewoon de focus houden en de laatste minuten uitspelen. Dat is gelukt, want we hebben de periode gepakt en staan tien punten los”, vervolgde Drommel, die de periodetitel vierde met de meegereisde fans, zijn relaas. “Het feestje was iets minder, maar ik ga met een blij hoofd terug naar Enschede.”


Poll

Vind jij dat FC Twente het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door burdym)

Nou als die fans het veld op waren komen had het wel eens goed mis kunnen gaan. Lijkt me niet dat Drommel daar dan relaxt zou staan.

Die “supporters” van Oss...Drommels Drommels...en nog eens Drommels!!

Wat is niet provocerend juichen?
Hij kan moeilijk naar de andere kant van het veld lopen en daar gaan juichen. Volgens mij zou dat nog eerder provocerend overkomen. Met de gedachte van tijdrekken.

9 maart 2019 om 07:30

Juichen en gebaartjes maken naar het publiek. Er bestaat geen supportersgroep die dat leuk vindt. De reactie van het publiek valt natuurlijk niet goed te keuren, maar die keeper zou ook beter moeten weten.

Arme stewards daar, die met 5 man de boel moeten sussen. Het had m.i. behoorlijk verkeerd kunnen gaan daar met die leeghoofden. Vond het vreemd dat het zo lang moest duren voor de stewards bijval kregen van politie (die er wél in grote getale als de kippen bij zijn om uitsupporters tegen te blijven houden, ook wanneer ze niks vinden)

9 maart 2019 om 07:40

Inderdaad, met een grote groep je eigen stewards in elkaar slaan. Dan ben je wel een hele grote.

Dappere woorden van deze matige keeper, ben benieuwd wat hij zou hebben gezegd als ze daadwerkelijk voor hem hadden gestaan. Dat volk moet zich natuurlijk wel gedragen, wist niet dat ze ook bij TOP zulke mafketels op de tribune hebben zitten. Ze zijn dus echt overal.

9 maart 2019 om 08:43

Heb je hem dit jaar wel zien keepen? Hij heeft enorme progressie gemaakt.

9 maart 2019 om 08:51

Deze matige keeper heeft ons dit seizoen anders geregeld op de been gehouden...

9 maart 2019 om 09:40

Oss is een dorp waar vrij veel ongeregeldheden en "criminele activiteiten" plaatsvinden. Dat er een paar van die mafklappers dan ook bij Top rondlopen verbaast me niet echt.

Hooligans uit Oss? Hahaha, vroeger toen mijn clubje nog bestond hadden we ook een harde kern van een man of 15. Stelt helemaal niets voor man. Al die gastjes en pukkelbekjes staan een beetje stoer te roepen en worden gewoon uit gelachen. Allemaal wannabee hooligans die door de echte Oss supporters een draai om de oren moeten krijgen voor hun belachelijk gedrag. Ze mogen alles tegen die keeper zeggen maar als hij dan een beetje gebaren maakt zijn de jochies boos. Hoe triest kan het zijn.

9 maart 2019 om 09:38

Ze hadden door dat hek bij het uitval moeten komen haha

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren