FC Twente viert dubbelfeest na gestaakte wedstrijd tegen TOP Oss

Vrijdag, 8 maart 2019 om

FC Twente heeft vrijdagavond beslag gelegd op de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper van de competitie was vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen TOP Oss op weg naar een 0-2 overwinning, toen de wedstrijd twee minuten voor tijd tijdelijk gestaakt werd vanwege onrust op de tribunes. Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten werd de zege alsnog veiliggesteld. Twente grijpt de periodetitel, daar concurrent MVV Maastricht punten verspeelde tegen Almere City (1-1). Het was voor de Tukkers sowieso een goede avond, want titelconcurrent Sparta Rotterdam morste punten bij FC Eindhoven (0-0). Daardoor is Go Ahead Eagles, dat zegevierde bij FC Volendam (0-1), de nieuwe nummer twee van de ranglijst; het verschil met Twente bedraagt met nog tien speelrondes voor de boeg tien punten.

TOP Oss - FC Twente 0-2
Twente had zich geen betere start kunnen wensen in het Frans Heesen Stadion, want een eigen doelpunt van Hennos Asmelash betekende al na vier minuten voetballen de 0-1. TOP Oss kwam daarna beter in de wedstrijd en liet rond het halfuur een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker liggen: Joël Drommel blunderde bij een afstandsknal van Lion Kaak, waarna Huseyin Dogan de bal van dichtbij op onbegrijpelijke wijze over het doel jaagde.

In de tweede helft bleven grote kansen lang uit voor beide doelen, maar twintig minuten voor tijd werd Twente toch nog maar eens wakker geschud door TOP Oss. Dean van der Sluys had vanaf de linkerflank een lage voorzet in huis, waarna Delano Ladan een teenlengte tekort kwam om te scoren. Aan de overzijde miste Fred Friday een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, waardoor de beslissing in de wedstrijd uitbleef. Twente hield het hoofd echter koel en bezegelde vier minuten voor tijd via Xandro Schenk definitief het lot van TOP Oss. Na de onderbreking die was ingelast vanwege onrust op de tribunes kwam Twente niet meer in de problemen.

MVV Maastricht - Almere City 1-1
Almere City zette afgelopen week Michele Santoni op straat en diens tijdelijke opvolger Ole Tobiasen had zijn elftal met een puik strijdplan het veld opgestuurd. MVV kwam in de eerste helft nauwelijks tot grote kansen en had na ruim een halfuur het geluk dat een voorzet van Youri Loen maar ternauwernood werd gemist door Damon Mirani. In de tweede helft wist MVV echter al vrij snel te scoren. Koen Kostons werd in de diepte bereikt door Marnick Vermijl, waarna de Belgische spits alleen voor Agil Etemadi koelbloedig afrondde. Anthony van den Hurk had een kwartier voor tijd de 2-0 op zijn voet, maar zijn poging werd op de doellijn weggehaald door een verdediger van Almere. Dat werd MVV twee minuten voor tijd fataal toen Stijn Meijer voor de gelijkmaker zorgde.

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 0-0
De eerste helft in het Jan Louwers Stadion hield niet over en leverde uiteindelijk ook geen doelpunten op. Sparta was weliswaar de bovenliggende partij, maar wist de spaarzame kansen die het kreeg niet om te zetten in een treffer. Henk Fraser was niet tevreden over het spel van de Kasteelclub en bracht direct na de theepauze Royston Drenthe binnen de lijnen. De eerste grote kans van het tweede bedrijf was echter voor Eindhoven: een vrije trap van Branco van den Boomen werd ternauwernood uit de hoek gedoken door Roy Kortsmit. De doelman van Sparta kwam daarbij hard in botsing met de paal en moest zich vervolgens geblesseerd laten vervangen. Sparta zocht in het laatste halfuur met man en macht naar de overwinning, maar een winnende treffer bleef uiteindelijk uit.

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-0
De lat zat in de eerste 25 minuten van de wedstrijd tot driemaal toe een doelpunt in de weg. Namens Den Bosch teisterden Luuk Brouwers en Sauli Väisänen de dwarsligger; Juul Respen deed dat voor de bezoekers. Helmond Sport verloor zijn zeven laatste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar de formatie van Rob Alflen verweerde zich in de eerste helft kranig en haalde de rust uiteindelijk zonder kleerscheuren.

Vlak na rust liep Den Bosch echter razendsnel weg bij Helmond Sport. De openingstreffer kwam tot stand doordat keeper Stijn van Gassel een voorzet van Sven Blummel in eigen doel sloeg en amper een minuut later nam Danny Verbeek uit een vrije trap de 2-0 voor zijn rekening. Vincent Vermeij tekende vervolgens nog voor het verstrijken van het uur voor de 3-0 en de beslissing in de wedstrijd.

FC Volendam - Go Ahead Eagles 0-1
Go Ahead stapelde in de openingsfase kans op kans. Een kopbal van Paco van Moorsel werd op de doellijn weggehaald door Darryl Bäly, terwijl Jordi van Stappershoef met puik keeperswerk doelpunten van Richard van der Venne en Jaroslav Navrátil voorkwam. Namens Volendam schoot Gijs Smal halverwege de eerste helft op de lat. De thuisploeg bracht over het algemeen echter te weinig en ging door doelpunt van Bruno Andrade uiteindelijk met een nipte achterstand rusten. Vlak na rust had Volendam op gelijke hoogte kunnen komen, maar Boy Deul slaagde er niet in een strafschop tussen de palen te krijgen. Het restant leverde geen doelpunten meer op, waardoor Go Ahead de nieuwe nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie is.

Jong PSV - Jong FC Utrecht 3-1
Het openingsdoelpunt op De Herdgang liet slechts twaalf minuten op zich wachten: na een hoekschop van Matthias Verreth zorgde Justin Lonwijk met het hoofd voor de 1-0. Jong PSV had vrijwel niets te duchten van de beloften uit Utrecht en liet voor rust via onder anderen Marlon Frey nog uitstekende mogelijkheden op de 2-0 onbenut. Vlak na de onderbreking wist de thuisploeg zijn voordelige marge echter alsnog te verdubbelen. Jordan Teze verdiende een strafschop, waarna Verreth vanaf elf meter scoorde. Amar Catic tekende vervolgens met een verwoestend schot voor de 3-0, alvorens Jonas Arweiler met een fraai doelpunt de eer redde voor de bezoekers.

NEC - Roda JC Kerkrade 1-0
De thuisploeg kwam dankzij een schuiver van Jordy Bruijn al snel op voorsprong en de Nijmegenaren kregen in de daaropvolgende fase kansen op meer. Ferdy Druijff schoot echter in het zijnet en een poging van Mart Dijkstra na een goede combinatie met Jonathan Okita verdween naast het doel van Radomir Novakovic. Druijff liet het net vervolgens vlak na rust wel bollen, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Roda ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en was via Ba-Muaka Simakala en Florian Loshaj dicht bij een punt. Doordat zij de bal niet voorbij Mattijs Branderhorst kregen bleef het echter bij de ene treffer van Bruijn.

Telstar - FC Dordrecht 1-0
FC Dordrecht greep in de openingsfase van het duel het initiatief en de Schapenkoppen kregen via Jeremy Cijntje ook de eerste goede kans van de wedstrijd. Telstar kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Terell Ondaan zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong aan de thee kon. De aanvaller kreeg de bal na een goede actie van Ahmad Mendes Moreira op een presenteerblaadje en tikte vervolgens de openingstreffer binnen. Na de rust waren de beste mogelijkheden opnieuw voor Telstar, al kreeg Joël Zwarts nog een aardige kans op de gelijkmaker. Zijn poging op aangeven van Crysensio Summerville miste echter de gewenste richting.

RKC Waalwijk - SC Cambuur 0-2
Cambuur had weinig tijd nodig om een voorsprong te pakken in het Mandemakers Stadion. Na een overtreding op Alex Bangura mocht Robin Maulun nog voordat de tien minuten om waren aanleggen voor een vrije trap en zijn poging belandde via de muur in het doel van Etienne Vaessen. RKC kreeg in het restant van de eerste helft wel kansen op de gelijkmaker, maar Xavier Mous toonde zich een grote sta-in-de-weg door pogingen van onder meer Sylla Sow en Emil Hansson uit zijn doel te houden. Na de onderbreking was de doelman opnieuw de grote man aan de kant van de Friezen en hij wist zijn doel uiteindelijk door heldhaftig keeperswerk schoon te houden. Dankzij een intikker van Sam Hendriks in de slotminuut waren de bezoekers vlak voor tijd helemaal zeker van de drie punten.Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door gl)

Pff, moeten ze nu echt voor die 2 minuten heel die reis weer maken? Of zal het op papier afgedaan worden

8 maart 2019 om 22:39

Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten werd de zege alsnog veiliggesteld.

2 minuten voor tijd? Gewoon de wedstrijd affluiten. Niet moeilijk doen over die 2 minuten en de Twentefans feest laten vieren.

8 maart 2019 om 22:18

Ik denk dat jij dan niet de CL finale van 99 hebt gezien

8 maart 2019 om 22:20

Poeh, ben blij dat Oss Sheringham niet heeft

8 maart 2019 om 22:55

Niet gezien wat gebeurde er?

8 maart 2019 om 23:35

De wedstrijd zelf vrij weinig. Matige pot en Twente zeker niet dominant, uiteindelijk standaardsituaties die de doorslag geven.

Wat betreft de tijdelijke staking: Drommel vierde de 0-2 kennelijk iets te ‘gericht’ op het thuispubliek, die als tegenreactie wat hekwerk, reclameboaring en stewards probeerde te slopen. Na een dik kwartier de wedstrijd hervat en kon iedereen weer insukkelen voor de laatste minuten.

Feest? Welk feest? Gaan we dit vieren dan? Wel blij met de aanstaande overwinning. Was niet best.

8 maart 2019 om 22:05

Periode

8 maart 2019 om 22:06

Die kan ons toch gestolen worden? Staan 20 punten voor op de nummer 6 dus 1e ronde hoeven we sowieso niet. Daarnaast moet je die titel gewoon binnen halen..

8 maart 2019 om 22:14

Toch 60.000€ als ik me niet vergis.

8 maart 2019 om 22:15

Alle centen zijn welkom. Volgens mij iets van 60k

8 maart 2019 om 22:21

Maar als we om het geld feest zouden vieren dan hadden we dat de afgelopen tijd wel vaker kunnen doen

8 maart 2019 om 22:24

Om geleend geld zie je mij niet juichen, moet op ten duur allemaal terugbetaald worden. Winstpremies en sponsorgelden zie je me eerder door feesten

Jochies uit Oss willen stoer doen kansloze figuren. Staat er weer zo n sneu petje achter dat doel te gebaren hoe oud ben je dan hahaha. En dan zeggen dat Drommel te veel aan het juichen was aldus de trainer van Oss , wat kansloos weer . Gelukkig begrijpt Smeets het wel dus er is nog hoop

8 maart 2019 om 22:38

Waarschijnlijk onze schuld. Het is maar goed dat die van ons er niet overheen komen voor die 20 man anders hebben we weer een stadion waar we niet welkom zijn.

9 maart 2019 om 01:55

Oss was voetballend beter, alleen Twente effectiever, gefeliciteerd! Wat er verder gebeurde ach, scheids had prima door kunnen laten spelen, zo heftig was het allemaal niet! Zaak voor ons om te focussen op de play offs via de ranglijst, moet mogelijk zijn! Komop TOP

9 maart 2019 om 18:52

Ik denk dat er voor ca. 500 euro aan kleingeld, aanstekers en andere troep op drommel werd gegooid.. plus de reclameborden stonden nog net overeind.. tijdelijk stilleggen was de juiste keuze.

Zo 2 minuten gespeeld. periode kampioen.
Blijkbaar mag je niet meer een doelpunt juichen en al
helemaal niet je handdoek in de goal gooien, waar hij altijd ligt..

Punten binnen, maar goed was het niet. Pusic, hoe kun je het wagen om Friday weer in de basis te zetten en zo laat te wisselen. Nooit meer Friday graag! Neem dan een spitsje uit C1 ofzo

8 maart 2019 om 22:22

Nee Friday dat is helemaal niks kan me niet voorstellen dat die nog mee doet. Daarmee vergeleken is Oosterwijk nivo Aguero

8 maart 2019 om 22:26

Maar dat dacht ik na de afgelopen wedstrijden ook. Elke wedstrijd is het helemaal niks en volgens mij heeft hij nog nooit gehoord van een buitenspel regel. Friday is de nieuwe Holscher. Onverklaarbaar dat ze minuten maken.

8 maart 2019 om 22:39

Friday boere of Oosterwijk het is om het even, ze kunnen er alle 3 niet veel van. Het gaat om aitor brama smith.

8 maart 2019 om 22:48

Het is niet om het even. Boere en Oosterwijk houden iig de boel nog bezig zodat Aitor vrij spel heeft. Met Friday is 1) Aitor slechts een schim, en 2) frustratie gegarandeerd.

9 maart 2019 om 00:33

Voordat friday kwam was boere de bok nu is het friday elke week. Je wint...prima verder..., maar ze kunnen er beide niet veel van.

9 maart 2019 om 00:30

Het spel van Friday is inderdaad niet om aan te zien. Het spel van Twente mist al 3 jaar diepgang. Het type spits die diep blijft. Ossterwijk is dit wel, maar is kwalitatief gewoon helemaal niks. Boere is al een eeuwigheid uit vorm. Bijna elke beslissing is de verkeerde.

Toch zijn beide met afstand beter dan Friday.
Hij voegt echt helemaal niks toe. Met de komst van Friday, kwamen ze al tot de conclusie dat de spitsen bij Twente onder de maat zijn. Maar volgens mij is een spits van de C'tjes nog beter dan Friday. Vind sowieso het gebruik van jeugdige spelers slecht bij Twente. We zitten in een moeilijke tijd war we op het geld moeten letten. Dan kun je best de kans geven aan jeugd. Zeker als het er niet slechte op wordt. Die Wieffer kan toch goed mee.
Laat Roemeratoe en Trotman ook maar wat meer spelen.

Nog 10 wedstrijden vlammen! Je mag er 3 verliezen. Met de periodetitel op zak moet je nog vrijer kunnen voetballen! Boere er graag weer in aub! Volgende week tegen Volendam. Nog 10 finales!! Dit jaartje keukenkampioen heeft me 1 ding duidelijk gemaakt: wat een positieve voetbalsfeer in deze competitie.

8 maart 2019 om 22:28

Periode titel maakt niet uit, je eindigt toch wel bij eerste vijf, en dan sla je een rondje over.

8 maart 2019 om 22:31

Gewoon normaal spelen met 1 spits. Je komt in dit systeem structureel een man te kort op je middenveld en (vooral) Ricardinho heeft geen idee hoe hij dit op moet lossen. Pusic is tactisch een schande.. de punten worden gehaald door individuele kwaliteiten, geluk of uit standaardsituaties.

9 maart 2019 om 00:35

Prima toch...verwacht in deze competitie op een troosteloze vrijdagavond op kunstgras geen topvoetbal, maar 3 punten. Dikke prima zo. Precies waar ik op hoopte...dat het matig is ..lekker belangrijk

Schandalige scheids bij TOP vs Twente. Top had 2x een pingel moeten krijgen. Twente krijgt een onterechte vrije trap waar uit ze de 0-2 scoren.. Twente had absoluut geen recht op punten. Oss speelde geweldig. Wat daarna door een stel leeghoofden gebeurd slaat nergens op. Stadionverbod geven. Drommel mag ook een schorsing krijgen vanwege provoceren. Daarmee bedoel ik niet het juichen...

8 maart 2019 om 22:41

Dus tegen een verdediger aanlopen en dan gaan liggen is een penalty? Oh ok die spelregel heb ik dan gemist

8 maart 2019 om 22:44

Ik doel op het moment dat Ladan gewoon 2x omgeduwd wordt..

9 maart 2019 om 00:37

Kerel was jij met due borden aan het duwen? Dat zijn geen strafschoppen. Misschien is zaalvoetbal wat voor jou?

8 maart 2019 om 22:50

Drommel schorsen vanwege provoceren? Hij reageert op publiek dat hem de hele wedstrijd zonder aanleiding uitfluit. Begrijpelijk dat hij daar op reageert. Niet slim, maar een schorsing daarvoor gaat wel heel ver.

Overigens verdiende Oss zeker meer, en zeker een doelpunt, maar absoluut geen penalty. Dat penaltymoment was nog eerder een aanvallende fout dan een penal.

8 maart 2019 om 23:00

Het publiek floot hem en de scheids na het lompe uitkomen buiten zijn 16, waar hij nota bene een overtreding mee kreeg ipv een tegen. En buiten alles... Die soort supporters moeten gewoon een stadionverbod krijgen.

8 maart 2019 om 23:12

Niks lomp, hij wint het kopduel en de spits gaat er onder door. Ongelukkige botsing / landing, maar prima gekeept en absoluut geen overtreding. Wat moet hij dan, de spits zijn gang laten gaan en het doel leeg laten?

Over de supporters eens.

8 maart 2019 om 23:26

Kijk het even terug. Drommel speelt volkomen de bal en niet jullie spits. Misplaatste verontwaardiging. Dat hij vervolgens wordt uitgefloten is nog meer bizar. Even goed in de spiegel kijken in deze. Het publiek van Top maakt zich hier belachelijk.

9 maart 2019 om 00:23

Je kan ook overdrijven, de vrije trap voor de 0-2 kan je ook gewoon geven. Echter denk ik wel dat die 0-2 normaal wordt afgekeurd, de speler die met Schenk meeloopt wordt bij de arm vast gepakt door Friday.. VAR had hem afgekeurd.

Twente speelde inderdaad niet best en een gelijkspel was een beter beeld.
Maar om nou te zeggen dat we geen recht hebben op punten...

Wat heeft Drommel dan wel niet gedaan?
Mag hij niet juichen? Een handdoek neer gooien?
Ze mogen aanstekers en bier naar hem blijven
gooien en tegen hem schreeuwen.

9 maart 2019 om 09:08

Naar welke wedstrijd heb jij dan te zitten kijken???

Schandalige scheids bij TOP vs Twente. Top had 2x een pingel moeten krijgen. Twente krijgt een onterechte vrije trap waar uit ze de 0-2 scoren.. Twente had absoluut geen recht op punten. Oss speelde geweldig. Wat daarna door een stel leeghoofden gebeurd slaat nergens op. Stadionverbod geven. Drommel mag ook een schorsing krijgen vanwege provoceren. Daarmee bedoel ik niet het juichen...

8 maart 2019 om 22:49

2x pingel? Welke wedstrijd heb jij gezien

8 maart 2019 om 22:51

Ik ken het gevoel man! Teveel gezopen in het stadion, nu in al je emotie wat op VZ kalken omdat je kunt verloren heeft en morgen weer relativeren...

8 maart 2019 om 23:04

Ik heb niet gedronken en zit niet achter de goal. Maar op de lange zijde. Maar dit was onterecht.

8 maart 2019 om 23:17

Waarschijnlijk zat je op de lange zijde achter een muur

9 maart 2019 om 08:33

Kijk de beelden dan eerst even terug 😉😉

8 maart 2019 om 22:58

Een pingel? De spelers van TOP vroegen niet eens om een strafschop. Weet niet wat jij gezien hebt? Overigens had TOP wel het betere spel en misschien wel wat meer verdiend, maar Drommel houdt Twente op de been. Als Twente nu de titel niet haalt weet ik het ook niet meer.

8 maart 2019 om 23:00

Heel benieuwd naar welke pingels, ja.. en de vrije trap was opzichtig vasthouden, dus volkomen terecht. Ook snap ik niet dat je je zo laat opnaaien door een keeper van een tegenstander. Ik heb spelers en keepers hele wedstrijden zien provoceren, maar is nooit aanleiding geweest om zo debiel te reageren voor het Twente publiek.

8 maart 2019 om 23:32

Kijk de wedstrijd anders even terug, dan kom je misschien tot inkeer.

Ik denk dat de redacteur het verschil niet begrijpt tussen een gestaakte wedstrijd en een onderbroken wedstrijd.

8 maart 2019 om 22:54

Even voor mij, het tijdelijke onderbreken van een wedstrijd is toch ook een (tijdelijke) staking? Anders heb ikzelf ook vaak de verkeerde term gebruikt. Je brengt me nu aan het twijfelen haha.

9 maart 2019 om 00:36

Haha twijfel nu ook. Maar in mijn optiek kun je alleen van een gestaakte wedstrijd spreken als er niet is doorgespeeld

Volgens mij gebruikt Teletekst ook altijd onderbroken, als er sprake is van een tijdelijke onderbreking.

Of bijvoorbeeld:

"reglementair moet een onderbroken duel na een half uur hervat worden. Arbiter Bas Nijhuis gaf Feyenoord nog wat extra tijd, maar de technici slaagden er niet in de lichtmasten weer aan de praat te krijgen. Uit veiligheidsoverwegingen werd daarop besloten het duel te staken en later over te spelen."

9 maart 2019 om 00:48

Gestaakte wedstrijd is correct, al moet er wel zoals zelf al aangeeft, het woord tijdelijk of kort bij.

8 maart 2019 om 23:00

De wedstrijd werd even gestaakt vanwege een onderbreking

Ik heb de wedstrijd gezien en man wat was onze fct slecht.. we hebben drie punten, zakelijk kun je er wat van zeggen, maar erg jammer dat het niet om aan te zien was. Sneu ook voor debutant Mats Wieffer. Minuut in het veld en dan staken... bijzonder hoe je jezelf kunt laten gaan voor een bijzaak als voetbal..

9 maart 2019 om 00:38

Daaar zijn we zelf zo af en toe ook niet vies van...voetbal is emotie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Twente8033
3.Jong PSV6318
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman360
P. BijenVerdediger356
Aitor CantalapiedraAanvaller3513
RicardinhoVerdediger341
M. SmithMiddenvelder342
C. GonzálezVerdediger330
Javier EspinosaMiddenvelder334
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 21 mei
Phillip Cocu is in beeld bij Real Betis, maar de Spaanse club heeft al contact met een andere kandidaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren