FC Utrecht blijft ook vijfde thuisduel op rij zonder overwinning

Vrijdag, 8 maart 2019 om

FC Utrecht is er vrijdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen in eigen stadion. Na nederlagen tegen Ajax en Willem II en remises tegen PSV en Excelsior werd er ook gelijkgespeeld tegen FC Groningen: 0-0. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijke spel, daar Utrecht een kans om de vijfde plaats over te nemen van Vitesse onbenut laat en Groningen de zesde plaats in handen laat van Heracles Almelo. De twee ploegen kunnen bovendien later dit weekend nog zakken op de ranglijst, aangezien de concurrentie nog in actie moet komen.

FC Utrecht en FC Groningen werden in de Galgenwaard met veel vuurwerk ontvangen, maar daarvan was op het veld in de eerste helft nauwelijks sprake. Op twee goede kansen in de openingsfase voor Sander van de Streek na probeerden de twee ploegen vooral met wat schoten van afstand gevaar te stichten en er werd dan ook gerust bij een doelpuntloze stand. Het meest spraakmakende moment van het eerste bedrijf vond plaats na een duel tussen Michiel Kramer en Samir Memisevic, maar de VAR oordeelde al snel dat de spits van de Domstedelingen zich niet had bezondigd aan het uitdelen van een elleboogstoot.

Na de onderbreking liet Kramer zich ook voor de goal zien en doelman Sergio Padt had een goede redding in huis op een poging van de aanvaller, die zich uiteindelijk in buitenspelpositie bleek te bevinden. FC Utrecht bleef in de daaropvolgende fase dreigend, maar slaagde er nauwelijks in om de weg naar het Groningse doel te vinden. De bezoekers maakten op aanvallend gebied eveneens een onmachtige indruk, maar kregen twintig minuten voor tijd uit het niets toch een aardige mogelijkheid.

Deyovaisio Zeefuik mocht namelijk uithalen nadat hij de bal via een tegenstander voor de voeten kreeg en zag zijn poging over het doel van David Jensen gaan. Met het inbrengen van Mo El Hankouri in plaats van Kaj Sierhuis trachtte Danny Buijs in de slotfase voor wat meer offensieve inbreng te zorgen. De beste kansen in het laatste kwartier waren via Othman Boussaid en Kramer echter voor de thuisploeg. Eerstgenoemde mikte naast het doel van Padt, terwijl de doelman zelf een kopbal van Kramer over de lat kon tikken. Ook het inbrengen van Nick Venema in de slotfase bood geen soelaas voor de thuisploeg, waardoor de punten uiteindelijk werden gedeeld.


Poll

Wie had volgens jou het meeste recht op de drie punten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door justmark)

Deze wedstrijd was echt van abominabel niveau. Er is niet een uitgespeelde kans geweest. Treurig dat dit de subtop van Nederland voorstelt. Technisch leek het nergens op en beide coaches hadden het lef of kunde niet om tactische omzettingen te doen. Advocaat gunt het enige lolletje wat het publiek dan nog heeft, Venema, maar 10 minuutjes. Verschrikkelijk.

8 maart 2019 om 22:31

venema raakt geen bal goed al sinds Ajax thuis ...

verder hoe kan je Bazoer linksbuiten zetten, weer gavory linksback dat zijn hun posities niet Advocaat!

Klaiber dramatisch...

ben nu ook klaar met Advocaar, thuis nog niet 1x gewonnen dit jaar, schande!

Wat een drama wedstrijd weer.. Hoop snel op betere tijden!

Moment van de wedstrijd was natuurlijk de niet gegeven rode kaart aan Kramer.

Heeft Mimoun Mahi nu wel of geen geschiedenis geschreven?

8 maart 2019 om 22:06

Nee nog niet hij moet een goal maken of een assist geven.

Als de VAR had gedaan waar het voor is had Kramer Rood Moeten hebben en had Utrecht nooit en te nimmer een punt behaald. Voor elke lichte overtreding van Groningen fluiten om vervolgens bij eenzelfde moment van Utrecht Niet te fluiten. Advocaat mag alweer de VAR bedanken voor een punt.

8 maart 2019 om 22:07

Ik ben benieuwd naar de reactie van Advocaat.

8 maart 2019 om 22:08

Ach hou eens op. Advocaat heeft een x wat gezegd en bij elk moment advocaat dit advocaat dat. Laat Groningen is met de kont uit de eigen 16 komen. Wat een angst hazen voetbal was dat zeg. Hun goed recht ma ga aub niet over iets praten als Groningen geen moment is gekomen om ook ma enigzins iets te doen wat op voetbal lijkt. Dan nog niks gezegt te hebbe over het tijdrekken al in de eerste helft!

8 maart 2019 om 22:19

Tja en dan je eigen doodvonnis tekenen? Merk wel dat je het voetbal van mijn clubje niet echt gevolgd hebt.. We stonden 6 wedstrijden geleden nog bijna onderaan, daarna veel winst en vooral, let op geluk, want we hebben de laatste tijd wel veel geluk gehad, waar het in het eerste seizoenshelft niet meezat maar toch in het tweede seizoenshelft veel punten gehaald, voetbal was nog steeds niet super .. dus ik snap het wel dat ze kwamen voor een punt, is het leuk, Nee dat dan weer niet, daar geef ik je gelijk in

8 maart 2019 om 22:38

Week in week uit zien we Advocaat tekeer gaan tegen scheidsrechters, grensrechters, vierde mannen en zelfs cameramannen. Is het dan vreemd dat ik benieuwd ben naar een reactie van Advocaat na een wedstrijd waarin ze door scheidsrechter en VAR wel heel erg gematst zijn?

8 maart 2019 om 22:39

Maar goed zoals verwacht. Geen onvertogen woord van Advocaat.

8 maart 2019 om 22:29

Had rood kunnen zijn inderdaad, maar we hadden ook niet meer verdiend. Vorige keer kreeg Utrecht onterecht rood bij ons, dus mij hoor je niet klagen

Waarom hebben ze het bij FOX geen enkel moment gehad over de dieprode kaart die Kramer na 15 min had moeten krijgen?

8 maart 2019 om 23:04

Inderdaad verbazingwekkend. De VAR krijgt de laatste tijd de wind van voren. FOX mag hier niet meer de aandacht op vestigen.

8 maart 2019 om 23:38

Degene die Heeft besloten om Kramer terug te halen naar Nederland is net zo gek als Kramer zelf. Wat een crimineel is dat eigenlijk.

Wat een fiasco. 180 minuten in het stadion en 0 goals. Hoezo geeft onze "nummer 10" NOOIT een steekpass? Wissel Gustafson nou eens Dick!!

Het Dicky effect is al helemaal uitgewerkt. Ongelofelijk dat clubs hem nog steeds als coach willen. Ze betalen alleen maar voor de naam, de PR., kwaliteit levert hij niet meer.

In mijn ogen was de speler van de match Zeefuik. Ondanks dat de Var wel meekeek vond ik dat Kramer wel rood had moeten krijgen. De keepers haalde er wel behoorlijk wat uit en ik vond dat tijdrekken nergens voor nodig, maar goed het is nou eenmaal zo en ben blij met het punt. Utrecht had kansen genoeg, maar verdedigend stond het prima bij Groningen, maar ook de kansen die Groningen had hebben ze ook gewoon niet goed uitgespeeld. Sommige spelers waren heel slordig met de bal. Op dit moment moeten beide ploegen maar blij zijn met het behaalde punt.

ik zat in het stadion maar waarom had Kramer rood moeten hebben dan? wij hebben met zijn allen niets gezien , ook niet eens een overtreding wat hebben wij gemist dan?

8 maart 2019 om 22:40

Op verschillende beelden is te zien dat hij een slaande beweging maakt met zijn hand, zelfs tot bloedens aan toe in het gezicht bij Memisevic.

Hier hebben we het over vorm. Een ongrijpbaar fenomeen... toch blijft me dat verwonderen...

Gewoon lekker om een punt in Utrecht te pakken. Dat was de wedstrijd. Tot ziens.

Die VAR is echt een lachertje. Dat moeten ze direct afschaffen want het voegt echt niets toe. In de beelden is te zien dat Kramer tik geeft voor de bal überhaupt maar in de buurt is. Dus is gewoon een rode kaart . In de tweede helft geeft Kuipers onnodig twee keer gele kaart voor zogenaamd tijdrekken. Dat gebeurd elke week in ieder wedstrijd waar dit nooit wordt bestraft . Hij geeft er 2 in nog geen minuut tijd . Over de wedstrijd kunnen we kort zijn . Slechte partij van beide kanten die geen winnaar verdiende. Enige juiste uitslag . 0-0

Angsthazen voetbal in eigen huis. Ik mis dat aanvallende spel wel van Utrecht. Hoog druk zetten en mega snel in de omschakeling. Zal ook te maken hebben met de huidige spelers, maar Advocaat zal er toch zeker zijn stempel op drukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren