Ajax getipt over ‘beest’: ‘Met 20 of 25 miljoen euro kom je er wel’

Vrijdag, 8 maart 2019 om 10:53Tim Siekman • Laatste update: 11:17

Ajax presteert uitstekend in de Champions League, waardoor verschillende spelers in toenemende mate in verband worden gebracht met een uitgaande transfer komende zomer. Het is al bekend dat Frenkie de Jong na dit seizoen gaat verkassen naar Barcelona. Kees Kwakman weet wel waar Ajax de opvolger van de Oranje-international kan vinden.

De voormalig verdediger bekeek donderdagavond het Europa League-duel van Napoli met Red Bull Salzburg en raakte onder de indruk van Amadou Diawara. De middenvelder viel tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd in de tweede helft in bij de Italiaanse topclub en Kwakman vond de drievoudig international van Guinee goed voor de dag komen.

"Naast dat het een beest is, doet hij graag mee aan de opbouw", stelt de analyticus bij FOX Sports vast over de middenvelder. "Hij weet van tevoren al wat hij moet doen, hij heeft al gekeken. Opendraaien, ballen openen. Een leuke speler die nog maar 21 jaar is", weet Kwakman, die Diawara na de zomer wel in het shirt van Ajax ziet spelen.

"Frenkie de Jong gaat volgend jaar weg en Lasse Schöne wordt een dagje ouder. Zou zo'n speler dan niet bij Ajax kunnen spelen? Hij zit bij Napoli op de bank, dus met 20 of 25 miljoen euro kom je er wel. Dat hebben ze zo liggen", besluit Kwakman. Diawara, die sinds 2016 actief is bij de club uit Napels, ligt nog tot medio 2021 vast in Italië.


Poll

Ben jij het eens met Kees Kwakman?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door gunnero)

Om te beginnen moet Ajax volgend jaar CL spelen om kans te maken op deze speler. Daarnaast zie ik een Napoli Talent dat volgend jaar waarschijnlijk gaat uitkomen in de CL met Napol niet naar Ajax verkassen om daar dan uit te komen in de CL.

Overigens denk ik dat Ajax haar aankoopbeleid beter kan richten op routiniers dan op talenten.

8 maart 2019 om 11:19

Denk ook niet dat het iets wordt, Napoli zit krap met de middenvelders nu Hamsik weg is. Wel vind ik het een type speler die Ajax een beetje mist, fysiek sterk.

8 maart 2019 om 11:22

Mocht Ajax hem echt willen denk ik dat ze zeker niet kansloos zijn,aangezien deze jongen daar structureel de bank warm houdt.

8 maart 2019 om 11:31

Ajax heeft dan wel geld, maar moet dan ook niet meteen weer te hard van stapel lopen door meteen al met bedragen van 25 mln te wapperen. Probeer voor aankomend seizoen te zoeken in prijsklassen 15-20 miljoen, en dan ook echt naar significante versterkingen. Een 20 mln voor Odegaard vind ik te duur. Dat geld kan je beter besteden aan een Zuid Amerikaans talentje a la Neres.

8 maart 2019 om 12:00

Zo'n talentje als Neres neemt natuurlijk ook risico's met zich mee. Het zou ook een tweede Cassiera kunnen zijn. En ook Neres had een half jaar nodig om te wennen, tijd die Ajax van de zomer niet heeft, want ze hebben gelijk de voorrondes.
20 miljoen voor Odegaard vind ik ook niet teveel. Heeft zich bewezen, is nog steeds maar 20 jaar en rendeerd gewoon goed.

8 maart 2019 om 12:30

Wel waarschijnlijk maar hoeft nog niet, de CL-winnaar is toch direct geplaatst?

8 maart 2019 om 12:33

Dit is voor Odegaard zijn eerste seizoen dat hij echt goed presteert op een niveau dat misschien wel wat kan zijn voor Ajax. Om nu al dan te zeggen dat hij bewezen is: nee. Zou hem liever nog een seizoen bij Vitesse zien om dan bijvoorbeeld in de EL uit te komen (als ze dit halen). Je bewijzen in de Eredivisie bij een goede voetballende ploeg is voor Ajax niet meer echt een criteria om naar te kijken, Ajax moet naar andere landen gaan kijken

8 maart 2019 om 12:37

Nee volgend seizoen 2 voorrondes voor de kampioen. De kampioen van 2019/20 komt mogelijk direct in het hoofdtoernooi

8 maart 2019 om 13:20

Haha hij doelt op het feit dat ajax de cl wint

Groot talent die Napoli denk ik niet voor 25 miljoen zou laten gaan. Hebben er zelf rond de 15 miljoen voor betaald aan Bologna. Jammer dat hij het tot nu toe nog nooit tot een echte basisplaats heeft weten te schoppen maar met Zielinski en Diawara heeft Napoli echt geweldige talenten in huis!

Ik ken de speler niet goed genoeg, maar als Ajax spelers van Napoli uit de A-selectie gaat aantrekken, zou dat wel een redelijk historische omslag zijn. Normaliter trekken de (sub) topploegen uit Italië juist aan de spelers van de Nederlandse clubs.

Ajax heeft nu wel het budget om dat soort keuzes te maken, maar bij dat soort bedragen moet je wel vrij zeker zijn van je zaak. Heb ik misschien wel liever dat Overmars de volgende Neres of Dolberg haalt. Gasten die we hier niet of nauwelijks kennen, maar die wel laten zien het niveau te hebben dat Ajax nastreeft en die je later met grote winst kan verkopen.

8 maart 2019 om 11:38

Ach, al zou Ajax hem voor 25 kunnen strikken. Op het moment dat hij zich dan via Ajax in de kijker blijft spelen en zich ontwikkelt dan verkoopt Ajax zo'n speler tegen die tijd echt wel weer voor 50 miljoen. Dat is dan dus alsnog 25 miljoen winst. (Los van salaris dat je kwijt bent, maar daar krijg je dan ook een goede speler voor) 25miljoen winst is toch ook mooi?

Meestal kopen clubs als Napoli talenten weg bij Ajax niet andersom. Maar je weet nooit, meestal kopen PL clubs spelers van Ajax en afgelopen jaar heeft Ajax toch echt twee toppers (voor Ajax) gekocht uit de PL.

Ondanks dat we nu de kwartfinale van de CL hebben gehaald denk ik niet dat we in deze vijver kunnen vissen. Financieel natuurlijk wel, maar de Eredivisie heeft gewoon niet genoeg aantrekkingskracht. Een speler die zo dicht tegen de basis aanstaat van Napoli, zou heel mooi zijn als we die kunnen binnenhalen, maar dan zouden we dit soort spelers max 1 jaar kunnen houden en dan willen ze weer verkassen denk ik.

8 maart 2019 om 11:43

Ach, misschien is de speler zelf wel helemaal klaar met het racisme in Italië. En 1 of 2 jaar zo'n speler, om voor 100%winst te verkopen zou al mooi zat zijn. Misschien kunnen we hem bij een uitgaande transfer betrekken. Als Napoli zich bijv voor Ziyech gaat melden. Dat zie ik wel gebeuren nu Hamsik weg is.

Goed gezien van Kwakman, deze speler valt me altijd op als ik hem zie spelen bij Napoli. Met name vorig jaar in de ko-fase tegen Real Madrid en in de poule tegen Man City speelde hij echt geweldig! Straalt heel veel rust uit en denkt een stapje sneller dan de meeste middenvelders..

8 maart 2019 om 13:54

Hij blijft ook rustig aan de bal. Wel met een kanttekening dat hij de bal meerdere keren aanraakt in balbezit, terwijl de 6 positie bij Ajax juist simpel moet kunnen spelen.

Een speler aanraden voor Ajax op basis van een wedstrijd waarin hij 24 minuten gespeeld heeft bij een 3-0 voorsprong. Ondanks dat het misschien geen slechte spelers is kan er toch geen oordeel getrokken worden uit die wedstrijd? En dan ook zeggen :”20-25 miljoen bieden dat hebben ze wel liggen”. Het is maar goed dat Kwakman de scouting bij Ajax niet doet.

8 maart 2019 om 11:28

Kom jij is met 2 a 3 goede spelers voor het middenveld van Ajax volgend jaar? Goede optie van Kwakman. En natuurlijk is ie misschien niet haalbaar. Maar wel mooie suggestie.

8 maart 2019 om 11:37

Cilissen/Stekelenburg als keeper , fosu mensah - magallan - blind - Patrick van aanholt , Gravenberch -van de beek - odegaard , stengs -Dolberg - tadic ! Onana , mazouri , de ligt , taliafico , de jong , Ziyech , neres 340 miljoen heb je dan ... odegaard , fosu mensah , pierrie , van aanholt , cilissen of Stekelenburg , stengs , doan halen en als Dolberg weggaat misschien Vincent Jansen als vervanger

8 maart 2019 om 11:40

Verwacht dat Ajax eerder voor grotere talenten in Zuid-Amerika gaat of zelfs bijv. een Ödengaard haalt. Het is lastig op zo met een aantal namen te komen maar mag toch hopen dat Ajax zeker wel namen in gedachte heeft. Echter vind ik deze suggestie van Kwakman echt op niks gebaseerd 26 minuten voetballen bij een 3-0 voorsprong ... Dan gaat alles opeens een stuk makkelijker.

8 maart 2019 om 11:41

Het is geen fifa he @uthmitta.

8 maart 2019 om 11:48

Ik neem aan dat je dit is als grap bedoelt. Ik ben altijd fan geweest van Stekelenburg, maar deze speelt al zeer lang niet. Dus geen optie als vervanger van onana. Van aanholt? Is echt niet goed genoeg, dan kun je beter een jeugdspeler inzetten. Vincent Jansen als vervanger voor Dolberg? Vincent Jansen heeft het na zijn top seizoen bij AZ nooit meer laten zien.

8 maart 2019 om 11:58

Heb jij een tik van de molen gehad vanmorgen of ben jij de echte Martin van Geel? Van Aanholt, Steek en Jansen, kom op man. Nee, laat Overmars zijn werk maar gewoon doen, dsar vertrouw ik wel op. Die weet de pareltjes wel te vinden.

8 maart 2019 om 12:03

Wat is dit voor lijstje dan? Ik acht alleen ødegaard en cillessen als versterking, daarnaast moeten we stoppen met steeds spelers uit Nederland te halen. In het buitenland lopen er nog veel meer talenten die vaak hetzelfde of een beter niveau en potentie hebben, daarnaast zijn ze nog goedkoper ook.

Wat een absurd idee. Een jongen van 21 die nu al regelmatig in actie komt bij Napoli heeft prima perspectieven bij Napoli, een grotere kans op champions league voetbal dan bij Ajax, een hoger salaris, een betere competitie.

En dan hebben we het nog niet eens over Napoli, dat geen enkele reden heeft deze jongen te verkopen en al helemaal niet voor 20 miljoen.

Ik zou Vilhena wel wat vinden als vervanger voor Schöne. Zit genoeg gif en energie in, ook een redelijke trap in de benen, er zit nog wel potentie in. Staat bij Feyenoord wat stil lijkt het, echte topclubs zullen denk ik niet aankloppen. Maar de overstap is natuurlijk wel gevoelig, zoals een Wijnaldum eerder naar PSV ging

8 maart 2019 om 11:50

Ja er zit redelijk wat gif in. Het enige probleem is dat hij minder voetbal inzicht heeft en minder technisch is.

8 maart 2019 om 12:32

Voetballend enorm beperkt, wanneer hij geen energie in de wedstrijd kan leggen wanneer er grote ruimtes vallen valt hij vooral op door het ballen halen en een beperkte voortzetting. Het combinatie voetbal is totaal geen voetbal voor hem. Bij een Engelse laagvlieger of middenmoot zou ie prima tot zijn recht komen

Het lijkt me niet handig als Ajax nu ineens uit alle windstreken spelers voor tientallen miljoen gaan halen. Dat kan enkel verkeerd uitpakken. Je kunt uiteraard best eens een investering doen, maar hou het wel enigszins binnen de perken en pas bovendien uiteraard ook jeugdspelers in. Dit seizoen is er een prima mix en ik denk dat dat dan ook een prima richtlijn is voor de komende seizoenen.

Spelers als De Ligt en De Jong kun je nu eenmaal nooit ineens direct vervangen. Probeer daarom te kijken welke spelers naar een dergelijk niveau kunnen groeien, ook wetende dat dit soort talenten nou eenmaal niet voor het oprapen liggen.

Ik zie wel meer berichten hier verschijnen van mensen die denken dat Ajax spelers zoals Zielinski, Isco of Suarez kan contracteren, of daar in elk geval naar moet streven. Zo werkt het echter niet, het is geen Fifa of Football Manager.

8 maart 2019 om 12:26

Ik heb nog NOOIT iemand horen of zien zeggen dat Ajax Isco moet halen. Suarez is logisch, heeft een verleden bij ajax en heeft meerdere keren aangegeven terug te willen komen. Zielinski is niet onhaalbaar als je maar genoeg betaald

8 maart 2019 om 13:03

Iemand die Isco of Zielinski noemt is niet serieus te nemen natuurlijk. Afgelopen zomer hoorde ik echter dat Tadic ook onhaalbaar was. Te hoog salaris, te weinig uitdaging. De aantrekkingskracht van (mogelijke) CL deelname is echter groter dan we denken. Bij clubs als Inter, AC Milan, Marseille, Benfica, Valencia, Arsenal etcetera is deelname aan CL totaal geen standaard. Daarmee heeft Ajax een streepje voor op de subtop van Europese supercompetities.

Voor bankzitters in de top van Europa, die hebben geroken aan CL, is Ajax ook een goede optie. Ik denk bij een vervanger van Frenkie De Jong aan bijvoorbeeld Lallana: 30-er die onvoldoende minuten maakt. Kalm aan de bal, goed overzicht over het spel en relatief snel.

8 maart 2019 om 13:41

de aantrekkingskracht van CL is misschien groter dan we denken bij spelers uit de onderste regione van een topdivisie. Southampton werd vorig jaar 17e.. Daarnaast kende Tadic Nederland al.

Leuk en aardig dat de CL geen standaard is bij die clubs die je noemt. Maar bij Ajax is deelname aan de CL ook totaal geen standaard. Die subtop uit de top 4 competities speelt meer gave wedstrijden dan 6 CL potjes.

Waarom zou Lallana naar Ajax willen? Hij is brit, zit bij een absolute topclub en speelt nu wat minder door blessureleed. Vorig seizoen 32 wedstrijden door blessures gemist. Zo'n jongen gaat toch veel liever naar een West Ham oid dan naar de Eredivisie.
lallana verdient 178.000 per week. Dat kan Ajax niet geven aan hem zonder hele scheve gezichten in de selectie te krijgen of op den duur zichzelf in de voet schiet door teveel aan salarissen te betalen

8 maart 2019 om 16:01

Waar haal je dat vandaan? Lallana verdient €75.000 per week. Tadic verdient momenteel, al is het via een andere structuur, grofweg hetzelfde bij Ajax.

Jij gaat er vanuit dat hij meer gaat spelen indien fit. Ik ga er vanuit dat hij geen kansen meer krijgt, dat is al een ander uitgangspunt. Ik denk dat Liverpool met Oxlade, Fabinho, Wijn, Henderson en Keita en nieuwe aankopen in de zomer afscheid gaat nemen van Lallana. Ja, dan kun je kiezen voor Whu, maar daarmee speel je nog steeds in de zelfde competitie waar je al jaren in meedraait én CL kun je uit je hoofd zetten. Voor sommigen van dit type spelers is deze stap een realistische optie.

In één ding geef ik je gelijk: Het is een Brit en daar wordt grof geld voor neergelegd normaliter.

Ik zie Ajax niet uit deze vijver vissen. Het talent staat op het punt om door te breken bij Napoli en dan is het een staje terug. Ook kun je denk ik niet meer salaris bieden dan dat Napoli nu kan. Natuurlijk zou ik aangenaam verrast zijn als zo’n speler zou komen.

Ajax is zo gezond geworden door goed zakelijk beheer en die gaat ondanks het grote vermogen geen geld over de balk smijten. 25 miljoen voor een speler die het moet hebben van invalbeurten dat zal niet snel gebeuren.

Geen idee wie Kees Kwakman is. Lijkt wel een naam van een stripfiguur. Maar het succes stijgt hem duidelijk al naar het hoofd. Alsjeblieft zeg. Ik heb vorige week Barcelona gescout. Heb een zekere Messi en Dembele ontdekt, kunnen wel aardig voetballen, misschien wat voor Ajax als opvolgers van Ziyech en Neres? En er loopt nog een zekere Umtiti rond, leuk verdedigertje voor naast de Ligt, dan kan Blind op de plek van Schone. Daarmee pakt Ajax volgend jaar misschien nog wel eens een prijs.

8 maart 2019 om 11:47

Dat jij Kees Kwakman niet kent ligt dan aan jouw voetbalkennis heeft jaren bij o.a. Groningen/Nac en Volendam gespeeld

8 maart 2019 om 11:52

Sarcasme. Hij weet echt wel wie Kees kwakman is.

8 maart 2019 om 12:00

Neen, dat weet ik echt niet. Ben slechts een simpele Belg die alleen Ajax en PSV eens mee pikt. Denk ook niet dat swaap spelers als Bjorn Ruytinx uit Belgie kent, dat is gewoon normaal, tevens zegt het weinig over voetbalkennis als je een boel spelers kunt opnoemen, dat is alsof je denkt een expert in scheikunde te zijn omdat je alle elementen uit het PSE kunt opsommen.

8 maart 2019 om 12:29

Google.. hebben ze in het Vlaamse ook, neem ik aan?

8 maart 2019 om 13:08

92643
Ah, dus als jij zegt iemand te kennen, dan kan het ook zo zijn dat je hem 2 minuten geleden hebt gegoogled? Ik vind het sterker als je aangeeft iemand niet te kennen, dan als je doet alsof.

8 maart 2019 om 14:55

Kees Kwakman was een zeer beperkte voetballer die enkel bij kleine clubs heeft gespeeld, waarvan het meerendeel van de wedstrijden in de eerste divisie. Hoezo zou je hem kennen als Belg zijnde? Het grootste deel van de Nederlanders kent hem waarschijnlijk ook enkel door zijn aparte, ietwat dubieuze naam.

8 maart 2019 om 11:48

Kees Kwakman is een oud Groningen speler die dus niks met Ajax zelf heeft. Hij doet af en toe analyses volgens mij bij Fox.

8 maart 2019 om 11:50

Ik vind dit maar een vreemde reactie. Je hebt 86 miljoen gekregen voor een van je belangrijkste spelers. Het is toch niet meer dan logisch om een klein (want dat is 20-25 miljoen van 86 miljoen) gedeelte hiervan te herinvesteren in een speler die het grote gemis van Frenkie zou kunnen opvangen? Kees noemt als optie een uitstekende speler die ook nog enigzins realistisch haalbaar kan zijn. Ik snap hierdoor jouw zure reactie niet zo goed.

8 maart 2019 om 12:06

Niets mis met wat sarcasme, toch? Het kleurt de ochtend. Nog los van het bedrag (want ik zie Ajax niet direct 25 miljoen neerleggen en Napoli zal ook meer willen) vind ik Diawara absoluut niet "realistisch haalbaar" en daarom beantwoord ik de in mijn ogen ridicule suggestie met een vleugje sarcasme. Snap niet wat hier zo erg aan is. Ajax kan zich trouwens beter op Sander Berge van Racing Genk richten. Een parel.

Maar Diawara? Kom op. Ik heb genoten van Ajax in de CL maar een paar leuke wedstrijdjes en men denkt alweer dat een speler als Diawara haalbaar is, tsja.

8 maart 2019 om 12:36

Alleen jammer dat het al middag is :D

8 maart 2019 om 11:51

Kees Kwakman is een oud voetballer van onder andere Nac Breda en Volendam. Hij maakte die suggestie gister bij fox sports, na de samenvatting van Napoli in de Europa league. Eigenlijk totaal geen nieuws omdat hij totaal niet weet waar hij over sprak, Perez gaf hem ook direct aan dat het niet reëel is wat hij suggereerde.

Die is al veel te duur. Die gaat Napoli niet verlaten om in de Eredivisie te voetballen.

Ajax was toch bezig met een jonkie van Bayern München.

Verder ben ik er 100% van overtuigd dat de opvolger van Frenkie al rondloopt bij Ajax. Noa Lang !! Geef hem eens op die plek de kans zoals hij ook bij jong Oranje speelt. Bij jong-Ajax wordt hij vaak weggestopt op de vleugel, maar hij is de ideale opvolger van Frenkie.

8 maart 2019 om 11:51

Ja precies. Shabani van Bayern zal een stuk goedkoper zijn want heeft in de zomer nog maar 1 jaar contract. Shabani wordt omschreven als een type Ziyech.

Tja, je moet je afvragen (en hopen) of zo’n speler in de Eredivisie wil ballen. Buiten het niveau hebben we ook nog steeds net kunstgras te maken...

Die gaan allemaal na Leipzig. Net zoals Keita, Wolf, Haidara, Upacameno etc etc. Als ik Ajax was zal ik proberen Propper terug te halen.

8 maart 2019 om 11:43

Wat moet propper in de eredivisie? Hij is vaste basisspeler in Engeland.

8 maart 2019 om 12:10

Tadic was ook vaste basisspeler in Engeland maar verkiest spelen om het kampioenschap en de CL ook boven degradatievoetbal.

8 maart 2019 om 12:15

Omdat Ajax 3 klassen beter is dan Brighton. Bij Ajax speel je om de prijzen, in Engeland speel je bij een nietszeggend clubje.

8 maart 2019 om 12:54

Ik zie propper absoluut niet naar Nederland gaan, tadic zit al tegen de dertig aan dus dan is het nog enigszins logisch. Propper is nog redelijk jong en in Engeland heb je elke week topwedstrijden in Nederland heb je er 4 en een paar wedstrijdjes CL.

8 maart 2019 om 13:45

omdat Tadic toevallig terug naar Nederland wilde omdat hij graag zijn kinderen hier ziet opgroeien is dat niet meteen de standaard voor elke voetballer uit de Bpl. Mensen moeten eens kappen met die onzin.

Propper verdiend naar verluid 5 mil per jaar. Als die weg gaat bij Brighton dan kan hij ook een stap binnen de PL maken. Dat is een veel mooiere stap dan terug naar NL.

Waarom zou Diawara de stap van een goede club in een topcompetitie naar de eredivisie maken? Er zijn veel talenten die nu naar Ajax willen maar talenten die al bij de Europese subtop spelen en daar ook kansen krijgen lijken mij onhaalbaar.

8 maart 2019 om 12:15

Krijgt hij wel genoeg kansen bij Napoli dan? Of zit hij constant op de bank?

Gelijk die Fabiano ophalen, wat een goede speler is dat.

Bij Red Bull lopen er trouwens ook paar rond die moeiteloos mee zouden kunnen bij Ajax.

Diawara is veel te goed om bijna wekelijks op de bank te zitten bij Napoli. Ik had hem graag bij mijn clubje gezien, maar dat lijkt me helaas niet haalbaar. Ik denk alleen niet dat Diawara zit te wachten op de Eredivisie. Dat blijft toch het nadeel van een grote club als Ajax in een matige competitie als de Eredivisie.

Clubs als Tottenham, Fiorentina en AC Milan hebben ook al nadrukkelijk interesse getoond in deze jongen. Bij Tottenham en AC Milan ben je jaarlijks bijna zeker van CL voetbal en speel je ook nog eens in een veel sterkere competitie dan de Eredivisie. AC Milan zou denk ik wel de beste optie voor hem zijn; Biglia is op zijn retour als 'regista', dus is een basisplaats voor Diawara een reã«le optie. Tottenham belandt hij denk ik ook op de bank en bij Fiorentina speel je maximaal Europa League voetbal. Daarnaast denk ik ook dat AC Milan een van de weinige clubs is die zijn prijskaartje kan veroorloven, want Napoli heeft afgelopen transferperioden vrij hoog in de boom gezeten bij deze jongen. Met 20 miljoen ga je het in ieder geval zeker niet redden, volgens mij was een jaar geleden nog een bod van 37 miljoen van Tottenham afgeslagen.

8 maart 2019 om 12:00

Bij Ac milan ben je dus verre van verzekerd van cl voetbal de laatste jaren he..

8 maart 2019 om 12:08

Ik zie Spurs ook nog wel 5e worden dit jaar.

8 maart 2019 om 12:41

De laatste jaren, zeg je precies goed. Milan heeft afgelopen transferperiode erg goed ingekocht met Piatek en Paqueta. En met het kapitaal dat Milan tot haar beschikking heeft, zie ik ze eigenlijk alleen nog maar de weg omhoog inzetten. Waar ze de afgelopen jaren dramatisch transferbeleid voerden, lijkt er nu echt een lijn in te zitten.

8 maart 2019 om 12:17

Ik denk dat ac milan liever tonali als opvolger ziet, maar die is natuurlijk nog heel jong. Ik snap nog steeds niet de locatelli verhuurt hebben.

Ajax moet niet haar eigen visie volledig loslaten: je moet eigen jeugd laten doorstromen aangevuld met wat routiniers. Je moet alleen spelers halen die je zelf niet hebt en die er gelijk staan. Waarom zou je nu een talent van 25 miljoen kopen bij Napoli? Niet doen dus. Gewoon vertrouwen hebben in Overmars. Die weet welke spelers zullen vertrekken en welke spelers er dan nodig zijn. Ze moeten niet de eigen jeugd voor de voeten gaan lopen voor 25 miljoen. Een tijd geleden waren we bezig met een speler van Bayern Munchen die daar niet wilde verlengen en die werd gezien als opvolger van de Jong. Die zou er direct al staan, dus gewoon afwachten wat er gaat gebeuren. Voordeel voor Overmars nu is dat hij routiniers kan halen zonder dat hij gelimiteerd is in zijn budget.

Ik zie liever dat Ajax 25 miljoen of zelfs meer uitgeeft aan een geweldenaar als Pavon. Pavon staat al in de belangstelling van clubs als Barcelona en Arsenal dus die kan Ajax makkelijk weer voor een groot bedrag doorverkopen.

8 maart 2019 om 12:45

Als Pavon al in de belangstelling staat van clubs als Barcelona en Arsenal, dan is het nog maar de vraag of je er met 25 miljoen wel uit komt bij Boca. Al heeft Ajax misschien na de aankoop van Magallan een streepje voor.

Ik denk dat deze jongen ondanks de florissante financiële situatie bij Ajax te prijzig zal zijn. Beter kan Ajax net als Napoli gaan winkelen bij clubs als Bologna, Empoli, en Sassuolo voordat talentvolle jongens aldaar de stap maken naar een club als Napoli.

Als Ajax de huidige weg van succes wil voortzetten, is dit zeker een goede bron om uit te putten. Napoli is een van de beste teams van Europa en sla ik zeer hoog aan. Het is dat ze behoorlijk wat pech hadden met hun CL-loting, anders had ik ze ver zien komen.

Toch zullen de betere wissels van dit soort teams al zeer prijzig zijn. En de vraag is of Ajax 20-25 miljoen moet willen uittrekken voor dit soort spelers. Zelf hoop ik dat Ajax spelers als Fabian Ruiz in een vroegtijdig stadium al weet te scouten (vanuit beloftenteams bijvoorbeeld). Ik heb deze speler tijdens Sevilla-Real Betis (3-5) vorig jaar mogen aanschouwen en had hem toen al graag bij Ajax gezien. Echter betaalt Napoli gewoon 30 miljoen voor zo'n speler de daaropvolgende transferzomer. Dus Ajax heeft 2 keuzes:

- vroegtijdig scouten van topspelers met meer risico, maar lagere transfersommen
- spelers aantrekken die zich al behoorlijk bewezen hebben met transfersommen van 20-30 miljoen

Ajax heeft vooralsnog veel succes met de eerste aanpak en brak daar enigszins mee met de grote aankopen van Tadic en Blind. Dit zijn echter koopjes gebleken en spelers met die ervaring en dergelijke kwaliteiten ga je maar schaars krijgen voor bedragen onder de 20 miljoen. Zelf hoop ik dan ook dat Ajax veel geld steekt in talenten van Nederlandse bodem (zoals Stengs en Schouten), zodat hun grote geld doorvloeit naar andere clubs in Nederland. Met een goed beleid bij die andere clubs kan zodoende het niveau van de gehele Eredivisie snel omhoog worden getrokken.

Ik zat gisteren in het stadion, en ik vond zelf dat hij goed inviel. Zou idd een goede opvolger wezen voor Frenkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6622
3.Atalanta6534
4.Juventus6535
5.Napoli6334
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PolitanoAanvaller319
L. RiccioUnknown
P. ZielińskiMiddenvelder306
L. InsigneAanvaller2917
Fabián RuizMiddenvelder272
H. LozanoAanvaller269
D. MertensAanvaller239
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

238 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 31 3 4 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Maar ik vond ook dat Frenkie de Jong dat móést doen’

Ronald Koeman heeft sinds zijn komst bij Barcelona een optimale werkrelatie met Lionel Messi, ondanks de aanhoudende geruchten over een mogelijk vertrek van de sterspeler uit het Camp Nou. De coach...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren