‘Waarom gaat hij naar Juventus? Dat is een kleinere club dan Arsenal’

Woensdag, 6 maart 2019 om 18:55Robin Bruggeman

Aaron Ramsey was in de afgelopen seizoenen een gewaardeerde kracht bij Arsenal, maar de middenvelder is nu bezig aan zijn laatste maanden in Londen. De Welshman en the Gunners konden geen overeenstemming bereiken over een nieuw contract en de 58-voudig international van the Dragons ruilt Arsenal aankomende zomer transfervrij in voor Juventus.

Clubicoon Tony Adams is niet te spreken over de gang van zaken en hij snapt bovendien niet waarom Ramsey uitgerekend voor La Vecchia Signora heeft gekozen: “Het is een andere club en een andere sport dan degene die ik 2002 heb verlaten. Wij deden in die tijd mee om de prijzen en spelers van Juventus zouden juist naar ons komen”, vertelt de oud-verdediger in gesprek met Sky Sports.

“Aaron Ramsey is te goed om te laten lopen. En waarom gaat hij eigenlijk naar Juventus? Dat is een kleinere club dan Arsenal, dat gevoel heb ik altijd over Arsenal gehad. Andere mensen zullen daar anders over denken, misschien vindt hij wel dat Cardiff City een grotere club is”, sluit de 52-jarige Engelsman af.

Ramsey begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Cardiff en maakte tussen 2006 en 2008 deel uit van de hoofdmacht van the Bluebirds. Na zijn vertrek naar Arsenal werd hij bovendien in 2011 nog voor een maand terug verhuurd aan zijn voormalige werkgever. Ramsey ontwikkelde zich daarna tot een basisspeler in Londen en kwam in totaal tot 363 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij goed was voor 63 doelpunten en 64 assists.


Poll

Ben jij het eens met Tony Adams?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door falcao)

maakt dit cardiff city een grotere club dan juventus?

Die is een beetje in z’n tijd blijven hangen. Arsenal is allang geen topclub meer, en met dit beleid zie ik ze dat ook niet meer worden. Met Juve heb je nog kans op grote prijzen, met Arsenal heel af en toe een FA of League Cupje.

6 maart 2019 om 19:11

Helemaal met je eens, een topclub wint regelmatig prijzen, doet mee tot het einde in de CL. Niets van dit alles bij Arsenal, ze hikken jaarlijks tegen plek vier aan, proberen wanhopig CL kwalificatie te halen.

Juve wint elk jaar de titel, soms de beker en komt regelmatig ver in de CL. Onvergelijkbaar met Arsenal's prestaties.

6 maart 2019 om 19:13

Wat bedoel je met "dit beleid" als ik het je vragen mag

6 maart 2019 om 21:21

Het beleid van geen geld uitgeven en denken dat alles nog op te vangen valt door jonge spelers. Ben ook bang dat door de gigantische inflatie op de transfermarkt, Arsenal die topspelers niet meer gaat kunnen betalen, maar we gaan het allemaal zien.

6 maart 2019 om 19:29

‘Allang geen topclub meer’ wanneer is Arsenal wel een topclub geweest? Als je nog nooit de CL heb gewonnen ben je geen topclub, misschien dat Arsenal in Engeland gezien wordt als topclub. Maar in Europa is het subtop, altijd al geweest.

6 maart 2019 om 19:33

Arsenal was begin 2000 echt wel een topclub hoor. Met een selectie waar je u tegen zegt. Arsenal word gewoon slecht begeleid door Kroenke die weigert geld uit te geven. Echter is het een gigantische club.

6 maart 2019 om 19:38

Dus PSG, Atletico en manchester city zijn ook geen topclubs? Ik vind het onzin om te zeggen dat als je de CL gewonnen hebt geen topclub bent, kijk naar Arsenal en je ziet de derde succesvolste club van Engeland. Tuurlijk zitten ze in een slechte periode omdat Wenger te lang is blijven zitten.

6 maart 2019 om 19:39

Dus Manchester City, PSG en Atletico Madrid zijn momenteel geen topclubs wil je zeggen? Kom op man bijvoorbeeld Juventus heeft sinds 1996 ook geen CL gewonnen dus is dat dan wel relevant? Dat Arsenal op dit moment geen absolute top is ben ik het mee eens, begin 2000 gewoon een van de grootste clubs van Engeland met wereldspeler zoals Henry, Bergkamp, Pires en ik kan nog wel ff doorgaan. Qua bekendheid en supporters over de wereld is Arsenal ook gewoon een grote club. 2005 nog de CL finale nipt verloren van Barca, 1 doelpunt is volgens jou redenering tussen een topclub en geen..

6 maart 2019 om 19:39

@arsenal890 wij hadden blijkbaar dezelfde gedachte haha. Reactie komt gelijk binnen👍

6 maart 2019 om 19:54

@arsenal890 @tilburg013 dat klopt. PSG, City en Atletico zijn geen Europese topclubs. Alhoewel ik wel verwacht dat City en PSG op korte termijn dat wel zullen worden, zij hebben zoveel geld. Interesseert me verder ook niet hoeveel fans Arsenal heeft en dat ze nipt hebben verloren van Barcelona. Geen succes in Europa = geen Europese topclub, zo ingewikkeld is het niet.

6 maart 2019 om 20:01

Wat is dat voor onzin zeg. Dus aston villa, HSV en rode ster zijn topclubs? Het gaat echt niet alleen om 1 Europese prijs, het gaan om zoveel meer.

6 maart 2019 om 20:02

Dus Inter en AC zijn Europese topclubs? Of gelden voor hun andere regels met; jaren geen prijzen gewonnen etc?

6 maart 2019 om 20:04

Dus Inter is wel een Europese topclub en Atletico, PSG en city niet haha. Dat jij dat vindt is prima maar dat maakt het niet gelijk de waarheid..

6 maart 2019 om 20:06

Natuurlijk zijn Inter en AC volgens @Intermilito topclubs, ondanks dat hun prijzenkast alleen maar stof ligt te vangen. Volgens hem is Aston Villa ook nog steeds een Europese topclub omdat zij ooit in een grijs verleden een Europacup 1 hebben gewonnen.

6 maart 2019 om 20:06

Precies, vergeet rode ster en aston villa niet als ‘Europese topclubs’.

6 maart 2019 om 20:09

Atletico is behoorlijk succesvol in Europa. Laatste 5 jaar 2x de CL finale gehaald en de EL gewonnen en dan vind jij Atletico geen Europese top? PSG en City geen finale gehaald maar horen ook gewoon bij de Europese top qua selectie etc.

6 maart 2019 om 21:22

Jongens jongens.. dan kunnen jullie wel allemaal gefrustreerd reageren en begin over Inter en Milan etc (beide hebben trouwens in de afgelopen 20 jaar meer succes in Europa gehad dan Arsenal) maar dat veranderd helemaal niks aan het feit dat Arsenal geen succes heeft geboekt in Europa. nogmaals zo ingewikkeld is het niet, geen succes in Europa = geen Europese topclub.

6 maart 2019 om 21:26

Als je een topclub bent (geweest) in Engeland, ben je ook gewoon een Europese topclub (in dit geval dus ook geweest). Hebben jarenlang de Europese top gedomineerd en hebben later alleen moeten concurreren met Spanje.

6 maart 2019 om 21:42

Ohh ja, rode ster een Europese topclub!

6 maart 2019 om 22:24

@JJUnited jarenlang Europese top gedomineerd? Domineren betekent winnen toch? Wat hebben ze gewonnen?

6 maart 2019 om 23:19

Liverpool, Chelsea, United hebben alle drie CL gewonnen de afgelopen 15 jaar..

6 maart 2019 om 23:45

2005 Liverpool, 2006 Arsenal in de finale, 2008 United, 2009 United in de finale, 2011 United in de finale, 2013 Chelsea en vorig jaar Liverpool in de finale. Vrij veel finales als ik het zo zie, en op 2007, 2010 en 2013 na zijn het alleen de Spaanse ploegen die ons dwars hebben gezeten. Topclub in Engeland en Spanje is gewoon Europese top.

7 maart 2019 om 00:02

Haha wat is dit nu weer? Dus als je sinds pak’m beet 2000 zo’n 10 jaar lang jaarlijks mee doet om de titel in een van de sterkste competenties, in de CL bijna elk jaar tot de sterkste teams behoort en je telkens sterrenelftallen met onderscheidend voetbal op de mat brengt hoor je niet tot Europese top? Nee joh, met zo’n opmerking ben je gewoon af.

7 maart 2019 om 00:25

United is ook geen topclub meer, al geven ze honderden miljoenen uit. Atletico, of een Bayern geven niks uit vergeleken met United, maar zijn wel topclubs. Het draait niet enkel om geld grote vriend.

Tonio was zeker niet helemaal wakker. Meervoudig CL winnaar, wereldkampioen, alle overige Europese cups, en veelvuldige verliezend finalist. En Arsenal?

Grotere club in welk opzicht? Supportersschare? Dan is Schalke 04 ook een grotere club als Chelsea, Ben ik trouwens de enigste die Arsenal fans heel erg naïef vindt? Ze zijn het slechtste team van de top 6 en iedere uitwedstrijd is billenknijpen voor hun.

6 maart 2019 om 19:20

Waarin zijn de fans naïef dan? Want ik kan mij niet voorstellen dat er een fan is die het hierin met Adams eens is. Ik ben het in ieder geval compleet oneens met hem! En wat betreft het slechtste team van de top 6, in voetbal is het team met de beste spelers niet altijd beter. Het is nou eenmaal spannend van de nummer 3 tot en met 6, waarbij geen enkel team constant genoeg is om een sterke claim op die plekken te maken. Spurs zakt in als een pudding, Chelsea speelt het ene moment dramatisch en het andere geweldig, Arsenal lijkt in vorm te komen maar dat kan ook zomaar weer omslaan en United is ook niet het onbetwiste team van weleer.

6 maart 2019 om 19:49

naïef in denken dat ze goed zijn. Dit is gewoon een observering hoor, maar arsenal zijn een beetje clowns en heel veel fans en teams nemen hun totaal niet serieus. Een Iwobi ofzo zou bij fc twente niet eens in de basis staan. Verder is het beleid ook zo slecht, als een goede speler ergens goedkoop op te halen is dan duikt arsenal er gelijk op, zoals mij mikytharian and ozil, ze vragen zich niet af waarom die speler dan te koop is en waarom die andere club er van af wil hoe goed die speler vroeger ook was.

6 maart 2019 om 20:33

Goh, nog een negatieve reactie tegenover Arsenal van jou. Word je daar zelf ook niet een beetje moe van?

Ik vraag me af met welke Arsenal fans jij je omringt. Ik hoor Arsenal fans juist allemaal zeggen dat ze de slechtste selectie uit de top 6 hebben, maar dat ze het ondanks dit feit toch vrij behoorlijk doen.

Stellen dat Iwobi bij Twente nog niet eens in de basis zou staan is natuurlijk louter provocerend bedoelt. Dus je reactie is in dat opzicht alleen al niet serieus te nemen.

6 maart 2019 om 20:42

Tja moeten we hier nog op in gaan. Jij kijkt duidelijk nooit voetbal. Moet je eens kijken hoeveel spelers van real (o.a. Cristiano en Ramos) boos waren dat Ozil wegging of supporters van Madrid. Sanchez gingen ze sowieso al verliezen dus Mkihy was op dat moment gewoon een goede optie, doet het overigens best prima dit seizoen (in ieder geval beter dan Sanchez. Veel Arsenal fans zijn juist ook gewoon realistisch, je hoort niemand zeggen dat wij een de beste zijn maar we zijn ook echt niet minder dan united en Chelsea dit seizoen. Iwobi bij Twente, tja daar ga ik niet eens op in. Kijk maar eens wat wedstrijden voordat je hier komt provoceren want iwobi speelt een uitstekend seizoen en is onder Emery echt een heel stuk gegroeid. Tuurlijk hij is geen wereldtopper maar hoe jij hem weg zet, zegt al genoeg over jou kennis van voetbal en hoe erg jij de PL volgt..

6 maart 2019 om 20:57

Niet reageren is beter. Ze kennen alleen het Arsenal van nu en zelf zijn ze fan van de topclubs van dit moment (wijzigt dus om de zoveel tijd).

6 maart 2019 om 19:27

Chelsea heeft wereldwijd veel meer supporters dan Schalke 04 dus ik vraag mij af hoe je daarbij komt.

6 maart 2019 om 20:12

Schalke is inderdaad meer een lokale club denk ik met ook supporters in het buitenland maar dat valt in het niet bij Chelsea. Wereldwijd bekend.

Juventus heeft natuurlijk nooit de Premier League of de FA Cup gewonnen..

Ach hier hebben ze in het Engels een heel mooi woord, nl. deluded. Niet serieus te nemen deze uitspraak van Adams, leeft duidelijk in een eigen fantasiewereld als hij werkelijk gelooft dat Arsenal een grotere club dan Juventus is (of überhaupt ooit is geweest).

Zo jammer dat oudgedienden soms zulke ridicule uitspraken doen... Dat doet toch echt af aan hun status in mijn ogen. Adams is een legende van Arsenal, maar zijn uitspraken de laatste jaren zijn van een bedroevend niveau. Volgens mij is er geen enkele weldenkende Arsenal fan die Juventus een kleinere club vindt dan Arsenal.., al helemaal de laatste 10 jaar niet!

6 maart 2019 om 20:14

Ik vind het jammer dat mensen als Merson en Adams de laatste tijd van zo'n kul uitspraken doen. Elke Arsenal-fan wordt op basis van zulke uitspraken scheef aangekeken.

Arsenal een grotere club dan Juve? Is die wel lekker in zijn hoofd ofzo.. Arsenal heeft een 1 finale gespeeld Juve heeft er 9 gespeeld... Dit is serieus de grap van dag! Arsenal groter dan Juve waar hebben we het over. Arsenal mag niet eens de veters van Juve strikken.. ik had meer verwacht van Tony Adams.

6 maart 2019 om 19:25

Tja... dit heb je wel vaker met legendes van voetbalclubs. Die laten zich gaan in hun emotie of zijn fan van de club.

Zulke dingen moet je met een korreltje zout nemen.

Haha Tony is wereld beneveld na al die jaren? Arsenal was, is en zal nooit een grotere club worden dan Juventus. Juventus is al pak weg 40-50 jaar nationaal en internationaal toonaangevend.
Wanneer heeft Arsenal de ECI/CL ook al weer gewonnen? Wereld beker? Landskampioenschap?
Nee Tony als verdediger was een fenomeen in de PL maar al dat kopwerk heeft wel zijn sporen nagelaten.
Juventus kleiner dan Arsenal... Laat me niet lachen

Hoeveel Europacups heeft Arsenal eigenlijk gewonnen? En hoeveel finales?

6 maart 2019 om 20:13

0 Europacups en 1 finale in 2005

6 maart 2019 om 23:23

2006*

2005 speelden en wonnen wij die legendarische finale tegen AC Milan.

8 maart 2019 om 21:47

Het was ook cynisch bedoeld ;-)

Kampioen worden, goed geld, mooi land, lekker weer..... nee je moet lekker in Londen blijven bij Arsenal...

Hij gaat er samenspelen met veel betere spelers om hem heen, ik snap zijn keuze wel.

Zo te zien heeft Adams de fles weer gepakt

Beste Tony laat die fles toch een keer staan. Arsenal is nooit groter dan Juventus geweest.

Als Juventus fan kan ik hier wel beetje om lachen. Naast het feit dat Juventus veel meer heeft gewonnen en wereldwijd meer status heeft, heeft Juventus ook veel grotere spelers gehad waaronder een paar gouden bal winnaars. Dat lijkt me al meer dan genoeg

Haha, kom nou Adams. Arsenal is een grote club, maar om ze nou per se groter dan Juventus te noemen....nee, dat zeker niet.

Juventus zijn een stel chokers in Europa, maar hebben wel 2x de grootste Europese trofee weten te winnen. Arsenal wacht nog steeds op die eerste "European Cup" en wil dolgraag bij de andere grote jongens Manchester United & Liverpool horen(en zelfs Chelsea heeft de Champions League gepakt), maar helaas konden ze die finale in 2006 tegen Barcelona niet winnen.

Ik ben zelf Arsenal supporter, maar dit is natuurlijk onzin. Juve hoort volgens mij bij een klein groepje clubs dat letterlijk iedere prijs gewonnen heeft die er te winnen valt. En ook meerdere keren. Kwa historie komt Arsenal daar echt niet bij in de buurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal11-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder81
B. SakaAanvaller81
A. LokongaMiddenvelder70
P. AubameyangAanvaller73
M. ØdegaardMiddenvelder61
N. PépéAanvaller60
B. LenoKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Engeland
4 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren