Ajax troefde AC Milan en AS Roma af: ‘De juiste stap in zijn carrière’

Woensdag, 6 maart 2019 om

Dusan Tadic had afgelopen zomer de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de Serie A. De sterspeler van Ajax koos er echter voor om Southampton in te ruilen voor Amsterdam en van die keuze heeft de Servische aanvaller geen moment spijt gehad. Wel liet hij AS Roma en AC Milan teleurgesteld achter, vertelt zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic. "Hij voelt zich heel goed in het systeem van Ajax", verzekert de Zwitsers belangenbehartiger.

Ajax legde afgelopen zomer ruim elf miljoen euro op tafel om Tadic over te nemen van Southampton. De Serie A was ook optie voor de dertigjarige Serviër. "Milan en Roma wilden hem kopen afgelopen zomer. Ze probeerden hem te contracteren toen hij nog bij Southampton speelde", bevestigt Malenovic, die overigens niets uitsluit in de toekomst. "Wie weet, misschien zal hij ooit in de Serie A spelen", zegt hij over Tadic, die bij Ajax een contract heeft tot de zomer van 2022.

Malenovic speelde zelf in Nederland bij onder meer FC Emmen en was dinsdag aanwezig in het Santiago Bernabéu. "Het was een ongelooflijke prestatie, van hem en het hele team. Ik denk niet dat hij deze wedstrijd ooit zal vergeten", blikt de belangenbehartiger terug op het Champions League-duel met Real Madrid (1-4). "We ontmoetten elkaar na de wedstrijd in het teamhotel. Hij was heel ontspannen en gelukkig. Dusan is een heel slimme jongen", looft hij zijn cliënt.

Tadic is met 26 doelpunten en 15 assists van grote waarde voor de Amsterdammers. "Hij laat zijn klasse op verschillende posities zien. Ajax was de juiste stap in zijn carrière", vertelt Malenovic over de routinier. Hij ziet een mooie toekomst voor de linkspoot. "Hij kan de hele dag over voetbal praten. Op een dag zal hij zonder twijfel trainer worden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door binny)

Blij dat ajax tadic heeft gehaald heb vanaf begin gedacht dat dit een goede match zou zijn met ziyech all1 niet zo goed...

6 maart 2019 om 16:52

Met Ziyech niet goed? Dit is een grapie hoop ik?

6 maart 2019 om 16:57

Denk dat je het verkeerd leest, er werd wel gedacht dat het een goede match zou zijn, maar dat het zo goed gaat als nu, dat ook weer niet

6 maart 2019 om 16:59

Begrijpend lezen..

6 maart 2019 om 17:06

Wellicht dat enige interpunctie het begrijpend lezen makkelijker maakt..... on: schot in de roos natuurlijk. Wat Tadic al het hele seizoen laat zien is fantastisch. Nu maar hopen dat het niet bij een seizoen blijft.

6 maart 2019 om 17:10

@Sander, ik denk dat er een punt of komma achter 'Ziyech' moet staan.

6 maart 2019 om 17:17

Ik verwacht dat ze manager dollartekens in de ogen heeft en hem zal aansporen voor een nog hoger salaris een stap te maken. Hij zal ongetwijfeld gewild zijn en zal opties te over hebben. Of na een (voor Ajax) minder volgend seizoen een stap maken zie ik ook wel gebeuren. Er komt immers een (mini) leegloop van bepalende en dragende spelers dus of Ajax weer zo’n succesvol (jaja nu al zonder prijzen) seizoen zal hebben..

6 maart 2019 om 18:16

begrijpend lezen? dit heeft niets met begrijpend lezen te maken, wel met interpunctie.

enfin.
Ik had wel vanaf het begin verwacht dat de combi Tadic - Ziyech succesvol zou zijn, Tadic heeft een prima techniek...maar vooral een vechtersmentaliteit, iets wat Ajax goed kan gebruiken.

6 maart 2019 om 18:47

Ah, hij bedoelt het op die manier. Ja, dan ben ik het er mee eens haha! Komma'tje of een puntje her en der zou het wel wat duidelijker maken inderdaad

6 maart 2019 om 18:47

Ik had uberhaupt niet verwacht dat die samen zouden gaan spelen bij Ajax. Dat Ziyech er nog is, is natuurlijk geweldig.

Wat was Tadic fenomenaal gisteren!!!
Gewoon in het stadion waar Zidane grootste dingen liet zien op zijn Zidane's Ajax righting de overwinning loodsen.
Echt geniaal, kon mijn ogen haast niet geloven!!! Zijn doelpunt was ook zeer overtuigend ingeschoten. Prachtige goal!

Zijn komst is denk ik ook belangrijk voor het aanblijven van ziyech geweest.

6 maart 2019 om 17:38

Ajax en Roma kwamen er niet uit waar Ziyech al een persoonlijk akkoord had, staat los van de komst van Tadic.

6 maart 2019 om 18:37

Klopt, maar misschien hebben andere clubs ook wel geïnformeerd, naast Roma. Bovendien moeten we niet vergeten dat hij ook meer is gaan verdienen he. Miljoentje per jaar meer bieden en volgens jaar is hij er nog.

Als Frenkie de jong weg is dan is Zielinski misschien een goede vervanger. Alleen staat Zielinski er volgens mij iets te goed op bij Napoli om goedkoop de deur uit te kunnen, Zielinski is wel een ander type speler als frenkie maar toen een balbehendige speler met drang naar voren. Ajax zal weer spelers moeten scouten net voordat ze ontdekt worden.

6 maart 2019 om 16:58

Ik vind Zielinski erg sterk spelen de laatste tijd. Ik denk niet dat Napoli hem weg doet. Zeker niet met die Laurentis als directeur/voorzitter van de club.

6 maart 2019 om 17:05

Stond toch te boek als een redelijk talent? Zou hij de Serie A willen inruilen voor de Eredivisie?

6 maart 2019 om 17:12

Zielinski is gewoon een basisspeler van Napoli (26 wedstrijden, 23 basis). Met het vertrek van Hamsik is hij nog belangrijker geworden en heeft vandaag nog aangegeven nog heel lang voor Napoli te willen voetballen. Nou is het voetbal en is niks zeker, maar als hij vertrekt zal het een stap omhoog zijn en dat is Ajax, met alle respect niet.

7 maart 2019 om 04:12

Hahaha nee je hebt helemaal gelijk Zielinski is niet weg te denken bij Napoli. Ajax zou het nooit proberen bij die jongen.

6 maart 2019 om 18:54

Frenkie tijdelijk opvangen en dan hopen dat de ontwikkeling van Unuvar zich door blijft zetten.

Cijfers Tadic:

40 wedstrijden gespeeld en bij 41 doelpunten betrokken.

Tadic in de Cl:
14 wedstrijden gespeeld en bij 16 doelpunten betrokken.

Nu al een held.

6 maart 2019 om 16:56

Duizelingwekkende cijfers... Wat een aanwinst is dit zeg, ongelooflijk.

6 maart 2019 om 16:59

Dat zijn gewoon Messi en Ronaldo statistieken. Niet normaal meer.

6 maart 2019 om 17:14

Komt ook door Eredivisie he. In de BPl had hij niet zulke stats, want hoger niveau.

6 maart 2019 om 17:19

Lekker belangrijk toch? CL is weer hoger niveau dan BPL en Southampton was gelijkwaardig of minder dan Ajax qua selectie. Gewoon hele nette cijfers.

6 maart 2019 om 17:20

Deels mee eens, maar in 4 wedstrijden tegen Real en Bayern goed voor 3 doelpunten en 3 assists. De 2 hoogst genoteerde teams op de UEFA coefficientlijst. Dat zegt ook echt wel wat over Tadic.

6 maart 2019 om 17:30

Hoger niveau inderdaad maar hij speelde ook bij een minder aanvallend team waardoor je minder de kans krijgt om zulke cijfers te halen. In de CL laat hij het ook zien en dat is toch een aardig niveautje denk ik

6 maart 2019 om 17:33

Tadic heeft fenomenale cijfers. Daarbij profileert hij zich ook nog als leider in het team, meer dan bijvoorbeeld Blind (die gisteren natuurlijk ook goed was). Tadic overtreft ieders verwachtingen. Als je de protagonist bent in de declassering van Real in het eigen Bernabeu, dan ben je gewoon onwijs goed. Bij die 6-2 ergerde ik me nog aan zijn gejank, maar gisteren werd ik spontaan fan van hem. Wat een verantwoordelijkheid neemt hij in dat team, in zo'n wedstrijd. Fantastisch

7 maart 2019 om 02:22

Heeft de beste stats van de hele CL. Veel beter dan dat ga je het niet krijgen

6 maart 2019 om 18:38

Dus dat.. en maar mensen blijven klagen dat Overmars wel winst maakt maar geen goede spelers binnen haalt. Neres, Tadic, Huntelaar, Ziyech, Onana, Tagliafico.. allemaal toppers. Dat er mindere jongens zoals Kristensen tussen zitten hou je altijdm

Hij heeft zo te lezen een andere zaakwaarnemer. Die Zoran Pavlovic dus niet meer. Was één van de oorzaken van alle ellende bij ons.
Wel mooi om die ex-tukkers het zo goed te zien doen bij Ajax.
Zijn beste wedstrijd ooit? Ja, denk het wel.

Goede keuze gebleken. Met afstand de beste speler van Ajax!

Ik denk dat Tadic de absolute zekerheid wou dat hij basisplaats kon hebben. Iets, wat hij niet heeft bij Milan en Roma. Goede keuze. Hij staat nu met ajax in kwart finale(al kan Roma ook nog naar kwartfinale)

Er gaat heus een leegloop komen, zal Tadic dan ook niet weg willen? Dat is eigenlijk het enigste wat ik me nu afvraag. Gisteren vertelde hij duidelijk dat Real Madrid z'n droomclub is. Ga er niet van dat zij de dertig jarige Dusan willen hebben, maar wanneer het hele team dreigt te vertrekken wil hij dan blijven? Ik hoop het echt, maar ik laat alle scenario's open ondanks dat ik denk dat het wel een club moet zijn die CL speelt en groter is dan Ajax.

6 maart 2019 om 17:20

Ben opknabbel voor een vertrek van 5 a 7 spelers..

6 maart 2019 om 17:21

*Ben ook bang voor een vertrek van 5 a 7 spelers. Off: Wat zou het fijn zijn wanneer je je reactie in de APP ook kan wijzigen..

6 maart 2019 om 18:38

Er zijn niet zo heel veel clubs groter dan Ajax. Louter financieel.

6 maart 2019 om 19:03

Heel veel clubs juist. Dat Wolves, degradatiekanidaat, ff 30 mil betaald is veel zeggend. Nee Ajax is slechts middenmoot qua club

6 maart 2019 om 19:07

Maar helaas leven we in een tijd waarin het geld echt het belangrijkste in de sport is geworden. Ik heb gelukkig nog heel bewust de jaren negentig van de vorige eeuw meegemaakt, maar het Ajax van voor het Bosman arrest had veel meer kans om de beker met de grote oren te winnen dan nu. We zullen hopelijk allemaal ouder worden, maar de geschiedenis van Ajax (maar ook van de andere Nederlandse clubs!) zal blijven bestaan. De eerste CL voor Nederland die door Feyenoord is gewonnen. Ajax met vier bekers, PSV die in 1988 Europees kampioen werd. Helaas voor iedereen zullen zulke sprookjes niet meer voorkomen. Met het geld in Manchester (City), Londen ( Chelsea) en Parijs kan men nog veel gaan winnen, maar Ajax is en blijft een wereldploeg al is het alleen maar door onze geschiedenis.

Wat ik alleen niet begreep van Tadic gister,waarom hij zo droog juichte bij alle doelpunten van ajax?

6 maart 2019 om 18:19

Zal er niet wat ongeloof bij zitten?
Want ik zat zo ook voor de buis na de 1-4....

6 maart 2019 om 18:30

Het enige waar ik aan dacht,hij zij ooit in een interview dat real zijn favoriete club was...

6 maart 2019 om 19:08

Stond er ook een beetje van te kijken. Misschien omdat de kans aanwezig was dat ie via de var nog afgekeurd kon worden omdat de bal bijna over de zijlijn was? Schone was na zijn wereldgoal ook erg timide terwijl hij altijd zo fanatiek juicht.

6 maart 2019 om 19:09

@Marieke90, ga kijken naar beelden van na de wedstrijd. Hij staat te springen als een klein kind die helemaal door het dolle is

Wat een geweldige aankoop is dit inderdaad gebleken. Die heb zijn investering al dubbel en dwars terugverdiend. Tadic zal wel blijven, daar ben ik niet zo bezorgd om.
Maar Ajax moet echt proberen Ziyech binnen te houden, dat is zo'n belangrijke speler voor dit Ajax, die ga je echt missen.
En een opvolger vinden wordt een hels karwei. Die Odegaard of die Doan zijn het in ieder geval zeker niet, dan zet je zomaar 10 stappen terug qua niveau.

6 maart 2019 om 19:45

Doan is geen 10, dus die kan je sowieso wegstrepen. Is een rechtsbuiten en als 10 komt hij gewoon spelinzicht tekort en beschikt hij niet over een goede steekpass, zowel hoog als laag.

Wanneer Tadic twee mindere wedstrijden speelt beginnen Driessen en Derksen alweer te zeuren over salarissen en transferbeslommeringen. Wat een zeurpieten. Derksen had het vooraf over dat Ziyech, Tadic en Blind het nu moesten laten zien. En dat hebben ze met verve gedaan. Zeker ook de vaak bekritiseerde Blind, met intelligent spel en rust in alle situaties.

Volgens mij is Tadic 1 van de meest rendabele spelers uit de historie van de club als je naar het eerste seizoen kijkt van een speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

230 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 6 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren