Update: Sparta moet ook Lars Veldwijk missen tegen NEC door oproep

Maandag, 11 maart 2019 om

Sparta Rotterdam heeft de KNVB verzocht om de thuiswedstrijd tegen NEC van zondag 24 maart te verzetten naar een andere datum. De Kasteelclub heeft inmiddels kennis genomen van het feit dat de KNVB de spelers Deroy Duarte en Abdou Harroui heeft opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

Daarbij is de aantekening gemaakt dat als zij niet behoren tot de definitieve selectie, dat zij dan met Oranje Onder 20 mee zullen gaan. Daarnaast verwacht Sparta dat er nog minimaal drie (basis)spelers opgeroepen gaan worden voor nationale selecties in dat speelweekend. “In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Keuken Kampioen Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB”, zo benadrukt de club woensdag via de officiële kanalen.

“Het sportieve belang van Sparta Rotterdam is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie om zo de beste uitgangspositie te creëren om de doelstelling van de club (promotie naar de Eredivisie) mogelijk te maken. De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta Rotterdam te belangrijk in deze fase van de competitie”, besluit de club uit Rotterdam-West.

In september meldde Joël Drommel zich af bij Jong Oranje, omdat hij wilde keepen bij FC Twente. Concurrent Sparta zou destijds een speelverbod hebben aangevraagd voor Drommel, daar men zelf vier man niet kon inzetten vanwege interlandverplichtingen. Uiteindelijk schorste de KNVB de doelman van de Enschedese club.

Update 6 maart 19.08 uur – KNVB weigert verzoek Sparta: 'Het blijft zoals het is'
Sparta Rotterdam heeft nul op het rekest gekregen van de KNVB. De club uit de Keuken Kampioen Divisie wilde graag zien dat het duel met NEC op zondag 24 maart zou worden verplaatst vanwege de afwezigheid van enkele internationals. De voetbalbond weigert echter medewerking. “Dit seizoen blijft alles zoals het is en worden er geen wedstrijden verplaatst”, aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover de Gelderlander.

Update 11 maart 12.42 uur – Sparta moet ook Lars Veldwijk missen tegen NEC door oproep
Lars Veldwijk is opgeroepen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika voor de confrontatie met Libië op 24 maart. Sparta Rotterdam moet de spits zodoende missen als men het opneemt tegen NEC. Ook Deroy Duarte en Abdou Harroui ontbreken dan, aangezien het duo is opgeroepen voor vertegenwoordigende teams van Oranje. Daarnaast mist Sparta mogelijk ook Halil Dervisoglu, die bij de voorselectie van de Turkse beloften zit. Sparta diende eerder een verzoek in bij de KNVB om het duel met NEC op 24 maart te verplaatsen, maar de voetbalbond weigerde mee te werken.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door nec77)

Zeer terecht! Dit zijn ook nog eens hele bepalende spelers in het basiselftal. Het kan niet zo zijn, dat Sparta hierdoor de doelstelling niet gaat halen...

6 maart 2019 om 17:37

Het gaat niet alleen om Sparta natuurlijk. Dit was al voorafgaand aan het seizoen bekend omdat de meerderheid van de KKD clubs hier voor was. Daar heb je als degradant niks over te zeggen.

NEC heeft al aangegeven geen mogelijkheden voor een andere datum te zien. Die missen ook 4/5 spelers hierdoor en hebben eerder al met dit bijltje moeten hakken en al meermaals hier tegen geageerd.

Ik geef ze hier helemaal gelijk in! Was vorig jaar dacht ik ook al met Twente zo.. Belachelijk!

6 maart 2019 om 19:43

Vorig jaar speelde twente ed dus lijkt me niet was nec die er vorig jaar last van had en toem werd er ook geen gehoor gegeven

11 maart 2019 om 13:18

Hij bedoelt waarschijnlik okt/nov 2018, toen werd Drommel uitgenodigd voor Jong Oranje. Hij weigerde/ging terug naar Twente en werd geschorst voor dat weekend.

overigens mist Twente zeer waarschijnlijk Smith tegen Gae, dius het is niet alleen bij Sparta.

Gewoon spelen klaar Twente werd ook benadeeld toen nu geen uitzondering maken. Maar dit moeten ze echt aanpakken bij de knvb ze hadden dit besloten toen Twente Roda en sparta niet in de kkd speelden. Gewoon kkd ook stil leggen bij interland voetbal om dit soort dingen te voorkomen.

6 maart 2019 om 16:17

Bij Twente was het alleen Drommel. Bij Sparta zijn het er ietsje meer en basisspelers. Is moeilijker op te vangen dan een keeper.

6 maart 2019 om 16:24

Bij Twente was het niet alleen Drommel. Ja voor Oranje ja.
En om even dom mee te lullen; een club heeft over het algemeen meer spelers dan keepers, dus hoezo makkelijker te vervangen

6 maart 2019 om 16:47

Wat dacht je van Smith, Zekhnini?
Allemaal basis spelers, mits fit natuurlijk.
GAE uit gaan we die ook weer missen.

Gaat de Knvb nu ook in het belang van het Nederlandse voetbal handelen?

6 maart 2019 om 17:46

Smith en Zekhini spelen niet voor Knvb vertegenwoordigende elftallen.
Dat maakt het dus net iets anders.

Desalnietemin is het een slechte zaak dat de Twente die spelers mogelijk zal missen voor wedstrijden tijdens een interland periode.

Sparta heeft al eens 2 punten verloren toen het vanwege een interlandperiode met jeugdspelers moest spelen.

6 maart 2019 om 17:53

Als de knvb de wedstrijden niet verplaatst behartigen ze juist de belangen van het nederlands voetbal, maar steken ze een dikke middelvinger op naar de clubs. Verplaatsen die handel dus

De knvb is weer heerlijk bezig. Sparta wordt nu de dupe van haar goede jeugdopleiding.

Nog meer Griekse helden helpen, ik vind het best.. Maar doen dan

Heel lullig voor Sparta, maar nadat ze dit bij Twente niet deden kan ik me niet voorstellen dat ze dat nu wel gaan doen.

Vind dit een kansloos voorstel. De regels zijn voor het seizoen duidelijk. Je weet ook welke spelers in aanmerking (kunnen) komen voor nationale (jeugd)elftallen. Dat het nu verkeerd uitvalt is erg jammer, maar wil je er iets aan doen. Doe het dan structureel, niet per wedstrijd bekijkend.

11 maart 2019 om 13:41

Dat werd anders niet geroepen bij Ajax, waar de KNVB wel coulant is. Sparta levert de KNVB niets op, dus houden ze hun poot stijf. Vind het bijzonder triest dat hier niets tegen gedaan wordt; zeker niet omdat wanneer men weigert, de KNVB een schorsing oplegt voor dat weekend. Het is gewoon een grote boevenbende die, net als de UEFA, FIFA, etc., alleen maar aan zichzelf denkt: wat brengt voor ons het meeste geld in het laatje? Het is schandalig, overigens ook voor de andere clubs die hier last van hebben. Het is niet voor het eerst en het gebeurd steeds vaker. Tijd om in te grijpen? Ja, zeker, maar de KNVB is daar te incapabel voor.

11 maart 2019 om 13:46

Heb je het nu over de wedstrijdverplaatsing van PEC en Ajax? Dat is een heel andere situatie. Dat gaat niet over spelers missen. Vooraf is bekend dat speeldata gewijzigd kunnen worden in het seizoen. Dat is bij internationals en wedstrijden in de eerste divisie niet het geval. Je argumenten raken dus kant noch wal betreffende mijn eerdere opmerking.

Ik snap niet dat ze speelrondes van de KKD tijdens interland periodes plannen. Er is voor die competitie ruimte zat. Je kan ze ook tijdens de kwart finale beker plannen. Vaak halen zie ronde niet en zo jawel, kan je die wedstrijd verzetten. Of zullen ze geen kalender hebben bij de Knvb waar alle interland periodes opstaan?

Lijkt me niet meer dan logisch. Duarte en Harroui zijn belangrijke basisspelers, en Dervisoglu zal waarschijnlijk ook worden opgeroepen voor Jong Turkije. Dan mis je 3 belangrijke krachten. Kan niet de bedoeling zijn als je zelf dit soort spelers opleidt.

Daarnaast ook zuur voor die jongens zelf. Het is natuurlijk een prachtige ervaring om je land te vertegenwoordigen. Ze zouden niet voor het blok gezet mogen worden. De Knvb moet nu gewoon meegaan in en/en in plaats van of/of.

Groot gelijk! Twente wil ook graag wijzigen aangezien we (o.a.?) Smith zouden moeten missen. Kom maar eens met een oplossing KNVB!

Wat een gedoe weer zeg.. Hoe moeilijk is het nou om geen wedstrijden te organiseren in de KKD tijdens de interlands?

Voor iedereen die hier begint over "is het zo moeilijk om geen wedstrijden tijdens interlandweekenden te organiseren" het volgende ter informatie:

Een aantal seizoenen terug hebben de clubs en de competitie zelf besloten om te gaan voetballen tijdens interlandweekenden. Er is toen tevens besloten dat in die weekenden de beloftenelftallen tegen elkaar spelen. Hier is voor gekozen om meer mensen naar de stadions te trekken omdat er in die weekende geen clubvoetbal is, er word dan ook gespeeld over het hele weekend ipv alleen op de vrijdagavond. Ook hier mogen clubs zelf kiezen op welke dag en tijd ze willen spelen. FOX zend dan ook nog eens meer wedstrijden uit. Spelen in interlandweken is dus voordelig voor de competitie als geheel, gezien je meer exposure krijgt, clubs meer vrijheid heben wanneer ze willen spelen en een optie te bieden om toch een betaald voetbalwedstrijd te bezoeken wanneer de Eredivisie stil ligt.

Dat gezegd hebbende zijn deze regels gewoon bekend bij elke club voor je aan het seizoen begint. Je weet ook echt wel welke spelers je ongeveer gaat missen wegens (jeugd)interlands. Dan moet je daar als club maar op in spelen. Het is prima zoals het is en voordelig voor de competitie an sich.

Overigens zou ik Sparta wel snappen als ze de Knvb vragen hun spelers niet definitef te selecteren als er geen basisplaats voor ze lonkt, dan is het aan de Knvb daarin mee te werken of niet.

6 maart 2019 om 20:03

Dat was toen. De KNVB zou nooit club en interland voetbal door elkaar heen moeten laten lopen. Dat scheelt een hoop gezeur, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat Sparta zijn internationals moet afstaan tijdens een speelweekend en dan afgescheept wordt met: je wist toch dat dat erin zou kunnen zitten

11 maart 2019 om 13:47

Toen de regels m.b.t. Ajax en Zwolle op tafel werden gelegd door PSV, wilde de KNVB ook een uitzondering maken. Er was vooraf bekend dat een verplaatsing alleen was toegestaan binnen de huidige speelronde, maar toch bezweek de KNVB. Ajax kon namelijk geld in het laatje brengen en wat punten binnenharken, wat ze wonderbaarlijk nog gelukt is ook op spectaculaire wijze. Dan hapt de KNVB wel toe, want zij hebben de KNVB blijkbaar iets te bieden. Sparta, Twente, NEC, etc., hebben dat allen niet, dus gaat de KNVB ook niet inspringen. Zo simpel is het. Geld regeert, ook bij de KNVB. Corrupte boevenbende is het.

Als je wilt dat dit verdwijnt zul je meer midweekse speelronde moeten houden, het inkrimpen van de competitie of het afschaffen/inkrimpen van de play-offs. Je kan wel kijken waar je kan snoeien qua jeugdinterlands, zoals oefenwedstrijden, maar een heel deel is kwalificatie voor jeugtoernooien en dat zijn allemaal Uefa of Fifa data.

Het is verre van perfect zoals het momenteel gaat, maar echt perfect is het ook bijna niet te krijgen. Ergens zal gekozen moeten worden voor een uitkomst en dat zal op sommige punten onvrede met zich mee brengen.

11 maart 2019 om 13:53

Meer doordeweekse wedstrijden is toch niet heel lastig? In plaats van wedstrijden op vrijdag en maandag, gewoon alles inplannen op vrijdag/zaterdag, waarna die ploegen op dinsdag/woensdag weer spelen en vervolgens op zondag/maandag. Zo hebben ze voortdurend 4 dagen er tussen zitten voordat men weer speelt en dat alleen tijdens weken waar een doordeweeks programma is. De KNVB is gewoon te verdomd om moeite te doen. Het is zo’n simpele oplossing, maar ze zien het gewoon niet. Net zoals die achterlijke play-offs die nergens op slaan. Veel te uitgebreid, want in het slechtste geval moet je zes wedstrijden spelen (volgens mij). Dat zijn weer drie weken waarin je competitie voetbal kunt spelen in plaats van tijdens interlands. Er is genoeg mogelijk, maar nogmaals, de KNVB is te incapabel voor zulke dingen. Kijken alleen maar naar het belangrijkste: wat levert ons het meeste op, ofwel ik, ik, ik, ik, ik.

Ja, gewoon zuur dit. Ook voor ons balen aangezien we dan Smith moeten missen wat een erg belangrijke schakel op het middenveld is en we tegen Go Ahead moeten die dag. Maar ik denk dat we als degradanten het maar gewoon met deze bezopen beslissing van de KKD clubs en Knvb van vorig seizoen moeten doen. Dan hadden we maar niet moeten degraderen.

NEC moet ook verschillende spelers missen tegen Sparta, waaronder onze topscorer Ferdi Druijf.

Het blijft gewoon competitievervalsing dat er doorgespeeld wordt tijdens de interlandweekends. NEC was vorig seizoen ongeveer de enige ploeg die tegenstemde tegen het doorspelen in interlandweekends, Sparta en Twente speelden toen nog eredivisie. Je kunt nooit met zekerheid zeggen of NEC vorig jaar wel was gepromoveerd als we in die wedstrijden Groeneveld en Kadioglu tot onze beschikking hadden gehad maar het was duidelijk dat het elftal zwakker was tijdens interlandweekends.totaal gebrek aan solidariteit bij de andere teams, maar de Knvb moet daar gewoon boven staan want zij zijn verantwoordelijk voor het eerlijk verloop van de competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Mocht Atlético Madrid er niet in slagen om James Rodriguez te halen, dan wordt de aandacht verlegt naar Christian Eriksen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren