Wat heeft Ajax tot dusver verdiend in de Champions League?

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Ajax presteerde deze maand het onmogelijke door Real Madrid, de winnaar van de laatste drie Champions League-seizoenen, uit te schakelen. Na een 1-2 nederlaag in Amsterdam, was de ploeg van trainer Erik ten Hag met 1-4 te sterk in het Santiago Bernabéu. Behalve het sportieve succes is er ook op financieel gebied een geweldige prestatie geleverd. Door het bereiken van de kwartfinale ontvangt Ajax een bonus van 10,5 miljoen euro, een bedrag dat bovenop de al verdiende 68 miljoen euro komt. De verdiensten van de Eredivisie-club zullen dit seizoen dan ook boven de 80 miljoen euro uitkomen.

Ajax eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie en moest zich via de voorrondes van de Champions League zien te plaatsen voor de groepsfase. Het team van Ten Hag rekende in de tweede voorronde, derde voorronde en play-offs achtereenvolgens af met Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev. Net als alle andere 31 geplaatste clubs ontving Ajax een startpremie van 15,25 miljoen euro.

Voor het eerst keert de UEFA ook een bonus uit aan alle Champions League-deelnemers waarvan de hoogte wordt bepaald op basis van de prestaties van de afgelopen tien jaar. De club die van alle 32 deelnemers het laagste op de ranglijst staat, ontvangt 1,1 miljoen euro en de nummer een ontvangt 35,2 miljoen euro. Ajax is terug te vinden op de 21e plaats op de ranglijst, maar omdat een aantal clubs die hoger staan dit seizoen niet deelnemen aan de Champions League (Zenit Sint-Petersburg, AC Milan, Sevilla, Arsenal en Chelsea) zijn de Amsterdammers de nummer 17 op de UEFA-coëfficiëntenranglijst van de afgelopen tien jaar. Deze plaats levert Ajax nog eens 18,7 miljoen euro op.


Ruim twee miljard euro aan prijzengeld


De UEFA heeft dit seizoen in totaal 2,04 miljard euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld voor de Champions League en Europese Super Cup. De Europese voetbalbond deelt dertig procent van dit bedrag (585 miljoen euro) uit via prestatiebonussen. Een overwinning in de Champions League is goed voor een premie van 2,7 miljoen euro, terwijl een gelijkspel 900.000 euro oplevert. Ajax pakte in de groepsfase twaalf punten, goed voor een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro.

Het prijzengeld vanuit de groepsfase zal nog verder oplopen. De UEFA keert bij een gelijkspel namelijk 1,8 miljoen euro uit aan twee clubs. Zodoende blijft er 900.000 euro per gelijkspel over. In de groepsfase is in totaal 22 keer gelijkgespeeld, waardoor er 19,8 miljoen euro over is. Dat bedrag zal via een verdeelsleutel naar de 32 deelnemers gaan. Welk bedrag Ajax hier aan overhoudt is nog niet bekend.

Ajax had zich na de vijfde speelronde al verzekerd van overwintering in het miljardenbal. Kwalificatie voor de achtste finales was goed voor een bonus van nog eens 9,5 miljoen euro. Daar blijft het niet bij, want de club haalt ook geld uit de zogenoemde marketpool (292 miljoen euro). Deze pot wordt verdeeld op basis van de opbrengst van de tv-rechten in Nederland. Omdat PSV en Ajax dit seizoen meedoen aan de Champions League, moeten de twee Nederlandse clubs het bedrag verdelen. Hoe hoog dit bedrag precies is, is nog niet bekend. Naar verwachting ontvangt Ajax ongeveer 4,5 miljoen euro vanuit de marketpool.

De huidige nummer twee van de Eredivisie speelde dit Champions League-seizoen tegen AEK Athene, Benfica en Bayern München in een uitverkocht huis. De Johan Cruijff ArenA, goed voor 54.846 zitplaatsen, zat driemaal vol. Naar verwachting heeft de club vanuit de kaartverkoop ongeveer 6 miljoen euro verdiend. Het totaalbedrag van Aax in zes groepswedstrijden is zodoende opgelopen naar 64,75 miljoen euro. Tegen Real Madrid was de ArenA opnieuw uitverkocht en keken circa 17.000 toeschouwers het duel in de Ziggo Dome, waardoor er nog eens ongeveer drie miljoen euro bij opgeteld kan worden. Omdat deze maand de kwartfinale werd bereikt, keert de UEFA nog eens 10,5 miljoen euro aan Ajax uit.


Meer miljoenen lonken voor Ajax


Zodoende komen de verdiensten dit Champions League-seizoen op een bedrag van ongeveer 78,5 miljoen euro. Ajax heeft niet openbaar gemaakt hoeveel er is verdiend aan de kaartverkoop, dus het genoemde bedrag is een schatting. In april speelt Ajax nog een thuiswedstrijd, waarmee ook weer circa twee miljoen euro zal worden verdiend. Van de overgebleven 19,8 miljoen euro vanuit de groepsfase wordt er nog een vooralsnog onbekend bedrag aan het eindtotaal toegevoegd.

Hoe verder Ajax weet door te dringen in de Champions League, des te hoger zullen de inkomsten zijn. Kwalificatie voor de halve finales levert 12 miljoen euro op en een plek in de finale is goed voor 15 miljoen euro. Bij de eindzege van het toernooi keert de UEFA een bonus van 4 miljoen euro uit. De winnaar van de Champions League plaatst zich automatisch voor de Europese Super Cup, goed voor een bonus van 3,5 miljoen euro. De winnaar van de Super Cup krijgt 1 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Dat geld kunnen ze mooi uitgeven aan een transfer van Odegaard. Verder verwacht ik een leegloop bij Ajax waardoor er meer aankopen nodig zullen zijn.

5 maart 2019 om 23:14

Kans is zeker op een leegloop, maar tegelijk gaan de waarde spelers ook weer gigantisch omhoog nu ze de kwartfinale CL halen. Ajax kan hierdoor weer veel meer cashen dan eerst het geval was en daardoor kan het nog meer uitgeven aan nieuwe spelers.

Odegaard zou een goede aankoop zijn, maar Mount zou ik een veel betere optie vinden. Hij is in mijn ogen nog meer getalenteerd.

6 maart 2019 om 18:50

@zermatt

Maar andere clubs gaan nu ook meer geld vragen als Ajax op de stoep staat, want die weten dat Ajax aan het cashen is.

5 maart 2019 om 23:31

20 miljoen is absurd veel voor Odegaard. 10-15 miljoen max zou ik nog oke vinden maar 20 miljoen voor alles en iedereen gaan uitgeven vind ik iets te gortig.

Real zal waarschijnlijk wel voor minder genoegen nemen.

6 maart 2019 om 14:12

Als Ajax slim is huren ze hem eerst voor een jaartje met optie tot koop. Dan kost hij volgend seizoen maar zo'n 10 miljoen.

6 maart 2019 om 14:59

Je denkt toch niet dat Ajax 20 miljoen gaat betalen voor een talent die zich op het hoogste niveau nog niet bewezen heeft? Wie dat bedrag verzonnen heeft zit nu met een enorme op gezwollen duim.

6 maart 2019 om 18:19

Ze boden anders ook vrij veel op die Mexicaan. En Neres kostte toch ook 14 ofzo?

5 maart 2019 om 23:34

Ik verwacht niet dat Ajax ineens zes spelers gaat verkopen. Daarmee zouden ze namelijk terug bij af zijn. Volgens mij wil Ajax op sportief vlak aansluiten bij de top en dat kan niet als je nu uitverkoop houdt. Niet meer dan drie spelers verkopen lijkt me erg verstandig.

Maar ja, aangezien geld de wereld regeert weet je het maar nooit..

5 maart 2019 om 23:38

Nick, gelukkig is Ajax in de positie dat ze biedingen kunnen weigeren. Hakim en ja tranen Mathijs moet je het gewoon gunnen.

6 maart 2019 om 17:45

Ziyech en De Ligt moeten ook vertrekken bij Ajax. Hoe jammer ik het ook vind. (vooral van Ziyech). Doorstroom is noodzakelijk. Magallan moet er volgend seizoen staan als vervanger voor de Ligt. Neres moet meer aan spelen toekomen met het vertrek van Ziyech. Dolberg zal meer moeten laten zien (al had hij gister weer een fabuleuze aanname) wat weer minder minuten betekent voor de Hunter. Schone zal (jammer genoeg) minder minuten gaan maken, wat meer verantwoordelijkheid betekent voor jongens als vd Beek, Eiting en de Wit. Al ben ik van de Wit totaal geen fan, maar ik laat me graag verrassen. Overmars zal wel weer met iets mooi op de proppen komen.

Zonder de aankopen heb je al een prima team staan voor de Eredivisie. Wil je Europees wederom overwinteren zal er nog kwaliteit bij moeten. Ajax moet er bovendien ook alles aan doen om Tagliaficio te behouden. Onana kan eventueel nog vervangen worden.

Als ik een aanbeveling zou mogen doen, had ik geïnformeerd naar Ferdy Druijf als standin voor Dolberg. Die jongen gaat een mooie toekomst tegemoet.

Onana
Mazraoui
Magallan
Magallan
Tagliaficio
vd Beek
Blind
Labyad
Neres
Dolberg
Tadic
6 maart 2019 om 18:51

@anaar

Totdat een speler het drievoudige kan verdienen in het buitenland. Dan is die weg of Ajax nu wilt of niet.

6 maart 2019 om 21:01

Ninja: En wat gebeurt er als Ajax zegt: ja hoor, wij willen wel aan een verkoop van Neres meewerken. 175 miljoen. Plus die speler van jullie. Want Neres heeft nog een contract voor x-jaar, heeft zoveel doelpunten en zoveel assists.

Wat gebeurt er dan? Kan een eventuele arbitragezaak daar iets aan veranderen?

8 maart 2019 om 15:55

Nl_modric, in jou opstelling staat Magallin 2 keer in de basis.

15 maart 2019 om 09:54

Dat kan hij het ook meerdere keren laten zien.

6 maart 2019 om 17:56

@fikretçelik

Hm, waarom zou je het geld niet gebruiken om je salarishuishouding niet wat omhoog te gooien, zodat spelers niet perse weg hoeven om meer te verdienen? Dan behoud je het team meer bij elkaar, waardoor je nog meer sportieve presetaties kunt leveren.

20 mil voor Odegaard uitgeven is wat mij betreft geen zekerheidje.

Wat ik trouwens raar vind, als je al die bedragen ziet, dat de winnaar van de CL "maar" 4 mil krijgt. Vind dat toch wel wat weinig, als je ziet wat er gaande weg wordt verdient.

7 maart 2019 om 05:55

Aankopen kunnen worden betaald uit de transfer-opbrengsten. Het CL-geld zou Ajax moeten besteden aan versterking van de structuur. Een deel zou geïnvesteerd kunnen worden in het afschaffen van kunstgras in het Nederlandse voetbal. Want als spelers hier niet willen komen om die reden dan hindert dat de ontwikkeling van Ajax. Ook de voetbalschool en de scouting kunnen versterkt worden en investeren in uitwisselingprogramma's in Midden- en Zuid-Amerika kan bijdragen aan het contracteren van talenten.

Gefeliciteerd Ajax fans, mooi voor het Nederlands voetbal, en wat een wereldgoals. Ik weet weer wat geil zijn is.

5 maart 2019 om 23:27

Dit is wel even andere koek dan toen ze 4x op rij kampioen werden. Toen kon ik echt niet genieten van Ajax, maar wat ik de laatste pak hem beet 1.5j zie doet mij zelfs als beetje anti-Ajax persoon genieten (ben altijd nog meer voetballiefhebber dan me te vervelen met die onzin).

Heerlijke avond!

5 maart 2019 om 23:42

Fijne reacties!
Elke liefhebber kan volgens mij ook niet anders dan genoten hebben, lijkt me.

Dit Ajax hoeft voor niemand bang te zijn. Behalve voor zichzelf.

5 maart 2019 om 23:51

Laatste anderhalf jaar? Vorig jaar was toch niet zo bijzonder?

Maar wat Ten Hag dit jaar doet is echt ontzettend knap. En ze hebben ook gewoon een erg sterke selectie.

6 maart 2019 om 16:44

Waarschijnlijk bedoelt hij de EL campagne van 2 jaar geleden. Was ook in alle opzichten geweldig!

6 maart 2019 om 18:07

Ze waren allemaal erg mooi inderdaad, maar die van Schone... man een heerlijke goal was dat zeg.

Is al een paar keer gezegd, maar mooi om te zien dat elke (nou ja, bijna dan) supporter in NL achter Ajax stond in deze. Mijn buren weten dat ik AZ supporter ben, maar ik heb zo hard gejuiched, volgens mij denken ze dat ik gek ben geworden :D

Lekker hoor!

Even over de ingooi goal, de bal moet volledig over de lijn, het hart leek over de lijn, maar dan heb je nog +- 10 cm over en dat was dus niet over de lijn.

6 maart 2019 om 13:47

Dat was op de beelden toch gewoon niet te zien. Goed dat de VAR niet ingreep. De grensrechter had het beste zicht, dus hij moet de beslissing nemen.

6 maart 2019 om 13:51

@boris19 Dat het niet te zien is dat het hart, al niet eens over de lijn is, hou je nog de breedte van de bal over. Dat moet ook volledig over de lijn zijn. Dus die bal was nooit en te nimmer uit.

Sjappoo Amsterdamse mannen. Groeten van een Psv’er die heeft genoten van het spel en de lef. Nou hopen dat jullie wat puntjes laten liggen in de competitie natuurlijk ðÿ˜€

5 maart 2019 om 23:15

Absoluut niks ten nadele van PSV en dank u wel voor de feli, maar Nederlandse clubs kunnen het beste aanvallen, tegen clubs als Madrid, Barcelona en dat soort teams, 9 van de 10 win je echt! Ze zijn het gewoon niet gewend en wij Nederlanders spelen niet anders,

6 maart 2019 om 00:43

PSV deed het tegen Barça ook meer dan uitstekend, hadden zeker thuis m pieten winnen.

Ik heb met tranen in mijn ogen zitten kijken. Wat ben ik enorm trots op onze jongens. Wauw, echt geen woorden voor. Ontroerd door alle passie die mijn cluppie heeft laten zien. Kan het nog steeds amper bevatten. Bizar dit.

Ik ga een kratje bier wegdrinken en dan zal ik het morgen wel bevatten. Gefeliciteerd mede Ajacieden en alle anderen die het Nederlands voetbal een warm hart toedragen.

Wat ongelooflijk knap van Ajax! Jullie mogen trots zijn op jullie club! Fijne avond van een Feyenoorder!

Prachtige avond, dito resultaat! Zowel voor Ajax als het Nederlands voetbal, voor wie ik beide hoop dat dit sprookje nog lang verder gaat (ook omdat Oostenrijk nog steeds in de race is om op de coëfficiënten. lijst punten te sprokkelen). Maar bovenal mooi voor Ajax, dat over een mooi elftal beschikt. Onder Frank de Boer was de door fluwelen revolutie ingegeven kaalslag toch vaak het aanzien niet waard. Onder Bosz veranderde dat al, maar het elftal dat Ten Hag tot zijn beschikking heeft blijkt toch wel een hogere ondergrens te hebben. Hoewel ik natuurlijk hoop dat PSV de titel prolongeert, gun ik dit Ajax best een prijs. Het zal ook wel moeten, want komende zomer wacht een leegloop en zal Ajax ondanks alle weelde genoeg moeite hebben om een nieuwe selectie op te bouwen.

Hoewel Ten Hag qua timing meer mazzel had dan zijn voorgangers, vind ik het - ook al ben ik geen fan van de man - wel mooi dat hij nu een lange neus mag maken. Want wat zal Valentijn Driessen van frustratie door de redactie van De Telegraaf hebben gesmeten vanavond? Daar zal morgenochtend de redactievergadering verhit verlopen, want welk strijdplan legt de Amsterdamse krant nu op tafel om Ten Hag omver te werpen? Na deze legendarische zege acht ik ze kansloos.

Ook een mooie middelvinger naar PEC Zwolle en Toon Gerbrands, die hun kleindenken mooi op hun vet hebben gekregen. Ik verwacht weinig discussie bij de volgende Europese planning rondom Ajax' Europese avontuur.

En natuurlijk ook een mooie sneer richting Sergio Ramos, José Mourinho, Ronald Koeman en het leger analisten dat allemaal te licht dacht over Ajax. Niet geheel onlogisch, maar niets is mooier dan een underdog die bewijst dat onderschatting dodelijk is. Hulde voor Ajax! Ik hoop op een gunstige loting, maar acht dit Ajax alleen tegen Liverpool en Manchester City kansloos is.

6 maart 2019 om 01:02

@gomes1psv

Eigenlijk het mooie aan Ten Hag is is dat hij geen type is die per se in een lange neus naar iemand hoeft te trekken. Hoe lang de Telegraaf al bezig is met hun oorlogje, heb ik bij ten Hag niet het gevoel dat het hem veel doet. Hij heeft een bepaalde visie, werkt daar en is blijkbaar ook in staat om zichzelf te verbeteren.

In het geval van de verplaatsing heb ik Gerbrands totaal niet begrepen (vraag me af: wie wel?), maar voor PEC Zwolle heb ik alle begrip. Hoewel ik blij ben dat de Knvb de wedstrijd verschoven heeft, hoop ik wel dat ze met al deze heisa een belangrijke les hebben geleerd: betere communicatie en meer openheid van zaken.

Het zou eigenlijk ook mooi zijn om Atletico te mijden en PSG mag gerust ook tegen iemand anders spelen

wellicht off topic, maar ik moet dit even kwijt: wat is het heerlijk om alle comments te lezen van zowel Ajacieden als supporters van andere clubs. Ik heb in tijden niet zo'n eensgezindheid op voetbalzone gezien. Hoop dat we deze insteek ook in onze voetbalcultuur inkrijgen: tegenstanders in de ED, maar wel één front in Europa.

6 maart 2019 om 01:34

Wat een heel mooie reactie Gomes1PSV, dank je wel. Fijn om te horen vanavond dat er velen zijn die het Nederlandse voetbal een warm hart toedragen, ongeacht de club die ze supporteren. Nogmaals thnx

Vergeet niet de recettes van de voorrondes niet en de extra sponsor inkomsten

De tranfersbedragen en de salarissen zijn al.lqng en breed terug verdiend. Hopelijk komt er een mooi en lang vervolg

Ten Hag haalt kwartfinales met Ajax krijgt nog altijd gezeik over zich heen van bepaalde mensen in de media wereld met een agenda. Blijf het toch wel weer bijzonder vinden hoe Ten Hag helemaal kapot wordt gemaakt als het 1 wedstrijd niet loopt. Als het slecht gaat maken ze hem kapot. Heb Johan D. Ten Hag niet horen feliciteren vanavond. Ben trouwens geen Ajax fan, maar vind het zeer stuitend hoe media mensjes bepaalde sfeertjes creëren. Dat doen zij niet alleen met het voetbal.

6 maart 2019 om 00:36

Zo is het eigenlijk hoe de voetbalwereld werkt. Weinigen van hun zijn eigenlijk pure voetbalfans. Ze hebben allemaal ergens een belang bij, waardoor ze niet in staat zijn om puur naar het voetbal te kijken. Wat ik erger vind is dat dit al van alle tijden is, maar ze bij fans nog steeds een draagvlakte hebben.

respect voor Marc Overmars. in zijn beginperiode heeft hij eerst het puin moeten ruimen dat Van Geel daar had achtergelaten maar als je ziet hoe ver hij Ajax daarna vooruit heeft gebracht, zowel sportief en financieel is dat een wereldprestatie. hij is vaak verguisd en werd zelfs Marc Netto genoemd maar hij heeft alle criticasters de mond gesnoerd

jaren geleden hoopte veel mensen dat Ajax naar een Benfica / FC Porto niveau zou toe groeien maar op dit moment lijkt Ajax die clubs voorbijgestreefd en dat is heel knap.

Overmars voert daar echt een topbeleid. met het geld dat ze steeds binnen harken is de kans alleen wel groot dat ze straks alleenheerser in de Eredivisie worden. ik hoop het alleen niet want dan word het hier een soort van 2e Bundesliga waar Bayern elk jaar met ruime afstand kampioen word

6 maart 2019 om 13:54

Japie_krekel kon het sneertje naar v Geel weer niet laten hahaha.
Gelukkig ging v Geel daar weg in 2007 en kwam Overmars pas 5 jaar later binnen.

Daarnaast moet Ajax nog steeds mikken op niveau Benfica/porto, aangezien ze de 2de nog kunnen loten komende ronde (mochten ze van AS Roma winnen vanavond)
Laten we niet te hard van stapel lopen en wachten op structurele overwintering, en tot die tijd vier de overwinning van gister.

6 maart 2019 om 15:48

@alexdevidal

hahaha zou kunnen hoor maar die man is echt een nachtmerrie voor me aan het worden als je gisteren die spelers van Ajax ziet voetballen en dat leg je neer naast onze selectie dan baal je echt als een stekker als Feyenoord supporter. waarom kunnen wij ook niet een keer een speler ontdekken die ons elftal echt naar een hoger niveau tilt? dat Ajax meer geld heeft snap ik maar pakweg een Frenkie De Jong of Tagliafico hadden wij ook kunnen betalen. zelfs AZ verkoopt spelers voor 20 miljoen, notabene een daarvan die nog uit onze jeugdopleiding komt ook

dat is zeker zo maar dit is een historische prestatie van Ajax en gaat heel de wereld over. Ajax staat internationaal weer op de kaart, de spelers zijn weer meer waard en de bankrekening word nog hoger na die stunt van gisteren

6 maart 2019 om 16:24

Japie, met jouw reacties over Van Geel ben ik het bijna altijd wel eens. Zeker als het gaat over het aantrekken van minstens 1 speler die Feyenoord geld op kan leveren. En natuurlijk begrijp ik dat Feyenoord geen dure spelers voor de bank kan halen, maar een Frenkie heeft Overmars maar 1 euro gekost. En Tagliafico maar 4 miljoen. Waarom kan Feyenoord dat dan niet?

6 maart 2019 om 14:02

Deels ben ik het met je eens hoor, Japie, maar ik zou toch waken voor wat al te veel enthousiasme. Voor hetzelfde geld gaat Ajax er de volgende ronde er thuis met 1-2 en uit met 3-0 af tegen een Tottenham - ik noem maar wat. Het lijkt me geen onrealistisch scenario. De enorme zeperds tegen PSV en Feyenoord dit seizoen in de competitie staan me nog iets te goed voor de geest. Zoiets kan ook op Europees gebied gebeuren wanneer het wedstrijdverloop tegen zit en de tegenstander nog een paar maatjes groter is dan in Nederland.

Wat Ajax tot nu toe heeft laten zien in de CL is ronduit groots, maar het is nog niet structureel. Ajax doet het inderdaad dit seizoen beter dan clubs als Benfica en Porto, maar om nou te concluderen dat ze die al helemaal voorbij gestreefd zijn... Eerst eens zien hoe Ajax de eerstvolgende transferperiode door komt - of er een enorme uittocht komt, wat daarvoor terug komt, en hoe dat zich verder ontwikkelt - voordat we kunnen zien of we Ajax voorzichtig écht tot de Europese subtop kunnen gaan rekenen.

En wat de invloed van Overmars betreft: hij is onmiskenbaar ontzettend belangrijk voor het succes van het huidige Ajax, maar dat heeft hij natuurlijk niet allemaal even in zijn eentje geregeld. Achter de schermen lijkt me dat er ook het nodige veranderd is de afgelopen jaren, met name als je het hebt over commercie (waar ook Van der Sar nadrukkelijk mee bezig is) en het scoutingsapparaat. Toch belangrijke ontwikkelingen die het voor Overmars mogelijk maken om zich zo succesvol op de transfermarkt te roeren. Ik bedoel maar te zeggen: Overmars flikt dat niet allemaal in zijn eentje, heel Ajax is gelukkig in beweging de goede kant op. Maar vast staat dat hij een heel goed strak beleid voert en echt van onschatbare waarde is voor Ajax. Laten we hopen dat hij nog heel lang blijft!

6 maart 2019 om 15:45

@magnetics

ik snap je punt hoor maar zelfs in het buitenland zijn voetballiefhebbers lyrisch over dit Ajax na de wedstrijd van gisteren. dat is wat je als voetbalclub wil, wereldwijde exposure. of Ajax structureel die Portugeze clubs al voorbij is weet ik niet maar ze hebben iig een bankrekening en kapitaal op het veld staan waarmee ze met die clubs kunnen concurreren

Overmars doet het idd niet in zijn eentje maar hij is wel verantwoordelijk voor de scout bv die Davinson Sanchez en Neres binnen haalde. heel het beleid is gewoon prima bij Ajax, ook mede door de andere beleidsbepalers

6 maart 2019 om 17:50

Vond je ook niet dat Veltman weergaloos inviel gister ? Je moet echt genoten hebben van hem, dat kan haast niet anders.

Ke-tjing roept de kassa! Al die mislukte transfer aankopen worden dan ook weer gedekt.

Wat een wedstrijd was het. Ajax domineerde en counterde Real kapot. Echt voetbal p0rno en absolute masterclass. Viel niks op af te dwingen. Iedereen van Ajax speelde geweldig, van harte gefeliciteerd! 👍 😀 Ik praatte live mee maar ik heb echt weergaloze Donny gezien. En Frenkie de Jong, JC lacht vanuit zijn graf en is ape trots .

Geld is voor de boekhouders onder ons, ik ben enorm trots op het behaalde sportieve resultaat.

Ongelofelijk, met zon 18 min op 2-0 en lopen 2 spelers van real huilend van t veld, wie had dat verwacht.
Alles klopt ,alles zit mee. Die Tadic ,wat een tovenaar.toch frenkie ook, die goal van schone.teveel om op te noeme.ook de ajax supporters waren duidelijk te hore. Geweldig
ik zit de wedstrijd nu nog een keer te kijke met vochtige oogies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren