PSV houdt rijzende ster Ihattaren aan boord: ‘We mogen trots op hem zijn’

Dinsdag, 5 maart 2019 om 17:26Robin Bruggeman • Laatste update: 18:42

Mohammed Ihattaren heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV, zo melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder, die bezig is aan zijn grote doorbraak bij de koploper van de Eredivisie en nog geen jaar geleden zijn eerste profcontract tekende, heeft zichzelf tot medio 2022 verbonden aan de club waar hij zijn opleiding genoot.

“Dit is een heel mooi moment voor mij”, reageert het inmiddels zeventienjarige toptalent opgetogen. Ihattaren werd eind januari tegen FC Groningen op zestienjarige leeftijd een van de jongste debutanten uit de clubgeschiedenis en sindsdien komt er veel op hem af: “Maar ik ga altijd volle bak. Druk of geen druk. Ik ben vooral bezig met voetbal en daarin is mijn familie erg belangrijk.”

“Ik zal hard moeten blijven trainen, hoop natuurlijk op veel speelminuten en ga er alles aan doen zo snel mogelijk een plekje in de kleedkamer van het eerste te verdienen. Het grootste doel voor nu is kampioen worden”, gaat hij verder. Technisch manager John de Jong is eveneens opgetogen met het nieuws: “Dit is een prachtig moment voor de PSV-familie.”

“Van de jeugdopleiding tot het eerste elftal, we mogen allemaal trots zijn op de manier waarop hij zich manifesteert. Mo ontwikkelt zich zeer voorspoedig en daar hoort een nieuw contract bij. We hopen dat we nog lang van hem mogen genieten”, vertelt hij. Ihattaren werd de afgelopen maanden in verband gebracht met clubs als Barcelona, Chelsea en RB Leipzig, maar lijkt de komende jaren in het Philips Stadion actief te blijven.


Poll

Denk jij dat Mohammed Ihattaren aankomend seizoen uit zal groeien tot een basisspeler in Eindhoven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door arvelajax)

Goede zaak dit. Ben benieuwd naar hem, hij bevalt me wel.

Lijkt me een veelbelovende speler. Leuk dat er bij PSV ook steeds meer jeugd doorbreekt. Ben benieuwd naar zijn nationaliteit ook.

5 maart 2019 om 17:43

Hoe bedoel je dat je benieuwd bent naar zijn nationaliteit? Hij heeft de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit. Je bedoelt waarschijnlijk voor welk land hij straks wil uitkomen. Dat zullen we dan wel zien toch? Vooruit lopen op dit soort zaken is onnodig als je het mij vraagt.

5 maart 2019 om 18:06

kaktussen

Hij speelde in Jo16 en maakt momenteel deel uit van oranje onder19. Dus wat denk jij, welke nationaliteit zou hij hebben?

5 maart 2019 om 18:44

Ik denk een dubbele nationaliteit jij?

5 maart 2019 om 18:52

Vanaf volgend jaar heeft hij ook een Marokkaanse nationaliteit. Eigenlijk heb je die bij geboorte al, aangezien je in een familieboek/geboorteakte staat bij de Marokkaanse consulaat. Dit is verplicht.

5 maart 2019 om 18:53

Ik denk trouwens ook dat hij voor Marokko zal kiezen. Bergwijn, Promes en Depay spelen op zijn posities. Die speel je als 19 jarige (stel hij wordt opgeroepen) niet uit de basis.

5 maart 2019 om 18:59

Hij zal zich eerder gaan richten op CAM lijkt me, al zal hij in begin vaker vanaf de flank gaan spelen inderdaad.

5 maart 2019 om 19:05

Selecaoo

Ik weet wel zeker de Nederlandse. Anders speel je niet in oranje. Dubbele nationaliteit zou kunnen. Dat heb je nu eenmaal, de wereld is internationaal. Maar die jongen is dus Nederlands.

5 maart 2019 om 20:25

Voor zover ik weet speelt Oranje zonder CAM. Marokko wel. Is ook iets om over na te denken

5 maart 2019 om 20:40

"voor zover ik weet speelt Oranje zonder Cam."

So what? Snap niet wat voor punt je hier probeert te maken? Ihattaran kan toch uitstekend op de plek van Wijnaldum spelen en zeker ook op die van Promes. Dat hij Promes niet 'uit de basis' zou kunnen spelen berust denk ik op het misverstand dat Promes een uitzonderlijke speler zou zijn. Dat vind ik totaal niet. Die jongen heeft op twee duels na alleen maar teleur gesteld.

Los daarvan, voor zover ik weet dient een bondscoach zijn team zodanig te laten opereren dat er diverse spelsystemen en speelwijzen mogelijk zijn en daar passen juist spelers die veelzijdig zijn uitstekend bij. Hoe dan ook, oranje speelt gewoon 4-3-3 en of je dat nou met een Cam, CVM of in een variant met een hangende veluegspelers doet maakt geen donder uit.

En goede spelers kunnen sowieso in elk systeem spelen.

Hij laat nu al in korte tijd bij tijd en wijle dingen zien die frenkie pas op zn 21e laat zien. Dit wordt een hele grote. Het zal mij niet verbazen dat psv de ontwikkeling die sinds begin van deze eeuw verder gaan voortzetten en naast best presterende club in de ed ook de duurste uitgaande transfer gaan neerzetten: de man van 100 mio. Puur eigen jeugd.

5 maart 2019 om 17:41

Dream on! Maar leuke speler, hopelijk haalt hij ooit het niveau van Frenkie de Jong. Talent heeft hij zeker.

5 maart 2019 om 17:47

Of die het niveau van frenkie gaat halen moet de tijd uit gaan wijzen. Wel klopt het wat die zegt dat die verder is als de jong op die leeftijd. Die was destijds 2e keus in die jeugd periode en mocht naar het ek, omdat spelers als bergwijn en nouri niet door hun clubs werden vrijgegeven ivm voorbereiding seizoen

5 maart 2019 om 18:30

Niet zo moeilijk aangezien Frenkie amper bijzonder was op zijn zeventiende. Typisch geval van fantastisch doorontwikkeld. Sommigen shinen vroeg en eindigen dramatisch. Ozbiliz was ook verder op zijn zeventiende dan heel wat talenten. Inmiddels strijdt hij onderin mee. Tsja

5 maart 2019 om 18:41

Dat is wat ik bedoel met afwachten. Ik vind het daarom altijd zo verbazend hoe snel talenten worden afgeschreven

5 maart 2019 om 18:43

Lee112

Vind Ihattaran een ander type en andere speler dan Frenkie de Jong eigenlijk. De Jong vind ik meer een linkshalf, Cvm, terwijl Ihattaren meer naar voren speelt en eerder als schaduwspits/nr 10 speelt. Fysiek ook sterker, dus meer geschikt om verder naar voren te spelen.

5 maart 2019 om 18:48

Elke speler heeft zijn eigen tijd van ontwikkelen. Bij sommige eerder dan bij andere. Seedorf zetten al op 16 jarige zijn stempel bijv. Maar we hoeven toch niet te strijden welke speler het vroegst naam maakt? Hoofd doel blijft denk ik voor alle 2 hetzelfde. Het hoogst mogelijke halen als voetballer. Hopelijk drukt hij zijn stempel ook vroeg zodat we kunnen genieten hem. En dan toch het liefst in Oranje. Dat mag ik toch wel zeggen he!?

5 maart 2019 om 19:36

Sowieso vind ik beiden niet te vergelijken indd. Frenkie is meer van de controle. Mo van de acties richting de goal.

5 maart 2019 om 17:48

"Wat een misplaatste arrogantie weer zeg van die Ajacieden. 2 leuke invalbeurten en het is meteen de nieuwe Litmanen. Laat hem eerst maar is 2 seizoenen presteren voordat we het over 100 miljoen hebben." .

5 maart 2019 om 18:11

Welke Ajacieden? Het is een Psvér die reageert

Waar zit jij met je hoofd?

Ik begrijp helemaal niets van jouw reactie

5 maart 2019 om 18:14

Of je snapt niets van ironie, of je bent een meester in ironie: meta-ironie. Hoop het laatste.

5 maart 2019 om 18:19

Hij bedoeld dat wanneer vanuit Ajax kamp iemand wordt opgehemeld de psvers voorop lopen om te roepen ga eerst maar eens twee jaar bewijzen. Nu hebben ze zelf een talentje en blazen ze hoog van de toren na 1.5 duel haha.

5 maart 2019 om 18:21

Hij quote gewoon een van de vele PSV'ers die dit soort dingen zeiden over Mathijs en Frenkie, terwijl veel PSV'ers nu hetzelfde roepen over Ihattaren.

5 maart 2019 om 17:48

Het probleem bij zulke jonge talentvolle voetballers is dat ze te snel omhoog worden geprezen terwijl hun ontwikkeling niet zo snel gaat als men dacht. Een Bakkali scoorde een hattrick toen hij 16 was, en is nu ook wel weer vergeten. Laten we deze jongen eerst een paar jaar aanschouwen om te zien of hij consistent zijn talent goed tot uiting laat komen, zoals bijv De Ligt dat nu doet.

5 maart 2019 om 17:48

Was dit een Ajax jeugdspeler geweest dan werd je gelijk tot de orde geroepen; niet een zo jonge speler zo hypen Laten we dat dan ook maar aanhouden bij een zeer talentvolle psv jeugdspeler. En daarnaast knap dat je dit zegt obv een paar wedstrijden. Maar al met al heel goed nieuws voor psv en voetballend Nederland.

5 maart 2019 om 17:48

Dachten ze dat ook niet in 2005 van Aisatti dus laat we eerst eens even afwachten tot hij überhaupt een vaste plaats krijgt in PSV en dan hij zich verder ontwikkeld .

5 maart 2019 om 18:56

En Bakkali en Affelay.

5 maart 2019 om 19:57

Aisatti is inderdaad rap achteruit gegaan wat clubs betreft..

5 maart 2019 om 19:59

Is Afellay naar jou mening dan zo erg mislukt. Na PSV heeft hij het niet meer echt waargemaakt maar je moet jezelf wel afvragen hoe ver hij was gekomen zonder blessures. Uiteindelijk heeft die toch dik 50 interlands en 40 cl wedstrijden gespeeld. Om hem dan in een rijtje met Labyad, Aisatti en Bakkali te zetten vind ik erg raar en zelfs belachelijk.

5 maart 2019 om 17:55

Hahaha wie neemt jou serieus man, iedereen heeft je reacties gezien op de artikelen over Frenkie en Co. Stokende reactie zeg. De groei van Ittaharen heeft niks te maken met de prijzen van PSV en de kwaliteiten van Frenkie. Maar droom maar lekker verder hoor, hoop dat je een beetje kan genieten van echt voetbal vanavond.
Verder is het natuurlijk mooi nieuws want die jongen kan zeker lekker ballen en hij is nog zo jong. Maar dan nog he, dat konden er wel meer bij Ajax en Psv, maar Aissati heeft ook nooit z'n belofte waar gemaakt

5 maart 2019 om 18:07

Haha, naar dit soort reacties is-ie juist op zoek he. Lekker uitlokken bij Ajacieden. En je gaat er nog vol in mee ook. Met je opmerking 'hoop dat je beetje kan genieten van echt voetbal vanavond' kom jij anders niet veel wijzer over.

on: Totaal ander type natuurlijk dan Frenkie de Jong, maar hij heeft zeker de potentie om dat niveau te halen en dan ook nog eens veel eerder.
Fantastische speler om te zien, eentje waar voor je als fan naar het stadion komt. Maar laten we stoppen met al dat mega zieke hypen, die jongen is vorige week (!!) 17 jaar oud geworden.

5 maart 2019 om 18:15

Relax. Hij wilt leuk doen. Frenkie is voor Max 86 miljoen verkocht. Wat boeit zijn reactie nou lol😂😂.

5 maart 2019 om 18:16

Natuurlijk is hij aan het uitlokken en dat stookt ook een beetje, maar ik maak me er niet zo veel druk om. Mag toch ook wel een beetje elkaar stoken, we zijn toch rivalen het hoort er allemaal beetje bij.
Je kan ook stoken op een iets intelligentere manier, maar nu haalt hij allemaal randzaken er bij.
Alleen is het niet goed hoor voor die jongen om nu al die onzin aan te horen.
Je hypt hem zelf weer enorm op om dan in je volgende zin te zeggen van niet.

5 maart 2019 om 18:24

Je herhaalt precies wat ik ook al zei, maar goed. En ja, stoken hoort er zeker bij tussen grote rivalen en als je dan daarop hapt, is het alleen maar mooier.

5 maart 2019 om 18:07

Tja 100 miljoen, ik denk dat we daar die jongen in ieder geval niet echt mee helpen. De jongen heeft 156 minuten in de Eredivisie achter de kiezen tegen ploegen die niet echt druk zetten. Het is zeker een talent maar laten we nou eens kijken waar hij staat als hij 20 is. Of hij dan al een aantal interlands voor Nederland/marokko achter zijn naam heeft staan, kampioen is geworden en in de CL wat mooie wedstrijden heeft neergezet.

Het klopt, je hebt gelijk. Hij is nu verder dan Frenkie de Jong op die leeftijd. Maar dat waren Aisatti en Bakkali ook. Bazoer was bij Ajax ook verder dan Frenkie de Jong toen hij doorbrak. Het feit dat hij nu verder is geeft natuurlijk geen enkele garantie.

5 maart 2019 om 18:13

Inderdaad het een heeft niets met het ander te maken, zeker niet voetballer tot voetballer.

5 maart 2019 om 18:12

Martinarody

Zo zeg, er hebben een aantal mensen hier een tijdje zitten wachten tot ze jou eens flink van repliek konden dienen, hahaha!

Maar, ik ben het dit keer wel met onze vrienden die Ajaxfan zijn eens. We zien allemaal het inherente talent van deze jongen, maar ik wacht voorlopig nog even rustig af hoe deze knul zich verder gaat ontwikkelen. Ik heb inmiddels voldoende van die supertalenten langs zien komen in de afgelopen decennia, dus ik houd mijn oordeel nog even lekker open totdat ik Mo Ihattaren wat langer heb bekeken en hem wat langer ook echt constant heb zien presteren. Dit ventje is amper 17. Normala gesproken spelen dat soort jongens nog gewoon in de A1, zeg maar. Oh sorry, 'onder 19' heet dat tegenwoordig.

5 maart 2019 om 18:36

Haha je zou toch denken dat er minder felle reacties komen, de meesten onder ons weten inmiddels toch wel hoe MartinaRody z'n spelletje speelt?

5 maart 2019 om 18:42

Rustig aan he, heeft net 1 wedstrijd vanaf de start achter de rug tegen Excelsior. Potentie is er zeker, maar zijn genoeg voobeelden die het uiteindelijk toch niet hebben gehaald die ook de potentie hadden ; Aisatti, Bakkali, Labyad en Afellay.

5 maart 2019 om 19:52

Afellay? Een van de betere spelers van PSV de afgelopen 10 jaar naar mijn mening dus waar je deze onzin vandaan haalt is voor mij een raadsel. Die jongen heeft ook een prima carriere gehad maar 2/3 zware knieblessures helpen natuurlijk niet mee.

5 maart 2019 om 18:42

2 goede wedstrijden en nu al beter dan frenkie? Gevalletje kluivert junior? Toekomst zal t uitwijzen. Nu kan ie vrijuit voetballen. Geen druk. Kijken hoe die er mee omgaat als hij wel moet presteren. Talent heeft ie maar nu al zeggen dat ie groter en beter is...

Goed nieuws. Een contract langer dan 3 jaar is helaas niet mogelijk, omdat hij nog geen 18 is. Ik ben overigens benieuwd of Koeman hem op gaat roepen voor Oranje. Persoonlijk vind ik het daar nog veel te vroeg voor, maar Rosario, Danjuma en Dilrosun werden voor minder bij de selectie gehaald. En dan speelt bij Ihattaren nog eens mee dat de bond hem zo snel mogelijk moet vast zien te leggen i.v.m. zijn dubbele nationaliteit. Toch wel een ongekend groot talent dit, al leert het verleden ons dat talent alleen niet voldoende is.

5 maart 2019 om 17:44

Voor minder? Ihattaren heeft precies 200' profvoetbal in de benen, dat is net iets meer dan 2 volledige wedstrijden. (PSV 1 en Jong PSV) Die zal gewoon bij Oranje o19 zitten lijkt me, ben het zeker met je eens dat de bond al moet gaan polsen waar zijn voorkeur ligt.

5 maart 2019 om 17:47

"Werden voor minder bij de selectie gehaald." Volgens mij hadden die allemaal meer dan 150 minuten in de Eredivisie of een grotere competitie gespeeld voordat ze er bij kwamen.

5 maart 2019 om 17:51

Over twee weken heeft Ihattaren een kleine 300 minuutjes in Psv1 in de benen. Belachelijk weinig inderdaad - daarom zeg ik ook dat het veel te vroeg is - maar Rosario, Danjuma en Dilrosun hadden er nauwelijks meer toen zij werden opgeroepen.

5 maart 2019 om 17:53

Ja maar je zei dat zij voor minder werden opgeroepen terwijl dat onjuist is. Als het oefenduels zijn dan zou ik het doen. Anders niet, voor een nieuwe De Ligt fiasco.

5 maart 2019 om 17:59

Jij interpreteert 'minder' letterlijk, maar ik bedoel dat ze voor mindere prestaties werden opgeroepen. Rosario had misschien ietsjes meer minuten gemaakt, maar liet daarin niet zoveel zien als Ihattaren nu. Dus Rosario is wel degelijk voor minder opgeroepen, als je het mij vraagt.

5 maart 2019 om 18:04

Rosario speelde destijds gewoon goed. Scoorde zelfs in de cl...

5 maart 2019 om 18:14

Davilla7

" Een contract langer dan 3 jaar is helaas niet mogelijk, omdat hij nog geen 18 is."

Nou, technisch gezien is een contract langer dan drie jar wel degelijk mogelijk hoor. Zolang de speler zelf niet de rechtsgeldigheid van dat contract aanvecht is er niks aan de hand!

Maar klopt wat je zegt, in principe mag je onder de 18 maar een driejarig contract maximaal aangaan.


" En dan speelt bij Ihattaren nog eens mee dat de bond hem zo snel mogelijk moet vast zien te leggen i.v.m. zijn dubbele nationaliteit."

Vastleggen? Hij speelde in O16 en is momenteel onderdeel van de selectie van onder19. Dus hij is al vastgelegd. Alleen mag hij, als hij dat zou willen, nog steeds ook gewoon voor Marokko uitkomen, tot het moment dat hij ooit éã©n bindende wedstrijd voor het echte oranje zou spelen. Dus mocht je dat bedoelen, dan moet Ronald Koeman hem dus nu meteen selecteren en hem laten spelen in die reeks van de Nations League!

5 maart 2019 om 18:43

Systeem van oranje past niet bij hem. Tis een 4-3-3 speler. Geen killer zoals depay en babel. Daarnaast de vraag is of hij niet voor marokko kiest

5 maart 2019 om 18:56

Dat laatste zullen we dan vanzelf wel zien.

Maar waarom past Frenkie de Jong, een 4-3-3 voetballer, dan wél in oranje? Goed bechouwd zijn toch alle talenten in de jeugd met 4-3-3 opgegroeid en groot geworden. En als je een beetje had opgelet speelt oranje de laatste paar interlands ook gewoon weer in 4-3-3 he. Met Depay als 'spits'.

Goed nieuws. Een geweldige voetballer die keihard gaat. We moeten hem nog wel in alle luwte stappen laten maken ipv ophemelen tot ongekende hoogte. Men raakt momenteel namelijk niet uitgepraat over hem. En wederom vraag ik mij af waarom andere contracten maar niet verlengd worden. Meneer De Jong handelt, in mijn oogpunt, best traag. Piroe, Schwaab, Malen, Pereiro, Mendonca en nog een paar spelers hebben allemaal óf een aflopend contract óf een jaarcontract.

5 maart 2019 om 17:46

Kan niet langer, is onder de 18 dus mag maximaal voor 3 jaar tekenen. Daarnaast kan ik me voorstellen dat bij Piroe en Malen de onderhandelingen niet makkelijk gaan zijn, allebei hebben in verleden blik op buitenland gehad.

5 maart 2019 om 18:20

Storing

"meneer De Jong handelt, in mijn oogpunt, best traag. Piroe, Schwaab, Malen, Pereiro, Mendonca en nog een paar spelers hebben allemaal óf een aflopend contract óf een jaarcontract."

Hoe kom jij erbij dat John de Jong 'traag handelt' eigenlijk? Het verlengen van contracten is toch een wederzijds iets? Oftewel, daar moet toch over onderhandeld worden en soms kom je er niet direct uit. En soms drukken zaakwaarnemers op de rem omdat ze weten dat je vaak beter kunt onderhandelen in periodes dat de speler veel speelt en goed presteert en je dus meer geld kan vragen.

Dus verlengen is echt niet puur een zaak van de club alleen.

Goed nieuws, verstandige praat, geen bakkali-allures

Eindelijk weer een aanvallende middenvelder met technische baggage, steekpass en inzicht. Wat heb ik dat gemist zeg in de eredivisie!! Is natuurlijk nog vroeg maar denk dat het Marrokaans of Nederlands elftal een toekomstige topper in de gelederen zal hebben!

5 maart 2019 om 17:58

Hebben we er toch met enige regelmaat gehad laatste jaren toch? Ook dit seizoen met Ziyech en Ødegaard heb je 2 van die spelers. Wel mee eens dat zo'n type heerlijk is om te zien spelen, hoop wel dat Ihattaren meer rendement gaat halen uit zijn spel, vond hem in jeugd eigenlijk te weinig g/a halen voor een speler met zijn kwaliteiten. Als hij output toe gaat voegen aan zijn spel kan het wel eens snel gaan.

5 maart 2019 om 18:18

De beste speler van de Eredivisie heeft inzicht, technische baggage en een steekpass, of heb je niet gekeken de laatste 5 jaar. Hakim Ziyech heet hij.
Kan zeker uitgroeien tot topper, mag ik ook hopen, maar vooralsnog is het een jong ventje en moeten we even rustig doen.

5 maart 2019 om 18:54

Volgens mij speelt Ziyech rechtsbuiten of heb jij niet gekeken het afgelopen jaar? De zin in mijn reactie begon: “ eindelijk weer een aanvallende middenvelder......” dus een speler die op 10 speelt. Maar het kan toch dat Ziyech volgens jou 10 speelt? Ik ben die “lopers” op 10 gewoon zat. Hopelijk wordt de 10 positie weer een positie die alleen een speler met klasse kan invullen.

5 maart 2019 om 19:37

Selecaooo

Ziyech speelde onder Bosch linkshalf, onder Ten Hag vorig seizoen vooral rechtshalf en inderdaad dit seizoen rechtsbuiten.

Maar dat Ihattaran een speler is met een technische bagage en een verademing ten opzichte van de lopers, zoals Vdbeek en Til, dat ben ik zeker met jou eens.

Heb die jongen helaas nog niet veel aan het werk gezien, maar gezien de vele dolenthousiaste reacties van fans van een bepaalde club hierboven heeft deze jongen in ieder geval al maandenlang (en niet 3 wedstrijden lang) laten zien een toptalent te zijn waar Frenkie de Jong bij in het niet valt.
Dus ik ben erg benieuwd!

Deze knaap speelt al best ervaren voor ze leeftijd. Maar hij wordt nu wel heel erg opgehyped. Ik bedoel ja hij is beter dan Pereiro, maar je mag hem niet vergelijken met Frenkie de Jong. @MartinaRody

5 maart 2019 om 18:13

Hij is niet beter dan Pereiro. Nadeel van Pereiro is dat hij verdomd lui is en je hem al gauw zat bent. Echter heeft Pereiro net zo’n gouden linker en is hij ook zeer goed aan de bal. Mo heeft wel meer loopvermogen

5 maart 2019 om 18:22

Beter dan vind ik lastig. Ik vind hem anders. En omdat Pereiro inderdaad soms gewoon hele periodes compleet onzichtbaar is en zich aan jet spel onttrekt, terwijl Ihattaren juist veel beweegt om aan de bal te komen en ook komt, zie ik deze jongen eigenlijk nu al loiever dan die lamzak van een Pereiro. Trouwens, fysiek is Pereiro ook al een slapzak. Ihattaran is in de duels veel imposanter. Dus een completere speler.

5 maart 2019 om 18:39

Ik denk dat Pereiro belangrijker is dan het lijkt, hij voegt toch aardig wat rendement toe qua g/a. Iets dat bij zijn positie toch wel een dingetje is, tenzij Ihattaren zich gaat richten op een positie iets verder naar achteren (als echt complete middenvelder) moet hij het op dat vlak nog afleggen tegen Pereiro momenteel. Kan me namelijk niet voorstellen dat hij in PSV 1 meer rendement gaat halen dan hij in jeugdvoetbal haalde, zal op termijn wel gaan gebeuren maar lijkt me nu nog te vroeg. Een traject vergelijkbaar met Bergwijn zou top zijn qua opbouw in speelminuten.

5 maart 2019 om 18:49

wolterx

"ik denk dat Pereiro belangrijker is dan het lijkt, hij voegt toch aardig wat rendement toe qua g/a."

Pereiro voegt in feite alleen 'rendement' toe. Ik ben echt allergisch voor het beoordelen van spelers puur op goals en assists alleen. Dergelijke kokervisie maakt van Luuk de Jong de beste spits van Nederland. Of eigenlijk de beste speler zelfs. Puur naar rendement kijken is voor fans die makkelijke discussies willen winnen en voor journalisten die kort door de bocht scorebordjounalistiek willen bedrijven.

Ik zie in Pereiro een speler die vijf keer per wedstrijd de bal fenomenaal aanraakt, maar voor de rest erbij loopt alsof hij meedoet aan de serie 'the invisible Man'. Sorry, maar ik vind dat onvoldoende. Je topspelers dat zijn de spelers die veel en veel meer brengen. Die vijf fenomenale baltoetsen hebben maar daarnaast nog een heleboel andere dingen ook doen. Het is eerder een bewijs van de zwakke status van de selectie van Van Bommel dan van de kwaliteiten van Pereiro en hoe 'belangrijk' hij wel zou zijn. Want nogmaals, ik vind hem niet zo belangrijk. Zet Guttierez een heel seizoen op die plek, bij wijze van spreken, en die maakt er ook tien en geeft ook 15 assists. En die zie je tussendoor echt meer dan Pereiro.

Luuk de Jong met zijn gebrekkige techniek is belangrijker voor dit PSV dan Pereiro.

5 maart 2019 om 19:11

Buiten dat je betoog gewoon klopt is rendement gewoon iets dat je nodig hebt als aanvallende speler. Kan hij dat niet gaan koppelen aan zijn spel zal hij gewoon verder naar achteren gaan zakken, zo simpel is het dan ook. Zijn kracht ligt in gebied waar spelers normaal uitblinken door hun directe aandeel in doelpunten. Hij heeft regelmatig op de flank gespeeld en veel op 10 maar op die posities moet je 'gewoon' 15+g/a gaan aantikken bij een ploeg dat de titel wilt pakken. Iets dat Bergwijn, Lozano, Pereiro bij PSV doen, bij Ajax heb je Tadic, Ziyech en Neres/Vd Beek die dat halen. Juist die 5 fenomenale tikjes zijn vaak het verschil tussen winst of gelijkspel. Het afdoen als simpel of in jouw geval iets waar je allergisch voor bent is ridicuul in mijn optiek. Zolang je geen eindproduct kan koppelen aan je spel in de top (ook Nederlandse) ga je op termijn gewoon buiten de boot vallen. Iemand als Pereiro hoeft zelf niet zo dominant aanwezig te zijn om een wedstrijd te winnen voor zijn ploeg, dat is ook kwaliteit. Dat de Jong belangrijker is voor PSV dan Pereiro ben ik natuurlijk met je eens, die zorgt dat de buitenspelers vaak 1 op 1 kunnen komen omdat doordekken van een CV en dus de andere 1 op 1 net De Jong laten gewoon te gevaarlijk is.

5 maart 2019 om 19:34

"het afdoen als simpel of in jouw geval iets waar je allergisch voor bent is ridicuul in mijn optiek."

Doelde dit vooral binnen de context die ik gebruikte:
"het beoordelen van spelers puur op goals en assists alleen."

Darbij voeg ik eraan toe dat het scoren van meer dan tien goals ongeveer voor een middenvelder of vleugelspits eerder iets uitzonderlijks is dan iets normaals. Als je kritisch kijkt over een langere reeks van jaren zijn er echt nooit heel veel spelers die minstens tien goals maken (op de centrumspits na). Een middenvelder die tien goals maakt, is gewoon zeldzaam. Zijn er echt niet zoveel als je denkt. Ziyech scoorde als middenvelder nooit meer dan negen goals. Alleen als rechtsbuiten, bij Twente, 17 en dit seizoen inmiddels 14, als rechtsbuiten.

Daarbij weet ik eigenljik niet eens goed waarom we deze discussie voeren. Is Ihattaren een speler 'zonder rendement'? Mocht dit zo zijn, dan kan hij dat ontwikkelen lijkt mij. En wellicht hangt het ook van zijn positie af en van andere tactische dingen. Als de trainer verlangt dat je veel verdedigend werk moet verrichten kan dat invloed hebben. Maar dat is mijn giswerk.

Prachtig. Schitterend talent. Hopelijk blijft hij zich goed ontwikkelen en veroverd hij een vaste plek in PSV 1.

Nou kom op Voetbalzone verwacht toch wel wekelijkse berichten over deze jongen!
Dat hij zo goed is, transfergeruchten, wat voor scouts er wel allemaal op de tribune zitten, hoeveel hij waard is etc.

Maar mooi dat hij getekend heeft! ipv. naar clubs als United en Chelsea gaan.
Ben erg benieuwd hoe hij de komende tijd gaat groeien! We gaan het meemaken! (met mats seuntjens)

Geweldig nieuws dit. Waanzinnig talent en pas net 17 jaar oud. Speler met een enorme potentie en een heerlijke flair in z'n spel. Kan nu met Pereiro gaan strijden om wie de basisplek op '10' krijgt. Mauro Junior zakt zo weer in de pikorde wel.

5 maart 2019 om 18:21

Mauro is ook behoorlijk gestagneerd. Nog steeds dezelfde zwakke punten als vorig seizoen. Te weinig kracht achter z'n schot, veel lopen met de bal, traag in handelen en egoïstisch spelen.

5 maart 2019 om 18:26

Ze hadden die jongen moeten verhuren aan een De Graafschap of Nac. Degradatievoetbal waar-ie sterker van wordt. Zou ook een meer dan prima aanwinst zijn geweest voor beide clubs.

5 maart 2019 om 19:44

PSV verhuurt niet graag spelers. Lammers wilde de afgelopen jaren ook verhuurd worden, maar mocht steeds niet weg. Enkel als ze geen toekomst in je zien verhuren ze spelers. Uitzondering zijn de keepers uiteraard 😉

5 maart 2019 om 20:34

PSV moet inderdaad betere inschattingen maken. Want sommige spelers zijn te goed voor de keuken kampioen divisie. Als ik PSV was dan zou ik flink wat geld in FC Eindhoven pompen zodat die kunnen promoveren dan heb je naar mijn mening de perfecte driehoek. Verder vind ik wel dat je Zuid Amerikaanse spelers niet snel moet verhuren nou spreekt Mauro volgens mij wel engels maar het is toch een erg grote aanpassing weer.

5 maart 2019 om 20:50

houten030

"psv verhuurt niet graag spelers. Lammers wilde de afgelopen jaren ook verhuurd worden, maar mocht steeds niet weg."

Hoe kom jij erbij dat PSV niet graag spelers verhuurt eigenlijk? PSV heeft in het verleden legio spelers verhuurt. En het voorbeeld van Lammers had een reden, het zag er lang naar uit dat Luuk de Jong verkocht zou gaan worden. Pas toen die aangaf te blijven is Lammers inderdaad verhuurd. Wat niet heel raar was, omdat Romero nog geblesseerd was. Nu weer trouwens.

PSv verhuurt momenteel naast Lammers nog vijf spelers. Vorig seizoen twee, jaar daarvoor vijf en de vier seizoen daarvoor steeds twee of drie.

Een vergelijking met Frenkie de Jong interesseert mij niet. Het is gewoon mooi dat zo’n talent kansen krijgt en 3 jaar bijtekent i.p.v. snel naar het buitenland gaat met het risico dat hij stil gaat staan qua ontwikkeling. Hij moet veel spelen om beter te worden. Zijn familie schijnt er - met PSV - voor te waken dat hij naast zijn schoenen gaat lopen.

Ik heb vanwege deze jongen afgelopen weekend weer eens een hele wedstrijd van PSV gekeken - en hoewel hij ontegenzeggelijk talent heeft, vind ik de lofzang hier toch wat overtrokken.

Op die leeftijd hoeft het ook nog niet natuurlijk, maar ik vond bijvoorbeeld die Sadilek meer dwingend en bepalend aanwezig op het middenveld.

En als hij straks voor Marokko kiest ipv Oranje? ...dan is het vast en zeker weer een nietsnut en een verrader die profiteert van... Aghhh.

Maar dit ziet er goed uit voor die jonge. Hopelijk kan hij met beide benen op de grond blijven en daar zal van Bommel hem ook zeker wel mee helpen.

5 maart 2019 om 18:53

Die jongen zou, net als zijn voorbeeld Afellay, weleens voor oranje kunnen kiezen. Ik wil in dat geval egenlijk vooral al die 'dubbele paspoorten afschaffen' mensjes horen wat die ervan vinden en of ze dan staan te juichen dat deze jongen kiest voor het land waar hij geboren is en zoveel aan te danken heeft. En dat ze hem aan hun Nederlandse borst sluiten!

5 maart 2019 om 19:42

Dat doen die 'dubbele paspoorten afschaffen mensjes' toch nu al. Waarom denk je dat er zoveel kritiek is? Die mensen staan waarschijnlijk het hardst te juichen als Ihattaren voor een carrière bij het Nederlands Elftal gaat.

5 maart 2019 om 20:43

" Die mensen staan waarschijnlijk het hardst te juichen als Ihattaren voor een carrière bij het Nederlands Elftal gaat."

Ik zou dat toejuichen en heel erg mooi vinden.

Maar uit mijn reactie kun je waarschijnlijk al afleiden dat ik vrees dat dit totaal niet het geval zal zijn en dat het meer langs de lijnen gaat van de reageerder hierboven die fijntjes komt melden dat in zijn ogen 'mohamed' 'geen Nederlandse naam' is. Hij geeft exact het voorbeeld waar ik in mijn reactie op doel. Dus zelfs als die jongen voor oranje kiest, dan nog is hij, eigenlijk, geen Nederlander. Dáár doel ik op.

5 maart 2019 om 23:22

Snap je punt niet helemaal, maar anyway Nederlanders kunnen een Spaanse naam geven aan hun kind of ook een Arabische ja, zijn het dan opeens geen nederlanders meer ...? En het probleem ligt toch echt bij de mensen die altijd zeiken over een dubbele paspoort, aangezien ze vaak hypocriet te werk gaan en constant met twee maten meten en dat is zeker onrechtvaardig. Dus ik snap je punt nogmaals niet helemaal, maar het is duidelijk dat als hij straks voor Marokko kiest, hij weldegelijk uitgekotst zal worden door vele helaas die dan zijn keuze niet kunnen respecteren. Dat is gewoon jammer.

En volgend jaar hoor je niets meer van hem en zijn we hem vergeten.

Een speler die je er zoveel heb, even doet die het leuk en wordt die de hemel ingeprezen. En uiteindelijk raakt zijn carriere in de vergetelheid.

Ik zou het geweldig vinden al hij het helemaal weet te maken. Jongens van Marokkaanse afkomst en PSV waren de afgelopen jaren niet altijd een fijne combinatie, hoop voor beiden dat het een groot succesverhaal wordt!

Wat een heerlijke speler is dit. De toekomst van mijn club ziet er rooskleurig uit!

Is het raar, dat ik na het incident met Nouri niet meer kan denken aan hoe goed iemand kan worden? Ik denk altijd met voetbal aan het hier en nu.

Met Nederlands-Marokkaanse jongens houd ik altijd mijn hart vast. Talent is er genoeg, maar vaak worden ze ingehaald door hun dromen. Met Aissati, Labyad en Bakkali zagen we maar weinig zelfreflectie, wat zich duur heeft uitbetaald voor die jongens, Anwar El Ghazi verbeeldde zich bij Ajax ook het nodige en bij Schalke '04 vroegen ze zich al snel af wie Ibrahim Afellay had ingefluisterd dat hij eigenlijk te goed voor die club was.

Toch klinken de geluiden gunstig. Stabiele familie, goed naar zijn zin, volop kansen en vertrouwen onder een trainer die hem goed kent uit de eigen jeugd. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij de komende jaren voor stabiliteit kiest bij PSV en zijn kop niet gek laat maken. En daar gaat PSV een hoop lol van hebben. En ik hoop Oranje ook, want keuzes van Ziyech en Mazraoui ten spijt lijkt Nederland sportief weer de meest interessante keuze te worden de komende jaren. Ik weet trouwens niet of Ihattaren een berber is, maar dat zou de kans op zijn keuze voor Nederland denk ik wel vergroten. Zou toch mooi zijn over een jaar of vier: drie mans middenveld met Frenkie de Jong, Mo Ihattaren en Xavi Simons. Daarachter het beste verdedigend blok ter wereld en met Bergwijn, Stengs, Groeneveld, Depay, Malen, Gakpo, Lammers, Chong, Boadu en Redan toch legio aanvallend talent waar ongetwijfeld wel wat toekomstig spektakel tussen zal blijken te zitten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 14 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Paris Saint-Germain is van plan komende zomer een bod te doen op Paulo Dybala. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren