Commotie rond Real-Ajax: ‘Alsof je met je ex-vriendin op vakantie gaat’

Dinsdag, 5 maart 2019 om 13:02Tim Siekman • Laatste update: 13:20

BILD meldde dinsdag dat de UEFA een verzoek van scheidsrechter Felix Brych om met zijn nieuwe assistenten het Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax af te werken, heeft afgewezen. Mario van der Ende vindt het opmerkelijk dat de Duitse arbiter nu met zijn voormalig assistenten moet werken waarmee hij onlangs ruzie had.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Mario van der Ende?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door anaarbdriver)

Waarom is er weer iets raars met de scheidsrechters rondom de wedstrijd tussen Real en Ajax? Laten we hopen dat het geen invloed heeft op het verloop en beslissende momenten...

5 maart 2019 om 13:20

Ik denk niet dat Brych spontaan een penaltie gaat geven aan Real (of Ajax), omdat hij met een 'ex' assistent werkt. Hij krijgt er goed voor betaald, dus moet gewoon zijn plicht doen. Al zou zijn assistent en fout maken, heb je altijd nog de Var.

5 maart 2019 om 13:28

De VAR die hij nog altijd (onterecht) volledig kan negeren.

5 maart 2019 om 13:37

Nee maar je krijgt wel een vertrouwens kwestie, stel de grensrechter vlagt voor buitenspel en Brych twijfelt er erg aan dan zal hij niet meer blind vertrouwen op die waarneming. Het is daarom vreemd dat dit team nu er zoveel problemen mee zijn in Duitsland dan wel actief is in Europa.

5 maart 2019 om 13:38

Hij krijgt er goed voor betaald... niet te goed hoop ik, in envelopjes voor de wedstrijd. Wiens brood men eet diens woord men spreekt om er maar een oud-Hollands gezegde in te gooien. We gaan het zien. Hoop heel erg dat het Ajax een keer meezit met de scheidsrechters.

5 maart 2019 om 13:49

Klopt helemaal, maar dan zal de Var dit moeten corrigeren toch. Daarom hebben we gelukkig de Var tegenwoordig in de KO fase.

5 maart 2019 om 13:50

Ja, maar de Var staat los van zijn assistenten.

5 maart 2019 om 13:43

Ik vind het vreemd om in een wedstrijd waar zoveel op het spel staat geen scheidsrechter aan te stellen waar elke schijn vookomen kan worden. Scheidsrechter moet 100% op zijn assistenten kunnen vertrouwen. Schijnbaar doet ie dat niet. Terrecht of onterrecht doet niet ter zake.

En de opmerking van onze topman van den Ende dat Ajax toch geen spelers heeft die een brandje veroorzaken slaat werkelijk kant nog wal. Heeft hij een glazen bol of zo?

5 maart 2019 om 14:04

Na deze zin zei hij dat Real wel zulke spelers heeft. Dus dat zou nadelig voor Ajax kunnen zijn.

Kan een nederlandse club ook een keer een scheidrechter krijgen waar "gewoon" op het moment niks mee aan de hand is? Dat zou fijn zijn, dank u.

5 maart 2019 om 13:36

Ik zie het probleem niet zo. Een probleem van / met de scheidsrechter hoeft toch niet nadelig te zijn voor de betreffende Nederlandse club?

5 maart 2019 om 13:59

Het probleem is dat er alleen maar nadelen zijn. Als deze scheidsrechter vanavond bijvoorbeeld een fout maakt in het voordeel van Real Madrid, krijg je in heel Europa weer de discussie dat Real Madrid weer geholpen werd (nee, dat is niet alleen onderwerp van gesprek in Nederland). Dan is het slim en logisch om een gerenommeerde scheidsrechter die momenteel geen 'problemen' heeft aan zo'n duel te verbinden.

5 maart 2019 om 16:51

Ik vind dit een beetje gemiep om niks, we praten over een probleem dat er niet is. Als dit en als dat... Kleinzerige praatjes van suppporters die bang zijn dat hun club gaat verliezen.

Laten we gewoon die wedstrijd ingaan zonder gezeur over dit soort zaken. Ik hoop dat Ajax gaat stunten vanavond, met welke scheidsrechter dan ook.

Altijd tijdens Ajax - Real/ real-Ajax ( tenminste de laatste ontmoetingen) wedstrijden zijn er vreemde dingen aan de hand. Onderbuik gevoelens. Alsof we altijd tegen 12 man moeten spelen

5 maart 2019 om 13:31

Ik denk dat een Ajax fan zich meer zorgen maakt over de scheids tegen Real dan pakweg tegen Pec, Nac, en dat soort clubs. Is eigen aan de mens. Staat enorm veel op het spel en moet alles dubbel gecheckt worden.

5 maart 2019 om 13:39

Wat bedoel je met pakweg tegen Pec? Ik heb het hier alleen over de Real wedstrijden

5 maart 2019 om 13:48

Wat ik bedoel dat er meer spanning is rondom een wedstrijd tegen Real. Is toch logisch. Zou je je druk maken om de ref tegen een laagvlieger in de Eredivisie?

5 maart 2019 om 13:49

@millonario
Hij heeft wel degelijk een punt. Afgelopen wedstrijd een andere scheids aangesteld die Real liever wilde (nadat die andere "niet fit" was) en in de ontmoeting ervoor in de Arena werden 2 loepzuivere goals afgekeurd. Je weet wel, dat moment dat Ajax werd uitgeschakeld doordat Lyon die monsteroverwinning boekte.
Dan nog weer dat afkeuren van de 1-0 waarbij je je kunt afvragen of het andersom ook gebeurd zou zijn. Iedereen ziet de laatste jaren dat het Real qua arbitrage alles behalve tegen zit.

5 maart 2019 om 13:54

Hijbis terecht volgens de regels afgekeurd. Snap niet dat daar nog steeds gezeik over is. De keren dat ajax voordeel had bij de VAR hoor je toch ook niks over. Er is terecht volgens de regels afgefloten.

5 maart 2019 om 13:55

Laten we gewoon van de dag genieten, zonnetje schijnt en er staat ons een mooie wedstrijd te wachten waar we nog kans in hebben. Je kunt je humeur ook nu alvast verpesten met zwartgallige complottheorieën, maar al zou je dan ook gelijk hebben, je doet er niets aan en het verpest vooral alleen je eigen dag. Millionario heeft gewoon gelijk, in een normaal speelweekend lees je dit soort comments ook continu bij de kleinere clubs. Knvb zou er alleen voor de grote clubs zijn, net zoals de UEFA er alleen voor de grote clubs zouden zijn. Laten wij, de supporters, er op z'n minst wel voor onze club zijn en ze op een positieve manier proberen naar de volgende ronde te loodsen. Al het ander heb je toch geen invloed op en levert je alleen een pak negativiteit op.

5 maart 2019 om 14:22

@capis, hij is discutabel afgekeurd. Niets terecht aan. Hinderlijk buitenspel, terwijl de keeper gewoon vrij zicht had en aan de grond genageld stond.... De 1-2 van real waar Frenkie in de lopende aanval keihard omver gekneveld wordt, fluit hij ook niet voor. Vind je dat pietluttig dan is dat zogenaamde hinderlijk buitenspel net zo pietluttig. Alles valt wel weer de kant op van real. En dat is in zo ongeveer alle ontmoetingen in de afgelopen jaren tussen beide partijen het geval geweest. Ook weer deze scheids. Real heeft nog nooit een wedstrijd verloren onder leiding van deze man. Toeval?

5 maart 2019 om 16:20

@capis Op basis waarvan terecht afgekeurd? Aub, ga nu eens gewoon kijken en leren hoe de regels zijn, ipv telkens maar roepen terecht afgekeurd. Terecht zou zijn, wanneer die wel zo degelijk op de benen stond dat die erbij kon. Nu stond hij zo door de knieen dat die nooit de sprongkracht kon maken, Dat is wel degelijk iets waar de scheidsrechter beter naar moet kijken. Ja het was buitenspel, maar nooit hinderlijk op de manier dat mensen denken en roepen dat het hinderlijk was. Al stond Tadic er niet, kon die er nooit bij, zo moeten scheidsrechters kijken!

5 maart 2019 om 18:59

@ninjakai. Kijk eens zonder gekleurde bril. Ik vond het ook niet leuk maar terechte doelpunten. De keeper werd gehinderd binnen zijn 5 meter. Ookal zat hij naast, de scheids verdedigd in zo'n situatie altijd de keeper. Overkomt Ajax ook. Frenkie werd omvergekegeld omdat hij iemand in zijn rug voelde en zonder reden op hield met rennen en zelfs zijn heupen richting de speler gooit. Een richting waar niet het spel was dus hij zocht het zelf op...

5 maart 2019 om 13:32

Deze Calimero houding heeft menig club uit het rechterrijtje ook als ze tegen een top3 club spelen. Recht van de sterkste

5 maart 2019 om 14:04

Dat is natuurlijk wel even iets anders. Het is natuurlijk wel stof voor discussie als er uitgerekend tegen Real Madrid tot twee keer toe problemen zijn tijdens het aanstellen van de wedstrijdleiding. Los van het feit of er iets achter zit of niet, wekt dit wederom discussies op en dat moet je toch zien te voorkomen als Uefa zijnde, lijkt mij.

5 maart 2019 om 14:26

Maar is Ajax gedupeerd door de aanstellingen? Dacht het niet. Discussie is dan ook zinloos aangezien Real niet aanwijsbaar bevoorrecht is. Eenzijdige discussie ja, dat wel

5 maart 2019 om 14:50

In het verleden is Real vele malen aanwijsbaar bevoorrecht, dus het is logisch dat er nu zorgen worden geuit.

5 maart 2019 om 15:37

Bridgewater

Wat is dat nu voor een vraag? Zoiets kun je toch pas na de wedstrijd vragen? Dat is hetzelfde als vragen of morgen om half 3 de zon schijnt. Je kunt daar pas achteraf over oordelen.

Feit is wel dat Ajax verschillende malen in het pak genaait is. Afgelopen wedstrijd en de wedstrijd ervoor in de arena. Toeval? Allicht. Maar het is logisch dat wanneer iets meer dan eens voorvalt men er vragen over gaat stellen. Zeker wanneer blijkt dat real een bepaalde voorkeur heeft bij bepaalde scheidsrechters.

5 maart 2019 om 15:27

Fijn dat ze bij Ajax ook een keer de Calimero uithangen.

Zo'n arbiter team werkt in de meeste gevallen al enkele jaren samen toch...

Als dat hier ook het geval is lijkt het me sterk dat Brych na 1 zo'n incident als hier omschreven allebei zijn assistenten in wil ruilen.... Daar moet dan toch meer aan de hand zijn..?

5 maart 2019 om 13:33

Zij zijn op het punt gekomen dat ze niet meer kunnen vertrouwen op de beslissingen die ze maken.
Het viel me ook al op dat zijn assistenten veel maakten waarbij Brych de volle laag kreeg.

Dat wordt extra opletten of er geen dubieuze beslissingen worden gemaakt vanavond want dit voorspeld niet veel goeds.

Weet iemand wat de situaties die tot de breuk leidden inhielden? Was het de scheids die de grens moest overrulen? Wie zat er daadwerkelijk fout? In eerste instantie was ik blij met een toparbiter als Brych. Die zou zijn aspiraties niet vergooien voor het thuisfluiten in Madrid, maar dit is toch weer merkwaardig.

5 maart 2019 om 13:37

Hij had de leiding over Leipzig - Hoffenheim maar er werden vage beslissingen genomen over buitenspel of niet leek het dan. Ik denk ook door het WK waarbij het een aantal keer ook verkeerd ging en Brych kreeg alle kritiek over zich heen.

Wat zijn het dan een stel eigenwijzen bij de Uefa. Als je toch door krijgt vanuit Duitsland dat de heren niet meer op één lijn zitten en niet meer met elkaar willen werken dan accepteer je toch gewoon de nieuwe situatie, ofwel de twee nieuwe assistenten ? En als je daar geen vertrouwen in hebt omdat die nog tekort met elkaar werken dan zet je gewoon een andere scheidsrechter op Real - Ajax. Zo simpel allemaal, maar kennelijk al te moeilijk voor die mensen in die ivoren toren.

Ik snap Uefa wel. Vorige wedstrijd werd een scheidsrechter op laatste moment vervangen wegens gezondsheids issues. Leidde later tot wat geroezemoes dat Perez misschien hier achter zou zitten. Niemand nam dit echt serieus maar als nu weer een scheidsrechter of zijn assistenten zouden worden vervangen zal dit keer de media wel erop zitten. Zeker als er in de wedstrijd een of andere discutabele beslissing weer wordt genomen

@achmednmet alle respect., maar als de Uefa haar beleid aan gaat passen omdat er geroezemoes in de pers zou verschijnen dan gebruikt de Uefa volstrekt verkeerde redenen om na te laten wat ze moeten doen. Namelijk gewoon zorgen dat er een goed team aan scheidsrechters op het veld staat vanavond. En als dat dan niet lukt met het "team Brych" omdat daar kennelijk geen onderling vertrouwen meer is dan moet de Uefa gewoon een ander team op die wedstrijd zetten. Wat de pers, jij, ik en de rest van de wereld daar van vindt is totaal irrelevant. Het lijkt mij vanuit de Uefa ook totaal niet moeilijk uit te leggen. Het heeft ook niets met Real of Ajax te maken. Het is een situatie tussen de Duitse scheidsrechters en de Uefa.

Ik neem aan dat dit zich heeft afgespeeld nadat Uefa dit trio had aangewezen. Maar de regel van Uefa is blijkbaar dat ze hierna alleen vervangen bij ziekte of prive situaties. Als je weet dat welke beslissing je ook neemt mensen commentaar gaan hebben, dat is misschien beste te kijken wat in je reglement staat en conform te handelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren