‘De KNVB heeft gebaar naar Ajax gemaakt, voor ons is het erg druk’

Maandag, 4 maart 2019 om

Santiago Solari staat dinsdagavond voor het belangrijke Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax. Voor de Spaanse topclub is het de enige manier om het seizoen nog te redden. De Madrilenen lijken uitgeschakeld in de titelstrijd en werden vorige week ook uit de Copa del Rey geknikkerd. In eigen stadion verdedigt Real een 1-2 voorsprong en Solari heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop. "Dit team heeft veel karakter", sprak hij op het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Real Madrid Ajax uit gaat schakelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door guaporta)

Die zelfde KNVB zorgt er ook voor dat Nederlandse clubs nooit zo’n financiële situatie kunnen hebben als bv Real. Oftewel elk voordeel heeft z’n nadeel!

4 maart 2019 om 15:47

Ok die volg ik niet helemaal. Zou je dat kunnen toelichten voor me aangezien ik me afvraag wat de spaanse bond dan heeft gedaan dat Real deze financiële situatie heeft.

4 maart 2019 om 16:06

De KNVB laat het niet toe, i.t.t. de Spaanse bond. Hierdoor hebben Nederlandse clubs niet de koopkracht van Spaanse, omdat je dan flinke leningen krijgt en de KNVB dan aan de bel trekt.

4 maart 2019 om 17:24

@yamiown: Wat laat de KNVB niet toe? Zolang je je “schulde” gewoon altijd kn afbetalen is er niks aan de hand. Kijk bijv nu Twente. Real en Barca en dat soort clubs voeren gewoon een financier beleid zoals veel mega bedrijven dat doen. Niks mis mee en ook niks met de bond te maken daar

4 maart 2019 om 17:53

Vraag is hoe eea in de boeken verdwijnt. Jij kunt wel zeggen dat bv een stadion x waard is. Maar wat is het werkelijk waard als een club in financiële problemen komt?

4 maart 2019 om 16:08

Je moet niet alles geloven wat je leest tegenwoordig. Iedereen met een toetsenbord en wifi kan journalistiek bedrijven. Echter wanneer een voetbaljournalist over geldzaken gaat schrijven, hoef je het niet heel serieus te nemen. Het feit dat Real Madrid met veel vreemd vermogen werkt, betekent gewoon dat dat goedkoper is dan eigen vermogen, om wat voor reden dan ook. Real Madrid kan trouwens niet failliet, daar zijn ze te groot voor.

Het enige wat de Knvb doet, is clubs beschermen tegen megalomane bestuurders en op tijd ingrijpen voor het te laat is. Zonder Knvb was FC Twente al lang verdwenen. Dit beleid is ingezet rond 2009 ofzo, toen het nederlandse clubvoetbal was verloederd. Ajax en PSV komen nu net weer op het niveau van 2003/4/5. Derest zal gestaag volgen als het zo blijf gaan. Gaat lekker dus.

Of wat bedoel je nou eigenlijk?

4 maart 2019 om 16:54

@silverhaze,

Het is in Nederland door de Knvb verboden om in het rood te staan bij de bank, dan kom je in de welbekende Categorieën die gepaard gaan met bijvoorbeeld een transferverbod e.d. en moet je als club met een plan komen om weer uit de rode cijfers te komen.

Hier kan je meer informatie vinden:
https://www.knvb.nl/nieuws/betaald-voetbal/licenti...

Kan iemand deze persoon zeggen dat WIJ REAL MADRID ZIJN, en wij niet moeten zeuren? Kom op man, lekker boeiend dat de KNVB Ajax een plezier heeft gedaan Real moet bezig zijn met hun eigen en niemand anders, ook vorig week zeuren om de wedstrijdschema van Barcelona ga is toch ergens anders janken, bah.

4 maart 2019 om 15:49

Het eerste wat in mij opkwam was inderdaad dat die zich in probeert te dekken. Beetje raar interview als dit daadwerkelijk zo gezegd is, en juist vertaald is.

4 maart 2019 om 16:13

Dit gedrag past toch heel goed bij Madrid? Ik noem een Mourinho.. Zidane had wel de gigantische klasse die je mag verwachten, maar dat was hem in Turijn, Italië bijgebracht en niet in Madrid!

4 maart 2019 om 16:23

@laviola89

Moet bekennen dat ik Real niet altijd volg maar ik heb nog geen ene trainer ooit horen klagen over een speelschema. 3 dagen rust moet namelijk genoeg zijn voor spelers die gewend zijn om 2 tot 3x per 7 dagen op top niveau te spelen, trainers incluis.

4 maart 2019 om 17:34

Fr_jc, nu heeft Real wedstrijden om de WB gehad, maar Ajax is al iets langer bezig met het seizoen dan Real. Aantal wedstrijden zal Real er niet veel meer of minder hebben dan Ajax. Maar normaal spelen hun geen voorrondes voor de CL, daarin tegen wel dubbele wedstrijden voor de beker. WB is enkel voor de winnaar CL, nu dan 3x real, maar andere keer weer Bayern Barca of Juve. Die landen presteren sowieso al met punten door het aantal teams wat zich rechstreeks plaatsen voor zowel CL als EL. Wij in NL moeten overal en altijd voorrondes spelen en beginnen soms al midden Juni met voorbereiden, waar de clubs als Real Barca dit pas doen midden eind Juli. Wij hebben ook nog die lelijke playoffs aan het eind van het seizoen. Spanje heeft 4 wedstrijden meer. Ik weet dus niet wat erger is voor een team, veel wedstrijden spelen, of het zelde aantal ongeveer over een langere periode, met minder vakantie rust voor de spelers.

4 maart 2019 om 18:12

@anaarbdriver

Dat Ajax rustdagen heeft gehad is prima, het seizoen is inderdaad al langer onderweg voor hun. In dit geval reageerde ik specifiek over Real. Ik heb nog nooit iemand horen (klagen) om het speelschema zoals nu. Real doet namelijk altijd mee om alle prijzen, als je dat wil en kan dan vind ik dat je niet moet zeuren. Je wilt een top team zijn, je bent een top team, dan weet je al dat je heel veel wedstrijden speelt op jaarbasis. Dat is inherent aan 'de top'. In de PL spelen ze zelfs nog meer wedstrijden.

Ik kan me prima vinden in je reactie, ik schreef ook over Real en Solari, op de reactie van laviola89.

4 maart 2019 om 16:34

Hij zegt toch niks verkeerds. Hij spreekt hier met respect en bovendien lijkt het mij dat jij het ook fijn zou vinden wanneer Real een paar dagen extra vrij gekregen had. Van mij had het niet perse gehoeven bij Ajax, maar vervelend is het ook niet.

4 maart 2019 om 16:56

Volgens mij zegt hij dat ook en lees jij niet goed... of wil je lezen wat je wil lezen

4 maart 2019 om 17:36

Welkom bij real Madrid

Eens te meer lachwekkende opmerkingen van Santiago Solari. Voorafgaand aan zijn eerste Clásico als eindverantwoordelijke van Real Madrid klaagde hij al over het drukke schema en de extra vrije dag die Barcelona kreeg in de aanloop naar dat duel. Voor het gemak vergeet de Argentijn dan dat 'zijn' club (ondanks dat hij destijds nog voor een groep jeugdspelers stond) op andere momenten meer geluk had met het speelschema. De klaagzang lijkt bijna op een zwaktebod richting zijn eigen spelersgroep, die in principe in staat zou moeten zijn om Ajax weg te spelen. Sterker nog, Solari geeft zijn spelers hiermee een excuus. Daarnaast ben ik eigenlijk wel benieuwd wat Florentino Pérez en de marketingafdeling van dit soort opmerkingen vinden, ze proberen het merk Real Madrid immers in de markt te zetten als 'onverslaanbaar, onaantastbaar en het elftal van de sterren'. En dan heb je daar een oefenmeester zitten die klaagt over het speelschema van de tegenstander met een fractie van de balans van Real Madrid.

Overigens denk ik dat Ajax morgen een serieuze kans maakt in Madrid om hen uit te schakelen. Niet omdat Real Madrid in zo'n slechte vorm verkeert (getuige de laatste wedstrijden tegen Barcelona kunnen we wel concluderen dat dat niet het geval is), maar omdat Solari zijn belangrijkste spelers geen rust heeft gegeven in de aanloop naar dit duel. Niemand had meer de illusie dat Real Madrid nog voor het landskampioenschap kon gaan, dus spelers als Varane (lichte blessure), Modric (niet meer de jongste en heeft veel kilometers moeten maken), Vinicius (zal waarschijnlijk ook niet okselfris zijn na het aantal dribbels dat hij afgelopen week heeft gemaakt en het eigenlijk zijn eerste seizoen op het hoogste niveau is) en Benzema (ook een jaartje ouder en heeft geen enkele rust gekregen) zullen het lastig hebben om het verschil te maken. Als Ajax met dezelfde instelling kan beginnen als in Amsterdam en iets scherper is voor het doel zie ik echt wel mogelijkheden.

4 maart 2019 om 16:02

Dit was idd niet slim om niemand rust te geven op zaterdag. Ajax heeft 6 dagen mogen uitrusten, maar dat mag geen excuus zijn. Ik vind het overigens wel leuk dat je eigenlijk zegt dat Solari gelijk heeft, nadat je hem helemaal hebt afgekraakt over die uitspraak. Je zegt daarna wel zelf dat Ajax een kans maakt omdat Real vermoeid is🤔

4 maart 2019 om 19:58

Volgens mij heb je mijn punt niet helemaal begrepen. Santiago Solari maakt zichzelf hier belachelijk om de bovenstaande redenen en heeft er uiteindelijk zelf voor gekozen om belangrijke spelers gewoon te laten spelen tegen Barcelona terwijl die wedstrijd duidelijk minder belangrijk was dan het onderling treffen met Ajax. Dus nee, in mijn ogen heeft Santiago Solari helemaal geen gelijk en weet ook niet waar je dat vandaan haalt.

4 maart 2019 om 17:41

Real kan geen 2 trainers in een week ontslaan.

Ik ga er gwn vanuit de we Ajax morgen uitschakelen. Dan hebben we nog enkele weken om weer in vorm te geraken voor de kwartfinale of langer als je een makkelijke loting krijgt. Maar eerst Ajax oprollen, en dan verder💪

4 maart 2019 om 16:10

Dat op rollen hebben we in Amsterdam gezien,iedereen dacht dat Real Madrid wel eventjes Ajax de oortjes zou wassen maar met een beetje hulp win nnen ze in Amsterdam met 1-2 . Deze wedstrijd is nog niet begonnen of het geroep over pak slaag, oprollen en alle hoeken van het veld laten zien begint alweer. De bal is rond en we hebben gezien dat Ajax echt niet kansloos is morgen.

4 maart 2019 om 16:13

Ajax is zeker niet kansloos. Ik heb echter altijd het volste vertrouwen in mijn club en daarom zei ik dat. Ik denk dat Ajax tegen geen enkele club kansloos is bij vlagen.

Deze man klaagt meer dan een orthodoxe jood aan de klaagmuur. Iedere topclub die meedoet om alle prijzen heeft hetzelfde drukke schema. Real onwaardige coach. Erger dan Valverde, die klaagt tenminste niet.

Rare reacties hier. Wat zegt de man precies verkeerd. Er wordt hem waarschijnlijk naar gevraagd en hij zegt alleen dat de bond een gebaar heeft gemaakt. En niets anders.

4 maart 2019 om 16:14

Danku!! Een heldere geest.

Ik verwacht dat Real Madrid gaat winnen morgen. Ze hebben weliswaar 2x verloren van Barcelona, maar ik moet toegeven dat het niet makkelijk was. Real was echt niet minder als we naar het spelbeeld kijken. Barcelona was effectiever. Ajax heeft meer rust gehad, maar Real Madrid is het al jaren gewend om 2/3 wedstrijden in een week te spelen. Ik verwacht dan ook niet dat dat ze gaat opbreken. Real Madrid heeft meer ervaring en Ajax is de club die moet scoren. Met Vinicius zie ik gevaarlijke counters. Persoonlijk denk ik dat Real Madrid gaat winnen. Ze zijn het verplicht, anders is het echt een verloren seizoen.

Als hij woensdag dan gewoon Ajax door laat gaan heeft hij een minder druk schema..

4 maart 2019 om 16:57

Woensdag lijkt mij vreemd, ze spelen morgen. 😉
Ajax heeft het niet nodig om door te laten gaan door toedoen van hun trainer, omdat wij gewoon zelf in staat zijn om te winnen daar. Ik ben daar vol van overtuigt. Uiteraard blijft real de favoriet en dat is alleen maar goed voor Ajax denk ik.
Alvast een "voorzichtige" voorspelling: 2-3

Ben positief over de uitslag. Denk en hoop dat Ajax met 1-3 wint.... zou goed en mooi zijn voor het Nederlandse voetbal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Actuele wedstrijden

Argentinië
1 fan
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren