Tagliafico: ‘Zijn aanwezigheid geeft Frenkie de Jong meer vrijheid’

Maandag, 4 maart 2019 om 14:21Robin Bruggeman • Laatste update: 14:58

Nicolás Tagliafico is een van de spelers van Ajax die in verband wordt gebracht met een transfer en onder meer Real Madrid, Atlético Madrid en Arsenal zouden in de markt zijn voor de Argentijnse linksback. Frenkie de Jong vertrek na dit seizoen hoe dan ook uit de Johan Cruijff ArenA en Tagliafico denkt dat de middenvelder een mooi avontuur tegemoet gaat bij Barcelona.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Nicolás Tagliafico bezig is aan zijn laatste maanden bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door stevestifler)

Frenkie De Jong en De Ligt werden vaak gehypte en overschatte talenten genoemd dit seizoen maar dat is zwaar onterecht, dat is wel gebleken. Ze hebben veel indruk gemaakt in interlands tegen toplanden en tegen Europese topclubs in de CL.
En dat op zeer jonge leeftijd.
Bovendien zullen ze samen minimaal 166 miljoen (Frenkie 86 miljoen, De Ligt minimaal 80 miljoen) gaan opleveren voor Ajax. Wat wel genoeg zegt over hoe groot deze talenten zijn. Bovendien doet Ajax nog steeds mee om 3 prijzen dit seizoen mede dankzij deze talenten en heeft Mathijs ook nog eens de Golden Boy Award gewonnen. En hebben topspelers en toptrainers zich lovend uitgelaten over deze twee talenten zoals Messi, Mbappe, Griezmann, Xavi, Deschamps, Low, enzovoorts.
Meer kunnen we toch nog niet van hun verwachten in deze fase van hun carrieres?
Ik vind het eigenlijk gewoon schandalig dat ze gehypt en overschatte talenten zijn genoemd.

4 maart 2019 om 14:47

Klopt, meer dan dit kunnen ze zich niet bewijzen of het moet al gedurende meerdere jaren zijn. In mijn ogen moet Ajax voor de Ligt ook minimaal de prijs van de Jong vragen. En voor minimaal 150 miljoen moet je met een goede scouting toch echt wel goede vervangers vinden.

4 maart 2019 om 14:48

De Ligt? Ja.
Frenkie de Jong? Nee.

Ik heb hem tegen Real niks bijzonders zien doen dan balletje breed en terug leggen.
Mathijs de Ligt is wel iemand die echt indruk maakt.

4 maart 2019 om 18:32

'Iets bijzonders' is behoorlijk relatief, dus dat kan ook puur aan jou liggen. Verder staat De Jong ver naar achteren. Hij heeft een beetje dezelfde taak als Kroos, de ruimtes tussen de back en de centrale verdediger. Tegen PEC Zwolle uit mocht hij wat verder naar voren staan en werd hij gelijk een heel stuk gevaarlijker. En vergeet niet dat De Jong 21 jaar is he.

4 maart 2019 om 18:37

Middenvelders als Kroos en Kante scoren ook niet zoveel in een seizoen toch? Hoeft ook niet op de positie waar ze spelen.

4 maart 2019 om 19:24

Balletje breed balletje terug.. De Jong weet gewoon perfect in te schatten wanneer hij wel en niet vooruit kan spelen en bepaalt daarmee wat zijn team doet en wat het tempo in de wedstrijd is. Veel assists? Veel goals? Had Iniesta die? Was die speciaal? De Jong is echt heel speciaal voor zijn leeftijd.

4 maart 2019 om 19:57

Iniesta maakte ruimtes open, zette zo vaak spelers 1 op 1 met de keeper en pikte af en toe zijn goaltje mee. Geen van deze dingen heb ik Frenkie zien doen tegen Real. Natuurlijk is hij pas 21, maar ik vind het terecht om te zeggen dat de jongen nog niet zoveel indruk gemaakt heeft. Van De Ligt ben ik meer gecharmeerd.

4 maart 2019 om 14:49

Welke club zie jij 80 miljoen neerleggen voor de ligt? Ik geen enkele er zijn namelijk goedkopere opties zoals tah of ginter. De ligt blijft lekker nog een seizoen bij Ajax ballen denk ik.

4 maart 2019 om 14:53

Tah en met name Ginter zijn ook een stuk minder dan de Ligt dus dat ze goedkoper zijn is niet zo gek.

4 maart 2019 om 14:51

Het is al gewoon niet waar wat je zegt.
Voor Frenkie is 75mln betaald en minimaal 10 mln overgemaakt naar Willem 2 en Rkc, dat betekent dat Frenkie 65mln + mogelijk 11mln (minus 10%) oplevert voor Ajax. De ligt wordt vast voor een mooi bedrag verkocht, maar ik denk eerder aan 55-65mln range wat nog steeds significant is.

Verder zijn het twee waanzinnige talenten die de komende 5 jaar naam moeten gaan maken en daarna 5 jaar echte sterren kunnen zijn. Ze hebben nog een lange carriere voor zich waarin ze zich ieder jaar weer moeten gaan bewijzen

4 maart 2019 om 16:13

overmars wees een bod van 40 miljoen af voor een speler die geen basisplaats weet af te dwingen. denk in die verhoudingen dat als iemand komt met 55 voor De Ligt, dat Marc hem vol in zijn bek uitlacht op het moment. zegt niet dat hij deze zomer weg gaat voor 75+. Denk wel dat er pas onderhandeld wordt bij een dergelijk bod. met andere woorden, als geen club verder wil gaan dan 65, zie ik hem nog wel een jaartje blijven. de transferwaarde van frenkie is een mooi richtpunt, geen enkele reden voor Ajax om daar ver onder te zakken voor onze sterkhouder, onbetwiste basisspeler, international, aanvoerder, golden boy. Die aan het eind van dit seizoen nog altijd geen 20 jaar oud is.

4 maart 2019 om 16:21

Ik hoop stiekem dat die nog een extra jaartje blijft Het geld interesseert mij niet zoveel, ik wil een sterke selectie en met de Ligt maak je serieus kans om volgend jaar weer te overwinteren in de CL of ver te komen in de EL.

4 maart 2019 om 15:00

De return wordt morgen (dinsdag) gespeeld en dus niet op woensdag.

4 maart 2019 om 17:01

Bij Frenkie De Jong heb ik momenten dat ik het toch niet zie. Het is een bijzondere speler met zeldzame opbouwende kwaliteiten, maar er zijn wedstrijden waar hij verder niet echt veel laat zien. Aan de andere kant zie je hem soms weer zo goed spelen dat ik 86 miljoen bijna weinig vind. Bijvoorbeeld tegen Feyenoord in de beker heerste hij op het middenveld en tegen Frankrijk was hij fenomenaal. Op dat soort momenten ben ik blij dat ik niet hoef in te schatten of hij een volgende stap kan maken

De Ligt daarentegen is voor mij makkelijker in te schatten. Hij is nog zo ongelofelijk jong en heeft toch al zo veel ervaring. Verdedigen is de positie waarop ervaring het meeste uit maakt en dan is het ongelofelijk om iemand van zijn leeftijd zo goed te zien verdedigen. Daarnaast is het echt een beer van een vent en is hij voetballend niet misselijk. Soms denk ik zelfs dat hij ook als rechtsbuiten had kunnen slagen als hij wat kleiner en wendbaarder was geweest.

4 maart 2019 om 18:10

De Jong wist ik niet maar bij Tagliafico spatte de klasse er gelijk af, daar kon je gelijk zien dat hij veel potentie heeft, en linksbacks die meekomen op de vleugel zijn gewoon zeldzaam. Als Alba niet speelt zie je bijvoorbeeld dat ze geen goede vervanger hebben bij Barca.. hebben ze geprobeerd met Matheu en Digne.. maar die zijn te houterig.. bijvoorbeeld Sergio Roberto vind ik ook niet een echte vleugelspeler op de rechtsback.. vond Alves toen veel beter (om aan te geven dat spelers als Tagliafico zeldzaam zijn)

4 maart 2019 om 19:22

Niet iedereen heeft een oog voor talent om sommige mensen (vaak fans van rivaliserende clubs) misgunnen het ze gewoon en grijpen elk argument aan om ze negatief neer te zetten. Ja de Jong speelt wel eens slecht. Ja de Ligt maakte in zijn eerste interland een enorme blunder. Maar is dat inderdaad niet normaal voor jongen van die leeftijd? Als je de Jong tegen Kante / Frankrijk zag spelen weet je genoeg. Zijn top ligt heel hoog. De Ligt tegen Lewandowski, Ronaldo enz. Zelfde verhaal. Talent moet alleen constant worden. Maar spelen de abdolsute topspelers nooit een slechte wedstrijd? Ook onzin. Ik heb er geen enkele twijfel over dat deze gasten het helemaal gaan maken.

Gelukkig dat hij er ook zo uit ziet, want De Ligt is namelijk ook een echte voetballer, Nico.

Frenkie komt er echt wel, die kan echt heel groot worden in mijn optiek. Die kan zo goed voetballen, maakt alleen nog wel eens een foute keuze. Straks bij Barca zal dit echt beter worden, daar ben ik van overtuigd, en ik voorzie een grote toekomst voor hem.

Ook De Ligt is een absolute topper, deze 2 spelers zullen Oranje echt een stuk sterker maken in de nabije toekomst, en dan heb je ook van Dijk, dus centraal staat het straks echt waanzinnig.

Ik zie de toekomst wel rooskleurig in, en ook Matthijs zal denk ik voor een gruwelijke zak met geld verkocht worden. Hopelijk wordt dat goed geïnvesteerd...vervangers halen voor de 2 is onmogelijk, maar hopelijk wel goede spelers met een hoog niveau.

Nu hopen dat ze beide woensdag schitteren...

4 maart 2019 om 14:57

Ik zie in de tekst woensdag staan, en ook jij zegt het. Ze spelen toch op dinsdag?

4 maart 2019 om 15:12

Dinsdag is de wedstrijd.

4 maart 2019 om 16:47

Schitteren, Real Madrid voorbij en dan in de zomer De Ligt, Taglia en Onana naar Barca! Het Ajax dna zal voortleven en Ajax kan dan weer door selecteren zoals altijd. Wellicht van beurs af en voortbouwen, tot het punt dat Ajax echt weer de CL kan winnen. Voorbij Real kan nog met een gelukje maar erna gaat het niet lukken denk ik.

4 maart 2019 om 18:17

Tagliafico kan denk ik zomaar naar Barca gaan, maar de Ligt en Onana niet.. Tagliafico zou denk ik best als tweede keus willen komen.. en dan minuten zal krijgen.. en Alba meer rust kan krijgen.. Maar ik denk dat de Ligt minder kans heeft bij Barca, omdat hij dan tweede keus is achter Piquet en ik niet het idee heb dat ze hem meer rust willen geven voorlopig.. Piquet speelt altijd, terwijl Alba de nodige wedstrijden mist.

de Ligt kan wel in plaats voor Langlet, maar vullen Piqeut en de Ligt elkaar wel aan??

Iedereen kan beter voetballen met Leo dat is logisch. Daarom wordt het een groot probleem voor Barca wanneer Leo niet meer speelt bij Barca en ze écht met een tactiek moeten gaan voetballen.

4 maart 2019 om 16:15

Je zag het zaterdag ook mooi. Messi voerde geen flikker uit maar trekt wel continue twee man zijn kant op. Nico heeft een punt, Frenkie weet die ruimtes feilloos te benutten.

4 maart 2019 om 18:25

Ben ik het niet mee eens. Kijk bijvoorbeeld naar Dybala of een Coutinho die in speelstijl heel erg lijken op Messi en daardoor elkaar in de weg gaan lopen.

Als Frenkie wil slagen bij Barca zal hij toch heel snel wat moeten bedenken om zijn scorend vermogen omhoog te krijgen. Verdedigend en controlerend is hij zeer sterk. Altijd rustig aan de bal, goede versnellingen en perfect overzicht en inzicht. Maar loopacties zonder bal zie ik zelden van hem.
De plek van Busquets is niet haalbaar, dat is de beste CVM die er rondloopt.
De plek van Rakitic zal waarschijnlijk zijn plek moeten worden.

4 maart 2019 om 15:50

Ben met je eens behalve scorend vermogen. Best krom wat je zegt eigenlijk. Xavi, Busquets, Arthur en Modric die staan ook niet bepaald bekend als doelpuntmakers.

4 maart 2019 om 16:21

Precies, denk juist dat hij op termijn de rol van Busquets inneemt, die gemiddeld 0,5 doelpunt per jaar maakt. Maar ook als hij een meer aanvallende rol krijgt zoals rakitic.. wat er op korte termijn dik inzit.. die scoort er gemiddeld 5 per jaar en dat lukt frenkie ook wel in zo’n elftal. Mooi meegenomen maar het zijn niet de doelpunten waarom ze 75 miljoen neertikken, Frenkie is iemand die anderen gaat laten scoren. Ze zijn niet helemaal knettergek bij Barcelona,

Vind De Ligt beter en verder dan De Jong. Weet niet waarom het nu allemaal om De Jong gaat. Ik ga niet zeggen dat De Kong overschat is want hij is zeker heel goed en gewoon een toptalent maar die hype wordt me wel een beetje irritant.

4 maart 2019 om 19:11

Komt omdat de Jong een heel bijzondere manier van voetballen heeft, los van zijn waanzinnige talent. Ik erger me ook wel eens aan de hoeveelheid aandacht voor hem, maar ach. Hoef het niet allemaal te lezen. Wat me wel daadwerkelijk stoort is dat sommige acties die een middenvelder van Excelsior bijvoorbeeld ook maakt ineens tot klasse benoemd worden. Tuurlijk is hij geweldig, maar niet elke actie hoeft overdreven te worden.

4 maart 2019 om 19:55

Heeft ook een beetje te maken met zijn positie, de bizarre dingen die hij onderneemt en dat hij stiekem dingen kan, die je niet verwacht. Zo is hij echt verraderlijk snel, waardoor hij als verdedigende middenvelder akties onderneemt die je eerder bij een vleugelspeler verwacht. Maar de tegenstander heeft dat ook. Zo denken spelers soms dat ze er doorheen zijn en richting doel kunnen en vervolgens komt de Jong ff terug geprint. Vaak genoeg met een achterstand op desbetreffende speler. En juist dat maakt het dat hij af en toe dribbel en spelers passeert alsof ze er niet staan. Als hij er langs is, is hij 9 van de 10 keer weg. Dat vinden we doodnormaal van een Bergwijn, Depay, Kluivert noem ze maar op. Maar als een Hendrix, Vilenha, proper dat soort dingen gaat doen, is dat bizar.

De Jong is geknipt voor het Barca voetbal en zal veel aan spelen toekomen, mi op alle plekken op het mv. Uiteindelijk zal hij de opvolger van Busquets moeten worden, om van daaruit het spel vorm te gaan geven. Ik zie hem probleemloos slagen daar en een grote toekomst tegemoet gaan bij Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 15 0 2 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Ajax speelt met acht nieuwe namen tegen AZ

Erik ten Hag kiest woensdagavond in het bekerduel met AZ voor een fors gewijzigd Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers zullen volgens het dagblad ten opzichte van het competitieduel met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren