Van Rhijn uitgefloten door AZ-fans: ‘We hebben geprobeerd ze te laten stoppen’

Maandag, 4 maart 2019 om

Ricardo van Rhijn maakte zondag met nog een klein halfuur te gaan in de plaats van Jonas Svensson zijn entree in de wedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard en de verdediger werd door de Alkmaarse achterban verwelkomd met een fluitconcert. Teun Koopmeiners was na afloop van het met 4-2 gewonnen duel niet te spreken over de behandeling die Van Rhijn kreeg van de fans.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat AZ het seizoen af gaat sluiten als de nummer drie van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Een deel van het publiek wat elke week naar het stadion gaat, ongeacht de club, laat in ieder geval zien dat voetbal veel aanhangers heeft bij de onderkant van de samenleving. Of je bij AZ, Feyenoord, Ajax of Fortuna gaat kijken. Het is toch gewoon te treurig voor woorden als je je eigen speler hierom gaat uitfluiten. Als hij daadwerkelijk verzaakt, niet had werkt, kritiek heeft op de club o.i.d. dan kan ik het misschien nog snappen, maar dit getuigd toch weer van een enorme domheid van het publiek.

4 maart 2019 om 15:36

Volledig gelijk in. En als je het nog verder trekt, kan je ook de personen die verantwoordelijk zijn voor de spreekkoren, het racisme, het geweld, de vernielingen e.d. onder die onderontwikkelde bevolkingsgroep scharen. Als voetballiefhebber die totaal niéts met dat soort debiele randzaken heeft, is het voor mij toch een smet op (mijn beleving van) de sport. Ik zal mijn kinderen in ieder geval niet graag meenemen naar beladen wedstrijden, terwijl puur vanuit sportief oogpunt dat natuurlijk de mooiste wedstrijden zijn.

Van Rhijn is echt ontzettend afgegleden na Ajax. Het begon al bij Ajax. Maar nu is hij echt ontzettend slecht, hij raakt geen bal goed. Dat mag je best laten merken aan de trainer maar uitfluiten vind ik persoonlijk ook erg laag. Daar is nog nooit een sporter beter van gaan presteren.. Vraag me ook af wat je daar tijdens een wedstrijd mee wilt bereiken??

4 maart 2019 om 09:32

Het probleem is volgens mij niet zozeer dat hij is afgegleden, maar dat hij zichzelf nog steeds verschrikkelijk goed vindt. Gisteren ook weer zo'n moment waarbij hij, nog geen 5 minuten nadat hij is ingevallen, het vertikt om fatsoenlijk mee te verdedigen en rustig terugwandelt na een mislukte voorzet. Dat mag Messi doen, maar van Rhijn niet. Als je niet beter kan: prima, maar werk dan in ieder geval hard

4 maart 2019 om 17:01

Klopt helemaal, bakt er niks van. Komt die commentator aan.. Van Rhijn, de vrije trappenkoning, op het moment dat hij die penalty gaat nemen. Je kon al ruim van tevoren zien aankomen dat hij hem gaat missen. Leuke gozer Van Rhijn, had het graag anders gezien.

5 maart 2019 om 09:35

Vorig jaar vond ik hem nog wel redelijk spelen, dus had meer van deze periode verwacht eigenlijk. Jammer dat het tegenvalt inderdaad. Vrije trappen zijn gewoon voor Koopmeiners en Stengs ofzo.

Ja toen ik gisteren keek hoorde ik het ook. Wat is daar de reden dan van, motivatie soms? Een mooie carrière in het verschiet bij Ajax en kijk nu zonde

4 maart 2019 om 10:57

Men ging fluiten omdat hij na een aantal zwakke optredens en eigen goals in het verleden ook nog eens een penalty mis te afgelopen wedstrijd tegen Willemii.
Ik sta ook in het vak dat floot en het waren er best veel die dat deden en best nog wel lang ook.
Nou ben ik een realistische supporter en snap dat bepaalde dingen nu eenmaal wel of niet kunnen gebeuren, maar ik snap ook dat velen gewoon helemaal klaar zijn met jongens die niets toevoegen.
Ook zo'n Johnsen.....die hoeft eigenlijk ook niemand meer te zien, gisteren liep hij warm en leken al zijn oefeningen op zo'n soort trekpop figuurtje....en dan zit ik zelfs te hopen dat hij zo snel mogelijk weer op de bank plaats neemt.

4 maart 2019 om 11:03

Oké bedankt. Dus ze hebben totaal geen inspiratie om te willen spelen

4 maart 2019 om 12:11

Waarschijnlijk wel, maar ze hebben beide het niveau van Az niet en spelen slechts bij gebrek aan beter.
Iedereen bij mij in het vak (vakkie x) baalt ook enorm van het transferbeleid van Az aan het begin van het seizoen, bij adequater reageren op het vertrek van Alireza en Wout had je bijvoorbeeld wel een goede spits gehad (fran Sol) en er waren genoeg redenen om de verdediging te versterken.
Men heeft teveel gegokt op Boadu, die vervelend genoeg zijn enkel al snel brak en de goedkoopste oplossing Johnsen.
Verdedigend gezien heeft men de aandacht verlegt naar Wuytens die overigens gisteren weer inviel na blessure leed.
Wat doen ze wel....een totaal overbodige Vejinovic voor lang vast leggen terwijl je geen beroep op hem doet omdat je middenveld overvol zit.
Ik en mijn medesupporters hopen op een snel herstel van Myron en een beter beleid wat betreft transfers in het nieuwe seizoen.

4 maart 2019 om 12:33

Inderdaad. In het begin zijn te veel punten laten liggen door een onwijs kwetsbare verdediging, het gebrek aan een degelijke spits en een rechtsbuiten aangezien Stengs geblesseerd was. Natuurlijk was dat van Boadu pech, maar een speler die een jaar lang niet had gespeeld en vrijwel nog geen minuten had gemaakt mag je eigenlijk niet op gaan rekenen, ondanks dat hij het goed deed. Als Huiberts de portemonnee had getrokken in de zomer voor een goede centrale verdediger en een goede spits had AZ misschien nog wel een rol kunnen spelen voor de titel. Hopen dat het komende zomer beter gaat in de transferperiode.

4 maart 2019 om 12:50

De titel niet, daar moet je realistisch in zijn, want PSV en Ajax liggen 'far above the rest, maar de 3e plaats zou dan een stuk makkelijker zijn geweest en wellicht had je de 3x Willemii wel winnend kunnen afsluiten al geef ik nu direct alle credits aan de Tilburgers wegens hun spel tegen Az.
Nu hopen dat we dit seizoen mooi af kunnen maken en dat Myron nog een paar wedstrijden kan spelen en dan hopen dat het transferbeleid voor komend seizoen een stuk beter gaat dan van de huidige editie.

4 maart 2019 om 19:17

Vejinovic eerd eerst gehaald. En al snel geblesseerd. Maher kwam vervolgens en die kwam steeds beter in vorm en nu de architect op het middenveld. Dat Boadu ze snel en zo ernstig geblesseerd. Wuijtens zijn blessure was ook gewoon pech. Maar een betere spits en een meer ervaren verdediger zou wel prettig zijn geweest. Volgend jaar met Druijf en Boadu aanvallend wel sterk.

Ik snap het niet waarom hij wordt uitgefloten! Hij heeft al meerdere keren op het veld gestaan waarbij er niks werd gedaan geen gefluit, niets! Waarom ga je iemand uitfluiten terwijl hij je clubkleuren verdedigt.
Heeft hij iets fout gedaan, het kan niet zijn vanwege de penalty reeks tegen Willem 2, daar miste er meer! Ik zou nooit iemand uitfluiten daar heb jij en hij niets aan!

4 maart 2019 om 09:45

Ik keur het ook af, want je eigen spelers zou je imo nooit moeten uitfluiten, maar van Rhijn is sinds hij bij AZ zit wel echt dramatisch, zowel op rechtsback als CV. Hij wordt aan alle kanten voorbij gespeeld, komt met halfbakken ingrepen en laat zijn man altijd lopen. Als hij erin staat wordt er bijna altijd wel een defensieve blunder gemaakt en zijn schlemielige eigen goal enkele minuten voor tijd tegen Utrecht heeft hem ook niet goed gedaan. De ronde daarvoor was het nog erger tegen Ajax met ook een eigen goal. Bovendien ging hij als enige na een slechte wedstrijd naar binnen zonder het uitpubliek te bedanken. En dan tegen Willem II de penalty gemist, het zit hem niet mee. Hij heeft in alle wedstrijden in dienst van AZ maar 1 goede wedstrijd gespeeld en dat was Utrecht thuis in januari, maar alsnog is uitfluiten niet hetgeen wat hem beter gaat laten spelen.

4 maart 2019 om 11:37

jij snapt niet waarom pfff die man presteert geen moer meer zegt ook genoeg over az dat ze niemand beters hebben. Club kleuren of niet geeft je geen recht om zo slecht te prestreren. en dan mag het publiek best een beetje morren je betaald ook om daar te zitten toch

4 maart 2019 om 16:19

Jij hoorde vorig seizoen tot t groepje dat Ziyech uitfloot?

"geeft je geen recht om zo slecht te prestreren"... Ok, duidelijk...
Morren kan altijd, maar je ploeg, en vooral een speler uitfluiten vind ik not done.

Lekkere supporters ja daar help je een speler wel mee en dat zijn dan je eigen (supporters) echt walgelijk maar ja penalty gemist uitgeschakeld voor de beker ja dat hij hij op zijn geweten pff , dat zal hij wel expres gedaan hebben denk ik of een speler nu goed of slecht speelt hij is een onderdeel van het elftal dus ik denk niet dat het echt helpt als je hem uitfluit maar maak dat die IQ-loze gasten maar eens wijs .

4 maart 2019 om 09:55

Vraag anders even aan Ziyech of 't er in Amsterdam anders aan toe gaat.

4 maart 2019 om 09:58

Daarmee wil ik 't overigens niet goedpraten, maar laten we niet doen alsof dit alleen bij AZ ofbij van Rhijn gebeurt

4 maart 2019 om 10:25

Het gaat over AZ en niet over Ajax, laat het daar dan ook gewoon bij.

4 maart 2019 om 11:18

Ik keur elk gefluit af tegen spelers ook van mijn eigen club maar volgens mij gaat dit over AZ toch ?

4 maart 2019 om 13:06

dat klopt. En ik zit er zelf vlakbij en het klopt natuurlijk dat dit niet helpt.

Maar er moeten enkele opmerkingen gemaakt worden, die in ogenschouw gehouden bij het - overigens terecht - veroordelen van dit fluitconcert.

1) Van Rhijn heeft voor AZ - op 1 wedstrijd na - constant Slecht gepresteerd. Als je slecht presteert volgens AZ fans, dan speel je niet matig een paar potjes. Dan hadden niet 'een paar balletjes beter gekund'. Nee - als je slecht speelt volgens AZ fans zak je structureel door de ondergrens + geef je geen blijk dat je Echt Alles aan doet. Als we meneer na een desastreuze week gister over het veld zien sjokken, lijkt het niet dat hij iets aan die beeldvorming wil veranderen.

Van een speler als van Rhijn verwachten we bij AZ in ieder geval 100% inzet, ervaring en coaching van jongere spelers.

Zonder de zeeer zeeer zwakke teamprestatie tegen Willem 2 uit te vlakken, kwam de tegengoal van Willem 2 (1-1) tot stand door hun gevaarlijkste man die klaarblijkelijk aan de buitenkant van het veld niet werd verdedigd (door van Rhijn).

2) De eigen goals daargelaten, dat is ongelukkig en kan gebeuren maar helpen voor het moraal niet mee, snapt geen enkele AZ-fan dat hij klaarblijkelijk (naar zeggen Vdb) vaste penaltynemer is.
Als je zo ervaren bent, en zon goede trap hebt, verwachten we niet zon zwakke penalty.

Bij het uitfluiten, fluiten we in mijn ogen tegen het zwakke beleid van AZ dat een invaller die zelden minuten maakt, klaarblijkelijk wel vaste penaltynemer is en dit presteert.

3) Bij het uitfluiten hoort zoals ik zei ook het fluiten tegen het falende beleid. Hier wordt van Rhijn onterecht geslachtofferd, want hij is kop van jut. Hoe kan je als management na een matig half jaar inhuur van van Rhijn, de optie nog eens verlengen ook? Haal je ook een jonge verdediger van Ajax die nu ook helemaal niet speelt. Wat is het beleid? Had dat contract met van Rhijn gewoon beeindigd geweest zoals iedereen had verwacht, had dit voorkomen geweest.

4) In de meer dan 20 jaar dat ik nu bij AZ kom, zijn fluitconcerten voor een eigen speler feitelijk uitgesloten. Ondanks dat ik het ook veroordeel, is dit wel een manier om een stem waar dus een betekenis achter zit, aan het publiek te geven. Hier moet het management zich dan ook over buigen en niet slechts het symptoon veroordelen. Verklaar je voor de prestaties , ook bijv. voor de keuze die je maakt mbt de individuele speler.

5) Misschien het belangrijkste voor de individuele speler, is wat WIJ zien - als spiegel voor de reflectie van de spelers zelf. Wij zien na een aantal onthutsend matige optredens (ook in de bekerfinale vorig jaar) , en enkele onthutsend knullige eigen doelpunten (zie oa Utrecht uit in de slotminuten), zien wij deze week vervolgens het volgende;

- Een van Rhijn die in een goede uitbraak van AZ met mogelijkheden om de 2-0 te maken, een of andere rare poging om van grote afstand een stift over de keeper te plaatsen ipv de tegenstander uit te spelen en ons naar de bekerfinale te schieten.

- Een van Rhijn die zijn tegenstander in de 16 niet dekt.
- Een van Rhijn die een ongelooflijk zwakke penal neemt op een cruciaal moment.
- Een van Rhijn die zichzelf te groot voelt om het uitpubliek te bedanken, vooral dit valt bij AZ niet in de smaak
- Een van Rhijn die gisteren bij zijn invalbeurt, bij balverlies in de aanval vervolgens weer terug sjokt naar achteren. Ik vraag me af of zijn shirt wel bezweet is geweest.
- Een van Rhijn waarvan wij wel iets meer hadden verwacht, qua spel maar ook qua professionaliteit en omgang met kritiek.

De uiting met het fluitconcert is dus deels ook een mening van het publiek naar het management toe. Want als Svensson - over het algemeen een 'bikkel' - gisteren bijna de hele wedstrijd speelt, kon ie dan echt niet in de Do-or-Die wedstrijd in de beker spelen?

Geen wissel of tacktiek worden begrepen van Vdb. Ook het transferbeleid (is dat er?) wordt niet begrepen. Waarom kopen we een spits die we niet laten spelen (maar een middenvelder in de spits) en waarom geen waardige Cv's?

Van Rhijn was idd door enkele supporters verder uitgefloten, maar de massale fluting kwam door de wissel. Svensson lijk helemaal fit en er was dus geen rede voor een wissel. Verder heft Van Rhijn AZ de bekerfinale vorig jaar op zeep geholpen en was weer onzettend zwaak tegen Willem 2. Niemand (behalve vd Brom en Van Rhijn zelf) vindt hem goed genoeg voor AZ.

4 maart 2019 om 19:22

Svenson kwam terug van een blessure. Het was 4-2 dus een prima wissel. Veel meer opties heb je niet na het vertrek van Vejinovic weinig ervaring op het midddnveld. Maar de afgelopen weken waren er meer spelers die heel slecht waren Idrissi is zooo zwak. Zorgt voor veel irritaties bjj het publiek maar wordt niet uitgefloten.

4 maart 2019 om 21:29

De afgelopen weken ging het best goed tot de wedstrijden met Willem 2. Idrissi kan wel frustrerend zijn, maar er is heel groot verschil tussen de prestaties van Idrissi en Van Rhijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

3 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 9 5 2 0
2018/2019 AZ 32 8 5 0
2017/2018 AZ 26 1 2 0
2017/2018 Jong AZ 6 1 2 0
2016/2017 Jong AZ 19 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft adviseert Ajax als tussenstap: ‘Europese top is niet wenselijk’

AZ was de afgelopen interlandperiode hofleverancier voor Jong Oranje. Met spelers als Dani de Wit, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Owen Wijndal leverden de Alkmaarders vijf spelers voor het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren