Analisten van FOX verbijsterd: ‘Als je zelf een beetje gevoetbald hebt...’

Zondag, 3 maart 2019 om 15:32Dominic Mostert • Laatste update: 16:12

De analisten van FOX Sports kunnen weinig begrip opbrengen voor de rode kaart die Moreno Rutten zondagmiddag ontving in de eerste helft van de wedstrijd tussen FC Groningen en VVV-Venlo. De rechtsback van VVV plantte zijn noppen op de schoen van Tim Handwerker en kreeg aanvankelijk een gele kaart van Serdar Gözübüyük. Na tussenkomst van de VAR besloot Gözübüyük rood te geven.

Het incident vond plaats na 32 minuten, bij een stand van 1-1. Hoewel Groningen voor rust ook twee penalty's kreeg, en benutte, was de rode kaart tijdens de pauze het meest besproken moment. "Ik vind dat de VAR zich er echt veel te veel mee bemoeit", stelt Arnold Bruggink. "Waarom zou je deze beslissing terugdraaien? Ik snap het echt niet. Gewoon geel geven en doorspelen."

Ronald de Boer zag dat Handwerker de bal verkeerd meenam en het leer daardoor een meter van hem af stuitte. "Rutten reageert daarop en heeft de intentie om de bal weg te schieten. Hij maakt daardoor een voorwaartse beweging en dan kun je je voet niet meer terughalen. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik kan leven met geel. Ik zou zelf geen gele kaart geven, maar wij kunnen de herhaling zien."

"Gözübüyük heeft het op dat moment gewoon heel goed gedaan. Als je een beetje gevoetbald hebt, weet je dat het nooit meer dan geel is", concludeert De Boer. In december, tijdens de vorige wedstrijd tussen VVV en Groningen, gebeurde het omgekeerde: Gözübüyük gaf Jerold Promes rood voor een harde charge op Ritsu Doan, maar stelde de straf bij naar een gele kaart na tussenkomst van de VAR. Na afloop stelde de arbiter dat hij daar spijt van had en dat de VAR hem nooit had mogen roepen om nog eens naar de beelden te kijken.


Poll

Was de rode kaart van Moreno Rutten terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door 007)

Tja, een goedmakertje van de fout bij VVV thuis? Vond t ook geel,meer niet.

4 maart 2019 om 10:51

En voor mij was dit gewoon rood! Als je je noppen bij iemand op zijn achterbeen plant, ook al is dit niet de intentie, is het voor mij gewoon rood. Ik wordt een beetje moe van dat op dat varretje klagen, tis nog erger als voor de var, toen klaagden ze alleen op de scheids, nu op beide! Het is mij gewoon duidelijk geworden dat voetbal een spel is waarbij er altijd op en over de leiding geklaagd zal worden!

De heren Bruggink en de Boer hebben telkens weer commentaar op de VAR maar spreken zichzelf vervolgens in hun eigen bevindingen steeds weer tegen. Ik stel voor dat we deze twee muppets voortaan als VAR inzetten. Dan moeten ze ook eens verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen ze zeggen.

Iedereen klaagt over de VAR maar technisch gezien is het niet meer dan beoordelen op basis van videobeelden. Dat de scheidsrechters dan toch nog met een discutabel oordeel komen, ligt dan toch echt aan de scheidsrechters.

3 maart 2019 om 17:43

Vorige week werd er een terechte penalty teruggedraaid omdat die geweldige VAR het verkeerd zag.

3 maart 2019 om 18:07

Ja en daarnaast blijf je nog altijd 50/50 momenten houden. Hoe vaak komt het niet voor dat analisten het niet eens zijn over een penalty of een rode kaart. Twijfelgevallen blijf je altijd houden.

Ligt het aan mij, of is het wel raar dat een scheids 2 maal per seizoen dezelfde wedstrijd heeft? Vooral nadat de uitwedstrijd al genoeg gezeur opleverde.

3 maart 2019 om 17:23

Is ook raar, had het gevoel dat Serdar met het gevoel speelde dat die de vorige wedstrijd FCG heeft genaaid en nu meer in voordeel van FCG floot.

4 maart 2019 om 15:15

Yup dat gevoel krijg je wel als er zo makkelijk penal en rode
Kaarten worden gegeven. Lijkt wel alsof VVV per se alsnog een keer met 10 man moest komen tegen FCG.

En wat was FCG trouwens goed tegen die 10 van VVV hé?

Klets om de VAR de schuld te geven. Zij gaven geen rood, dat deed de scheids uiteindelijk zelf.

3 maart 2019 om 18:16

Nee, de VAR vond het rood en de scheids is daarvan overtuigd door de VAR. De scheids trok in eerst instantie geel. Als de VAR zich er niet mee bemoeid had, was er geen rode kaart gevallen. Deze kun je dus wel degelijk op t conto van de VAR schrijven.

3 maart 2019 om 19:04

Nee de Var ziet de beelden en denkt dat het wellicht rood kan zijn. De scheidsrechter moet naar aanleiding van de beelden zelf de keus maken. De scheidsrechter blijft eindverantwoordelijk.

Bij de heen wedstrijd was het wel een rode kaart....die werd teruggedraaid wat belachelijk was natuurlijk.
Dit lijkt wel goedmakertje.

Ik zou 1 oud voetballer per wedstrijd toevoegen. Die voetbal inzicht hebben of oud scheidsrechters. Dan niet het type nigel de Jong maar iemand zoals van nistelrooij of van de huidige analisten.

De VAR gaat ook in de fout met de tweede gele kaart voor Doan. Na de herhaling ziet iedereen dat het direct rood was. Hij had Gozubuyuk moeten zeggen dat het geen tweede geel is maar rood. Op deze manier komt Rutten met een zwaardere straf van af. De Vvv'er zal waarschijnlijk 2-3 wedstrijden aan z'n broek krijgen, de Japanner van Groningen maar één. Dat slaat dus ook nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
11.VVV-Venlo23-3
13.Jong PSV22-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. RoemerAanvaller182
J. SchroijenAanvaller150
E. SorgaAanvaller113
J. CraenmehrKeeper00
B. VerbongKeeper00
L. ZimaKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

2 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren