Fluitconcerten in het Santiago Bernabéu: ‘Hij verdient respect’

Zondag, 3 maart 2019 om

De Champions League lijkt momenteel de enige prijs die Real Madrid dit seizoen nog kan binnenslepen, na het WK voor clubteams in december. Het team van trainer Santiago Solari werd afgelopen woensdag in de halve finales van de Copa del Rey uitgeschakeld door Barcelona, dat zaterdagavond ook in competitieverband te sterk was voor de Madrilenen: 0-1. Door de nederlaag heeft Real Madrid liefst twaalf punten minder dan de Catalanen en is het winnen van de landstitel wederom een utopie.

Solari weigerde na afloop toe te geven dat Barcelona superieur was geweest. “We hebben op veel momenten alles gedaan wat we moesten doen”, verzekerde de trainer van Real Madrid. “We zijn er niet in geslaagd om het af te maken, maar niet omdat we het niet geprobeerd hebben. We hebben er alles aan gedaan, maar dit is voetbal. De spelers hebben hun uiterste best gedaan en de wedstrijd was in evenwicht.”

“Wij hebben meer op doel geschoten, maar Barcelona heeft gescoord en dat was het verschil”, verzekerde Solari, die in tegenstelling tot Sergio Ramos en Daniel Carvajal de strijd om de landstitel niet als verloren beschouwt. “Het is een belangrijk verschil, maar we gaan niet opgeven. We moeten altijd tot het einde blijven vechten.” Gareth Bale werd na een uur spelen door Marco Asensio vervangen. Tijdens zijn wissel werd de Welshman, die weer niet het verschil kon maken, door een deel van het thuispubliek uitgefloten.

“Bale heeft voor dit team heel veel grote dingen gedaan en verdient respect”, benadrukte Solari. “Maar het publiek mag zich uiteraard uitdrukken zoals men wil. Ze komen naar het stadion om ons te zien winnen.” Toni Kroos werd enkele minuten eerder ook uitgefloten toen hij werd vervangen door Fede Valverde. “Iedereen kan in de basis beginnen of tijdens een wedstrijd in het veld komen. Met Valverde wilden we frisheid en diepgang in het elftal krijgen”, legde Solari uit. “De jongeren komen eraan, zo is voetbal en het leven.”


Poll

Denk jij dat Real Madrid dit seizoen de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door constant kante)

Maar wel juichen wanneer hij in de finale van de champions league scoort..

3 maart 2019 om 12:40

Ik snap nooit waarom mensen dit als tegenargument gebruiken. Je juicht als supporter voor het team, (normaal gesproken) niet voor het inidividu.

3 maart 2019 om 12:52

Bale speelde weer een verschiklelijke wedstrijd je moet beseffen dat mensen meer verwachten van een speler van 100 miljoen.

3 maart 2019 om 13:27

Real supporters dien niet aan juichen, het zijn wat dat betreft net n stel etalagepoppen daar op de tribune in madrid

3 maart 2019 om 13:47

De druppel was voor mij zelf dat hij zijn teamgenoten wegduwde bij het juichen vorige week. Dat kan echt niet...

Real-fans die hun eigen spelers uitfluiten, tell me something new.. Wanneer je uiteraard zelf het slechte voorbeeld geeft en coaches hebt die eveneens de eigen spelers bekritiseren, dan heb je wel een dik probleem.
Als je het mij vraagt is het schandalig, maakt niet uit hoe goed of slecht iemand speelt, je bent een supporter en je eigen team en spelers steun je door dik en dun. Dat geldt overigens ook voor de Barca-fans die Gomes uitfloten, zij mogen wat mij betreft gerust thuisblijven.

3 maart 2019 om 12:25

Dat is inherent aan het voetbal. Het is uiteraard niet leuk om door je eigen supporters uitgefloten te worden maar voor die supporters kun je ook zeggen dat het niet zo 'leuk' is om van je grote rivaal in 4 onderlinge wedstrijden geen 1 overwinning te halen. De teleurstelling op de tribune is groot, met fluitconcerten geven ze dit aan.

Ik betreur de reacties nu al als ze woensdag uit de CL gaan door Ajax, die kans is aanwezig. Real speelt verre van goed dit seizoen ondanks dat ze inmiddels 3e staan in La Liga.

3 maart 2019 om 12:43

Fluitconcerten mogen, zolang ze niet gericht zijn op één speler. Dat werkt gewoon vernietigend en is in mijn ogen enorm ondankbaar, want daarmee trek je bovendien ook de integriteit van de speler in kwestie in twijfel.

3 maart 2019 om 13:17

Weet jij wel wat het woord integriteit betekent? Geen enkele supporter fluit Bale uit omdat ze aan zijn integriteit twijfelen, ze fluiten hem uit omdat hij voor een speler van 100 miljoen bellaberde wedstrijden heeft gespeeld.

3 maart 2019 om 13:47

Aan de andere kant moet Real ook da hand in eigen boezem steken, ze wisten dat Bale de linkerkant bestreek toen ze hem kochten En wat doen ze, ze zetten hem op rechts. En dan klagen als het niet loopt.

Nu ben je jaren verder en heeft het allemaal geen nut meer, Real kan hem nu het beste gewoon verkopen. Alleen schijnt een Engelsman (Ja ik weet het, Wales) commercieel erg aantrekkelijk te zijn volgens de voorzitter.

3 maart 2019 om 12:27

Supporters hebben een vrije wil, een vrije me mening. Als mensen op het internet al kritiek uiten op bepaalde spelers van hun club terwijl ze in hun zeteltje zitten, waarom zouden supporters in het stadion dat niet mogen doen? Terwijl zij geld voor betalen. Real Madrid supporters zijn hard, keihard maar ze zijn ook samen met Juventus 1 van de beste supporters die de tegenstander durft te waarderen. Ajax heeft in 1995 een show gespeeld in Bernabeu en Bernabeu waardeerde dit, Ronaldinho liet een show zien in Bernabeu, heel Bernabeu stond op en liet haar klasse zien. Real fans zijn hard en zuur wanneer het tegenzit maar nog steeds word er 90 minute liedjes gezongen, nog steeds is er elke week 80.000 man in het stadion. Hard, zuur maar tegelijk ook heel trouw.

3 maart 2019 om 12:36

Elke week 80.000 man? Dan moet jij ergens in een ver verleden leven vrees ik, want tegenwoordig hebben ze veel moeite om het Bernabeu te vullen. Het gemiddelde ligt dit jaar onder de 65.000 per wedstrijd en enkel tegen Atletico en Barca hadden ze meer dan 70.000 toeschouwers (lees: minder dan 10.000 lege stoeltjes)! Mooie steun ja...

3 maart 2019 om 12:41

Bij barcelona kunnen er 99.000 mensen in het stadion, als barcelona thuis speelt tegen clubs als leganes zitten er meestal max 65.000 dus dat betekent 34.000 lege stoeltjes... het is maar hoe je het wilt bekijken...

3 maart 2019 om 12:50

Klopt, en wat is je punt? Barcelona heeft nog steeds een hoger gemiddelde toeschouwersaantal en Real heeft geen 80.000 trouwe fans die wekelijks in het stadion zitten (waar Medal het over had).

3 maart 2019 om 13:04

Levski, best grappig jouw enige reactie is zuur spugen op een aantal. Dus jij zegt niks over zijn ( terechte uitspraak over uitfluiten en reageer enkel op zijn laatste stuk, best wel grappig te noemen. Hierin heeft medal simpelweg gelijk.

3 maart 2019 om 13:26

Ik had toch duidelijk gemaakt wat ik vind van het uitfluiten van eigen spelers (incl. wanneer het in Nou Camp gebeurt)? Supporters mogen gerust hun ongenoegen uiten en het team uitfluiten, maar wanneer één speler wordt geviseerd, vind ik het niet niet meer netjes. Dat zie ik niet meer als supporteren. Dat hij dat probeert te bestempelen als vrije meningsuiting is zijn goed recht, ik ben het daar niet mee eens en hoef er verder geen woorden aan vuil te maken, aangezien we van mening zullen blijven verschillen.
Dat hij vervolgens zijn feiten niet kent en een heel stuk schrijft dat gebaseerd is op onwaarheden, wou ik toch nog even aankaarten. Het klinkt wel erg mooi en romantisch, maar is gewoon onjuist, dus zie ik niet waar hij gelijk in heeft.

3 maart 2019 om 13:28

@pedrovasquez, het gemiddelde van Barca ligt onder de totale capaciteit van Bernabeu, dus dat er meer mensen in het stadion kunnen, maakt absoluut niets uit. Als Real haar stadion wekelijks zou vullen, zouden ze een hoger gemiddelde hebben. Maar dat is dus niet het geval.

3 maart 2019 om 13:29

Komt misschien ook door de belahelijk hoge prijs van abbonementen en kaartjes? Je kan nog zoveel supporter zijn als je wil, sommige mensen vinden dit teveel en dat begrijp ik zeker, ben je een minder goeie fan in je hart omdat je de matchen online,via tv of zelfs via de radio volgt dan wanneer je elke week in het stadion zit? Er komt nog steeds 60 000 man, wat gewoon enorm veel is

3 maart 2019 om 13:40

Wat zijn al die Real-fans toch snel op hun tenen getrapt, puur omdat ik wijs op het feit dat ze hun stadion niet vullen? Ja, Barcelona vult haar stadion ook niet wekelijks. Ja, de kaartjes zijn duur en er zijn nog miljoenen fans die de club van thuis uit volgen (mezelf incluis). Ja, 60.000 is nog steeds een groot aantal en een groot deel daarvan zijn zonder twijfel erg trouw, net zoals je trouwe supporters hebt bij zowat elke club in de wereld, echt niet enkel bij Real en Juventus. Zijn er wekelijks 80.000 mensen in het Bernabeu? Neen. Als iemand daar nu eens op zou reageren, ipv. telkens weer volledig naast de kwestie te praten..

3 maart 2019 om 12:32

Ze mogen toch wel fluiten als een speler zeer zwak presteert...

3 maart 2019 om 12:35

Real publiek is net het Ajax publiek, fluiten als het slecht gaat en niet komen opdagen als het slecht gaat. Komt misschien omdat beide de grootste clubs in hun land zijn en daar de meeste successupporters op af komen.

3 maart 2019 om 12:38

Niet komen opdagen? Gister zaten er gewoon 80.000 man in het stadion die volop real hebben gesteund ondanks dat ze afgelopen woensdag ruim hebben verloren. Succesupporter op basis van wat? Het gaat minder met real ja maar ze mogen toch wel kritiek geven/uitfluiten als het gewoon terecht is?

3 maart 2019 om 12:43

Ja omdat het el clasico was ja, als het tegen Espanyol was geweest of huesco dan zitten er 30.000. Ze mogen fluiten en kritiek geven ben ik mee eens, maarja de meeste spelers hebben wel 4 of 5x de CL voor ze binnengebracht in de afgelopen jaren.

Maarja daar krijgen ze goed voor betaal dus ik ontken het niet dat ze niet uitgefloten mogen worden.

3 maart 2019 om 13:50

Wat een kletskoek. Man wordt je nou zelf niet moe van elke keer datzelfde domme riedeltje?

Ajax heeft het trouwste publiek ter wereld. Ik heb jarenlang geprobeerd om seizoenskaarten eerste ring lange zijden te krijgen. Was niet mogelijk, ze waren in handen van de supporters die er in de Meer al zaten en die doen de kaarten niet weg.

En succes supporters bij Ajax? Ik dacht dat iedereen het de laatste tijd zo leuk vond om erin te wrijven dat we al jaren geen prijs gewonnen hebben?

3 maart 2019 om 14:00

Waarom zit stadion dan vol met provincialen die niet uit Amsterdam komen?

3 maart 2019 om 14:22

Zwaktebod in schrijven supplyourlocal. Net of dat alleen Rotterdamers Feyenoorder zijn, Amsterdammers Ajacieden enz. Supporters zijn meer dan stedelingen van betreffende club.

3 maart 2019 om 22:52

Speedy

"ajax heeft het trouwste publiek ter wereld. Ik heb jarenlang geprobeerd om seizoenskaarten eerste ring lange zijden te krijgen. Was niet mogelijk, ze waren in handen van de supporters die er in de Meer al zaten en die doen de kaarten niet weg."

Oprecht niet vervelend bedoeld, maar dat is toch dat vak dat bij de meeste wedstrijden toch al die lege plekken heeft? Dan zou ik graag willen weten wat jij onder trouwe supporter verstaat?
Overigens, voor jouw begrip, ik ben ook een trouwe supporter, maar ik ga ook al jaren niet meer elke wedstrijd ondanks dat ik een seizoenkaart had. Maar dat komt omdat ik meer dan 300 KM moet rijden voor een thuiswedstrijd van PSV en met een gezin en nog veel meer sociaal leven gaat dat dus niet meer. En denk dat dit voor veel Ajaxfans, die niet in Amsterdam of de buurt wonen maar in de provincie, net zo is.

3 maart 2019 om 13:53

Helemaal mee eens, ook over Gomes. Je helpt je eigen spelers het minst met uitfluiten, je zag ook bij Gomes dat het hem echt wat deed en het is ook een deuk in je zelfvertrouwen (wat 1 van de belangrijkste dingen is in het voetbal)

Em terecht uitgefloten, bale is zonder twijfel de grootste miskoop ooit in de geschiedenis van real. Bale mag van mij gratis weg.

3 maart 2019 om 12:36

Eerder courtois grootste miskoop bale heeft zich tenminste bewezen staat volgens mij op 100 goals in 213 wedstrijden courtois slechtste keeper ooit grootste miskoop

3 maart 2019 om 12:44

Zo slecht heeft hij het niet gedaan hoor en beslissendgeweest in finales van de CL en copa. Hij is gewoon erg ongelukkig met zijn blessures maar als hij fit is, is hij een van de besten bij real.

3 maart 2019 om 12:50

Ooit in de geschiedenis van Real? Vraag me af of je die wel kent dan..

3 maart 2019 om 13:19

Volgens mij 2 of 3 CL finales beslist. Niet slecht voor de grootste miskoop ooit😏😏. Is natuurlijk onzin dat hij de grootste miskoop ooit is, vaak genoeg beslissend geweest voor RM.

3 maart 2019 om 14:06

Bale heeft het anders zijn tranferwaarde allang uitbetaald. Miskoop vind ik Woodgate en in mindere mate Robinho.

Solari zal vervangen worden, ik vind het prima hoe hij de ballen heeft om de grote jongens aan de kant te zetten maar hij doet het allemaal verkeerd. Het begon allemaal met Navas zonder pardon zijn CL wedstrijden ook af te pakken, en dan dat gedoe over Isco, toen Isco warm begon te lopen hadden de regiseurs in Bernabeu het niet door maar omdat de fans hem zo hard aan het scanderen waren had ik het door : Isco is aan het warm lopen. Mijn punt is, Isco is een geweldenaar en ja hij heeft heus wel iets verkeerd gedaan of verkeerd gezegd maar pak de lieveling niet af van het publiek. Over Marcelo het is zo zuur maar het is dat Regulion het bizar goed doet, die jongen doet gewoon niets slecht en imo lijkt het een type Carvajal te worden, agressief sterk, snel. Over Bale ik denk dat dit de laatste classico was voor de Welshman maar aan de andere kant zeggen we dit elke jaar en dan zie je hem volgend seizoen weer bij Real, het is echt tijd dat ze afscheid nemen van hem het lukt gewoon niet, verkopen hoe jammer het ook is.

3 maart 2019 om 14:38

Dat Solari de ballen heeft weet ik zo niet. Het lijkt erop dat het van boven uit komt. Perez heeft het gehad met 'grote jongens'. Je zet niet zomaar je tweede aanvoerder wekenlang op de bank. Vind je gek dat zijn motivatie niet meer heeft. Regulion ken ik niet echt, heb net clasico twee live wedstrijden kunnen zien. Wat ik van heb gezien is het idd Carvajal 2.0 dus niets bijzonder. Doet leuk mee. Deze jongen krijgt nog terugval net als vorig seizoen met Hakimi zijn debuut jaar. Begon ook erg sterk als talent.

Bale is bij far de slechtste aankoop in football historie. En bespaar me die goals in cl finale die had iemand anders ook kunnen maken. 100 mil 4de hopgste salaris in de wereld en doet nooit wat. Heeft echt 0% gevaar, denk dat scolari nog beter had kunnen invallen had het vast beter gedaan. Als hij dit jaar niet weggaat dan moeten wij hem maar ophalen en in wales dumpen misschien dat een derde divisie team hem wil. Bah bah bah ben altijd grote fan van Perez geweest maar van de zomer is zijn laatste kans wat mij betreft.

Ik sta vooraan voor de verkoop van Bale. Maar ik zal nooit mijn eigen spelers uitfluiten. Werkelijk schandalig gisteren. Ondanks alle goede en slechte dingen hoor je dat gewoon niet te doen. Altijd al een smet op de bezoekers van het stadion gevonden (fans noem ik het niet).

Het is inderdaad onverdiend. Je hoeft bale niet toe te juichen maar uitfluiten gaat te ver. Die man is 2x belangrijk geweest in een champions league finale. Het is geen ronaldo maar zelfs ronaldo werd uitgeflote af en toe. Vind het echt raar

Witte zakdoeken waren niet aan te slepen in de camp nou en nu zitten jullie real supporters af te kraken?? Bale werd uitgefloten ja klopt,, als ze 100 mil voor je neertikken en na 5/6 jaar de taal niet spreekt en je presteert niet.. Verkopen aan manchester die egoïst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

828 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 6 2 1 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid voorkomt met wonderbaarlijke ontsnapping negatief clubrecord

Real Madrid heeft ternauwernood een negatief clubrecord voorkomen. De Koninklijke stevende op bezoek bij Borussia Mönchengladbach op zijn vierde Champions League-nederlaag op rij af, maar voorkwam in de absolute slotfase dat...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren