‘Ik zou ook proberen om Tahith Chong van Manchester United te huren’

Zondag, 3 maart 2019 om

Voor Feyenoord rest dit seizoen nog alleen de strijd om de derde plaats. Het seizoen begon positief met de winst van de Johan Cruijff Schaal, maar de ploeg van de vertrekkende Giovanni van Bronckhorst kon de race met PSV en Ajax al snel niet meer bijbenen en strandde daarnaast in de halve finales van de TOTO KNVB Beker. “Dit elftal was gewoon absoluut niet kampioenswaardig”, reageert oud-speler Jan Everse.

“Incidenteel kunnen ze het opbrengen om goed te spelen, maar als je kampioen wilt worden moet je het minimaal dertig wedstrijden kunnen. En dat lukt ze niet. Het is geen topploeg”, geeft Everse aan de NOS te kennen. Volgens commentator Arno Vermeulen had er meer ingezeten voor Feyenoord. “Ze hebben in onderlinge wedstrijden tegen Ajax en PSV laten zien mee te kunnen op dat niveau. In de overige wedstrijden hebben ze geen honderd procent het rendement behaald. Dat zou een mentale kwestie kunnen zijn.”

Feyenoord ontbeert financiële daadkracht om nieuwe en goede spelers aan te trekken en dus is de jeugdopleiding belangrijker dan ooit. Everse ziet dat beleid voor nu niet helemaal zitten. “In de jeugd loopt echt geen Frenkie de Jong of Donny van de Beek rond. Zelfs geen Carel Eiting. Waarom komt er nooit een lekkere creatieve speler door? Er spelen te veel beperkte voetballers bij Feyenoord op dit moment.” Vermeulen ziet nog genoeg mogelijkheden voor Feyenoord op de transfermarkt. “Feyenoord moet gaan voor jongens die bewezen hebben dat ze goed zijn en het niet gooien op jonge jongens die zich nog moeten bewijzen.”

Vermeulen denkt aan Nederlanders in het buitenland met ‘misschien een klein deukje’, zoals Jeffrey Bruma, Karim Rekik en Wesley Hoedt. "Voor het middenveld zou ik gaan voor Ruud Vormer. Hij heeft dynamiek en de mentaliteit. Ricky van Wolfswinkel zou een goede optie zijn voor de spits. Hij scoort overal en is sterk. Misschien kan je hem koppelen aan Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag. Hij heeft iets bijzonders, hoewel het moeilijk in te schatten is of hij het niveau aankan.”

“Ik zou ook proberen om Tahith Chong van Manchester United te huren. Waarom zou hij zich niet voor één jaar in Rotterdam willen ontwikkelen? Je moet in ieder geval mensen halen want een elftal met vijf jeugdspelers is gedoemd te mislukken.” In de optiek van Everse heeft technisch directeur Martin van Geel alleen middelmatige spelers gehaald. “Iemand als Nicolás Tagliafico of Lisandro Magallán had Feyenoord ook gewoon moeten hebben. Maar nee, Feyenoord haalt een speler als Bilal Basacikoglu. Met alle respect hoor. Ajax betaalt vier miljoen euro voor Tagliafico. Feyenoord zes miljoen euro voor Ridgeciano Haps. Daar gaat het mis.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Goed idee. Toch een leuke voetballer die (waarschijnlijk) iets extra's kan brengen bij Feyenoord

3 maart 2019 om 10:05

Is order een hier nu zo dom als van geel en Vermeulen. Juist die halfjes terug halen daar moeten we vanaf!! Die leveren gaan geld op, die hebben een restwaarde van nagenoeg 0. Op die manier word je inderdaad permanent een subtopper. Wat we in Rotterdam nodig hebben, is een nieuw beleid, visie een nieuwe scouting en geen vriendjespolitiek bovenin. Wat mij betreft mag bijv. Een jonk komen voor de jeugdopleiding. We moeten lange termijn denken

3 maart 2019 om 11:33

Volgens mij is Stanley Brard net aangetrokken. Onder zijn leiding is Feyenoord vele jaren bekroond tot beste jeugdopleiding dus ik zie dat wel goed komen.

3 maart 2019 om 10:10

Chong is een jeugdspeler van Feyenoord die op jonge leeftijd weg is gegaan. Die moet je nooit terughuren.

3 maart 2019 om 13:42

Teurg huren is gewoon dom, je blokkeert een plekje voor een eigen jeugdspeler die op termijn geld op kan leveren.

3 maart 2019 om 17:24

Plus dat het dan loont om Feyenoord vroeg te verlaten....

Van Geel heeft gegokt op de jeugd en spelers uit de eredivisie of bekenden. Jorgensen en Guidetti uitgezonderd. Tijd voor een goed wereldwijd scoutingsapparaat waardoor ze betere spelers halen. Zoals Ajax Veldmate heeft gehaald voor de zuid Amerikaanse markt.

3 maart 2019 om 11:27

Kom je nog steeds op het punt dat er bij feyenoord gewoon weinig geld is, vooral met de geringe restwaarde die er is gecreëerd door verkeerde aankopen of te oude spelers met te weinig kwaliteit. Koop jij een oregulja en cassiera (allebei te matig), dan zit je meteen weer in de problemen. Feyenoord kan nu eenmaal minder risico nemen en dan kom je nog op het punt dat die spelers een vorstelijk salaris moeten krijgen omdat vallen onder de 'buiten de eu' regel. Het klinkt heel makkelijk om even een blok Zuid-Amerikanen opentrekken, maar als dat zo was speelde er bij de Nederlandse subtop wel allemaal van die geweldige Zuid-Amerikanen.

3 maart 2019 om 14:16

@kleinegeneraa7

ik snap je punt maar transfervrije meuk als Ayoub en Clasie strijken ook een aardig salaris op en daar schiet je al helemaal niks mee op

Dit zijn geen namen waar Feyenoord wat aan heeft op chong na. Feyenoord zal het team flink moeten versterken alleen is dat onmogelijk zonder geld. Met een aantal verkopen vilhena, Jorgensen, van beek moet dat wel lukken.

3 maart 2019 om 09:40

Een kritiek punt op dit Feyenoord is dat er geen kapitaal op het veld staat. Er zijn geen spelers waar je dik voor kan cashen. Dat is namelijk de snelste manier om te verdienen. Met een huurspeler ga je hier alleen maar mee verder

3 maart 2019 om 09:44

Ja maar als er geen geld is kan je niks anders dan huren. Als de bovengenoemde spelers weggaan heb je wel wat geld om spelers te kopen. Maar je moet geld wel slim uitgaven, na het kampioensjaar had Feyenoord ook genoeg en toen hebben ze veel matige spelers gehaald.

3 maart 2019 om 09:45

Maar als ik dan het vergelijk trek met Ajax, dan hebben zij ook (jeugd)spelers gekocht voor weinig geld. Onana, dolberg, de jong en Tagliafico waren voor Feyenoord ook betaalbare spelers.

3 maart 2019 om 13:44

Alle drie genoemde spelers komen uit het buitenland terwijl Feyenoord voornamelijk in Nederland scout.

De filosofie van van Geel is om de beste spelers van de subtop te kopen. Daar is Feyenoord nu al jaren mee bezig. kan ook goed uitpakken want met Dumfries en Angelino heeft PSV goed ingekocht. Je moet soms ook wat geluk hebben.

3 maart 2019 om 10:10

Ja voor van beek, 3 miljoen, vilhena 7 miljoen jorgensen 12 miljoen kom je nog niet ver mee.

3 maart 2019 om 10:15

Dat is tenminste iets, je hebt dan geld om de markt op te gaan. Dat is beter dan niks.

3 maart 2019 om 13:45

Ik denk dat je voor Vilhena best wel 15 miljoen kan vragen, van Beek zal ook wel 4 A 5 miljoen opleveren en als Jorgensen alles weer aan de praat krijgt moet 15 miljoen ook niet ondenkbaar zijn. Kom je uit op zo’n 30 miljoen (met een beetje geluk) die je goed moet investeren door ijdel van een nieuwe visie en beleidsvoering binnen de club. De spelers die je verkoopt zijn niet onmogelijk te vervangen.

3 maart 2019 om 10:10

Ja voor van beek, 3 miljoen, vilhena 7 miljoen jorgensen 12 miljoen kom je nog niet ver mee.

3 maart 2019 om 14:17

@arsenal890

met geld is dat ook niet mogelijk gebleken onder Van Geel. vorig jaar is er 30 miljoen geinvesteerd in spelers wat gewoon heel veel geld is en wat zijn we er mee opgeschoten? geen ene fluit

Van Wolfswinkel vind ik geen slechte optie, maar de rest is onzin. Waarom zou Vormer terugwillen naar het Feyenoord dat hem eerder op de bank liet verpieteren? En waarom zou hij niet dezelfde teleurstelling worden als Clasie? Ook Rekik en Bruma brengen je weinig. Het waren bij PSV ook geen geweldenaars. Wie intussen wijst op hun ervaring komt bedrogen uit; Schalke heeft totaal geen profijt van Bruma, die het bij Wolfsburg ook al had verbruid. De vergelijking Tagliafico vs Haps is een makkelijke, typisch de betweterige Vermeulen. Haps was veel geblesseerd en is nog niet per se een miskoop, en iedereen was enthousiast over de jongen op het moment zijn transfer naar Rotterdam-Zuid. Iets objectiever kan Vermeulen ook opmerken dat het met Orejuela en Kristensen tien miljoen heeft verbrand, terwijl het zijn rechtsback nota bene al in huis had! Wat overigens niet wegneemt dat Feyenoord veel te lui is in zijn scouting over de grens, maar de argumentatie van de witte Chinees hiervoor is niet veel beter.

3 maart 2019 om 09:55

Maar Ajax had sws een 2e rechtsback nodig. Je kan niet alleen met Mazrouai het seizoen ingaan. bakboord is echt slecht, dan 10x liever Kristensen

3 maart 2019 om 10:02

Op dat moment had Ajax Veltman, Mazroaui en Orejuela dus dat was helemaal geen afweging. Gewoon waardeloos dat je 2 rechtsbacks koopt die er niks van kunnen en dat een jeugdspeler er nu in staat. Een miskoop kan altijd maar niet 2x achter elkaar op een positie.

3 maart 2019 om 10:06

Mazraoui was toen niet eens in beeld. Veltman stond op het punt van vertrekken en orejuela kende een valse start. Logisch dat Ajax investeerde in een nieuwe rb. Veltman raakte ernstig geblesseerd. Mazraoui stroomde door en behield tot ieders verbazing zijn plek. Orejuela pure miskoop. Kristensen is gewoon handig om erbij te hebben. Wel prijzig met 5.5 miljoen, maar zal me niet verbazen als Ajax hem alla wober in de toekomst met winst doorverkoopt. Zo slecht is hij niet eens. Bij hem zie je dat hij wedstrijd ritme mist

3 maart 2019 om 10:18

Beweren dat hij geen miskoop is slaat nergens op. Hij komt geen wedstrijdritme tekort maar kwaliteiten. Wober begon wel aardig en heeft waarde gehad voor Ajax en kreeg ook veel minuten in de CL dit seizoen. Het zal mij verbazen als Ajax Kristensen met winst verkoopt. Je hebt wel gelijk over Mazroaui. Maar dan nog vind ik dat je kritisch mag zijn als je 2x een back koopt in een halfjaar dan vind ik dat je mag verwachten dat er een de kwaliteiten heeft om basisspeler te zijn.

3 maart 2019 om 10:26

Ik vind Kristensen niet per se een miskoop. Al had ajax wel iets beters kunnen halen. Ik denk dat we ook langzamerhand naar een tijdperk gaan waar er gewoon een paar miljoen voor bankzitters wordt neergelegd bij ajax

3 maart 2019 om 10:37

Dat zou geen goede ontwikkeling zijn naar mijn mening. Je moet niet een te brede selectie hebben want dan wordt het voor talenten te lastig/onmogelijk om door te breken en Ajax heeft goede talenten. Verder is het ook helemaal nergens voor nodig omdat de tegenstand in het merendeel van de wedstrijden niet zo hoog is.

3 maart 2019 om 10:57

Nou ik had liever Wöber gehouden die is vele malen beter als die Magalan want die move begrijpt niemand daar zijn ze een jaar mee bezig geweest nou ik heb voorlopig nog geen hoge pet op van deze man , maar ik hoop dat ik er naast zit .
Maar Wöber had ik nooit weggedaan die speelt gewoon iedere week bij Sevilla onbegrijpelijk.

3 maart 2019 om 11:28

Nogmaals als een jeugdspeler tot ieders verbazing het goed doet, dan laat je hem staan. Dat doet Ajax al jaren. Ik denk dat kristensen niet onderdoet voor mazraoui hoor (laatstgenoemde is technisch wel verfijnder en that’s it). Echter is hij jeugd en speelt hij, want hij kent het spelletje maar al te goed. Orejuela is een miskoop dat ontken ik ook niet, echter kunnen we hem ook slijten. Kristensen een miskoop noemen vind ik gewoon onterecht. Hij is geen tagliafico nee, maar hij kan prima mee. Dat hij bankt is alleen maar een compliment voor mazraoui die het zeer goed doet. Zelfs international geworden. Tsja. Hij houdt ook Veltman oud aanvoerder en international op de bank.

3 maart 2019 om 11:29

Wober heeft zelfs ook een mening he. Sevilla of bank Ajax ? Tsja ik had het ook wel geweten. Kans grijpen en weggaan. De strijd van blind en tagliafico wint hij toch niet.

3 maart 2019 om 11:30

@ sloep01,

'nou ik had liever Wöber gehouden die is vele malen beter als die Magalan''

Magallan speelde 2 goede wedstrijden en 1 slechte wedstrijd. Maar wie speelde niet slecht vs Feyenoord? Magallan spreekt ook nog geen Engels of Nederlands dus kon ook niet goed communiceren met de overige spelers.
Ik vind het nog te kort door de bocht om Wöber nu al vele malen beter te vinden.

''maar Wöber had ik nooit weggedaan die speelt gewoon iedere week bij Sevilla onbegrijpelijk''

- Wöber is een bankzitter bij Ajax en had ook de rest van het seizoen weinig kans op speeltijd;
- Wöber wilde zelf ook weg omdat hij voorlopig weinig perspectief zag bij Ajax. Dan moet je een bankzitter die stap ook gunnen. Ajax kreeg er een prima bedrag voor;
- Wöber speelt bij Sevilla al meerder keren als linksachter of Lvv. Dat vond ik juist zijn zwakste positie bij Ajax. Dus dat hij daar basis staat zegt mij niet zoveel.

3 maart 2019 om 12:00

Ajax heeft inderdaad goede talenten. Bakboord is daar duidelijk niet een van. Pure opvulling. Nog niet eens niveau Zeefuik.

Voor miljoenen kopen betekent niet per se een bredere selectie. Daarnaast zie je wel aan het voorbeeld Mazrouai dat dat geen probleem hoeft te zijn en dan is hij ook nog eens nooit bestempeld als toptalent.

3 maart 2019 om 12:17

Dan heb je er weinig kijk op! Mazraoui is een klasse beter dan Kristensen. Verdedigend komt hij niet eens in de buurt van Mazraoui en dat zegt genoeg. Als je 6 miljoen voor een speler haalt dan moet hij er gewoon in staan, miskoop dus. Wanneer Veltman weer fit is zal hij zijn minuten in jong Ajax weer gaan maken.

3 maart 2019 om 12:19

Mazraoui heeft geluk dat Kristensen niet goed genoeg was anders was hij (nog) niet doorgebroken. Mazraoui is daarnaast door gebroken in een ander seizoen en ook een ander Ajax. Het wordt echt wel lastiger dacht jij dat Kluivert bijvoorbeeld doorgebroken was met de huidige concurrentie? Natuurlijk niet.

3 maart 2019 om 12:27

Dat het lastiger wordt vind ik niet erg. Maar zolang spelers als Ekkelenkamp in mogen vallen zal dat wel meevallen en Eiting keer op keer mag meedoen. Er komt werkelijk niks aan op de vleugels uit de jeugd. Kluivert, Dilrosun, Malen zijn allemaal vertrokken. Juist daarom moet er zoveel voorin gekocht worden met Dennis Johnsen als dieptepunt. De eerste leuke winger loopt in de 017 rond met een flinke dip. Hossein Zamani.

Kristensen wordt straks gewoon voor zo'n 6/7 miljoen verkocht, geen probleem. Heeft gewoon zijn waarde gehad en op statistieken kan hij wel verkocht worden. Heeft toch zo'n 900 minuten gemaakt met daarin 6 assist. Kan vast wel aan een of andere laagvlieger in de PL verkocht worden die lengte, kracht en voorzet in hem zien.

3 maart 2019 om 14:19

Beargumenteer waarom hij een klasse beter is... Als er 1 back bij Ajax slecht verdedigd dan is het mazraoui wel. Dus vanwege zijn prijskaartje is hij een miskoop ? Wat een onzin. Hij krijgt de tijd. 5.5 miljoen is geen basiswaardig bedrag in dit huidig Ajax.

3 maart 2019 om 14:23

Hoe weet jij nou of Justin nu nou wel of niet doorgebroken was. Je kunt ook wat beter nadenken. Als Justin nu bij Ajax was had men neres bijvoorbeeld verkocht voor 43 miljoen. Dus al een concurrent minder. Wellicht dat Ajax Ziyech ook had verkocht en de rw positie dus onbezet was. Of tadic naar 10. Je weet het niet....

3 maart 2019 om 10:03

Orejuela was 3.5 miljoen en Ajax kan hem indien hij slaagt bij zijn nieuwe club verkopen tegen boekhoudkundige break even. Kristensen koste 5.5 miljoen en is helemaal geen miskoop. Hij is nog jong en kan zich prima ontwikkelen. Dat mazraoui van waarde zal zijn had niemand verwacht. Dus achteraf gebler. Bruma zal echt wel een versterking zijn voor Feyenoord. Op ed niveau kan hij sowieso mee. Fysiek wint hij in de ed zat duels.

3 maart 2019 om 12:07

Bruma is best vaak geblesseerd. Weet niet of dat nou zo fantastisch samengaat met de medische staf van Feyenoord. Qua niveau kan hij het makkelijk aan natuurlijk

3 maart 2019 om 14:32

@lee112

precies. Orejuela was een miskoop waar je weinig van voelt omdat hij samen met Davinson Sachez werd gehaald die 35 miljoen winst opleverde. dan is er sprake van een meer dan uitstekende transferbalans.

Feyenoord speelt zogenaamd op safe maar heeft er nooit een voltreffer tussen zitten dus die komen financieel geen stap vooruit en pakken nooit de hoofdprijs op een speler.

als je letterlijk nooit een risico neemt blijf je stil staan, risico's horen er gewoon bij als je vooruitgang wil boeken. van al die middelmaat uit de Eredivisie en al die oud spelers zonder restwaarde worden we al helemaal niet beter

3 maart 2019 om 15:26

Je bent in de war met Casseira. Orejuala kwam een jaar later

3 maart 2019 om 16:16

@primetime

my bad, die bedoelde ik idd. mij punt is uiteindelijk dat het gaat om de balans tussen miskopen en voltreffers. die is bij Feyenoord een beetje zoek want de enige spelers die Feyenoord een dikke winst hebben opgeleverd bij een doorverkoop zijn spelers uit de eigen jeugdopleiding. van onze aankopen is er eigenlijk op geen enkele een miljoenenwinst geboekt

Waarom hij zich niet in Rotterdam een jaartje wil ontwikkelen? Om de simpele reden dat Feyenoord geen al te beste geschiedenis heeft in het ontwikkelen van spelers voor topclubs. Daarnaast zijn de prestaties inconsitent, er is veel onduidelijkheid welke richting Feyenoord nu op gaat en hoe het er precies voor staat. Chong is een van de grote talenten bij United, mocht hij niet bij United de kans krijgen, dan zijn er veel betere opties in de Premier League.

3 maart 2019 om 10:00

Wat moet Feyenoord met Chong? Berghuis is een van de beste spelers van Nederland op zijn positie. Daarnaast zou het een domme jongen zijn als hij niet snel weggaat bij United. Die kan beter een voorbeeld nemen aan spelers als Malen of Dilrosun, weg uit Engeland dus. Hij is inderdaad erg talentvol maar het is toch lastig om zelfs in de onderste regionen door te breken kijk maar naar Fosu Mensah (die daadwerkelijk minuten heeft gemaakt voor Utd).

Blij dat Vermeulen het niet voor het zeggen heeft bij Feyenoord, zijn lijstje zie ik net zo min zitten als wat Van Geel er afgelopen jaren van heeft gebakken. Haps voor 6mio is nog een van de minst verkeerde aankopen vind ik, die jongen heeft veel pech door blessures: Mallacia en Verdonk worden niet opgesteld omdat ze beter zijn. Jeugdspelers is prima, maar die moeten dan wel het talent hebben - en daar heeft Feyenoord er op dit Monnet niet zo veel van. Bovendien grijpt Gio vaak terug op de bekende namen en krijgt jeugd weinig speeltijd. Hopelijk dat dit komende weken wel gaat gebeuren, al zal het weer een afweging worden van (1) AZ voor je houden (2) geen kapitaalvernietiging door spelers waar je afscheid van wilt nemen helemaal niet meer te laten spelen en (3) jeugd inpassen. Feyenoord dobbert maar wat rond, wordt tijd dat een sterke visionair het voor het zeggen krijgt. Maar wie?

Arno Vermeulen.... Ik ben geen Feyenoorder maar heb laatst de onder 19 gezien en daar loopt een uitstekende creatieve middenvelder in rond.

Alsof Rekik haalbaar is kom op zeg die moet minstens 15 miljoen kosten en waarom zou ruud Vormer naar Feyenoord gaan die is aanvoerder bij Brugge bij een vergelijkbare club die ook nog is vaker CL spelen. Feyenoord zal niet zo snel een optie voor hem zijn. Bruma is een goede verdediger voor de eredivisie dus die zou je misschien kunnen halen. Van van Wolfswinkel wordt je niet bepaald vrolijk, zeker als je Jorgensen hebt. Datzelfde geldt voor Chong wat moet je met hem als je Berghuis al hebt daarnaast zou het wanbeleid zijn om hem te huren. Het gokje El Khayati zou je kunnen wagen zeker gezien de positie waar je nu in zit.

Verder heeft Feyenoord prima jeugdspelers ze zijn zeker niet minder dan die van Ajax of PSV maar het gaat vaak in de laatste fase mis bij Feyenoord. Maar we moeten niet doen alsof er helemaal niks doorbreekt Malacia en Kokcu zijn leuke talenten naar mijn mening.

Ook is het erg makkelijk om te zeggen dat Feyenoord Tagliafico had moeten halen op dat moment was Haps gewoon een erg goede back en of die Magallan nou zo goed is is ook maar afwachten. Toch mag er inderdaad wel wat betere spelers gehaald worden maar dan voornamelijk talenten. Feyenoord moet geen routiniers halen die hebben ze genoeg.

Chong huren lijkt mij een korte termijnoplossing, dan kan je net zo goed Advocaat aanstellen als trainer. Verder lijkt mij t een rijtje ‘open deuren’. Van Wolfswinkel zie ik nog wel zitten, maar zal niet de goedkoopste zijn. En over zijn laatste zin; dat is precies wat er mis is met Feyenoord. Tuurlijk is Haps een prima speler, maar komt uit dezelfde competitie, weinig scoutingswerk. Feyenoord is gebaat bij een scoutingsapparaat, dus investeer in de jeugd en scouting, ipv huurdeals en spelers met deuken.

3 maart 2019 om 10:49

Huren ben ik ook geen fan van, alleen in echt uitzonderlijke gevallen en dat vond ik Clasie niet. Het lijkt een beetje kip en ei-verhaal: Feyenoord haalt geen spelers waarvoor gecasht kan worden of; Gio maakt spelers niet beter. Na 4 jaar en 60 verschillende spelers onder Gio’s hoede te hebben gezien ben ik geneigd het laatste zwaarder mee te laten wegen. Ik zie geen spelers groeien. Als bij een az het beleid erop gericht is een janssen, Alireza en weghorst te laten floreren en er daarna voor te cashen, dan moet dat bij feyenoord ook mogelijk zijn. Die 3 spelers waren echt niet zoveel uitzonderlijk meer getalenteerd dan wat er in de Kuip rondloopt.

3 maart 2019 om 11:05

Oh ik denk ook zeker dat dat op t conto van Gio te schrijven is. Ik weet niet één speler die onder hem beter is geworden. Hij heeft mooie prijzen gewonnen en lijkt me een schat van een kerel, maar niet wat we nodig hebben. Al het ‘talent’ dat Feyenoord heeft is verhuurd aan Dordt, wordt verkocht, of zit op de bank. Als Jong Feyenoord talent zou ik me ook laten verhuren, je krijgt toch geen kans. AZ doet t wat dat betreft veel beter. Hebben ook nog Til en Stengs rondlopen waar wel wat waarde op zit.

Ze moeten kijken naar de mentale weerbaarheid van dit team. Ik mis een echte leider. Ga je met deze voorhoede volgens jaar weer spelen, veranderd er niks. Larsson en Berghuis zijn moment voetballers en die tegen kleine clubjes door twee man worden bewaakt. Helemaal als ze naar binnen trekken. Een buitenspeler als Schaken zou ik weer willen zien. Aannemen, kont erin en wegrennen. Met van Wolfswinkel zou je wat ervaring erbij halen. Eind twintig al wat meegemaakt en een werkende spits. Al heb je die al met Jorgensen. Denk ik dat van Wolfswinkel wel mentaal iets kan brengen. Positioneel moet er wat duidelijker afspraken gemaakt worden. Clasie en Vilhena spelen veel te ver uit elkaar om samen goed druk te kunnen zetten. Toornstra staat als “10” ook diep. Vilhena stond met KEA veel centraler en toen werkte pressie beter. Dus Feyenoord moet niet van die paniekaankopen gaan doen, gedoemd om te mislukken. Zit met name mentaal een hoop werk. Een trainer die een Berghuis, Vilhena ook durft te wisselen als die verzaken. Doorselecteren lijkt me ook niet verkeerd. Wellicht haal klein beetje geld voor 1 goede en bepalende speler.

3 maart 2019 om 10:52

Dat naar binnen trekken van buitenspelers is geen enkel probleem, zolang de back er maar overheen komt. Dan moet de tegenstander kiezen en ontstaat er ruimte. Dat is moeilijk te verdedigen. Met een type dat altijd buitenom gaat ben je veel eenzijdiger. Wat doe je wanneer er geen enkele diepe oplossing mogelijk is? Dan heb je ook weer vrij weinig aan een vleugelflitser met een voorzet. Los van het feit dat voorzetten zelden iets opleveren.

Ze moeten kijken naar de mentale weerbaarheid van dit team. Ik mis een echte leider. Ga je met deze voorhoede volgens jaar weer spelen, veranderd er niks. Larsson en Berghuis zijn moment voetballers en die tegen kleine clubjes door twee man worden bewaakt. Helemaal als ze naar binnen trekken. Een buitenspeler als Schaken zou ik weer willen zien. Aannemen, kont erin en wegrennen. Met van Wolfswinkel zou je wat ervaring erbij halen. Eind twintig al wat meegemaakt en een werkende spits. Al heb je die al met Jorgensen. Denk ik dat van Wolfswinkel wel mentaal iets kan brengen. Positioneel moet er wat duidelijker afspraken gemaakt worden. Clasie en Vilhena spelen veel te ver uit elkaar om samen goed druk te kunnen zetten. Toornstra staat als “10” ook diep. Vilhena stond met KEA veel centraler en toen werkte pressie beter. Dus Feyenoord moet niet van die paniekaankopen gaan doen, gedoemd om te mislukken. Zit met name mentaal een hoop werk. Een trainer die een Berghuis, Vilhena ook durft te wisselen als die verzaken. Doorselecteren lijkt me ook niet verkeerd. Wellicht haal klein beetje geld voor 1 goede en bepalende speler.

Van Wolfswinkel zie ik persoonlijk liever niet komen. Feyenoord moet aan een team gaan bouwen met restwaarde. Jongens als Schouten van Excelsior, Veenema van Utrecht, Kik Piri van Heerenveen, Doan van Groningen en Kuwas van Heracles. Feyenoord heeft simpelweg geen geld voor grote aankopen, dus een risico nemen om spelers te scouten is te groot. Met de verkoop van Vilhena komt er wat geld vrij. Ik hoop dat de basiself er volgend jaar zo uit ziet.

Larsson - Jorgensen - Kuwas

Clasie - Berghuis - Leroy Fer

Haps - Piri - St Juste - Janmaat

Vermeer

3 maart 2019 om 11:02

Wat moet je met alle respect met een speler als kuwas? Verder zou ik centraal een echte leider halen en daar naast een talent.

3 maart 2019 om 11:08

Ik denk dat ze geen geld hebben voor maar één van deze aankopen, laat staan voor vier. Piri zie ik graag komen, maar als Ajax of PSV aankloppen (zie ik wel gebeuren) ben je ook kansloos

3 maart 2019 om 11:13

Indien Vilhena verkocht wordt komt er wat budget vrij. Tevens heeft Feyenoord (als ik transferupdate mag geloven) nog rond de 7 miljoen euro op de bank staan. Van der Heijden en Botteghin zou ik persoonlijk van de hand doen en misschien is het voor Toornstra ook tijd om te vertrekken. Op die manier komt er wat budget vrij.

3 maart 2019 om 11:18

Ik zou de halve selectie van de hand doen, maar daar krijg je echt niet veel meer voor. Vilhena wellicht, maar die heeft al zo vaak verlengd dat ik vermoed dat ze hem straks een transfer ‘gunnen’.

3 maart 2019 om 12:14

Waarom zie je Pierie graag komen? Ik vind dat een hele beperkte verdediger, die voetballend leuk is, maar in zijn primaire taak wel heel veel steekjes laat vallen. Fysiek is het ook geen typische verdediger, dus dat zou ie moeten compenseren met andere kwaliteiten, hetgeen hem nu bij Heerenveen al totaal niet lukt. Ik denk niet dat Feyenoord met Pierie ook maar een stap verder gaat komen.

3 maart 2019 om 12:59

Juist omdat het voetballende verdediger is. Daar ontbreekt het juist bij Feyenoord aan. Fysiek kan je aan werken en hij heeft de leeftijd om te ontwikkelen.

Als je Vermeulen zo hoort moet je dus gewoon verder met van Geel en het 'Bord-op-schoot-scouting'...
Kom op man, Rekik ? Bruma ? Bij PSV vond ik ze al barslecht en in Duitsland bewijzen ze dat het niveau totaal niet aan kunnen. Hoe zouden zulk soort spelers Feyenoord verder moeten helpen ? En Chong ? Op basis van wat ? Van die invalbeurt van 30 seconden bij Manu afgelopen week ?

Wil Feyenoord een stap omhoog kunnen zetten zullen ze verder moeten kijken dan het dicht bij huis scouten wat van Geel doet. Doe dan eerst een TD aanstellen die wél luistert naar de scouting en die wel intensief land en stad afstruint op zoek naar die spelers die zich bewezen hebben en er direct staan.

Sowieso moet je van Geel er op afrekenen op de ontzettende grote puinhoop die hij de afgelopen jaren van de jeugdopleiding heeft gemaakt. Door zijn toedoen zal er de eerste komende jaren niets bijzonders doorbreken, wat je zomaar tientallen miljoenen aan inkomsten scheelt.
Ik kan er totaal niet bij dat er nog figuren zijn die van Geel verdedigen. Een rampzalig verkoopbeleid, een even rampzalig aankoopbeleid en een ontzettende puinhoop van de jeugdopleiding gemaakt. Dat valt toch niet te verdedigen ?

Persoonlijk pleit ik ervoor om van Gaal te banaderen voor de functie van TD maar liever die als Algemeen Directeur. Hij heeft een voetbal knowhow van hier tot ginder, brengt absolute tosportklimaat met zich mee, visie en ambitie. Laat hem maar lekker de lijntjes uitzetten en de juiste pionnetjes op de juiste posities neerzetten.
En bij voorbaat kansloos is het zeker niet daar van Gaal in het verleden al meerdere malen aangegeven heeft een functie bij Feyenoord te willen bekleden. Trainer zal die niet meer willen doen maar een rol van TD of algemeen directeur ambieert die echt nog wel.

3 maart 2019 om 11:50

Rekik is gewoon onbetwiste basisspeler bij Hertha. Roepen dat hij aantoont het niveau totaal niet aan kan slaat helemaal nergens op. Bruma deed het overigens tot zijn blessures ook gewoon prima bij Wolfsburg. Het is afwachten of hij weer op niveau komt zodra hij weer ritme heeft. Dat hij het nu zonder ritme moeilijk heeft bij een dolend Schalke is niet heel vreemd.

3 maart 2019 om 14:24

@sammerens

maar dat soort spelers ga je nooit voor de hoofdprijs verkopen en dan blijf je zitten in de situatie waarin Feyenoord nu zit. Feyenoord staat stil met dit beleid en stilstand is achteruitgang want Ajax en PSV groeien wel verder door creatief te scouten dus die raken steeds verder uit zicht op deze manier

hij legt de vinger op de zere plek. Helemaal gelijk. Mis management bij Feyenoord. Ze hadden jorgenson voor de 18 mil moeten verkopen. En herinvesteren in leuke spelers.

Ik denk dat het tijd is dat men accepteert dat het over en uit is met Feyenoord. Komende jaren als subtopper is realistisch. Helaas en dat meen ik... vilhena: af en toe top wedstrijd, maar vaker niet dan wel, leuk kapsel, mAar daar maak je geen doelpunten mee...Jorgensen: ik moet nog zien of je daar 12 miljoen voor vangt... van Beek verkoop je al helemaal niet opmerkt moment... sorry, maar kan er niet meer van maken

Hoedt, janmaat en Fer erbij halen. Clasie overnemen en verder jeugd doorschuiven. Centrum met st juste en hoedt. Dan houdt je een degelijk team en heb je over twee jaar weer wat kapitaal ontwikkeld. Arie, van beek, verdonk, tapia, vermeer en vilenha verkopen.

3 maart 2019 om 12:10

Mensen als odegaard en doan lijken mij niet te betalen, dus dan maar weer wat halfjes in combi met jeugd.

3 maart 2019 om 12:21

Waarom moet je Clasie overnemen? Die heeft dit jaar 0 positieve inbreng gehad in het resultaat. Zonder Clasie hadden ze het echt niet slechter gedaan dan nu. Hij brengt helemaal niks. Ja, hij speelt leuk mee als Feyenoord ook goed speelt zoals tegen PSV en Ajax. Echter in de slechte wedstrijden is juist Clasie de eerste die verzaakt zoals tegen Pec, Excelsior, FC Groningen, etc. Na afloop kan hij altijd heel goed roepen dat het 'feyenoord onwaardig' was. Hij is Feyenoordonwaardig dit seizoen en er is geen enkele reden om hem te contracteren. Wat hij dit seizoen doet, kan Ayoub ook wel hoor.

3 maart 2019 om 12:38

Hij valt idd tegen dit jaar, maar heeft wel bewezen een hoog niveau te kunnen halen. Bovendien vind ik hem een van de weinigen met spelintelligentie. Iemand met pasing ipv dom gedraaf. Als hij voor weinig is te krijgen zou ik het gewoon doen.

Ik weet niet wat er ooit tussen Feyenoord en Everse heeft plaatsgevonden maar die man zit vol met rancune, van Hanegem is ook altijd zeer kritisch maar wel met intentie om het beste voor Feyenoord te willen bij Everse heb je dat idee nooit. Wat Arno Vermeulen betreft, die is volgens mij nogal vaak in de war, roept iedere week wat anders en denkt dat clubs zomaar even blikken spelers kopen alsof het FM is. Feyenoord maakt een moeilijk seizoen door maar ik denk als je Elia en Janmaat terug zou kunnen halen je al een prima selectie zou kunnen neerzetten. Jorgensen in de spits en Larsson erachter en dan Elia en Berghuis op de buitenposities en je hebt voor Eredivisie begrippen een topaanval. Vilhena ben je waarschijnlijk kwijt maar met Ayoub, Clasie en Toornstra heb je nog steeds een prima middenveld en met achterin Haps, St.Juste, Botthegin, Janmaat en Vermeer op de goal gewoon een uitstekende verdediging. Van het geld voor Vilhena zou je Janmaat binnen moeten kunnen halen en zelfs overhouden plus Elia heeft al wel eens aangegeven niet onwelwillend te zijn om terug te keren zeker als hij in Turkije kampioen mocht worden.

3 maart 2019 om 14:26

@ramondiaz

dat moet je niet doen. dat zijn weer allemaal spelers zonder restwaarde waardoor je financieel steeds verder afglijd. Feyenoord moet creatief gaan scouten en daar specialisten voor inhuren. eens een keer namen halen die wij als supporter ook niet zelf hadden kunnen verzinnen die je sportief beter maken en verkocht worden voor de hoofdprijs. spelers zoals een Onana, Frenkie De Jong of Davinson Sanchez

6 maart 2019 om 23:53

@japie_krekel
Als je Vilhena die international is voor een normale prijs verkoopt kun je deze Elia en Janmaat binnenhalen zonder verlies, mensen vergeten dat Feyenoord geen geld heeft. Je hebt dan een prima basis en hoef je verder geen geld uit te geven en kun je eigen talenten kansen geven. Is leuk onbekende spelers binnenhalen maar niet iedereen is een Onana of Frenkie, als Sinestera echt zo’n geweldenaar was dan hadden we hem wel vaker zien spelen. Je kunt een lijst maken met succesvolle aankopen van jong talent door Ajax maar van dezelfde club kun je een lijst maken met gehaalde spelers die geen bal raken. Ajax en PSV hebben structureel meer geld en kunnen daardoor meer gokjes wagen. Ik lees vaak in jouw comments dat Van Geel weg moet maar naast de mislukkingen heeft hij met Guidetti, Pelle, Jorgensen, St.juste, Haps, Vermeer, Ayoub enz enz ook prima spelers binnen gehaald.

3 maart 2019 om 17:31

Everse heeft inderdaad kritiek, maar daar is toch niets mis mee? Daar moet je wat mee doen....

6 maart 2019 om 23:54

Kritiek is prima, altijd kritiek is nutteloos.

Wat een domme en onrealistische suggesties zeg, niet te geloven. Rekik en Bruma? Die zijn helemaal niet haalbaar voor Feyenoord, hoe komen ze daar nou bij. Of gaat Feyenoord opeens meer dan 10 miljoen neerleggen? En ook even het salarisplafond doorbreken? En nee, Tagliafico en Magallan zijn ook niet haalbaar. Die komen naar Ajax omdat er bewezen is dat dat een opstap is naar een topcompetitie. Die status heeft Feyenoord absoluut niet op dit moment. Ook vraag ik me af of de salarissen van deze Argentijnen betaalbaar zijn voor Feyenoord, denk het niet. Ze komen ook weer typisch met de namen waar Van Geel ook mee zou komen. Dat is nou juist het grote probleem bij Van Geel. Ga nou eens een scouting opzetten. Jonge betaalbare spelers halen van 20 of jonger, waar dan ook ter wereld. Beter maken en voor veel geld verkopen. Daar moeten clubs in de eredivisie het van hebben denk ik. Zeker met de idiote bedragen van tegenwoordig valt daar gewoon heel veel geld te verdienen.

Chong heeft nog nauwelijks ervaring en vooralsnog maakt hij op mij helemaal niet zo'n geweldige indruk. Voor een club als Feyenoord een te groot risico als je hem achteraf niet nodig blijkt te hebben. Zo'n Chong zou voor clubs als Heerenveen of Vitesse eerder een optie zijn.

Verder zal een speler als El Khayati toch weer aardig wat moeten kosten en hij is inmiddels ook alweer 30 jaar. Als je nog niet eens zeker weet of hij het niveau aankan, is dat een veel te groot risico voor een speler die niet meer zolang mee kan en verder ook niets meer gaat opleveren op financieel gebied. Exact hetzelfde geldt voor spelers als Ruud Vormer.

Verder gaan spelers als Bruma, Rekik en Hoedt niet naar Feyenoord. Rekik en Bruma hebben beiden een basisplaats bij twee aardige Bundesliga-clubs, terwijl Hoedt ook ongetwijfeld de interesse geniet van clubs in aantrekkelijkere competities om nog maar te zwijgen over het verschil in salaris.

Verder lijkt Jan Everse me niet de aangewezen persoon om te oordelen over de opleiding van Feyenoord. Je doet wellicht niet mee voor het kampioenschap, maar met jongens als Gokcu, Bijlow en Malacia creeer je wel kapitaal.

Bovendien zijn jongens als Dolberg, Frenkie de Jong, Milik, Bazoer, Sanchez enzovoort ook gewoon gekocht. Juist bij de scouting en de daadkracht van Feyenoord gaat het mis. Dat hebben PSV en Ajax momenteel gewoon veel beter voor elkaar en daardoor ook aanzienlijk meer kwaliteit en kapitaal op het veld.

Je hoeft niet altijd een topgeneratie op te leiden vanaf de welpjes. Je moet alleen wel zorgen dat er doorstroming is. Als jongens van eigen grond dus niet goed genoeg zijn, zul je het niveau omhoog moeten krikken door jeugdspelers te halen die het niveau omhoog halen. Mendonca van PSV kwam bijvoorbeeld van FC Twente, maar ik zie eigenlijk zelden een jeugdspeler voorbij komen die de overstap naar Feyenoord maakt in tegenstelling tot Ajax en Psv.

Oke dus Bruma/rekik/hoedt, Vormer, Van Wolfswinkel, El Khayati moeten gekocht worden en Tahith Chong gehuurd van Man Utd. Begrijpen die pipo's wel dat geen van die spelers voor minder dan 2 miljoen + salaris weggaan bij hun club en dat een grote club als Man Utd ook een flinke huursom eist voor z'n spelers?! Die gasten zijn niet realistisch en dan is het makkelijk om op Van Geel's plek te gaan zitten.

Spelers huren is het laatste wat Feyenoord moet doen. De kans dat je weer kampioen gaat worden met een aantal gehuurde spelers lijkt mij minimaal. Feyenoord moet de weg omhoog inzetten door talenten te kopen en op te leiden en door hun eigen spelers te verkopen voor de juiste bedragen. Ik denk dat het kampioenschap niet iets structureels was, en het geld dat ze daarmee verdiend hebben heeft Van Geel kundig vergooid.

Als ze een paar jaar genoegen nemen met minder kunnen ze een poging doen om financieel weer slagvaardiger te worden. Het huren van spelers of het slim terughalen van spelers (zoals Elia, met de deal dat hij voor een laag bedrag weer weg mocht) is geen goede strategie voor de lange termijn. Dan moet je uitzonderlijk veel goede deals vinden om mee te doen om het kampioenschap. Ondertussen kopen Ajax en PSV grote talenten voor miljoenen en verkopen ze die weer met verschrikkelijk veel winst. Feyenoord zal ook die richting op moeten gaan als ze weer een echte topclub willen worden.

Arno Vermeulen noemt weer een lijstje op hoor, dit is exact wat Van Geel ook had gehaald. voornamelijk oud spelers die in het buitenland amper indruk hebben gemaakt en die nauwelijks restwaarde hebben. daar schiet Feyenoord echt wat mee op.

investeer je geld nou eens in wat creatieve scouts die het intercontinentale voetbal volgen ipv steeds bij dit soort oude jongens krentenbrood aankopen terecht te komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Ricksen ging hard achteruit: ‘Ik heb gehuild, maar ben ook opgelucht’

Fernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS, zo werd woensdag bekend. Arthur Numan herinnert de twaalfvoudig Oranje-international als ‘een vechtertje en een strijder’, zo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren