Tweemaal dubbele cijfers voor Bergwijn na treffers in Kralingen

Zaterdag, 2 maart 2019 om

PSV weet na drie opeenvolgende remises in de Eredivisie weer wat winnen is. Op bezoek bij Excelsior kende de koploper een probleemloze avond, dankzij een dubbelslag van Steven Bergwijn: 0-2. De aanvaller, goed voor elf doelpunten en twaalf assists, werd de eerste speler die dit seizoen qua treffers én assists de dubbele cijfers bereikte in de Eredivisie. Groots speelde PSV niet, maar Excelsior was geen moment in staat om van zich af te bijten voor eigen publiek. De voorsprong van PSV op Ajax, dat dit weekend vrijaf heeft, bedraagt nu vijf punten.

Mark van Bommel verraste met zijn opstelling: zowel de zeventienjarige jeugdexponent Mohammed Ihattaren als de negentienjarige Michal Sadilek maakte zijn debuut in de basis. Ihattaren werd met zijn 17 jaar en 18 dagen de jongste basisspeler voor PSV sinds Stanley Bish (16 jaar en 137 dagen) in oktober 1967. PSV had al sinds 1985 niet meer verloren van Excelsior en het werd al gauw duidelijk dat dat ook zaterdag niet zou gebeuren. In de achtste minuut maakte Bergwijn er 0-1 van: de aanvaller werd goed aangespeeld door Angeliño, dribbelde met wat mazzel tussen twee man door en schoof de bal langs keeper Alessandro Damen.

De buitenspeler bepaalde meteen de ruststand, al kwam er nog een mogelijkheid om de marge te vergroten. Angeliño schoot halverwege het eerste bedrijf voorlangs. PSV was de baas in Kralingen, maar stichtte weinig gevaar en leek net als Excelsior te snakken naar de pauze. Het tempo kwam steeds lager te liggen en beide ploegen gingen slordiger spelen; bij PSV ging het samenspel vaak mis in de afrondende fase van een aanval. Van Excelsior hadden de Eindhovenaren echter weinig te duchten.

Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de eerste fase na rust: PSV had de controle, zonder erg veel gevaar te stichten. Toch werd het 0-2, door een slimme actie van Bergwijn. De aanvaller voorzag dat Thomas Oude Kotte de bal zou terugkoppen richting Damen en stond op de juiste plek om van dichtbij te profiteren. Halverwege het tweede bedrijf stuitte Hirving Lozano op de keeper van Excelsior en Ihattaren schoot naast. Het onmachtige Excelsior moest zich vooral richten op het beperken van de schade en zodoende bleef het bij 0-2.


Poll

Wordt PSV dit seizoen kampioen van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Geen goede en geen slechte wedstrijd. Blij met de punten maar Rosario, Dumfries en Lozano moeten echt wat aan hun vorm gaan doen. Overigens geen idee waar de frustratie vandaan komt, maar wat erger ik me aan Makkelie dat hij die penalty niet wil geven. Het is er 100% een, waarom geef je hem dan niet? Naja, niet teveel om zeuren. Fijn weekend allen

2 maart 2019 om 21:39

Ik had echt precies hetzelfde, waarom de VAR niet ingrijpt is me dan ook een raadsel....

2 maart 2019 om 21:40

Was duidelijk duwen in het strafschop. Wel ook zwak van de Var om hier geen pingel voor te geven.

2 maart 2019 om 22:01

Er was gewoon contact. 1e schwalbe van Lozano was terecht niks maar die 2e wel.

2 maart 2019 om 22:04

Nou hoe zit het dan? Ik vond het er trouwens ook wel een bij nader inzien

2 maart 2019 om 21:41

Bij Lozano en De Jong mag je een beetje meer doen dan de regels voorschrijven volgens het Nederlandse scheidsrechterskorps, lijk wel. Overduidelijke penalty.

2 maart 2019 om 21:52

Est-1913, dat klopt! En voor datzelfde feit zijn diezelfde heren hoogstverantwoordelijk, met dat structurele toneel van hen en bij Luuk komt daar ook nog gezeur en gezanik bij. Het is zeker niet eerlijk, maar scheidsrechters kunnen waarschijnlijk moeilijk onderscheiden wat echt en nep is. Maar dit was een overduidelijke duw, en er had zeker een penalty gegeven moeten worden in dit geval.

2 maart 2019 om 21:54

Een Var is er juist om te onderscheiden of het echt of nep is he.. Wel of geen toneel in andere situaties staan daar los van. Althans, dat zou moeten.

2 maart 2019 om 21:59

Leuk verhaal. Maar zoals Skede zegt hebben we nu een VAR die dit gewoon objectief moet beoordelen.

2 maart 2019 om 22:04

Sulejmanii, je hebt helemaal gelijk wat betreft de scheidsrechters maar het is wel storend dat als je een VAR hebt dat je hem dan alsnog niet geeft. Ze zien toch duidelijk dat het een penalty is? Ik krijg echt het idee dat het gedrag van Lozano (en de Jong) nu gaat meespelen in dit soort situaties, terwijl dat absoluut niet zou moeten mogen.

2 maart 2019 om 22:08

Ik begrijp wat je zegt en ik ben het hier gedeeltelijk mee eens. Ja penalty is penalty, maar dan moeten alle schwalbes ook direct met geel worden bestraft (ook door VAR). Anders is het namelijk niet eerlijk, want zelfs op basis van tv beelden is het soms moeilijk te zien of het nu echt of niet.

2 maart 2019 om 22:37

Skede en Est1913, ja precies dat is mijn hele punt. Bij beide heren is het moeilijk te constateren door hun eigen schuld, al was het in deze gevallen wel duidelijk.

2 maart 2019 om 22:38

Quirento, natuurlijk is het storend! Het had een penalty moeten zijn, en dat is wat ik bedoelde het mag niet naar scheidsrechters (en var) zijn huiverig naar beide heren toe.

2 maart 2019 om 22:39

Musi26, eens. Dat zou moeten gebeuren, alles om het spel eerlijker te maken.

2 maart 2019 om 22:44

Waarom zou het moeilijker te constateren zijn? Contact is contact (mits ongeoorloofd) ongeacht de historie van een speler of de manier van vallen. Aan de manier van constateren verandert voor een Var niks.

2 maart 2019 om 22:48

Rossie46, weet je wat pas apart is. Dat als iemand van Ajax recht heeft op een strafschop, of iets anders is het ineens "lucky Ajax" of onterecht. En welke penalty situatie omtrent Tadic was onterecht?

2 maart 2019 om 22:53

Onzin Sulejmanii, zou betekenen dat je spelers dubbel moet bestraffen. Lozano kreeg (terecht) geel voor de schwalbe, dat is de juiste straf voor dat moment, moet je niet een ander moment doen alsof het niet genoeg was. En dan dat gezeur over het gedrag van de Jong, Lozano of van Bommel... kijk op de velden, er is overal wel wat, echt niet alleen bij PSV

2 maart 2019 om 23:22

Tja f. de jong krijgt vorige week geen penalty tegen Ado. Psv krijgt er nu geen tegen excelsior......maar t verschil is dat het hier vol staat met klaagzangen dat psv zo benadeeld wordt tov Ajax. Ik word daar een beetje moe van eigenlijk. Tja en als je Lozano veel misbaar ziet maken na zijn schwalbe dan vraag je er om dat je niet altijd meer het voordeel van de twijfel krijgt.

Ik vond het ook een pingel. Maar hij valt ook wel weer makkelijk

2 maart 2019 om 23:29

@Hansje ik ben het vaak met je eens, maar leg jij maar eens uit waarom die strafschop niet gegeven wordt? En die bij Utrecht? Het gebeurt teveel, heeft niets met klagen te maken! En al dat gezeur over schwalbes en gebaartjes hebben daar niets mee te maken, die kan de scheids bestraffen met geel. Zeer onprofessioneel allemaal en het wordt alleen maar erger.

2 maart 2019 om 23:51

Wat ik zeg. Ik vond het er ook een. Maar vorige week geldt hetzelfde voor frenkie de jong. Beide niet goed. Vraag t de scheids waarom.
Wat je nu wel ziet is dat spelers al overdreven gauw gaan liggen bij een duwtje in de rug omdat ze weten dat er een var meekijkt. Ik ben nog nooit omgevallen wanneer iemand mij een duw gaf en andersom. Penalties worden nu ook weleens erg makkelijk gegeven. Zie heracles vvv vorige week.

3 maart 2019 om 01:12

die valpartij van Dumfries een paar wedstrijden terug, dat was ook een pingel, er zijn zo wel tientallen op te noemen

3 maart 2019 om 01:15

en tegenstanders van PSV geen pingel krijgen, hoeveel dumfries vasthoudt en zogenaamd valt

3 maart 2019 om 18:57

Romarky, Bommel gedraagt zich nog erger dan Lozano en Luuk. Waar zie je vooral dat gedrag van Bommel nog meer dan? Wel eerlijk blijven dan, en natuurlijk moet men niet dubbel gaan bestraffen. Maar zoals ik al eerder zei, beide heren hebben de schijn tegen.

Niet goed wel 3 punten en de 0 gehouden. De jongelingen bieden hoop voor de toekomst

Geen hoogstaande wedstrijd. Op sommige momenten moet het echter wel een stuk scherper. Desalniettemin weer na een lange tijd 3 punten en dat is alles waarop ik hoopte vanavond.

Het was zeker niet hoogstaand, maar er was weer werklust te zien op het veld. Ihattaren en Sadilek hebben hun plaats dik verdiend. Ihattaren had een paar geniale passes en werkt gewoon harder dan Pereiro. Ook Sadilek was overal te vinden. Prima ingrepen en voortzettingen op het middenveld.

Negatief vielen Lozano en Rosario op. Die twee zijn het he-le-maal kwijt.
Het schieten op de goal hield ook niet over. Heeft ook met vertrouwen te maken natuurlijk.
Al met al niet geweldig, maar ik ben positiever dan afgelopen weken. Blijf werken, dan komt de vorm vanzelf wel weer terug!

2 maart 2019 om 22:00

Dit vind ik dan weer zo mooi om te lezen, als pereiro hetzelfde had laten zien als ihattaren vandaag, oftewel weinig tot niks was hij er of in de rust weer afgegaan of weer helemaal afgezeken dat ie weer onzichtbaar was. Echt onbegrijpelijk, ik zie toch liever pereiro weer dalijk tegen ajax bijv

2 maart 2019 om 22:07

Nu ben je de heren analytischi van FOX aan het napraten.
De statistieken kunnen best vergelijkbaar zijn, maar Ihattaren doet in ieder geval zijn best. Pereiro gooit er bij tijd en wijlen met de pet naar. Dát vind ik kwalijk. Iedereen mag van mij slecht spelen, maar aan werklust mag het nooit ontbreken. Laat dat nu juist bij Pereiro het grote manko zijn.

2 maart 2019 om 22:08

Ja maar Pereiro is tegen Ajax ook altijd wel dodelijk. In de toppers tegen Ajax en Feyenoord staat hij er altijd wel

2 maart 2019 om 22:39

Tja ihattaren kan wel "leuk meevoetballe " maar heeft (nog) niet het vermogen om uit t niks iets te creeren, ik snap uiteraard dat die jongen 17 is en een mega talent is maar op dit moment zie ik toch liever pereiro

2 maart 2019 om 22:53

Noah, volgens mij willen wij en Mark van Bommel een 10 die leuk kan meevoetballen. Hoge handelingssnelheid, weinig balverlies, gewoon een bal op de juiste snelheid geven en rust aan de bal hebben. Dat heeft Pereiro dus totaal niet en Ihattaren wel.

3 maart 2019 om 08:07

Prime-time
Ik heb dit seizoen al 3x psv tegen Feijenoord gezien, maar vraag me serieus af of Pereiro wel mee heeft gedaan. Zijn naam staat iig wel op het formulier.

Dat beeld van een Pereiro die er in topduels staat is ook wat overdreven. Ook in de CL, dat zijn toch topduels, heb ik nooit gedacht zo die Pereiro die kan er wat van. Zodra het tempo van de wedstrijden omhoog gaat en de tegenstander niet inzakt maar druk zet is Pereiro vaak onzichtbaar.

3 maart 2019 om 11:25

Ik bedoel, pereiro heeft in de laatste 10 wedstrijden tegen feyenoord ajax en az, 8 goals gemaakt en ook vast nog wel een paar assists gegeven, de statistieken liegen niet.

3 maart 2019 om 01:23

Eens met Sneekpsv. Ik vond het zelfs bijna een verademing om vers bloed op het middenveld te zien. Natuurlijk zijn ze nog jong en wellicht wisselvallig maar dit moet eigenlijk iedereen (ook Pereiro) een positieve drive geven om wederom alles te geven en je plek af te blijven dwingen.

3 maart 2019 om 11:21

Het grote verschil op het middeveld is toch echt die sadilek, dat hendrix eruit is scheelt voor het voetbal echt veel. Het toch even anders om met sadilek achter je te spelen als met hendrix en rosario die zo uit vorm is dat ie amper de bal durft te krijgen. Ik wil pereiro nog wel een zien met dit middeveld. Want idereen is nu zo lovend over die ihattaren terwijl als pereiro precirs hetzelfde doet, en miss nog een van die schoten van afstand erin legt dan is hij weer onzichtbaar geweest maar ihattaren speelde goed hou toch op man, ik snap ook dat die jonge 17 is en we allemaal blij zijn met zo'n groot talent, maar we moeten wel objectief blijven hij speelde absoluut niet goed gisteren en ook zeker niet beter dan pereiro normaalgesproken, en dat zelfs zonder hendrix achter hem

Het was wederom niet denderend wat PSV liet zien vandaag. Tweede helft half half gekeken vanwege de wedstrijd van Real.

Sadilek en Ihattaran deden het prima. Steven Bergwijn man van de wedstrijd, en Lozano nog altijd uitvorm helaas. Domste schwalbe van het seizoen is ook weer gemaakt, en dat tegen Excelsior. Wat een niveau. Maar goed, op deze manier is Lozano wel geschorst tegen Nac, en later tegen VVV hoeft die niet te vrezen voor een gele kaart, zodat die weer daarna Ajax uit mist.

Laten we maar op een zakelijke overwinning houden.

2 maart 2019 om 21:44

Lozano heeft als wapen snelheid. Maar speelt vaak op een eiland en met oogkleppen. Gaat altijd voor eigen succes.

Prima basisdebuut van Sadilek en Ihatarren, maar het is onbegrijpelijk dat Rosario maar mag blijven aankloten op het middenveld. Met Guti heb je een alternatief dat veel geld heeft gekost, bekend staat als een begaafde speler, en bovendien international van Mexico is. Hij krijgt echter niet eens één serieuze kans. Het valt niet met elkaar te rijmen.

2 maart 2019 om 21:45

Romero heeft ook veel geld gekost. Snap niet waarom hij weinig minuten maakt. Is kapitaalvernietiging dit.

2 maart 2019 om 21:46

Romero kwakkelt enorm met blessures en zijn concurrent (De Jong) doet het uitstekend, dus dat begrijp ik nog wel. Guti vind ik een ander verhaal

2 maart 2019 om 22:04

Op basis waarvan hebben ze hem gehaald? Hij kwam al met een blessure bij Psv. Vraag me af of Lammers volgend seizoen kansen krijgt. Die is wel balvaster dan Luuk en kan wel een combinatie opzetten.

2 maart 2019 om 22:04

"snap niet waarom hij weinig minuten maakt."

Eerst stapelde hij blessure op blessure. Daarna vond PSV het voor hem nuttiger om een paar keer 45-60 minuten te spelen bij Jong Psv. En toen hij net weer een beetje fit werd, was hij weer ruim een maand weg voor de Copa America onder 20. En daar komt bij dat zijn directe concurrent Luuk de Jong er al 20 in heeft liggen.

Dus wat snap je dan niet?

Wat ergerde ik me aan het tempo zeg. Dit had makkelijk 6-0 kunnen worden. Excelsior leek er ook geen zin in te hebben. Het wisselbeleid van Bommelke was ook bijzonder te noemen....

Hoop dat Van Bommel vaker gaat rouleren. Sadilek heeft vaker bewezen goed mee te kunnen voetballen. Hebben we vandaag ook de nieuwe Affelay gezien? Die gozer kan wel voetballen. Lozano is al maanden ondermaats aan het voetballen.

Excelsior was wel heel zwak zeg... Veel rare momentjes tussen de verdediging van Excelsior en de keeper, onbegrijpelijk dat ze dit bleven doen.

Belangrijke punten, deze lijn doorzetten en hopen dat lozano eens achter zijn oren gaat krabben. Hij is alleen op eigen succes uit.

2 maart 2019 om 21:46

Ja maar dit al maanden zo. Het is toch aan de trainer om hier wat aan te doen en als hij niet luistert, dan maar op de bank neerzetten.

2 maart 2019 om 21:53

Probleem is alleen dat malen in de basis ook dramatisch is. Lozano kan daarnaast ook uit het niets een goal maken zoals tegen Feyenoord. Hopen dat een weekje rust nu met die schorsing hem goed doet. Stuur hem maar een paar dagen op vakantie.

Ihattaren vind ik persoonlijk niet zoveel bijzonders, hij heb wel een aardige traptechniek maar dat is het wel.
Maar Sadilek, daarentegen, dat kan nog een leuk spelertje worden. Die zou ik lekker voorlopig laten staan ipv Hendrix, die stelselmatig laat zien het niveau simpelweg niet aan te kunnen.

Maar hoelang mag Rosario nog blijven aankloten ? Dat hij een basisplaats kreeg onder van Bommel vond ik al absurd maar dat hij zo lang mag door blijven kloten zonder iets te laten zien, is verbazingwekkend. Geef dan Guti een keer een echte kans en kom niet met dat gelul dat hij niet in het systeem past. Dat wist je ook toen PSV hem kocht, had dat toen dan tegengehouden.

2 maart 2019 om 21:56

Guti was de eerste 2 wedstrijden leuk maar daarna heeft hij ook niks laten zien. Komt niet in de bal en geeft bijna elke bal blind op lozano. Dat het bij Rosario niet loopt ben ik met je eens maar vind Guti niet perse een verbetering.

2 maart 2019 om 22:05

Op dit moment is alles een verbetering t.o.v. Rosario.
Ik bedoel, slechter dan Rosario kan het niet lijk me zo. Geef dan lekker die Guti een paar wedstrijden het vertrouwen en niet hier en daar af en toe een paar speelminuten.

2 maart 2019 om 22:27

Dat is jou mening en dat mag. Ik vind Rosario beter als Guti op dit moment. Mocht Hendrix weer beschikbaar zijn had ik met ihataren Hendrix en sadilek gespeeld in wedstrijden tegen “de kleintjes” tegen de wat betere teams had ik dan Rosario erbij gezet i.p.v. sadilek.

2 maart 2019 om 22:07

"ihattaren vind ik persoonlijk niet zoveel bijzonders, hij heb wel een aardige traptechniek maar dat is het wel."

Hij is drie weken geleden 17 jaar oud geworden en doet nu al vlekkeloos mee bij PSV 1. Dat op zich vind ik al best bijzonder.

2 maart 2019 om 22:17

Je moet niet kijken naar hoe oud iemand is. Als je puur op zijn spel let is het niet veel bijzonders, hij heb geen kans gecreëerd etc en laat dat nou net zijn taak zijn voor die positie.
We gaan nu spelers groter maken dan ze zijn, werd dat eerst bij Rosario gedaan is nu deze jongen aan de beurt. Bij Rosario zien we uiteindelijk toch dat hij er niet veel van kan dus gaan we maar op zoek naar een ander om de hemel in de prijzen.

3 maart 2019 om 01:08

Want vinicius jr. is ook geen nega talent want die moet nog veel leren...?

Weinig overtuigende overwinning, gegeven de extreem zwakke tegenstand vandaag. PSV heeft al een minder doelsaldo en dan is 0-2 niet genoeg.

2 maart 2019 om 23:28

Feitelijk doet doelsaldo er niet zoveel toe als we negen wedstrijden winnen en een keer gelijkspelen hè?

3 maart 2019 om 10:48

Het huidige psv gaat niet 9x winnen en 1x gelijkspelen. Daar ben ik vrij zeker van na gisteren. Het constante te gewisseld op het middenveld zorgt voor onrust. In maart heeft hij zijn middenveld nog steeds niet op orde. Tegen Excelsior kom je hiermee weg maar feit blijft dat psv alleen tegen fortuna thuis overtuigd heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

50 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 6 0 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
Laatste voetbalnieuws

Bergwijn speelt cruciale rol voor Tottenham; Milan maakt supercomeback

Tottenham Hotspur heeft zich donderdagavond geplaatst voor de laatste 32 van de Europa League. De manschappen van manager José Mourinho oogden niet scherp tegen LASK Linz, maar hadden genoeg aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren