Mark van Bommel gooit middenveld om; dreun voor Erick Gutiérrez

Zaterdag, 2 maart 2019 om

Mark van Bommel heeft zaterdagavond enkele opvallende wijzigingen doorgevoerd in de basiself van PSV voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. De oefenmeester van de Eindhovenaren kiest op het middenveld voor Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek, hetgeen ten koste gaat van Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Begrijp jij dat Erick Gutiérrez opnieuw is gepasseerd door Mark van Bommel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door burdym)

Van Bommel werkt hele dagen met die jongens. Ik neem aan dat hij wel de goede inschatting kan maken wie er moet spelen.

2 maart 2019 om 19:04

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Wat wel opvalt is dat hij liever Hendrix en Rosario altijd laat staan en niet veel met Pereiro en Guti heeft. Het is niet zo dat van Bommel een racist is of iets dergelijks, maar ik vind het niet echt eerlijk. Rosario en Hendrix mogen veel meer fouten maken in vergelijking met Guti en Gaston. Erg frustrerend lijkt me dit voor die twee.

2 maart 2019 om 19:11

Pereiro is gewoon een alles of niets speler, daarom snap ik Van Bommel wel. Pereiro die werkt er ook niet voor als het minder gaat. Iets wat die andere twee nog wel doen.

2 maart 2019 om 19:13

In de selectie is er simpelweg ook meer concurrentie voor Gaston en Guti. Rosario is eigenlijk de enige fysiek sterke middenvelder, en voor de plek van Hendrix heb je alleen Sadilek.
Voor de meer aanvallende rol op het middenveld heb je Guti, Gaston, Ihattaren en eventueel Mauro of zelfs Bergwijn.

Zolang je met een zelfde rolverdeling op het middenveld blijft spelen dan is er simpelweg weinig mogelijk qua wissels.

2 maart 2019 om 19:21

Wat heeft dit überhaupt met racisme te maken?

2 maart 2019 om 19:25

Tsja dat vroeg ik me ook al af. Raakt kant noch wal.

2 maart 2019 om 19:40

Van Bommel heeft misschien niets met het Latijns-Amerikaanse ras? (als dat uberhaupt al een apart ras is, dat weet ik niet).

2 maart 2019 om 19:50

Voor de plek van Hendrix heb je toch ook gewoon Guti? Toen hij die paar wedstrijden op 10 speelde dacht ik al dat hij veel beter op links half zou spelen. Veel meer een man die hard werkt en met lange passes het spel verdeelt dan een 10 die diepgaat en steekpassjes geeft.

2 maart 2019 om 20:02

Dan weet je niet wat voor speler Guti is. Zijn zwakte is verdedigen en het feit dat hij veel risico’s neemt in balbezit. Dat is dus totaal niet wat Hendrix doet.

2 maart 2019 om 19:52

Al vind ik dat ie het dan wel beter mag uitleggen aan ons voetbalsupporters. Met de motivering "met hem hebben we denk ik een grotere kans 3 punten te halen" kan ik niet zoveel. Wat heeft de doorslag gegeven om voor deze wedstrijd voor Sadilek en Ihattaren te kiezen? Daar is vast een een hele logische verklaring voor.

En vast blijven houden aan Rosario?
Juist hij was de zwakste schakel op het middenveld. Wel goed dat van Bommel ingrijpt op het middenveld. Dat werd hoog tijd!
Voor Guti inderdaad een hard gelag , maar je kunt ook niet zeggen dat hij nu zo geweldig gepresteerd heeft die keren dat hij mocht beginnen.

Voor Ihattaren wordt het wel een vuurdoop. Ben benieuwd of hij de hoge verwachtingen nu al kan waarmaken.

2 maart 2019 om 19:06

Maar misschien is Rosario in combinatie met sadilek en ihataren wel een goede combinatie. We weten het pas na de wedstrijd. Voor nu is het speculeren.

2 maart 2019 om 19:14

Dan hoop ik maar dat van Bommel een goed gesprek heeft gehad met Rosario, want veel pit zat er niet meer in de laatste weken.

2 maart 2019 om 19:24

Maar zou dat niet te maken hebben met hoe de rest speelt? Niemand leek er zin in te hebben. Ik hoop dat ze met zijn drieën gaan vlammen vanavond.

2 maart 2019 om 19:19

Helemaal mee eens. De eerste die ik zou wisselen is Rosario. Die speelt al sinds paar wedstrijden voor de winterstop al verstoppertje.

2 maart 2019 om 19:44

Ik denk dat Rosario nu speelt omdat Hendrix er niet bij is. Volgende week zal Hendrix wel weer spelen....

Mark wat ben je aan het doen. Je gaat ten onder aan je eigen eigenwijsheid op deze manier.

2 maart 2019 om 21:13

Ik ben best wel eens kritisch op Mark van Bommel. Zn theater en zn eigenwijzigheid bij persconferenties. Maar hij heeft de guts om de jeugd een kans te geven, dat is super!

Waarom? Ik had Hendrix laten staan en Guti op de plaats van Rosario gezet, Ihattaren voor Pereiro. Maar hij werkt ermee en hij zal t wel weten.. hoop ik

2 maart 2019 om 19:07

Ff lezen zou beter zijn. Hendrix is er niet vanwege privé omstandigheden. Staat letterlijk in de tekst.

2 maart 2019 om 19:20

Oeps in de vlugheid overheen gelezen, my bad.

2 maart 2019 om 19:22

Volgens mij net vader geworden

2 maart 2019 om 19:25

Kan gebeuren. Hoop alleen dat het niet ernstig is. Is geloof ik van de week net vader weer geworden.

Sadilek voor Hendrix is wel een logische keuze, dat is namelijk ook een echt verdedigend ingestelde middenvelder waar Rosario en Guti dat beiden niet. Dan is de keuze of Guti voor Rosario, die een mindere periode heeft of het vertrouwen een keer geven aan Ihattaren en dan moet dan ten koste gaan van Pereiro. Ook dat vind ik niet echt een gekke keuze, Guti heeft al meerdere kansen gehad in de basis, Ihattaren niet.

Ik vind het wel mooi dat Van Bommel echt kijkt naar wie het best speelt en niet wie een grote aankoop is. Sadilek doet het blijkbaar beter dan Guti momenteel dus dan krijgt hij een kans. Guti's tijd komt nog wel, hij moet er gewoon voor zorgen dat hij presteert dan geeft Van Bommel hem waarschijnlijk ook nog kansen.

2 maart 2019 om 20:46

Toch raar dat hij dan altijd voor de zelfde 11 kiest, volgens mij kijkt hij helemaal niet wie er goed speelt en welke tegenstander het is (hij zegt zelf van wel) of zijn alle tegenstanders dit jaar het zelfde? #not #gewooneigenwijs

Opzich goed toch had ik rosario omgeruild voor Guti!

Maarja wie ben ik

2 maart 2019 om 19:17

Ik had dat ook gedaan als Hendrix kon spelen. Maar om het hele middenveld om te gooien is te veel van het goede. De zwakte van Guti is toch wel zijn risico’s in balbezit en zijn verdedigen. Daarvoor moet zekerheid ingebouwd worden. Dan lijkt het me niet ideaal om Sadilek daarmee op te zadelen direct.

En Rosario mag wel blijven staan ? Die is wel heel erg geil op jonkies.
Nou vond ik Rosario nooit veel bijzonders maar de laatste weken/maanden is het zeer bedroevend, haal hem dan eruit geef Guti een keer een echte kans.
Dit slaat natuurlijk nergens op.

2 maart 2019 om 19:20

Van Bommel ziet ze elke dag trainen en stelt echt wel zijn sterkste opstelling in het veld. Bovendien is Itaharren een toptalent. Wees er gewoon trots op dat een 17 jarige basis kan spelen. Als hij een Ajacied was zou hij de next Johan Cruijff oid zijn.

2 maart 2019 om 19:29

Halen we toch weer Ajax erbij, mooi is dat. Maar ik denk dat iedere PSV'er blij is dat Ihattaren de kans krijgt, is inderdaad een gigantisch talent. Ik zie alleen niemand hier die krietiek op hem heeft, of de keuze om hem te laten spelen, dus eigenlijk snap ik je hele reactie buiten de eerste zin niet echt.

2 maart 2019 om 19:45

@usofdude Niet dat alleen. Als dit Ajax zou zijn, zou guti bestempeld worden als miskoop.

2 maart 2019 om 21:53

Hij zegt geeft Guti een kans en hij geeft aan dat v. Bommel geilt op jonkies. In mijn reactie geef ik aan dat v. Bommel andere spelers gewoon beter vindt op zijn punt over Guti. En dat het juist goed is dat Itaharen speelt en dat dit niet geilen is op jonkies maar omdat het een toptalent is. Mijn punt mbt Ajax is dat men het daar erg goed vindt als een tiener speelt en dat ze zon speler de hemel inprijzen. Misschien moet Raubath juist blij zijn dat v. Bommel zon speler opstelt.

deze Guti situatie is wel een beetje kapitaalsvernietiging aan het worden. hij rijgt amper een serieuze kans en va wat ik begrepen heb heeft hij PSV 8 miljoen gekost

2 maart 2019 om 19:21

Misschien is Guti gewoon niet goed genoeg? V. Bommel ziet ze elke dag op de training

2 maart 2019 om 19:25

Guti komt een beetje over als een mooi weer voetballer. Je gaat met hem de oorlog niet winnen.
Dat het kapitaalvernietiging is klopt wel (romero 10 miljoen schijnt ook nog ergens rond te lopen), maar uiteindelijk moeten de spelers die het beste presteren speeltijd krijgen. Niet degene die het meest gekost hebben. Je kunt dan wel zeggen dat het aankoopbeleid ongelukkig uitpakt.

2 maart 2019 om 21:24

@sneekpsv

ik ben het wel gedeeltelijk met je eens maar het is een moeilijke situatie. aan de ene kant moet je als coach idd onafhankelijk zijn en jongens opstellen die jij wilt opstellen maar aan de andere kant heb je ook te maken met je club die veel geld heeft gestoken in een speler .

de transferwaarde van Guti en Romero zijn flink aan het afnemen en dat is bij elkaar een slordige 18 miljoen euro. moet je dan toch niet proberen nog iets van deze spelers te maken?

2 maart 2019 om 21:54

Of je geeft Ihataren veel speelminuten zodat hij zich als toptalent stormachtig kan ontwikkelen waarbij je hem misschien eens verkoopt voor de hoofdprijs.

Ihattaren lijkt me wel een jongen die goed op kunstgras uit de voeten kan en misschien er nog zelfs graag op speelt ook nog. Dus snap de keuze voor Ihattaren wel. Jammer dat Guti niet speelt ipv Sadilek

Hij heeft dus hendrix er niet buiten gezet. Zou me benieuwen of hij dat nog een keer aandurft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

50 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 7 0 0 1
2018/2019 PSV 29 1 3 0
2017/2018 PSV 33 2 7 0
2016/2017 PSV 19 1 0 0
2015/2016 PSV 26 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Discussie bij FOX Sports na ‘slecht interview’ met PSV-aanvoerder Rosario

PSV zal de wedstrijd tegen FC Utrecht snel willen vergeten. Voor het eerst in de historie van de Eredivisie incasseerden de Eindhovenaren twee directe rode kaarten in een wedstrijd: Nick Viergever...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren