‘Er wordt vaak naar gevraagd en een rentree bij Ajax blijft altijd een optie’

Zaterdag, 2 maart 2019 om

Jan Vertonghen maakte in het verleden drie jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en de verdediger speelde vervolgens, onderbroken door een seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk, zes jaar in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In 2012 volgde een vertrek naar het Engelse Tottenham Hotspur en de inmiddels 31-jarige Belg is nog altijd actief in Londen.

Vertonghen werd de afgelopen jaren echter ook meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA en de Rode Duivel houdt de deur voor Ajax nog altijd open: “Er wordt vaak naar gevraagd hoe het zit. Het hangt echter van zoveel factoren af”, vertelt de verdediger, die zaterdagmiddag de beladen derby tegen Arsenal speelt, in gesprek met Ziggo Sport.

“Fitheid, waar heb ik zelf zin in, wat wil de club met mij… Maar het zal altijd een optie blijven”, vervolgt Vertonghen zijn verhaal. De 110-voudig international van de Belgische nationale ploeg ligt nog tot medio 2020 vast bij Tottenham, nadat de club in december van het afgelopen jaar een optie in zijn huidige verbintenis lichtte.

Ajax pikte afgelopen zomer ook Daley Blind en Dusan Tadic op in de Premier League en Wim Kieft hoopt op zijn beurt dat iets soortgelijks mogelijk is met Vertonghen: “Dat zijn aanwinsten voor het Nederlands voetbal. Jan moet het zelf bepalen, maar ik zou het toejuichen”, is de voormalige aanvaller van de Amsterdammers duidelijk.


Poll

Denk jij dat Jan Vertonghen in de toekomst nog terug zal keren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Als vervanger van Matthijs zou dit echt geweldig zijn natuurlijk !

2 maart 2019 om 14:10

Vertonghen is echter wel een Lcv. Mocht hij komen dan zal Magallan de vervanger zijn van De Ligt en Vertongen op de plek Blind. Blind zal dan opschuiven naar de plek van Frenkie.

2 maart 2019 om 14:19

Het is onmogelijk om De Ligt zelf te vervangen. Ze moeten het vertrek van De Ligt zo goed mogelijk proberen op te vangen door twee spelers te halen voor centraal in de verdediging. En wat mij betreft haalt Ajax dan zowel Vertonghen als Fosu Mensah terug. Dan heeft Ajax het vertrek van De Ligt goed opgevangen.
Blind kan dan opschuiven naar het middenveld.

2 maart 2019 om 14:24

De Ligt voor Vertonghen is een goede vervanging.

2 maart 2019 om 14:26

Bij Ajax zullen de beste spelers altijd blijven vertrekken, en die zullen zelden vervangen worden door even goede spelers en dat geeft ook helemaal niet. Dat is onze rol als Ajax zijnde nou eenmaal. Met Jantje zou je echt wel heel sterk reageren op het vertrek van De Ligt.

2 maart 2019 om 16:55

Ik droom hier stiekem al heel het seizoen van. Mocht Matthijs verkocht worden voor een vergelijkbaar bedrag als Frenkie dan zou ik deze zomer alles op alles gooien op het terughalen van zowel Vertonghen als Alderweireld. Dan heb je in één klap het beste centrum van de Premier League van twee seizoenen geleden en kan je nog flink wat jaartjes vooruit met Blind op het middenveld.

Zou mooi zijn voor Ajax als hij deze zomer als vervanger van De Ligt kan worden binnengehaald.

2 maart 2019 om 14:12

Denk je serieus dat hij deze zomer al haalbaar is? Wtf jonge

2 maart 2019 om 14:16

Why not? Ajax heeft Blind en Tadic toch ook binnengehaald?

2 maart 2019 om 14:23

Eerlijk gezegd dacht ik dat het niet mogelijk zou zijn deze zomer. Echter na dit interview lijkt me wel duidelijk dat je gek bent als je het niet probeert.

2 maart 2019 om 14:35

Bij een Alderweireld hoor je gewoon dat hij nog een aantal jaar in een topcompetitie wil spelen, maar Vertonghen flirt heel openlijk met Ajax. Wie niet waagt...

2 maart 2019 om 14:46

@Angelo77 zelfs een blinde ziet een wereld van verschil tussen de situatie van Vertonghen en de situatie waar Blind en Tadic in zaten.

2 maart 2019 om 15:03

Vertonghen is 1 van de beste spelers van de PL, dat is wel iets anders dan tadic

2 maart 2019 om 15:36

Wat een onzin. Tadic was basisspeler bij Southampton, kon daar verlengen en had aanbiedingen van andere clubs in de PL. Vertonghen is 1,5 jaar ouder, tel daar het jaar dat we verder zijn bij op. Ja hij zal andere opties hebben en meer kunnen verdienen en misschien daar de voorkeur aan geven. Maar het verschil met de situatie met Tadic is zeer overzichtelijk. Komt bij dat hij een huis in Amsterdam heeft, een vriendin uit Amsterdam heeft, iedereen jaar wel 3x roept dat hij ooit zou willen terugkeren ... we moeten niet doen of het een aardverschuiving is als hij volgend jaar bij Ajax speelt. Overmars zal nu gewoon moeten bellen met een interessant verhaal en ik zie het best gebeuren. Dat Tadic kwam was in mijn ogen meer een wereldwonder.

2 maart 2019 om 15:41

Denk dat Ajax afhankelijk is van de vraagprijs. Maar als Spurs 50 mln zouden vragen (zal niet gebeuren) dan kan Ajax dat tegenwoordig ook gewoon betalen. Dus als Vertongen zou willen ligt het verder helemaal aan Ajax. Alleen zo’n speler zal je waarschijnlijk niet meer verkopen waardoor je zijn aankoopsom wel moet afschrijven.

2 maart 2019 om 15:50

Je gaat toch geen 50 miljoen voor een verdediger van 31 betalen, gekkenhuis.

2 maart 2019 om 16:05

Idd bijna 32 en dan nog een belachelijke prijs.

2 maart 2019 om 18:40

Als Ajax slim is wachten ze een seizoen en halen ze zowel Alderweireld als Vertonghen transfervrij op. Ondanks dat Vertonghen bijna 32 is, kan die sowieso nog wel een jaar of 2/3 mee op het hoogste niveau. Mits die fit blijft natuurlijk. Dus Vertonghen op zijn 33e binnen halen is ook echt geen probleem. Dan kan die wellicht nog 2/3 jaar bij Ajax in de basis staan.

Ik zie de Ligt ook wel bij Tottenham spelen dus wie weet wat er mogelijk is ....

2 maart 2019 om 13:58

ehh nee de Ligt moet gewoon direct naar een topclub.

2 maart 2019 om 14:14

Spurs kan De Ligt niet betalen, dus die vlieger gaat niet op

2 maart 2019 om 15:37

Ik denk eigenlijk dat Spurs hem juist kunnen betalen omdat ze afgelopen zomer niks uitgegeven hebben. Maar aan De Ligt hangt er nu een prijskaartje wat voor elke club zal betekenen dat hij een van de forse investeringen wordt deze zomer. Hij zal dan denk ik naar een club gaan die het hardst een jonge CB nodig heeft en dan kom ik vrij snel bij Juve uit. Maar we gaan het meemaken.

Maar denken ajaxcieden serieus dat Vertonghen haalbaar is..? Want dan moeten de supporters toch weer even wakker worden, Vertonghen is een speler die zwaar boven het salaris plafond ligt en daarnaast zal hij nu en waarschijnlijk de aankomende 3 jaar toch helemaal niet naar NL willen? Ik snap dat de supporters denken dat als ze bedragen van rond de 75 miljoen ontvangen ze ook spelers kunnen aantrekken van clubs die voor het zelfde geld spelers verkopen, maar zo ligt het toch echt niet. Daarnaast word ik er toch een beetje moe van om De hele tijd aantehoren bij spelers als Suarez Vertonghen enzovoort, dat ajaxcieden( trouwens niet alle maar de meeste onder deze post) denken dat zij binnen een paar jaar terug naar Ajax gaan!

2 maart 2019 om 14:03

Volgensmij betaald Spurs geen hele hoge salarissen dus dat is het probleem niet. En Suarez, Verthongen en bijvoorbeeld Alderweireld hebben allemaal gezegd dat ze wel eens terug willen keren ze zijn nu alle drie 30+ en Overmars heeft al aangegeven dat ze alleen oude spelers halen die nog waarde hebben. Dus zo raar is het allemaal niet toch ?

2 maart 2019 om 14:09

Hij verdient 5 miljoen per jaar, je hebt geen idee waar je het over hebt. Hij geeft toch zelf aan dat hij het wel ziet zitten, kan je je wel aanstellen dat je zo moe wordt maar het wordt niet verzonnen 😉.

2 maart 2019 om 14:18

Vertonghen is een speler die niet gaat inleveren om bij Ajax te spelen, daarnaast geeft hij aan dat hij t ziet zitten maar dat betekent niet dat hij gelijk naar Ajax komt. Daarnaast weet ik niet of Ajax naar spelers een salaris van dik 5 misschien wel meer miljoen zou willen geven want dit heeft gevolgen op het hele salaris beleid.. daarom lijkt het nogal onrealistisch

2 maart 2019 om 14:20

Maar wie zegt dat hij niet wilt inleveren? Hij heeft meermaals aangegeven Amsterdam als een tweede huis te zien en daar enorm gelukkig te zijn wanneer hij daar met zijn partner komt. Daarnaast heeft hij regelmatig aangegeven nog warme gevoelens voor de club te hebben en er graag eens terug te keren. Ik zie het niet direct gebeuren, maar als hij inderdaad die gevoelens nog heeft zal hij vast willen inleveren. Geluk is na je dertigste zoveel meer waard dan wat extra geld. Helemaal als je zijn salaris al jarenlang binnenharkt.

2 maart 2019 om 14:25

Vertonghen hoeft in zijn laatste jaar niks in te leveren want dat kan Ajax opvangen met een bonus. Vertonghen ligt namelijk nog maar 1 jaar vast bij Spurs. Het eerste jaar kan dus overeenkomen met zijn huidige salaris. De overige jaren zal hij uiteraard minder verdienen dan bij Spurs, maar heeft die wel weer een mooi 4 jarig contract.

Overigens zijn er meer redenen dan alleen maar geld. Er zijn zat spelers die naar China konden, maar toch nog enkele jaren in Nederland wilde voetballen.

2 maart 2019 om 15:03

@tactiek, Vertonghen heeft, zo heb ik gehoord, nog een huis in Amsterdam. Zijn kinderen zijn Nederlanders en hij heeft ooit gezegd dat als ze moeten kiezen tussen België en Nederland (elftal) hij het prima zou vinden als ze voor Nederland zouden kiezen. Daarnaast zegt hij steeds dat hij alleen terug komt als hij nog een toegevoegde waarde zal hebben voor Ajax. Hij lijkt me ook geen persoon voor wie geld het allerbelangrijkste is in de wereld. Ergo, ik denk niet dat hij voor China of de zandbak zal kiezen.

2 maart 2019 om 15:42

Ach vorig jaar zeiden we (inclusief ikzelf) bij de eerste geruchten dat het totaal ondenkbaar was dat Tadic voor Ajax zou kiezen. Veel te goed, veel te duur, veel te veel betere opties. We vielen over elkaar heen om Ajax en overmars van grootheidswaanzin te betichten. Een maand later had hij getekend. Ajax heeft financieel de mogelijkheden, doet goed mee in de champions league. Nederland is een geweldig land om te leven. Zo onaantrekkelijk is het misschien niet, zeker niet voor iemand die 10 jaar bij de club rondliep en van Amsterdam houdt.

2 maart 2019 om 18:43

Hij zal bij een contract na 2020 ook echt niet meer gaan verdienen. En tevens is die 5.5 miljoen bruto. Daar gaat nog een shitload aan belasting vanaf maar met premies en al erbij zal het salaris rond de 3/4 miljoen netto liggen per jaar. Als Ajax gewoon een mooi teken bedrag regelt (na bij de 4/5 miljoen) dan komt Vertonghen gewoon voor 1m netto voetballen bij Ajax hoor.

2 maart 2019 om 14:15

Misschien zelf even wakker worden. Dit komt nota bene uit de mond van Vertonghen zelf. En als je moe word van Ajacieden kun je beter wegblijven uit de topics aangezien we zullen blijven praten over Ajacieden als Vertonghen en Suarez.

On: Mooie woorden van Vertonghen. Zou geweldig zijn als opvolger van De Ligt, misschien ook Suarez polsen voor een terugkeer .

2 maart 2019 om 14:23

Tuurlijk zeggen ze dat ze de club mooi vinden en dat ze wel een terugkeer zouden zien zitten..maar dat betekend nog lang niet dat ze ook daadwerkelijk terug keren. de enige die dit echt doen zijn Nederlandse spelers die ook echt op het Ajax niveau zitten zoals, Blind en Huntelaar en ook willen inleveren en clubliefde hebben. Dus ik vind het beeld dat jullie hebben dat ze allemaal maar terug willen keren na zon interviewtje en dat het ook echt kan gebeuren nogal naïef. Zo zou ik ook graag pelle uit China terug willen zien keren nadat hij zijn liefde voor de club heeft toegegeven, en meeleeft met de club. Maar weet ik wel dat het nogal onrealistisch is om dit te denken!😉

2 maart 2019 om 14:26

Maar een RvP is natuurlijk een ander verhaal he?

2 maart 2019 om 14:34

Verschil is dat Pelle een Italiaan is die weinig met Feyenoord heeft behalve een paar leuke jaren. Jantje kwam op jonge leeftijd al naar Ajax en zegt tegen iedereen die het horen wilt dat Amsterdam zijn thuis is en altijd zal blijven.

Ik vind het eerder naïef om te denken dat iedereen alleen maar aan geld denkt. Vertonghen heeft in zijn prof carrière maar voor twee clubs gespeeld en zou aanzienlijk meer geld verdiend kunnen hebben wanneer hij regelmatig een nieuwe club gezocht zou hebben met bijvoorbeeld een Raiola.

2 maart 2019 om 15:18

Tadic verdient 3.5 miljoen dus zwaar boven het salarisplafond lijkt me wat overdreven. Als je moe wordt van die dingen te lezen kun je uit tactische overwegingen besluiten te stoppen met ze te lezen.

Die sloopt de hele eredivisie weer als ie terugkomt (mits het niet te lang duurt). Zou mooi zijn

Vertonghen voelt zich een halve Nederlander en heeft een Nederlandse vriendin en heeft aangegeven na het voetbal rond Amsterdam te gaan wonen.

2 maart 2019 om 15:44

Volgens mij heeft hij nog steeds een huis in Amsterdam..

Als Ajax slim is halen ze komende zomer Fosu Mensah, Vertonghen, Felipe Luis en Redan terug naar Ajax.
En dan een jaartje daarna Cillessen, Alderweireld, Vermaelen en Suarez terughalen naar Ajax. En een jaar daarna Eriksen weer terughalen. Op die manier kan Ajax gaan werken naar structureel spelen en presteren in de CL.
Ajax krijgt de komende jaren toch meer dan genoeg geld binnen na verkoop van Onana, Mazraoui, De Ligt, Tagliafico, Ziyech, Vd.Beek, Frenkie De Jong, Neres en Dolberg waardoor het in ieder geval financieel mogelijk is zulke spelers terug te halen.

2 maart 2019 om 15:06

Ja, en zo de eigen jeugd in de weg zitten waardoor er minder doorstroom komt, minder talenten doorbreken, minder verkocht wordt, minder geld binnenkomt en ze voorlopig die CL wel kunnen schudden.

2 maart 2019 om 15:10

Maak je daar maar niet gerust over. Het is juist belangrijk dat die jeugdige spelers met internationaal ervaren spelers samen spelen. De balans in de selectie is dit jaar ook beter op orde en je ziet gelijk dat de prestaties daardoor beter worden en bovendien krijgen nog genoeg spelers uit de eigen opleiding de kans. Voor aankomende talenten als Kotarski, Dest, Botman, Gravenbergh, Traore, enzovoorts is het ook belangrijk dat ze steun krijgen van oudere ervaren spelers die hun ook belangrijke dingen kunnen bijleren.

2 maart 2019 om 15:56

Heel mooi scenario! Zou Ajax eigenlijks contractueel moeten vastleggen na je 30ste terugkomen.. (met de topspelers uiteraard)Kunnen de talenten van nu en toen elkaar afwisselen zodat we een sterk Ajax houden

Waarom niet? Hij heeft dan naar een contract voor 1 seizoen nog hé, denk én hoop dat The Spurs geen giga bedrag voor hem vragen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

706 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 6 0 1 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 22 1 4 1
2017/2018 Tottenham Hotspur 36 0 4 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 33 0 5 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 0 5 0

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren