Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Den Bosch laat eigen Vliert links liggen: ‘Ik wil niet nog meer blessures’

Laatste update:

FC Den Bosch is bezig aan een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste weken zit er echter wat zand in de motor bij de Brabantse club. Trainer Wil Boessen kent veel personele problemen en dat komt volgens de coach door de slechte grasmat in De Vliert. Daarom is hij met zijn ploeg voor de trainingen uitgeweken naar een amateurclub in Sint-Michielsgestel. "De jongens bevalt het hier goed, ze hebben geen last, dus dat is prima", vertelt Boessen voor de camera van Omroep Brabant.

De 54-jarige trainer vindt het kunstgrasveld in De Vliert veel te hard. Inmiddels heeft de KNVB geoordeeld dat er volgend seizoen niet meer op het veld gevoetbald mag worden. In Den Bosch is men voor het komende voetbaljaar bezig met gewoon gras. Boessen gaat daar echter niet op wachten en verkast voor zijn trainingen naar Sint-Michielsgestel. "We gaan op termijn wel weer in De Vliert trainen, dat is onze thuisbasis. Maar nu moeten we even pas op de plaats maken en zorgen dat de blessures die er zijn zo snel mogelijk herstellen en dat de pijntjes die er zijn op dit veld vermeden worden."

Den Bosch stond een tijdje bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar is koploper FC Twente inmiddels uit het zich verloren. Boessen richt zich met zijn ploeg dan ook op de play-offs aan het einde van dit seizoen, maar kan geen blessures gebruiken. "Ik wil niet nog meer blessures in mijn selectie. Het heeft geen zin dat we in de aanloop naar de play-offs spelers twee maanden moeten missen", vervolgt de trainer. In de tussentijd werd er in De Vliert hard gewerkt aan de mat. "Onze mensen doen er alles aan om er nog iets goeds van te maken."

De laatste weken gaat het dus iets minder met de Bosschenaren, die momenteel derde staan. Aanvoerder Danny Verbeek heeft vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "Het liefst hadden we die serie met overwinningen doorgetrokken en werden we fluitend kampioen. Maar de titel is voor ons niet meer realistisch. Het is gewoon een mindere fase", weet de middenvelder, die promotie nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. "Het zou gek zijn als ik er zelf geen goed gevoel over had. Dan kan ik net zo goed thuisblijven", sluit Verbeek af.

Denk jij dat FC Den Bosch volgend seizoen in de Eredivisie actief is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Den Bosch in goede doen kan het clubs zoals de Graafschap en VVV knap lastig maken dus zie ze heus wel promoveren met beetje mazzel.

26 februari 2019 om 15:52

De graafschap zeker maar een VVV komt denk ik niet eens in de buurt van een nacompetitie

26 februari 2019 om 17:14

Ze hebben ook al van twente gewonnen dus alles is mogelijk als ze weer terug in vorm zijn

28 februari 2019 om 16:30

Dat denk ik dus niet, den Bosch heeft een half jaar ver boven haar stand gevoetbald! Kwalitatief gezien vind ik ze hooguit subtopper/bovenin middenmoot

Je let even niet op en je staat ineens 11 punten van de kop. Laatste 5 wedstrijden maar 2 punten gepakt is ook wel heel erg weinig vanaf de koppositie.

En dan zijn er nog steeds mensen die beweren dat er niets mis is met kunstgras. Zo snel mogelijk overal verwijderen die plastic rommel.

26 februari 2019 om 17:39

Mooi kortzichtige reactie. De ene kunstgrasmat is de andere niet hã¨. De mat in De Vliert ligt er in de zomer voor het zesde jaar en is waarschijnlijk gewoon af. Ook met gewoon gras heb je klotenmatten, of ben je dat ding in Den Haag vergeten?

26 februari 2019 om 17:46

Wat dacht je van de velden van Utrecht, Willem II, Heracles vroeger of bij tijd en wijlen jullie laken? Ik hou een voorkeur voor echt gras, maar ik heb liever kunstgras dan een grasveld waar je je enkels breekt als je er alleen al naar kijkt.

26 februari 2019 om 19:24

ADO gaat ergens in de toekomst inderdaad spelen op normaal gras, tot op heden is het gewoon kunstgras hoor!

26 februari 2019 om 19:30

Nee hoor. Voetbal op een knollenveld lijkt nog altijd meer o voetbal dan dat spelletje op kunstgras... Dat is een totaal andere sport... Weg met dat plastic!

26 februari 2019 om 19:33

Ik niet. Ik heb liever een grote knollentuin waar je alles afscheurt dan een nep plastic warm veld waar ik ook alles afscheur.

26 februari 2019 om 19:21

Ikzelf vind er niets mis met kunstgras. Ik vind wel wat mis met al die allerheiligste die onder ieder artikel over kunstgras of over een club spelend met kunstgras, of een speler/trainer van een club die op kunstgras speelt komen er wel een of twee van die kortzichtige supporters van een club met belachelijke financiën en die komen even vertellen hoe en wat. Rot toch op, op gras worden ook flinke blessures gemaakt en ook op gras ben je weer afhankelijk van andere zaken wil je het een beetje goed erbij hebben staan. Wees gewoon open, in plaats van dit zwart wit voetbalpolitiek correcte gelul!

26 februari 2019 om 19:35

Kunstgras is drama, geen voetbal en slecht voor de fysieke gesteldheid van explosieve spelers. Je moet anders lopen op plastic, omdat je, zeker op iets oudere leeftijd, anders je enkels, knieën en rug aan gort loopt. En omdat fysiek en explosiviteit vandaag de dag doorslaggevend is in het topvoetbal, komen we nóg verder achter te liggen op de rest van Europa.... Plastic is drama

26 februari 2019 om 19:37

Voetbal hoort gewoon te worden gespeeld op gras en niet op plastic. Het is competitievervalsing, als je dat niet toe kan geven, ben je niet serieus te nemen.

In sommige landen is er een goede reden voor kunstgras, maar hier niet. Tuurlijk krijg je dan slechte velden, maar dat is nog steeds beter dan die plastic rommel.

Financiën als argument... voor amateurclubs, eens. Maar voor profclubs? Als jij het niet kan betalen om een fatsoenlijke selectie samen te stellen en een natuurgrasveld te onderhouden, misschien hoor je dan niet thuis in de Eredivisie of Kkd?

Voor amateurs is het echt een prachtige oplossing. Alleen dat soort clubs horen niet in de Eredivisie en ook niet in de Kkd.

Mooi dan Den Bosch overgaat naar echt gras gaat. We zijn weer een profclub rijker!

misschien een gekke vraag, maar hoe kan dat kunstgrasveld opeens te hard zijn? liggen alle sprieten ineens volledig plat of iets? of is de ondergrond (neem aan zand) zodanig aangestampt dat het betonachtig inmiddels begint aan te voelen? Ben hier oprecht benieuwd naar, want heb dit eigenlijk nog nooit gelezen of gehoord. Kunstgraskenners hier op het forum wellicht?

26 februari 2019 om 16:11

Is gewoon rotzooi, er is niemand expert op dit gebied. Afschaffen en klaar. Ten Cate heeft genoeg ellende veroorzaakt met deze lobby.

26 februari 2019 om 16:16

En toch is kunstgras voor amateurclubs echt wel een uitkomst. Zo heb je altijd een veld tot de beschikking waar tenminste op gevoetbald kan worden. En het veld is een stuk vlakker dan sommige hobbelbelden die je vaak ziet.

26 februari 2019 om 17:04

Voor vooral de lagere amateurs is het zeker een uitkomst, want daar lagen echt knollevelden.

26 februari 2019 om 17:12

Ik voetbal nog liever op knollevelden dan kunstgras. Ik wil het echte voetbal gevoel hebben

26 februari 2019 om 17:41

Inderdaad, voor amateurclubs is het absoluut een uitkomst. Minder echte dramavelden, maar ook veel minder afgelaste wedstrijden, die dan weer doordeweeks moeten ingehaald worden, drama drama.

26 februari 2019 om 19:37

Ik vond door de week inhalen juist geweldig. Vooral richting lente.....

26 februari 2019 om 16:14

Wat ik weet van de kunstgrasvelden van amateurverenigingen is dat de korrels die op het veld liggen tussen de sprieten komen te liggen. Ik denk door het gebruik dat je ze telkens meer naar onder drukt en het gras zo niet meer omhoog kan komen. Maar zo'n kenner ben ik ook niet. Wat je wel ziet op stukken waar bijvoorbeeld altijd de warming op gedaan wordt het gras echt wel platter ligt dan op de rest van het veld.

26 februari 2019 om 16:24

dat van die korrels klopt. Ben nooit vaste bespeler van kunstgras geweest (gelukkig), alleen tijdens uitwedstrijden wel en zag dan van die rubbers ertussen liggen waar je na de wedstrijd dan een kilogram van in je schoenen had zitten en na slidings op plekken waar je het niet wilde hebben haha.
En van dat platdrukken had ik het idd over in mijn eerdere reactie, maar ik dacht altijd dat ze die sprieten altijd weer "opborstelden" (dus met zo een borstelwagen eroverheen zodat het weer naar boven veert).
Weet overigens niet of het aan de camera/tv lag, maar bij het veld van Ado leken er zelfs bruine stukken te liggen op het veld (rond de lijnen zeg maar),

26 februari 2019 om 16:41

Wat ze mij ooit wijs hebben gemaakt is dat een kunstgrasveld uit verschillende lagen bestaat.
De onderste laag schijnt iets van rubber te zijn.
Daarna heb je een betonnen plaat met daarop het kunstgras.
En de korrels moeten ervoor zorgen dat het gras overeind blijft staan.

26 februari 2019 om 16:50

ok thanks. Ik dacht altijd dat ze juist platgestampt zand als laag onder de kunstmat hadden liggen ipv beton zoals jij noemt, althans dat maakte ik er altijd op uit als ik de voorbereidingen zag bij de amateurs (wat er in die tussenfase tussen zand en daadwerkelijk liggende mat gebeurde zag ik dus nooit).

26 februari 2019 om 16:43

Sowieso is de techniek verbeterd, dus oudere velden zijn minder goed. Daarbij merk je echt wel dat de veerkracht bij oude velden ver te zoeken is. Inderdaad zullen platte 'gras' sprieten daar zeker een rol bij spelen. Ik heb op veel verschillende kunstgrasvelden in de kelderklasse gespeeld, en je merkt echt wel fors verschil.

26 februari 2019 om 16:56

Bij Den Bosch is het zo dat ook de jeugd gebruik maakt van het kunstgrasveld.
Het kunstgrasveld wordt hierdoor dus veelvuldig gebruikt en zal sneller "slijten".

Wel heb je machines voor het opborstelen en onderhouden van deze velden.
Dit zal dus ook regelmatig gebeuren neem ik aan?

In het betaald voetbal moeten die kunstgrasvelden er z.s.m. uit!
Bij amateurverenigingen snap ik wel dat deze velden een uitkomst bieden i.v.m. kosten en ga zo maar door....

26 februari 2019 om 18:08

Het is zo dat de korrels tussen de sprieten zorgen voor de vering in het veld. Wat beter zou zijn voor de knieen, enkels en de rug. 2 a 3 keer per jaar moeten ze die korrels even met een speciale machines losmaken (wat soms ook bij grasmatten moet). Zo komen de korrels weer tussen de sprieten te liggen en niet er bijna onder. Ik voetbal zelf op hoofdklasse niveau, en bij ons zijn ze afgelopen winter ‘vergeten’ om het veld los te maken rond de winterstop. De eerste trainingen na de winterstop meteen keihard getraind (strijdend tegen degradatie). De slechte opbouw van de intensiteit in combinatie met het onverzorgde kunstgrasveld hebben ervoor gezorgd dat ik sinds januari kamp met osgood-schlatter aan beide schenen en sinds begin januari niet meer heb gevoetbald. Dus een goede en verzorgde kunstgrasmat is wel degelijk van belang. Noodzakelijk zelfs voor de fitheid van je selectie.

Leuk om te lezen dat ze in Sint-Michielsgestel gaan trainen. Heb daar zelf altijd gespeeld. Mooie club. Hoop dat Den Bosch snel weer de stijgende lijn te pakken krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren