Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besiktas geeft 3-0 voorsprong weg in sensationele stadsderby

De derby van Istanbul tussen Besiktas en Fenerbahçe heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. Besiktas leidde op eigen veld bij rust met 3-0, maar zag Fenerbahçe in de tweede helft toch nog langszij komen: 3-3. Voor het elftal van Senol Günes betekent het sensationele puntverlies dat de achterstand in de Süper Lig op koploper Istanbul Basaksehir met nog elf speelrondes voor de boeg is opgelopen tot liefst elf punten.

Fenerbahçe blijft op zijn beurt in degradatienood verkeren, maar de Gele Kanaries zullen uiteindelijk blij zijn met de afloop. De thuisploeg begon werkelijk furieus aan de wedstrijd en leidde na achttien minuten voetballen al met 2-0. Voormalig Fenerbahçe-speler Gökhan Gönül vertolkte een absolute hoofdrol. De verdediger nam zelf na een vrije trap de openingstreffer voor zijn rekening en stond vervolgens ook aan de basis van de 2-0.

Gönül werd in het strafschopgebied gevloerd door Hasan Ali Kaldirim, waarna een strafschop volgde, die uiteindelijk werd benut door Burak Yilmaz. Fenerbahçe maakte een apathische indruk en moest in de slotfase van de eerste helft ook nog voor een derde maal vissen. Shinji Kagawa lanceerde Burak Yilmaz vanaf eigen helft, waarna de Turkse spits oog in oog met Volkan Demirel koelbloedig afrondde. Het betekende voor Kagawa overigens pas zijn eerste basisplaats bij Fenerbahçe sinds zijn winterse komst van Borussia Dortmund.

Ondanks de ogenschijnlijk kansloze achterstand bij rust wist het elftal van Ersun Yanal vroeg in de tweede helft wat terug te doen. Nabil Dirar had vanaf links een lage voorzet in huis, waarna de bal bij de eerste paal binnen werd gelopen door Miha Zajc. Besiktas was het daarna volledig kwijt en zag Fenerbahçe vervolgens razendsnel langszij komen. Sadik Ciftpinar kopte na een uur uit een vrije trap van invaller Mathieu Valbuena de 3-2 tegen de touwen en kort erna viel ook nog de gelijkmaker. Ali Kaldirim mocht vanaf ongeveer 25 meter aanleggen en vond vervolgens op weergaloze wijze de bovenhoek.

Jeremain Lens begon bij Besiktas in de basis, maar de Nederlandse aanvaller moest een kwartier voor tijd, zeven minuten na de gelijkmaker van Ali Kaldirim, plaatsmaken voor Ricardo Quaresma. Laatstgenoemde was in de slotfase nog bijna goud waard voor Besiktas: Burak Yilmiz kopte uit een voorzet van de Portugees op de paal.

1
2

Speel je 1ste helft een zeer goede wedstrijd en dan geef je de wedstrijd op zo een domme manier weg in de 2de helft! Dirar die naar RA ging heeft de wedstrijd gewoon veranderd. Ik zag het dat guven eruit moest, maar senol gunes reageerde te laat zoals altijd. Het seizoen is nu definitief verloren en dat omdat we slap uit de 2de helft. Dikke schande!

25 februari 2019 om 21:11

Volgens mij had jij al aangegeven dat de basiself goed was en hoe de wissels van Senol eruit zouden zien. Je hebt je antwoord gekregen. Een kagawa wisselen voor Mustafa Pektemek is van een ferrari naar een fiat panda.

25 februari 2019 om 21:16

Het lag inderdaad niet aan de basis elftal vandaag! De opstelling was goed, maar kijk bijvoorbeeld naar hoe ersun yunal de wedstrijd veranderde door dirar naar RA te zetten. Senol kon dit aanpakken door lens aan de andere kant te zetten en tegen hem te zeggen dat die hem niet alleen mag laten.

Wat doet senol? Hij wacht gewoon tot we 2 doelpunten tegen krijgen en grijpt dan pas in. Caner en pektemek trekken op niks. Als necip geen geel had gekregen, dan zou hij hem er ook ingezet hebben. Ik erger me zo erg aan senol gunes zijn wissels.

25 februari 2019 om 21:33

1e helft zeer goede wedstrijd? Een dode spelmoment, een penalty en een catastrofale blunder van Sadik en Tolgay. We scoren er 3 maar qua organisatie leek het ook in de 1e helft nergens op. Fener zocht veel geoeganiseerder de aanval op, ook in de 1e helft. In de tweedr helft hebben ze ons vervolgens kapotgespeeld omdat wij de bal aan hun laten en alleen maar de bal naar voren knalden.

25 februari 2019 om 23:28

Komen die dode spelmomenten en penalty uit de lucht vallen? Eerste 30 minuten kwam Fener zijn helft nauwelijks af, omdat we ze helemaal vast hadden. Eerste schot (en dreiging) van Fener kwam pas in 45 plus 2. Nee het spel was niet zo goed als tegen FB of GS thuis vorig jaar, maar het was gewoon goed te noemen. Na 2-0 ga je dan verdedigen en meer loeren op de counter, waar de 3-0 uitkomt.

Anders kan je ook zeggen ja FB speelde alleen goed omdat BJK ging verdedigen en die goals van Fener, waren gewoon 1 afstandsschot en 1 dood spelmoment, en een fout van de verdediging van Bjk. Zo werkt het niet. Ze hadden ons goed onder druk en daar komen die momenten uit.

In de tweede helft was de grip op het middenveld kwijt. Dan heb je een coach nodig die Medel of Oguzhan inbrengt. Die van ons haalt juist de man die je nodig hebt (lens) eruit voor Quaresma en brengt verder Caner en Pektemek in.

BJK had een goede eerste helft, FB een goede tweede. Terecht gelijkspel.

Hoe kan je van 3-0 naar 3-3 gaan

25 februari 2019 om 21:13

Omdat Fenerbahçe wilskracht en passie toonde in de tweede helft.

25 februari 2019 om 21:14

besiktas dacht letterlijkie is in de pocket rustig aan doen,derna is de rest geschiedenis

Wat een derby. Wat een veerkracht en comeback van Fener dat zelfs de 3 punten heeft misgelopen pffff.

Zeker complimenten waard maar mislopen is een groot woord. De grootste kans na de 3-3 was toch wel de kans voor Burak, die binnenkant paal kopt. 3-3 was gewoon een terechte uitslag.

25 februari 2019 om 21:24

Niet qua kansen want ook wij hebben de paal geraakt na de kans van Burak maar qua voetbal had je Besiktas dat niet de Besiktas van de eerste helft was kunnen afmaken. Fener durfde na de 3-3 ook niet meer risico te nemen en ging weer rustig voetballen.

25 februari 2019 om 21:37

Als je het zo bekijkt raakte fener na de paal van burak ook de paal. Fener domineerde zeker tegen het eind aan en kon gewoon hier winnen

Wat een instelling zeg. Je kunt Fener een historische nederlaag geven maar in plaats daarvan ga je zo de tweede helft in.
Complimenten voor Fener, die binnen 13 minuten een drie nul hebben weggewerkt.

ik ga er met gestrekt been erin,een ban boeit mij niet lets go

wat een pauperteam is besiktas toch,je flikt het toch om 3 doelpunten in 12 minuten te incasseren,

waar je eerste helft vol met druk en passie speelde,was dat 2de helft helemaal weg,iedereen verwachtte 5,6,maar fener toonde veerkracht,na deze pot kan niemand besiktas meer serieus nemen,en zullen ze ook nooit doen.

dan senol gunes,quaresma lekker laat brengen jonge? man man man,je zag gewoon dat besiktas verzwakte,en fener sterker word,waarbij fener bijna nog had gewonnen.

Doei Kampioenschap EN Bedankt Paupers,babaniz Galatasaray!

25 februari 2019 om 21:19

Je doet alsof jullie al kampioen zijn jullie staan 6 punten achter Başakşehir en vergeet niet dat jullie naar Kadıköy moeten komen.

25 februari 2019 om 21:25

we worden zeker geen kampioen,maar dit ging puur om deze pot,zoals ik zei;na vandaag neemt niemand besiktas serieus

Typisch Fener dit, je denkt dat het over is en ze doen het onmogelijke, Fener en derby’s blijft gevaarlijk voor BJK en Fener, ook al staan ze in de degradatie zone Fener weet het altijd we te flikken tegen beide grootmachten, gefeliciteerd Fenerliler dik verdiend als je 3-0 toch zo kan weg poetsen.

25 februari 2019 om 21:17

iedereen zou op basis van 2de helft een fockin standbeeld moeten krijgen

Gatvderdamme man, bloedheet als ik typ wat ik denk krijg ik niet alleen een ban maar wordt ik zelfs opgepakt denk ik.

Hoe kan je een 3-0 weggeven tegen een armzalig fener in de eerste helft. Om welke reden ga je zonder passie de hele tweede helft spelen? Iemand moet dit verklaren want dit kan echt niet. Karius en Mirin zijn echt schandalig slecht. Dorukhan komt er wel maar speelt al 2 weken als een natte krant waarom breng je niet medel erbij voor een veel sterker middenveld!? Wie de **** is pektemer man!! Caner linksbuiten? Is dit een grap ofzo. Laat ik maar verder niks zeggen. Senol Gunes pak aub vandaag nog je koffers in en laten we normaal uit elkaar gaan. Dit is echt een schande

Ik ben voor Galatasaray maar wat een speler die Sadik. Wat hou ik van hem. Wat een strijder speelt met heel zijn ziel. Misschien niet de kwaliteit van een CV van Fenerbahce maar compenseert dit 100% met zijn strijdlust. Was voor mij een erg leuke wedstrijd om te kijken

Er zijn maar weinig clubs die terug komen na 3-0 achterstand. Na de legendarische CL finale liverpool Milan. Nu ook Fenerbache

25 februari 2019 om 21:52

Het is de Istanbul-vibe he, die doet wat met je 😁

Heerlijk dit. De eerste helft vreesde ik echt voor een afstraffing die de geschiedenisboeken in zou gaan. Burak die zo scherp is, Kagawa die lekker stond te ballen. En dan keer je de wedstrijd zo om, ongelofelijk. Hasan Ali die gewoon de gelijkmaker door middel van zo een prachtgoal maakt, ik barstte gewoon in lachen uit. Sadik, ik hou van jou man. Af en toe is die een beetje houterig maar hij speelt met 110%.Verder ga ik niet zoveel zeggen over deze wedstrijd, ik moet het sowieso ff laten bezinken. 90 minuten een achtbaan van emoties. Even dit seizoen met een goede smaakje afsluiten en dan hopelijk beginnen met een schone lei, want dit seizoen wil ik zsm vergeten.

Een uitslag waar beide teams eigenlijk niets aan hebben. Besiktas kan het kampioenschap eigenlijk vergeten en Fener blijft in de degradatie zone.
Besiktas kon met ruime cijfers winnen maar ze vertikken het. Fener is goed terug gekomen. Als een Galatasaray supporter een erg leuke wedstrijd. De eerste helft heb ik mijn Fener vrienden gek kunnen maken en in de tweede helft mijn Besiktas vrienden .