‘Als dit op de training was gebeurd, had Kepa een trap gekregen van Sarri’

Maandag, 25 februari 2019 om

Manchester City won zondagavond de finale van de EFL Cup ten koste van Chelsea, maar na afloop ging het louter over het wisselmoment van Kepa Arrizabalaga. Bij een 0-0 stand wilde manager Maurizio Sarri zijn doelman na 120 minuten spelen wisselen, maar de Spaanse goalie weigerde. Na afloop gaf zowel de manager als doelman aan dat het om een misverstand ging. “Sarri is niet schuldig voor wat er is gebeurd”, aldus Ciccio Baiano, voormalig assistent van Sarri bij Empoli.

Het duel mondde uit op een strafschoppenserie. Vlak voor de penaltyreeks wilde Sarri zijn tweede keeper Willy Caballero inbrengen. Terwijl laatstgenoemde klaarstond om in te vallen, bleef Kepa staan en hij gaf met wilde armgebaren aan dat hij het veld niet wilde verlaten. Minutenlang heerste er onduidelijkheid. Sarri en zijn assistent Gianfranco Zola reageerde woedend op het besluit van Kepa en ook David Luiz kreeg de keeper niet omgepraat.

De manager van Chelsea vertelde na de wedstrijd dat hij dacht dat Kepa niet verder kon omdat hij kramp zou hebben. Ook de 24-jarige keeper gaf na de verloren finale aan dat het om een misverstand ging. Baiano, oud-speler van onder meer Fiorentina, kent Sarri goed vanuit hun gezamenlijke tijd bij Sangiovannese en Empoli, en denkt niet dat Kepa een dergelijke actie op de training uit had moeten halen.

“De manager mag het veld niet op bij dit soort situaties”, aldus Baiano tegenover Radio Sportiva. “Ik ken Sarri erg goed en ik kan jezeggen dat als zoiets op de training was gebeurd, hij hem een schop onder zijn kont had gegeven.” Sarri nam Kepa na afloop van de wedstrijd direct in bescherming. Hij maakte op de persconferentie duidelijk dat de sluitpost niet bestraft zal worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door levski1)

Ik snap de gehele commotie niet... Ik denk dat er meer sprake is van een misverstand dan daadwerkelijke werkweigering. Ik denk dat wij en de publieke opinie het te negatief interpreteert en Kepa ten onrechte in een negatief daglicht zetten. Ik denk dat er eerder sprake is van dat Kepa aangeeft dat hij gewoon fit is en door kan spelen i.p.v. dat Kepa daadwerkelijk weigert naar de kant te lopen en dat Kepa dacht dat Sarri hem wilde wisselen, omdat Sarri dacht dat hij geblesseerd zou zijn en dat Kepa, met z'n vinger gebaartjes, wilde aangeven dat hij gewoon door kon keepen en niet geblesseerd was. Sarri zei na afloop niet voor niets dat er sprake is van een misverstand.

25 februari 2019 om 17:50

Als er echt sprake was van een misverstand loop je.als speler zijnde naar de kant om even te praten met de coach en niet.op afstand zulke arrogante gebaren maken, zeggen dat je erniet uit komt en erg boos kijken.

25 februari 2019 om 18:33

"Loop je als speler zijnde naar de kant om even te praten met de coach"? Wacht wat? Je weet dat Kepa een doelman is?

25 februari 2019 om 18:42

Ik snap je.punt niet?

25 februari 2019 om 17:56

Een misverstand? Lijkt me toch wel duidelijk dat het wel iets meer was.

25 februari 2019 om 18:34

Zeker een misverstand. Is al duizend keer bevestigd door Sarri...

25 februari 2019 om 18:38

Het leek absoluut geen misverstand. Dat zeggen ze alleen om het rustiger bij de club te krijgen.

25 februari 2019 om 19:30

RodyTeulings....logisch dat sarri dat zegt. Ze willen dat de media er niet verder mee aan de haal gaat.

Waarom lees ik toch overal dat Willy erin moest omdat hij de strafschoppen per sé moest keepen? Iedereen had toch door dat het om die blessure ging? Desalniettemin onbegrijpelijk van Kepa. Vind het echt heel sneu voor Sarri, dit kon hij er echt niet bij hebben

25 februari 2019 om 19:48

Omdat Willy simpelweg een penaltykiller is, sinds zijn komst naar Engeland heeft hij 11 penalty’s gestopt en slechts 7 binnengelaten. Reden genoeg dus om aan te nemen dat hij erin moest voor de penaltyserie, al blijft het slechts een vermoeden natuurlijk.

25 februari 2019 om 20:30

Ik ben bekend met die statistiek, maar dat is niet de reden geweest van de wissel. Sarri wilde gewoon een fitte keeper in het doel hebben. Ik snap dat het gissen is, maar het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat je je keeper van 80 miljoen op het eerste de beste cruciale moment van het seizoen naar de kant haalt. Daarmee trap je zo'n jongen de grond in, dat zal Sarri ook hebben begrepen. Vanuit het oogpunt van het hebben van een fitte keeper onder de lat, kan ik het wel begrijpen.

26 februari 2019 om 10:22

Het is een tactische wissel, daarmee trap je niemand de grond in. Stel dat je Willian er in de 119e minuut inbrengt voor pakweg Kanté omdat hij betere penalty's trapt, dan zou dat toch ook begrijpelijk zijn en geen deuk in het vertrouwen van Kanté moeten zijn?
Het blijven twee interpretaties van het verhaal die beide mogelijk zijn, omdat er voor beide kanten legitieme argumenten zijn. Dat jij de ene hoogst onwaarschijnlijk vindt, wilt niet zeggen dat dat inderdaad zo is.

27 februari 2019 om 09:10

Iedereen die zelf gevoetbald heeft snapt het belang van zelfvertrouwen. Je koopt ssimpelweg geen keeper voor 80 miljoen, die je nog jaren onder de lat wilt, om vervolgens die jongen in zijn eerste finale 'tactisch' te wisselen, dat is onmogelijk. Dit had enkel met een vermeende blessure te maken.

27 februari 2019 om 11:50

Ik beweer niet dat het puur een tactische wissel was (hoewel ik nu besef dat dat zo lijkt, vandaar de rechtzetting), maar geloof wel dat het meespeelde in de beslissing, net zoals de fysische gesteldheid ook een rol speelde in heel het voorval. De reactie van Sarri langs de zijlijn doet mij echter geloven dat er meer aan de hand was, want ook na de wedstrijd zag je dat hij nog woedend was op Kepa. Daarom lijkt het voor mij dus niet zomaar een misverstand te zijn en ben ik niet akkoord wanneer je zegt dat het enkel met een vermeende blessure te maken heeft, dat weet je gewoon niet.

28 februari 2019 om 16:31

En als het enkel met die vermeende blessure te maken had, is het wel heel erg vreemd dat Kepa gisteren uit de ploeg werd gezet, niet?

Wat vind ik dit toch heerlijk hoe deze kepa wordt aangepakt op social media. Toppunt van leedvermaak. Maar sarri komt nu heel erg zwak over vind ik, gelijk met een statement komen met dat het een misverstand was. Nu kan hij Kepa niet meer straffen en buiten de basiself zetten, want dat zou dan heel ongeloofwaardig zijn. Zelf denk ik dat Kepa meer nodig heeft dan een schop tegen zijn kont.

25 februari 2019 om 18:08

Kepa heeft een nieuwe club nodig. Blijkbaar denkt die gast alleen maar aan zichzelf, club belang boeit hem niet. Iedereen weet dat Caballero sterk is op penalty's, maar meneertje voelt zich te groot om zich te laten vervangen. Hij heeft niet alleen zichzelf en de trainer voor paal gezet, maar de hele club. Dit moet je keihard afstraffen en die jongen de deur wijzen voor elk bedrag dat je kunt krijgen. Maar ja Sarri praat het meteen goed dus zolang Sarri er zit kan je hem niet meer straffen.

25 februari 2019 om 18:20

Naja, zo straf jezelf als.club veel harder dan de speler, omdat laten we wel zeggen het is echt wel een goede keeper en chelsea heeft geen vervanger in huis en ze kunnen niemand kopen vanwege de transferban. Hele moeilijke situatie vind ik

25 februari 2019 om 18:37

Chelsea zal in beroep gaan tegen de transferban dus dan kan je nog aankomende zomer spelers halen. Gewoon weg doen en een vervanger halen, ook al verlies je er geld op. Als je z'n snotneus dit laat doen, dan kan je dit van elke grote aankoop verwachten. Maak iedereen maar duidelijk dat spelers niet de baas zijn. De hele club wordt al twee dagen in allerlei media aangepakt, dit kan je alleen goed maken door Kepa weg te doen.

25 februari 2019 om 18:46

Aze/che, wat vond jij van Marcos Alonso zijn gedrag op het veld en op sociaal media? Even lachen op de pagina van Kepa om wat er gebeurd was, ook mag je naar mijn mening Azpi zijn band afpakken, ik ben persoonlijk een hele grote fan van Spaanse voetballers maar gisteren hebben ze zich als divas gedragen, eventjes onder elkaar als landgenoten lachen en niks doen, belachelijk.

25 februari 2019 om 18:48

Leef best mee met jou en andere Chelsea supporters, vervelend om zo voor schut te staan, eigenlijk als hele club. Dat heeft Kepa op zijn geweten en moet hij voor gestraft worden. Hoop voor jullie dat Sarri nog lang blijft zitten, denk dat hij op de lange termijn echt voor succes kan zorgen bij Chelsea. Eerst maar eens een flinke bezem door de selectie aankomende zomer.

25 februari 2019 om 19:36

Wat een onzin zeg, Sarri wilde hem enkel wisselen omdat hij geblesseerd was. Caballero is prima op penals, maar Kepa is beter. Hij had hem nooit gewisseld als hij dacht dat hij fit was. Ik vind het ook belachelijk van Kepa, maar direct wegsturen slaat ook nergens op. Hij is voetballend na ederson, neuer en ter stegen zo ongeveer de beste die er is en dat heeft Sarri’s systeem enorm nodig. Een maandje naar de reserves en dan in z’n eerste wedstrijd wisselen in de 85e minuut, om aan de wereld te laten zien wie er de baas is.

25 februari 2019 om 19:48

Klopt niet echt vind ik volgens de stats. Willy heeft 11 penals tegengehouden en 17 doorgelaten en kepa heeft er maar 4 tegengehouden en 11 doorgelaten. Met uitzondering van de strafschoppenseries. Willy heeft daarnaast veel.meer ervaring dus hij was gwn de betere keuze

25 februari 2019 om 19:59

Ajacxied

Ja als je geen ruggengraat hebt zou dat een prima straf zijn. Geloven dat de wissel enkel met een zogenaamde blessure te maken heeft is hetzelfde als geloven dat de kerstman cadeautjes onder de kerstboom zet. Er was helemaal geen sprake van een blessure aangezien Kepa het alleen maar deed om tijd te trekken.

Dat je zegt dat Kepa beter dan Caballero is in het stoppen van penalty's is al helemaal belachelijk. Je club beschermen is prima, maar als je dit soort dingen gaat roepen ben je niet serieus te nemen.

25 februari 2019 om 23:39

Het was toch echt overduidelijk dat Kepa gewisseld zou worden vanwege zijn blessure, je zag echt wel dat het erin schoot bij die redding op Aguero, sterker nog. Op het moment dat Kepa voor de tweede keer naar zijn been greep, begon Willy gelijk met opwarmen, omdat Sarri waarschijnlijk er van uit ging dat Kepa niet fit was voor de penalty’s.

Ik begrijp niet dat de complete club, van Technische staf tot spelers tot de officiele clubwebsite maar volblijven houden dat het een miscommunicatie was! Dat was het overduidelijk niet.. Zola, Sarri en Willy staan allemaal te schreeuwen dat Kepa moet komen, Sarri is zelfs zo pissig dat hij weg dreigt te lopen!!! Chelsea laat Sarri echt heel erg in de steek in mijn optiek door niet te zeggen: hey, dit is fout! Kepa krijgt een boete/schorsing/andere straf. Iedereen heeft ‘t zien gebeuren! Het structurele probleem dat de spelers bij Chelsea de dienst uit lijken te maken neemt op deze manier echt hele nare vormen aan..

25 februari 2019 om 17:52

Zou als Sarri zijnde gelijk de aanvoerdersband afpakken van azpi, die verdient dat helemaal niet na zo een moment waar hij niet eens ingrijpt. De enige die wat deed was david luiz leek me en de rest keek er naar en deed niks.

25 februari 2019 om 17:56

Ik vraag me echt af waarom hij niets heeft gedaan.. Echt een rare actie

25 februari 2019 om 17:58

Zo zie je maar dat het lijkt alsof de spelers niet helemaal meer achter sarri staan.

25 februari 2019 om 18:03

Als hij niet eens Kepa van het veld af krijgt, denk je dan echt dat hij de ballen heeft om Azpi de aanvoerdersband af te pakken?

25 februari 2019 om 18:04

@yoeriCFC, echt een schande volgens social media zei hij na de wedstrijd dat het niet zijn probleem is. Dan weet ik genoeg als coach

25 februari 2019 om 18:06

Nee maar bedenk dan even dat deze spelersgroep, een groot deel daarvan zeker, ook al “niet helemaal meer achter” Mourinho, Conte en nu dus Sarri staan.. Zou het probleem dan aan die drie managers liggen of toch ergens anders?

Het domme is nog dat de club wel haar best doet om van het imago van trainerskerkhof af probeert te komen, maar op deze manier gaat dat nooit lukken! Mourinho mocht tot eind december blijven zitten terwijl hij 17e stond, Conte heeft een jaar lang alles mogen zeggen over het bestuur en heeft de vuile was op mogen hangen voor hij dusdanige ruzies kreeg met 60% van de spelersgroep dat de werkrelatie verstoord was!

Althans dat is hoe wij het altijd gelezen en geprestenteerd hebben gekregen. Tussen de regels door valt met terugwerkende kracht wel heel veel te lezen over de instelling van deze groep. Mourinho, Conte en Sarri hebben alle drie regelmatig commentaar gehad op de houding van de spelersgroep en de gemakzucht van een aantal spelers.

25 februari 2019 om 18:12

Ligt in mijn ogen zeker aan de spelersgroep, vooral nu waar hij verplicht is om met deze spelersgroep te blijven werken vanwege de transferban zie ik het echt somber in voor Sarri, want hij verdient echt beter dan dit. Wat kepa hier heeft gedaan gister heeft alles verpest voor Sarri, omdat letterlijk heel veel chelsea fans zeiden dat ze trots waren en.dat het niet meer echt uitmaakte of ze de penalty series zouden verliezen. Dezd optreden van Kepa heeft alles verpest en nu zegt iedereen dat Sarri klaar is. Ligt dus zeker aan de spelersgroep vind ik

25 februari 2019 om 19:04

Volgens mij kan je de andere spelers niet veel verwijten, het is niet aan hen om hier beslissingen te maken of kepa van het veld te sleuren toch? Denk dat zij echt in de war waren door het hele circus en niet wisten wat er moest gebeuren.

Ik kan niet begrijpen dan mensen het opnemen voor Kepa... Als speler moet je de keuzes van je trainer gewoon respecteren en uitvoeren.

Als het al een misverstand is loopt kepa of desnoods luiz na de zijkant om dat te bespreken. Dit is gewoon een reguliere wissel en de speler weigert. Niets meer en niets minder. Vond het wel leuk om een keer te zien maar het kan natuurlijk niet

Dus er mag fysiek geweld worden gebruikt? Als Sarri gaat trappen heeft Kepa alle recht om hem een dreun te verkopen. Is gewoon zelfverdediging.

De wedstrijd lag stil, dan hadden veiligheidsmensen - net zoals bij een streaker - hem toch van het veld kunnen halen? Probleem bij deze situatie is natuurlijk dat je in een paar minuten enkele tientallen miljoenen ziet verdampen. Een jeugdkeeper zonder mogelijk financieel gewin was op staande voet geroyeerd, nu moesten de mogelijke transferinkomsten worden veilig gesteld. Het gesprek achter de schermen zal er een stuk minder vriendelijk aan toe zijn gegaan.

25 februari 2019 om 19:10

"De wedstrijd lag stil, dan hadden veiligheidsmensen - net zoals bij een streaker - hem toch van het veld kunnen halen?"
Ik ga ervan uit dat je t hebt over Kepa.
Volgens de regels kan je een speler niet verplichten om uit het veld te komen.voor een wissel.
Zowel de scheids als de trainer of een van de spelers kan hem niet dwingen om uit het veld te gaan.

3 spelers per direct schorsen : Kepa, Alonso en Azpi. Ben een grote fan van Spaanse voetballers maar als je teveel bij elkaar gooit zonder een leider word het een boeltje, Azpi mag per direct naar mijn mening zijn band afgeven alleen Luiz is deze waardig hij probeerde teminste iets, Azpi deed helemaal niks. Vervolgens zat Alonso met Kepa te lachen in de verlenging en ook op sociaal media heeft hij goed lol getrapt onder de foto van Kepa waar hij zijn verhaal doet. Als Kepa en Azpi beiden hun plek behouden moet je Sarri nooit meer serieus nemen.

25 februari 2019 om 19:07

Wat heeft Alonso gedaan op sociale media? Ik heb geen Instagram dus kan het niet vinden.

Als Chelsea ballen had gehad hadden ze Kepa gewoon geschorst. Nu komen er eindeloos smoesjes over misverstanden. Kepa weigerde er simpelweg uit te gaan en dat is uiteindelijk geaccepteerd door Sarri, uitermate zwak.

26 februari 2019 om 10:18

Nou kijk, Kepa is gestraft en hij heeft zijn excuses aangeboden, heel erg sterk van Chelsea en Sarri dus.

26 februari 2019 om 17:40

Zo sterk dat Sarri zojuist openbaar heeft aangegeven dat hij het nog niet zeker weet of hij Kepa gaat banken.

26 februari 2019 om 18:14

'openbaar' ja, in de media...

Begrijp eigenlijk ook niet waarom iedereen Sarri zo zwak vindt om niet tegen Kepa in te gaan. Hij heeft bijna geen enkele steun meer van de fans, de spelersgroep en al zeker niet het bestuur. Wat moet hij doen? Elke keuze die hij neemt wordt sowieso bekritiseerd. Ik durf te wedden, aangezien het bestuur niet heeft opgetreden nu, dat Sarri op het matje werd geroepen als hij Kepa zou straffen. Het is gewoon overduidelijk dat het bestuur de kant kiest van de spelersgroep (en die van Kepa dus). Geloof overigens niets van een misverstand. Sarri probeert gewoon alle "rust" die hij grijpen kan te bemachtigen. Met deze smoesjes vandien.

Dit was echt een bizar moment dit soort dingen gebeuren bij amateur voetbal en zelfs dan gaat de speler er gewoon nog af. Vind dit een lastige situatie voor chelsea want ze hebben 80 miljoen voor hem betaald dus ze kunnen hem ook niet zomaar ontslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool8245
4.Chelsea4812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder296
WillianAanvaller285
KepaKeeper250
T. AbrahamAanvaller2513
C. Hudson-OdoiAanvaller171
AzpilicuetaVerdediger272
PedroAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

160 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 mei
Everton is met een openingsbod van 45 miljoen euro concreet geworden voor Allan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren