‘Dusan Tadic speelt zich in de kijker bij Bayern München en Valencia’

Maandag, 25 februari 2019 om

Dusan Tadic keerde afgelopen zomer na vier jaar Southampton bij Ajax weer terug in de Eredivisie en de Serviër kent vooralsnog een uitstekend seizoen in Amsterdamse dienst. De aanvaller was, verspreid over alle competities, vooralsnog goed voor 25 doelpunten, waaronder 5 in de Champions League. Deze productiviteit lijkt hem echter nu alweer de interesse van buitenlandse clubs op te hebben geleverd, waardoor het eventueel van een snel vertrek uit de Johan Cruijff ArenA zou kunnen komen.

Het Spaanse Estadio Deportivo weet namelijk te melden dat Valencia en Bayern München de prestaties van Tadic nauwlettend in de gaten houden. Tadic speelde de afgelopen maanden regelmatig als ‘valse 9’ tijdens grote wedstrijden in het miljardenbal en maakte ook anderhalve week geleden tegen Real Madrid een goede indruk op die positie.

Bayern zou in de dertigjarige aanvaller dan ook een geschikte back-up zien voor Robert Lewandowski, terwijl Tadic ook op de vleugels of achter de spits uit de voeten kan. Los Che lijken de 61-voudig Servisch international daarentegen te beschouwen als een potentiële basiskracht, die het worstelende team van trainer Marcelino van offensieve stootkracht zou kunnen voorzien. Valencia kwalificeerde zich vorig seizoen nog voor de Champions League, maar moet in de huidige voetbaljaargang vooralsnog genoegen nemen met een achtste plaats in LaLiga.

Ajax betaalde vorig jaar elf miljoen euro om Tadic los te weken bij Southampton en legde hem met een tot medio 2022 doorlopend contract langdurig vast. De topscorer van de club in de Eredivisie zou zijn toekomst nu echter willen laten afhangen van het feit of Ajax zich volgend seizoen opnieuw weet te plaatsen voor de Champions League. De Amsterdammers wisten vorig jaar na het spelen van drie kwalificatierondes door te stoten naar de groepsfase van het miljardenbal en zullen aankomende zomer, zelfs als zij kampioen worden, minstens één voorronde moeten zien te overleven.


Poll

Denk jij dat Dusan Tadic aankomende zomer gaat vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door london calling)

Ik zie hem niet weggaan. Heeft duidelijk gezegd dat hij naar ajax wilde om af te sluiten en daarna een andere functie te bekleden

25 februari 2019 om 14:28

Wat een topaankoop is dit toch geweest, 11M. Ajax moet gewoon zo doorpakken en dit soort aankopen moeten normaal worden, met daarnaast aanvulling van de grootste talenten uit de eigen jeugd. Op die manier kan je gewoon tot de top 16 van Europa komen/blijven. Neres inwisselen voor Promes? Propper voor Schone? Ik zeg het met een knipoog maar het is niet onmogelijk. Tadic moet gewoon lekker blijven.

25 februari 2019 om 14:33

Ik denk dat Ajax aankomend seizoen zich gaat richten op het terughalen van Fosu Mensah en Vertonghen. Neres hoeft nog niet per se verkocht te worden. Doet het prima bij Ajax. Schone moet nog wel 1 seizoen door kunnen gaan bij Ajax. En Tadic ook.

25 februari 2019 om 14:42

Fosu mensah en verthongen zouden uitstekende aankopen zijn al denk ik dat Verthongen het nog naar zijn zin heeft bij Tottenham. Daarnaast wordt het ook heel moeilijk om ziyech en frenkie de jong te vervangen wat zeker een paar centjes zal kosten.

25 februari 2019 om 14:49

Ajax hoeft niet per se vervangers voor ze halen. Mazraoui is namelijk nog beter op het middenveld. Volgens mij speelde hij op 10 in de jeugd. Dus zou Ajax een middenveld kunnen maken met Vd.Beek, Blind en Mazraoui. Bovendien moet je ook de ruimte geven aan opkomende toptalenten als Gravenbergh, Taylor, Unuvar, Kuhn die eraan zitten te komen. Dan nog een aanval met Neres, Dolberg en Tadic. Dus hoeft Ajax eigenlijk alleen geld uit te geven voor Fosu Mensah, voor de vervanger van De Ligt en voor Vertonghen.
En eventueel nog wat versterkingen halen voor de breedte. Spelers als Pierie, Odegaard, Doan, Stengs en Redan zijn ook interessant voor Ajax om bij de selectie te halen.
Dan krijg je bijvoorbeeld zo'n selectie:

Onana
F. Mensah Magallan Vertonghen Tagliafico
Vd.Beek Blind Mazraoui
Neres Dolberg Tadic

Varela
Kristensen Veltman Pierie Sinkgraven
Gravenbergh Schone Doan
Stengs Redan Cerny

25 februari 2019 om 14:53

Ik zie Vertonghen ook graag komen, maar ik zie het helaas ook vanuit Ajax redenering misschien niet zo snel gebeuren. Magallan is als linkercentrale gehaald en zal, indien Blind na het vertrek van De Jong eventueel doorschuift naar het middenveld de beoogde vervanger daar achterin zijn. Hoe zeer ik tot nu toe ook mijn twijfels over Magallan heb. Fosu Mensah voor De Ligt zou ik ook geen verkeerde vinden. Ik hoor tot nu toe echter ook nog maar weinig over hoe een eventueel vertrek van Tagliafico wordt opgevangen. Sterker nog, zelfs als je die wonder boven wonder weet te behouden is wel duidelijk geworden dat je daar wel eens een back-up voor mag halen. Rechtsback idem. En een creatieve middenvelder. Etc. Wordt een hete transferzomer in Amsterdam.

25 februari 2019 om 15:09

Magallan zou ook naast Vertonghen kunnen spelen aangezien Magallan tweebenig is.
Fosu Mensah kan dan op de rechtsback positie spelen en een eventuele vervanger voor Tagliafico zou Felipe Luis kunnen zijn van Atletico Madrid. Die zou nog minimaal twee seizoenen prima moeten kunnen presteren in de eredivisie. Tagliafico zou dan aan Atletico Madrid verkocht kunnen worden.

25 februari 2019 om 15:10

Wat moet een propper bij Ajax als hij vaste basisspeler is in Engeland en nog redelijk jong is? Hetzelfde geld voor promes in Spanje? Die spelers voetballen op veel hoger niveau.

25 februari 2019 om 15:16

Jonkmans..... Redan daar ben ik ook een voorstander van. Huntelaar kan met pensioen volgend jaar Dolberg eerste spits en daarachter Redan van Chelsea (ooit Ajax). Alhoewel Redan ook kan denken dat hij een kans gaat krijgen bij Chelsea door de transferban mogen ze Higuain ook niet kopen (optie tot koop kunnen ze dus niet lichten die ze hebben......) Daartegen kunnen ze wel Morata kwijt raken aangezien verkopen wel mag en Atletico een optie tot koop bedongen heeft........ Dus met een beetje pech geen spits volgend jaar en Redan is wel jong maar wel errrrugg goed.

Om een idee te geven over 2018 is Daishwan uitgeroepen tot meest productieve speler in europese wedstrijden door Uefa. De laatste drie jaar viel die eer te beurt aan Christiano Ronaldo.........................................

25 februari 2019 om 15:23

@Jonkmans, ik ben ook helemaal voor eigen jeugd en zo, maar met Mazraoui als vaste vervanger als De Jong gaan we er echt heel erg op achteruit. Die jongen heeft inderdaad een aantal wedstrijden op 10 gespeeld in de jeugd, maar was vooral een wat meer verdedigend ingestelde speler. Net zoals hij een paar wedstrijden in Jong Ajax linksbuiten heeft gestaan, zou ik hem niet als linksbuiten opstellen. Gewoon rechtsback laten staan, doet het daar uitstekend. Wat betreft Filipe Luis, van de week was er nog een gerucht dat Barca hem wilde halen, lijkt me niet het type speler dat naar het koude Nederland wil verhuizen in de laatste jaren van zijn carriëre. Fosu-Mensah hoef ik er persoonlijk ook niet bij, geeft in mijn ogen een verkeerd beeld af aan de jeugd. Vertonghen zou natuurlijk geweldig zijn, en Stengs zie ik idd ook graag komen.

25 februari 2019 om 15:31

Ik ben wel benieuwd hoe Mazraoui het zou doen op het middenveld. Als back vind ik hem verdedigend te kwetsbaar. Eventueel zou hij ook op de positie kunnen spelen waar Vd.Beek nu speelt en dat Vd.Beek dan op de positie van Frenkie De Jong gaat spelen. Is er meer creativiteit nodig dan kan Doan spelen of dat Tadic op het middenveld geposteerd wordt.

25 februari 2019 om 15:32

Vind je echt dat Mazraoui het uitstekend doet als RB? Ik houd namelijk nog regelmatig mijn hart vast als ik hem zie verdedigen.

25 februari 2019 om 15:51

Ik lees dat ook met verbazing.. Want ik vind hem vaak de zwakste op het veld..

25 februari 2019 om 16:20

Jonkman, Schone is op wat logisch is gezien zijn voetbal leeftijd. Hij heeft vooral Europees moeite, om alles bij te benen.

25 februari 2019 om 16:48

@usofdude:
Als Mazraoui verdedigend ingesteld is zou hij toch juist prima de Jong kunnen vervangen? De Jong speelt namelijk ook nogal verdedigend. Natuurlijk ga je er op achteruit, maar dat is iets waar je mee moet leven.

25 februari 2019 om 17:19

Ik hoor wat je zegt en ik denk ook niet dat ze zouden komen, maar Tadic en (in mindere mate) Blind waren dat ook. Echter als Ajax goed met de portemonnee zwaait kunnen ook dat soort jongens overstag gaan.

25 februari 2019 om 18:10

Taylor en Gravenergh zijn 16 en Unuvar 15, een paar jaar geleden kon je daar wel op wachten, maar Ajax raakt bijna elk jaar 3 of 4 basis spelers kwijt, goede kans dat de vervangers die je nu haalt al weer vertrokken zijn tegen de tijd dat die jongens 18-19 zijn. Mazraoui is niet direct de beste speler van Ajax, zeker niet als verdediger.
De roep om Mensah snap ik echt niet. Iedereen heeft daar de handvol wedstrijden die hij 4 jaar geleden speelde onder van gaal bij in gedachte, maar daarna heeft hij nouwelijks gespeeld. En nu wordt op de bank gehouden bij de nr 19 van de PL door een speler die niet goed genoeg was voor Anderlecht...

Denk dat er wel een heel raar bod moet komen willen ze Tadic weg laten gaan. Juist de oudere spelers als Blind en Tadic moeten voor continuïteit zorgen, terwijl de talenten wel de kans op een mooie carrière gegund moet worden. Tadic zelf heeft volgens mij heel bewust voor Nederland, Ajax en CL gekozen. Denk dat ze hem dan ook erg veel salaris moeten bieden om hem het hoofd op hol te laten brengen.

25 februari 2019 om 14:44

Tadic komt daarnaast ook te kort bij Bayern munchen natuurlijk. Valencia is een ander verhaal maar zou hij een team willen verlaten om naar een club te gaan dat best ver is afgezakt en er geen enkele indicatie is dat ze op de weg terug zijn? (valencia) Nee, Dusan gaat lekker bij Ajax blijven daar zit hij perfect

26 februari 2019 om 01:21

Snap inderdaad waar ze verzinnen dat Bayern interesse zou hebben in Tadic. Waar moet hij spelen? Bayern moet juist verjongen en topspelers halen en dat is Tadic absoluut niet.

Lijkt me niet. Tadic moet gewoon lekker bij Ajax blijven spelen. Spelen voor het kampioenschap en spelen in Europa en ook goed betaald krijgen.

Tja als je in de CL goed presteerd met Ajax dan komt de interesse van zelf, of het nu waar is of niet. Eén belangrijke speler voor Ajax die op verschillende plaatsten uit de voeten kan. Mochten er meer clubs met jet kaliber van Bayern echt serieuze interesse tonen wordt het moeilijk hem te behouden.

Gewoon lekker bij Ajax blijven en elk jaar strijden om het kampioenschap. Dit kan bij Valencia niet en Dusan lijkt mij geen type speler die graag wil banken bij Bayern.

Dan mogen ze wel flink in de buidel tasten als ze hem willen kopen. Hij presteert buitengewoon goed want hij loopt gewoon beter dan 1 op 1 via een doelpunt of een assist en Ajax wilt hem het liefste gewoon behouden.
Dus ze zullen minimaal met 40 miljoen moeten komen voor hem om Ajax te overtuigen om hem toch te verkopen.

25 februari 2019 om 18:35

Tsja, voor 40 miljoen zal Bayern geen backup van 30,5 jaar halen. Iemand die in Engeland ook niet in de subtop of top heeft gespeeld. Dan moet je als Ajax zijnde de afweging maken of je Tadic koste wat kost wil houden. Kan me ook voorstellen dat hij niet happy (meer) zal zijn als Ajax niet meedenkt aan een transfer naar een Europese topclub. Bovendien kan het voor Ajax in de toekomst moeilijker worden om dit soort spelers te halen... want die weten dan dat wanneer ze top presteren ze tot en met hun pensioen in de kleine Eredivisie blijven spelen. In mijn ogen spelen er dus meer belangen dan de ‘simpele’ redenatie die jij nu schetst

Elk bod vanaf 25 miljoen gewoon de onderhandelingen aangaan. Niet dat we zo perse van Tadic af moeten, maar vooral voor de impact die het kan hebben voor de toekomst. Al die spelers die wel degelijk presteren in het buitenland maar waar de echte (sub)topclubs in Europa toch te veel over twijfelen.

Als je vaker spelers uit die poule weet binnen te trekken, vis je eindelijk in een andere vijver dan de rest van de Belgische. Nederlandse en meer van dat soort competities topclubs. Kan best wel dat je eens achter dezelfde aanzit, maar dat is dan eerder uitzondering dan regel. En dat is toch wel een behoorlijk grote vijver.

25 februari 2019 om 14:23

Liever Tadic behouden dan ingaan op een bod van 25 miljoen. Met 25 miljoen haal je geen speler binnen die dezelfde statistieken gaat halen als Tadic. Nee, het moet een exorbitant hoog bedrag zijn om Ajax te kunnen overtuigen om Tadic toch te verkopen.

25 februari 2019 om 15:30

Nou ja, met 12 miljoen hebben ze in Tadic een speler gehaald met de statistieken van Tadic. Maar ik snap wat je bedoelt hoor. Tadic zal qua statistieken moeilijk te vervangen zijn. Daarnaast vertrekt Ziyech ook wel, waardoor je toch pak 'm beet 50 doelpunten en 30 assist inlevert,

Als ik me niet vergis was er toch een clausule opgenomen waarin Tadic minstens 2 seizoenen hier in Amsterdam zou spelen? Mede het idee van dat de transferwaarde van Tadic in zijn salaris is verwerkt (zodat Twente niet profiteerde) lijkt het me stug dat Ajax hem deze zomer al laat vertrekken.

Natuurlijk speelt hij zich in de kijker, hij heeft bizarre statistieken. Maar ik denk niet dat hij weg gaat, hij heeft bewust gekozen voor Ajax en we doen het prima in de CL, waar hij voornamelijk actief in wilt zijn.

Tadic is ontzettend belangrijk voor Ajax, in meedere aspecten. Het lijkt mij van belang dat hij behouden blijft. Ook als je kijkt wie er (mogelijk) gaan vertrekken. Tadic moet lekker bij ajax blijven!

Ik zie hem wel naar Valencia gaan. Mooiere competitie, mooi land, elk jaar in principe Europees voetbal. Maar goed, het is ook de vraag wat er aan het eind van het seizoen geboden word en door wie natuurlijk. Mochten er echte topploegen komen haakt Valencia denk ik wel af.

25 februari 2019 om 14:29

Hij heeft voor Ajax gekozen o.a. om mee te doen om de prijzen. Dit is niet echt mogelijk met Valencia.

25 februari 2019 om 15:29

Klopt, maar dat hij iets zegt, zegt natuurlijk niks. Clubliefde zie je nog meer heel weinig en als er een mooier bod komt, zijn er genoeg zo weg.

Geloof er weinig van. Zeker het punt dat hij zijn toekomst af laat hangen van het feit of Ajax zich weet te plaatsen voor de CL. Anders was hij afgelopen seizoen naar nooit Ajax gekomen, toen moesten ze nog 3 voorrondes spelen. Daarnaast moet Bayern juist gaan verjongen en zullen die het eerder in de categorie 25-30 gaan zoeken en zeker niet in 30+.

Waarom denkt iedereen dat tadic bij ajax wil blijven? Ik denk persoonlijk dat hij ajax juist als tussendoor clubje zag om vervolgens weer in het buitenland te gaan spelen.

25 februari 2019 om 14:34

Wellicht omdat zijn familie ook in Nederland woont, hij bij Ajax gewoon basisspeler is. En als het gaat om CL voetbal, dan is de kans daarop bij Ajax een stuk groter dan bij Valencia.

Verder is er nog geen enkel bod binnengekomen bij Ajax. Dus speelt er nog helemaal niets.

Lijk me onlogisch als Tadic vertrekt na dit seizoen, want volgens hem had hij afgelopen jaar al genoeg keuze uit Europese topclubs, dus waarom na 1 jaar wel ?

Dat meneer een ongekend rendement heeft gehad, begrijpen we allemaal. Wat mij verder vooral opvalt, is hoe ontzettend sterk en balvast Tadic is. Ik heb dan niet alleen duels tegen een back van NAC of PEC in mijn achterhoofd, maar ook de onderlinge duels tussen hem en Varane en Ramos bijvoorbeeld.

25 februari 2019 om 15:01

Varane speelde de vorige wedstrijd niet eens maar ik begrijp je punt. Hij is vrij sterk aan de bal, maar heeft er ook een handje van om bij het minste of geringste te gaan liggen. Erg jammer, want hij heeft dat helemaal niet nodig.

25 februari 2019 om 15:36

Ik vond hem al wat bleekjes, behaard maar ook onzeker, lomp en Realonwaardig ogen. Maar het blijkt dus Nacho geweest te zijn😉.

Tja je weet nooit wat er gebeurt als een club als Bayern echt gaat pushen en met een mooi verhaaltje aanklopt bij Tadic, maar ik zie hem niet vertrekken en zeker niet naar een club van het kaliber Valencia. Niet dat Valencia minder is dan Ajax, maar ook niet aantoonbaar beter en bij Ajax wilde Tadic voor de prijzen kunnen spelen. Tadic heeft van de zomer heel bewust voor Ajax gekozen, had vast wel een aantal lucratieve deals op tafel liggen, zou ie dan gelijk weer op de eerste trein Amsterdam uitrijden?

Nou dan, er moet wat mij betreft een erg hoog bod komen wil dit gebeuren.
Tadic heeft gekozen voor CL en vind het leven erg fijn en luxe in Nederland en hij is hier een ster speler en kan t iets rustiger aan doen. In Duitsland speelt hij niet en bij Valencia speelt hij op dit moment geen Europees voetbal terwijl hij graag Champions League wilt spelen.
Verder zal hij het wel verzonnen hebben, maar Tadic zegt vaak dat hij Ajax fan is geweest toen hij klein was dus hij zal het mooi vinden om er bij te horen.
Valencia is natuurlijk prachtig en ik zal het als jonge gast doen, maar hij had tich clubs om uti te kiezen deze zomer en is hier niet gekomen voor een jaartje. Dusan blijft lekker.

Als Ajax verstandig met de toekomst bezig is, zowel sportief als financieel dan laten ze telkens niet meer dan drie spelers vertrekken. De rest behouden met de belofte dat het jaar erop eventueel weer drie spelers mogen vertrekken. Anders moet je telkens opnieuw je team opbouwen, het is dan veel handiger om mutaties in je team op een organische manier te laten verlopen. Daarmee voorkom je dat hierarchie, speelwijze en vaste patronen telkens opnieuw geordend moeten worden. Die tijd heb je namelijk niet als je vCL en voor het kampioenschap moet spelen.

Dus Tadic behouden. Of anders Ziyech overhalen om te blijven. Ik zou wel een van de twee laten vertrekken. Twee, met de Ligt als aanvoerder erbij drie, kapiteins op een schip lijkt me teveel van het goede. Dat geeft issues.

Als er 20 - 30 miljoen voor krijgt zeker laten gaan! Wordt een tussen jaartje wellicht. Belangrijkst voor Ajax is dat Ziyech blijft. Tja daarnaast met zo'n vette bankrekening moet er ook wel topkwaliteit erbij worden gehaald. Het is aan aan Ten Hag of hij daar snel een team van kan smeden. Zoals gezegd, voor leuk bedrag laten gaan en Ziyech ten koste van alles behouden.

25 februari 2019 om 15:23

Ajax betaald al zo'n 17 miljoen in totaal aan Tadic. Is dus totaal niet interessant voor Ajax om zo'n topaankoop voor zo weinig winst door te verkopen. Kunnen ze hem beter behouden.

25 februari 2019 om 15:36

Begrijp ik wel....maar verder een luie speler, nu kun je er meer aan verdienen. Straks is het apure afschrijving. Verdien je er niets meer aan. Nu incasseren en met alle miljoenen top aaankopen doen, waar nodig (posities). Ten Hag moet er dan een mooi team van smeden.
Ziyech blijft ook in mindere mate een werker en kan altijd uit het niets scoren, zie gisteren. Heeft ook veel te laag cijfer gekregen, deze wedstrijd. Hij zorgde wederom na matig spel voor het echte verschil.

25 februari 2019 om 15:42

Daarnaast ter aanvulling, kan hij na zijn carriere nog veel waarde hebben met jeugd, zeker van zijn Nationaliteit, spreekbuis fungeren. Hij kan dan zelfs nog het verschil maken tussen aankomend talent en oudere garde. Tadic heeft deze eigenschappen niet. is nu goed bezig, maar als het niet loopt, geeft hij niet thuis.
Dan liever Schone nog jaartje erbij.... als je goed kunt incasseren Tadic verkopen. Ziyech behouden voor nu en toekomst.

25 februari 2019 om 15:49

Gaat hem niet worden. Met Ziyech zijn bepaalde afspraken gemaakt. Hij zou eigenlijk al vorige zomer verkassen. Dus is het belangrijk dat Tadic blijft om niet teveel spelers met een hoog rendement te verliezen.

25 februari 2019 om 18:46

@wptm, Tadic is niet gehaald om geld aan te verdienen. Hij is gehaald om de komende jaren onderdeel uit te maken van een stabiele basis, die voor continuiteit zorgt in de kampioensrace en het doel structureel in de CL mee te doen. Blind is om deze reden ook gehaald. Net zoals een type Vertonghen ook gewenst is. De ondergrens moet omhoog. Tadic verkopen zou wat mij betreft dan ook zeer vreemd zijn.

25 februari 2019 om 19:04

Het is leuk om een tussenjaar te hebben als je net 3 keer kampioen bent geworden. Niet als je al 4 jaar wacht op een prijs en je nog maar af moet wachten of die er in het 5e jaar wel komt.

Tadic is voor de eredivisie en Ajax toch gewoon een top speler - top aankoop. Die haal je niet zo maar even terug. Hooguit een jong talent wat de potentie heeft om naar de top toe te groeien. Jonge talenten zijn voor Ajax en de eredivisie het probleem niet. Talent is er altijd genoeg.
Ervaren spelers met kwaliteit wel. Dan kom je al snel bij Nederlandse veteranen uit die uit clubliefde nog 1 of 2 jaar in Nederland willen spelen om daar nog iets te winnen (kuyt, Hunterlaar, van Persie, van Bommel, etc...). Of je moet een keer mazzel hebben dat spelers als Tadic of Blind terug naar Nederland willen, bijvoorld uit sportief oogpunt (in combinatie met een top salaris), of om nog een keer een stap naar het een leuke (sub)topper te maken.

Ik denk ook dat Ajax het helemaal niet erg vind als ze straks niets terug verdienen op Tadic. Met zijn ervaring helpt hij het team en de jonge spelers verder en dat levert veel meer op dan 10 of 20 miljoen.

Tadic is voor de centen naar Ajax gekomen en als ze hem bij Bayern of Valencia meer bieden, is hij weg, zoals zo vele spelers.

25 februari 2019 om 15:33

Voor de centen had hij beter in Engeland kunnen blijven....

25 februari 2019 om 16:09

Geloof ik niet. Hij krijgt een flink salaris bij Ajax vergis je niet. Sowieso meer dan dat hij bij Southamption kreeg. Mocht de interesse van Bayern en of Valencia serieus zijn en een deal realistisch zie ik hem gewoon vertrekken bij Ajax.

25 februari 2019 om 17:15

Hij heeft zelf gezegd dat hij ergens anders naar toe kon, maar ook daar zou hij niet om prijzen en het kampioenschap spelen.

Ajax heeft een goede indruk gelaten in de CL. Ze hebben goed gespeeld waardoor het logisch is dat spelers in verband worden gebracht met de grote clubs. Ik weet alleen niet of Tadic het gaat redden bij bijvoorbeeld een Bayern. Daar is de druk veel groter en je hebt nauwelijks tijd om je aan te passen. Bij dit soort clubs hoor je er gelijk te staan. Vraag me ook af of Ajax hem zomaar laat gaan. Hij is de speler die zorgt voor een mix tussen jong en ervaren. Uiteraard zal er bij een goed bod nagedacht worden door beide partijen. Ajax zal volgend jaar sowieso opnieuw moeten beginnen met het samenstellen van de selectie, veel spelers zullen vertrekken verwacht ik.

Ajax moet Tadic niet verkopen. Ik vind dat Ajax maximaal 1 basisspeler per linie per jaar moet verkopen. Dus na dit seizoen de ligt (verdediger), frenkie (middenvelder) en Ziyech (aanvaller). Volgend seizoen mazzroui/tagliafico (verdediger), vd beek (middenvelder) en Neres (aanvaller). Op deze manier wordt het team jaarlijks verantwoord ververst, kunnen nieuwe talenten opstaan en is het jaarlijks verval in het team (hopenlijk) niet zo groot als bij een jaarlijkse leegloop.

25 februari 2019 om 15:52

Ben Ajax: Precies wat ik eerder ook al schreef. Ajax kan, zeker als het zou lukken om nog een ronde CL te halen en kampioen te worden, een godsvermogen kunnen verdienen met de verkoop van het halve elftal. Maar dan ben je de komende twee jaar niet verzekerd van CL en/ of kampioenschap.

Twee dingen waar Ajax volgens mij rekening mee moet houden in hun streven structurele aansluiting te vinden bij de Europese top: organische groei en een uitgebalanceerd salarishuis dat niet voor scheve gezichten kan zorgen in de kleedkamer. Om de top te bereiken en er ook te kunnen blijven zijn dat soort details cruciaal. Zeker in een tijd waarin geld en status zo'n grote rol spelen en als splijtzwam in een groep kunnen dienen.

25 februari 2019 om 16:03

@ Nick danniga. Ik heb net even jou eerdere reactie gelezen en sluit mij hier helemaal bij aan. Wat ik vooral positief vind de laatste jaren is dat (afgezien van prijzen) ajax (voor zover ik kan beoordelen) deze richting ook op beweegt.

25 februari 2019 om 16:18

Prijzen komen vanzelf als het beleid en filosofie zorgvuldig bewaakt en uitgevoerd wordt. Daar zou ik me als Ajax-fans geen zorgen om maken.

Tadic vind ik voor nu een prima aankoop, al vind ik wel dat er teveel voor hem betaald is/wordt ten opzichte van de overige selectiespelers. Blind idem. Vind ze beiden niet uitzonderlijk genoeg om je salarishuis mee onder druk te zetten. Dus hoop en verwacht wel dat Ajax daar in de nabije toekomst nog betere beslissingen in neemt (indien mogelijk natuurlijk).

Tadic begint zo langzamerhand iets te oud te worden voor de flank. Ook wil hij altijd in de bal komen in plaats van vertrekken om diepte te creëren. Hij is echter als valse nummer 9 de perfecte spits voor Ajax. Heeft bijna alle kwaliteiten die je bij Ajax zoekt voor die positie. Kan een bal vast houden, terug zakken, combineren, heeft een individuele actie en kan scoren. Hoop dan ook dat Ten Hag dit blijft door zetten zodat Ajax op zoek kan naar een nieuwe linksbuiten ipv een nieuws spits, want Labyad is het niet en vanaf de jeugd is er ook geen goede kandidaat momenteel. Van wat ik van Bande heb gezien, ben ik ook niet echt heel erg enthousiast geworden.

Met Dolberg is het nu wel echt een beetje klaar. Ajax is gelukkig niet meer het Ajax van een paar jaar geleden, waar er halsstarrig maar werd gedrukt op ontwikkeling, ook als de speler gewoon echt niet goed genoeg was of niet snel genoeg verbetering toonde. Je moet op dit moment gewoon goed genoeg zijn voor de basis, dat moet ook de enige criteria zijn. Na 3 seizoenen als 1e spits mag je verwachten van diezelfde 1e spits dat die de onbetwiste nummer 9 is van Ajax. Hij heeft zeker kwaliteiten en potentie, maar Tadic is in de spits minimaal een klasse beter. Hopelijk komt er een club die komende zomer een grote zak met geld neer legt, aangezien Dolberg ook niet de juiste type is voor een reserve spits.

Mocht Ziyech vertrekken, heb je met Tadic in de spits en Neres op rechts in ieder geval 2 van de 3 posities goed bezet. Voor de linksbuiten positie zou het leuk zijn om een tropische verrassing te krijgen en anders wederom een oud gediende uit de Eredivisie. Volgens mij doet Promes het niet fantastisch bij Sevilla en zouden ze misschien bereid zijn hem door te verkopen voor een kleine verlies (iets meer dan 15 miljoen). En misschien een long shot, maar Dries Mertens is zijn basisplek kwijt bij Napoli en heeft nog maar een 1-jarig contract. Gezien zijn leeftijd zullen ze vast niet de hoofdprijs vragen. Ook Jesus Corona heeft nog maar een 1-jarig contract. Weet niet hoe die het doet bij Porto, maar hij was fantastisch bij Twente en kan op beide flanken uit de voeten.

25 februari 2019 om 16:45

De vraag is of je altijd met een valse negen wilt spelen. Ik persoonlijk vind dat er in de eredivisie gewoon een diepe spits (dolberg) moet zijn. Dit jaar ga ik er van uit dat Ziyech wordt verkocht. Dan heb je aankomend seizoen voorin op rechts Neres (Cerny), spits Dolberg (kjh en Tadic als optie bij blessure of andere speelwijze) en links Tadic (bande). Voorin komen er wat mij betreft geen aankopen. Het doel zou moeten zijn om buiten de ligt, de jong en Ziyech niemand meer te verkopen

Tadic zal hier niet warm of koud worden denk ik. Heeft volgens mij heel bewust gekozen voor de omgeving en het plan achter de club. Wanneer hij naar een Bayern gaat zal hij ook zeker geen basisspeler worden.

In de Eredivisie is het wekelijks een uitblinker en kan die 28 van de 34 wedstrijden nog op z'n blote voeten spelen.

Tadic had toch gekozen om samen met zijn gezin om hier te gaan wonen? Tenminste zoiets staat mij bij.

25 februari 2019 om 18:19

arsenal1250, dat klopt. Tijdens een interview in de VI heeft hij inderdaad gezegd dat zijn familie weer graag in Nederland zou willen wonen, en dat dat de belangrijkste reden was om bij Ajax te tekenen. Om die reden zie ik hem dus ook nog niet zo snel vertrekken.

Tadic is een goede speler maar dat hij bij Bayern Lewandowski moet opvolgen geloof ik niet. dan heb je het over een van de beste spitsen ter wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

230 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren