‘Het verraste me dat Kepa niet door Sarri van het veld is getrokken’

Zondag, 24 februari 2019 om

Kepa Arrizabalaga heeft zich zondag tijdens de finale van de EFL Cup tussen Chelsea en Manchester City niet populair gemaakt bij John Terry. De doelman van Chelsea moest in de slotfase van de verlenging plaatsmaken voor Willy Caballero, maar weigerde dat. Kepa wekte daarmee de woede van manager Maurizio Sarri en kon in de beslissende strafschoppenserie uiteindelijk ook niet voorkomen dat Chelsea aan het kortste eind trok.

Nadat de reguliere speeltijd op Wembley geen doelpunten had opgeleverd en beide teams ook in de verlenging niet leken te gaan scoren, wilde Sarri met het oog op de naderende strafschoppenserie Caballero inbrengen. Kepa weigerde echter zijn plek onder de lat af te staan aan de reservedoelman van Chelsea, hetgeen tot bizarre taferelen leidde. "Zodra het wisselbord omhoog gaat met jouw rugnummer, moet je het veld verlaten en respect tonen", vertelt Terry, clubicoon van Chelsea, bij Sky Sports.

Volgens de oud-verdediger van the Blues liet Kepa behalve Sarri ook zijn teamgenoten in de steek. "Je moet achteraf maar omgaan met de teleurstelling, maar dit was het laatste wat de spelers wilden. Ik weet zeker dat het hier niet bij zal blijven. Dit moment heeft de glans van verder een uitstekend optreden gehaald. Het is uiterst teleurstellend, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren."

De actie van Kepa hield Sarri niet koud, merkt ook Terry op. "Het verraste me dat hij niet door hem van het veld is getrokken. Je zou verwachten dat de manager op zo’n moment onmiddellijk ingrijpt. Ik ben benieuwd hoe de komende 48 uur zich zullen ontwikkelen. Ik weet zeker dat er trainers zijn die het veld op waren gelopen en Kepa van het veld hadden gehaald", besluit de voormalige verdediger van Engeland.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door stravven)

Op zo moment mag je ook echt meer verwachten van je aanvoerder die stond erbij en deed letterlijk niks. Als captain moet altijd achter je coach staan en Kepa gewoon van het veld sturen. Ze missen bij Chelsea een echte leider als Terry die zou hem echt gewoon van het doel hebben geschopt.

24 februari 2019 om 21:38

Kepa en azpi zijn echt hele goeie vrienden. Hazard is geen leider. Van luiz had ik nog wel iets verwacht. De tijden van terry lampard en drogba liggen helaas achter ons.

24 februari 2019 om 22:04

Hahaha ik zei toch in t andere topic "wat zou John Terry hebben gedaan?". Zie hier de bevestiging van Mr Chelsea himself.

25 februari 2019 om 02:37

En terecht. Chelsea heeft hetzelfde probleem als Arsenal, een gebrek aan leiders op het veld. Wat niet gek is, als een van je iconen weggaat laat dat altijd een gat over. Bij ons ging Adams weg, onze absolute leider, en dat werd toen opgevangen door Campbell, Lehmann en Vieira. Maar toen die allemaal weggingen werd dat niet opgevangen door andere spelers. Bij jullie is er niemand die de functies van Drogba en Terry hebben opgevangen, en het ziet er ook niet naar uit dat er iemand is in de huidige selectie die dat zou kunnen.

24 februari 2019 om 21:39

Ik denk dat de selectie Sarri ook gewoon niet meer respecteert. Waar Emery nog wel het respect heeft bij Arsenal, is Sarri het helemaal kwijt bij Chelsea. Ik denk dat de voornaamste reden hiervoor de media is. De spelers lezen ook dat de trainer allerlei dingen fout doet volgens media. Sarri zal of zijn respect moeten terug winnen of gewoon de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen.

24 februari 2019 om 21:41

Precies. Dat een trainer niet het veld in rent om hem eraf te trekken snap ik. Maar dat een aanvoerder die al in het veld staat dit niet doet zegt alles. John Terry had als aanvoerder die keeper er inderdaad afgeschopt. Dat is een echte leider met respect voor de trainer. Het feit dat niemand van de spelers ingreep en de trainer in bescherming namen zegt alles.

Valt me ook zwaar tegen van de andere spelers van Chelsea. Als aanvoerder (azpilicueta) of zogenaamde leider (hazard) kun je dit toch niet laten gebeuren. Die hebben ook gewoon minutenlang lopen toekijken hoe dit idiote schouwspel zich ontvouwde. De echt grote jongens staan dat niet toe, die lopen op die keeper af en vertellen m op te donderen als ie wordt gewisseld. Vooral van Hazard ook teleurstellend, die zou toch het overwicht moeten hebben hiervoor.

24 februari 2019 om 21:39

Was Hazard niet degene die onlangs zei dat hij niets aantrok van wat de trainer zegt? Niet echt een voorbeeld te noemen...

25 februari 2019 om 07:37

Heb je er misschien bij stilgestaan dat het kan kloppen wat er achteraf gezegd is. Dat sarri begreep dat Kepa niet verder kon vanwege kramp. Als dat zo is dan is dat vast hetgene wat Kepa tegen David Luiz vertelde op het veld (die stonden te praten). Misschien dat daarom niemand van de spelers er tegen in ging...

25 februari 2019 om 07:58

Dat is zo’n onzin verhaal, die hele staff van Chelsea stond te flippen. Duidelijker ging het niet worden haha

Je zag die andere spelers hem gwn aanmoedigen met de kers op de taart alonso die doodleuk zat te lachen na de verlenging. Wat een bende is t daar

25 februari 2019 om 01:27

Ongelooflijk he. Na 8 wedstrijden 20 punten en het leek een topseizoen te worden en nu is Chelsea het absolute lachertje in Engeland. Vernederingen achter elkaar, beide bekers uitgeschakeld, van top3 naar bijna zeker geen CL volgend jaar, transferban, een koppige trainer en een speler die het gezag van de trainer volledig ondermijnt. Echt lachwekkend.

Iets zegt mij dat dit een opzetje tussen bestuur en keeper is...

24 februari 2019 om 22:37

Dus ze hadden afgesproken dat hij zou doen alsof hij kramp zou krijgen, zodat Sarri zou gaan wisselen en dat Kepea hem dan kon negeren en gewoon op het veld kon blijven staan. Really?

25 februari 2019 om 04:19

Nee..meestal als een trainer word ontslagen is de uitleg van een bestuur dat "de trainer de controle over de kleedkamer heeft verloren".. En zeg nu zelf: waar lijkt dit op?

Ik mag aannemen dat hij de komende periode niet meer onder de lat staat. Anders ben je als coach al je geloofwaardigheid kwijt.

De reactie van de rest van het team is zo slap, dat ik niet kan geloven dat dit niet in scene is gezet. Ook dat gelag onderling na het incident, en hoe Caballero met die wisselmoment omging. Voor mij zat hier mee toneel in dan daadwerkelijke emoties.

Kepa is niet het type die dit zou doen. Ik denk ook dat dit in scene was gezet om de jongensachtige Kepa als grote meneer neer te zetten. Als een persoonlijkheid. Een winnaar. Dat laatste is niet gelukt, maar dat hij als een sterke persoonlijkheid is neergezet, dat is wel gelukt. Ook dat hoort bij zijn ontwikkeling.

Ik heb uiteraard geen voortschrijnend inzicht, maar ik verwacht dat in de toekomst een van de spelers van dit team gaat verklaren dat dit met het team was afgesproken.

Dat Sarri het veld niet inkomt om de keeper eraf te sleuren, dat snap ik nog wel. Had ook hele vermakelijke beelden opgeleverd, maar ja dat doe je als trainer niet. Dat de selectie niet ingrijpt en dan vooral je aanvoerder dat is opmerkelijk. Echte leiders pikken dit niet en tonen respect voor de trainer door zo'n speler van het veld af te sturen en te dwingen naar de trainer te luisteren. Dat dit niet is gebeurd zegt alles over Chelsea momenteel. Geen leiders, geen persoonlijkheden en niemand die ingrijpt als er grenzen overschreden worden.

Stel je voor dat hij dit probeerde bij Simeone of Gatusso!

24 februari 2019 om 21:52

😂. Gatusso als teamgenoot of als trainer? Hij zou het spreekwoord ‘wie niet horen wil, moet voelen’ aan den lijve ondervinden.

24 februari 2019 om 23:34

Of een mourinho die zal ik 1 keer je hele carrière vergooien

25 februari 2019 om 02:38

Stel dat je zoiets probeert als je met Keane, Stam, Vieira, Adams, Terry, Chopper Harris of Maldini op het veld stond.

Sarri wordt totaal niet serieus genomen door dat zooitje daar. Het feit dat zijn aanvoerder (of andere teamgenoten) hem niet aan zijn haren buiten de lijnen trok, spreekt boekdelen. Z’n actie is ook respectloos naar Caballero toe. Haha, ongelooflijk dit.

Ik hoop dat Chelsea die jongen anoniem laat wegrotten en Sarri laat gaan, want dit valt niet meer te rijmen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. UgboAanvaller
A. AlessioUnknown
S. HollandUnknown
E. NewtonUnknown
E. HazardAanvaller3716
KepaDoelman360
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

174 fans
Verdediger, 38 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Aston Villa 35 1 2 0
2016/2017 Chelsea 9 1 1 0
2016/2017 Chelsea U23 1 0 0 0
2015/2016 Chelsea 24 1 3 2
2014/2015 Chelsea 38 5 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren