‘Geflatteerde’ overwinning Ajax in Den Haag: ‘Ze doen zich tekort zo’

Zondag, 24 februari 2019 om

ADO Den Haag verkocht zijn huid zondagmiddag op eigen veld duur tegen Ajax, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Amsterdammers met een 1-5 overwinning van het veld stapten. Volgens Alfons Groenendijk had de nederlaag voor zijn ploeg niet zo hoog uit hoeven te vallen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij de uitslag geflatteerd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door araman)

Geflatteerd misschien op basis van de eerste helft, maar de tweede helft was het gewoon open huis. De 5-1 is wmb een goede weerspiegeling van de wedstrijd.

24 februari 2019 om 21:16

Misschien ietwat overdreven, maar Ajax verdiende absoluut de overwinning. Ik heb de beelden van de vermeende overtreding op Goosens inmiddels een aantal keer gezien maar ik zie er echt geen overtreding in. Vd Beek speelt keurig en 100 procent de bal.

25 februari 2019 om 01:10

Het was ook helemaal geen overtreding. En dat weet Groenendijk zelf dondersgoed. Was pijnlijk om te zien hoe hij reageerde toen de verslaggever vroeg waarom hij boos was bij die situatie. Net een klein kind die weet dat ie stout is geweest. ‘Nou ehhm, het was misschien wel een overtreding en ehhm Ajax schoot de bal niet uit en dan krijgen ze ook nog eens een penalty’. Het was ook geen overtreding, geen enkel team speelt tegenwoordig de bal in zo’n situatie nog uit en het was een terechte pingel. Hij stond heel de wedstrijd verongelijkt langs de kant, begint een beetje lachwekkend te worden. Maar ach, Alfons hoeven we al niet meer serieus te nemen sinds hij zei dat ie nooit trainer zou worden van een club met een kunstgrasveld. Nu doet ie er alles aan om zijn eigen kunstgrasveld zo slecht mogelijk bespeelbaar te maken.

25 februari 2019 om 07:48

Ik vindt zijn reactie juist klasse. Hij realiseerde zich dat hij te ver was gegaan en verontschuldigde zich daar voor door aan te geven dat het ook een emotionele reactie in het heetst van van strijd was. Prima, zouden meer mensen moeten doen.

ADO speelde naar behoren, konden niet boven zichzelf uitstijgen. Terechte overwinning van een simpel te sterk Ajax. 1-5 is dan ook niet geflatteerd en in mijn ogen gewoon een afspiegeling van de krachtsverhouding.

Het is niet Ajax zo goed was, maar omdat Ado Den Haag slecht was. Dus geflatteerd kun je enigszins wel noemen.

24 februari 2019 om 21:29

Het veld was vooral slecht, wat een drama was dat! Maar, de uitslag was zeker niet geflatteerd, gewoon een terechte uitslag op basis van spelbeeld. Het is ook heel hip om tegenwoordig, wanneer Ajax wint, vooral de tegenstander als slecht af te doen..

24 februari 2019 om 21:50

Ik heb de hele wedstrijd in het stadion gekeken. Dus mijn oordeel is niet op basis van een samenvatting van Studio Sport ofzo.

24 februari 2019 om 22:03

Keek je tegen de zon in? 😂 ik heb de gehele match gekeken vanaf de bank, alles meerdere malen kunnen bekijken door de vele herhalingen. Ik kan je garanderen dat ADO gestreden heeft voor wat het waard is, dat Ajax de eerste 30 min niet goed speelde en dat de grasmat heel slecht was. Conclusie: ADO was kwalitatief minder dan Ajax, wat logisch is. Als de mat gewoon gesproeid was, of beter echt gras! Dan was de uitslag nog hoger uitgevallen.

25 februari 2019 om 02:09

Je hebt sowieso niet heel de tijd gekeken, want je had genoeg tijd om naar je schermpje te staren en berichten te typen in live meepraten.

25 februari 2019 om 12:16

Wat een drogreden om iets geflatteerd te noemen, goeiedag zeg! Je kunt toch niet zeggen dat het geflatteerd was omdat ADO slecht was. Geflatteerd noem je het wanneer de ploegen nagenoeg gewaagd zijn en dan zo'n uitslag op het bord staat.

Tekort met antivoetbal...Groenendijk doet zichzelf tekort met zijn analyses na elke wedstrijd

Volgens mij heeft de var ook naar vd beek gekeken en beoordeeld.
Was te zien op tv dacht ik.

Weet niet waar dat geflatteerde nou telkens vandaan komt.. Ado 1 schot tussen de palen, Ajax 11. Dan is 5-1 helemaal niet zon gekke eindstand.

24 februari 2019 om 21:34

En Ado had 11 doelpogingen en ajax 17. Dan is het wel weer geflatteerd.

24 februari 2019 om 21:37

Dan kijk ik liever naar de schoten tussen de palen. Die geven immers kans op een doelpunt.

24 februari 2019 om 22:10

Daar kijk jij dus liever naar en Groenendijk dus niet. Om die reden zullen Ado-aanhangers het wel geflatteerd vinden en ajacieden niet. Zo houdt iedereen zijn eigen waarheid in stand.

24 februari 2019 om 22:59

Als je objectief kijkt, en niet met een bril van welke club dan ook, zul je ook wel begrijpen dat schoten tussen de palen veel meer zeggen dan doelpogingen. Jammer dat jouw bril je belet om dat te zien.

24 februari 2019 om 23:22

Waarom zeggen schoten tussen de palen veel meer? Dat zegt wat over de kwaliteit van de schutters, niet per se over hoe vaak een ploeg gevaarlijk is geweest. Althans, hoeveel kansen ze hebben gecreëerd om een schot te lossen.

24 februari 2019 om 23:29

Ik heb met zowel ado als ajax helemaal niets. Dus ik draag geen enkele bril.

25 februari 2019 om 01:17

Marocberkane, ik denk dat uit reacties van jou altijd wel blijkt dat je nog net iets minder met Ajax hebt;-). Wat start je hier ook weer voor een discussie man. Proberen te ontkrachten dat schoten tussen de palen meer zeggen over het wedstrijdbeeld dan doelpogingen. Die schoten van Becker die het stadion uit vlogen zijn toch minder gevaarlijk dan kansen die Ajax heeft gehad en op doel werden geschoten? Dus ja, zet je bril eens af.

25 februari 2019 om 12:23

Dat zou Co Adriaanse niet met je eens zijn o.g.v. Scorebordjournalistiek. Je kunt namelijk 11 keer van de middellijn schieten en 17 penalty"s. Dan zou 1-5 zelfs geflatteerd zijn in het nadeel van Ajax. Je moet naar het wedstrijdbeeld kijken en dan zie je dat ADO eigenlijk zeer weinig in de melk te brokkelen had. Ajax was duidelijk beter.

Tja geflateerd was 1-5 zeker over 90 minuten aangezien Ajax de wedstrijd eigenlijk na de 1-2 alleen maar controleerde. Een te laag tempo en weinig serieuze drang naar voren, die werd doorbroken door De Jong. Daarna was het ook echt prijsschieten geblazen en had het met meer scherpte gewoon nog rustiger hoger kunnen worden.

Van de Beek verovert keurig die bal van Goosens en er ontstaat een kans. Er is geen club op de wereld die dan de bal uit gaat spelen omdat Goosens wat pijn heeft. Hoeft ook helemaal niet. Scheidsrechter bepaalt of er direct verzorging nodig is, was totaal geen sprake van. Dit weet Groenendijk ook dondersgoed. Groenendijk doet weer wat hij altijd doet, zeuren om niks en zijn teleurstelling afreageren op de scheidsrechter. Door zijn emoties kan hij situaties niet meer goed beoordelen. Bijzonder slechte en irritante eigenschap. Overwinning was ook helemaal niet geflatteerd. Omdat ze zo hard gewerkt hebben? Dat is geen reden, Ado heeft nauwelijks wat gecreëerd. Geef gewoon toe dat je te kort kwam tegen vooral de individuele klasse van Ajax. Denk dat Ado er alles aan gedaan heeft en speelde met de juiste instelling maar dit was nooit genoeg voor een resultaat vandaag.

Àjax was vooral de eerste 30-35 minuten heel slecht. Ballen werden zo maar in de voeten van Ado-spelers geschoven zonder dat ADO druk zette. Dat Ado op voorsprong kwam was niet eens zo raar. Ajax stelde echter snel orde op zaken en in de tweede helft is ADO geen moment meer in de wedstrijd geweest.

Als Ajax zo opent in de Kuip woensdag, zie ik goede kansen.

24 februari 2019 om 21:49

En als Feye zo speelt als tegen Grun geef ik ze weer helemaal geen kans...

24 februari 2019 om 22:02

voorspelbare reactie ...

25 februari 2019 om 00:23

en toch zit er net zo veel waarheid in die voorspelbare reactie als in die van jou. als dit of als dat, het zegt allemaal geen hol. de bal is rond enzo, 11 tegen 11, je kent het wel.

24 februari 2019 om 23:30

De 1-0 van ADO was een geschenk voor Ajax(achteraf). Daarna begonnen ze te voetballen...

Tja, als de scheids bij de Jong een pingel geeft (keeper speelde de man en niet de bal) dan komt die counter en goal van ADO er niet eens. En alles geven is leuk, maar de laatste 15 min waren ze gewoon op, en sloeg Ajax toe

Tja het was echt een diep trieste vertoning vanmiddag. Als je kampioen wil worden dan zal je uit een ander vaatje moeten tappen. Ik ga er niet vanuit dat Ajax zich aan het sparen was voor woensdag, maar daar leek het gezien het spel wel op vandaag. Het was gewoon dikke bagger van Ajax zijde
De samenvatting begon pas na twintig minuten vanavond. Niet gek, er was daarvoor nog niets noemenswaardigs gebeurd.
Volgens mij kwam in de tweede helft de bal in de 62-ste minuut voor het eerst tussen de doelpalen.
Het tempo was wandelend.....punten meenemen en vergeten

24 februari 2019 om 22:41

Gelukkig kunnen we klagen, Ado uit de laatste jaren toch lastig en dan maar nipt met 1-5 winnen, het was billen knijpen.

25 februari 2019 om 06:04

Nou geen billen knijpen. Maar het was gewoon slecht.....heeft niets met klagen te maken. Laat ik het anders zeggen. Het was niet veel beter van Ajax zijde dan dat Ajax tegen Heracles liet zien. ADO was ook gewoon een stuk minder dan Heracles en daarom een positief resultaat

25 februari 2019 om 15:50

Je kan ook altijd je best doen om het negatieve er uit te halen. Misschien een idee om eens wat positiever in het leven te staan?

Als je 1-5 bij Ado wint heb je het als Ajax niet slecht gedaan en je hebt gelijk dat de eerste 25 minuten niet best waren, maar de rest viel redelijk mee. Na een uur waren de Hagenaars moe getikt en kon het oogsten beginnen.

Vrij duidelijke cijfers 1-5, als alles gebaseerd gaat worden op 1 helft dan houdt het op. Ajax dik verdiend gewonnen.

Ze kunnen niet voetballen, ze kunnen niet sproeien, ze kunnen maaien, ze kunnen niet verven...naar zeuren gaat prima daar in dh...

Fons moet niet zo zeuren, ik vind dat ze al goed weg kwamen met geel voor Meijers en ook bij dat de Jong Zwinkels moment. vd Beek speelde de bal, en dat zag de scheidsrechter. Er is op dat moment geen rede om voor de scheidsrechter het spel stil te leggen, en ajax was bezig in een aanval. Geen club die dan stopt met voetballen.

Bovendien gezien wat de ADO aanhang in Amsterdam heeft aangericht, en ze ook de jongens op het Malieveld aan het opwachten waren, vind ik het stiekem een beetje net goed voor Ado.

Wat denkt Groenendijk wel niet joh? Ajax die de bal moet uitschieten omdat ze geen overtreding hebben gemaakt? Eigenlijk had Groenendijk een gele of rode kaart moeten krijgen gisteren voor zijn onterechte gezeur.

Uitslag valt groter uit dan Groenendijk verwacht omdat bij Den Haag de koek op was. Ik noem dat niet geflatteerd maar een correcte weergave van het spelbeeld.
Ondanks dat Ajax niet zo best speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden

13 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Mikel Oyarzabal blijft de ideale kandidaat voor Manchester City om een zomers vertrek van Leroy Sané op te vangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren