FC Emmen moet punten aan Vitesse laten op emotionele middag

Zondag, 24 februari 2019 om

Vitesse heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan het bezoek aan FC Emmen. De Arnhemmers wonnen in Drenthe dankzij doelpunten van Mohammed Dauda, Martin Ödegaard en Navarone Foor met 0-3 en stijgen zo weer over Heracles Almelo heen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De wedstrijd aan De Oude Meerdijk stond voor de thuisploeg in het teken van het overlijden van Jorg Scherpen, de twintigjarige broer van doelman Kjell Scherpen.

Na een emotionele minuut stilte ter nagedachtenis aan de broer van de doelman stak Alexander Büttner FC Emmen al snel bijna de helpende hand toe. Een kopbal van de verdediger bij een corner vloog echter net niet in zijn eigen goal en vijf minuten later lag het leer aan de andere kant wel in het doel. Max Clark vond Dauda met een afgemeten voorzet, waarna de huurling knap raak volleerde. Met een massale ovatie in de twintigste minuut werd er nogmaals stilgestaan bij het overlijden van Jorg Scherpen en Michael de Leeuw kopte vlak daarna een vrije trap over het doel van Eduardo.

In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen kansen op meer, maar doordat onder meer Büttner, Andrej Lukic en Sven Braken het vizier niet op scherp hadden staan werd er in de eerste helft verder niet gescoord. Na de onderbreking trok Vitesse de wedstrijd meer naar zich toe en dat betaalde zich een kleine twintig minuten uit in de 0-2 uit een vrije trap van Martin Ödegaard.

De Noor leek een paar minuten na zijn fraaie goal van grote afstand ook de 0-3 voor zijn rekening te nemen, maar zijn doelpunt werd na raadpleging van de VAR uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van Jafar Arias leidde een paar minuten voor tijd bijna tot de aansluitingstreffer en ook aan de overkant werd het nog spannend. Een kopbal van Bryan Linssen belandde in eerste instantie nog op de lat, maar een paar minuten later kon Foor na een mislukte uittrap van Scherpen toch nog voor de 0-3 zorgen.


Poll

Vind jij dat Vitesse het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door frigel50)

Vitesse speelde eindelijk eens leuk voetbal. Dauda heeft mij positief verrast. Eindelijk begint vitesse een team te worden is het lang niet geweest. Nu hopen dat matavz snel terug is en musonda

24 februari 2019 om 17:13

Mooi dat we zo'n pot nu eindelijk eens binnen weten te halen. Alleen samenvatting gezien maar grote kansen hebben we volgens mij niet weggegeven. Op naar volgende week!

24 februari 2019 om 17:34

Ja nu was t ook stabiel. Niet verkeers. Vooral de energie die dauda in t duel stak helemaal super

24 februari 2019 om 18:38

Hopelijk kunnen we nu een stabiele lijn neerzetten en dit volhouden tegen NAC en Feyenoord (beiden thuis, dus hopelijk het publiek ook een beetje blijmaken). Dauda bracht vorige week ook al de energie, mooi (maar ook vreemd...) om te zien dat die jonge jongen het team eigenlijk meeneemt.

24 februari 2019 om 18:50

Vond je? Eerste helft geen kloten aan.... 2e helft maar als neutrale toeschouwer genoten van Odegaard

Vitesse speelde eindelijk eens leuk voetbal. Dauda heeft mij positief verrast. Eindelijk begint vitesse een team te worden is het lang niet geweest. Nu hopen dat matavz snel terug is en musonda

24 februari 2019 om 16:57

Ze vonden elkaar beter dan Emmen. Paar leuke momenten en goals. Maar gezien de geestelijke toestand van Emmen was dit ook wel verwacht. En leuk was alleen de uitslag die overigens wel verdiend was.

24 februari 2019 om 17:12

Maar eindelijk vocht vitesse er eems voor. Normaal was het heel slap.

Vitesse speelde niet zo best. Deze uitslag is wel verdiend te noemen maar was een hele saaie wedstrijd om naar te kijken. Dauda is wel een aanwinst gebleken. Niet alleen zijn doelpunt maar ook zijn betrokkenheid met het opzetten van aanvallen. Toen ik de opstelling zag was ik bang dat we onze kleine vriend Serrero teveel zouden missen maar dat is uiteindelijk gelukkig niet het geval geweest. Ik vind dat we Karavaev eens een compliment moeten geven want die heeft er mede voor gezorgd dat Arco jansen Emmen niet op sleeptouw heeft kunnen nemen. Karavaev stond namelijk zo diep dat Arco alleen maar in verdedigend opzicht moest meehelpen. chapeau!

Brok in je keel als je die minuut stilte terugziet. Enorm treurig natuurlijk. Desalniettemin verwachte, niet al te ingewikkelde overwinning.

Tja... Vandaag een rare dag.... Enerzijds wil je vol gas geven, anderzijds een week van realiteit wat belangrijk is in het leven. Toch maar over op inhoudelijke kant van het spel. Voetballen met Veendorp op het middenveld is spelen met een man minder. Veel te dik en te traag....Glenn Bijl was niet in beste doen en trok te veel naar rechtsback waardoor het open lag op het midden. Trainer met lef had dit keer Anco gewisseld. Geen goede bal gezien, wel 400x balverlies tijdens de grote Anco Jansen show. 1e helft scheen het zonnetje lekker, sfeertje was goed ... maar het voetbal slaapverwekkend! Beide kanten overigens!!! 2e helft bleef Emmen genieten van het zonnetje en werd Vitesse dominanter... En dan zit je daar langs de lijn met je emmen shirt en dan zie je die Odegaard even de trukendoos open halen... wat een pracht voetballer! En tegen het einde dacht men... this wel goed zo, laat Kjell het maar uitzoeken op doel...

Twee mooie doelpunten van Vitesse en natuurlijk veel emotie rond het tragedie van de Scherpen familie. Waren zeker beelden die iedere voetbalfan wel wat deed.

De held van de middag was keeper Scherpen. Daarmee is voor mij alles mee gezegd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo9-10
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

4 fans
Keeper, 119 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren