Streppel wacht al drie maanden op salaris: ‘We hebben niet eens een dokter’

Zondag, 24 februari 2019 om 09:14Chris Meijer • Laatste update: 09:45

Jurgen Streppel is sinds oktober werkzaam bij Anorthosis Famagusta, maar het avontuur op Cyprus verloopt nog niet van een leien dakje. De 49-jarige oefenmeester en zijn selectie wachten al drie maanden op salaris. Daarnaast heeft de club van Streppel zes punten in mindering gekregen, waardoor men nu veroordeeld is tot het spelen van de degradatieronde van de Cypriotische competitie.

Anorthosis kreeg die straf opgelegd wegens het inzetten van een niet-geregistreerde speler, in de wedstrijd tegen Apollon Limassol op 2 februari. Die ontmoeting eindigde eigenlijk in een 1-0 overwinning, maar werd omgezet in een reglementaire 0-3 nederlaag. Anorthosis liep dus niet alleen een zege en drie punten mis, maar kreeg ook nog eens zes punten in mindering. Door die sanctie heeft de formatie van Streppel zich nu niet geplaatst voor de kampioensronde, waaraan de beste zes teams van de reguliere competitie deelnemen. Als nummer zeven is Anorthosis nu veroordeeld tot het spelen van de degradatieronde, waardoor er voor de club dit seizoen niet meer te halen valt dan het ontlopen van degradatie.

Na de 2-3 overwinning op Ermis Aradippou gaf Streppel met de hele selectie achter zich een persconferentie om de nijpende situatie uit te leggen. “Ik wil niet respectloos zijn, maar ik heb iedereen meegebracht naar deze persconferentie. Ik praat over iedereen in deze spelersgroep en ik ben blij dat ze hier zijn. We hebben 37 punten, dat is normaal gesproken genoeg om Europa in te gaan of zelfs mee te doen om de landstitel”, zo tekent de Cyprus Times op uit de mond van Streppel tijdens de persconferentie.

“Ik heb jullie met voorbeelden uitgelegd wat er aan de hand is, maar jullie begrepen het niet. Het is nu tijd om alles te vertellen. We hebben niet eens een dokter. Ze hebben negen punten afgepakt, mijn assistent is vertrokken en we hebben al drie maanden niet betaald gekregen”, legt de oefenmeester uit. “Voor mij was het heel moeilijk om te blijven vechten. We wonnen hier met 2-3 en dat was wellicht onverdiend, maar we bleven vechten. Wat de mensen ook zeggen, we zullen blijven vechten. Zelfs in de degradatieronde.”

“Wanneer je niet betaald wordt en je niet eens een dokter hebt, is dat lastig. Ik zou willen dat jullie weten wat we hier doormaken. Maar de jongens die hier om mij heen staan, kunnen deze prachtige club helpen”, besluit Streppel. Zijn contract op Cyprus loopt nog tot het einde van het seizoen. In het verleden stond de oefenmeester aan het roer bij achtereenvolgens Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door elmusquito)

Hoe vaak komt dit toch niet voor op Cyprus, en toch blijven spelers en trainers die kant op gaan

24 februari 2019 om 09:51

Om eerlijk te zijn, is dit de eerste keer dat ik er over hoor dat een voetbalteam in Cyprus zijn zaakjes niet in orde heeft. Hoevaak komt er wel eens een artikel over voetbal in Cyprus hier op VZ?

24 februari 2019 om 09:58

Inderdaad. Je hoort wel eens wat over corruptie bij bestuurders en scheidsrechters (als ik het me goed herinner) en supportersgeweld. Maar over dit soort zaken als het niet betalen van selectie en staf is volgens mij wel erg uitzonderlijk voor Cyprus. Neem daarbij het mooie land en klimaat, en ik kan goed begrijpen waarom er genoeg spelers en trainers zijn die daar een tijdje willen werken.

24 februari 2019 om 09:57

Komt voor in al die contreien daarzo. Ik zou niet graag zaken doen met landen uit zuid(oost) Europa. Betalen doen ze niet en over het algemeen heerst er ook niet echt een werkmentaliteit. Kan niet wachten tot dat dat soort landen eens gedumpt worden door de EU

24 februari 2019 om 10:00

En hier hebben we de meest kortzichtige reactie van het weekend. Hoezo generaliseren? En geen werkmentaliteit? Ga eens een kijkje nemen in die landen en zie dat er gewoon netjes gewerkt kan worden met hen, betalingen gewoon gedaan worden en ze zeker weten wat hard werken is. Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel.

24 februari 2019 om 10:39

Nou ik kijk gewoon naar de economische cijfers die dat soort landen tonen en naar de werk en pensioen regeling die ze daar hebben, dan ben ik ze inderdaad liever kwijt dan rijk. Ze liggen daar eerder aan het infuus dat west-europa heet, dan dat ze zelf eens hun zaakjes op order hebben.

24 februari 2019 om 10:48

Want bij voetbal kijk je ook alleen naar de cijfers? Percentage balbezit, aantal succesvolle passes... Dat is wel de meest kromme manier om naar een land te kijken. Misschien moet je is een keer langsgaan en dan kun je zien dat er een hele hoop is dat zich niet in cijfers laat uitdrukken net zoals je een voetbalwedstrijd niet in percentage balbezit kan uitleggen

24 februari 2019 om 11:04

Misschien moet je eens achter je computer vandaan komen en eens gaan kijken in de landen waar jij zo negatief over praat. Economische cijfers zeggen niet alles, wanbestuur wat er jaren gepleegd is moet je los zien van werkmentaliteit. Denk je dat mensen zomaar in armoede gaan zitten omdat ze te lui zijn om te werken?

24 februari 2019 om 11:16

Bij voetbal kijk je enkel in cijfers ja. Het eindresultaat telt tenslotte

Als dit verhaal klopt, kan ik alleen maar diep respect opbrengen voor Jurgen Streppel.
En vooral ook voor de selectie.
Knetterhard werken, vervolgens worden er dingen afgepakt, waar je recht op hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anorthosis Famagusta FC


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. RoushiasAanvaller80
A. BeqajKeeper
G. LoriaKeeper100
K. LaffertyAanvaller50
K. KoumpariAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anorthosis Famagusta FC.

15 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Paris Saint-Germain gaat een bod uitbrengen van 35 miljoen euro op Rayan Aït-Nouri. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren