Kik Pierie was op eigen initiatief bij Ajax: ‘Maar niet via Yuki’

Zaterdag, 23 februari 2019 om

Kik Pierie ontkent dat hij vorige week op uitnodiging van Ajax in het Okura Hotel heeft gegeten en vervolgens het Champions League-duel met Real Madrid heeft bijgewoond. De verdediger van sc Heerenveen at naar eigen zeggen op eigen inititief in het luxe hotel, waar ook de selectie van Real Madrid verbleef, en had zelf kaarten voor de krachtmeting geregeld.

“Het was lekker eten in het Okura. Ik raad het je aan”, zei Pierie enigszins gekscherend in gesprek met FOX Sports. Hij ontkende dat hij op uitnodiging van Ajax in Amsterdam was en de wedstrijd tegen Real Madrid bijwoonde. “Nee, nee. Ik heb dat allemaal zelf geregeld. Yuki Kobayashi heeft veel contacten daar. Ik ben er wel vaker geweest en ik vraag dan aan hem of hij een plekje voor mij kan regelen.”

Pierie herhaalde dat hij het eten in het Okura Hotel via Kobayashi had geregeld toen hij opnieuw de vraag kreeg of het niet ‘gewoon’ een snuffelstage bij Ajax was. “De kaarten heb ik ook zelf geregeld. Niet via Yuki dan, maar via mijn zaakwaarnemer. Op eigen initiatief. Het is niet andersom geweest. Ik zou daar niet over liegen.”

Pierie wilde niet kwijt hoe hij zijn toekomst voor zich ziet, nu zijn contract volgend jaar zomer ten einde loopt. “Of je verlengt of je maakt een stap. Het is een van de twee en wat er gaat gebeuren, gaan we wel zien.” De verslaggever probeerde toch nog iets los te krijgen en vroeg of de rondleiding was bevallen. “In het Okura was het lekker eten en het was een mooie wedstrijd. Ik heb me dus zeker vermaakt.”


Poll

Denk jij dat Kik Pierie komende zomer naar Ajax gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Zou met schuurs een top duo voor de toekomst zijn voor ajax

23 februari 2019 om 23:05

Op basis van wat precies? Heerenveen heeft 1 vd meest gepasseerde verdedigingen van de Eredivisie, en Schuurs maakt nog geen indruk in jong Ajax.

24 februari 2019 om 10:03

@inkemontana

Quote: "op basis van wat precies? Heerenveen heeft 1 vd meest gepasseerde verdedigingen van de Eredivisie, en Schuurs maakt nog geen indruk in jong Ajax".

Op basis van talent en karakter. Daar begint alles namelijk mee. Pirie is pas 18 en Schuurs 19. Dat zijn gewoon nog talenten, ruwe diamanten die nog geslepen dienen te worden. Uit jouw reactie blijkt dat de verwachtingen die je van zulke talenten hebt niet in overeenstemming zijn met wat je redelijkerwijs van spelers van die leeftijd mag verwachten. Matthijs de Ligt is van de buitencategorie en de uitzondering die de regel bevestigt, hem als referentiekader gebruiken voor andere verdedigers van die leeftijd, getuigt van een flink gebrek aan realiteitsbesef. Voetbal is een teamsport en het spel van het middenveld en de aanval, hebben ook invloed op de verdediging. Om de beoordeling van een prestatie van een jongen van amper 18 jaar (pirie) af te meten aan de prestatie van een heel team, is vooral heel erg kortzichtig, bij de wetenschap dat een individuele speler bij het leveren van zijn prestatie zwaar afhankelijk is van zijn medespelers. Helemaal als hij nog zo jong is en zijn carrie nauwelijks is begonnen. Schuurs heeft na zijn vetrek bij Fortuna te maken gekregen met dezelfde aanpassingsproblemen waarmee iedere speler die op zo een jonge leeftijd vanuit de Provincie naar Ajax komt, te maken krijgt. Dat is ook logisch als je bij je oude club altijd gewend bent dat winnen een pré is, terwijl dat bij je nieuwe club bijna geeist wordt. De laatste maanden zit er gelukkig duidelijk een opgaande lijn in zijn prestaties. Daarbij is hij nog maar pas 19 jaar. Ter vergelijking: Jari Litmanen was 21 en dus drie jaar ouder dan Schuurs toen hij naar Ajax kwam. Ook hij was in zijn eerste jaar nog maar een slap aftreksel van de geweldige speler die hij later zou worden. Soms heeft een speler gewoon even de tijd nodig om te acclimatiseren zoals dat ook geldt voor een fles goede wijn. Geef een talent even de kans en de tijd om zich te ontwikkelen en de kans is groot dat die je daar later met rente voor terug betaalt. Als je bolletjes in de grond stopt, duurt het ook altijd even voor er gewassen uit komen, maar als die er eenmaal zijn, ga je er meestal groot plezier aan beleven.

23 februari 2019 om 23:11

Hou nou toch op, beide hebben een ernstig gebrek aan snelheid, acceleratie, duelkracht en meedogenloosheid. Pierie mag idd alleen naar Ajax als hij een kaartje koopt.

23 februari 2019 om 23:28

Ik vind ze beiden persoonlijk niet te sloom of in ieder geval niet zo sloom om het een ernstig gebrek aan snelheid te noemen. Over duelkracht en meedogenloosheid heb je wel gelijk, maar dat kan nog wel komen. Ajax twijfelde op die leeftijd ook over van dijk omdat hij elke week een cadeautje gaf aan de tegenstander en ook De Ligt begon niet meteen meedogenloos in Oranje en bij Ajax. Beiden zijn zeker wel interessante spelers voor de toekomst, maar zeker geen zekerheidjes. De enige speler/talent van de Eredivisie buiten de top 3 waar ik direct van overtuigd ben is stengs. Ook bij een doan en odegaard weet ik het zo net nog niet. Neemt niet weg dat het wel goede talenten zijn met een top die hoger kan liggen dan de Eredivisie, dus dan zijn het zeker spelers om in de gaten te houden.

24 februari 2019 om 10:25

@baradona

Quote: "hou nou toch op, beide hebben een ernstig gebrek aan snelheid, acceleratie, duelkracht en meedogenloosheid. Pierie mag idd alleen naar Ajax als hij een kaartje koopt".

ik zou me als ik jou was alvast aan gaan melden bij een praatgroep. Ik vrees dat je de komende jaren flnk teleurgesteld gaat worden en dat wil nog wel eens tot opgekropte frustraties leiden. Het type speler waar jij het over hebt, kan Ajax nog niet eens behouden als men hem al in huis heeft en nog maar 19 jaar oud is. Laat staan dat men hem van buitenaf aan kan trekken. Je hebt het gewoon veel te hoog in je bol, het soort spelers waar jij het over hebt, zijn veel te hoog gegrepen voor een modale club als Ajax omdat een dergelijke club de financiele middelen ontbeert om hem tevreden te stellen en de competitie waarin de club speelt, niet echt het podium is waarop een dergelijke speler wil acteren. Ajax zal het moeten doen met spelers waar iets aan mankeert, de spelers die over de kwaliteiten beschikken die jij beschrijft, zijn eenvoudigweg te goed voor de Nederlandse competitie en kunnen in een veel groter competitie terecht. Een club als Ajax wordt door spelers gezien als opstapje naar een van de grote competities en verdedigers die beschikken over snelheid, acceleratie, duelkracht en meedogenloosheid, hebben een dergelijk opstapje helemaal niet nodig omdat ze met die kwaliteiten al klaar zijn voor het grote werk en daar nu al terecht kunnen. Iemand die zijn neus ophaalt voor grote talenten als Schuurs en Pirie, is net zo ver afgedreven van de realiteit als Ajax van de Europese top. Ajax heeft Magelan gehaald om De Ligt op te volgen, terwijl eerstgenoemde alleen al in zijn grote teen over meer talent beschikt. Dat zou toch al genoeg moeten zeggen over de mogelijkheden waarover de club beschikt.

24 februari 2019 om 11:16

Hij moet niet naar Ajax gaan. Schuurs is het voorbeeld om het niet te doen. Er zijn er veel meer natuurlijk. Lekker spelen bij je club en dan kom je bij Ajax en doen ze net of je er niks van kan. Laten ze je lekker in Jong Ajax ballen om zogenaamd te wennen. Na 3 jaar weg en carriere verpest. Zelfs Frenkie de Jong hebben ze een jaar te lang achter gehouden omdat er zogenaamd zo veel talent is. Ik weet zeker dat Schuurs hetzelfde had kunnen brengen als Magallan in die wedstrijden.

Iemand info over sterke eigenschappen? Waar rook is, is vuur

24 februari 2019 om 08:02

Kan goed liegen tegen de media, heeft goede smaak in restaurants, houdt van een dolletje en kan een redelijk balletje trappen voor zijn leeftijd. Schijnt ook goed te zijn in kruisjassen, maar dat kan ik niet bevestigen.

Je kunt daar inderdaad goed eten en je ziet op Instagram redelijk vaak foto's van voetballers die bij Sazanka of Yamazato (echte Japans) eten. Zeker aan te raden, maar zij doen dat wel op regelmatige basis, terwijl een gemiddeld iemand zoals ik, alleen bij echt speciale gelegenheden daar naartoe gaat.

On: Enige waarmee ik zit met deze jongen is, hij oogt fysiek zo iel en is niet superlang (1,84 cm+/-). Ik vind hem nog geen killer als ik hem vergelijk met De Ligt, Van Dijk, De Vrij, etc. De over mijn lijk mentaliteit moet hij een beetje hebben. Aan de bal kan deze jongen wel bij Ajax mee, maar echt als centrale verdediger... Dat moet ik nog wel zien. Een vleugelverdediger is hij ook weer niet, want als hij tegen een snelle technische winger speelt, dan wordt hij echt kapot gespeeld. Nee, ik weet niet echt als hij bij Ajax gaat redden.

23 februari 2019 om 23:34

Op de leeftijd van pierie stonden zeker de vrij en van dijk niet bepaald bekend als killers. Of het wat gaat worden weet ik ook niet, maar er zit zeker wel talent in die jongen.

Getraind interview commentaar gaat je nog niet goed af, in alle stukken spreekt hij zich zelf tegen namelijk...

Heb een aantal jaar bij deze jongen op de middelbare school gezeten, ontzettend aardige gozer en gun hem de transfer van harte. Hopen dat hij zich blijft ontwikkelen

Lekker in Heerenveen blijven ballen tot je daar uitgeleerd bent. Dan speel je sowieso in de eredivisie en dat is ook niet verkeerd.

Kan zo bij GTST met zijn acteren. Die gaat naar Ajax Hij moet wel nog veel leren.

Wat moet je met zo'n nobody bij ajax, Ajax moet in een ander segment kijken naar spelers niet bij Heerenveen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren