‘Bale dronk geen alcohol en was niet geïnteresseerd in avondjes uit’

Zaterdag, 23 februari 2019 om

Gareth Bale is naar verluidt een buitenbeentje binnen de selectie van Real Madrid. Marcelo liet onlangs weten dat de Welshman gebrekkig Spaans spreekt en daardoor amper communiceert met zijn teamgenoten. Doordat de prestaties van Bale dit seizoen op het veld evenmin overhouden, is de kritiek op de flankspeler niet mals in Spanje. Peter Crouch neemt het in zijn column voor de Daily Mail echter op voor zijn voormalig ploeggenoot.

Crouch leerde Bale kennen bij Southampton en speelde later bij Tottenham Hotspur samen met hem. Volgens de boomlange spits is de linkspoot van Real Madrid een introverte persoonlijkheid en is de kritiek op hem overtrokken. "Nu is Marcelo de volgende die zegt dat Bale helemaal geen Spaans spreekt. Ik wil me niet bemoeien met de gang van zaken in de kleedkamer van Real Madrid, maar het feit dat Bale niet met de rest van de spelers op stap gaat, doet geen afbreuk aan zijn karakter", schrijft de aanvaller van Burnley.

"Ik leerde hem bij Southampton kennen toen hij nog een jonge jongen was. Daarna heb ik twee jaar met hem samen gespeeld bij Tottenham. Hij dronk geen alcohol met ons – hij dronk überhaupt geen alcohol – en hij was niet geïnteresseerd in avondjes uit. Maar iedereen in de selectie wist dat het een goede jongen was, die altijd in was voor een grapje", vervolgt Crouch. "Hij was een stille jongen, maar waarom moet dat een probleem zijn? Gareth heeft de Champions League vier keer gewonnen met Real Madrid. Dat verdient enig respect."

Bale maakte in de zomer van 2013 voor ongeveer 100 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, maar slaagde er bij de Koninklijke, mede door veel blessureleed, nimmer in uit te groeien tot een publiekslieveling. "Ik zie hem op een bepaald punt in zijn loopbaan terugkeren naar Engeland, maar hij kan nog zoveel bereiken in Spanje. Blessures zijn altijd zijn grootste probleem geweest, maar alle spelers die zo explosief zijn als hij, kampen met die problemen. Als Gareth het gevoel heeft dat hij een avondje uit moet laten lopen ten behoeve van zijn fitheid, dan snap ik niet waarom die keuze in twijfel getrokken moet worden", besluit Crouch.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door genghibli)

Crouch is wel een pareltje in de voetballerij. Ik herinner zijn quotes: “what he would be if he wasn’t a footballer. He replied: “A virgin” & “The thing about me I’ve always been in and out of fashion,” he says. “Mainly out, actually.” T kenmerkt hem. Beetje het tegenovergestelde van Bale wat dat betreft.

On: Bale presteert gewoonweg al jaren niet in Madrid als zijn tijd in de premierleague. Blessures of niet hij lijkt alle lol in t spel verloren te hebben.

24 februari 2019 om 09:49

Zijn Twitter en instagrm staan ook echt vol met toffe grappen en foto's. Die gast heeft zoveel zelfspot, zie je nauwelijks bij die gasten. Echt een topvent inderdaad.

Ja. Hele lelijke stijl die Crouch, maar wel een topgozer. Het lijkt altijd alsof hij niet thuis hoort op een voetbalveld. En toch altijd zijn goals blijven maken. En die Bale, ze hadden een beetje gerekend op hem om de goals van Ronaldo te compenseren. Maar dat gaat het niet worden. Vind overigens dat hij nog wel een plaats heeft bij dit Real. De cijfers zullen nooit die van Ronaldo worden, maar heeft toch best veel belangrijke goals gemaakt. En zijn persoonlijkheid, wat boeit het. Genoeg stille jongens die in beesten veranderen eens ze dat veld betreden. En daar gaat het om.

Waarom praat Crouch over de persoonlijkheid van Bale? Het probleem is dat hij gebrekkig spaans spreekt. Dan kan je moeilijk communiceren met je teamgenoten. Los of ie nou wel of niet gaat stappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

19 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren