‘Dé wedstrijd van mijn jeugd was zonder twijfel die 10-0 thuis tegen Feyenoord’

Zaterdag, 23 februari 2019 om

PSV neemt het morgen voor eigen publiek op tegen Feyenoord. In aanloop naar dat duel gaan de gedachten van Cody Gakpo terug naar 24 oktober 2010, toen hij als jeugdspeler zag hoe de hoofdmacht gehakt maakte van de Rotterdammers en de ploeg van toenmalig trainer Mario Been met een 10-0 nederlaag terug naar huis stuurde.

Gakpo geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan altijd al groot fan te zijn geweest van de club waar hij al sinds zijn zesde speelt. “Sliep vroeger onder een PSV-dekbed en had posters van de spelers aan de muur hangen. Dé wedstrijd van mijn jeugd was zonder twijfel die 10-0 thuis tegen Feyenoord. Ik was toen 11, het maakte diepe indruk. Zoiets vergeet je nooit meer”, aldus het talent.

De negentienjarige aanvaller kwam dit seizoen al meerdere keren in actie in het eerste elftal en is met een doelpunt en assist ook al belangrijk geweest voor de ploeg van trainer Mark van Bommel. “Farfán was mijn eerste jeugdidool”, aldus Gakpo. “Altijd acties maken op de flank, tegenstanders passeren. Supporters hadden een speciaal liedje voor hem. Dat kende ik uit mijn hoofd. Ik wilde dribbelen zoals Farfán en later ook in het eerste van PSV spelen.”

Meerdere keren klopten clubs uit het buitenland aan voor Gakpo. “Maar dat heb ik nooit overwogen. Mijn eerste contract bij PSV kreeg ik op mijn zeventiende, op dezelfde dag als mijn havodiploma”, vertelt hij. “En bij de eerste wettelijke mogelijkheid om het te verlengen hebben we dat meteen gedaan. Daar hoefde de club bij mij echt geen seconde over in te zitten. Ik zit hier de komende jaren prima, wat mij betreft.”

Waar het voor jonge talenten in het verleden nog wel eens moeilijk was om door te breken in het eerste elftal, is het vizier bij PSV sinds een aantal jaar meer gericht op de eigen jeugd. “Het werd professioneler. Dat merkte je. We kregen ook steeds meer oud-spelers als jeugdtrainers. En, belangrijk: je kreeg voorbeelden van jongens die het redden bij het eerste. Memphis die doorstroomde, daarna Hendrix, Locadia, Bergwijn, Brenet. Dat gaf alles en iedereen een extra boost. PSV, de 'koopclub', durfde het nu ook aan met eigen jeugd”, aldus Gakpo.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Ik verwacht op zijn minst weer een overwinning voor PSV. Feyenoord zit al met zijn hoofd bij het KNVB beker tegen Ajax. Een deel van de fans van Feyenoord kunnen goed leven met een nederlaag tegen PSV omdat ze vooral Ajax niets gunnen. Als PSV goed aanzet wordt het misschien weer een ruime overwinning.

23 februari 2019 om 09:01

Een deel zou denk zelfs tekenen voor nog een 10-0 als ze de bekerwedstrijd van Ajax maar winnen

23 februari 2019 om 09:27

Dat denk ik niet. Die wedstrijd heeft echt een impact gehad hoor.

23 februari 2019 om 14:09

Echt niet - juist die 10-0 heeft een revanche gevoel gekweekt. Ik denk niet dat Feyenoord ooit nog bewust een wedstrijd kan laten lopen tegen PSV - ook al zou het slecht zijn voor Ajax

23 februari 2019 om 16:52

Afc88

Aan de reacties van menig Feyenoord supporter bij de vele zeges die Feyenoord na die 10-0 op PSV boekte te merken ga ik uit van het tegendeel! Die 10-0 zullen sommigen echt never nooit vergeten, laat staan vergeven.
Ik moet bv alleen al denken aan die reactie van Luc Castaignos die in datzelfde seizoen in de returnwedstrijd scoorde tegen PSV en die ongeveer een orgastische ontlading kreeg en al zijn woede en frustratie richtte op het vak met PSV supporters. Daar zat álle frustratie over die 10-0 in. Ik vond dat redelijk symbolisch voor de emotie van de Feyenoord fans.

23 februari 2019 om 09:10

Ajax moet eerst maar eens winnen van Ado.

23 februari 2019 om 09:22

Zou wel erg triest zijn als Feyenoord niet tegen PSV zou willen winnen door Ajax. Het gaat namelijk ook om de 3e plek voor ze want AZ staat nog maar 2 punten achter op Feyenoord..

23 februari 2019 om 10:24

Ik schrijf het iets verderop al. Dit scenario hoor ik alleen maar uit de monden van Ajacieden. Denk je nou echt dat wij van PSV willen verliezen? We willen gewoon winnen en 3e wonnen. En zelfs als de 3e plek niet in gevaar zou komen willen we winnen. Het gaat om PSV en daar willen we niet van verliezen.

23 februari 2019 om 17:01

Elmo

Je hoort dit iedere keer. Maar inderdaad eigenlijk nooit uit de Feyenoord hoek zelf. Als ze mochten kiezen uit twee kwaden (psv kampioen of Ajax kampioen) dan zullen Feyenoord fans een titel voor Ajax misschien nog net wat erger vinden, maar de meesten hebben iets van 'prima dan moet PSV maar kampioen worden maar niet bij of dankzij ons'.

PSV heeft deze wedstrijd echt nog verre van gewonnen, laat staan dat PSV wel eventjes een grote zege gaat halen, zoals hierboven wordt gesuggereerd. Ik moet eerst nog maar eens zien wie er allemaal 'gespaard' zouden gaan worden.

En daarnaast, zelfs dan nog, dit gaat over een pot voetbal. Alles is mogelijk. Zelfs dat Feyenoord met een paar invallers, die gemotiveerd zijn, gewoon in Eindhoven van PSV wint. Kijk even naar de huidige vorm van Psv. Al drie gelijke spelen sinds de winterstop. Hoezo is het dan opeens een zekerheidje dat PSV gaat winnen? Denk nog even aan de JC schaal, begin dit seizoen. Feyenoord heeft ongeveer de gehele wedstrijd voor de pot gehangen. Waarom zou het PSV dit keer dan wel even lukken om die hechte defensie uit elkaar te spelen? Feyenoord kan toch ook gewoon via een counter scoren?

Bovendien doet Feyenoord het in de geschiedenis wel vaker goed tegen Psv, ook in Eindhoven. Dit gaat gewoon weer een lastig klus worden voor PSV en PSV moet nog maar zien dat het de drie punten pakt.

Ik voorspelde in de serie met Utrecht en Heerenveen dat PSV veel punten zou gaan verspelen. Ik sluit totaal niet uit dat ook tegen Feyenoord weer punten verloren zullen gaan en Ajax weer dichterbij komt. En zo zie je maar, Ajaxfans zonden na de nederlaag tegen Heracles de bloemen en de felicitaties al naar Eindhoven, maar dat sloeg nergens op. Vier punten is werkelijk niets en in een week in te lopen.

23 februari 2019 om 09:34

Het zal je misschien verbazen: Feyenoordspelers en fans willen ook gewoon van PSV winnen. Ze zijn echt niet zo met Ajax bezig. Deze wedstrijd is voor de Rotterdammers erg belangrijk gezien de stand in de competitie.

23 februari 2019 om 14:10

En gezien die 10-0 nederlaag. Sindsdien is Feyenoord altijd super gebrand op een goed resultaat tegen PSV

23 februari 2019 om 17:05

Overigens heb ik zelf ook zo'n foto van het scorebord van het Philips Stadion van die dag. Want hoe je die dag ook hebt beleefd, het was een historische zege van Psv.

Als Feyenoord deze wedstrijd bewust laat lopen, zoals sommige supporters van Feyenoord hopen, zou ik me helemaal rot lachen als ze de bekerwedstrijd verliezen en ineens in de competitie de achtervolgers om de oren krijgen.

Edit-

Excuseer ik heb veel vervangen door sommigen. Ik kreeg de laatste dagen op de diverse media de indruk dat het er veel waren, klaarblijkelijk is door de diverse media mij een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Ook zal Van Bronkhorst niet gezegd hebben dat de beker prioriteit heeft.

23 februari 2019 om 09:57

Net alsof we moedwillig willen verliezen van PSV? Het doel is gewoon 3e worden en de beker proberen te winnen. Ajacieden zijn hier meer mee bezig dan wij. Puur omdat ze bang zijn dat PSV kampioen wordt. Ik heb nog geen Feyenoorder horen zeggen dat de wedstrijd tegen PSV er niet toe doet. We zullen nooit een topper willen verliezen, klaar!

23 februari 2019 om 10:04

Ach, er zijn zelfs meerdere interviews geweest in Rotterdam met 'supporters' die dat riepen hoor. Ik geloof best dat het merendeel gewoon wilt winnen maar doe aub niet alsof dit door Ajacieden uit de lucht gegrepen is. Vorig jaar werd namelijk precies hetzelfde geroepen toen ze in de Kuip tegen PSV moesten en ook die beruchte wedstrijden tegen Twente in 2010 zijn we niet vergeten.

23 februari 2019 om 10:14

Nou kom met beelden dan van vorig en dit jaar. Ik ken er werkelijk geen 1. En ook op fanatieke Feyenoord fora, neemt niemand dit in de mond. We willen allemaal winnen van PSV.

23 februari 2019 om 10:27

Frontpage fr12. Staat letterlijk een video van voetbalprimeur op waar de titel van is: "B-elftal tegen PSV, ajacieden gun ik het niet"

23 februari 2019 om 10:32

Ik zie het idd. Wat een simpele. Maar lees de reacties eronder, niemand die dat verder wil hoor. Geloof me, wij willen nooit verliezen van PSV. En dan de spelers nog, denk je echt dat die ermee bezig zijn of PSV of Ajax kampioen wordt? Tuurlijk niet, die willen alleen maar winnen. (Al zou je dat niet geloven na de laatste weken)

23 februari 2019 om 10:39

Er zitten ook reacties bij van supporters die het met die simpele eens zijn. En dat hou je altijd. Daarom probeer ik altijd zoveel mogelijk vanuit mezelf te praten met dit soort dingen, omdat je altijd lui binnen je eigen supporters hebt die er anders over denken. Is bij Ajax niet anders. Het lijken net mensen al die supporters.

23 februari 2019 om 10:35

Je hoeft ze ook niet persoonlijk tegen te komen. Kijk gewoon maar even op fr12. Staat zelfs op de voorpagina. Zulke supporters bestaan nou eenmaal, net zoals er ook veel supporters van Feyenoord zijn die absoluut willen van PSV.

23 februari 2019 om 10:52

Ik weet precies hoe dit gaat. Als ze de hele dag Ajax fans interviewen pakken ze ook mafkees die roept dat we de beste zijn, terwijl we net verloren hebben en iedereen vol chagrijnig moppert over hoe waardeloos het is. Dit soort lui vinden hun weg altijd wel naar een camera, of de camera vindt hun.

23 februari 2019 om 18:10

Ajax staat niet bovenaan omdat ze meer punten hebben verspeeld tot nu toe dan PSV heeft niets met smoezen te maken. Ik heb mijn post aangepast en van veel sommigen gemaakt, aangezien ik kennelijk uit de media een verkeerd beeld heb gekregen.

23 februari 2019 om 10:44

Narcisme ten top om te stellen dat "veel supporters van Feyenoord" dat zouden hopen.

Ik ken ze iig niet.

23 februari 2019 om 11:19

Narcisme? Die snap ik niet..

23 februari 2019 om 18:06

Zie mijn edit. aub, ik heb kennelijk de verkeerde indruk gekregen de laatste dagen.maar wat narcisme hier mee te maken heeft ontgaat mij ook.

23 februari 2019 om 18:15

Het feit dat sommigen het nodig vinden om maar te benadrukken dat Feyenoorders het (zogenaamd) belangrijker vinden dat Ajax verliest dan dat de eigen club wint.

Zo maak je jezelf belangrijker, een obsessie met je eigen club. Een vorm van narcisme derhalve.

23 februari 2019 om 18:40

Mensen die zich niet te groot voelen om hun mening bij te stellen, kan ik zeker waarderen.

24 februari 2019 om 14:15

Toch is het opvallend dat van Bronkhorst zijn sterspeler spaart voor de bekerwedstrijd.

Een narcist is alleen geobsedeerd met zichzelf, ik werp dat verre van me aangezien ik wel belangstelling heb voor mensen om me heen en ik mezelf niet het middelpunt van het universum acht.

24 februari 2019 om 15:33

De wedstrijd tegen Ajax is belangrijker. Niet omdat het Ajax is, maar omdat het halve finale beker is.

Prima dat je zo bent, zo'n opmerking kan anders doen vermoeden.

Feyenoord zal zich gewoon willen bewijzen. Zal echt niets laten lopen.

Wat was Reis toen goed zeg. Zo jammer van die zware blessures

Ik ga er als PSV-er nooit vanuit dat we het kado gaan krijgen van Feyenoord.
Al kan ik mij wel herinneren (was het vorig seizoen?) dat feyenoord ook in zo’n situatie zat en toen idd minder zijn best deed tegen de Onzen i.v.m. de beker.
Nou ja, PSV moet het gewoon zelf willen en kunnen doen. Go Psv!

Of feyenoord nou met een b elftal of met de A1 aankomen kakken winnen doen ze toch niet..alleen tegen ajax komen er krachten los de rest van het seizoen is het huilen met de pet op....

23 februari 2019 om 13:48

Vooral in Amsterdam komen die krachten altijd op ...

Heb er weinig vertrouwen in dat Feyenoord punten kan afsnoepen van Genoeg redenen waarom er wordt verloren:

- Feyenoord wilt niet dat Ajax kampioen wordt
- Feyenoord is met het hoofd al bij de beker
- 3e of 4e worden maakt weinig verschil
- In het verleden heeft Feyenoord de wedstrijd tegen PSV ook al eens laten lopen
- Feyenoord is momenteel veel slechter dan Psv
- Feyenoord speelt uit

Met andere woorden, weinig reden om optimistisch te zijn. Maar ja, de bal blijft toch rond he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 9 1 3 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2017/2018 PSV U19 13 7 0 0
2017/2018 Jong PSV 13 7 0 0

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren