‘Ik zou er als FC Twente ook niet over zeuren, die krijgen weer een cadeautje’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

De zegereeks van FC Twente leek vrijdagavond lange tijd te stokken op negen opeenvolgende overwinningen. Een rake penalty in blessuretijd van Aitor Cantalapiedra tegen FC Eindhoven was echter toch genoeg voor de tiende driepunter op rij voor de Tukkers, die nu een gat van elf punten hebben geslagen met nummer twee FC Den Bosch. De achtervolger ging zelf onderuit tegen MVV Maastricht en kan de tweede positie deze speelronde nog kwijtraken aan Go Ahead Eagles of Sparta Rotterdam.

Voor Eindhoven was de late 1-0 nederlaag een hard gelag. De bezoekers kregen diep in de blessuretijd een strafschop tegen na een vermeende overtreding van Branco van den Boomen op Fred Friday, maar de middenvelder was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Freek van Herk: “Ik heb het nog niet teruggezien, maar volgens mij probeerde ik te voorkomen dat hij uit de draai kon schieten”, reageerde hij na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports.

“In plaats van dat hij schoot, en volgens mij kon dat gewoon, stapte hij achteruit tegen mij aan en ging hij liggen. Onvoorstelbaar dat je daar een penalty voor krijgt.” Van den Boomen snapt wel dat er door de winnaar niet te veel stil wordt gestaan bij het strafschopmoment: “Als ik FC Twente was zou ik er ook niet over zeuren. Die hebben al drie weken op rij een penalty gekregen en drie keer op rij was het een cadeautje. Daardoor winnen ze die wedstrijden, want voor de rest zit er niet veel in.”

Wout Brama is het echter niet eens met zijn tegenstander: “Een honderd procent strafschop. Van den Boomen raakt niets behalve Friday. Ik moet toegeven dat Fred het slim doet, maar het is gewoon een strafschop”, reageert hij bij Tubantia. “Gewoon een geweldige scheidsrechter”, voegt hij lachend toe.


Poll

Vond jij de strafschop voor FC Twente terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door marnix88)

De scheids was natuurlijk drama, maar wel 2 kanten op... Back Eindhoven rood was ook terecht geweest, gele kaart Brama sloeg nergens op! En volgens seizoen klagen wij weer in de eredivisie, maar dan omdat we lullige penals tegenkrijgen tegen de grote ploegen!

22 februari 2019 om 23:13

Tja het geluk van een kampioen. Om kampioen te worden hoef je niet altijd groots te spelen. Gewoon niet teveel schorsingen en blessures van dragende spelers en de scheidsrechters mee. Dan kom je een heel heel ver.

22 februari 2019 om 23:18

Vooral dat laatste geld voor Twente het meest

22 februari 2019 om 23:22

Als we zo gaan praten is Twente gedegradeerd door de scheids....

23 februari 2019 om 13:03

Hou op hoor, het is al languit bewezen dat 'topclubs' vaker penalties meekrijgen omdat zij ook in verhouding veel vaker in de 16 van de tegenpartij staan.
Vaak zijn spelers ook beter en hebben tegenspelers dus meer overtredingen nodig om iemand af te stoppen...

En ja je zal altijd discutabele situaties hebben, maar dat werkt ook twee kanten op.

Mooi voor de fans van Twente. Maar waar ze de afgelopen jaren moord en brand schreeuwden over de zogenaamde KNVB-maffia, mogen ze dit seizoen volgens mij absoluut niet klagen.

23 februari 2019 om 00:09

Een club die eigenlijk in de 3e divisie verder had gemoeten. De Graafschap had recht op die plaats. En nu helpt de Knvb de fraudeurs aan alle kanten.

23 februari 2019 om 00:47

Hou er toch eens mee op man, de Graafschap had helemaal nergens recht op

23 februari 2019 om 07:31

Twente promoveert, nu enkel nog hopen dat de Graafschap degradeert, dat zou het seizoen perfect maken ...

23 februari 2019 om 07:31

Twente promoveert, nu enkel nog hopen dat de Graafschap degradeert, dat zou het seizoen perfect maken ...

23 februari 2019 om 07:58

Ik zie liever Emmen eruit gaan. Ze hebben promotie eerlijk verdiend maar het hoort gewoon niet in de eredivisie thuis.

23 februari 2019 om 09:34

Op basis waarvan had De Graafschap daar rechto op dan? Speelde dat jaar een dramatisch seizoen en stond terecht op de laatste plaats. Heb zelf als supporter nooit gevonden dat we dat jaar Eredivisie waardig waren. Daar hoort dan degradatie bij. Dat er een mogelijkheid ontstond dat De Graafschap niet zou degraderen door de situatie rondom Twente staat daar (van "recht hebben" los van. Dat De Graafschap daardoor (kortstondig) even tussen wal (Eredivisie) en schip (eerste divisie) belandde was voor de club wel vervelend. Ze konden daardoor geen begroting maken, er ontstond onduidelijkheid over of contracten (vanwege degradatieclausules) wel of niet de facto waren ontbonden en het was een stuk lastiger om gesprekken met potentiële aankopen/sponsoren aan te gaan etc. Dit kan je echter FC Twente niet aanrekenen. Het is een indirect gevolg van de perikelen rondom Twente. Het is de KNVB die er een potje van maakte, waardoor er een hele onduidelijke situatie ontstond. Los daarvan vind ik er best iets van hoe Twente uiteindelijk gestraft is en denk ik dat ze goed zijn weggekomen. Daar vroeg ik graag "gelukkig maar" aan toe. Terugzetten naar de 3e divisie, zoals velen menen, had de doodsteek geweest voor de club en dat had ik eeuwig zonde gevonden. Het is gewoon een mooie club met een trouwe en fanatieke aanhang (klein beetje naast de schoenen gaan lopen misschien), die m.i. thuis hoort in de eredivisie, maar zonder twijfel in het Nederlandse betaald voetbal. Veel succes, hoop dat de promoveren!

23 februari 2019 om 11:10

De Graafschap had nergens recht op en hebben het nergens afgedwongen. Als je afhankelijk bent v een andere club dan heb je het ergens zelf al laten liggen. Onmeunige droeftoeter.

23 februari 2019 om 08:18

99% hoor je er ook echt niet over klagen. Waar het vorig jaar heel vaak de verkeerde kant op viel, heb we dit jaar vaak het geluk en arbitrage aan onze kant.

23 februari 2019 om 08:25

Hoe zo het was gewoon een 100% penalty wat loopt iedereen te janken zelfs met de var was het een penalty

Man man ...die back van Eindhoven had er na 10 minuten al af gekund, maar werd gespaard. De belachelijk gele kaart van Brama waardoor hij geschorst is tegen Roda...belachelijk. De pingel was dubieus, maar goed in Rotterdam zag Gozubuyuk 2 handsballen over het hoofd. Eindelijk een keer mee, werd tijd.
Deze speler van Eindhoven was hij het niet die heel stoer voor vak P stond tijd te rekken? Heerlijk toch dat je dan alsnog het deksel op de neus krijgt.
Schiet in de eerste helft die 0/1 binnen en je wint hem en loop niet te janken over ee scheids. Oerstom dat je überhaupt het risico neemt in de laatste minuut.

Al een paar onterechte penals gehad maar dit was er gewoon eentje. Heerlijke ontlading.

Een lachertje deze strafschop . Hij viel gewoon achter over . Weer mazzel voor Twente

25 februari 2019 om 07:22

Er is contact, dus overtreding, dus tegenwoordig een strafschop.. Dat strafschoppen tegenwoordig veel te makkelijk gegeven worden is een ander verhaal.

IK ben zelf ook scheidsrechter en Eindhoven was al een aantal keer gespaard met gele kaarten en had zelfs een rode kaart kunnen/moeten krijgen. Verder waren ze niet een klein beetje tijd aan het rekken het laatste half uur, maar was het ze overduidelijk dat ze niet alleen FC Twente, maar ook daarmee de scheidsrechter aan het irriteren waren. Eigenlijk waren ze de scheidsrechter daarmee een aantal keren mee voor schut aan het zetten omdat ze bewust een loopje met hem namen. Als je dan op het laatst het risico neemt om niet de bal te raken, maar wel het been van de tegenstander, kan ik het me heel goed voorstellen (het was absoluut een zeer, zeer lichte overtreding) dat de scheids de bal op de stip legt. Een gelijkspel was een terrechte uitslag geweest als je naar het spel kijkt de gehele wedstrijd, maar ik denk dat Eindhoven het toch aan zich zelf te danken heeft gehad.

23 februari 2019 om 08:53

Wat een flauwekul. Een acheids kan toch geen kaootjes uit gaan delen vanwege tijdrekken. Als dat jou instelling is als scheids dan kom je er wel... de KNVB zoekt alleen maar types zoals jij

In twente zit niwt zoveel voetbal maar van de elf punten voorsprong mogen ze er 9 danken aan de scheids. Maargoed promoveren met deze selectie. Succes. Wordt 34 x op je tenen lopen volgend jaar

23 februari 2019 om 07:58

Begrijp me niet verkeerd hoor,snap dat twente kost wat t kost terug wil promoveren maar wat ik zie is niet best. Maargoed dan is er ook weer meer budget dus wie weet.

23 februari 2019 om 09:56

In de keuken kampioen divisie wordt alleen maar vechtvoetbal gespeeld. Paar weken terug op ht Kasteel zag je dat er toch heel wat spelers tussen lopen die in de eredivisie prima meekunnen. Assaidi Aitor smith Brama, Bijen, Gonzales, Drommel. Het is niet altijd een 9, maar dat hoeft ook niet.

23 februari 2019 om 11:45

Dan kunnen we beter helemaal niet proberen te promoveren idd en gewoon de handdoek in de ring gooien maar?

Ga je zeggen dat er niet veel in Twente zit terwijl je zelf als team nog minder laat zien. Afgrijselijk elftal, ook met deze zgn topmiddenvelder met zn hippe naam.

Het is echt prachtig dat juiste deze minkukel de strafschop veroorzaakt, oh wat een stoer mannetje bij de cornervlag en maar tijd rekken en maar gebaren... en dan de bal missen en alleen maar Friday raken in je eigen 16, wat een sukkel zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren