‘Daley Sinkgraven kan als linksback de absolute wereldtop halen’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Daley Sinkgraven kwam de afgelopen seizoenen door blessureleed maar mondjesmaat in actie namens Ajax. In het seizoen 2016/17 was hij onder Peter Bosz echter wel eerste keus op de linksbackpositie en zijn oud-trainer is nog steeds honderd procent overtuigd van de kwaliteiten van Sinkgraven. De huidige oefenmeester van Bayer Leverkusen heeft dan ook hoge verwachtingen van zijn voormalige pupil.

“Voor mij was Daley een openbaring. Hij heeft geweldig gespeeld in de tijd dat ik trainer van Ajax was. Lasse Schöne was heel belangrijk op zes, Daley minstens zo belangrijk op de linksbackpositie”, vertelt hij bij Inside Ajax. Sinkgraven slaagde er echter niet in om fit te blijven, waardoor zijn perspectief er nu heel anders uit ziet, zo weet Bosz ook: “Nu heeft hij met Nicolás Tagliafico een geweldige speler voor zich staan.”

“Dat is niet makkelijk voor hem. Als ik hem was zou ik niet teruggaan naar het middenveld. Ik denk dat hij als linksback de absolute wereldtop kan halen”, is hij alsnog lovend. Sinkgraven neemt de complimenten van Bosz graag in ontvangst, maar weet niet of hij in de toekomst uitsluitend als linksback wil blijven spelen.

De 23-jarige Assenaar is van origine een middenvelder en hij sluit niet uit in de toekomst terug te keren naar die positie: “Ik heb maar één seizoen op linksback gespeeld, voor de rest altijd op het middenveld en een paar keer op linksbuiten. Het is lastig om nu te zeggen dat ik linksback ben. Het was een prima seizoen, maar ik heb ook goede seizoenen op het middenveld gespeeld.”


Poll

Ben jij het eens met Peter Bosz?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Nou Peter, de verdediging van Ajax was niet zo heel stabiel op de backs toen jij er zat. Maar als je hem naar Leverkusen wilt halen voor €15 miljoen is het prima! :-)

22 februari 2019 om 21:53

15 maar? Dit wordt een wereldtopper! Frenkie-achtige bedragen gaan nu al de ronde... Nee slaat nergens op, iedereen die ook maar een wedstrijd kijkt met Sinkgraven op de back kan zien dat die jongen niks te zoeken heeft op die positie. Niet heel snel, heel zwak, geen voorzet, absoluut helemaal geen verdedigende kwaliteiten! Zou wel eens willen horen wat de argumenten van Bosz zijn dan...

23 februari 2019 om 08:10

Ik heb het stukje van Bosz gisteren zitten kijken bij inside ajax. Toen daley daar te gast was. En het ging over bruin slot die toen assistent van cruijff was bij barcelona. En dat cruijff had gezegt dat stoichkov eigenlijk niks te zoeken had bij barcelona en al helemaal niet als linksbuiten. Maar toen zei bruin slot van dat hij weleens op de linksback positie geweldig zou kunnen zijn. Waarop cruijff weer op reageerde van oke zet hem maar op de linksback bij barcelona b en dan hoor ik zijn ontwikkeling wel. Nou naar een paar weken later. Vroeg cruijff naar de ontwikkeling van stoichkov op de linksback. En had bruin slot verteld daar hij het geweldig deed en dat hij klaar ik voor het eerste van barcelona. Nou zo gezegd zo gedaan. En stoichkov leefde nog lang en gelukkig einde.. Ik vond een beetje een rare niet te vergelijken vergelijking. Stoichkov en Sinkgraven? Noouu nee.. Die zijn van totaal andere kwaliteit. Sinkgraven mag blij zijn als een segunda division club hem wil hebben. Goeie voetballer voor de middenmoot of subtop in Nederland meer niet.

22 februari 2019 om 23:10

Inderdaad als peter Bosz dit echt meent moet hij hem in de zomer hem voor dit bedrag overnemen. Hij blij en Ajax kan voor maximaal rond de 10 een betere back halen.

23 februari 2019 om 08:02

Voor 1 miljoen mag hij hem ook hebben

Met dit inschattingsvermogen snap ik waarom Leverkusen gisteren is uitgeschakeld.

Hahahahah wat? Dit is wel heel erg overdreven Peter. Sinkgraven komt veel te veel te kort voor de linksback positie. Neem de wedstrjjd tegen Heerenveen als voorbeeld. Was gewoon 2x de reden dat de bal erin gaat. Aparte uitspraak naar mijn mening.

22 februari 2019 om 21:08

Puur omdat hij hem als back heeft omgetoverd, puur zelf verrijking zijn opmerking. K heb Peter hoog zitten, ma wat een uitspraak zeg

22 februari 2019 om 21:30

Dat vind ik flauw, tegen Hveen schoof Blind totaal verkeerd in, had hij enorm lang niet gespeeld en had hij enorm veel pech. Ja, hij was zwak, maar die wedstrijd was nou echt geen goed argument om te betogen dat hij te kort komt. Daarvoor ging er echt teveel mis die pot. Verder zie ik bij Ajax niet op een andere positie toekomst voor hem.

22 februari 2019 om 21:37

Weet je wat flauw is? Dat Peter Bosz zegt dat Sinkgraven een back is. En dan ook nog is een wereld topper in spe.

22 februari 2019 om 22:29

Flauw is een understatement! Het is gewoon ronduit belachelijk.

Prima Bosz. Dan stel ik voor dat je hem ophaalt voor 25 miljoen. Een koopje toch? de City's betalen tegenwoordig 50 miljoen voor een back

22 februari 2019 om 21:37

Haha echt he. Als Bosz dit werkelijk denkt, waarom haalt ie hem dan niet naar Bayer? Gaan we zien in de zomer..

Doe mij het drankje maar dat Peter gedronken had voor dit interview, proost!

Wist niet dat vz zo wanhopig was om clicks te pakken..

IK had Peter redelijk hoog zitten, maar waar hij dit nou vandaan haalt. Wellicht als rechtvaardiging achteraf van zijn move om Sinkgraven naar de LB te zetten. Hij komt daar ruim tekort. Alleen opbouwend misschien een voldoende.

Poeh, de wereldtop nog wel ... het lijkt me duidelijk dat ik het niet eens ben daarmee. Kom je niet vaak tegen zulke "GROTE" meningsverschillen.

Oktoberfest is vroeg gekomen voor Petertje

Zo kennen we Peter Bosz weer. Alle prijzen verkloten en wartaal uitslaan. Daley Sinkgraven is een drama op het voetbalveld. Geen enkele kwaliteit waar je iets aan hebt als club. Een mislukte Lucas Andersen, want die was tenminste wel ooit fit. Wat mij betreft geeft Ajax Sinkgraven vandaag nog zijn geld mee met het verzoek nooit meer terug te komen. Mag Peter Bosz hem lekker in Leverkusen naar de wereldtop gidsen.

Op het moment dat je tegen een teruggetrokken team speelt en hij geen directe tegenstander heeft dan gaat het nog wel. Maar op het moment dat hij echt moet verdedigen gaat het fout. Dan geeft hij vaak veel te veel ruimte om een actie te maken of een voorzet te geven. Dan zie je dat hij van nature geen verdediger is.

Ik heb werkelijk geen enkele wedstrijd van Sinkgraven gezien die minstens zo goed was als een slechte dag van Tagliafico. Ik snap hier dus gelemaal niets van. Sinkgraven oogt extreem onzeker als verdediger. Dat was voor zijn blessure ook het geval. Ik vraag me af of Bosz iets ziet wat ik dan iedere wedstrijd van Sinkgraven gemist heb.

Whaha dan moet hij eerst leren hoe hij moet verdedigen wang dat is toch wel belangrijk

Nou.. Nee. Sink wil ik graag op t middenveld zien straks. Lichtvoetig, behendig. Mocht Ziyech vertrekken.. of ineens Donny toch. Komt er weer een plekje vrij voor hem. Ik heb geloof in zn kwaliteiten. Maar twijfel toch aan zn fysiek. Vaak pech gehad en knieën.. hou op. Altijd nare dingen.

22 februari 2019 om 22:50

Ik zie hem ook nog wel op de plek van Schone. Heeft in dat ene fitte jaar verdedigend best wel wat bijgeleerd. Voetballen kon ie altijd wel. Kan in mijn optiek best een aardig "dreh und angel punkt" worden.

Oef wat een volstrekt idiote opmerking. Hij is altijd geblesseerd en mits fit kan ik me geen wedstrijd heugen waar deze potentie uit gebleken is. Hij is namelijk verdedigend zeer matig en ontbeert snelheid om dat te kunnen compenseren. Ja hij kan ‘leuk’ voetballen, maar ergens lekker in de middenmoot van de eredivisie

Koop hem maar dan peter voor een miljoen of 35..koopje vooir wereldtop toch?

Wat is het nut om een speler die veel troubles had,en amper in Ajax 1 speelt, te bestempelen als in potentie absolute wereldtopper ? in hoeverre helpt Bosz Sinkgraven met die opmerking ?

22 februari 2019 om 22:13

Bosz was de eerste trainer die Sinkgraven op lb plaatste. Met deze opmerking wil hij gewoon laten azien dat hij het allemaal wel ziet

Singraven vond ik nooit heel overtuigend als linksback. aanvallend redelijk maar verdedigend heel matig

22 februari 2019 om 22:50

Kans voor MvG !!

23 februari 2019 om 03:58

Nou aub niet.. aanvallend niet per se slecht maar verdedigend echt een drama. Haps is gelukkig, mits fit, toch echt beter.

Daley Sinkgraven kan als linksback absolute wereldtop worden, maar hij kan ook nog banketbakker worden, de kansen zijn om het even en neigen zelfs iets meer naar het laatste. Wat een gelul van die Bosz, als die Sinkgraven ooit het niveau van bijvoorbeeld Marcelo haalt, dan geef ik 1000 euro aan een goed doel, te kiezen door diegene die me er dan op wijst

Dat is goed nieuws zeg, we kunnen Daley voor grof geld verkopen aan Leverkussen. Ik zou zeggen voor 10 miljoen euro mogen ze hem hebben. Dat lijkt me toch een koopje voor een wereldback.

Ik denk dat Peter iets te veel aan de schnapps heeft gezeten toen hij dit zei.
Als Daley iets niet kan is het verdedigen, laat staan tot de wereldtop behoren.

Heeft Peter een klap van de molen gehad? Beide Daleys bij Ajax kunnen niet verdedigen, en toch staan ze daar...echt verwonderlijk...

Langzaam, slechte kopper , zit er niet kort op , fysiek veel te licht en tenslotte nog vaak geblesseerd ook. Zag je dat ene wedstrijdje dat hij mocht spelen , tegen Heerenveen wel. Kostte Ajax 2 punten en daarmee de titel .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

66 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Bayer Leverkusen 0 0
2018/2019 Ajax 9 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 4 0 1 0
2017/2018 Ajax 4 0 0 0
2016/2017 Ajax 24 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Peter Bosz tipt ‘potentiële wereldtopper’ op termijn voor Oranje

Daley Sinkgraven verliet Ajax deze zomer in ruil voor Bayer Leverkusen, waar hij herenigd is met Peter Bosz. Waar de ex-speler van sc Heerenveen naar Ajax werd gehaald als middenvelder, stelde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren