VVV - Heracles tijdelijk gestaakt na ernstige blessure Jerold Promes

Vrijdag, 22 februari 2019 om 20:17Demen Bulbul • Laatste update: 00:42

De Eredivisie-wedstrijd tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo is vrijdagavond tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Erwin Blank begeleidde de teams nog voor het verstrijken van het eerste kwartier van het veld, nadat VVV-verdediger Jerold Promes na een duel met Joey Konings geblesseerd ter aarde stortte, vermoedelijk met een knieblessure. "Het ziet er ernstig uit, dus ik heb besloten om even naar binnen te gaat", licht Blank toe voor de camera van FOX Sports. Op dat moment was er nog niet gescoord.

Promes wilde in de zesde minuut van de wedstrijd een lange pass versturen. De 34-jarige verdediger van VVV werd daarbij gehinderd door Konings, die daarvoor een gele kaart ontving. Uit de herhaling bleek dat er geen contact was tussen Promes en Konings, maar de stopper van VVV stortte wel ter aarde en bleef vervolgens minutenlang liggen.

Doordat Promes niet onmiddellijk behandeld kon worden, heeft Blank besloten de wedstrijd tijdelijk te staken. "Het ziet er ernstig uit, dus ik heb besloten om even naar binnen te gaan en de mensen hun werk te laten doen. Het kan nog wel even duren. Andere spelers vatten ook kou, dus ik vind het verstandig om even naar binnen te gaan. Als alles weer rustig is gaan we naar buiten. Het lijkt op een knieblessure, maar verder weet ik het ook niet", aldus de arbiter.

Inmiddels is de verdediger door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Omstreeks 20.25 uur daalden beide teams weer af naar het veld in De Koel om zichzelf enigszins warm te houden. De wedstrijd is om 20.30 uur weer hervat, met Damian van Bruggen als vervanger van Promes binnen de lijnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door mantequilla)

Zag er heftig uit, hopelijk komt het goed met Promes!

22 februari 2019 om 20:25

Inderdaad en weer een erge blessure op kunstgras, hoeveel bewijs moet er zijn dat het niet geschikt is.voor voetbal.
Zoveel blessures maar de knvb doet alsnog niks.

22 februari 2019 om 20:53

Dit is duidelijk een plasticsprieten blessure, overduidelijk te zien op de beelden. Bij echt gras had er een pol mee gekomen en klaar.

22 februari 2019 om 20:55

Blijkbaar is het niet in het belang van het vaderlandse voetbal om dit te verbieden. Rust voor een wedstrijd is dat wel, want in het verleden hebben we nooit (of toch wel?) wedstrijden in Europa gewonnen in combinatie met een druk wedstrijdschema.

Sinds wanneer worden wedstrijden stilgelegd bij een blessure? Gebeurd normaal toch nooit

22 februari 2019 om 20:24

Omdat het niet mogelijk was Promes per brancard van het veld te krijgen waardoor de Ambulance het veld op moest, dan kan je net zo goed even naar binnen gaan om de hulpverleners hun werk te laten doen.

22 februari 2019 om 20:25

De ambulance is het veld niet opgekomen, hij werd met een rijdende brancard van het veld gereden.

22 februari 2019 om 20:29

Ja uiteindelijk is die ambulance niet tot op het veld gekomen (ging volgens mij niet) maar je zag um door die poort komen rijden en langs het veld staan.

22 februari 2019 om 20:41

Oke bedankt, dat stond nog niet in het artikel op het moment van reageren. Ik ben de wedstrijd ook niet aan het kijken dus was verbaast dat een wedstrijd werd stilgelegd door een blessure

22 februari 2019 om 21:09

Klopt inderdaad. Zag er heftig uit! Apart dat die ambulance zo door het stadion moest rijden.

22 februari 2019 om 20:24

Het ging niet vooral om de blessure, maar de scheids vond dat t verstandig was om naar binnen te gaan, omdat hij dacht dat de spelers kou zouden vatten.

22 februari 2019 om 20:25

Ze stonden al 4 minuten te wachten waarop spelers zich warm gingen houden. Daar op besloot hij naar binnen te gaan. Promes ligt er al een tijdje en moet door ambulance personeel van het veld gehaald worden. Hij kon dan moeilijk 20 minuten wachten en de spelers koud laten worden.

22 februari 2019 om 20:25

Moest een boel gebeuren en schijnt ook een spuit tegen de pijn te hebben moeten krijgen. Lijkt me een prima oplossing als je als je als scheids toch al kan inschatten dat het lang gaat duren (uiteindelijk bijna 20 min).

22 februari 2019 om 20:51

Hij heeft idd een spuit gekregen tegen de pijn.

Ai. Dat beloofd veel slechts als zelfs de teams naar binnen moeten. Laten we hopen dat het meevalt.

Bah bah wat een naar gezicht. Wat moet dat ongelooflijk veel pijn doen. Enorm veel sterkte gewenst.

22 februari 2019 om 20:31

Meteen al het kunstgras verbieden!

22 februari 2019 om 20:35

Kunstgras blame is weer begonnen..

22 februari 2019 om 20:40

En terecht

22 februari 2019 om 20:41

Jij hebt op dit gebied dusdanig veel kennis dat jij kan beoordelen dat deze blessure aan kunstgras te wijten is?

22 februari 2019 om 20:55

Dat is wel duidelijk, 9/10 van de ernstige blessures op een kunstgrasveld. Komen door dat zelfde kunstgrasveld.

22 februari 2019 om 21:10

En op gras is nog nooit iemand geblesseerd geraakt?!

22 februari 2019 om 21:22

Klopt zwollywood, op echt gras is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit iemand geblesseerd geraakt... Wat een prachtige drogreden weer. "Ik ken iemand die dagelijks een gram coke opsnuift en een goede baan heeft. Dus coke is goed voor je".

22 februari 2019 om 21:56

Wat een onzin. Van Nistelrooij, Ronaldo, Ibrahimovic, calvin Stengs.....gewoon wat willekeurige voorbeelden van gescheurde kruisband.....en allemaal op gewoon gras....
Iedereen praat elkaar maar na zonder feiten te kennen.

22 februari 2019 om 22:39

@USofDude; dat jij met zulke mensen omgaat moet je zelf weten ;p
Precies het soort voorbeeld dat jij nu aandraagt heeft er voor gezorgd dat er zo'n weerstand tegen kunstgras is ontstaan.

Bij een blessuregeval op plastic ondergrond staat menigeen direct vooraan te schreeuwen dat het door het kunstgras komt. Als een speler eenzelfde blessure oploopt op echt gras heeft niemand het meer over de ondergrond..

Ziet er niet goed uit
Beterschap Promes!

Vreselijke beelden. Tegenstander kon er niets aan doen. Maar echt vreselijke beelden.

Vrees einde carrière voor promes.

Weet er weinig van maar een wedstrijd stakenvoor een knieblessure? Beetjr apart

22 februari 2019 om 20:22

Ze zijn al 20min bezig. Ambulance moest komen. Word nu pas weggedragen.

22 februari 2019 om 20:23

"even naar binnen" Wat is daar mis mee? Heet Empathie...

22 februari 2019 om 20:24

Larykoek je naam zegt genoeg. Je praat poep. Eerst zeg je dat je er weinig van af weet en dan nog een oordeel geven

22 februari 2019 om 20:48

Ik zeg alleen dat het apart is dat een wedstrijd werd gestaakt ik dacht eerst dat de wedstrijd verplaatst zou worden. Vandaar mijn reactie toen ik mijn reactie plaatste stond er zeer weinig info. Alleen dat het op een knieblessure leek

22 februari 2019 om 20:49

Mijn eerste gedachte, buiten de ernstige blessure om uiteraard, was ook: hulde voor de scheids. Mensen gaan toch vaak kijken en dat moet je dan niet hebben. Laat de artsen hun werk doen en als je een seintje krijgt, keer je terug. Dit moet je natuurlijk niet altijd doen, maar in deze situatie waar het mogelijk lang duurt, is het wel een verstandig besluit. Mogen ze, wanneer de situatie er naar is (liefst zo min mogelijk want de reden is natuurlijk droevig), vaker doen imo.

22 februari 2019 om 20:52

Mee eens

Lekker man dat kunstgras. Gewrichten hebben het op kunstgras veel zwaarder dan op echt gras. Dat lijkt ook hier weer het geval.

Maar laten we vooral blij zijn dat er een aanmoedigingspremie is om de clubs die, in mijn ogen, zo diep gezonken zijn om de overstap naar kunstgras te maken, te verleiden om weer gewoon te gaan voetballen op echt gras. Kwestie van tijd voordat er een boycot komt tegen kunstgrasclubs.

22 februari 2019 om 20:31

wij speelden thuis op kunstgras elke draaibeweging is zo gevaarlijk dat je alles kan afscheuren

22 februari 2019 om 20:37

Iedereen die op kunstgras speelt weet dit. Wetenschappelijk is het niet bewezen dat het ergere blessures oplevert, maar elke voetballer die niet vederlicht is weet dat je op kunstgras niet volgas kan gaan omdat je lijf hier niet voor gebouwd is....

22 februari 2019 om 20:48

Er is "onafhankelijk" onderzoek gedaan of er meer blessures zijn bij gebruik van kunstgras, betaald door de kunsgrasleveranciers. De conclusie van het onderzoek was gek genoeg dat er niet meer blessures zijn bij gebruik van kunstgras.
Echter is nergens in het onderzoek rekening gehouden met het verschil van voetbal op natuurgras en kunstgras. Wanneer je daarnaar kijkt dan zie je op echt gras meer duels en contact met tegenstanders dan op kunsgras. Dit betekent dus dat er op kunstgras meer eenzijdige blessures zijn, welke merendeels te wijten zijn aan het kunstgras. Het lijkt er dus sterk op dat de uitkomst van het onderzoek vooraf al vast stond.

Kappen met dat kunstgras met dank aan die club uit Almelo wordt het niet afgeschaft

22 februari 2019 om 20:57

Ja die hadden er net een nieuw veldje inliggen -__-'

Oei een patella luxatie (knieschijf uit de kom). Dat doet echt geweldig veel pijn, heb van alles meegemaakt. Van breuken tot zwaar bandletsel, maarr dit slaat alles qua pijn. Zijn carrière is klaar helaas.

22 februari 2019 om 20:32

gaat vvv nu zijn medische kosten dekken ofwat, ik neem aan dat hy echt 1000x naar fysio moet? graag meer uitleg

22 februari 2019 om 20:36

Ik zal VVV even voor je bellen want jij hebt natuurlijk wel recht op een snelle uitleg! Kunnen ze niet maken jou zolang te laten wachten op uitleg

22 februari 2019 om 20:36

Ik zal VVV even voor je bellen want jij hebt natuurlijk wel recht op een snelle uitleg! Kunnen ze niet maken jou zolang te laten wachten op uitleg

22 februari 2019 om 20:38

Ernst hangt mede af van hoe lang de patella uit positie is geweest. Maar een jaar revalidatie staat er snel voor. Ik was met 40-50x niet klaar. Recidivekans is ook aanzienlijk (kans op herhaling). Zou mij dus verbazen als hij nog een keer te zien valt gezien zijn leeftijd

Overigens geen extra kosten want een fysio hebben die clubs sowieso wel in eigen dienst. Die heeft het alleen wat drukker

22 februari 2019 om 20:38

Hij heeft gewoon een contract bij VVV dus hij zal gewoon betaald krijgen en zijn behandeling wordt verzorgd.

23 februari 2019 om 15:25

rustig pauper,waarom ben je zo triggered?

22 februari 2019 om 20:58

La vessie, ik hoop dat je diagnose -op afstand- er naast zit voor Promes. Hoewel je gelijk kan hebben, lijkt me een carrière meteen afschrijven ook wat op de zaken vooruit lopen. Verder zeer spijtig dat je van alles hebt meegemaakt, gun je niemand uiteraard. Dit zal de publieke opinie op kunstgras nog wel eens (verder) kunnen schaden... Beterschap Promes.

22 februari 2019 om 21:40

Denk met het oog op zijn leeftijd en de eventuele revalidatie periode dat het helaas wel eens een goede kans is dat hij geen wedstrijd meer voor vvv balt. Verschrikkelijk dit voor hem.

Blij dat ik de eerste minuten heb gemist. Sterkte Promes!

Oh nee! Zou dit op gras ook zijn gebeurd? Wij echte voetballiefhebbers pikken deze ondergrond, waar je benen in vast blijven staan al veel te lang. Het wordt echt tijd dat we onze stem veel harder laten horen! Weg met dat plastic. En laten we hopen dat Promes nog tegen een balletje kan trappen na zijn herstel.... Sterkte Promes!

22 februari 2019 om 21:45

Wat een onzin. Van Nistelrooij, Ronaldo, Ibrahimovic, calvin Stengs.....gewoon wat willekeurige voorbeelden van gescheurde kruisband.....en allemaal op gewoon gras...

23 februari 2019 om 08:56

Wat een onzin. Op kunstgras komen veel meer blessures voor die te wijten zijn aan de ondergrond. Dat je enkel en alleen een account hebt aangemaakt om kunstgras hier te verheerlijken maakt je punt trouwens niet sterker, maar dat terzijde.

23 februari 2019 om 19:46

Niemand zegt dat je benen op gras ook niet vast kunnen blijven staan hé. Dat heb ik zelf ondervonden door met pinnen te spelen op een net niet nat genoeg veld..... Voorste kruisband kapot mede door mijn eigen domme schuld. Op kunstgras speel ik altijd op kunstgras schoenen, om elk risico te mijden. Maar dat maakt het spelletje zo verschrikkelijk anders dat je deze keuze op een hoger niveau niet kunt maken. Dan glijd je continu weg. Het gaat er om dat zand en gras los kunnen schieten als je een vreemde beweging maakt. Op kunstgras is die kans nul komma nul. Het is een verschrikking. En een grote schande. Ik hoop oprecht dat De Graafschap, Fortuna en NAC in de eredivisie blijven en dat Emmen, Excelsior, Vvv, Heracles, ADO (grootste schande) en PEC zo snel mogelijk degraderen, al willen ADO, Emmen en pec snel over naar gras begreep ik....

22 februari 2019 om 21:46

Wat een onzin. Van Nistelrooij, Ronaldo, Ibrahimovic, calvin Stengs.....gewoon wat willekeurige voorbeelden van gescheurde kruisband.....en allemaal op gewoon gras...

Vreselijk voor zo’n speler natuurlijk.

Wel complimenten voor de scheidsrechter in dit geval. Humaan, empathisch en rustig gereageerd. Zal ongetwijfeld in de handleidingen staan, maar zo’n optreden wekt veel sympathie op bij mij.

Hulde hoe de scheids dit heeft opgelost, alleen snap ik het volgende niet: spelers vatten kou, het is 9 graden buiten kom op ey

22 februari 2019 om 21:21

Korte broek, korte mouwen, nat van zweet en een windje er op. Ik vat het wel

Bah! Zou werkelijk dat sh*t veld de oorzaak zijn? Wat naar voor die kerel. Wens m alle sterkte en beterschap!

Wat een ongelofelijke onzin dat iedereen altijd maar dat kunstgras de schuld vindt. Wat willekeurige voorbeelden: 'oude' Ronaldo, Van Nistelrooij, meer recent Ibrahimovic, Calvin Stengs: allemaal kruisbanden gescheurd, en allemaal op gewoon gras. De cijfers ondersteunen op geen enkele wijze dat dit soort blessures meer voorkomen op kunstgras. En helaas uit eigen ervaring....binnenste knieband en voorste kruisband volledig afgescheurd begin dit seizoen.....op echt gras.

22 februari 2019 om 21:49

Feit blijft wel dat de gewrichten zwaar te lijden hebben op kunstgras

22 februari 2019 om 21:58

Zou kunnen. Maar dan nog steeds komen dit soort blessures niet vaker voor op kunstgras dan op echt gras.
Let wel, ik heb ook niks met kunstgras maar iedereen praat elkaar nu maar na.

22 februari 2019 om 22:08

Wij trainen altijd op kunstgras maar werken de wedstrijden af op natuurgras. Mijn ervaring (op ons belabberde bier-niveau!) is dat het vanaf kunstgras meer tijd kost om te ‘herstellen’. Al zullen de profs wel wat betere ondergrond hebben dan het derderangs met gemalen banden bestrooide recycleplastic waar wij op spelen.

22 februari 2019 om 22:19

Zonder de cijfers te kennen roepen we allemaal maar wat

Dit kan wel eens einde carrière zijn. Je knie zo naar de kloten hebben herstelt heel lastig, zeker op die leeftijd. Weet niet waarom maar ik moest ontzettend aan Jonathan Reis denken toen ik de beelden voorbij zag komen. Hopen dat het er alleen maar erg uitzag en dat de blessure wel meevalt.

Hulde voor de scheidsrechter die deze beslissing nam om naar binnen te gaan..
jammer dat hij later in de wedstrijd in de steek wordt gelaten door de VAR waardoor vooral dat moment in de spotlights komt te staan..
Tjonge jonge... die VAR.. wat dramatisch uitgevoerd weer vanavond door de incapabele dhr de Graaf en consorten vanuit zoals Steijn zo mooi zegt ‘die caravan’.
Spijtig voor de scheidsrechter die dat moment niet goed kon waarnemen..
Verder vraag ik me af waardoor de ambulance niet tot op het veld kon komen?? Zeker die plastic plaat heeft weinig last van een auto die eroverheen crosst.. en het lijkt me een vereiste in de eredivisie dat een ambulance tot op het veld moet kunnen komen?!
Dat lijkt mij in ieder geval handig.. dat gekloot met iemand op een brancard leggen en wegbrengen is vervelend voor degene zelf en kost veel kostbare tijd als we het over levensbedreigende situaties hebben..
Misschien weet iemand hier hoe dat zit qua regelgeving?
Voor Promes hoop ik echt dat alleen de knieschijf gebroken is en hij er verder goed vanaf komt maar ik vrees het ergste..
Sterkte voor VVV snap dat dit grote invloed heeft op het restant van de wedstrijd.. desalniettemin conplimenten, Heracles heeft te veel gekregen..
Oh ja.. lijkt me wel dat de kaart van Konings geseponeerd zal worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Jong AZ21-3
14.VVV-Venlo20-5
16.Telstar18-15
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. RoemerAanvaller171
J. SchroijenAanvaller140
E. SorgaAanvaller103
J. CraenmehrKeeper00
B. VerbongKeeper00
L. ZimaKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

Nederland
0 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren