‘Chelsea gaat na ontslag Sarri mogelijk voor rechterhand Southgate’

Vrijdag, 22 februari 2019 om 18:31Robin Bruggeman

Chelsea plaatste zich donderdag weliswaar ten koste van Malmö voor de achtste finales van de Europa League, maar Maurizio Sarri zit nog altijd op de schopstoel bij the Blues. De Londenaren hebben met de League Cup-finale tegen Manchester City van aankomende zondag en de Premier League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van volgende week woensdag twee zeer belangrijke wedstrijden voor de boeg, die weleens doorslaggevend kunnen zijn voor de toekomst van de coach op Stamford Bridge.

Als Chelsea besluit om na eventuele tegenvallende resultaten afscheid te nemen van Sarri komt het mogelijk bij een opvallende vervanger uit. The Telegraph weet vrijdag namelijk te melden dat Steve Holland een van de favorieten is om de Italiaan op te volgen. De 48-jarige Engelsman is momenteel werkzaam als assistent-bondscoach van de Engelse nationale ploeg en Chelsea wil mogelijk bij de FA aankloppen om te vragen of Holland die werkzaamheden tot het einde van het seizoen kan combineren met het hoofdtrainerschap bij de club.

Holland was in het verleden zes jaar werkzaam in Londen als assistent-trainer en nam in 2015 na het ontslag van José Mourinho zelfs even als interim-coach de honneurs waar bij Chelsea. De oud-speler van onder meer Derby County en Bury is zodoende een bekend gezicht bij de club en werkte in het verleden al samen met een groot deel van de huidige selectie. Zijn aanwezigheid bij de wedstrijden die Chelsea in de afgelopen week speelde tegen Manchester United en Malmö heeft de geruchten bovendien verder doen aanwakkeren.

Naast Holland zou Gianfranco Zola overigens ook in beeld zijn om het stokje tot het einde van het seizoen over te nemen van Sarri. De clubicoon is op dit moment de assistent van zijn landgenoot en zou binnen bepaalde geledingen van de club ook gezien worden als een goede kandidaat. Niet iedereen in het bestuur van Chelsea is naar verluidt echter overtuigd van de geschiktheid van Zola, waardoor Holland de favoriet blijft.


Poll

Lijkt Steve Holland jou een geschikte kandidaat voor Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik snap zelf niet waarom men zo lovend is over Sarri. Sarri steeg in mijn ogen ver boven zichzelf uit bij Napoli met uitstekend spelersmateriaal dat dankzij het sterke beleid van Napoli is gescout. Sarri was, voor z'n Napoli en Empoli tijdperk, gewoon 30 jaar lang trainer van Serie B en Serie C clubs. Sarri is in mijn ogen dan ook een erg overschatte coach dat bij Napoli puur teerde op het uitstekende spelers materiaal die hij daar had en ook kon voetballen volgens z'n "filosofie", wat in mijn ogen niet echt een filosofie is, aangezien het maar 1 systeem is en nul variatie in zit. Sarri was dan ook niet voor niets 30 jaar lang coach bij clubs als Antella, US Avellino etc etc uit Serie B, Serie C, Serie D enzovoort en iedere keer hield hij het maar maximaal 3 jaar vol bij dat soort clubs. Al 30 jaar lang.

Nu bij Chelsea stelt hij z'n "visie" te heilig, waardoor hij de dingen die misgaan, compleet over het hoofd ziet steeds, zoals Jorginho gebruiken als "regista", terwijl hij die kwaliteiten totaal niet bij de absolute top in Europa, in een absolute topcompetitie, die veel beter, en vooral fysieker is dan de Serie A. Een Kante voegt veel meer toe op de CDM positie dan Jorginho, omdat Kante voor veel meer defensieve ontlasting zorgt bij Chelsea met z'n stofzuiger kwaliteiten. Ook in aanvallend opzicht zal Kante niet veel onder doen dan Jorginho op Cdm, omdat Jorginho alleen maar balletjes breed of terug geeft en geen een keer een steekpass in de diepte. Dan kun je in voetballend technisch opzicht net zo goed Kante op CDM zetten als je zo graag een technische CDM wilt als nummer 6.

Verder is het natuurlijk ook belachelijk dat Alonso en Luiz constant fouten mogen maken en toch mogen blijven staan. En dan zwijg ik nog over steeds maar weer dezelfde wissels die Sarri doorvoert en het weigeren van speelminuten geven aan de fantastische jeugd dat Chelsea heeft.

Persoonlijk betwijfel ik echter of Steve Holland wel de geschikte vervanger is voor Sarri. Het voordeel is uiteraard dat Steve Holland geen visie heeft die hij heilig verklaard en daardoor de poppetjes op de verkeerde plek zet, zoals nu bij Sarri het geval is. Het nadeel echter wel is dat hij niet echt een status heeft als trainer, waardoor je toch kwetsbaarder bent en minder draagvlak kunt hebben over de speler(s) groep. Een type Zidane of Ancelotti zou veel meer overwicht hebben op de spelersgroep dan een onbekend iemand als Steve. Als Chelsea bijvoorbeeld Zidane zou aanstellen, is de kans ook nog eens veel groter dat Hazard z'n contract toch nog gaat verlengen en dus behouden blijft.

Als de nieuwe trainer slim is, zet hij: Jorginho, Pedro, Alonso, Kovacic en Luiz op de bank, en plaatst hij: Emerson, Hudson-Odoi, Zappacosta (azpilicueta naar centraal achterin), Ruben Loftus-Cheek en Barkley in het elftal en Kante als Cdm. (middenveld met: Rlc, Kante en Barkley). Dan zal Chelsea denk ik veel beter draaien, want in mijn ogen hebben ze het materiaal om zeker in de top 4 van de Premier League te eindigen.

22 februari 2019 om 18:43

@zermatt_person

omdat de rol van coaches vaak zwaar overschat word. die zijn net zo goed als hun spelersmateriaal. Zidane had geen enkele ervaring als coach en wint drie keer op rij de Champions League, iets wat al die zogenaamde topcoaches nooit is gelukt.

Zidane maakte het voetbal niet ingewikkelder dan het is en zette gewoon de poppetjes op de goede plek neer en wist zijn spelers te motiveren en een goede sfeer te creeren. dan zie je hoe ver je kan komen zonder al die tactische hogere wiskunde die nergens voor nodig is.

dat clubs als Real, Barca en PSG het zo goed doen/deden komt door spelers als Ronaldo, Messi, Mbappe en Neymar, niet door de tactische instructies van een coach. zet bijvoorbeeld een Guardiola nu neer bij De Graafschap en die speelt ook gewoon tegen degradatie

22 februari 2019 om 19:13

Je zegt wel heel leuk dat de rol van trainers wordt overschat, maar daar sla je de plank toch wel mis. Je moet als coach toch in kunnen zien welk talent een bepaalde speler heeft en daarmee juist kunnen inschatten op welke positie diegene thuis hoort. (iets wat Sarri dus al niet kan). Het is mijn ogen toch een gave om een talent te ontdekken en de juiste positie voor diegene. Dan heb ik het niet over Cr7, Neymar, Messi of Mbappe etc, want daar kan iedereen wel de juiste positie van inzien.

Kijk maar eens naar het verschil tussen Van Bommel en Cocu. Waar Van Bommel de jeugd een kans durft te geven en ze ook nog eens op de juiste positie en systeem zet wat bij hun talent past, deed Cocu dit absoluut niet. Je ziet ook dat de prestaties onder Van Bommel beter zijn dan onder Cocu bij Psv.

22 februari 2019 om 19:35

@zermatt_person

dat ben ik met je eens maar dan heb je het over trainers die logische keuzes maken en hun spelers op de goede plek neerzetten en weten te motiveren. ben je een goede peoples manager en je maakt gewoon de logische keuzes kan je heel ver komen als trainer. het hoeft allemaal niet superingewikkeld te zijn

waar spelers horen te spelen is toch niet zo moeilijk in te schatten? ben je goed in de kleine ruimte speel je meestal centraal, heb je diepgang en snelheid en ben je minder behendig in de kleine ruimte speel je op de flank. ben je verdedigend goed maar fysiek sterk of lang dan speel je op een back positie. het is imo echt allemaal niet zo ingewikkeld hoor

de trainers die ik zwaar overschat vind zijn de trainers die het wiel opnieuw willen uitvinden en alles ingewikkelder maken dan dat nodig is. die spelers moedwillig willen laten renderen op een positie of in een systeem die ze niet ligt. trainers die denken dat zij zelf belangrijker zijn dan hun sterspelers ipv de sterspelers die het voor je moeten doen in het veld belangrijk te maken

22 februari 2019 om 19:55

Je kan nu wel steeds hetzelfde riedeltje blijven herhalen, maar dat maakt het nog steeds niet waar.. Zoals altijd klopt er nauwelijks iets van wat je zegt!

Allereerst is Sarri aangesteld vanwege zijn visie. Sarri is naar Chelsea gekomen om dit team aanvallend voetbal te laten spelen. Door de omstandigheden van zijn vertrek bij Napoli is hij pas erg laat in de voorbereiding echt begonnen bij Chelsea. Conte was zelfs al gestart aan de preseason!

Sarri is altijd duidelijk geweest. Hij zou tijd nodig hebben om zijn visie en zijn stijl te implementeren. Ook toen het wel goed ging heeft hij altijd gezegd dat Chelsea er nog lang niet was en dat het nog lang ging duren voor we echt “Sarri-bal” zouden gaan zien. Knoop dit maar in je oren: Sarri gaat zijn stijl niet aanpassen, zonder die stijl zou hij nu nog steeds “serie B clubs” trainen.

Nog zoiets: weet jij uberhaupt waarom hij Serie B en - C clubs trainde? Sarri heeft niet de luxe van het hebben van een professionele voetballoopbaan. Sarri heeft in 1999 zijn werk als bankier stopgezet om fulltime trainer/manager te worden! Hij heeft dus zijn hele reputatie van de grond af op moeten werken! Dat een loser zoals jij dit tegen hem durft te gebruiken is schandalig en compleet gestoord...

Dat gezeik over die “posities” is ook bij de beesten af. Kante kan nog steeds al zijn verdedigende taken uitvoeren, maar mag nu ook mee naar voren en dat gaat hem goed af. Zoals ook te zien was tegen Malmo waar hij enorm belangrijk was bij de 1-0! Het is niet zo dat Kante opeens op rechtsbuiten staat ofzo, maar dat zul jij wel niet helemaal meegekregen hebben.. De statistieken bewijzen gewoon 100% het tegenovergestelde van wat jij blaat en bewijzen dat Jorginho weldegelijk het meerendeel van zijn passes vooruit doet..

Verder is daar nog die opstelling die je in FIFA 19 hebt gemaakt, waar hij het ongetwijfeld lekker zal doen, maar die is ook te lachwekkend voor woorden. Azpiliqueta kan niet met twee man in het midden spelen vanwege zijn lengte en Zappacosta komt mijlen te kort om een basisspeler te zijn voor Chelsea.

Overigens wil dit alles niet zeggen dat ik vind dat Sarri moet blijven. Ik twijfel daar enorm over. Maar dat is meer op basis van de snel veranderde situatie zoals die nu bij Chelsea ontstaan is door het transferverbod dan door enig andere reden. Sarri zal ondersteund moeten worden met aankopen namelijk en die zullen nu waarschijnlijk uitblijven! Om na zes maanden een manager te ontslaan die het onmogelijke waar moet maken met twee trainingen per week zou idioot zijn..

22 februari 2019 om 20:04

@yoericfc

als je een beetje realistisch bent als coach weet je dat je bij een Europese topploeg meteen moet presteren. Chelsea kan wel zeggen we willen aanvallend voetbal zien maar uiteindelijk tellen de resultaten veel zwaarder. in de top krijg je alleen de tijd als tegelijkertijd de resultaten goed zijn, anders lig je er heel snel uit

Steve Holland had het wat mij betreft al over mogen nemen toen Mourinho ontslagen werd, maar wel alleen op tijdelijke basis. Ik denk dat Chelsea zich echt moet afvragen of Sarri wel de juiste man is voor de aankomende klus.

Chelsea kan als het goed is aankomende zomer nog gebruiken om spelers te kopen maar zal het dan daarna zonder aankopen moeten doen. Dat betekent dat Chelsea óf vol in moet zetten op Sarri óf Sarri nu aan de kant moet zetten voor een vervanger waar het bestuur wel zo'n periode mee aan durft.

het belangrijkste is dat je nu een coach neemt die niet denkt in 1 systeem maar dat je een flexibele coach hebt die in staat is een systeem te bedenken dat aansluit op het beschikbare spelersmateriaal. maak het allemaal niet te ingewikkeld en zet de poppetjes gewoon op de goede plek en dan komen de resultaten vanzelf.

veel van die coaches denken dat het raketgeleerden zijn en dat voetbal een of andere hogere wiskunde is

22 februari 2019 om 19:27

Precies! ik begrijp dat Sarri graag zijn eigen spel wilt gaan spelen maar met dit materiaal is het dit seizoen gewoon (nog) niet mogelijk. En toch blijft hij in het zelfde systeem spelen. Zelfs wanneer we achter staan komt er weinig verandering in het systeem. En ook zondag zal hij waarschijnlijk weer verder gaan hiermee.

22 februari 2019 om 20:13

Als je de berichtgeving mag volgen zal Sarri het met deze selectie nog minimaal 1 seizoen moeten doen. Ik denk dat ze dat niet echt gaan waarderen, zowel van hogerhand als de supporters niet.

Ongeacht het resultaat tegen City hoop ik dat Sarri aan zijn laatste dagen bezig is bij Chelsea. Met Sarri zakken we steeds verder weg en gaan we zeker weten CL mis lopen.

Wat voor titel is dit weer. VBZ weet goed genoeg hoe je het schrijft en wat je probeert te bereiken. Zo triest dit.

Verder is het ook triest dat Sarri nu al ontslagen zou worden. Hij zou dit seizoen gewoon nog uit moeten doen. Je zit toch al zo ver in het seizoen en er valt weinig te winnen of te verliezen. Komende zomer zullen hem waarschijnlijk wel vervangen, iedereen een frisse start nadat Hazard mogelijk vertrekt. Willian verkopen en heel de boel rond Kante bouwen.

22 februari 2019 om 19:37

@medellin

hij word ontslagen omdat hij zijn eigen ruiten ingooit. ipv logische keuzes te maken gaat hij spelers misbruiken op verkeerde posities om zijn levelingetje te beschermen, wat niet eens een van de beste spelers is van dit Chelsea. dan maak je jezelf onmogelijk als coach bij Chelsea

als je ziet dat iets totaal niet werkt en je wil er maar halsstarrig aan blijven vasthouden schiet je je doel voorbij als coach

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller111
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
É. MendyKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

0 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren