Update: NAC neemt Rosheuvel in genade aan: ‘Hij kan nog belangrijk zijn’

Dinsdag, 26 februari 2019 om

NAC Breda moet het zaterdag doen zonder Mikhail Rosheuvel. De aanvaller is door trainer Mitchell van der Gaag om disciplinaire redenen geschorst. Hij ontbreekt derhalve in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met FC Groningen. Maandag volgt een gesprek tussen speler en trainer.

Rosheuvel werd donderdag door Van der Gaag uit de NAC-selectie gezet. Hij werkte zijn training vervolgens af op een bijveld. “Ik vind dat hij te veel met zijn eigen belang bezig is en niet met het team. Dat kan ik niet accepteren”, wordt Van der Gaag geciteerd door BN DeStem. De aanvaller is dit seizoen een belangrijke kracht voor de hekkensluiter van de Eredivisie. Rosheuvel was goed voor vijf doelpunten en zes assists. De 28-jarige aanvaller mag zich maandag melden in het kantoor van de trainer voor een gesprek.

De missie is handhaving. Om in eerste instantie boven De Graafschap uit te komen; het teambelang is het allerbelangrijkste. Als je dat niet kan opbrengen, dan houdt het op een gegeven moment een keer op”, vervolgt de NAC-trainer. Volgens Van der Gaag is de schorsing van Rosheuvel het gevolg van een opeenstapeling van incidenten. “Na de wedstrijd tegen De Graafschap hebben we de teamafspraken nog een keer extra aangehaald. Ik heb toen ook gezegd dat ik mij in de steek gelaten voelde. Dat heb ik daarna uitgelegd. Zeker in de situatie waarin wij nu zitten, verwacht ik daar een aantal dingen bij. Iedereen heeft daarmee ingestemd, dan moet dat worden nagekomen. Als er dan dingen gebeuren op het veld en daarbuiten, moet ik ingrijpen."

Van der Gaag zag geen andere oplossing dan Rosheuvel te schorsen. “Voor een trainer is dit de makkelijkste oplossing, hoewel ik dit niet één, twee, drie doe. We hebben iedereen nodig, als iemand daar een andere mening over heeft... Het is niet voor mijn ego dat ik mijn tanden laat zien. Zo moet je het niet opvatten. Het heeft puur te maken met waar we mee bezig zijn. Het is zoals het is. Het komt erin grote lijnen op neer dat Mika alleen met zichzelf bezig is. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen in de moeilijke situatie waarin wij nu zitten. Daar hoort bepaald gedrag en een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Dat heeft met het hele team te maken. Als iemand daar een andere mening over heeft, hebben wij een probleem. Hij reageerde teleurgesteld en boos, maar voornamelijk ook op zichzelf. Het wil niet zeggen dat de deur helemaal dicht is, maandag gaan we bij elkaar zitten.”

In aanloop naar het duel met Groningen had Van der Gaag ook goed nieuws te melden. Clubtopscorer Mitchell te Vrede is volledig en kan eindelijk weer in actie komen. De aanvalsleider van de Bredanaars moest de afgelopen week noodgedwongen toekijken met een peesblessure. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begint zaterdag om 20.45 uur.

Update 26 februari 10.48 uur - NAC neemt Rosheuvel in genade aan: 'Hij kan nog belangrijk zijn'
Mikhail Rosheuvel is weer terug in de selectie van NAC Breda, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De technische staf heeft dinsdagochtend met de aanvaller gesproken en daarna besloten om zijn disciplinaire straf terug te draaien. "Dat hij uit eigen beweging zijn excuses heeft aangeboden aan het team vinden wij als staf nog belangrijker. Je maakt de teamafspraken met elkaar, dus als je die niet nakomt laat je ook de rest van je team in de steek. Ik denk dat het signaal dat in deze situatie alleen het clubbelang telt wel is aangekomen. Mikhail kan met zijn kwaliteiten nog steeds belangrijk zijn voor NAC en mag de komende periode bewijzen dat hij van deze situatie geleerd heeft", laat trainer Mitchell van der Gaag weten op de website van de club.

"We hebben laatst alle teamafspraken nog eens doorgenomen en ik ben me ervan bewust dat ik me daar niet aan heb gehouden. De trainer heeft besloten een lijn te trekken en heeft mij vorige week terecht bestraft", voegt Rosheuvel toe. "Ik realiseer mij dat ik hier het team tekort mee heb gedaan, dus een excuses naar hun en iedereen die NAC een warm hart toedraagt lijkt mij in ieder geval op zijn plaats. Ik moet er in de toekomst voor zorgen dat het niet meer voorkomt en wil graag laten zien dat ik er alles aan wil doen om NAC in de Eredivisie te houden. Aan mij om dat de komende periode zowel op als naast het veld te bewijzen."


Poll

Wat verwacht jij van NAC Breda - FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door meliora)

De zondebok is gevonden....

Maar of hij nu daadwerkelijk het probleem is ? Het is een gebrek aan kwaliteit en het is geen team...

Deze man is zo slecht dat is ongekend, hij heeft wel al ervaring met degraderen dus goed om erbij te hebben voor Nac.

22 februari 2019 om 13:19

Nu maakt hij nog wel eens een goal en geeft hij nog wel eens een voorzet. Maar bij Roda schoot ie echt elke kans naast wat een drama was dat bij Roda.

22 februari 2019 om 14:01

Deze vent was bij az ook zo’n flop, niet normaal. Ik begrijp niet dat hij gewoon al 5 eredivisieploegen gehad heeft. Die misser die hij bij Roda maakte vorig seizoen tegen Sparta vat zijn kwaliteiten wel een beetje samen.

Maar als die man scoort is het vaak tegen Groningen. Ben benieuwd zaterdag,mocht Groningen winnen is het eerder naar boven kijken dan naar onderen.

22 februari 2019 om 14:33

Naar onderen kijken is voor NAC niet mogelijk. Misschien met een metaaldetector, of sonarapparatuur. Wat deze Rosheuvel betreft.. als hij het mannetje moet zijn in je elftal, dan gaat er natuurlijk op voorhand al behoorlijk wat mis. Ik vrees het allerergste voor de club uit mijn stadje!

Opvallend, zijn snelheid is wel een wapen. Kun je momenteel wel gebruiken mijn inziens.

26 februari 2019 om 10:53

Nou daar maakt hij anders bar weinig gebruik van. Ongelofelijk hoeveel kansen deze speler al om zeep heeft geholpen!

26 februari 2019 om 11:40

Roshheuvel heeft veel snelheid en kan ook redelijk goed voorgeven. Jammer dat hij zich niet voor de volle 100% inzet. Geldt ook voor Kastaneer en Kali. Allemaal hebben ze bepaalde kwaliteiten maar de mentaliteit van een 11 jarig kind. Nac heeft sowieso een heel groot probleem. Veel spelers van Jupiler League niveau. Alleen Van Leer, Van Anholt, Lunqvist en heel soms Te Vrede laten zien dat ze op het hoogste niveau meekunnen.

26 februari 2019 om 18:21

Ik vond Rosheuvel bij Roda ook een van de zwakkere schakels, ergerde me vaak dood aan hem maar kan niet zeggen dat hij er met de pet naar gooide. Nu zie ik NAC niet echt vaak spelen maar maar bij Roda had ik met zijn instelling geen problemen.

Verder natuurlijk een speler die met zijn snelheid nuttig kan zijn, maar voor de rest heel beperkt is. Kan een bruikbare speler zijn voor de ploegen aan de onderkant van de Eredivisie die op de counter spelen, maar meer dan dat absoluut niet.

Ik zeg het al jaren één van de slechtste voetballers van ED, onvoorstelbaar dat hij zich professional mag noemen. En het ergste is dat hij dat zelf helemaal anders ziet.

Ben bang dat deze matige speler NAC niet in de Eredivisie gaat houden. Zou het jammer vinden, want de club hoort thuis op het hoogste niveau. Maar Fortuna Sittard, FC Emmen, Excelsior en PEC hebben gewoon meer kwaliteit. De Graafschap heeft vergelijkbaar materiaal, denk ik, maar daar zie ik een veel betere chemie dan bij Nac.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren