Excelsior presenteert met topkandidaat oude bekende als opvolger Gudde

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Daan Bovenberg wordt de nieuwe commercieel directeur van Excelsior. De oud-speler van de club uit Rotterdam volgt per 1 april Wouter Gudde op. Laatstgenoemde gaat bij FC Groningen aan de slag als opvolger van algemeen directeur Hans Nijland. Bovenberg is geen onbekende bij Excelsior. Hij doorliep de jeugdopleiding en speelde twee periodes in het eerste elftal.

Bovenberg speelde in zijn actieve loopbaan als voetballer voor FC Utrecht en NEC. Hij keerde in 2014 terug bij Excelsior en zette in 2016 een punt achter zijn voetbalcarrière, om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. “Dit is voor mij weer een heel nieuwe stap waar ik erg enthousiast van word”, reageert Bovenberg op de clubwebsite. “Nadat ik ervoor had gekozen een punt achter mijn carrière te zetten, ben ik heel bewust uit het voetbal gestapt om zo snel mogelijk zo veel mogelijk ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik denk dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren buiten het voetbal heb opgedaan heel waardevol zijn in mijn nieuwe functie.”

Ferry de Haan is blij met de komst van Bovenberg, die volgens de algemeen directeur topkandidaat was. “Daan past perfect in het profiel dat wij voor ogen hadden en door zijn achtergrond en lange band met de club was hij voor een ieder de nummer één kandidaat om Wouter op te volgen”, aldus De Haan. “Gelukkig hoefden we ook niet verder te zoeken, omdat hij graag onderdeel wil zijn van onze organisatie. Onder andere om de ambities die we hebben met het stadion te realiseren.”


Poll

Goede zet van Excelsior?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door roytje78)

Verrassend, Bovenberg was volgens mij M&A adviseur geworden bij de bank. Dat deed hij pas een paar jaar. Dan is dit wel een flinke stap om dan als commercieel directeur aan de slag te gaan bij een profclub.

Ik vond het al interessant toen hij op zo’n vroege leeftijd stopte met voetbal voor een maatschappelijke carrière. Het lijkt me ook een lastige keuze, als je weet dat je niet veel hoger gaat halen dan Excelsior. Ik denk dat hij een goede keuze heeft gemaakt en nu keert hij dus alsnog terug in De voetballerij en heeft hij zowel kennis van het vak als van het voetbal. Daarmee is hij ook een van de enige volgens mij, want de meeste oud voetballende directeuren hebben volgens mee geen gerelateerde volle opleiding gedaan. Dat zou dus een goede combinatie moeten zijn lijkt me. Ik vind het wel een leuke keuze van Excelsior.

Kijk eens Johan, je ruzies met het bestuur van Ajax beginnen eindelijk voordeel te hebben. Bij de KNVB zitten er oud-voetballers in het bestuur, zo ook bij Groningen en Excelsior. En zij zijn echt niet de enige clubs binnen de eredivisie, om over je eigen cluppie maar te zwijgen. Bekwame bestuursleden worden vervangen door oud-voetballers die bekwame bestuursleden zijn geworden. Zoals het hoort. Was je nog maar hier om het te zien.

Ach, hij zal dit vast beter kunnen dan voetballen. Slechtste speler ooit in een NEC shirt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

Nederland
4 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Mauricio Pochettino heeft Tottenham Hotspur verteld dat hij wil vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren