Sarri wijst Chelsea-fans op cruciale rol Jorginho na gefluit van tribunes

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Chelsea wist donderdagavond met 3-0 te winnen van het Zweedse Malmö FF, waarmee de achtste finale van de Europa League werd bereikt. Het publiek van the Blues liet zich desondanks op negatieve wijze uit richting invaller Jorginho. Maurizio Sarri neemt het op voor de Italiaanse middenvelder, die afgelopen zomer voor 57 miljoen euro werd overgenomen van Napoli.

De kritiek op Sarri is de afgelopen weken steeds verder toegenomen. De resultaten vallen tegen en behalve de manager is ook Jorginho de gebeten hond. De aankoop speelt als verdedigende middenvelder, waardoor N’Golo Kanté niet meer op zijn favoriete positie wordt ingezet. Sarri hield Jorginho donderdag uit de basis, maar koos er desondanks voor om Kanté niet als verdedigende middenvelder te laten spelen. Toen de twaalfvoudig Italiaans international een kwartier voor tijd binnen de lijnen kwam als vervanger van Ross Barkley, werd hij uitgejauwd door de Chelsea-fans. Sarri neemt het voor hem op.

“In de eerste dertig minuten zag je waarom Jorginho zo belangrijk is voor onze ploeg. Door de druk kwamen we lastig weg van onze eigen helft. Met Jorginho is dat makkelijker, denk ik. Ik hoop dat onze fans kunnen begrijpen dat hij een hele belangrijke speler is voor onze ploeg”, zegt Sarri in gesprek met Sky Sports. De Italiaanse oefenmeester begrijpt niet dat er zoveel negatieve geluiden zijn over het seizoen van zijn ploeg, terwijl de stemming rond Arsenal overwegend positief is.

“Ik hoor telkens lof voor het seizoen van Arsenal, maar zij staan niet in de EFL Cup-finale, hebben hetzelfde aantal punten in de Premier League en staan ook in de achtste finales van de Europa League. Het is waar dat ons seizoen tot dusver pieken en dalen heeft. Gezien het feit dat dit mijn eerste seizoen is in een nieuwe omgeving, is dit acceptabel”, zo gaat de Italiaanse manager verder. “Ik ben ingestapt bij een club die vorig seizoen als vijfde eindigde, niet bij een club die kampioen was geworden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door levski1)

Dat zal allemaal best Sarri. Ik snap niet hoe je een van de beste verdedigende middenvelders kan hebben, notabelen een wereldkampioen en hem dan op de verkeerde plek kan zetten.

22 februari 2019 om 11:41

Zelfs bij Frankrijk op het WK speelde Kanté niet als pure defensieve middenvelder. Ik vind het zo kort door de bocht dat mensen oprecht lijken te geloven dat Kanté een linie naar achter en Jorginho naar de bank alle problemen van Chelsea kan oplossen. Ik denk juist dat Sarri ziet dat Kanté tot veel meer instaat is en het gevoel heeft dat Jorginho juist beter rendeert voor de defensie.

22 februari 2019 om 11:47

Helemaal met je eens Dejan. Mensen praten elkaar graag na op Voetbalzone en noemen hetzelfde argument zonder ook maar tactisch iets te onderbouwen waarom dat de oplossing is.

22 februari 2019 om 11:53

En waarom vind jij dan dat ze geen gelijk hebben? Het enige wat je zegt is dat Sarri een bepaalde mening heeft mbt Jorginho en Kante, maar de praktijk laat zien dat zijn manier niet werkt, waarbij Jorginho voornamelijk echt waardeloos speelt. Je kan best iets vinden, maar de feiten zeggen iets anders

22 februari 2019 om 12:23

@bllmn

we praten elkaar graag na? een leek kan zien dat Kante veel maar dan ook echt veel beter speelde, voordat Sarri kwam en toen hij op een ander positie stond. hoeveel wedstrijden heeft een coach nodig om te zien dat iets niet werkt? je visie of spelsysteem is niet belangrijker dan een wereldtopper als Kante

22 februari 2019 om 12:29

Zoals Dejan boven mij al benoemde speelde Kante op het WK dat ze hebben gewonnen niet eens als rasechte defensieve middenvelder. Ook toen Matic er nog speelde was dat niet altijd het geval al speelde Conte en Mourinho wel een ander systeem maar goed.

Buiten dat om, hebben bepaalde systemen ook tijd nodig zowel voor de nieuwe speler als de gevestigde spelers om daar op aan te passen en na toe te werken. Zeker wanneer het een 180 graden omkeer is van het verdedigende spel van de voorgangers naar het aanvallende spel van Sarri.

Ja, Kante is éã©n van de beste verdedigende middenvelders ter wereld maar ik zelf en waarschijnlijk Sarri ook ziet nog meer in hem dan dat en met de kwaliteiten die Jorginho en Kante hebben zou het hele team kunnen floreren wanneer zij goed op elkaar ingespeeld raken op het middenveld, echter kost dat wel tijd en energie.

Om dan te zeggen dat het probleem opgelost word door Kante weer verdedigend te zetten vind ik te makkelijk want zelfs toen Kante verdedigende middenvelder stond werden er ook niet echt veel betere resultaten behaald zie afgelopen seizoen.

22 februari 2019 om 12:52

@blmn

niet mee eens. je gaat een pure spits als Icardi ook niet op eens rechtsbuiten neerzetten omdat dat simpelweg geen positie is waar hij tot zijn recht komt.

Kante is de beste breker ter wereld maar die moet nu opeens voetballende oplossingen gaan zoeken, iets waar zijn kwaliteiten helemaal niet liggen. ik vind dit net zo belachelijk als Hazard in de spits zetten terwijl het een speler is die de ruimte voor zich moet hebben

een coach hoort een systeem te verzinnen waarin zijn beste spelers optimaal kunnen renderen, niet spelers moedwillig in een rol proberen te persen waarin ze niet renderen omdat je zo graag wil vasthouden aan een systeem dat je zelf heilig hebt verklaard

ik heb Frankrijk op het WK elke wedstrijd zien spelen en daar was Kante toch echt gewoon bezig met ballen onderscheppen en niet met aanvallen opzetten of mee naar voren komen. misschien dat hij op papier een andere rol vervulde maar op het veld zag ik hem gewoon de rol vertolken die hij bij Leicester en Chelsea had en in die rol groeide hij uit tot een van de beste middenvelders op dat WK

22 februari 2019 om 13:37

De huidige malaise bewijst net dat een systeem met Jorgingho op die cruciale plaats, niet werkt ! Jorginho wint geen duel, kan niet koppen en is te traag waardoor hij snel wordt vastgezet, defensief is hij een kluns en offensief is hij simpelweg..... Te weinig voor de PLeentrainer die zijn team zo uit balans laat gaan' en niet ingrijpt, komt onder druk te staan..... Eigen schuld, dikke bult ......

22 februari 2019 om 12:13

Gozer het is al duizend keer uitgelegd. Dat je vervolgens nog steeds kritiek hebt, komt doordar jij het niet snapt. Sarri wilt anders spelen dan Frankrijk, met veel balbezit en hoog druk. In balbezit mag, kan en moet je meer verwachten van Jorginho, wat betreft baldistributie. En als je hoog druk wil zetten, is het buitengewoon onlogisch om de beste 'drukzetter' ter wereld op de meest verdedigende positie van het middenveld neer te zetten. Dan zet je zo iemand achter de defensie.

Als Jorginho ook maar een beetje vast wordt gezet is het afgelopen. Hij kan zich er niet onderuit voetballen en dan komen er alleen maar balletjes breed en terug. In het systeem van Sarri zou hij als de spelverdeler moeten spelen, maar met 0 assists en eigenlijk nooit een steekpass kan je niet zeggen dat hij de rol goed uitvoert. Bovendien is hij verdedigend ook niet goed genoeg vind ik, loopt niet de gaten dicht hoe Kanté dat wel doet en zijn intercepties zijn ook niet overtuigend. Probeer een 4-2-3-1 met Jorginho en Kanté naast elkaar, zodat Jorginho meer ruimte zou hebben om te voetballen en dan kan Kanté als ondersteuning bieden. In de huidige formatie is Jorginho niet van nut naar mijn mening, houdt alleen Kanté van zijn beste plek af. Als je ziet dat het niet werkt moet je aanpassen en dat is precies wat Sarri al weken niet doet.

22 februari 2019 om 11:58


Je ziet ook aan de eerste goal hoe belangrijk het is om kante daar te plaatsten.
Jorginho is niet goed genoeg, zet hem idd naast kante net als hoe Mourinhio did deed met matic en kante. of zet kante als VM.

22 februari 2019 om 12:03

Als je ziet dat het wel prima werkte bij Napoli, zou het mooi zijn als op zijn minst de fans van Chelsea hun eigen ploeg wat meer zouden steunen. Het is te gek voor woorden dat Jorginho wordt uitgefloten, terwijl die jongen zich nog maar 6 maanden bij een volledig nieuwe ploeg in een nieuwe competitie bevindt. Hetzelfde geldt overigens voor Sarri.
Ik begrijp dat hij wordt verweten van koppig te zijn en niet voor een plan B te willen kiezen, maar aan de andere kant moet je hem ook rustig de tijd geven om zijn ideeën uit te werken en het team aan zijn visie te laten aanpassen. Bovendien kent hij de kwaliteiten van Jorginho als geen ander en weet hij goed genoeg wat hij van zijn elftal verwacht, maar het heeft tijd nodig. De resultaten zijn nog niet top, het spel soms ook niet, maar vergeet niet dat ook Klopp en Guardiola enkele stevige uitschuivers hadden in hun eerste seizoen in Engeland.
Je mag gerust meer verwachten van Sarri en Jorginho (weet je overigens hoeveel assists hij gaf bij Napoli?), maar om hen uit te fluiten vind ik simpelweg schandalig, dat verdienen ze absoluut niet en zo zouden de Chelsea fans zich niet moeten gedragen, dat is alleszins niet wat ik versta onder 'fans'.

22 februari 2019 om 12:11

Bovendien waren het logische wissels, Kovacic was compleet anoniem en Barkley zat er zoals altijd na 60 minuten conditioneel doorheen, dus het brengen van Jorginho als VM en Loftus-Cheek als AM is dan een wissel die zelfs de grootste Sarri hater ws ook gemaakt had.

22 februari 2019 om 12:14

Het uitfluiten was richting Sarri voor de opnieuw zwaar voorspelbare wissel, moet per se Jorghino, de meeste vinden dat hij gewoon niet VM moet staan maar CM. Tijdens een wissel in de wedstrijd tegen United werd er ook gefloten (en gezongen: 'you don't know what you're doing', maar dat was niet tegen de speler, maar tegen Sarri. Daarnaast is de taktiek niet het enige probleem van Sarri, maar ook zijn selectiebeleid, hoe hij z'n spelers zwart maakt in de pers, hoe hij elke wedstrijd het zelfde wisselt, zelfs als we achter staan, dat hij spelers als CHO, Christensen, Ampadu en RLC amper gebruikt en nog veel meer dingen. Als je zijn volledige persconferentie bekijkt van gisteravond is het echt om te janken.

22 februari 2019 om 12:37

Ik las ook dat Jorginho werd uitgefloten wanneer zijn naam werd voorgelezen voor de wedstrijd.

22 februari 2019 om 12:49

Nee uitfluiten ben ik ook niet van en Jorginho kan er eigenlijk ook niet zoveel aan doen dat Sarri hem en het team op dit moment verkeerd neerzet. Jorginho heeft zich in de serie a echt bewezen en daarom schrijf ik hem ook nog niet af. Alleen in deze rol komt het er niet uit en ik heb niet het idee dat dat snel gaat veranderen.

22 februari 2019 om 13:04

Maar het is net in deze rol én onder Sarri dat hij zich heeft bewezen in de Serie A, toch? Ik heb het gevoel dat er wonderen verwacht worden van Sarri, terwijl hij het naar mijn mening helemaal niet zo slecht doet – althans niet slechter dan Guardiola, Klopp of Emery in hun eerste PL-seizoen, om maar enkele recente voorbeelden te geven.
Het enige wat je hem (terecht) kunt verwijten, is dat hij niet afstapt van zijn systeem en geen alternatieven uitprobeert, maar aan de andere kant is dit wel de enige manier om dat systeem erin te krijgen en de spelers eraan te laten wennen. Vergeet ook niet hoe dramatisch slecht het kon zijn onder Mourinho en Conte in andere formaties en dat Sarri wel eens gelijk kan hebben wanneer hij het over de instelling en de mentaliteit van de spelersgroep heeft.

Ergens klopt dit wel wat hij zegt, tegen dit soort teams kan je met een 'regista' spelen. Maar als je tegen City,United... keer op keer overlopen word op het middenveld en je niet ingrijpt en je Kante veel te hoog ziet staan werkt dit best veel frustraties op

Waarom haalt hij Arsenal erbij? Heb je Arsenal de afgelopen jaren gezien Bertus? Chelsea hoort het beter te doen en als je je opstelling vern***t moet je niet naar andere punten grijpen, maar gewoon aangeven dat je een oude rot bent die exact doet wat hij wil viezerik..

Mourinho-achtige comments m.b.t Arsenal, schaamwekkend. Lang moge Sarri blijven. Chelsea's selectie is veel beter dan deze prestaties.

Dat hij Kanté zelfs nu niet op die plek zet vind ik echt ongelofelijk, en demonstreert zijn koppigheid maar weer eens.

En dan Jorginho, ik heb zelden zo'n beperkte speler gezien bij Chelsea. Is een fysiek lichtgewicht die weliswaar helpt met afjagen, maar in de duels enorm kwetsbaar is. Daarnaast kiest hij altijd voor de veilige optie in balbezit, en wanneer hij wel probeert diepteballen te geven komen deze zelden aan. En schieten kan hij al helemaal niet. Het enige wat hij doet is het balletje rond distribueren. Misschien dat dit in een enorm goed voetbalelnde ploeg met veel balbezit nog enigszins nuttig is, maar in dit Chelsea zeker niet. Chelsea heeft de bal ook regelmatig niet, en dan wordt hij compleet overlopen.

Dit is typisch zo'n speler waar zogenaamde kenners iets in (willen) zien wat anderen niet zien.

22 februari 2019 om 11:46

Dit is een type speler wat elke team nodig heeft.. een speler die het spelletje simpel houd. Voetballen is makkelijk maar makkelijk voetballen is moeilijk. Jorginho is een hele goeie voetballer maar het lijkt op het verhaal van Andre Gomes te worden bij Barcelona.

22 februari 2019 om 12:27

@medalofhonor

volgens mij is Chelsea gewoon kampioen geworden met Kante op zijn goede positie en zonder Jorginho in het elftal

22 februari 2019 om 12:44

Dat vind ik zo'n dooddoener. En zelfs al was hij in balbezit uistekend, wat ook nog eens niet het geval is naar mijn mening, dan nog ga je wel makkelijk voorbij aan het feit dat je de bal ook weleens niet hebt. Verdedigend komt hij te kort.

Sarri kan de druk niet aan in Engeland, wat heeft Arsenal hiermee te maken? Sarri is zijn reputatie echt aan het vergooien, ik hoop dat hij zijn rug kan rechten en Kanté terug op zijn oude positie zet en Jorginho simpelweg op de bank zet, dan nemen de fans van Chelsea hem weer serieus en krijgt hij weer ademruimte.

22 februari 2019 om 11:50

Hij is gewoon te eerlijk in de media. Ook wanneer het aankomt op z'n eigen spelers in goede en slechte tijden. Wat hij zegt klopt ook gewoon vind ik.

"gezien het feit dat dit mijn eerste seizoen is in een nieuwe omgeving, is dit acceptabel”, zo gaat de Italiaanse manager verder. “ik ben ingestapt bij een club die vorig seizoen als vijfde eindigde, niet bij een club die kampioen was geworden.”

Realitycheck voor de fans van Chelsea.

Het team van Sarri lijkt op papier sterker dan dat het daadwerkelijk is. Hazard kan heel goed voetballen wanneer die het op z'n heupen krijgt en er zin in heeft. Willian ook alleen laat hij het veel te weinig zien. Pedro is degelijk maar geen absolute top. Als je kijkt naar de verdediging is Rudiger degelijk maar ook hij zou bij de meeste topclubs er niet in staan. Luiz wisselt hele goede wedstrijden af met dramatische wedstrijden. Alonso is degelijk maar ook geen absolute top. Azpilicueta is wel absolute top maar kan het ook niet in z'n eentje. Kepa heeft veel potentie is nog jong maar ook nog geen absolute wereldkeeper.

Het spel dat dat Sarri wilt spelen is het tegenovergestelde van wat Mourinho en Conte speelde met Chelsea dus omdat te veranderen kost simpelweg tijd en moeten de spelers ook 100 voor geven. En dat is waar bij mij de twifel inslaat. Deze selectie heeft bij zowel het vertrek van Mourinho als dat van Conte een rol gespeeld en dat zie ik zomaar weer gebeuren onder Sarri.

Ik hoop het niet want ik gun het hem het succes maar ik vrees het ergste. Hopelijk heb ik het mis.

22 februari 2019 om 12:02

Dat Chelsea de 4e selectie heeft is niet heel raar maar de frustratie is begrijpelijk, je ziet aan alles dat de ploeg beter kan presteren dan dat hij nu doet. Gisteren was het helemaal niet slecht dus ik zie echt wel mogelijkheden, ook met Sarri-ball.

Hoe komt hij er nou bij dat Arsenal lof krijgt voor deze prestatie dit jaar? Arsenal krijgt nog steeds veel kritiek dat ook terecht is. En ze spelen nog steeds niet goed. Het is nog altijd hetzelfde als de laatste jaren.

22 februari 2019 om 12:58

Ik vind het zelfs wat minder dan voorgaande jaren. Het niveau is achteruit gegaan op een paar spelers na. De helft van de selectie is echt ondermaats. Denk hierbij aan: Mkhitaryan, Elneny, Iwobi, Welbeck, Mustafi (soms), Lichtsteiner, Cech (helaas) en daarnaast heb je nog de spelers die niet constant zijn zoals Xhaka en Auba.

Laat Sarri een beetje puzzelen, Hij is pas net bij de club. Zo irritant dat mensen niet beseffen dat Chelsea in een opbouw fase zit en gewoon nog makkelijk CL kan halen. Geloof er sterk in dat Sarri Chelsea weer naar de top kan brengen met goed voetbal

22 februari 2019 om 12:47

Het probleem is juist dat hij niet puzzelt, hij weigert zijn opstelling, taktiek, en wisselbeleid aan te passen. En dat terwijl allang al duidelijk moet zijn dat je zo geen steek verder komt.

22 februari 2019 om 13:33

Ja oke maar wat zou die dan kunnen doen nog buiten Kante op Cvm te zetten, Ze missen ook wel gewoon kwaliteit.

22 februari 2019 om 14:24

Eens met je laatste zin hoor, maar nu is er helemaal geen creativiteit of scorend vermogen op het middenveld, je zou weer met een nummer 10 (willian) kunnen spelen, heb je meteen ruimte voor een extra flankspeler. Kan Kanté ook weer naar achter. Maar Sarri kent alleen z'n eigen systeem en houdt daar koste wat kost aan vast, ook al heeft hij de spelers er niet voor.

Beide backs zijn bijvoorbeeld totaal niet geschikt voor dit systeem, maar hij laat ze desondanks iedere week verzuipen.

denkt Sarri dat de supporters achterlijk zijn ofzo? iedereen kan zien dat die Jorginho helemaal niks presteert bij Chelsea en dan gaat hij zeggen dat hij cruciaal is voor dit elftal. Kante is cruciaal voor dit elftal, dat heeft hij al bewezen, dus zorg eerst dat je die goed gebruikt

22 februari 2019 om 12:29

Ik denk dat-ie bedoelt: ‘een goed spelende Jorginho is cruciaal voor mijn systeem met een creatieve spelverdeler op 6’. Maar idd, mensen kijken ook gewoon wat er op het veld gebeurt, en die zien een hoop, maar geen goed spelende Jorginho.

22 februari 2019 om 12:59

@hangover96

ik geloof best dat die Jorginho niet zo een slechte speler is als dat hij nu lijkt, anders had hij niet jaren in de basis gespeeld bij Napoli maar verzin dan een systeem waarin zowel hij en Kante kunnen renderen, want Kante word nu totaal verkeerd gebruikt en dat gaat ten koste van zijn prestaties, terwijl hij samen met Hazard de beste speler van Chelsea is als je hem gebruikt in zijn kracht

misschien gaat Jorginho zelfs wel beter spelen als Kante weer word gebruikt zoals voorheen. die knapte op het middenveld in zijn eentje werk op waar je normaal gesproken 2 controleurs voor nodig hebt. dan kan Jorginho zich richten op zijn spelverdelende taken

Het feit dat hij Arsenal erbij betrekt is al een enorm zwaktebod, maar het is ook nog eens compleet onjuist. Ik weet niet in welke wereld Sarri op het moment leeft, maar Arsenal krijgt bakken en dan ook bakken met kritiek. Dat begon in de eerste weken van het seizoen al, is toen een maandje of 2 gaan liggen en is weer volop aanwezig sinds eind november.

Jorginho heeft tot nu toe absoluut niks laten zien. Kante speelt op een nieuwe positie voor hem en die doet het oneindig veel beter dan Jorginho in zijn vertrouwde positie, in zijn vertrouwde systeem en onder zijn vertrouwde manager.

Jorginho bakt er simpelweg niks van en de coach blijft hem beschermen. Dat is niet goed voor de relatie tussen fan, speler en coach. Je spelers publiekelijk afvallen is niet verstandig, maar Jorginho zo in bescherming nemen is ook totaal onnodig. Jorginho is simpelweg niet de man die Chelsea zal laten renderen op het middenveld, zoals heel vaak aangetoond.

De relatie met Arsenal is grappig. Lof voor Arsenal? Dan kijkt Sarri naar andere bronnen dan de gemiddelde supporter. Kritiek op Arsenal is er veel en vaak ook terecht. Sarri moet naar zichzelf kijken.

Je zou denken dat er nu, met de nieuwe buitenlandse trainers (pochettino, Guardiola, Klopp, Sarri), een verandering in voetbalfilosofie plaatsvindt in Engeland.
In feite is dit ook het geval, alleen lijkt Chelsea jammer genoeg achter te lopen. Dan heb ik het niet zozeer over de club, want tot dusver hebben ze Sarri er nog niet uitgetrapt, maar voornamelijk bij de fans.

Iedereen denkt het beter te weten dan éã©n van de beste trainers in de wereld die een ware voetbalmachine heeft gemaakt van Napoli. Na Manchester City speelden zij het beste voetbal van Europa, en iedere speler werd beter.

Kantã© is geen verdedigende middenvelder, die taak heeft hij ook nooit gehad. Niet bij Leicester, niet bij Frankrijk, en ook niet bij Chelsea. Kantã© is een speler die moet bewegen en over het gehele veld ruimtes dicht moet lopen. Als je met éã©n verdedigende middenvelder wilt spelen, moet dat dus geen Kantã© zijn, want om hem in zijn kracht te laten spelen, moet hij niet steeds op zijn positie blijven.

Jorginho is natuurlijk, maar dat hebben de Chelsea-fans allang gelezen, cruciaal voor dit spelletje.
Kantã© is niet een opbouwende middenvelder, en hij is ook niet de speler die onder de druk uit kan spelen. Jorginho kan dat wel, en na Busquets is hij er de beste in (als verdedigende middenvelder).

De filosofie van Sarri is heel anders dan die van de gebruikelijke Chelsea trainers.
De twee vorige trainers, Mourinho en Conte, hebben er bepaalde handeling ingeslepen die voor het spel van Sarri nadelig zijn.
Als je een verandering van speelstijl binnen een club tot stand wil brengen, geef degene die het moet doen dan ook het vertrouwen en de tijd, en laat hem zelf zijn elftal uitkiezen.

22 februari 2019 om 14:26

"jorginho kan wel onder de druk uit spelen"

Als hij ook maar een beetje onder druk wordt gezet raakt hij in paniek en speelt hij zo snel mogelijk breed of terug, dat noem ik niet onder de druk uit spelen. Ik denk oprecht dat Kanté het beter kan, die kan tenminste nog een mannetje voorbij jlopen met een versnelling. Dat is onder de druk uit spelen. Jorginho verplaatst alleen het probleem naar een medespeler.

22 februari 2019 om 14:51

Dan moet je eens wat wedstrijden van Napoli terug bekijken, want dan zul je zien dat Jorginho wel degelijk onder druk kan uitspelen. Het is een systeem dat steunt op elf spelers, niet slechts 1 iemand, iedereen moet zijn rol goed kennen om het vlot te laten draaien. In mijn ogen is het daarom veel te makkelijk om alles op Jorginho te steken, al hij is natuurlijk wel de centrale figuur en de motor in dat systeem. Maar bij Napoli heeft hij bewezen die rol uitstekend te kunnen vervullen, mits het hele elftal mee helpt.

"ik hoor telkens lof voor het seizoen van Arsenal"

Vraag me af van wie. Ik hoor dat namelijk nooit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4928
4.Chelsea296
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder175
KepaKeeper170
T. AbrahamAanvaller1611
WillianAanvaller162
C. PulisicMiddenvelder145
AzpilicuetaVerdediger150
M. BatshuayiAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren