Update: CAS maakt melding van zaak van Chelsea tegen de FIFA

Vrijdag, 7 juni 2019 om

Chelsea mag de komende twee transferwindows geen spelers aantrekken, zo maakt de FIFA via de officiële kanalen bekend. De sanctie is door de wereldvoetbalbond opgelegd, omdat the Blues de regels hebben overtreden rond het aantrekken van spelers jonger dan achttien jaar. Chelsea heeft tevens een boete van 600.000 Zwitserse frank, omgerekend 529.000 euro, opgelegd gekregen. Chelsea heeft vrijdagmiddag laten weten zich niet te kunnen vinden in de uitspraak van de FIFA en gaat dan ook in beroep tegen de straf.

De FIFA communiceert dat Chelsea het zogenaamde artikel negentien heeft overtreden, dat betrekking heeft op het registreren van jeugdspelers. In totaal zijn the Blues met het vastleggen van 29 spelers jonger dan achttien jaar de fout ingegaan, wat heeft geleid tot deze forse straf. De straf geldt voor de hele club, behalve de vrouwen- en zaalvoetbaltak van Chelsea. De FIFA geeft de Engelse club nu negentig dagen om de structuur aan te passen.

The Blues hebben de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de straf en maken daar dan ook gebruik van. Het transferverbod komt voor Chelsea op een zeer ongelegen moment, daar men in sportief zwaar weer zit en wel spelers mag verkopen. Komende zomer dreigt het vertrek van sterspeler Eden Hazard, terwijl ook Callum Hudson-Odoi begeerd wordt. Chelsea kan een eventueel vertrek van deze spelers dus voorlopig niet opvangen op de transfermarkt.

Chelsea is niet de eerste Europese club die bestraft wordt voor het vastleggen van minderjarige spelers. Ook onder meer Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid kregen in het verleden een transferverbod opgelegd voor een dergelijke overtreding. Overigens is ook de Engelse voetbalbond (FA) door de FIFA op de vingers getikt. De FA heeft een boete van 449.000 euro gekregen wegens de mogelijkheden aangaande het vastleggen van minderjarige spelers, terwijl men zes maanden heeft gekregen om de situatie te veranderen.

Update 8 maart 2019 16.07 uur - Chelsea vangt bot na eerdere vrijstelling voor Barcelona
De beroepscommissie van de FIFA heeft vrijdag een verzoek van Chelsea afgewezen om het transferverbod op te schorten tot het hoger beroep van de club officieel dient. The Blues hoopten in afwachting van het hoger beroep wel spelers te kunnen kopen in de zomer van dit jaar, maar daar gaat de FIFA niet in mee. In 2014 kreeg Barcelona nog wel toestemming om spelers te kopen in afwachting van het beroep. Chelsea kan naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) stappen om de uitspraak van de beroepscommissie aan te vechten.

Update 8 mei 2019 13.24 uur - Chelsea stapt naar CAS na slechts nieuws van de FIFA
Het verzoek van Chelsea aan de FIFA om af te zien van het transferverbod is afgewezen, zo meldt de wereldvoetbalbond woensdag. The Blues kunnen zodoende de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers verwelkomen. De Londenaren laten via de officiële kanalen weten dat men 'zeer teleurgesteld' is en dat het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) wordt ingeschakeld om het transferverbod alsnog van tafel te krijgen.

Update 7 juni 10.15 uur - CAS maakt melding van zaak van Chelsea tegen de FIFA
Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Chelsea een zaak tegen de FIFA heeft aangespannen. Een stap naar het hoogste sporttribunaal vormt voor the Blues nog de enige manier om een transferverbod van tafel te krijgen. De FIFA wees eerder een hoger beroep van Chelsea af, waardoor de club een maand geleden al liet weten naar het CAS te stappen. De Engelse topclub heeft dus nu officieel de stap gezet naar het CAS. Het is onduidelijk hoe snel een uitspraak zal volgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Lekker is dat, komende 2 seizoenen geen Champions League -.-

22 februari 2019 om 10:53

Volgens mij is het 1 seizoen en dus 2 transferperiodes. Misschien juist ook wel een mooi moment dat talenten de kans krijgen om zich te laten zien. Chelsea heeft genoeg spelers op de loonlijst staan. En zouden ze niet bijvoorbeeld een Mbappe constructie kunnen doen? Eerst een jaar huren met verplichte koop.

22 februari 2019 om 10:56

Weet niet of dat kan, Mbappe was vanwege FFP omzeiling. Spelers onder de 18 jaar kopen betreft een andere regeling. Volgens mij mag je ook niet huren.

22 februari 2019 om 11:05

Nee je mag geen spelers registreren dus huren mag ook niet. Tenminste dat was bij Barca zo, daarom kon tiran toen een half jaar niet spelen

22 februari 2019 om 11:06

Nee huren mag ook niet, je mag geen nieuwe spelers halen, tenzij ze een paar maand niet willen spelen

22 februari 2019 om 11:24

Oké duidelijk, bedankt!

8 mei 2019 om 13:32

Daar zat je toch mis met je glazen bol😁

8 mei 2019 om 14:12

Voor Chelsea hoeft het niet eens zo slecht te zijn deze transferverbod. Nu kunnen mooi hun talent gebruiken die ze nooit een kans geven en hoeven de supporters ook niet te vrezen dat Higuain en Kovacic definitief worden vastgelegd. Beide zeer matige spelers.

8 mei 2019 om 14:44

Ik hoop dat Abraham, Zouma en Mount een kans krijgen. Die zouden nog wel eens positief kunnen verrassen. Alle drie hebben een goed seizoen gedraaid en op hun posities werd dit jaar bij Chelsea nogal gestunteld. Ik ben wel blij dat Kovacic niet terugkeert, maar Higuain was misschien geen overbodige luxe als je bedenkt dat Giroud waarschijnlijk niet gaat verlengen.

Zal dit de situatie rondom Hazard veranderen? Aangezien ze nu geen vervanger kunnen halen.

22 februari 2019 om 10:48

Zullen vast in hoger beroep gaan en inslaan in de komende transferperiode.

22 februari 2019 om 10:57

Voor een hoger beroep is nog tijd genoeg, denk niet dat ze nog kunnen gaan kopen in de zomer. Word even afwachten.

22 februari 2019 om 11:04

Volgens mij als je in hoger beroep gaat, wordt het uitgesteld. Maar ik kan ernaast zitten.

22 februari 2019 om 11:09

Daarin heb je gelijk. Alleen de vraag zal dan zijn of ze het hoger beroep over de transfer zomer heen gaan tillen. Zo ja, kunnen ze inderdaad kopen, zo nee dan zal eigen jeugd een kans moeten gaan krijgen.

22 februari 2019 om 11:18

Zal vast wel mogelijk zijn, week van tevoren !

22 februari 2019 om 16:05

Ajaxcunian

Je hebt gelijk. Hoger beroep heeft een schorsende werking en dus gaat het transferverbod, als Chelsea inderdaad in beroep gaat, voorlopig niet in.

Sterker, zelfs als de Fifa in beroep dat transferverbod overeind houdt, dan kan Chelsea nog naar het Cas. En gaat een eventuele straf pas in ná de uitspraak van het Cas.

Voorlopig en zeker deze zomer kan Chelsea dus gewoon nog lekker kopen wie het wil.

Vergelijk even hoe het met Barcelona ging destijds.

8 maart 2019 om 18:33

@Constant, de FIFA handhaaft het transferverbod. Dus nu alleen het CAS nog. En als die ook vóór de zomer met een uitspraak komt, zal Chelsea deze zomer zeker niet 'lekker kunnen kopen die ze willen'.

8 mei 2019 om 13:41

Een geding bij het CAS in Genève is doorgaans vrij snel aan de gang.

22 februari 2019 om 10:52

Pulisic hebben ze toch gehaald van Dortmund voor aankomende zomer? Al weet ik niet of dat de vervanger van Hazard moet zijn.

22 februari 2019 om 14:42

Benieuwd of die transfer dan uberhaupt door mag gaan. Tenzij hij nu al daadwerkelijk gekocht is en terugverhuurd aan dortmund.

8 maart 2019 om 17:37

Dat is precies de situatie.

8 mei 2019 om 13:43

Pulisic is al gekocht in de januari transfer window en onmiddellijk terug verhuurd aan Dortmund, dus Pulisic is van Chelsea en kan spelen.

Mooie maatregel van de FIFA, nu moeten ze noodgedwongen spelers vanuit de jeugd laten doorstromen. Madrid zal nu wel de absolute hoofdprijs voor hazard moeten betalen

22 februari 2019 om 10:48

Met een jaar contract? Nee

22 februari 2019 om 10:52

Als Chelsea een jaar geen spelers kan halen laten ze liever Hazard zijn contract aflopen dan dat ze 40 miljoen voor hem vangen. Is ook niet alsof Chelsea dat geld nodig heeft.

22 februari 2019 om 11:01

En dan ongelukkige vedette hebben? Hij zit in juli alweer 7 jaar bij de club.. No offence maar das echt te lang voor iemand met zijn kwaliteiten

8 maart 2019 om 16:43

40 miljoen? Ik denk dat Ze uiteindelijk bij 75/85 miljoen gaan uitkomen. Noem het maar niets!

8 mei 2019 om 14:05

Abramovich stopt geen geld meer in Chelsea en ze glijden nu af van de Engelse top. Hoe hebben ze dat geld dan niet nodig? Verklaar je nader..

8 mei 2019 om 14:21

Abramovic heeft net voor derde maal een bod op chelsea afgeslagen en laten weten dat hij chelsea niet zou willen verkopen en verder uitbouwen. Het zijn de regels aan Russische onderdanen die door he UK werden opgelegd die hem al een jaar , financieel, parten spelen die een verdere uitbouw belemmerden. Nu Abramovic de Israëlische nationaliteit heeft aangenomen lijken die moeilijkheden achter de rug.

22 februari 2019 om 10:52

Ik verwacht dat Madrid hem dan lekker nog een jaartje daar laat om hem dan transfervrij aan te trekken.

22 februari 2019 om 12:42

Precies, kan die zich nog een jaartje verder ontwikkelen. Hij is toch nog erg jong.

8 maart 2019 om 16:43

Met 1 jaar contract? Over welke hoofdprijs heb je het precies haha

8 mei 2019 om 13:59

Hazard kan als ie dat wil zelf zijn 1 jarig contract afkopen als Chelsea moeilijk wil doen..chelsea heeft hoe dan ook de zwakste onderhandelingspositie nu de speler zelf weg wil.. Bedrijfstechnisch zou het onverantwoord zijn om 80-90 miljoen te weigeren en het jaar daarop niets te vangen voor een speler.. Chelsea heeft immers veel te danken aan Hazard..

8 mei 2019 om 14:26

Ben zelf benieuwd hoe dit gaat aflopen maar indien chelsea bijvoorbeeld zich niet voor CL zou kunnen plaatsen en volledig een seizoen zou spelen zonder prijzen, dat zou ook een verlies van 80/90 miljoen betekenen, dus is het hier de vraag of het niet beter is Hazard aan zijn contract te houden en hem volgend seizoen gratis te laten gaan ?? Zo kan chelsea wel voor de prijzen spelen en Hazard een goede 50 miljoen € tekengeld voor zichzelf vragen aan geã¯nteresseerde clubs.... Twee partijen tevreden dan ..
Is misschien een mogelijkheid ??

Oh,god de crisis is compleet. Dit gaat echt een ramp 2019/2020 worden.
Besef ff, geen vervanging van David Luiz noch Alonso, stel Hazard gaat weg, dan hebben we geen vervanger, ook zijn Pedro en Willian 30 . Higuaã¬n ook 30 . Manman man dit word zwaar EL kijken de komende 2 jaar..

22 februari 2019 om 10:53

Higuain is gehuurd toch? Dat zou betekenen dat die deze zomer weer weggaat en ze geen vervanger kunnen halen.

22 februari 2019 om 10:56

Allemachtig je hebt gelijk! Dat word dan Giroud (!) of Tammy Abraham als eerste spits voor volgend seizoen

22 februari 2019 om 11:06

Higuain is tot de zomer van 2020 gehuurd en had ook een aankoopoptie

22 februari 2019 om 11:08

Daishawn Redan!

22 februari 2019 om 11:10

Ohh, dat scheelt weer. Dan hoeven ze geen Giroud of Abraham op te stellen.

8 mei 2019 om 13:52

Abraham werd sowieso niet meer verhuurd komende seizoen. Hij behoort tot de kern spelers volgend seizoen.

22 februari 2019 om 10:56

Ze kunnen in hoger beroep, dat zullen ze geheid verliezen maar de straf wordt dan opgeschort waardoor ze komende zomer gewoon kunnen kopen. Kan gewoon goed uitpakken dit.

22 februari 2019 om 14:45

@dr.jero Ervan uitgaande dat dat beroep pas na de zomer plaatsvindt .. En het is pas februari!

22 februari 2019 om 16:13

Dante

Na dat beroep kan Chelsea nog naar het Cas. En die nemen meestal echt hun tijd. Voorlopig kan er in Londen nog heerlijk ingekocht worden.

23 februari 2019 om 08:36

Ah ok dan moet het nog wel lukken.

Zal wel lekker onderhandelen zijn als iedereen weet dat het hun laatste transferwindow is :D

22 februari 2019 om 10:57

Tammy Abraham, Christensen en Emerson kunnen nu juist de kans krijgen in het eerste! Pulisic en Hudson-Odoi kunnen Pedro en Willian vervangen, ik zie kansen! Wat mij betreft is dit een heel klein beetje een blessing in disguise

22 februari 2019 om 10:59

Haha het ironische is dat deze straf is opgelegd nadat zij teveel spelers hebben aangetrokken (even niet naar leeftijd gekeken). Ze hebben nu juist kans om al die spelers in te passen en te proberen!

22 februari 2019 om 11:07

Oh nee! Dat betekent dat Jullie.... Jeugdspelers moeten laten doorstromen?!!!

8 mei 2019 om 14:45

betekent dit dat chelsea dan evenveel jeugdspelers moet laten meespelen in het eerste elftal als Bayern, real, barca, united, city, Psg, Liverpool of atletico Madrid?

22 februari 2019 om 12:05

Ik denk dat Abraham het niveau aan kan als je hem de kans geeft, hij heeft de beste statistieken in de Championship en de een na beste word begeert door teams als Tottenham (Che Adams). Daarnaast vergeet iedereen Zouma die het zeer goed doet bij Everton als vervanger van Luiz. Heeft een flinke dip gehad na zijn blessure maar is echt sterk teruggekomen nu en ik denk dat er nog meer in zit.

22 februari 2019 om 13:05

Higuain kan niet gekocht worden...

22 februari 2019 om 13:31

Is Batshuayi niet nog van Chelsea?

8 mei 2019 om 13:45

Zijn nog niet zo ver... Bij het CAS is het zo dat een beroep op een vonnis steeds opschortend wordt, dat kan de FiFA niet naast zich neerleggen......

Aaai slecht nieuws voor Chelsea dit hoor. Ze hebben echt aankopen nodig en nu moeten ze het nog 2 transferperiode uitstellen. Wordt zwaar voor Chelsea. Hazard gaat dan sws niet meer weg.

22 februari 2019 om 11:01

Man, deze straf is opgelegd omdat ze juist teveel aankopen hebben aangedaan (niet gekeken naar leeftijd)!!

Ouch en dan wss Hazard weg en wie nog meer...

Zullen Hazard en William dan toch blijven? Ze kunnen immers geen vervangers halen. Of lopen er in de jeugd een paar geweldige talenten?

22 februari 2019 om 11:02

Wanneer je minimaal 29 jeugdspelers haalt en je komt in de problemen hierdoor terwijl er nooit iemand echt doorstroomt, denk ik dat ze de komende 2 jaar ook intern de organisatie eens onder de loep moeten nemen.

Mogen toch wel spelers verkopen.. snel voor de deadline anders even in hoger beroep.. want anders krijgen ze een leegloop van spelers.. zitten nog met vele in contract onderhandeling

Pijnlijk hoor. Het is niet dat je het niet zou weten wat de consequenties zijn.

Logische en verstandige keuze van de voetbalbond.

Ik denk dat Chelsea dit heel veel geld en punten gaat kosten. Ze hebben nu al moeite met het behalen van de top 4. Dat zie ik door deze beslissing van de bond alleen maar verder uit het zicht raken.

22 februari 2019 om 11:41

Sterker nog, ik denk serieus dat dit het begin van een einde voor Chelsea kan gaan betekenen. Daarmee bedoel ik: nog verder achterop de concurrentie en de komende jaren niet in de top 4 eindigen. Ze hebben nu een matige selectie met spelers op leeftijd en over hun top. Dit is dan zeer slecht nieuws, ze hadden vers bloed nodig, maar dat gaat nu niet meer. Zoals je aangeeft zal dit vele miljoenen gaan kosten en kunnen ze denk ik voor af aan weer beginnen.

22 februari 2019 om 16:56

"sterker nog, ik denk serieus dat dit het begin van een einde voor Chelsea kan gaan betekenen."

Lees hierboven, Chelsea kan net als Barcelona in beroep en dus kunnen ze de komende trnasferperiode nog gewoon inkopen om de periode waarin ze straks dat verbod hebben kunnen opvangen. Barcelona heeft die periode toch ook glansrijk doorstaan?

8 maart 2019 om 17:02

Denk ook dat het wel te overkomen is een jaartje geen transfers. Zullen echt wel rond de 4e plaats blijven hangen

Dit is een enorme klap in het gezicht voor de ambities van Sarri en de club. Wat ongelofelijk klote..

Maar als we het van de positieve kant bekijken dan dwingt het de club wel om de geweldige jeugd die we nu hebben door te laten stromen! Het is nu aan Chelsea om dit soort straffen in de toekomst te voorkomen door ethisch en volgens de regels te handelen, laten we er eens voor de lol van leren!

Ik zie dit ergens wel een beetje als een blessing in disguise. Tammy Abraham, Loftus-Cheeck, Ampadu, Hudson-Odoi, Christensen en Emerson zullen nu nog belangrijker worden en dus gewoon doorgeschoven kunnen worden naar het eerste elftal!

22 februari 2019 om 10:54

Ze zullen wel last-minute in hoger beroep gaan en aankomende zomer flink inslaan. Kan me niet voorstellen dat ze niks gaan doen.

22 februari 2019 om 11:01

Goede reactie Yoeri! Ik begrijp je hierin wel. Toen Barca dezelfde straf kreeg had ik ook de hoop dat het de club meer goeds zou doen dan op dat moment.
Helaas is het bij ons echter meer bergafwaarts gegaan...

Jullie hebben daarentegen inmiddels Pulisic aangetrokken en met CHO heb je ook een geweldig talent.
Persoonlijk hoop ik ook dat je een ander Chelsea zal gaan zien en dat het een positieve ontwikkeling zal zijn. Het al dan niet verplicht moeten gebruiken van jeugdspelers kan absoluut een goede ontwikkeling zijn. Chelsea moet immers verjongen en ze hebben nog genoeg achter de hand. In eerste instantie niet direct spelers die je naar de top-4 schieten, maar wie weet wat er kan gebeuren als iedereen op elkaar ingespeeld is en je gretige jonge spelers hebt die dus een jaar hebben om zich te laten gelden.

22 februari 2019 om 11:04

Ik ben heel erg benieuwd. Chelsea is al eens bestraft voor het aantrekken van Gael Kakuta en zeven jaar later zitten we weer in hetzelfde schuitje. Ik hoop echt dat deze straf een kentering in de beleidsvoering met zich mee zal brengen. Ik vraag me af of Sarri de manager zal blijven, want zijn speelstijl doorvoeren zal nagenoeg onmogelijk worden!

22 februari 2019 om 11:06

Jammer genoeg zijn Abraham en Emerson niet goed genoeg voor het eerste. Ampadu kan nu wel meer minuten gaan maken, dat vind ik dan wel weer interessant.

22 februari 2019 om 11:13

Bij andere clubs laten ze ook spelers groeien en langzaamaan op niveau komen in het eerste, dat zal bij Chelsea dan toch juist moeten lukken? (De afgelopen vijf jaar twee of drie keer de Youth League gewonnen?

22 februari 2019 om 11:26

Dan had de club de regels maar moeten respecteren. Ik hoop inderdaad ook op een blessing in disguise. Ik ben fan sinds 1996/97 maar de laatste jaren vind ik de club echt aan charme ingeleverd hebben. Ik blijf sowieso fan en ik blijf wedstrijden kijken maar ik hoop echt dat we nu eens wat jeugd gaan laten doorstromen en een kans geven en (imo) bepaalde zwaar onsympathieke vedettes lekker laten gaan.

Het interesseerde me geen bal wat mensen van het voetbal van Chelsea vonden: in de tijd voor Abr, speelden we frivool voetbal met spelers als bijvoorbeeld Zola war ik ontzettend van kon genieten. Daarna stond er een vechtmachine met ook nog enkele technisch zeer begaafde spelers die voor een aantal epische wedstrijden gezorgd hebben in zowel de Premier- als de Championsleague.

De laatste tijd kan het e allemaal niet meer bekoren wat ik zie. Het is niet alleen tijd om nu echt eens goed de bezem er door te halen maar ook met een plan te komen voor de toekomst waar je niet 1 of 2 keer per jaar van af wijkt. Er lopen goede jeugdspelers rond die een kans horen te krijgen en goede spelers als bijvoorbeeld Kante die jeecht binnenboord moet houden (en goed moet gebruiken!)

Over Sarri ben ik nog niet helemaal uit.. In principe heeft bij Napoli bewezen dat ie een ploeg goed kan laten voetballen. Misschien zijn we nu gewoon meer gebaat bij consisentie dan weer een nieuwe coach aan te stellen. Of als je dit dan toch doet, neem er nu dan even de tijd vooor zodat je goed aan de voorbereiding kan beginnen met iemand waar je een bepaalde visie mee deelt als clubleiding zijnde.

22 februari 2019 om 11:57

Ik was niet van mening dat Chelsea Sarri had moeten ontslaan, hij heeft immers maar 6 maanden gehad om zich te bewijzen. Maar Chelsea moet zich nu wel achter de oren krabben en dat zou Sarri ook moeten doen.

- De aankopen die Sarri wil doen gaan niet komen, dat betekent dat hij op geen enkele manier zijn eigen voetbal heilig mag verklaren en zich echt enorm aan zal moeten passen aan de omstandigheden! Kan en wil hij dat?
- Is Abrmovich bereid om achter Sarri te blijven staan als hij zich aanpast en de resultaten niet optimaal zijn, om volgend jaar maximaal te investeren in Sarri’s filosofie?

Ik denk dat dat de belangrijkste vragen zijn.

22 februari 2019 om 12:02

Wilde ik ook niet suggereren hoor. Maar met je eens op beide punten. We gaan het zen de komende tijd...

22 februari 2019 om 12:09

Oh nee, dat bedoelde ik ook niet. Maar deze beslissing heeft me wel aan het twijfelen gebracht. Is Sarri wel de juiste trainer, tactisch flexibel en pragmatisch, om deze periode te doorstaan? Ik denk het niet namelijk..

22 februari 2019 om 11:59

Jammer dat Sarri geen jeugd gebuikt, of in ieder geval maar weinig en hij heeft gisteren in z'n (lachwekkende) persconferentie duidelijk laten weten dat hij dat ook niet van plan is.

22 februari 2019 om 12:10

Ik heb hem gister horen zeggen dat Christensen, Emerson, Hudson-Odoi en RLC juist klaar zijn om vaker te starten. Dat vond ik enorm positief en ik hoop ook dat hij daar niet over liegt.

22 februari 2019 om 12:26

Als je de volledige persconferentie hebt gezien of nagelezen dat heeft hij het volgende betreffende Odoi gezegd: hij vind dat hij nu meer dan genoeg speeltijd (17 wedstrijden, waarvan de meeste korte inval beurten, krijgt en dat hij volgens seizoen iets meer krijgt en dan het seizoen weer iets meer, maar voorlopig zeker geen basis. Het zelfde geld voor Ampadu, omdat hij niet weet wat zijn beste positie is, stelt hij hem nog minder op. Dit zijn Sarri zijn woorden niet mijne.

22 februari 2019 om 12:28

Z'n persconferentie was om te huilen trouwens. Kerel is echt niet goed.

22 februari 2019 om 13:22

Dat dacht ik ook toen ik het las, goede reactie. Als het bestuur nu ballen heeft dan kunnen ze deze straf aangrijpen als een excuus om een echt transitieseizoen door te maken en vol op de jeugd te spelen. Dit kan oa een goed middel zijn om Hudson-Odoi te overtuigen om toch te verlengen en hem volgend seizoen een belangrijke plaats te geven in het team.

Weet niet zeker of RLC er veel baat bij gaat hebben, hij zou met het vertrek van Kovacic wel wat opschuiven maar dan is hij nog lang niet zeker van een basisplaats. Zeker als Chelsea erin zou slagen om Bakayoko te overtuigen om toch terug te komen, wat ze nu vermoed ik wel gaan proberen met deze ban.

Nu psg city en de 2 spaanse topclubs is echt straffen en het begint ergens op te lijken. Benieuwd hoe het nu met Hazard gaat aflopen want laten ze hem gaan mogen ze geen vervanger halen en denk dat het talent dat Bayern wou hebben nog niet ver genoeg is om Hazard op te volgen.

22 februari 2019 om 10:58

Waar heb je het precies over als je zegt "psg, City en de 2 spaanse topclubs"?
Ten eerste heeft Barca in 2016 dezelfde straf gekregen als Chelsea nu opgelegd krijgt. Ten tweede, als ze zich (inmiddels) aan de door Fifa voorgeschreven regels houden.. Waar moeten ze dan precies voor gestraft worden?

8 mei 2019 om 14:34

Moet misschien eens nakijken hoe oud Messi was toen die naar Barca kwam . geen enkele jongen die naar Europa is gekomen om te voetballen is er slechter op geworden en die jongens, geslaagd of niet geslaagd, hebben door die jeugdige transfer, heel hun gezin financieel veilig gezet..... Wat is er nu fout aan zulke jeugdige transfers naar eender welke club in eender welk land? Zijzelf en hun gezin, zijn er net beter uit gekomen en hun leven heeft een positieve wending gekregen.....

22 februari 2019 om 10:58

De spaanse topclubs ( alle 3 ) hebben omtrent dit onderwerp al een transferban ontvangen in het recente verleden.

Tot zover de ambities van Hazard. Die wordt nu onbetaalbaar en na het verbod is hij te oud.

22 februari 2019 om 10:51

Hoezo onbetaalbaar?

22 februari 2019 om 11:18

Omdat Chelsea hem niet kwijt zal willen en daarom een absurd bedrag voor hem zullen vragen. En ja, dan kan hij volgend jaar transfervrij weg, maar misschien hebben ze liever dat dan hem nu kwijt raken zonder een vervanger.

22 februari 2019 om 11:21

Chelsea kan geen vervanger halen en zal hem alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan. Misschien is dat niet een onbetaalbaar bedrag, maar wel een te hoog bedrag ten opzichte van zijn waarde (1-jarig contract nog maar).

Dan zit je al in een dal als Chelsea en dan mag je geen nieuwe spelers halen. Dit telt niet voor trainers toch? Anders zijn zij helemaal de lul. Maar eerlijk is eerlijk dit was meer een kwestie van wanneer dan of. Ik vind ook dat ze gewoon een maximaal aantal verhuurde spelers moeten hebben. Want ik heb het gevoel dat Chelsea bijvoorbeeld gewoon 30+ verhuurde spelers heeft.

Zo dit gaat hard aan komen daar, het loopt daar al niet soepel en met aanstaande vertrek van Hazard zal dat alleen maar lastiger worden. Zou me niet eens verbazen als Abramovich eieren voor zijn geld kiest en de boel verkoopt.

8 mei 2019 om 14:37

Abramovic heeft net vorige week een bod van Jim Ratcliff , CEO van Ineos en rijkste man van het UK, afgeslagen ..... dit was reeds het derde bod dat Abramovic heeft afgeslagen, dus lijkt het er niet op dat hij de boel zou willen verkopen....

Dit meeen je niet. Juist nu er zoveel aanpassingen gedaan moeten worden aan de selectie. De linksback positie wordt dus gewoon 18 maanden drama en een creatieve middenvelder mogen we vergeten. Nu moet Chelsea in ieder geval alles binnenboord houden en de jeugd de kans geven. CHO en Christensen gewoon een basisplaats geven en Ampadu een kans geven. Ik vraag me wel af of Higuain nog binnen gehaald kan worden. Het contract van Giroud loopt af en heb geen zin om Morata eventueel terug te zien in ons team.

22 februari 2019 om 10:59

Tammy Abrahams langzaam aan een kans geven in de punt van de aanval

7 juni 2019 om 14:50

Giroud heeft i.i.g. net z'n contract verlengt. Hij blijft dus sowieso nog een jaar. Het lijkt er nu ook op dat het transferverbod wordt opgeheven voor 1 transferwindow. Als Chelsea slim is, kopen ze dan deze zomer: Wan-Bissaka, Telles, Isco/coutinho en Icardi. Dan hebben ze de juiste posities versterkt en kunnen ze mee doen om het kampioenschap.

Kepa
Wan-Bissaka
Rudiger
Christensen
Telles
Loftus-Cheek
Kante
Isco
Pulisic
Icadi
CHO

Ik had de hoop dat Chelsea komende zomer flink ging vernieuwen.. Ziet er naar uit dat we nog een jaar vastzitten met dit team.. Ik hou me hart vast voor de manager die na Sarri komt.

22 februari 2019 om 11:54

Chelsea had komende zomer inderdaad flink moeten vernieuwen. De huidige selectie kan het gewoon niet meer opbrengen. Veel spelers op leeftijd en het beste is er ook van af. Waar ik me meer zorgen om maak is de trainer. Mochten de resultaten de komende weken tegenvallen, dan kan het zomaar zijn dat Sarri de laan uit vliegt. Wie zal het stokje dan overnemen? Het zal lastig zijn om opzoek te gaan naar een waardige vervanger. Iedere coach zal wel 3x gaan nadenken voordat ze het zinkend schip gaan instappen.

Bayern Munchen kan nu dus ook verder kijken. Want Callum Hudson Odoi laten ze nu dus echt niet gaan denk ik. Zelfs niet nu Pulisic aangetrokken is. Maar goed Chelsea heeft natuurlijk ook nog 68 spelers verhuurd ofzo dus wat dat betreft kunnen ze eerst eens kijken of dasr geen spelers bij zitten die ze volgend seizoen kunnen gebruiken. En wellicht is het ook goed nieuws voor Van Ginkel.

Chelsea kan gewoon in hoger beroep gaan dacht ik en alsnog spelers aantrekken aankomende zomer. Dus wat dat betreft hoeft Hazard helemaal niet te vrezen voor een lamger verblijf. Maar je zou denken dat ze van hun fouten hebben geleerd.

22 februari 2019 om 11:07

Precies, Chelsea krijgt in hoger beroep of zelfs door de Fifa bepaalde garanties.

In mijn ogen moet het vastleggen van minderjarige spelers geheel verboden worden, maar ach, de clubs werken daar toch omheen met allemaal constructies.

22 februari 2019 om 11:43

@arsenal1250

Leuk dat je dat vind en ik snap waar je vandaan komt, maar ook als minderjarige wil je toch kunnen doen en laten wat je wilt zolang je toestemming van je ouders hebt? Ik ben op mijn 17de ook naar het buitenland verhuisd, dat ga je toch niet verbieden?

24 februari 2019 om 11:52

Ben je verhuist door een spelersmakelaar of was het je eigen beslissing?

Het is in mijn ogen te gek voor woorden dat spelers al helemaal gek worden gemaakt op jonge leeftijd, flink wat cash en clubs die je zien als kapitaal.

Prima dat je spelers scout, maar biedt ze pas een contract aan als ze 18 jaar of ouder zijn.

Overigens doet mijn eigen club precies hetzelfde. Stel gewoon een geheel verbod in en laat de speler daarna zelf kiezen. Jammer dat we dan de nieuwe Messi mogelijk missen, maar alles beter dan die constructies die nu niet kies zijn.

En Man City gaat de volgende zijn lijkt me. Daar waren ook een paar jeugdtransfers waar vraagtekens rond geplaatst werden las ik. Maar ben benieuwd tot in hoeverre deze beerput geopend gaat worden.

22 februari 2019 om 11:17

Als ze dus als slim zijn en weten wat ze gedaan hebben gaan ze al snel inkopen. Het feit dat UEFA de rijkste clubs niet uit Europa wil gooien maakt de straffen eigenlijk een lachertje.

22 februari 2019 om 11:21

Dit van Chelsea zei iemand me al 2 jaar geleden, leek me alleen niet dat er echt aandacht voor geschonken zou worden. Nu zegt hij verbaasd te zijn dat Man City nog niet onderzocht is. Dus ik vroeg hem City ook? En dit was zijn reactie "Yeah City have brought lads into their younger age groups from Portugal, Spain & Germany in the last few years & they're just the ones I've heard about" als dat echt het geval is gaat dat ook uitkomen. Ook zet ik mijn vraagteken bij Noah Ohio zijn overstap van Man U naar Man City, zeker omdat hij sindsdien woont in een huis van Man City.

22 februari 2019 om 11:26

Wolter, geloof me, het is een grote bende. Men moet sowieso eens duidelijk gaan worden ook met betrekking van verhuurde spelers. Clubs als Chelsea hebben een leger van jonge spelers die puur een contract krijgen voor handelswaar. Als de UEFA nou gewoon duidelijke regels maakt hierover dan zal iedereen hier blijer van worden. Ik vraag me eigenlijk alleen af of Brussel dit dan weer toelaat. Voor dat je het weet gaat er weer een nobody naar de EU om iets te veranderen. Één Bosman was al genoeg...

22 februari 2019 om 11:34

Ow dat geloof ik zeker. En ik geloof ook niet dat dit in Nederland niet gebeurd. Waaronder bij onze club. De markt is volledig doorgeslagen, het is voor veel ploegen pompen of verzuipen. Als een speler van 16 te horen krijgt dat hij bij een transfer ook direct het gezin van alle kosten kan ontzien gaat er iets fout. Ik weet niet of ik de fijne details van sommige transfers wil weten, ook in binnenland vaker niet.

22 februari 2019 om 11:52

Ik ga er ook van uit dat de Nederlandse clubs ook niet schoon zijn van dingen die eigenlijk niet kunnen. Ik ben niet echt een socialist, geloof in een vrije markt, naar alleen wanneer je kinderen duizenden euro's geeft omdat ze wat beter kunnen voetballen dan andere dan gaat er in mijn mening wat fout. Vroeger konden kinderen die in de showbusiness werkte pas op een 18de bij hun geld die ze in hun jeugd verdiende. Het lijkt echt vaak op kinderhandel en ook onze club doet daar aan mee. Van mij mogen ze een wet maken die er voor gaat zorgen dat kinderen tot 18 jaar niet bij profclubs mogen spelen. Dat klinkt extreem voor deze tijd, maar so be it. Er komt zo veel druk op deze jongeren te staan, zeker bij de top. Ik denk niet dat het gezond is.

Zou Chelsea in de zomer spelers kunnen kopen dan heeft deze straf geen zin. We zagen het destijds met o.a Barcelona en Real. Dit zijn echt geen straffen. Als UEFA iets wil bereiken moeten clubs uit Europa gegooid worden. Daar hebben ze de ballen weer niet voor. Ja, met clubs als Twente, maar niet de aller rijkste zoals Chelsea.

Ik vraag me ook af hoe deze wet gehandhaafd wordt door onze clubs. Wat is verboden en zo.

Bijkomend probleem. Chelsea mag volgens mij als de straf blijft staan Gonzalo Higuain niet definitief overnemen en dan zal hij dus na dit seizoen weer weg zijn. Morata is voor anderhalf jaar verhuurd dus dat wordt komend seizoen spelen met Giroud als enige spits lijkt me

achja, als je 45 huurspelers hebt die terugkomen, kun je ook de hele selectie verkopen en experimenteren. het is niet alsof chelsea nu opeens bang moet zijn voor een leegloop en ze daarna te weinig of geen spelers meer hebben.

Gelukkig staat er al een goed elftal!!!

Wat ik niet begrijp is dat je dus voor en door een investering in 15jarigen, twee jaar de sjaak bent in je eerste team. Onnodig risico... lijkt mij.

Dit is serieus een ramp voor Chelsea. Barcelona had in het verleden ook een zelfde straf gekregen. Er is alleen een heel groot verschil: Barcelona had toen nog steeds een goed team waardoor ze het gemakkelijk konden opvangen en kampioen zijn geworden. Ook in de CL kwamen ze prima mee. Chelsea is absoluut niet in vorm, spelers zijn op leeftijd en over hun top. Zij hebben nu juist een kwaliteitsinjectie nodig om er weer bovenop te komen, maar dat gaat nu lastig worden de komende 2 periodes. Ik ben ook benieuwd wat dit gaat doet met Hazard. Vooral ook hoe Chelsea hiermee omgaat. Dit kan zomaar serieus het begin van een einde betekenen van Chelsea. CL halen ze dit seizoen waarschijnlijk niet, geen transfers, lopen inkomsten mis, raken verder achterop de conucrrentie en FFP doet nu ook Chelsea de das om. Waar vroeger de olie miljoenen gewon gebruikt konden worden. Ik ben er bang voor.

Dus de Engelse voetbalbond keurt het goed, maar de fifa niet? En daarop wordt Chelsea bestraft? Raar verhaal dit, en raar dat Arsenal tot nu toe nog nooit is bestraft kan me nog herinneren dat ze al die 16 jarige talentjes bij Barca wegplukten...

22 februari 2019 om 12:51

De situatie met Arsenal is natuurlijk anders. Arsenal haalde jonge talenten weg bij andere clubs uit Europa, de 16 jarige talentjes zijn legitiem naar Arsenal vertrokken. Denk aan Fabregas, Bellerin en Jon Toral.

Chelsea, daarentegen heeft bijvoorbeeld de regels overtreden met het aantrekken van Bertrand Traoré. Even een belangrijk statement om het verhaal te begrijpen:

It is against Fifa rules to transport players across borders - outside the EU - when they are under 18.

Hoe zit dit met higuain? Mogen ze de optie tot koop wel lichten?

22 februari 2019 om 12:51

Ze gaan in hoger beroep, wat vaak lang duurt. Hierdoor kunnen ze in de zomer nog aankopen doen, waaronder het potentieel definitief vastleggen van Higuain.

Oei dit is wel een ongemakkelijke situatie voor Chelsea zeg. Scheelt dat ze Pulisic al binnen hebben, maar er zijn nog genoeg gaten in deze selectie. Bovendien wil Sarri uiteraard zijn visie opleggen aan het team en dat gaat zonder veel nieuwe aankopen niet makkelijker worden.

In hoger beroep gaan, in de zomer even flink spenderen dan valt dit wel te overleven voor Chelsea. Is dan natuurlijk wel cruciaal dat je dan een coach hebt voor de lange termijn en goed inkoopt. Ben benieuwd hoe de situatie met Hazard zal verlopen. Het lijkt me niet dat hij nu ineens bij Chelsea wil blijven, want over twee jaar kan hij zijn transfer naar bijvoorbeeld Real Madrid wel vergeten.

Zou me niks verbazen als Abramovic Chelsea van de hand doet, als dit besluit van de Fifa in hoger beroep stand houdt.

Voor Chelsea is dit echt zuur. De groep heeft een kwaliteitsinjectie nodig. Hazard heeft een kortlopend contract, veel spelers op leeftijd en over de top. Benieuwd wat dit met de club gaat doen. De overige clubs zullen denk ik een gat slaan. Chelsea kan zomaar paar seizoenen nodig hebben om er weer bovenop te komen.

8 mei 2019 om 13:45

Dat denk ik ook. Het betreft twee transferwindows, maar dit werkt minimaal 2 seizoenen door. Kan maar zo zijn dat ze de komende drie a vier seizoenen niet meedoen om de titel.

Bij het CAS, internationaal sport tribunaal gaat er altijd een opschorting komen van de straf, zolang het hoger beroep niet is behandeld en uitgesproken.... Dit is nu eenmaal een basisrecht dat ten onrechte genegeerd wordt door de FIFA en trouwens zijn er al eerder precedenten in soortgelijke gedingen..... Wel vreemd dat de FIFA een andere houding aanneemt wanneer Barcelona voor een soortgelijk geding zich moest verdedigen......

8 mei 2019 om 13:42

Wie weet reageert het CAS redelijk rap en kan chelsea nog steeds niet kopen... Normaal duurt de uitspraak lang of langer maar kan ook eerder zijn..

8 mei 2019 om 13:43

Chelsea kan wel hopen dat het wordt verplaatst naar de winter, verbod zullen ze sws krijgen maar hopelijk voor hen mogen ze deze zomer kopen

8 mei 2019 om 13:46

Hogerop beroep is toch gebeurd? Staat op de fifa site hoger beroep afgewezen

8 mei 2019 om 13:59

Hoger beroep op transfer schorsing , niet op de rest. Dit was enkel de vraag om de straf op te schorten. De gehele case moet nog voorkomen bij Fifa.
Nu gaan ze naar CAS en daar wordt een vonnis steeds opgeschort zolang er een beroeps procedure aan de gang is. Er zijn twee beroeps procedures bij Cas, eerste is om zo vlug mogelijk de uitgesproken straf op te schorten en een andere gaat over de case zelf waar chelsea de rechtspraak van het internationale sport tribunaal vraagt.
De Fifa kan uitspraken van CAS niet negeren !

8 mei 2019 om 14:25

Oke bedankt, maar dat chelsea alsnog mag kopen zonder staf lijkt me onwaarschijnlijk. Dat het opgeschoven wordt naar de winter dat zou wel kunnen

8 mei 2019 om 14:26

Dat is veruit ook het eerlijkst. Hoe zou de Fifa een club als Chelsea in hemelsnaam moeten compenseren als Chelsea de straf moet uitzitten, en het CAS dan zou beslissen in het voordeel van Chelsea? Je kunt onmogelijk in waarde uitdrukken wat Chelsea door een transferverbod aan sportieve prestaties en geld misloopt door het niet kunnen handelen op de transfermarkt.

8 mei 2019 om 14:33

Klopt, chelsea hun enige kans is dat het wordt verplaatst naar de winter... de straf zal zeker blijven. Persoonlijk vind ik als een club een straf krijgt moet het voor de eerstvolgende TP zijn, zo kan je anders lekker alleskopen zodat je niks meer hoeft te halen het komende jaar

In ieder geval één concurrent minder de komende twee seizoenen

Gooi ploegen eens uit de Europese competities. Het gaat hier ook niet over één of twee spelers, maar 29! Dit is een systematische overtreding die heel bewust is gemaakt. Dan gaat Chelsea nu tijd rekken en kopen ze in de zomer nog een klein team bij elkaar zo dat die straf eigenlijk niks uitmaakt. Tijd dat clubs eens echt bestraft worden.

Chelsea zit sportief in zwaar weer? Dit jaar lijken ze derde te worden in de PL, staan met 1 been in de EL finale, en waren twee maanden terug nog finalist in de beker. Veel beter dan dit kan je niet verwachten vind ik.

Het transferverbod gaat nog niet de komende transferwindow in. Chelsea kan zich daar dus mooi voorbereiden met nieuwe aankopen. Die halen een nieuwe rechtsback, linksback, 2 aanvallers en eventueel nog een extra middenvelders / vleugelspelers.

Kepa
Wan-Bissaka
Christensen
Rudiger
Chilwell
Pulisic
Jorginho
Kante
Hudson-Odoi
Griezmann
Werner

Griezmann gaat denk ik niet komen. Bovendien denk ik ook dat een duo met Werner en Griezmann niet gaat werken, aangezien ze beide diepgaan. Giroud - Griezmann zou een veel betere duo zijn. Daarnaast betwijfel ik of Griezmann wel wilt komen naar Chelsea. Icardi zou een uitstekende alternatief zijn. Dat er een nieuwe rechtsback en linksback moet komen bij Chelsea, ben ik volledig met je eens. Ik zou echter eerder Telles halen i.p.v. Chilwell, omdat Telles goedkoper en beter is.

Kepa
Wan-Bissaka
Rudiger
Christensen
Telles
Loftus-Cheek
Kante
Isco
Pulisic
Icardi
CHO

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool2514
4.Chelsea175
5.Arsenal152
Voor de complete stand: Premier League

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren