‘Real Madrid deelt nieuw contract tot medio 2021 uit’: ‘Witter dan ooit’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Luka Modric, witter dan ooit’, zo kopt Marca vrijdag. Volgens de meest verkochte sportkrant van Spanje ligt de toekomst van de middenvelder ook de komende jaren bij Real Madrid, na een akkoord tussen alle betrokken partijen over een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2021. Een einde aan de geruchtenstroom rondom de toekomst van de Kroatisch international lijkt dan ook nabij.

Modric, 33 jaar, werd vorig jaar zomer nadrukkelijk met een transfer naar Internazionale in verband gebracht. Real Madrid weigerde echter medewerking te verlenen aan een transfer van de winnaar van de Ballon d’Or en wees de Serie A-club op de transferclausule van 750 miljoen euro in het nog tot volgend jaar zomer doorlopende contract. Een nieuwe poging van Inter komende zomer zal door de nieuwe ontwikkelingen geen zin meer hebben.

Ofschoon Inter concrete interesse toonde, heeft Modric volgens de vrijdageditie van Marca nooit de intentie gehad om naar het Giuseppe Meazza te gaan. Hij kon naar verluidt weliswaar meer in Milaan gaan verdienen, maar geld speelt geen rol (meer) voor de Kroaat. Ook het vooruitzicht om over twee jaar in China zeer veel geld op te strijken bij Jiangsu Suning, dat net als Inter onder de Suning Holdings Group valt, kon de spelmaker dan ook niet verleiden om alsnog voorzichtig een vertrek uit Madrid te forceren.

De financiële voorwaarden in het nieuwe contract van Modric zijn met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2018 van toepassing, wat erop duidt dat zijn salaris ook omhoog is gegaan. Real Madrid betaalde medio 2012 een bedrag van uiteindelijk 42 miljoen euro aan Tottenham Hotspur, waarna veel kritiek volgde. Modric staat inmiddels op 290 officiële duels en 16 treffers voor de Koninklijke.


Poll

Een wijze beslissing van Luka Modric


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Mooie verlenging, hopen dat hij het hoge niveau lang vast kan houden.

Waarschijnlijk wilde Luka's zaakwaarnemer met als die geruchten een beter contract afdwingen en dat is m gelukt. Blijft een klasse middenvelder, maar als Real zijne zou ik toch echt gaan focussen op de toekomst in plaats van door te blijven contracteren van 'verzadigde' spelers die alles al hebben gewonnen wat er valt te winnen. Toch denk ik dat de meeste Madrid fans heel blij zijn met dit nieuws.

22 februari 2019 om 09:36

Inderdaad. Modric is duidelijk the best you can get op dit moment, maar je moet een ploeg hongerig houden. Ik ben van mening dat je de dag na een gewonnen CL finale 2 toppers moet verkopen. De prijs die je krijgt is altijd het hoogst, het geeft een signaal aan de rest af van niemands plek is veilig en het behoudt je voor sleur/herhaling.

22 februari 2019 om 09:40

Ik sta helemaal achter je woorden. Echter moet je wel oppassen dat je daarmee ook je succes weghaalt. Ronaldo wast juist de meet hongerige speler in de selectie dus dat was ook een rare stap. Ik zou eerder denken aan Bale en Benzema en Kroos.

22 februari 2019 om 09:52

Voeg Marcelo daar ook maar bij.

22 februari 2019 om 09:53

Onzin, Real heeft 3x achter elkaar de CL gewonnen. Als er na de eerste CL winst 2 toppers waren verkocht hadden ze nooit 3 achter elkaar gewonnen (wat overigens ook jouw theorie ontkracht, want het team bleef hetzelfde).

22 februari 2019 om 11:27

Maar dat zie je dit seizoen niet echt meer.

22 februari 2019 om 13:08

Mamba/ Real Madrid verkocht toch ook Ronaldo na de CL finale? Ik had CR natuurlijk nog graag in Madrid zien voetballer maar dat is een ander onderwerp. Modric moet alleen nog maar de topwedstrijden in Laliga spelen en alle Uefa Champions League partijen. Nu moet hij soms opdraven tegen een Valladolid, dat is lastig voor een vedette als Modric, daar staat geen echte spanning meer op. Ik ben echter blij dat hij nog langer aan ons verbonden blijft, deze geweldenaar kan nog veel jonge talenten wat leren en zijn techniek houdt hem meer dan staande in de grote wedstrijden. Seedorf, Zidane en Modric zijn de beste middenvelders die ik ooit heb zien spelen, en zo gelukkig als ik ben, speelde ze allen ook nog eens voor mijn club! Deze contractverlenging leek mij meer een signaal dat Kovacic niet meer terug gaat keren bij De Koninklijke, al moeten we afwachten wat die transferban gaat betekenen voor Chelsea. Eden Hazard heeft al lang en breed aangegeven weg te willen, ik zie geen mogelijkheid voor Chelsea om dat te blokkeren. We gaan het meemaken! De groeten uit Madrid!

22 februari 2019 om 12:58

Volgens mij is het handig voor dat je dit zegt om te kijken Welke spelers real aan zich heeft gebonden de laatste jaren. Dat zijn vooral echt talentvolle jeugdspelers. Ze zijn al bezig met de nieuwe generatie. Kopen vooral jonge getalenteerde spelers. Ze kunnen niet elke jaar een team hebben voor de winst of la liga. Modrlllllbijleren.

22 februari 2019 om 13:00

Modric kan als mentor de jongen honden veel leren. Over het algemeen spelen spelers best lang bij de club. Zodat ze rond de 25-29 jaar op hun top zijn.

Toch best ongebruikelijk voor Real dat ze oudere spelers nog een contract geven? Ik had verwacht dat ie naar Italie zou gaan. Maar is nog altijd een prima speler

22 februari 2019 om 10:09

Niet zozeer ongebruikelijk maar perez hanteert een systeem waarin de 'oudere garde' contracten met een jaar kan verlengen, vaak zien spelers natuurlijk een langere verbentenis. Top beslissing vanyit RM en fijn voor modric. Al zullen ze wel een nieuwe impuls op het middenveld kunnen gebruiken (eriksen lijkt mij heel geschikt)

22 februari 2019 om 10:33

Dr.jero,

Ik meen op deze website te hebben gelezen dat spelers ouder dan 34 jaar niet worden verlengd. Klopt dit of heb ik dit mogelijk verkeerd gelezen?

22 februari 2019 om 11:19

Het is deels wel correct, er spelen momenteel geen 34 jarige (of ouder) bij de club. Dat heeft voornamelijk 2 redenen. 1. Doorselecteren is een essentiële factor voor de huidige president (die er al lang zit) ongeacht status van dienst ziet hij graag toekomstige goudhaantjes. 2. Omdat dit vaak grote sterren zijn (of geweest) hebben ze vaak de mogelijkheid om ergens anders een langduriger contract met meer garantie op speeltijd te tekenen. Ik neem aan dat als je zo lang een belangrijke rol hebt gespeeld je graag wilt blijven voetballen, er gaan natuurlijk vaak zat geruchten rond dat Perez dat soort spelers enigzins aan de kant schuift/dwarsboomt om ze eruit te werken maar hoe betrouwbaar die bronnen zijn daar kun je natuurlijk wel vraagtekens bij zetten. Ik zal dus niet zeggen dat het niet waar is maar tevens lijkt het mij wel heel onwaarschijnlijk. Ondanks het kille klimaat zijn er een boel oudgediende die op latere leeftijd weer een functie bij de club vertolken. ( zo kan je casillas ook verwachten na zijn voebalcarriere, is guti trainer van een jongere ploeg en heeft zizou een mooie trainersklus afgerond).

22 februari 2019 om 10:20

Daar dacht ik ook aan en dat was voor mij de voornaamste reden om te denken dat Modric (naar Inter) zou vertrekken. Ben geen fan van Real, maar ik zie hem daar graag spelen en denk dat hij voorlopig nog prima op zijn plek zit.

22 februari 2019 om 13:12

Tvap / Oudere speler? Modric is net 33 geworden en is de winnaar van de Ballon D'or. Dit is niet zomaar een oudere speler. Je kan het als Real Madrid ook nooit goed doen eigenlijk... Stuur je een oudere speler weg dan heeft de club Real Madrid geen ''respect'' voor de ouderen, maar tekenen ze bij dan is het opeens het geval dat er een oudere speler bij een club blijft die moet verjongen. Dat verjongingsproces is al lang en breed ingezet door Perez. Lunin, Odriozola, Varane, Vallejo, Reguilon, Llorente, Ceballos, Asensio, Vinicius, Rodrygo, Odegaard. Talenten zat!

Walgelijk is Perez. Waarom Ronaldo geen contract verlening geven en Modric wel diep triest. Modric is toch ook 33 waarom hij wel? Het is krom....

22 februari 2019 om 11:14

Omdat Modric geen 30 miljoen per jaar vraagt aan salaris. Iets wat Ronaldo wel wilde en nu ook krijgt bij Juventus als ik me niet vergis. Tevens roept Modric niet na het winnen van de CL dat ie weg wilt. Iets wat Ronaldo wel deed, dus het ligt niet aan Perez.

22 februari 2019 om 15:18

Inderdaad, hoe ongekend Ronaldo ook was, het was toch vaak dat hij voor zichzelf speelde. En Modric is echt een teamspeler, een boegbeeld in het team en nog altijd van grote waarde, een meastro zoals Zizou dat was. Wie weet blijft hij straks ook aan in een andere functie in de Madrid familie.

Ik ben dan ook blij dat hij blijft, had even gedacht dat hij zomaar op weg was naar Inter.

22 februari 2019 om 11:23

Was het niet CR7 die al besloten had weg te gaan? Alsnje zijn zaakwaarnemer mag geloven wist hij al tijden dat die na juve wou. En elke jaar een nieuwe verbetert contract is ook ietwat overdreven ook al ben je CR7, tevens hoefde die niet weg want zijn verbintenis was nog niet afgelopen. Het is krom

22 februari 2019 om 11:58

Ik meen me te herinerren dat Ronaldo beweerde dat Perez beloftes had gedaan die niet zijn nagekomen en dat dat er toe heeft geleid dat Ronaldo wilde vertrekken bij Real. Ook het feit dat hij problemen had met de belastingdienst en zo nu en dan frictie met de supporters van Madrid zal hebben meegespeeld in z'n besluit om uiteindelijk te vertrekken naar Juventus.

22 februari 2019 om 12:45

Er was inderdaad iets beloofd na de CL finale van 2017 tegen Juve maar die belofte is niet nagekomen. Verder natuurlijk onbelangrijk. Als Ronaldo zelf weg wil dan kan je als Perez niks doen.

22 februari 2019 om 12:00

Real Madrid verlengde toch sowieso niet met spelers boven een bepaalde leeftijd of maar met max 1 jaar erbij? Verder beseffen ze bij Real geloof ik ook wel dat het vertrek van Ronaldo niet echt verstandig was en verlengen ze misschien daarom nu juist wel met Modric.

22 februari 2019 om 13:15

Aqua/ Cristiano wilde zelf vertrekken. Denk je dat Perez stond te springen van geluk toen Ronaldo zei dat ie weg wilde? Je kan iemand die echt weg wil toch niet tegenhouden... Kijk maar naar Neymar en barcelona. En wat moest Perez anders doen? 9 jaar zat Ronaldo bij ons, 4 Ucl's verder en nog 30 andere bekers. Je kan CR alleen maar bedanken. Als je had gezegd : waarom komt Perez de trainer Zidane niet tegemoet? Dan had je een punt gehad. Zidane is vertrokken omdat hij wilde dat CR bleef en Bale zou vertrekken, Perez besloot juist andersom. Dat mag je Perez aanrekenen.

22 februari 2019 om 14:38

@aqua
Je vergeet te melden dat Ronaldo een forse salarisverhoging wilde, en dat op 33-jarige leeftijd

Ik ben verbaasd eerlijk gezegd. In de zomer steeds in verband gebracht met Inter, maar uiteindelik afgeketst op het laatste moment. Modric is nog steeds een goede speler voor Madrid, maar de vraag is voor hoelang? Hij kan jonge talenten in de weg zitten op een gegeven moment. Vandaar dat ik me ook verbaas over de keuze die Real Madrid heeft gemaakt. Laten we eerlijk zijn: hij is niet meer de speler van vorig seizoen en zal steeds minder worden.

22 februari 2019 om 12:47

Hij kan jonge talenten ook wel begeleiden, spreekt verschillende talen en zijn 'buitenkantje ' is gruwlijk, dat mag die wel doorgeven aan de jongere generatie ^^.

Goed besluit. Als ik Modric zie spelen, oogt hij nog topfit voor een 33-jarige. Kan nog makkelijk minimaal 2/3 jaar mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

527 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 4 1 0 1
2018/2019 Real Madrid 34 3 6 0
2017/2018 Real Madrid 26 1 3 0
2016/2017 Real Madrid 25 1 2 0
2015/2016 Real Madrid 32 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

Zidane kritisch: ‘Ik wil dat niet zeggen, want ik houd niet van dat woord’

Real Madrid ging zaterdagavond op bezoek bij Real Mallorca met 1-0 onderuit. Door de nederlaag tegen de promovendus neemt de druk op Zinédine Zidane verder toe. De Franse oefenmeester maakt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren