Kjell Scherpen wil zondag ‘gewoon’ keepen na overlijden van broer

Donderdag, 21 februari 2019 om

Kjell Scherpen wil komende zondag tegen Vitesse ‘gewoon’ het doel van FC Emmen verdedigen. De doelman verloor afgelopen week zijn pas twintigjarige broer Jorg aan de gevolgen van een hartstilstand die hem enkele weken in coma hield. Dick Lukkien laat aan RTV Drenthe weten dat Scherpen op ‘een goede manier’ met alles omgaat.

"Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen namens iedereen binnen FC Emmen aan de familie. Ik wens ze alle kracht toe om deze tragedie een plek te geven. Ik besef dat dat per dag heel verschillend zal zijn”, vertelt Lukkien in gesprek met de regionale zender. “Daarom hebben we ook met Kjell afgesproken, en daar was hij het mee eens, dat we het van dag tot dag bekijken. Vandaag was hij monter en nuchter.”

“Natuurlijk zie ik het verdriet, maar dat lijkt me ook logisch." Na de thuiswedstrijd tegen PSV (2-2) van een paar weken geleden waren Scherpen en zijn familie al enorm emotioneel. Later kwam het nieuws naar buiten dat zijn broer sinds die week in coma lag. Voetbal is dan ook nu een uitlaatklep voor de doelman, maar Lukkien kan en wil naar eigen zeggen nog niet vooruitlopen op eventuele speeltijd voor de tiener.

“Voor deze gebeurtenissen bestaan, gelukkig, geen handboeken. Iedereen, hoe lastig ook, moet zijn of haar weg vinden om het verdriet een plek te geven en te leren leven met het grote gat dat is geslagen.” De afgelopen maand negentien jaar geworden Scherpen is dit seizoen eerste doelman van de Emmenaren, maar mogelijk neemt Dennis Telgenkamp dus komende zondag plaats onder de lat.Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Zo dat komt aan op die leeftijd zeg. Iedereen rouwt op zn eigen manier, op zich denk je dan gelukkig even ergens anders aan op dat moment. Mocht die een clean sheet pakken weten we voor wie die het gedaan heeft. Veel sterkte in ieder geval en hoop dat je een sterke wedstrijd keept en het daarna kan gaan verwerken.

Pfff, van die voetballers die 'gewoon' willen spelen na zo'n tragische gebeurtenis als deze in de privé sfeer.. Persoonlijk heb ik niets anders dan groot respect hier voor, mocht hij het op kunnen brengen.

Wow dit was mij ontgaan. Ben zelf 20.... Dat zet je wel aan het denken. Sterkte en knap dat hij er zo mee omgaat.

21 februari 2019 om 23:03

Ja, er werd door Voetbalzone geen artikel aan gewijd, wat vreemd was als je het mij vraagt.

Hij toont wel enorm veel karakter in deze periode. Ik kan me totaal niet inbeelden hoe zwaar het moet zijn om je broer(tje) te verliezen. Die knul doet het echt best prima voor zijn leeftijd, in zo'n team. Hier laat hij dan ook zien een sterk persoon te zijn. Ik kan hem alleen maar alle succes en sterkte wensen, niet dat hij dit ooit zal lezen.

Ik denk dat hij dit ziet als een welkome afleiding om even uit de onwerkelijke en verschrikkelijke realiteit te stappen. Je broer of zus verliezen is in iedere situatie verschrikkelijk, maar hij is nog geen maand 19..

Ongeacht je keus zal je broer bijzonder trots zijn geweest op je, Kjell. Ontzettend veel sterkte en succes toegewenst en ik hoop dat je het ooit een plekje kan geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
Voor de complete stand: Eredivisie

2 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren