‘Ajax wil Portugees talent wegplukken uit jeugdopleiding Benfica’

Donderdag, 21 februari 2019 om

Diogo Nascimento staat in de belangstelling van Ajax. De middenvelder speelt in de jeugdopleiding van Benfica, maar A Bola weet dat hij zomaar eens de overstap naar Amsterdam zou kunnen maken. De zestienjarige Nascimento lijkt indruk te hebben gemaakt op Amsterdamse scouts en hoeft niet veel te kosten, aangezien hij nog geen profcontract heeft ondertekend bij de club uit Lissabon.

Nascimento werd eerder deze maand zestien en speelt zijn wedstrijden bij Benfica Onder-17. Dit seizoen mocht hij echter al een aantal keer zijn kunsten laten zien bij het pronkstuk van de jeugdopleiding, Benfica Onder-19. De Portugees heeft bij O Glorioso nog geen profcontract en daarom zou Ajax op dit moment enkel een opleidingsvergoeding moeten betalen aan Benfica.

A Bola weet dat Ajax de speler al heeft bekeken en informatie over de jongeling heeft opgevraagd. Nascimento werd geboren in Leiria, maar ging iets zuidelijker aan de slag als voetballer. Hij speelde in Lissabon al bij Sporting Portugal en Belenenses. In 2014 liet hij die club achter zich om aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van Benfica.

Vorige maand deed Ajax al zaken met Benfica. In de zoektocht naar een nieuwe keeper kwamen de Amsterdammers uit in Lissabon. Bruno Varela werd voor de rest van het seizoen op huurbasis overgenomen. In de huurovereenkomst is een optie tot koop bedongen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door westend)

Als het geen familie is van David , dan kan het wellicht een talent zijn

21 februari 2019 om 14:37

Hahahahaha! Deze opmerking made my day.

21 februari 2019 om 15:08

Misschien wel familie van Edson Arantes do Nascimento?

21 februari 2019 om 17:13

Ik kan me nog wel een Nascimento van Utrecht herinneren, heette hij David?

En zo werkt het in de voetbalpiramide! Liverpool haalt Hoevers weg bij Ajax en Ajax kijkt weer in de vijver bij Benfica of een andere club. Vraag me af waar de moraalridders zijn die gaan zeggen dat dit kinderarbeid is en niet mag? Natuurlijk mag dit want dit is van een andere club naar Ajax toe, andersom mag natuurlijk niet. Dan vergooien ze allemaal hun carrière en kiezen ze voor het "grote geld".

21 februari 2019 om 14:38

Van Benfica talenten pikken is het Ajax of veel clubs niet gelukt hoor. De talenten van Benfica hebben de zelfde mentaliteit als die ban Ajax; wij zijn de beste van het land en hier breken talenten door dus ik blijf. Natuurlijk niet iedereen, ma Benfica is goed en staat bekend om de talenten binnenskamers te kunnen houden. Ben erg benieuwd of Ajax dit kan flikken

21 februari 2019 om 14:43

Van ajax naar pak 'm beet city gaan is toch niet hetzelfde als andersom? Bij Ajax krijg je normaal gesproken de kans als je goed genoeg bent, bij veel Engelse clubs niet, of je wordt zelfs als handelswaar gebruikt.

21 februari 2019 om 14:49

Als handelswaar gebruikt: Lees, na een paar jaar in de jeugd veel geld verdiend te hebben word je verkocht of verhuurd aan een club van het niveau dat je aankan. Zoals een Bruma of Rekik.

21 februari 2019 om 15:05

Wat ik bedoel met handelswaar is dat die spelers niet gekocht worden met de intentie om ze te ontwikkelen voor het eerste elftal, maar om na een paar jaar in de etalage te zetten te worden doorverkocht. Bij Ajax is zo'n speler onderdeel van de club en wordt hij begeleid om het eerste te halen. Bij City (en andere clubs) niet. Dat het ook goed uit kan pakken om naar City te gaan is wat anders.

21 februari 2019 om 15:23

De intentie om ze te ontwikkelen is zo groot als de potentie van zon speler. Voor elk geslaagd talent zie je ook voldoende 'mislukte' talenten (we noemen het dan lastige jongens) die vervolgens met een Ajax-merkje gaan spelen bij Utrecht, RKC of (pak hem beet) Sparta. Er zijn heel veel spelers op de Nederlandse velden die een achtergrond hebben bij Ajax, PSV of Feyenoord, maar het daar nooit gered hebben.

21 februari 2019 om 15:31

Natuurlijk, maar dat is toch logisch? Geen enkele club geeft de garantie dat je uiteindelijk in het eerste komt te spelen. Het gaat om de intentie die een club als Ajax heeft met een speler. Dat wil niet zeggen dat elke speler dus goed genoeg is, maar bij City zijn ze bijvoorbeeld daar niet mee bezig. En daar begon de discussie mee geloof ik: of een stap van city naar Ajax hetzelfde zou zijn als andersom.

21 februari 2019 om 15:49

Tuurlijk wel, de lat ligt alleen wat hoger. Messi heeft het ook via de jeugd van Barca gedaan. Ronaldo ging ook relatief jong naar United. Hoe hoger je komt, hoe hoger de lat. Ziet een club de potentie, dan laten ze je echt niet gaan en gaat er echt wel in worden geinvesteerd.

21 februari 2019 om 15:53

Moet je voor de gein eens gaan tellen hoeveel spelers ajax her en der heeft verhuurt. Als product van Ajax ben je ook handelswaar.

21 februari 2019 om 16:08

Ja natuurlijk gaat ook een club als City spelers met wereldtalent niet verkopen..... Maar je weet toch net zo goed als ik dat City er met containers tegelijk contracteert, om ze vervolgens in elke uithoek van de wereld weer te verhuren? Dat clubs als Ajax ook veel spelers uiteindelijk verhuurt en/of verkoopt is inherent aan het feit dat je ontwikkeling niet kunt voorspellen. Maar ajax contracteert ze omdat ze denken dat er potentie genoeg in zit om eventueel het eerste te halen. City contracteert ze alleen omdat ze er geld aan willen verdienen terwijl ze heel goed weten dat die spelers niet goed genoeg zijn. Of dacht je dat ze bij City echt denken dat Sandler goed genoeg wordt om dat niveau aan te kunnen?

21 februari 2019 om 16:19

8. Van Leer, De Jong, Johnsen, Cassierra, Orejuela, Matusiwa, Sierhuis en Schouten.
Die jongens zijn verhuurd met een doel. Of ze zijn gewogen en te licht bevonden (in het geval van Cassierra en Orejuela) of er zit teveel concurrentie in de selectie om aan minuten te komen en men wil ze zo toch minuten laten maken in de Eredivisie (van Leer, Johnsen, Matusiwa en Sierhuis). En Schouten had denk ik bij Jong Ajax niet gespeeld en kan daarom beter bij Volendam minuten maken. Siem de Jong spreekt voor zich.

Bij bijvoorbeeld City kom je al aan 40 verhuurde spelers. Die kunnen niet allemaal verhuurd worden om vlieguren te maken voor het eerste elftal.

21 februari 2019 om 16:25

Nou ja, ik vind het een beetje naief van je. Uiteindelijk doen al die clubs precies hetzelfde. Zo veel mogelijk talenten binnen halen waarvan ze hopen dat er een aantal doorbreken. En de rest wordt verkocht/ verhuurd aan de minder bedeelden. City verhuurt een speler aan Ajax, Ajax verhuurd zijn spelers aan Vitesse en Vitesse verhuurd ze aan FC Den Bosch. Het verschilt allemaal echt niet zo veel van elkaar. Het budget van City is alleen wat groter, dus ze kunnen meer. Neemt niet weg dat de rest precies htezelfde doet met het budget dat ze wel kunnen besteden.

21 februari 2019 om 16:34

Dat ben ik dus niet met je eens. Maar als ik nu weer reageer wordt het een herhaling van zetten, dus dat heeft weinig zin haha. Let's agree to disagree.

22 februari 2019 om 08:59

Ha, ja ik voel cirkeltjes opkomen. Prima, dan kan je die discussie beter sluiten . Prettige dag

21 februari 2019 om 15:20

Kinderarbeid of niet, ik vind het persoonlijk grote onzin om (zeer jonge) spelertjes uit het eigen land weg te plukken om ze dan hier maar een kans te geven (in een onbekend land, vreemde omgeving, andere taal). En die ventjes zijn op die leeftijd nog gewoon 13 in een dozijn spelers. Er loopt in Nederland ook nog voldoende van dat type rond.

Die gooit zijn hele toekomst zowat op een kansje bij Ajax. School e.d. zal buiten de eigen omgeving (en waarschijnlijk een pleeggezin?) ook niet de volle aandacht krijgen. Dan moet zo iemand vol gaan voor die kans bij Ajax. Lukt dat niet, dan is hij gefrustreerd en lezen we meteen dat het een lastige jongen is (logisch, hij heeft verder ook niks hier).

Van Ajax naar United vind ik net zon onzin hoor. Houd me ten goede. Het is voor de fans op zich toch ook veel leuker om Nederlandse ventjes te zien doorbreken bij Nederlandse clubs (en Engelse in Engeland). Zie je ze daarna nog een keer bij Oranje als het een grote jongen is geworden. Totaal onhaalbaar. Totaal onrealistisch. Totaal naief van mij. Maar ik vind dat veel leuker. En ik denk dat het ook veel beter is voor de ontwikkeling (zelfs als die toekomst niet bij voetbal ligt).

21 februari 2019 om 15:36

Als je naar Ajax, PSV en ook Feyenoord gaat, ga je voornamelijk omdat je sportief gezien veel kansen krijgt. Die sportieve kansen krijgen je maar heel weinig in Engeland.

21 februari 2019 om 15:57

De lat van Ajax, PSV en Feyenoord ligt gewoon wat lager. Je maakt bij RKC sportief gezien veel meer kansen. Hoe lager je inzet, hoe groter je kans op een doorbraak. Hoe hoger je inzet, hoe groter de kans dat je een topper wordt.

Is geen stap vooruit dus dat zal niet gebeuren. Als hij wel naar Amsterdam komt wens ik hem het allerbeste maar denk dat het voor spelers in de jeugd van Benfica beter is om daar lekker te blijven en het 1e elftal te halen. Vanavond tegen Galatasaray speelt Benfica weer met 6 of 7 spelers uit de eigen jeugd. Het beleid is omgegooid en Benfica zal steeds meer eigen jeugd doorschuiven. De academie op seixal is nu al een benchmark voor talentontwikkeling dus zie niet in wat op de toekomst beter zal zijn voor hem. Ach linksom of rechtsom hij zal bij in het shirt spelen van mijn favoriete club lol.

21 februari 2019 om 15:41

Ik zie ook geen reden voor deze speler om deze stap te maken. Een jonge speler halen van een topclub (bv Onana) is begrijpelijk, omdat de kans op speeltijd in het eerste erg klein is. Alleen voor zover ik weet zijn de Portugese topclubs soortgelijk aan de Nederlandse top wat betreft het geven van speeltijd aan jongere spelers. Maar hier weet jij waarschijnlijk meer over.

21 februari 2019 om 16:57

Dat geld vooral voor Benfica en sporting. Porto is meer een handelshuis

21 februari 2019 om 17:28

Hij is in november 16 jaar geworden en heeft nog geen contract, terwijl hij wel Portugees jeugdinternational is. Kan zijn dat hij niet het vertrouwen voelt vanuit de club en dat er geen plan voor hem is. Dan zou ik ook uitkijken naar andere clubs en zoals jullie al aangeven, Ajax is vergelijkbaar. Dit jaar zijn de teams van Ajax zelfs verder dan die van Benfica.

21 februari 2019 om 16:22

Ik denk inderdaad dat dit voornamelijk een stap in de breedte is. Van een van de beste opleidingen bij een club die kansen geeft naar de andere.

21 februari 2019 om 17:17

Ik kan het me ook niet voorstellen dat het gaat gebeuren. De clubs zijn qua opleiding en wellicht ook kansen gelijkwaardig. Dan ga je het klimaat, de cultuur, familie nabijheid toch niet zomaar inleveren? Kan het me niet voorstellen.

Had toch wel op z'n minst João Félix verwacht.. 😝

21 februari 2019 om 15:15

Die zou wel iets meer kosten denk ik. Mooie voetballer wel. Zou ik graag zien komen maar zie dat echt niet gebeuren.

21 februari 2019 om 15:28

Was ook meer als geintje, die is inderdaad natuurlijk niet haalbaar voor Ajax. Die gaat dadelijk voor een groter bedrag dan Frenkie weg waarschijnlijk. Zeker een mooie voetballer!

21 februari 2019 om 16:11

Nog meer dan Frenkie ja? Ik heb Felix wel eens zien spelen, maar is de hype rond hem net zo groot als rondom Frenkie?

21 februari 2019 om 16:23

Zijn al bedragen genoemd van rond de 100 miljoen pond (United zou interesse hebben). Hoeverre dit allemaal waar is is natuurlijk ook de vraag. Maar gezien Félix jonger is, meer potentieel heeft en Benfica veel vraagt voor haar spelers lijkt het me niet heel onrealistisch.

21 februari 2019 om 16:27

Worden bedragen van 100m genoemd (naar ManU)

21 februari 2019 om 16:42

Dat schrijft the Sun. Wereldwijd is er geen betrouwbaardere bron te vinden dan the Sun. Dus ik zou niet te veel trekken aan die 100 miljoen van hen.

Als het echt een goed talent is dan lijkt het me dat Benfica hem ook wel een contract zal willen aanbieden. Daarnaast geeft Benfica ook genoeg kansen aan eigen jeugd volgens mij, dus op dat punt is het denk ik ook geen vooruitgang voor die jongen.

Ken speler zelf niet echt maar Benfica u17 is een heel sterk team, is positief dat hij daar basisspeler is en soms met o19 mee mag doen. Is ook van November maar toch werd hij voor Portugese jeugdelftallen opgeroepen. Klinkt veelbelovend maar als ik de geluiden mag geloven vanuit Portugal is een overstap niet voor de hand liggend.

21 februari 2019 om 15:06

@wolterx Klopt ik snap idd ook niet hoe VZ bij Februari komt, misschien dat zij niet doorhebben dat de site waar ze op zoeken de "amerikaanse Datum" instellingen heeft.

Is een centrale middenvelder die ook als aanvaller ingezet kan worden. Bij Sporting zullen ze zich wel voor het hoofd slaan dat ze hem op jonge leeftijd nog weg hebben gestuurd. Qua lengte/fysiek loopt hij nog wel een beetje achter, maar dat compenseert hij wel met zijn goede passes/dribbels.

Al met al vind ik het altijd de grootst mogelijke onzin om die jonge spelers al weg te halen bij huis en haard voor de voetballerij waarbij het nog maar afwachten is of het talent er ook daadwerkelijk uitkomt. In de jeugdelftallen zitten doorgaans weet-ik-veel hoeveel spelers die nooit allemaal kans gaan maken om prof te worden. Breekt er van de 4 lichtingen 1 door, dan heb je het als opleidingsteam goed gedaan. En de rest? Hoor je nooit meer wat van. Verdwijnen naar de achtergrond om nooit meer wat van te horen. Ik vraag me af of zon kereltje (als je op jonge leeftijd naar een vreemd land) ook nog daadwerkelijk serieus bezig kan zijn met school en het kind-zijn. Dan lees je achteraf wel dat het 'lastige jongens' zijn, maar op zich is dat best logisch. Je hebt niks te doen en je complete toekomst is dan al gericht op die doorbraak (die misschien niet komt).

Ik zou pleiten voor zo veel mogelijk 'eigen' spelers in de jeugdelftallen. Totaal onhaalbaar, I know, maar wat heeft zo iemand hier nou daadwerkelijk te zoeken? Loopt er nou echt niks vergelijkbaars rond bij de eigen opleiding?

21 februari 2019 om 15:34

Ajax heeft de laatste jaren ook wat talenten kwijtgeraakt aan clubs uit het buitenland. Nederland is geen groot land waar op elke pleintje wel een jong talent te vinden is. Ik snap dat Ajax buiten onze grenzen kijkt. Ik ben er dan wel voor dat jongens onder de 18 gewoon in hun eigen land blijven. Zeker Europese spelers. Weet alleen niet of dit haalbaar is per wet want wat als ouders gelokt worden met werk? Vind dit een moeilijke kwestie, maar in principe ben ik tegen dit "kinderarbeid".

21 februari 2019 om 15:51

Ja je doet er niks aan. Als je eigen jeugdspelers worden weggekaapt, moet je ze toch ergens weer vinden. Die markt hebben we ook zelf zo gemaakt. We zijn het wel eens hoor 007, ik vind het persoonlijk alleen jammer dat het zo is.

21 februari 2019 om 17:57

Het is ook jammer omdat er heus heel veel jonge spelers het niet redden omdat ze een ander land, taal en cultuur gewend zijn. Ze worden met veel geld gelokt en ook daar stoor ik me aan. Het groten deel van de jongens die in hun tienertijd zijn vertrokken uit Nederland zijn als speler niet beter geworden. Ja hun bankrekening is goed gevuld, maar als ze in Nederland zouden blijven hadden ze waarschijnlijk ook een mooi bedragje verdient. Ik snap dat ze voor het geld hebben gekozen maar daarom moet o.a Ajax naar het buitenland om hun jeugdopleiding weer op peil te krijgen.

Haal maar binnen hoor. Die jongen heeft natuurlijk ook wel gezien dat Ajax beter is, in de afgelopen paar maanden.

Morgen op Voetbalzone:
Engelse topclubs, Italiaanse topclubs en PSV azen op Diogo Nascimento!!

Familie van Milton Nascimento?

de Fifa moet echt wat gaan doen aan al die grote clubs die bij andere clubs de talenten weg stelen. dat is wat ik dan meestal hoor als er een uit de jeugdopleiding van onze clubs weggekocht word door een buitenlandse club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren