PSV woedend na verplaatsing Ajax - PEC: ‘Spelregels ineens veranderd’

Woensdag, 20 februari 2019 om

De KNVB maakte woensdag bekend dat de wedstrijd die Ajax tegen PEC Zwolle speelt wordt verplaatst van 2 naar 13 maart om de Amsterdammers zo meer rust te geven voor de return in de Champions League tegen Real Madrid. Dat nieuws is echter bepaald niet met gejuich ontvangen in Eindhoven en PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over het besluit van de bond.

PSV kreeg woensdag tot zijn ontzetting door dat de KNVB de wedstrijd wilde gaan verplaatsen en de top van de club is van mening dat er nu sprake is van competitievervalsing. De Eindhovenaren willen dan ook dat de KNVB het besluit herroept: “Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit, en zelfs voor volgend, seizoen. Daarover is kortgeleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en FOX Sports gesproken”, is Gerbrands stellig tegenover het Eindhovens Dagblad.

“Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima”, vervolgt hij zijn verhaal. De sportbestuurder geeft echter aan dat de huidige gang van zaken nooit ter sprake is gekomen en dat de KNVB nu ‘op eigen houtje voor gaten in de stand zorgt’: “Daarmee wordt de competitie op allerlei manieren beïnvloed.”

Gerbrands is daarnaast niet te spreken over de manier waarop de KNVB de beslissing naar buiten toe heeft gecommuniceerd. Nadat PSV bij de bond navraag had gedaan over het waarheidsgehalte van de geruchten, kreeg de club te horen dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou worden gebracht: “We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen. Overleg bleek niet meer mogelijk.”

PSV overweegt nu juridische maatregelen te nemen in een poging om het besluit terug te laten draaien en Gerbrands geeft aan dat de beslissing van de KNVB nadelig is voor zowel de clubs die bovenin de Eredivisie meedraaien, als de clubs onderin de competitie: “We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, FOX Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk.”


Poll

Ben jij het eens met Toon Gerbrands?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

309 reacties (laatste reactie door brower)

Als dit klopt is het natuurlijk belachelijk wat de KNVB doet. Ik snap de woede van PSV dan ook helemaal. Er is een groot verschil tussen een paar dagen en een paar uur. Ik ben benieuwd hoe dit opgelost gaat worden en of de KNVB hun fouten, als dit klopt, goed gaat maken.

20 februari 2019 om 23:39

3 jaar geleden dit artikel:

PSV wil wedstrijd tegen Vitesse vervroegen
27-11-2015

PSV-trainer Phillip Cocu zou graag zien dat het eredivisieduel met Vitesse (volgende week) een dag wordt vervroegd, zodat PSV langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op de cruciale Champions Leaguewedstrijd tegen Cska Moskou.

Aanleiding van de discussie is een tweet van oud-PSV'er Arnold Bruggink. Als PSV wint van Cska gaan de Eindhovenaren door in de Champions League - iets waar geen Nederlandse club in is geslaagd de laatste negen jaar.

Volgens Cocu zou de Knvb in de toekomst meer rekening moeten houden met ploegen die Europese wedstrijden spelen. "ik vind het een goed idee", aldus Cocu. "niet alleen voor ons, ook andere clubs in Europa zouden zo geholpen moeten worden."

20 februari 2019 om 23:56

Cocu vroeg om een dag en kreeg niks.
Ajax krigt gewoon een week (!!!), dat is op zijn minst opmerkelijk.

Verder betekent het neem ik aan ook dat Ajax nu in 8 dagen 3 ED wedstrijden speelr?
Dat is niet meteen een makkie al moeten ze dat wel aankunnen met die grote selectie.

21 februari 2019 om 00:15

De reden is omdat je gewoon niet 1 dag naar voren of naar achter kan schuiven :

24 feb : ADO - Ajax
25 feb
26 feb
27 feb : Feyenoord - Ajax
28 feb
01 maa
02 maa : Ajax - Pec
03 maa
04 maa
05 maa : Real Madrid - Ajax

2 rustdagen is sowieso 1 te weinig, maar dat ook nog 3x achter elkaar. Dat kan echt niet. Dat is sportief niet eerlijk maar ook voor de gezondheid van de spelers niet goed. De Knvb heeft gelukkig ingegrepen.

21 februari 2019 om 00:16

Goh, vond je het ook zo vervelend toen Ajax een tegen PSV moest spelen na een topzware wedstrijd in de EL? Toen zei Cocu er niets over.

21 februari 2019 om 00:20

PSV mocht destijds ook geen verplaatsing en nu krijgt Ajax gelijk een week extra.
Das gewoon absurd. Voor Ajax heeft de Knvb blijkbaar meer over.
Ze hadden ook gewoon de bekerwedstrijd kunnen verplaatsen en de wedstrijd van Zwolle een dag kunnen vervroegen.
Of de bekerwedstrijd nou een week verplaatst word heeft 0,0 invloed op die wedstrijd. En zo loop je gelijk met de competitie.

21 februari 2019 om 00:26

@sander79

Ajax maakt hier zich net zo lang hard voor als Psv, Ajax heeft ook diverse keren geen medewerking gekregen. Aangezien was afgesproken dat daar verandering in moest komen heeft de Knvb mee gedacht.

De bekerwedstrijd verplaatsen was wat mij betreft ook een optie geweest, maar omdat het een risico wedstrijd betreft zal dat minder makkelijk gaan. Bovendien moet je dan dus twee wedstrijden veranderen, in plaats van een wedstrijd.

Dat gelijk lopen in de competitie moeten we ook niet overmatig waarde aan hechten. Er zijn seizoenen geweest dat er soms een paar weken wel 2/3 duels tussen het aantal gespeelde wedstrijden van verschillende clubs zaten. Voor de laatste twee speelrondes is alles gelijk getrokken.

21 februari 2019 om 00:59

@kyle66

Dit soort opmerkingen raken kant noch wal en mensen die zulke opmerkingen plaatsen moeten toch eens bij zichzelf te rade. Cocu was toen trainer van PSV en zat daar natuurlijk niet om de belangen van Ajax te verdedigen of denk jij van wel?

21 februari 2019 om 01:10

@Adzevedo, je hebt wel gelijk maar als het zo is als Gerbrands aangeeft, snap ik de irritatie bij PSV wel. Waarom eerst afspraken maken en nu in eens toch anders besluiten. Snap dat je dan vreemd op kijkt. Overigens zou dit op zn minst ook een opening voor PSV moeten bieden. Maar dan nog als dit verhaal klopt begrijp ik Gerbrands volledig.

21 februari 2019 om 01:15

Hypocriet van Psv. Eerst zeggen dat het niet alleen voor hun goed zou zijn maar voor het Nederlandse voetbal en als het dan voor een concurrent gebeurd dan is het opeens competitievervalsing. Ik denk dat het goed is voor het Nederlandse voetbal. De Knvb zou dit voor alle in Europa actieve clubs moeten doen. Uiteindelijk is het in het belang van het Nederlandse voetbal.

21 februari 2019 om 03:57

@Adzevedo ja dus? Dan maar geen rust genoeg selectie spelers toch? Ajax maakt van haar eigen probleem andermans probleem daarboven op schendt de KNVB gemaakte afspraken en nog doet men alsof deze bezwaren zo moeilijk te vatten zijn.

21 februari 2019 om 04:00

Correctie: de KNVB maakt van Ajax' probleem andermans probleem en maar verontwaardigd doen als men bezwaar aan maakt. Ook de manier van deze besluitvorming is shady als maar kan...

21 februari 2019 om 06:19

Zelfs 11 dagen. Is bijna 2 weken.

21 februari 2019 om 06:33

@adzevedo? Petje af hoor. Echt slim. Misschien kun je ook objectief reageren? Nee.....want Ajax moet kampioen worden,en hoe ze het worden maakt niet uit hè? Als Ajax kampioen wordt,en startsein is gegeven, betekent dat de KNVB en Ajax zich vervalser bedrieger kunnen noemen! Oh....gefeliciteerd alvast jongen! Complimenten voor jullie goede eerlijke beste kampioenschap.........je weet wel hè

21 februari 2019 om 07:35

Ze hebben nu toch een veranderde visie bij de KNVB. Dat heet voortschrijdend inzicht. Bekijk het positief: dit schept een precedent voor PSV als zij in de toekomst een belangrijke Europese wedstrijd moeten spelen.

21 februari 2019 om 07:44

Psv kan zeggen wat het wil, maar is simpelweg totaal geen partij hierin.
Dat pretenderen ze wel, maar is natuurlijk onzin en bovendien ontzettend kinderachtig, wat laten zij zich kennen!
Gerbrands voelt kennelijk nattigheid gezien het haperen van het elftal de laatste weken en probeert werkelijk alles om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken i.p.v. gewoon zelf te winnen. Focus jezelf gewoon op je eigen club, elftal.

Hiermee is eens en te meer duidelijk hoe gefocussed psv op het reilen en zijlen van Ajax is.

21 februari 2019 om 07:54

Wow, vind je dit niet een beetje overtrokken? Ajax doet goede zaken voor het nederlands voetbal en dan moeten ze daarvoor maar benadeeld worden? Persoonlijk vind ik dit echt een waanzinnig zwakke reactie van Psv. Wanneer PSV gewoon zijn potjes wint worden ze kampioen.... Ook al word je nu kampioen, je blijft dan een beetje een verliezer.....

21 februari 2019 om 08:27

Redstarbelgrad ik begrijp echt totaal niets van jou reactie, maar waarschijnlijk slaap je onder een psv dekbed. Even voor jou beeldvorming. Er is in Nederland al jaren een discussie om wanneer er ploegen Europees spelen ze tegemoet te komen, ongeacht of dit Feyenoord, Ajax of Psv is. Kijk de voetbal praat programma's er maar op terug. Ook vanuit Psv (cocu) is hier meerdere keren om gevraagd. Dit seizoen zijn hier goede afspraken over gemaakt. Maar blijkbaar tellen deze afspraken alleen maar zolang Ajax en Psv beide in Europa spelen. Naar Feyenoord, AZ en alle anderen wordt dus niet gekeken. Ik denk echter een hele goede beslissing van de Knvb (hulde) want de stand van zaken is inmiddels zo dat we afzakken naar plaats 12, en dus voorronde Champ league moeten gaan spelen in 2020.

21 februari 2019 om 08:53

@jaakke Het gaat er bij Gerbrands meer om dat er afspraken zijn gemaakt voor dit en volgend seizoen. En nu besluit de KNVB, zonder de andere partijen met wie deze afspraken gemaakt zijn in te lichten, om alles om te gooien. Als PSV vervolgens toelichting wil is dat niet mogelijk volgens de KNVB. Er is een zeer grote kans dat er niets aan de hand geweest was als de KNVB persoonlijk contact opgenomen zou hebben met de betrokken clubs en ze samen tot een oplossing kunnen komen. Maar nu krijgt PSV dit via de media te horen en dan Gerbrands al het recht om niet mee te gaan in de beslissing van de KNVB.

21 februari 2019 om 09:00

Ja man Ajax moet kampioen worden hè. Donder toch op met dat eeuwige gejank over KNJB en al die andere onzin. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Thats life. Als Ajax zo nodig kampioen moest worden, dan waren ze dat de afgelopen 4 jaar ook wel geworden hé? Wees nou maar blij dat er eindelijk verandering is. En dan zegt iedereen het gaat niet om de verandering maar om het niet nakomen van afspraken, echter verwijt 90% hier Ajax van deze beslissing

21 februari 2019 om 09:06

Als je een club anders gaat behandelen op basis van prestaties wat de competitie beïnvloed (negatief of positief) ben je niet objectief bezig. De afspraak was uren of een enkele dag. Niet 2 weken. Daarbij heeft deze verplaatsing zeker invloed op rust (onzekerheid op ongelijke wedstrijden en afwachten), PEC moet zo ineens ook een extra midweekse afronden, en ook voor Ajax is het later ineens een druk programma. Alleen vanwege dit kort termijn handelen. Niks van dit besluit is objectief. Dit is competitie vervalsing want je beïnvloed de competitie. Ik ben helemaal voor Ajax in Europa en hoop dat ze het redden. Maar wat als ze door gaan? Schuif je straks dan nog een keer?

21 februari 2019 om 09:09

@linkerbaan. Soms zit het mee of tegen zou niet toepasbaar moeten zijn bij keuzes die gemaakt worden wat een individuele club positief kan beïnvloeden. Je moet objectief handelen t.o.v de competitie. Met dit besluit, hoe goed ook voor NL voetbal, doe je dat niet. Argument over waarom is Ajax afgelopen 4 jaar... tegen argument: daarom zou dat dan nu wel moeten want Ajax levert ook de KNVB meer geld op. Ofwel het is ook in het belang van de KNVB. Nu vind ik dat zelf makkelijk scoren maar er is iets voor te zeggen

21 februari 2019 om 10:12

Redstarbelgrad pleit voor objectiviteit terwijl hij louter onzin spuit. Ik snap oprecht niet wat de competitievervalsing in deze situatie is en hoe PSV hier benadeeld wordt. Worden ze benadeeld omdat Ajax meer rust krijgt in aanloop naar een belangrijke CL-wedstrijd? Die doorslaggevend kan zijn over het verdere verloop mbt kwalificatie voor Europese toernooien voor de gehele Eredivisie? Heeft PSV er last van wanneer Ajax een weekend niet speelt?

Zulk calimerogedrag, ga je schamen. PSV kan zich beter wat meer op het eigen vertoonde spel richten, in plaats van zich altijd maar bezig te houden met hunnie boven de rivieren. Wees blij dat er nog tenminste een club is die Nederland wat kleur geeft op Europees gebied, want de rest van de 'topclubs' van Nederland laat het al jaren afweten.

21 februari 2019 om 15:35

Wat een onzin, nu ineens wel. Nu kan PSV dat voortaan dus ook doen? Of is het dan weer niet mogelijk en tegen alle regels?

20 februari 2019 om 23:40

Maar leg mij dan eens uit wat Ajax hier op Eredivisiegebied voor voordeel uit haalt?? Ze spelen door deze verschuiving 3 Eredivisiewedstrijden in 8 dagen, waar dit er eerst 2 waren.

20 februari 2019 om 23:41

Inderdaad ajax heeft in de competitie geen enkel voordeel. Het is juist nadeliger.

20 februari 2019 om 23:50

@musi Het is wel een voordeel. Nu kunnen ze vol gas geven met de gebruikelijke spelers tegen Feyenoord wetende dat er geen wedstrijd tegen Zwolle gespeeld wordt. Spelen ze wel tegen Zwolle dan moeten ze wellicht een paar spelers rust geven in de wedstrijd tegen Zwolle of tegen Feyenoord.

20 februari 2019 om 23:53

PSV claimt nergens dat Ajax hier voordeel uit haalt, degene waarop jij reageert doet dat ook niet. Het feit dat de verzette datum voor PSV zelfs beter uitkomt lijkt me juist PSV ergernis alleen maar beter te verklaren. PSV haalt uit deze situatie indirect voordeel en alsnog willen ze het aanvechten zodat ze geen voordeel eruit halen voor hunzelf, denk daar eens over na.

PSV heeft jarenlang gevochten voor de Europese teams, dat die wat meer voordelen kregen omdat het goed was voor het Nederlands voetbal waarmee het absoluut niet goed ging. Jarenlang krijgen ze nul op hun rekest, tot er dit jaar eindelijk over gesproken mag worden en er worden zelfs afspraken gemaakt. Het tijdstip mag worden verzet en eventueel de dag verandert naar een andere dag in dezelfde speelronde.
Amper een half seizoen later worden de afspraken compleet aan de laars gelapt en krijgt zonder overleg een ander team direct en meer zelfs waarvoor PSV al jaren vocht. Lijkt me compleet logisch dat je het dan zwaar oneens bent met de gang van zaken of niet.

20 februari 2019 om 23:59

baloog 4 president.
Ik zat ook aan dat soort zaken te denken. Goed verwoord.

20 februari 2019 om 23:59

@bomba: dat is een bekerwedstrijd. Dus geen voordeel in de competitie en al helemaal niks om je als PSV zijnde druk over te maken. Ik ben het wel eens met wat cabinessence (ik schrijf het ongetwijfeld verkeerd maar enfin) in het andere topic aangaf: het zou logischer zijn om juist de halve finale uit te stellen en Ajax-PEC naar vrijdag te halen. Dan zou men in Rotterdam misschien weer gaan klagen maar dat was wel eerlijker geweest voor PEC. Die ploeg ondervindt nu hinder van het feit dat ze 3 potten in 8 dagen moeten spelen (datzelfde geldt voor Ajax natuurlijk maar die hebben een bredere selectie). Waarom PSV zich zo druk maakt snap ik echt niks van want Ajax krijgt met een drukke ED-week eerder een zwaarder programma dan een makkelijker programma. Waarom zou je daar tegen in beroep gaan? Zeker als je bedenkt dat die eventuele UEFA punten jouw eigen club, die vast in een der volgende jaren kampioen zal worden, helpen door directe plaatsing voor de CL als kampioen.

21 februari 2019 om 00:25

@sanderkoevoets
Hoe groot is de kans dat Ajax spelers had gespaard tegen Zwolle op de oorspronkelijke dag.
Die kans is ontzettend groot aangezien Ajax vol aan de bak moet in de kuip.
Ga dus nu niet zeggen dat Ajax hier in de competitie nadeel van ondervindt.
Het speelt nu 3 wedstrijden tegen mindere tegenstanders achter elkaar die minder energie vergen als de wedstrijden tegen Real en Feyenoord.
Ajax weet dit dondersgoed.
Het speelt tegen Fortuna thuis, thuis tegen Zwolle en dan uit naar Az.
Tegen Fortuna spelen niet alle basisspelers en tegen Zwolle en AZ wel.
Gewoon gecalculeerd van Ajax.
Enkel Ajax heeft hier belang bij.

21 februari 2019 om 00:45

@baloog Hoezo zeg je dat alleen PSV dit heeft aangevochten? Ook Ajax heeft dit al geprobeerd met de EL toen en en kreeg het toen ook niet voor elkaar. Je praat net alsof PSV jaren lang de enige is geweest die verder kwam in Europa.

21 februari 2019 om 00:53

@bart

Dat zeg ik nergens, dat is iets wat jijzelf in mijn reactie denkt te lezen. Ik benader de situatie uit het oogpunt van Psv, meer niet.

21 februari 2019 om 07:15

@baloog
Psv feyenoord al vergeten waar Gerbrands als de kippen bij was na het restantje dat nog gespeeld moest worden na die verregende EL wedstrijd? Houd toch op zeg met je gejengel.

21 februari 2019 om 07:48

Bombaner, iedereen stapt maar voorbij aan het feit dat Ajax gewoon z’n wedstrijden moet spelen en winnen, net als psv. Het misgunnen van wat extra rust voor Ajax in Europa zit kennelijk zo diep dat er van alles bijgehaald wordt dat er niet toe doet.

Het is te kleinzielig voor woorden het gedrag van psv. Alleen PEC is hierin partij evenals Ajax, psv totaal niet!

21 februari 2019 om 07:59

@baloog Het is niet zozeer onzin wat je roept, maar het is ook niet heel breed bekeken. Dat er in het verleden andere keuzes zijn gemaakt, betekent niet dat je toekomst nooit meer iets anders kunt doen. Wanneer je de emotie weghaalt en de vraag; 'wil je een ploeg die in Europees verband goed presteert op zijn minst een goede voorbereiding gunnen in de competitie' Is dat volgens mij een ja, ongeacht welk team het is. Het is maar net vanuit welk perspectief je dit besluit bekijkt. Doet de Knvb er niks aan, dan zijn ze laf, nu zijn ze op de hand van Ajax. In diverse landen zie je een verschil van het aantal gespeelde duels. Dat je richting het einde van de competitie dat gelijk wilt hebben begrijp ik, maar nu is er niet zoveel aan de hand.

21 februari 2019 om 08:29

@baloog, nobel betoog maar natuurlijk zeer ongeloofwaardig. PSV vecht dit echt niet aan omdat ze geen voordeel willen. PSV wil dat de regels worden nageleefd die zijn gemaakt na uitvoerig overleg.

En de reden dat ze die strikt willen handhaven heeft natuurlijk alles te maken met de versoepeling die dreigt voor Ajax. Dat lijkt ne duidelijk.

Echter...er doet zich een uitzondering voor waar overduidelijk niet genoeg over is nagedacht door al die partijen. Uitgangspositie van de regels is dat een NLse club die punten scoort in Europa geholpen moet worden indien nodig. In het belang vh Nederlands voetbal. Die situatie doet zich nu voor alleen heeft de afgesproken mogelijkheid tot verschuiven nu geen enkele zin. Het programma is te vol. Daarom denkt de KNVB pragmatisch, even los van gemaakte regels. Dat de KNVB de partijen beter had moeten informeren is een ander verhaal en legitieme klacht. Maar de verschuiving an sich is volstrekt logisch en volledig naar de geest van de afspraken.

21 februari 2019 om 08:33

Dit is doelredenering ten top. Ook Ajax heeft jaren lang gevochten voor voordeel voor Europees spelende teams, nu komt het er, maar niet voor PSV want die zijn al uitgeschakeld, en nu is de wereld te klein want Ajax heeft misschien wel voordeel. Gerbrands zou dit moeten steunen, zou eventueel een sneer kunnen uitdelen dat zij dit in het verleden al hebben aangegeven mocht hij daar behoefte aan hebben. Maar ik snap Echt niet wat PSV hier verder mee te maken heeft.

Bekijk de situatie eens objectief; er wordt een wedstrijd van Ajax en PEC verplaatst, en bij PSV zijn ze boos. Ongelooflijk laag bij de grond. Gerbrands reageert hier als een complot-denkende supporter zoals er hier zo veel van rondlopen.

21 februari 2019 om 09:06

Dat is gewoon volgens de regels gegaan. PSV stond toen in zijn recht.

21 februari 2019 om 09:46

@vfl_bmg

Quote: "maar leg mij dan eens uit wat Ajax hier op Eredivisiegebied voor voordeel uit haalt?? Ze spelen door deze verschuiving 3 Eredivisiewedstrijden in 8 dagen, waar dit er eerst 2 waren".

Natuurlijk heeft Ajax hier voordeel van, maar dat is nu juist de essentie van de afspraken die er zijn gemaakt. In die afspraken gaat het algemene belang boven het individuele belang. Bovendien is het niet relevant of Ajax hier voordeel van heeft, maar of PSV er nadeel van heeft. En aangezien er aan het tijdstip de ontmoeting tussen beide clubs niets is veranderd, is het antwoord negatief. Terwijl PSV er wel direct van meeprofiteert als Ajax extra coefficientiepunten voor Nederland weet te bemachtigen en de kans zelfs groot is dat de club in dat geval bij het behalen van het kampioenschap gevrijwaard blijft van het spelen van voorronde wedstrijden in de CL en zich direct plaatst voor de groepsfase. Als NL haar plaats op de ranglijst weet vast te houden, betekent dat bovendien dat de ploeg die op nummer 3 eindigt in de nationale competitie, zich daarmee rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de EL en daarmee in ieder geval punten verzamelt. Het hele Nederlandse voetbal profiteert mee als Ajax Real zou weten te verslaan en de ronduit bekrompen reacties op het besluit van de Knvb zijn dan ook tenenkrommend.

Vooral het gedrag van PSV is stuitend en bovenal huichelachtig omdat de club nog niet eens zo heel lang geleden de Eerste Divisieclubs de maat nam omdat ze uitsluitend aan het eigen belang zouden denken, terwijl men zelf nu exact hetzelfde doet. Het argument van competitievervalsing dat daarvoor wordt aangevoerd, is natuurlijk lachwekkend omdat die term suggereert dat de competitie eerlijk zou zijn en dat is natuurlijk niet zo als de ene club een begroting heeft van 6 miljoen en de andere club het drievoudige kan uitgeven aan 1 enkele speler. Als de beste speler van Feyenoord in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Ajax uit het veld wordt gestuurd en Feyenoord de wedstrijd daarna tegen PSV moet spelen, is het vooral PSV dat voordeel trekt van die uitsluiting. En dat is ook niet eerlijk en zou je ook kunnen duiden als competitievervalsing. Datzelfde geldt voor het gegeven dat niet alle clubs op dezelfde dag en op het zelfde tijdstip spelen. Ook daaruit kan voordeel worden geput, bijvoorbeeld door veranderde weersomstandigheden. Als je kijkt hoeveel wedstrijden Ajax dit seizoen all meer heeft gespeeld dan Psv, is het gebruik van de term "competitievervalsing" zelfs ronduit potsierlijk. Eerlijkheid bestaat helemaal niet in de sport en dat komt omdat daarvoor de omstandigheden te allen tijden voor iedere club gelijk zouden moeten zijn en dat is alleen al volstrekt onmogelijk omdat de omstandigheden zich nu eenmaal niet laten sturen.

21 februari 2019 om 10:08

@supervo

Ik denk dat jij mijn punt mist. Ik zeg niet dat PSV het aanvecht om geen voordeel eruit te halen, ik zeg dat PSV het aanvecht ondanks dat ze weten dat ze er geen voordeel mee uit halen.

Mijn punt is eigenlijk hetzelfde als die van jou. PSV is boos omdat de regels niet zijn nageleefd. Dat er in dit geval een situatie is waar de partijen duidelijk niet goed over gesproken hebben, is natuurlijk logisch. De KNVB probeert dan in de geest van de afspraken iets te beslissen, dat doen ze echter op eigen houtje. Was er overleg geweest voordat ze deze beslissing namen dan was PSV niet boos geweest.
De hele houding van de Knvb is amateuristisch. Jarenlang kan er niet over gesproken worden, dan komt er eindelijk overleg waarin regels gemaakt worden met meerdere partijen en vervolgens kunnen zonder overleg die regels verandert worden omdat 1 partij dat aanvraagt. Dan voel je je gewoon ongelijk behandeld.

21 februari 2019 om 18:31

@scepticus. Je slaat ook helemaal door waardoor je eigen betoog zijn punt verliest. Omdat er zoveel variabelen zijn is dmv regels en afspraken een competitie zo eerlijk mogelijk gemaakt. Er is geen gelijkheid. Dat klopt. Maar als de directie bewuste keuzes maakt waar in deze competitie 1 direct club voordeel haalt (en dus niet op een als als situatie) dan kan dat gezien worden als competitie vervalsing. En dat is precies wat hier gebeurd. De logische keuze was het beker duel op te schorten. echter een wedstrijd 11 dag En verschuiven waardoor dezelfde aantal wedstrijden worden gespeeld echter tegen minder sterke tegenstanders, is een direct voordeel. Daarbij zorgt deze verplaatsing ook voor een hoop onbewuste afleiding en onrust bij andere clubs waardoor andere direct negatief worden beïnvloed. Iedereen hoopt op NL succes in Europa. Maar ontkennen dat de KNVB hier niet in het belang van Ajax met alle gevolgen van dien handelt is kijken door een gekleurde bril. Erken je wel dat de KNVB handelt in voordeel van Ajax (in de competitie) is dus niet objectief en vervalsing

20 februari 2019 om 23:41

Heb je het schema van Ajax wel bekeken? Zo 24-2 ADO Wo 27-2 Feyenoord ZA 2-3 PEC DI 5-3 Real Een dagje schuiven zit er dus niet in. Als je aan het begin van het seizoen afspreekt dat het programma aangepast mag worden in het kader van Europees succes, dan moet je daar nu niet over zeuren. In mijn ogen laat Toon zich echt ontzettend kennen. Je kunt na zo’n week niet van Ajax verwachten dat ze in Madrid topfit aan de aftrap verschijnen. Hoop dat ze er nu alsnog een leuk potje van kunnen maken..

21 februari 2019 om 06:46

Schema van Real toevallig ook bekeken dan? Zondag 24-2: Levante uit, woensdag 27-2: Barca thuis, zaterdag 2-3: Barca thuis, dinsdag 5-3: Ajax thuis. Alle tegenstanders zijn een tikkeltje zwaarder dan die van Ajax op dezelfde dag, daar komt bij dat de tijdstippen van Real ook nog eens ongunstiger (lees: later) zijn. Begint echt een watjescultuur in de Nederlandse voetbalwereld te komen. De afspraak betrof overigens het verplaatsen van de wedstrijd over enkele uren of een dag. Niet schrappen uit de speelronde en bij een andere speelronde er bij in plakken. Tel daar het ontbreken van transparantie bovenop en dan krijg je dus boze mensen. KNVB roept dit over zichzelf af..

21 februari 2019 om 07:50

Omdat real in de sloot springt moet Ajax dat ook doen? Omzet van Real bekeken? Diet er net zo weinig toe, evenals de mening van psv in deze.

21 februari 2019 om 07:56

Als we naar Real Madrid kijken dan zijn er ook veel dingen anders, denk bijv. aan de steun van de banken (aantrekkelijke leningen) en het belastingstelsel. Real trekt daar ook voordeel uit. In Nederland willen we dat niet, maar we willen wel punten binnenhalen voor Europees voetbal, want dat is goed voor het Nederlandse voetbal. Om dan een wedstrijd een paar dagen te verzetten is niet meer dan logisch. Op die manier kan de knvb toch nog voor een klein voordeel zorgen tov bijv. de Spaanse clubs.

21 februari 2019 om 08:32

@Tukkertje...dat is toch juist de bedoeling van de afspraak... Nederlandse clubs moeten de aansluiting weer vinden in Europa en moeten daarbij geholpen worden. Dat betekent niet dat de Nederlandse clubs exact de schema’s of wat dan ook moeten volgen van de Europese top... Snap je het echt niet of is het misschien dat je het niet wilt snappen...?

20 februari 2019 om 23:43

Maar Ajax speelt nog in 3 competities toch? Zolang de wedstrijd tegen Zwolle niet in Juni wordt gespeeld dan heeft Ajax een super druk programma waar ze in die week 3 potjes in 8 dagen zullen spelen. Het enige wat zal veranderen is de dag waarop er wordt gespeeld. Gejank de hele tijd

21 februari 2019 om 00:21

@youngbokoe daar gaat het niet om pff ... begrijpend lezen blijft lastig voor sommigen hier. Redeneren alleen maar vanuit het perspectief van Ajax, zo kortzichtig ... kijk eens verder. Neem dit ook even mee, waarom zou PEC zelf ook klagen? PSV heeft hier in pribcipe baat bij dus goh waarom zouden die klagen? Begrijpend lezen 'afspraken worden niet nagekomen ... daarom klaagt men!' 'De bond beslist niet transparant wat ze doen ... daarover klaagt men!'. Het artikel staat er toch echt in het Nederlands hoor ik heb geen letter Hebreeuws gezien, lezen ipv meteen recht lullen wat overduidelijk krom is omdat het jouw cluppie betreft. Lezen en nadenken, succes!

21 februari 2019 om 07:51

Schei toch uit over principes! De enige reden dat psv klaagt is omdat ze bang zijn dat Ajax minder moe is en de tittel op het spel staat. Alle gezeur, want dat is het, kinderachtig gezeur, is voor de buhne!

21 februari 2019 om 08:35

Savano...zeg je nu dat PSV klaagt omdat zij geen voordeel willen...? Naast begrijpend lezen is er ook nog iets als analyseren.
Wat is de achterliggende reden geweest van de afspraak die is gemaakt en waar PSV naar verwijst? Denk je dat dat regeltjes naleven is of Nederlandse clubs helpen succes in Europa te hebben..? Ik denk dat je er wel uitkomt met dit ruggensteuntje.. Wat natuurlijk wel reden tot klagen is, is het niet communiceren door de KNVB.

20 februari 2019 om 23:58

Vind het maar kortzichtig van PSV wanneer zij nog in de CL hadden gezeten hadden ze er vast geen probleem mee gehad. Ik vind dat de KNVB alles moet doen om de clubs die Europees spelen zo goed mogelijk te helpen. Het is al zwaar genoeg dat Ajax al veel meer wedstrijden moet spelen omdat PSV wederom overal vroeg voor is uitgeschakeld.

21 februari 2019 om 00:05

Veel meer wedstrijden 3 of 4 wedstrijdjes meer. De voorrondes waren hun eigen schuld. In de beker kun je daarnaast lekker rustig aan doen die prijs stelt toch niks voor.

21 februari 2019 om 00:11

Haha ja zo kun je alles relativeren. Feit is dat Ajax bijna 10 wedstrijden meer moet spelen en dat PSV traditioneel alleen nog voor de competitie speelt. Vervolgens beginnen ze de zaniken als er een wedstrijd van Ajax verplaatst wordt zodat ze de broodnodige Europese punten kunnen binnenhalen.

21 februari 2019 om 00:22

Ja dus? Het gaat om de regels en afspraken die geschonden worden. Waarom weiger je dat mee te nemen in jouw oordeel? Dat is de kern van het bezwaar van zowel PSV als PEC. Lees het artikel nog eens ...

21 februari 2019 om 05:52

Sinds wanneer stelt de beker niks voor? Mss omdat 3r een bepaalde ploeg uit ligt?

21 februari 2019 om 07:36

Omdat PSV daarin al is uitgeschakeld is het niks anders wel

21 februari 2019 om 07:52

Nee Savano, dat is wat Gerbrands zegt, niet wat hij bedoelt......

21 februari 2019 om 00:05

Ajax is nu iets fitter als ze tegen Real moeten en dus een voordeel voor de CL. Maar spelen straks in de Eredivisie binnen een week 3 wedstrijden. In de competitie is dus totaal geen voordeel. Snap dat gehuil niet zo.

21 februari 2019 om 00:23

Omdat je niet goed gelezen hebt!

21 februari 2019 om 07:36

Nee omdat hij nadenkt en niet met emoties reageert.

21 februari 2019 om 06:08

Wat een piep piep hallo gedrag weer zeg......maar had dit niet van gerbrands verwacht. Bah!

21 februari 2019 om 06:33

Gerbrands had beter woedend kunnen reageren op de manier hoe PSV met het beker tournooi om is gegaan. Daarnaast heeft PSV meerdere jaren de EL niet serieus genomen en zou ik mij ald Gerbrands zijnde eens opstellen in het belang van de coöficientielijst van de UEFA. Dan is het van belang dat iedere club in Nederland zich optimaal kan voorbereiden op de europese duels. Ik zie dit dan ook vooral als een reactie van een bestuurder die alleen maar naar de eredivisie hoeft te kijken. Hij (PSV) heeft ook voordeel als Ajax toch nog een ronde verder zou kunnen komen. Want dat scheelt wellicht weer eens een voorrronde voor deelenemende club aan europese competities.

21 februari 2019 om 07:17

Triest gedrag van PSV zeg, die halen zelf geen punten in Europe, dat doet Ajax. Competie vervalsing? Spelen ze de wedstrijd niet? Eindhoven is zielig aan het doen, kinderachtig.

21 februari 2019 om 09:10

Mocht ook weleens dat ajax voir punten gezorgd. Daarvoor waren het AZ en PSV die voor de punten zorgden.

21 februari 2019 om 18:38

Europa league finale voor het gemak vergeten zeker?

21 februari 2019 om 18:51

@ Kohaku

Mocht weleens tijd worden, Ajax staal a tig jaar boven PSV op de club coefficient lijst (ook toen Ajax Europees een mindere periode had), wat dus aangeeft dat Ajax op een enkele uitzondering na meer punten behaalt dan Psv. Ook wanneer je kijkt naar welke Nederlandse club van het verleden tot aan het heden de meeste punten voor Nederland behaald is dat ook Ajax. Helaas voor jou gaat de vlieger "het mocht ook ook weleens tijd worden" totaal niet op.

Verder is het hypocriet van PSV dat ze hier nu een issue van maken, PSV heeft dit zelfs in verleden ook aangekaart, dat ze het toen niet gekregen hadden kan Ajax niets aan doen. Daarnaast is de nood in het Nederlandse voetbal zo hoog dat het alle hens aan dek is, overigens profiteert PSV ook van goede prestaties van Ajax, en Ajax net zo goed wanneer PSV het goed doet in Europa.

Dit is typisch Nederlandse kleinzerigheid ten voeten uit, het onderstreept nog maar weer eens hoe verrot de topsport mentaliteit in het Nederlandse voetbal is. Al heb ik wel begrip voor het standpunt van PEC Zwolle, alhoewel goede prestaties van zowel Ajax als PSV in Europa ook goed zijn voor PEC Zwolle wanneer Europees voetbal veilig stellen.

Heel veel problemen in het Nederlandse voetbal kunnen worden opgelost door anders te denken en elkaar ook wat te gunnen, maar helaas zijn de ego´s (en ja dat geldt soms ook voor Ajax) te groot en laten we liever alles maar nog verder in verval raken. Om vervolgens te klagen dat er nooit iets in Nederland echt veranderd.

21 februari 2019 om 07:17

Triest gedrag van PSV zeg, die halen zelf geen punten in Europe, dat doet Ajax. Competie vervalsing? Spelen ze de wedstrijd niet? Eindhoven is zielig aan het doen, kinderachtig.

21 februari 2019 om 07:30

Lees net dat het alweer genuanceerder ligt dan de Gerbrands doet geloven hier. En ga ik mijn standpunt weer iets aanpassen. PSV praat hier erg in zijn eigen straatje en het maakt hun voor PEC niets uit de enige andere naast Ajax die hiermee van doen heeft. Beetje huilen om niets dit. Ajax krijgt het alleen maar zwaarder.

21 februari 2019 om 09:43

Het protest van PSV tegen en de kritiek op het verplaatsen van Ajax-PEC Zwolle, is bij Ajax met verbazing aangehoord. De Eindhovense clubleiding zat drie weken geleden namelijk samen met de directie van Ajax, Feyenoord, de KNVB, de EC

21 februari 2019 om 18:36

Er is dit jaar overleg geweest over verplaatsen van wedstrijden als je in Europa speelt. Ook PSV was het daar mee eens. Alleen zegt Gerbrands nu: dat zou pas volgend jaar zijn. Wat een onzin. Het is goed voor Nederland als ze punten halen.

Ik vind het sowieso een getrut van jewelste om wedstrijden te verplaatsen omdat je Europees speelt. Zie je nergens anders in Europa.

20 februari 2019 om 23:35

Je zou hem lijkt mij toch gewoon naar vrijdag kunnen zetten, heeft ajax er 4 dagen tussen wat gewoon genoeg zou moeten zijn als profs.

20 februari 2019 om 23:39

Ja en de woensdagavond ervoor tegen Feyenoord in de Kuip! Dat is 2 dagen...

20 februari 2019 om 23:39

Nee want Ajax speelt 27 februari nog voor de beker. Het beste lijkt mij als de knvb gewoon het bekerprogamma had verplaatst, die is ook pas bij de loting bekend gemaakt.

20 februari 2019 om 23:40

Er moeten minstens 48 uur zitten tussen de wedstrijden en Ajax speelt woensdagavond nog tegen Feyenoord.

21 februari 2019 om 07:24

In het huidige schema zit toch die 48 uur?

21 februari 2019 om 10:44

Owja dan kan ik er nog wel inkomen alleen een raar dat dit niet besproken is met de clubs en jammer voor de supporters

20 februari 2019 om 23:37

Gebeurt wel degelijk in europa😂

20 februari 2019 om 23:42

Gebeurt juist wel alleen ze worden niet uit het programma gehaald gewoon een dag eerder of later,daarom begrijp ik Psv wel

21 februari 2019 om 00:16

Niet bekend met de Premier League? Bij de FA is het doodgewoon om PL wedstrijden te verzetten ivm Europees voetbal.

21 februari 2019 om 02:22

Nee man, gebeurt nergens.
Volg je Europees voetbal uberhaupt, gebeurt zeker wel.

20 februari 2019 om 23:39

Wat zie je precies als de vervalsing, dat Ajax nu tegen Fortuna, PEC en AZ speelt in 8 dagen terwijl PSV maar 2 potten heeft in 9 dagen, of? Ajax heeft alleen meer rust voor Real, om een laatste poging te doen om de broodnodige punten voor Nederland te pakken. Iets wat ook voor PSV zeer van belang is. In de competitie heeft Ajax hier nog eerder hinder van dan voordeel. Ongelooflijk dat men bij PSV zo kwaad is, terwijl het nota bene een idee is waar zij zelf achter stonden en zelfs voor opperden (destijds uit de mond van Brands en Cocu). De enige ploeg die nog recht heeft om te protesteren is PEC, omdat zij verplicht worden om 3x te spelen in 8 of 9 dagen. PSV is geenszins betrokken hierbij en laat zich echt van haar slechtste kant zien, vind ik.

20 februari 2019 om 23:46

Kortzichtige mening. De wedstrijd van Ajax wordt bewust dagen verzet om daar voordelen voor Ajax uit te halen. Dat het een paar dagen is, is niet gebruikelijk. Aangezien er, zoals Toon zegt, geen afspraken voor zijn die het rechtvaardigen om een wedstrijd dagen te verplaatsen is het logisch dat PSV hier tegenin gaat omdat het een raar is. En dat Brands en Cocu het opperden maakt niets uit als daar nog geen afspraken voor zijn gemaakt. Dit soort dingen moeten duidelijk worden afgesproken en niet willekeurig worden beslist. Elk team moet gelijk behandeld worden door de KNVB.

21 februari 2019 om 00:16

PSV is altijd al een hypocriete club geweest. Altijd dat gezeur over Brabantse warmte en nu deze hypocriete reactie. Ga je lekker bemoeien met je eigen Club en wedstrijden.

21 februari 2019 om 00:28

@CruijffStadion sprak je ook zo flink als de rollen omgedraaid waren? Durf te wedden van niet, dit is je rejnste competievervalsing ... nogmaals gemaakte afspraken worden niet nagekomen. Daarbij komt als partij A het voorstelt het niet mag, maar wanneer partij B dit doet het ineens wel mag en bovendien gemaakte afspraken overruled. En jij snapt dit bezwaar niet en noemt het zelfs nog hypocriet ahahhahaa ... welterusten ouwe!

21 februari 2019 om 00:55

Ik kan niet voor Cruijffstadion spreken maar ik zou het persoonlijk geweldig vinden als PSV ietwat extra ruimte zou krijgen om te presteren in de knock out fase van de CL, zeker op een moment als dit waarin zelfs een gelijkspelletje in Madrid al het cruciale verschil kan zijn tussen wel of geen CL voor de kampioen van volgend jaar. Bovendien zou PSV dan 3 wedstrijden in 8 dagen af moeten werken in eigen land wat de kans op puntverlies misschien zelfs vergroot (met minder rust richting Alkmaar nu in Ajax' geval). Waarom zou ik dan gaan huilen over competitievervalsing, dat is gewoon aanstellerij, sorry hoor.

21 februari 2019 om 04:11

@SanderKoevoets jij en velen met jou (waaronder CruijffStadion) WILLEN het gewoon niet begrijpen ... pure onwil en geen onkunde, jullie willen het gewoon niet, prima maar zeg dat dan gewoon want zo ingewikkeld is het niet. Het bezwaar van PSV EN PEC is met name tegen de KNVB die AFSPRAKEN schendt. Ook deze wijze waarop deze schending gebeurde achter gesloten deuren helpt ook niet mee ... waarom klaagt PEC dan volgens jou? Doen die ook mee om de titel, doe niet zo onnozel man en kijk verder dan je neus (pun intended) lang is. Afspraken worden geschonden, eenzijdig aangepast als je nu niet bezwaar maakt is het einde zoek. Verplaats dan die bekerwedstrijd desnoods, zo gedaan ... uiteraard met een snelle ronde of andere deelnemers daar akkoord mee gaan. Zo eenvoudig te fixen maar nee, ze passen liever de competitie aan ... De KNVB maakt het probleem van Ajax andermans probleem en jij komt met aanstellerij. Je redeneert ook beperkt alleen vanuit het perspectief van Ajax tsja gek hé dat je het niet begrijpt ... je weigert het totaal plaatje te zien.

21 februari 2019 om 06:22

Je zou als PSV zijnde ook blij kunnen zijn. Dit betekent dat de KNVB eindelijk geluisterd heeft en PSV de volgende keer ook meer rust krijgt. Met andere woorden niet zo janken en gewoon doorgaan.

21 februari 2019 om 07:40

@Savano: Hou al je aannames lekker voor je, vriendelijke vriend. Met je niet willen begrijpen en pure onwil, etc. Ik begrijp het prima. Laten we allereerst de exacte afspraken maar eens afwachten en de reactie van de KNVB. Want jij weet, net zo goed als ik, totaal niet wat die exact inhouden. Ik heb nota bene in dit topic zelfs uitgebreid toegelicht dat ik het verplaatsen van de bekerwedstrijd ook logischer zou vinden, daar heb je zeker overheen gelezen? En ja, ik redeneer hier boven uit het perspectief van Ajax ja, wat ook nog goed is voor de ED (qua UEFA ranking dan), maar jij reageert evengoed alleen uit PSV perspectief hoor, dus je hoeft niet te doen alsof jij het allemaal zo geweldig in perspectief ziet. PSV is amper tot geen belanghebbende in deze situatie. PEC wel, en van hun kan ik een klacht ook nog goed begrijpen (ook dát gaf ik in eerdere berichten al aan). PSV komt voor mij meer over als klagen om te klagen want zij hebben er eerder baat bij dan last van. Nogmaals, laten we eerst maar even afwachten hoe nou precies afgesproken is. Want jij vindt dat ik te makkelijk de eerste uitspraken van de KNVB geloof, maar zelf neem je evengoed klakkeloos alles aan wat Gerbrands hier stelt. De waarheid kan vast ergens in het midden liggen maar ironisch genoeg zie jij het ook gewoon uit je eigen perspectief, niet erg want dat is een hele normale eigenschap maar doe dan niet alsof jij de coulance zelf bent en met iedereen's belang rekening houdt, want dat ik niet zo hoor.

21 februari 2019 om 07:51

Ben het helemaal met Sander eens ik gun PSV in Europa het allerbeste en zou het zelfs goed vinden dat er een wedstrijd wordt verplaats zodat ze zich beter kunnen voorbereiden. Daarnaast zie ik niet in dat dit competitie vervalsing is want Ajax speelt sowieso al meer wedstrijden dan de rest in Nederland. Een directie die wat trots in hun lichaam heeft houdt zich niet bezig met dit getrut maar zoals ik al vaker heb aangegeven laat Toon zich weer eens meedrijven met de waan van de dag. Denk dat hij dit bij een eventueel kampioenschap zelfs gaat aanhalen. Dat maakt je club alleen maar kleiner en laat zien dat je de hete adem in je nek voelt.

21 februari 2019 om 07:59

Savaon, het niet willen begrijpen ligt vooral bij jezelf en het verblinden door Gerbrands en alle onzin die hij probeert te verspreiden. Het gaat psv helemaal niet om afspraken schenden, open je ogen toch eens. Het gaat alleen maar om het al dan niet halen van de landstitel.
PSV is geen partij in deze, al doen ze anders voorkomen!

21 februari 2019 om 14:16

@Jaakke Tuurlijk wel, ze participeren toch in dezelfde competitie. Sterker nog, ze hebben baat bij dit uitstel, daaruit kun je zelfs concluderen dat het ze niet eens om Ajax gaat maar om de KNVB. Ajax is slechts lijdend voorwerp in dit bezwaar. Men zeikt alleen op PSV en dat ze verkapt huilie huilie doen vanwege de titel maar verklaar dan eens waarom PEC ook klaagt? Precies: geschonden afspraken! Uitstel afspraak was: tijdstip op de dag zelf of 24 uur later uitstel max niet meer dan een week was de afspraak. Dit kan je toch niet eenzijdig veranderen. Goh wat raar, dat men bezwaar maakt ... is dát zoooooo moeilijk te begrijpen? Allerlei drogredenen worden erbij gehaald want Ajax haalt punten in Europa blabla bla prima allemaal leuk en aardig maar maak jouw probleem niet andermans probleem zonder toestemming. Klinkt het zo behapbaar voor je?

21 februari 2019 om 15:06

Had dan meteen gezegd dat jij in het bestuur van de KNVB zit en bij de gesprekken aanwezig was! Je kent de details perfect en deze zijn nergens openbaar gemaakt op deze wijze namelijk zover ik weet. Bovendien: dat PEC er problemen mee heeft, dat kan ik prima begrijpen. Maar waarom PSV zo op haar achterste poten staat is me echt een groot raadsel. Dat is niet 'van jouw probleem andermans probleem maken', want het is namelijk to-taal geen probleem voor PSV. In tegendeel zelfs, ik denk eerder dat zij er baat bij hebben.

20 februari 2019 om 23:46

Haha vervalsing! Als psv in Europa had gespeeld had ik je wel willen horen... de enige vervalsing die er is, is die verschrikkelijke var! Rode kaarten van dumphries (Zwolle uit) malen (fortuna thuis) en Pereiro (Groningen thuis) worden gemist en de tegenstanders van psv staan iedere keer voor rust met 10 man. Doekhi, Vitesse onterecht na 14 min. Fortuna 2x geel na 28 min. En Heracles na 40 min.

21 februari 2019 om 00:06

Schenkie, Hahahaha het grappige aan jou is dat als de door jou vermeende rode kaarten van Dumfries, Malen en Pereiro door tegenstanders van PSV worden gemaakt en deze worden bestraft met rood je er waarschijnlijk minstens 1 in je laatste rijtje had geplaatst.

21 februari 2019 om 07:15

Wat dan van de var fiuten waardoor ajax al zeker 5 punten meer heeft dan het zou moeten zijn? Of is dat niet erg

21 februari 2019 om 07:20

Markbakel... noem eens momenten dan. Oke de pingel tegen Heerenveen met Lamprou eens dat is 1 punt. Helemaal eens trouwens! Nu jij... Ga verder..... je gaat me toch niet vertellen dat je de rode kaart van st juste onterecht vind?

21 februari 2019 om 07:22

Realmadriste... ‘het grappige aan mij’.. we hebben niet geknikkerd toch? Pereiro schopt na, dumfries is zuiver een 2e gele kaart.. en malen zou je over kunnen twijfelen geel of rood, maar die twijfel is wel weg als 5 minuten later fortuna vrij kinderachtig wel rood krijgt! Inconsequentheid dus in het voordeel van psv! Dus nee!

20 februari 2019 om 23:48

Waarom? Er is op voorhand afgesproken dat ze clubs met Europees succes gaan matsen. Als je het programma van Ajax ziet dan weet je dat een dag eerder spelen niet mogelijk is aangezien Ajax ook een bekerduel speelt in die week. Dus de enige optie is verplaatsen. Prima dat de Knvb eens aan het Nederlands voetbal denkt in Europa en daar zou Gerbrands zich ook eens druk om maken en niet om dit gezeur. Noem dan een voordeel wat Ajax hieruit gaat krijgen? Ik kan je er een noemen extra rust in aanloop naar het duel van Real. De week erop hebben ze een extra wedstrijd er ineens bij en heeft Ajax een drukker programma dus zoveel voordeliger is het nu ook niet.

20 februari 2019 om 23:56

Als je het stuk had gelezen ging het in dat opzicht over een paar uur/1 dag vooruit of achteruit... nu is het al een aantal dagen geworden terwijl dat niet volgens de afspraak was.

Als dit klopt hebben ze een punt en moet ik mijn eerdere zienswijze iets herzien. Ik zie hier nog steeds toekomst muziek in maar als dit tegen de afspraken moeten ze i.i.g. de discussie openen.

20 februari 2019 om 23:52

Jammer weer dit, Ajax sprokkelt de punten binnen voor Nederland en de club die er het meeste baat bij heeft begint te huilen. Als ze 15 punten voor of achter hadden gestaan had je ze niet gehoord. Ik hoop dat de Knvb het terug draait, thuiswedstrijd tegen Zwolle, waar maken we ons druk over. Knvb moet leren beter te communiceren dat wel maar dat zal daar wel nooit veranderen.

20 februari 2019 om 23:57

Regels zijn regels niet zo mekkeren als dit is afgesproken dan is dit zo afgesproken en moet er niet ineens een aantal dagen verzet worden i.p.v. een paar uur/max 1 dag

21 februari 2019 om 00:05

Ik ben zeker niet voor PSV maar voor Ajax. En ben zeker voor dit plan om de Europees spelende ploegen hier en daar geholpen worden met rust. Maar als dit tegen de afspraken is kan je i.i.g. de discussie openen.

21 februari 2019 om 00:32

Jaaa doei ... dus dan moet alles en iedereen maar onder doen daarvoor? Wat een kromme logica ... als er gemaakte afspraken zijn die precies dit voorzien hebben, die kan je dan toch niet pats boem van tafel schuiven. Is dat zooooo moeilijk te begrijpen?

Begin van het seizoen werden er wedstrijden van PSV ook verplaatst/ verzet. Niet zo zeuren PSV

20 februari 2019 om 23:37

Met een dag ja. Niet met 11 dagen!!! Dit is belachelijk

20 februari 2019 om 23:50

Maar een dag verplaatsen kan niet kijk eerst eens naar het schema van Ajax voordat je zo reageert. Anders krijg je bijna Feyenoord- Ajax en de dag erna tegen Pec nee dat is lekker.

20 februari 2019 om 23:59

Dat is toch niet relevant Sebas? Als er afspraken zijn gemaakt dat je wedstrijden mag verplaatsen in dezelfde speelronde dan kan dat. Er zijn echter geen afspraken gemaakt om een wedstrijd in een compleet andere speelweek(end) te spelen. Dan zou dat niet mogen kunnen. En willen ze vanwege deze situatie het toch doen dan ga je daarover in overleg en beslis je het niet zonder iemand erover in te lichten,

21 februari 2019 om 07:35

Baloog dat is dus wel relevant, anders was het wel anders ingepland

21 februari 2019 om 08:06

Minimaal 48 uur rust dus dag verplaatsen kan niet..:.

20 februari 2019 om 23:38

Het gaat hier niet om het wel of niet verplaatsen he. Het gaat om het niet houden aan en tussentijds veranderen van gemaakte afspraken.

20 februari 2019 om 23:58

Eindelijk iemand die het punt ziet

21 februari 2019 om 08:02

Je naam zegt alles. Het gaat psv maar om 1 ding.

21 februari 2019 om 00:05

Heb je de artikel wel gelezen of zit je hier nou dom te lullen? Een wedstrijd een dag verplaatsen was de afspraak maar hier word een wedstrijd meer dan 10 dagen vooruit geschoven wat dus niet de bedoeling is !

21 februari 2019 om 10:17

Probeer toch een wat verder te kijken man. Als PSV deze situatie volgend jaar heeft ben je toch hartstikke blij dat er een beetje rekening mee gehouden wordt. Altijd die zwart witte blik ..

Jammer dat psv zo'n zware cl poule had. Als de omstandigheden voor beide clubs gelijk waren geweest, dus psv ook in achtste finale cl en daardoor verplaatsing van een eredivisie wedstrijd, was 't ineens vast niet zo'n probleem geweest.

En terecht. Als er afspraken zijn gemaakt, dan kan je deze niet zomaar veranderen. Anders mag wat mij betreft morgen het kunstgras ook meteen eruit.

Als je kampioen wilt worden, moet je zélf zoveel mogelijk wedstrijden winnen. In plaats daarvan is PSV heel druk met wedstrijden van de concurrent. Wat een dramaqueen gedrag zeg. Als PSV straks kampioen wordt, en Ajax flikt het om door te gaan, dan gaat PSV direct naar de CL. Kassa! Kun je het financiële gat met Ajax weer dichten. Maar nee, we gaan klagen dat de Ajax spelers een paar nachtjes meer mogen slapen. Gebrek aan strategisch inzicht en een hoge mate van kinderachtig gedrag.

20 februari 2019 om 23:43

Heel druk bezig? Als er aan het begin van het seizoen gewoon duidelijke afspraken zijn gemaakt en PSV heeft het idee dat Ajax en de KNVB deze afspraken niet nakomen hebben ze weldegelijk een poot om op te staan. De afspraken zullen vast zwart op wit staan en dan weten we in de komende dagen wel meer. Voor nu blijft het voor iedereen giswerk omdat KNVB niet transparant is geweest over deze afspraken.

20 februari 2019 om 23:52

Kom dan eens met een ander alternatief? Ze hebben in het leven geroepen met alle clubs dat ze gemats kunnen worden maar een dag eerder is niet mogelijk dan moet de halve finale van de beker uitgesteld worden en ook de wedstrijd van Ajax Pec dan verschuif je twee wedstrijden. Nu doe je er een 10 dagen later wat een ramp zeg.....

20 februari 2019 om 23:55

Dan stel je de halve finale van de beker toch gewoon uit. Het lijkt mij dat niemand daar protest tegen gehad zou hebben. Ten minste niet als je dat van te voren op tijd had geregeld. Maar de KNVB maakt wel vaker blunders de afgelopen jaren.

21 februari 2019 om 00:16

Waarom moet ik, een student van 20 voor een oplossing zorgen? Hadden die dikbetaalde directie leden van de KNVB niet kunnen inschatten dat als er afspraken zijn gemaakt en die niet worden nagekomen dat bepaalde betrokken partijen hierover boos zouden kunnen worden? Het is toch niet mijn taak om de Nederlandse competitie in te delen? Het gaat volgens mij niet eens om de wedstrijd die verplaatst is, het gaat om het niet nakomen van afspraken en daar moet je gewoon resoluut op zijn.

21 februari 2019 om 08:06

Ah, 20...... dat verklaart echt alles over jouw manier van kijken naar de zaken. Wel afzeiken, maar totaal nog niet in staat zijn een zinnige inhoudelijke discussie te voeren.
En dan ook nog de beloning van anderen erbij halen als argument om je gelijk te halen. Je lijkt psv wel, die kijken ook jaloers naar andere clubs.

21 februari 2019 om 09:31

Wat is dit nu voor een argument? Heb je niet door dat het gewoon een principe kwestie is voor PSV en Gerbrands? Als er gewoon duidelijke afspraken zijn gemaakt en dan komen geruchten dat deze afspraken verbroken worden voor een club. Met goede hoop bel je even naar de KNVB om even te vragen of deze geruchten waar zijn, daar vertellen ze je doodleuk dat ze niks gaan vrijgeven woensdag (ontkennen het lijkt me) en dezelfde dag brengen ze nog naar buiten dat het waar is. Ik zou me inderdaad zoals Toon Gerbrands aangeeft ook betutteld vinden door de KNVB die de bond is voor alle voetbalclubs in Nederland en dus ook voor PSV. Ik vraag me af waarom PSV er een probleem mee zou hebben dat Ajax meer kans heeft om van Real te winnen, dat is namelijk alleen maar goed voor PSV. Dus de juridische stappen zijn ook nog eens nadelig voor PSV dan kan de enige logische conclusie zijn dat het een principe kwestie is.

20 februari 2019 om 23:48

Doe niet zo naïef, de spelers van psv zijn hier totaal niet mee bezig. Allen Toon en misschien een aantal andere bestuurders. Dat die het er niet mee eens zijn omdat er beloftes zijn gebroken, kan ik me voorstellen dat zr dat niet netjes vinden. Ikzelf kan er niet zo mee zitten wat ajax doet en wanneer ze hun wedstrijden spelen, Maar wat jij beweert lijkt alsof compleet PSV bezig is met zaniken op de knvb en ajax. Kom op man

20 februari 2019 om 23:59

Als je kampioen wilt worden dan moet je niet gaan lopen vragen om een thuiswedstrijd tegen Zwolle te verplaatsen. Daley blind is duurdee dan de begroting van Zwolle.

21 februari 2019 om 00:05

Maar je moet wel een rechtzaak aanspannen tegen de KNVB omdat je concurrent een wedstrijd een week later speelt om fris in de CL te verschijnen als je kampioen wilt worden? Dat alles terwijl je er, als PSV zelf zijnde, nog eerder baat bij hebt dan last van hebt. Die logica ontgaat me een beetje.

21 februari 2019 om 00:11

de KNVB maakt zich hier compleet belachelijk. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen de (Europese) clubs, FOX Sports en KNVB maar blijkbaar gelden die regels niet voor een club. Terecht dat Toon Gebrands hierom boos om kan worden!

21 februari 2019 om 00:16

@sanderkoevoets Natuurlijk moet je een zaak aanspannen. Doe je dat niet dan geef je de KNVB vrijbrief om in de toekomst regels eenzijdig aan te passen. Zwijgen is namelijk toestemmen.

21 februari 2019 om 00:42

@VerstandvaneenGehaktBal Al die likes ook nog LOL ... hoe lomp kun je redeneren? Het gaat hier over het schenden van afspraken. Als je dit nu doet, staat alles op losse schroeven. Kan het kunstgras verwijderen toch ook meteen gebeuren ook al willen de Heraclessen van deze wereld dit stoppen omdat het unaniem moet? Waar is het einde dan? Wat lul je nou over financiën? Als als als ... tegenover GEMAAKTE afspraken. Nogmaals, het gaat PSV niet eens zozeer om Ajax maar om de handelswijze van de KNVB en PEC dus ook. Ik adviseer je het artikel weer te lezen en dit keer zonder je Ajax bril. Begrijpend lezen, kom op ... je kan het!

Zoals het hier wordt uitgelegd heeft hij zeker wel een punt. In andere artikelen kwam naar voren dat dit voor de competitie al was afgesproken. Maar hoe kan het eigenlijk dat PSV bijna iedere speelronden eerder als Ajax afwerkt? Dat is toch ook zeker een voordeel voor psv.

20 februari 2019 om 23:37

Heeft te maken met voorkeursdagen van clubs. PSV wil graag op zaterdag spelen, Ajax op zondag.

20 februari 2019 om 23:44

Thanks, ik dacht al zoiets ivb met politie inzet enz. Goed om te weten.

De knvb laat weer eens zien dat 't een geweldige organisatie is. Er worden. Afspraken gemaakt en vervolgens houden ze zich er totaal niet aan. Wat een amateuristisch vereniging is het toch...

20 februari 2019 om 23:49

Dit is gewoon volgens afspraken gegaan. Ik denk eerder dat ze bij psv het anders hadden geïnterpreteerd en dat ze nu als kleine kinderen reageren, omdat ze onder druk staan doordat ze zien dat psv elke week slechter gaat spelen. Als ze hun ogen zouden openen, dan zouden ze alleen voordelen zien. 1 ajax speelt meer wedstrijden in de week erna. 2. Als ajax het red, dan is de kampioen verzekerd van CL.

20 februari 2019 om 23:57

Want jij was bij die afspraken? Als PSV en Pec overwegen juridische stappen te nemen dan zal er misschien wel iets anders afgesproken zijn.

21 februari 2019 om 00:01

Volgens de afspraken zegt i ja? De afspraken maximaal 1 dag / aantal uren vooruit/achteruit verplaatsen Wat er gebeurd : 11 dagen verzet. “Volgens de afspraken” grappenmaker van de bingoclub

21 februari 2019 om 00:13

Omdat de wedstrijd niet een dag eerder gespeeld kan worden ' Larykoek '

21 februari 2019 om 00:22

Ja dan blijft die toch gewoon staan als de oplossingen die zijn afgesproken niet kunnen? Het is heel raar als er afgesproken wordt aan het begin van het seizoen: in dezelfde speelronde kan er geschoven worden met wedstrijden om de Europees spelende clubs te helpen (zie Twitter Thijs Slegers) en dat er nu opeens een wedstrijd 11 dagen wordt vertraagd omdat de afgesproken regel niet mogelijk is. Dat is gewoon tegen de gemaakte afspraken in en mocht dit waar zijn heeft PSV een reden om boos te zijn.

21 februari 2019 om 01:01

Of je zou gewoon eens in de geest van het akkoord gaan denken : het is onwenselijk dat clubs en spelers te weinig rustdagen krijgen na een inspanning en daar moet wat tegen gedaan worden.

Dat is de hele reden waarom die afspraken gemaakt, opeens lijkt een deel van de mensen dat compleet vergeten te zijn. En als je dan een zeer onwenselijke situatie ziet met 3 duels binnen 6 dagen dan ga je ingrijpen, iets waar PSV in precies dezelfde situatie ook voor zou pleiten want dit was precies wat ze vanaf nu niet meer wilden. Maar hé, als we het zelf niet zijn en we zijn er niet eens bij betrokken dan gaan we gewoon stampij maken om de concurrent te hinderen. Want het komt ons niet zo verkeerd uit dat de concurrent daar hinder van gaat ondervinden.

21 februari 2019 om 10:02

Als je in de geest van het akkoord gaat denken zou je op z'n minst de tegenstander kunnen inlichten. De KNVB heeft echter op eigen houtje en op aandringen van Ajax beslist om tegen de regels in te gaan. Als ze dit vooraf bij PEC hadden neergelegd en die waren er mee akkoord gegaan, was er in mijn ogen geen enkel probleem geweest. Dit is erg bedenkelijk.

21 februari 2019 om 07:33

Sneue reactie hoor. Knvb denk aan het Nederlands voetbal op Europees verband. Daarnaast heeft psv hier helemaal gaan last van. De wedstrijd wordt verzet, het is niet dat Ajax de 3 punten al krijgt.

Jammer dat Toon zo een kortzichtige reactie geeft, wat Nederland nu nodig heeft zijn punten voor het Uefa klassement.

Ook PSV kan hier van profiteren als ze kampioen worden, laat Nederlands belang maar eens voorrang krijgen op clubbelang.

Als PSV in de Ajax situatie was geweest had ik zeker niet een zelfde soort reactie van van der Sar verwacht.

Echt jammer dit.

20 februari 2019 om 23:50

Tjonge Ajax doet het ook eens wat beter Europees, de laatste 2 seizoenen. Daarvoor was het ook jaren drama. Beide ploegen interesseren me weinig, maar dit soort betutteling past precies in Nederland, alleen hier gebeurt zoiets. Toevallig zijn de KNVB en Ajax ook weer van de partij.

21 februari 2019 om 00:10

PSV liet anders ook heel veel zien in de CL en EL.

21 februari 2019 om 00:21

Ajax heeft altijd de meeste punten voor Nederland binnengehaald. Kijk maar eens naar de lijst met punten.

21 februari 2019 om 01:03

Nou zeker niet altijd, ook Ajax heeft een erg matige periode gehad op Europees gebied maar dat is wel weer even geleden. Echter de jaren die er voor de ranking toe doen, dus de afgelopen 5 seizoenen, daarin heeft Ajax veruit de meeste punten gehaald inderdaad.

21 februari 2019 om 10:04

De laatste 3 jaar wel. Daarvoor ook kommer en kwel. Kwam PSV toen niet ver in de cl tegen atletico. Deed az het toen niet jaarlijks heel goed. Werden jullie toen niet uitgeschakeld door Praag , Kopenhagen? Doe niet alsof jullie alleen verantwoordelijk zijn voor die Europese coëfficiënt. Dat het jullie de laatste 3 jaar wat beter gaat Europees is prima en dat de rest er nu niets van bakt is jammerlijk. Je praat alsof jullie een Europese supermacht zijn.

Maar wat is nou het verschil of je een wedstrijd een week later speelt en waarom is dit dan competiievervalsing als ik vragen mag?

20 februari 2019 om 23:45

Het is ook geen competitievervalsing. PSV heeft hier geen last van. Sterker nog, twee jaar geleden moest Ajax na een topzware wedstrijd in de EL spelen tegen PSV. Toen was PSV er blij mee, terwijl het in het nadeel was van Ajax. Ajax heeft nu minder rust tegen PEC.

21 februari 2019 om 00:01

Ja en het jaar daarvoor moest PSV een top zware Europese wedstrijd spelen. Toen was Ajax er blij mee terwijl het in het nadeel was van PSV. Minder rust vind ik ook nogal overdreven als het normale schema er zou zijn zou je nog steeds 3 wedstrijden in 7 dagen spelen.

21 februari 2019 om 00:02

Het is wel competievervalsing. Pec heeft nu minder rust tegen Ajax wat meer energie vraagt.

21 februari 2019 om 00:22

Aha! Dus daarom is PSV boos? Jeetje, wat een liefde voor PEC. Echt heel aardig van PSV...

21 februari 2019 om 08:19

Maak voor de grap een afspraak met je baas/doktor/uwv/belastingdienst enz dat je eerst gemaakte afspraak met een paar uur of dag wordt verzet en kom dan zonder overleg een week later aanzetten. Je zal dan merken wat het verschil is als afspraken onafgesproken worden verbroken.

Ze zijn niet behandeld als kleine kinderen, maar ze reageren als kleine kinderen. Het huis was te klein toen een wedstrijd niet werd verplaats toen psv er om vroeg. Nu zijn er afspraken gemaakt en kan de wedstrijd niet worden verplaatst ivm andere wedstrijden. Daarom wordt de wedstrijd in een andere week gespeeld. Volgens mij ging het toch om het feit dat de nederlandse ploegen een zo'n goed als mogelijke voorbereiding had. Of gaat dat alleen op als het om psv gaat. Los van het feit dat ik denk dat ze hier juist voordeel van hebben. Dat de KNVB hun niet inlichtte is ook logisch, want zij zijn namelijk geen partij in deze. Ik ga toch ook niet een heel bedrijf vertellen als ik mijn meeting met 2 personen verzet.

20 februari 2019 om 23:50

Juist daarom is Toon denk ik boos. Waarom werd PSV eerst genegeerd met het verplaatsen van wedstrijden, en wordt Ajax' verzoek nu wel gehonoreerd? Begrijp me niet verkeerd, mij maakt het niet zoveel uit maar ik kan me lichtelijk de reactie van Toon voorstellen.

21 februari 2019 om 07:40

Ik denk dat de samenloop in combinatie met bekerwedstrijd en meer flexibiliteit van KNVB daar reden voor zijn. Als begin van het seizoen afspraken mbt verplaatsen van wedstrijden rondom Europese wedstrijden zijn gemaakt en dit eerste situatie is waar verplaatsen binnen het weekend (wat al meermaals dit seizoen is gebeurd) niet mogelijk is dan zal er iets veranderen. Maar als dit het startschot is van een consequent doorvoeren juich ik het alleen maar toe. Puur voor de competitie is het nadeliger voor Ajax en PEC, daar wringt voor mij de schoen. Ook in persbericht van Ajax proef je dat Ajax ook niet staat te springen om daarna 3 Eredivisiewedstrijden in 7 dagen te spelen, net zoals PEC dat niet zal zijn.

Het behalen van punten voor de lijst die bepaalt of Nederland nog een team in de groepsfase krijgt is ook in het belang van Psv. Maar die hebben nu dus last van Calimerogedrag. Mag dus hopen dat PSV straks het meeste nadeel heeft van een eventuele nederlaag van Ajax in Madrid.

Geweldig om te zien dat alle Ajacieden hier dit probleem nuanceren maar als ze een halve finale niet mogen bijwonen is het meteen competitievervalsing. Heel jammer dat er zo eenzijdig wordt gekeken. Voor mij js het simpel: als je vooraf afspreekt om wedstrijden een aantal uren of max 1 dag te verplaatsen, dan moeten de clubs EN de bond zich hieraan houden. Nu zien we weer hoe zielig onze bond is en weer de gemaakte afspraken niet na kan komen. En de mensen die hier zeggen van: ja PSV profiteert ook van ajax de succes is complete onzin. Het gaat KNVB moet in eerste plaats ervoor zorgen dat het Nederlands voetbal goed en loop en bevordert voordat het naar clubs gaat kijken die op Europees niveau willen acteren. Daarnaast vind ik dat een club als Ajax ( met miljoenen kan strooien op dit moment) 1 weekje met ietsjes minder rust moet kunnen presteren.

20 februari 2019 om 23:52

Hierna az uit met stuk minder rust... weet niet of het in ons voordeel is.

20 februari 2019 om 23:58

Wat jij vindt doet hier toch ook weinig toe? Dat jij de halve finale erbij haalt is een heel ander punt en wel degelijk competitievervalsing (waarom denk je dat een aantal jaar geleden de finale over 2 wedstrijden verspreid was?). Dit is inderdaad vooraf afgesproken om een aantal uur/dag te verzetten, maar heb je het schema van Ajax gezien in die periode? Hoe wil je dan een dag eerder spelen dan hebben ze niet genoeg rust na de halve finale van Ajax. Ik snap niet zozeer wat in dit verhaal de competitievervalsing is? Want Ajax haalt dat duel in een andere week in en speelt dan in die week 3 duels in 7/8 dagen waar er 2 stonden. Dus vertel mij eens waarom het competitievervalsing is?

21 februari 2019 om 00:04

“Wat jij vindt doet er weinig toe” Op een open forum waar iedereen zijn mening mag en kan geven. Jezus sebasjuh het zit je diep en zijn mening doet er duidelijk wel toe!

21 februari 2019 om 00:07

@debasjuh
Het is competitievervalsing omdat Zwolle nu in in 7 dagen 3 wedstrijden moet spelen in plaats van 1 en die spelen nog voor degradatie.
Maar Zwolle kan stikken zolang Ajax maar lekker uitgerust is tegen Feyenoord en Real.

21 februari 2019 om 00:23

Nogmaals: wat ontzettend aardig van PSV dat ze het opnemen voor PEC. Denken ze dat PEC niet in staat zelf is hier zelf op te reageren?

21 februari 2019 om 00:30

@bombanera99, spijker op zijn kop. Zwolle heeft van dit 'geintje' de meeste nadelen.

21 februari 2019 om 08:42

@kyle66 Ik denk het niet want de bond luistert alleen de naar de grote 3. Wat de behoeftes zijn van PEC staat voor op de 7de plaats ofso

21 februari 2019 om 00:08

Dat je de halve finale beker erbij haalt gaat nergens over... en de competitie vervalsing ook niet. Het strooien met miljoenen is ook een zwak punt. Dat ze hebben geïnvesteerd klopt, maar waarom dan niet een betere voorbereiding op Real? Ajax kan als enige nog punten voor Nederland pakken en laten we nu met zn allen hopen dat ze dat doen

21 februari 2019 om 08:40

@VoorOranje ik hoop ook van harte dat Ajax verder gaat in de CL, alleen vind ik dat ze dat op eigen kracht moeten doen zonder hulp van de KNVB. En wat het Europese punten betreft, iedere team dat deelneemt aan een Europees toernooi moet gewoon zijn best doen en als het niet lukt moet je gewoon je meerdere erkennen. Het Nederlands voetbal heeft stilgegaan en daar betalen we nu de prijs voor. Als de KNVB echt wil helpen om dit te verbeteren, dan moeten ze het play offs systeem voor Europees voetbal afschaffen. Naast dat teams meer rust hebben en beter kunnen voorbereiden op de voorrondes, kan ik me ook niet herinneren welk team, dat de play offs had gewonnen, daadwerkelijk de groepsfase van de EL heeft bereikt. Dan zou ik als bond kijken of de play offs echt een toegevoegde waarde heeft.

21 februari 2019 om 10:10

Volledig mee eens. Play offs direct afschaffen, die discussie loopt al jaren. Maar het is een extra melkkoe voor de knvb. Dat je nu middenin het seizoen ineens zon beslissing neemt getuigt van wanbeleid en kortetermijn denken.

Positief dat de KNVB mee denkt. Nederland kan de punten goed gebruiken en dat is het lekker zelf een vrij weekend te hebben als real een zware wedstrijd speelt. Aan het eind van het jaar spelen alle clubs 34 wedstrijden dus begrijp de ophef niet zo, beetje zielig eigenlijk.

Ach nu schuiven we heel dicht op az uit waarvoor we minder rust krijgen... spijkers op laag water zoeken van PSV dit..

Schandalig dit weer maar ook wel weer typisch de Knvb. Alles in het voordeel van Ajax van arbitrages tot dit. Word tijd dat er een bezem door de Knvb word gehaald en wat meer neutrale mensen komen te zitten. Lopen teveel mensen rond daar wie met een Ajaxpyjama slapen.

Goed bezig Toon. Pak ze allemaal aan. Afspraken moet je nakomen. Competitievervalsing is het zeker.

21 februari 2019 om 00:07

Zou je morgen niet weer naar de politie gaan om een klacht in te dienen? Schijn je goed in te zijn.

Thuiswedstrijdje tegen PEC die verplaatst wordt. Nou nou nou zeg, wereld vergaat nu. Waar hebben we het over. Inplaats van alleen maar naar de concurrent te kijken, kan PSV zich liever druk maken om wedstrijden te winnen in 2019, want dat gaat anders erg moeizaam. Al drie keer punten laten liggen in drie uitwedstrijden tot nu toe. Je had Ajax op 8 punten kunnen zetten, maar je maakt jezelf helaas onnodig moeilijk en hou je Ajax verder in de race om de titel.

21 februari 2019 om 00:28

Dank, dank en nog eens dank voor deze geweldige reactie! Het is zo fijn om een doordachte reactie te lezen van een PSV-supporter. Het is trouwens slechter voor Ajax omdat ze nu een dag minder rust hebben voor de wedstrijd tegen AZ. Die wordt vast zwaarder dan die tegen PEC.

Typisch de KNVB, de wijze waarop is weer te amateuristisch voor woorden. Volledig eens met Gerbrands. Bovenal gewoon een rare beslissing. Je geeft nu voor de toekomst vrijbrief voor iedereen om wedstrijden te verplaatsen die Europees moeten. Duur betaalde profs die moeten toch wel een extra potje aankunnen. Hoezo je komt nooit weer terug bij de Europese top. Waanzinnig, amateuristisch besluit, dat alleen door de KNVB genomen kan worden.

De communicatie van de Knvb is niet goed, maar PSV moet niet janken. Er is geen sprake van competitievervalsing. Ajax speelt de wedstrijd binnen de data van de competitie, het is niet alsof de wedstrijd naar mei of juni is verplaatst. Beter zou PSV ook eens kunnen proberen om Europees te overwinteren, dan zal er voor hen ook heus het nodige mogelijk zijn.

21 februari 2019 om 00:10

Pec zwolle speelt door deze belachelijke beslissing 3 keer in 7 dagen in plaats van 1 keer per week. Die spelen nog tegen degradatie maar die kunnen stikken. Zolang Ajax maar uitgerust en compleet kan voetballen tegen Feyenoord en Real.

21 februari 2019 om 00:10

PSV wil dit al jaren maar kreeg het maar niet voor elkaar. Dat het dan nu ineens wel kan zal best frustrerend zijn. Vind dit overigens niet een heel gepaste reactie van Gerbrands, gezien het programma van Ajax in de Eredivisie juist heel dicht bij elkaar komt te liggen.

21 februari 2019 om 00:29

Het had inderdaad beter eerder geïntroduceerd moeten worden, dat klopt. Maar ooit is de eerste keer en dat is dit jaar. Ajax heeft nu trouwens minder rust voor de wedstrijd tegen AZ en daar zou PSV blij mee moeten zijn.

Ik ben juist blij dat de Knvb zich wat flexibeler opstelt in het kader van het Europees voetbal. Het is India geval echt wel in het landsbelang om Ajax een paar dagen extra rust te gunnen omdat ze ook nog eens naar Spanje moeten reizen. Juist die paar dagen extra rust kan er in resulteren dat ze net die paar extra procenten kunnen geven die het verschil kunnen maken. Met uren of een dag schuiven heeft gezien het programma geen zin dus is dit een logische oplossing.

21 februari 2019 om 00:11

Het is helemaal niet in het landsbelang. Het is enkel in het belang van Ajax.

21 februari 2019 om 00:30

Het is in het belang van Nederland. Zet je eierdop een af.

21 februari 2019 om 00:33

Wat is hier het landsbelang dan?
Als Ajax het zo gemeend heeft met het zogenaamde landsbelang dan hadden ze andere spelers opgesteld tegen Zwolle ipv Zwolle te benadelen. Maar het is niet in het landsbelang maar in het Ajax belang.

Zijn jullie als kleine kinderen behandeld Toon? Dan denk ik dat de Knvb jullie vooral even een spiegel heeft voorgehouden inzake het gedrag wat jullie nu tonen.

De hele reden dat er is afgesproken om de schuiven met de wedstrijden was omdat er sprake was van zeer nadelige en ongewenste effecten doordat er een gebrek aan rustdagen tussen wedstrijden onstond. Het is mede op initiatief van PSV dat er is afgesproken om dit te gaan aanpassen en de clubs en spelers te ontlasten, juist ook omdat PSV zelf de nadelige effecten in het verleden heeft gehad.

Nu is in de geest van dit akkoord een wedstrijd van Ajax eruit gegooid. Ajax speelt namelijk in 6 dagen tijd 3 wedstrijden, dus 2 x 2 rustdagen (wat er 1 te weinig is) inclusief dag waarop je naar Madrid moet reizen. Kortom een dag naar voren of naar achteren is niet mogelijk. Sterker nog, Ajax speelt 10 dagen zelfs 4 wedstrijden (3 x 2 rustdagen) waardoor het praktisch onmogelijk schuiven is.

Maar nee, dan is de wereld plotseling te klein voor Toon. Dit heeft niks met een principe kwestie te maken, dit heeft te maken met het pragmatisme dat Ajax zeer nadelige gevolgen heeft van het oorspronkelijke schema. En nu de Knvb die nadelige effecten aanpakt is de wereld te klein voor Toon. Liever ziet hij de vorm van competitievervalsing in de vorm van overbelasting van Ajax vanuit mogelijke een zeer strikte interpetatie van de regels dan handelen in geest van de overeenkomst. Namelijk dat het voetbal er een stuk eerlijker en gezonder (voor de spelers) op gaat worden. Het is kinderachtig en topclub onwaardig zo'n houding.

21 februari 2019 om 00:13

Dus moet Zwolle maar boeten voor het verwend gedrag van Ajax?
Door dit besluit speelt Zwolle 3 wedstrijden in 7 dagen of 8 dagen en die vechten nog tegen degradatie.
Maar wat kan Ajax dat schelen zolang ze maar lekker uitgerust zijn tegen Feyenoord en Real en dat verkopen als landsbelang.
Het is enkel in het belang van Ajax en van niemand anders.

21 februari 2019 om 00:21

Als je de moeite had gedaan om het op te zoeken : het is 3 wedstrijden in 8 dagen. Exact hetzelfde wat Ajax die week heeft. Dat betekend 1x dat er slechts 2 rustdagen zijn in plaats van 3. Dat overkomt PEC ook wel eens in de Knvb beker. Het is niet helemaal ideaal, maar het is een beter alternatief dan het huidige programma in stand houden.

Tegen Feyenoord zijn ze trouwens niet uitgerust, want ze spelen de zondag ervoor tegen ADO dus die vermoeidheid zit ook gewoon in de benen van de Ajacieden.

En of het in het belang is van het Nederlands voetbal moeten we nog afwachten, stel dat Ajax plots een enorme stunt uithaalt in Madrid dan komen er punten bij voor Nederland op de Uefaranking, waar we momenteel in een hevige strijd met Oostenrijk zitten (die met RB Salzburg en Rapid Wien nog 2 activie deelnemers hebben)

21 februari 2019 om 00:32

Ajax zou wellicht spelers sparen tegen Zwolle tussen de wedstrijden van Feyenoord en Real.
Zwolle wordt gewoon genaaid. Ze worden in rust benadeeld en in mogelijke andere opstellingen.
Het is wel anders of Ajax tegen Feyenoord gespeeld heeft of tegen Fortuna voor de wedstrijd tegen Zwolle.

21 februari 2019 om 00:49

Ajax zou wellicht, dus nu is PEC Zwolle genaaid omdat jou hypothese niet uitkomt? Dit kun je toch niet zelf o serieus nemen? Je vind het bezwaarlijker dat er afgeweken wordt van het oorspronkelijek schema waarin minder rustdagen voor Ajax staan voorgeschreven (een vorm van duidelijke competitieoneerlijkheid) dan een oplossing waarbij de effecten van rustperiodes zo gelijk mogelijk worden getrokken. In plaats daarvan klaag je nu dat het oneerlijke competitievoordeel wat PEC tegen Ajax had gaat vervallen

21 februari 2019 om 07:24

Daar gaat het ook om. Ze zaten met z'n allen te hopen dat PEC zou profiteren van het competitievoordeel tegen Ajax. En nu laten ze zich allemaal kennen en is het 'competitievervalsing' het ze vervolgens proberen uit te leggen is compleet nutteloos

21 februari 2019 om 09:24

@adzevedo Competitievervalsing voor Ajax? Ajax krijgt gewoon de reglementaire rustdagen.

Men heeft in Eindhoven weer eens last van een enorm selectief geheugen. KNVB houdt rekening met Europees programma PSV en verschuift drie duels Voetbalbond KNVB heeft drie wedstrijden van PSV verplaatst vanwege de verplichtingen van de club in de Champions League. Bron: Eindhovens Dagblad.

21 februari 2019 om 08:21

Beste janta, het heeft niks met selectief geheugen te maken het heeft met het niet nakomen van afspraken te maken maar blijkbaar willen jullie dit niet lezen en beginnen dan maar een beetje in het wild dingen te Roepen die totaal niet relevant zijn

21 februari 2019 om 16:20

Als iets jullie niet uitkomt dan is het ineens niet meer relevant. Ik noem dat selectieve verontwaardiging. Het is al jaren zo, wat Ajax aan rankingpunten binnen haalt word verpest door de rest van de eredivisie.

Ik vind dat PSV hier zich behoorlijk laat kennen. Met deze reactie krijg ik de indruk alsof PSV na de uitschakeling in de CL geen reet meer geeft om het Nederlands coëfficient door zich zelfzuchtig met het kampioenschap bezig te houden. Ze zullen vast wel anders gepraat hebben als ze in de CL gunstiger hadden geloot, of als ze in de KNVB beker niet zo belachelijk vroeg waren uitgeschakeld. Ondanks de mogelijke miscommunicatie van de KNVB, wordt deze wedstrijd echter verplaatst zodat Ajax zich beter kan focussen op Europees voetbal. Iets dat in het belang is van het nationale voetbal!

21 februari 2019 om 00:47

De enigen die zelfzuchtig zijn, is Ajax. Zwolle moet boeten voor de belangen van Ajax en nu opeens 3 wedstrijden in 8 dagen spelen.

21 februari 2019 om 00:51

Stel je niet aan. Als Zwolle ooit ook eens Europees mag spelen dan krijgen ze die mogelijkheid ook.

21 februari 2019 om 00:52

Gelukkig dat PEC ook niet mee doet aan de Knvb beker, anders heb je ook wel eens dat je in 8 dagen tijd 3 wedstrijden moet spelen.

21 februari 2019 om 01:10

Ajax vraagt alleen maar om uitstel, het is de KNVB die het voor PEC lastig maakt

21 februari 2019 om 00:48

Dat is niet voor het eerst. Toen FdB nog trainer wat liet PSV onder leiding van Cocu, de EL bewust lopen wat een enorm aantal rankingpunten heeft gekost maar daar hoor je niemand meer over.

21 februari 2019 om 07:11

Doe je pet af en wees een keer objectief jullie Ajax supporters....maar al 5 jaar geen kampioenschap geeft jullie alle legitieme middelen zogenaamd om kampioen te worden? Misselijk van jullie gedrag

21 februari 2019 om 07:11

Doe je pet af en wees een keer objectief jullie Ajax supporters....maar al 5 jaar geen kampioenschap geeft jullie alle legitieme middelen zogenaamd om kampioen te worden? Misselijk van jullie gedrag

21 februari 2019 om 09:15

En wat precies halen we voor een voordeel in de competitie? Enige voordeel is CL gericht, in de compitie alleen maar drukker.. Wat een aanstellerij allemaal zeg, als Ajax evt extra punten zou halen hierdoor en de kampioen speelt gewoon CL.. juich dan ook niet zo hard

22 februari 2019 om 12:38

Die verontwaardiging van PSV komt dat ze niet zeker van hun zaak zijn. Ik moet nog maar eens zien dat ze als 2e 3 voorrondes zullen overleven.

Europees spelende clubs moeten zoveel mogelijk geholpen worden. Heeft heel voetballend NL baat bij. De KNVB had dit wel op de juiste manier moeten communiceren en dat was blijkbaar niet het geval. PSV moet gewoon zelf zorgen dat ze winnen, staat toch los van het programma van welke andere club dan ook.

Dat dit zich voor zou kunnen doen was toch al voor de winterstop bekend? De speeldata's waren al bekend en Ajax is nog op alle fronten acties. Ze hadden er toen al wat op moeten bedenken met het scenario als Ajax Heerenveen zou verslaan in de beker. Ik had dan gekozen voor een andere speeldata voor de bekerwedstrijd (als dit op tijd mee wordt gedeeld lijkt mij dit toch mogelijk) dan had Ajax op de vrijdag tegen PEC kunnen spelen en was er nu niet veel gezeur geweest. Nu wordt alles besloten op het laatste moment. Nu vind ik PEC toch benadeeld met 3 wedstrijden in 1 week.

Ik snap het verplaatsen opzich nog wel, maar denken mensen echt dat Ajax een kans maakt in Bernabeu?

Kein Geloel, Fussball Spielen!!!

Dat gezever allemaal. Goed voor Ajax, goed voor het Nederlandse voetbal. Allemaal dikke onzin. Nu een hoop heisa, en straks stelt het voetbal in Nederland nog steeds geen ruk voor.
We moeten echt stoppen met de waanideeën waarin van alles verzonnen wordt om "aansluiting" met de top van Europa te vinden. Die ben je kwijt. Volgens mij heb je die zelfs nooit gehad de afgelopen 40 jaar.

Probeer een spannende competitie te creëren, en accepteer dat je spelers opleid voor de grote jongens.

21 februari 2019 om 10:14

Alsof deze wedstrijd allesbepalend is voor aansluiting in Europa. Dat kwaad is allang geschied. Laat de KNVB de play-offs afschaffen, clubs meer tijd voor voorbereiding op Europese voorrondes en zo krijg je niet dat de nummer 8 of 9 van Nederland punten verspeeld. Dan probeer je er daadwerkelijk wat aan te doen. Dit is weer zo’n opleving van de KNVB, je zou haast denken dat van Oostveen weer aan de touwtjes zit.

Eerlijk gezegd vind ik het grootste probleem hoe dit geregeld en gecommuniceerd wordt. Als er aan het begin van het seizoen is afgespproken dat dit niet kan, kan je het pas volgend seizoen weer openbreken, niet halverwege. Als het verhaal van Gebrands klopt, waar ik wel van uit ga, is de communicatie dus ook niet netjes.

MAARRR: de wedstrijden verzetten ivm Europa vind ik eigenlijk alleen maar positief en ik had graag gezien dat er aan het begin van dit seizoen de afspraak gemaakt was dat dit mocht.
Het liefst had ik meer bekerwedstrijden, misschien zelfs wel een internationale beker tussen België en NL en/of een grotere ED, zodat spelers wennen aan de druk en het fysiek dat dat kost. Daardoor zouden die dagen extra rust ook minder nodig zijn

Afgemaakte afspraken kun je niet opeens negeren tijdens een seizoen, helemaal niet als het 1 bepaalde club betreft.
De Knvb is hier weer ongelofelijk amateuristisch bezig en bevoordeeld hier Ajax.
Prima dit als er duidelijke afspraken over zijn, maar dit nu doen kan gewoon niet.

Daar heb je dat Calimero-gedrag weer.
Omdat Psv niet meer in de beker en niet meer Europees speelt, is het niet eerlijk.
Terwijl ze er anders maar wat blij mee zouden zijn.

Terwijl dit mogelijk in de toekomst ook voor Psv gunstig kan zijn.

21 februari 2019 om 07:08

Je bent nummer 14 onwaardig. De beste voetballer had gezegd niet zeuren iedereen gelijk en eerlijk behandelen! Doe je shirt uit en ga in een land en regime wonen wat jouw waardig is.....of ben je daar nu al?

Zo ver ik het weet was er wel afgesproken om de wedstrijden een dag eerder te laten spelen. Dit was in het begin van de competitie afgesproken. Nu wordt de wedstrijd een aantal dagen later gespeeld. Als dit gebeurt dan krijgt Ajax weldegelijk een voorkeursbehandeling van de KNVB. Ik ga vanuit dat Real thuis gewoon wint van Ajax alhoewel ik hoop dat Ajax een ronde verder komt. Als Ajax de finale zou spelen, dan zou volgens mij niemand hierover zeuren.

21 februari 2019 om 07:49

Ik denk dat dit samenhangt met feit dat de wedstrijd niet verplaatst kan worden binnen het weekend en Ajax toch beroep doet op die optie. Door KNVB beker kunnen ze niet op bijvoorbeeld vrijdag spelen wat alle problemen op zou hebben gelost.

Hahaha Ajax is al paar jaar geen kampioen geworden en MOET dit jaar kampioen worden! Ajax heeft met haar club historie,spelersmateriaal en financiën echt niet de hulp nodig van de KNVB! Andere clubs,landen en regimes beschuldigen van een vinger in de pap? Ja ja....ook in Nederland worden heel erg veel zaken beïnvloed,dit is nog maar iets heel weinigs wat we weten! Vergeet niet dit: Startsein is gegeven....de kans dat PSV nog kampioen gaat worden,Is heel,,,,heel erg klein!

En nu allemaal stoppen met dit gezeur over welles en nietes Toon heeft gewoon gelijk, kan me het jaar dat AZ op drie fronten mee deed en ook boven aan stond in de Nederlandse comp dat ze een tijd wilde verzetten van 12.30 naar half vijf dat heel Amsterdam tegen was.maar goed laten we het daar nu niet over hebben dat zijn oude koeien we gaan even naar het schema van Real, 24-2 uit nr Levante 27-2 Beker 21.00 uur tegen Barca 02-03 Comp 20.45 tegen Barca 05-03 Ajax daar vragen ze niet om uitstel gewoon voetballen, dus stoppen hier elk jaar hetzelfde als een ploeg ver komt.en dan lees ik ook nog het is slecht voor de gezondheid kom op zeg , leg dat even uit aan de mensen die aan de weg werken!!!! Straks is er weer een EK of WK waar we aan mee kunnen doen en dan moeten we dat maar een maand langer maken anders is het slecht voor de gezondheid want je kan weleens de finale halen, Elke club weet er is een speelschema en dat is het ,ongeacht hoever je ergens mee kunt komen niet zeuren gewoon je ding doen.

21 februari 2019 om 09:08

@je weet het ni

Quote: "en nu allemaal stoppen met dit gezeur over welles en nietes Toon heeft gewoon gelijk".

Toon heeft helemaal geen gelijk. Toon wil zijn gelijk halen en dat is iets anders. PSV wil een topclub zijn, maar bij dit soort zaken, toont de club keer op keer aan nog gewoon over een provinciaals DNA te beschikken. Het is natuurlijk huichelachtigheid ten top om de Eerste Divisieclubs de maat te nemen omdat ze vanwege hun houding ten opzichte van de Jongteams uitsluitend aan het eigen belang zouden denken, terwijl PSV nu exact hetzelfde doet. Dat PEC Zwolle bezwaar maakt, kan ik nog enigszins begrip voor opbrengen omdat die daar direct nadeel van ondervindt, maar voor PSV geldt dat natuurlijk niet. Daar wordt men op geen enkele manier zelf benadeeld als Ajax een week later speelt, terwijl men volgend seizoen wel mee zal profiteren als Ajax extra coefficientenpunten pakt en de club dankzij de punten die voornamelijk Ajax bij elkaar heeft gesprokkeld, het de volgend jaargang wellicht geen voorronden behoeft te spelen bij een eventueel kampioenschap. PSV heeft duidelijk weer eens last van het Assepoester syndroom waardoor het provinciale karakter weer de overhand krijgt en de club zich van haar lelijkste kant laat zien. En dan blijkt een grote club in werkelijkheid plotseling piepklein te zijn.

21 februari 2019 om 10:09

Wat een onzin. PSV trekt terecht aan de bel. Afspraken dienen in overleg te gaan. Als PSV niet aan de bel trekt dan is dat een vrijbrief aan de Knvb om eenzijdig besluiten te nemen zonder anderen te horen. Dit besluit is belachelijk zo kort voor dag. De reden hiervoor dat er zo geheimzinnig en in achterkamertjes werd gedaan en zo laat mogelijk is zodat het niet meer teruggedraaid kan worden. Ajax is degene die hier zeurt bij de Knvb omdat ze zogenaamd te vermoeid zouden zijn met een potje thuis tegen Zwolle.

De KNVB kan het duel ook niet anders verplaatsen vanwege de bekerwedstrijd met Feyenoord. Ben ik nou zo slim of is PSV zo dom.

21 februari 2019 om 08:09

Ik denk jij dom. Het gaat erom dat de afspraken niet nagekomen worden. Dus de KNVB moet zijn probleem niet opeens iemand anders zijn probleem een maken

21 februari 2019 om 10:45

Khal Drogo
@khal Drogo

Quote: "ik denk jij dom. Het gaat erom dat de afspraken niet nagekomen worden. Dus de Knvb moet zijn probleem niet opeens iemand anders zijn probleem een maken".

Je eigen reactie is ook allesbehalve slim. Hoe weet jij dat de Knvb een afspraak niet nakomt terwijl je niet aan tafel hebt gezeten toen die gemaakt werd? PSV interpreteert die afspraak kennelijk anders dan de Knvb en dat zal te maken hebben met het eigen belang. Verder heeft @ajaxrkc33 natuurlijk volledig gelijk met zijn reactie, dat jij die kennelijk niet snapt doet daar niets aan af. Volgens andere afspraken moet er een aantal dagen zitten tussen wedstrijden zodat de spelers kans krijgen om van een inspanning te herstellen. Omdat voor de wedstrijd tegen PEC de bekerkraker tegen Feyenoord voor Ajax op het programma staat, kan de wedstrijd tegen PEC helemaal niet vervroegd worden en zelfs als dat wel had gekund, is dat natuurlijk niet in het voordeel van Ajax en omdat Ajax in de wedstrijd tegen Real coefficientiepunten moet verdienen voor Nederland, dus ook niet in het belang van het Nederllandse voetbal in het algemeen. PSV wordt zelf helemaal niet getroffen door de beslissing van de Knvb en het voordeel voor Ajax is uiterst beperkt omdat het ook in het nieuwe voorstel 3 wedstrijden binnen een kort tijdsbestek dient te spelen, alleen op een later tijdstip. PSV huilt derhalve vooral krokodillentranen omdat er in Eindhoven en omgeving kennelijk weer een uitbraak van het Assepoester Syndroom is.

21 februari 2019 om 08:56

Je hoeft helemaal niks te verplaatsen gewoon spelen!!!!

Jezus wat valt het gedrag van de PSV'ers me tegen zeg. Heel klein. De essentie van het hele idee is toch om wat beter voorbereid in Europa voor de dag te komen, dan ga je toch niet lopen mierenneuken als het niet met één dag schuiven kan??! Ajax is notabene de enige ploeg die nog de broodnodige punten kan halen voor Nederland. Dit dient een algemeen belang, dan ga je niet kortzichtig lopen mekkeren omdat het niet letterlijk de afspraak is (in hoeverre dat al is, het zou ook een kwestie van interpretatie kunnen zijn). PSV heeft er bovendien helemaal geen nadeel van

Ze hebben begin van het seizoen gezegd dat ze rekening zouden houden met diverse toernooien dat PSV en andere clubs eruit liggen is niet de schuld van ajax. Ze wisten van te voren dat er wedstrijden zouden worden verschoven zodra clubs doorgingen in Europa. Ze moeten blij zijn dat ajax nog punten kan pakken voor nl want iedereen ligt eruit. Ik denk als PSV door was dat ze niet zo zaten te zeuren en wat blijkt nu ze eruit liggen zijn ze er niet mee eens dat pec tegen Ajax is verschoven...Ik zou zeggen beter voetballen en niet kijken wat andere clubs doen want dit is gewoon eigen schuld dat PSV eruit ligt en niet van ajax

21 februari 2019 om 07:06

Echt? Jullie ajaxieden zijn echt nog erger dan ik dacht. Probeer alles maar goed te praten want Ajax speelt Europees??? Nee nee.....jullie zijn je onschuld kwijt geraakt hahaha

21 februari 2019 om 08:15

Kurnia je snapt het verhaal gewoon echt niet he. Wat er nu gebeurd is niet afgesproken. Dus de KNVB komt haar afspraken niet na. Lijkt mij een prima reden om dit aan de kaal te stellen

21 februari 2019 om 11:05

@khal Drogo

Quote: "kurnia je snapt het verhaal gewoon echt niet he. Wat er nu gebeurd is niet afgesproken. Dus de Knvb komt haar afspraken niet na. Lijkt mij een prima reden om dit aan de kaal te stellen".

Volgens mij ben je zelf juist degene die het snapt. Of je bent vooringenomen en dat is nog erger. Je kunt helemaal niet beoordelen of de Knvb haar afspraak niet nakomt omdat je er niet bij bent geweest toen die gemaakt werd en dus ook niet weet wat die afspraak inhoudt. Je baseert je, waarschijnlijk ingegeven door clubvoorkeur, uitsluitend op wat Gerbrands zegt en diens woord is natuurlijk net zoveel waard als dat van de Knvb. Voor iemand die objectief is in ieder geval. Je kunt afspraken ook anders interpreteren. En dat is precies wat er hier gebeurt. PSV is kennelijk van mening dat de afspraak is dat een wedstrijd hooguit een dag verzet kan worden, terwijl de Knvb van mening is dat men daar de vrije hand in heeft. In dit geval kon de wedstrijd geen dag eerder plaats vinden omdat Ajax midweeks voor de beker speelt. Daarom is de wedstrijd een week naar achter geschoven. Daar ondervindt PSV zelf duidelijk geen nadeel van, maar het ligt er dik bovenop dat het protest vooral is ingegeven in een poging om het Ajax zo lastig mogelijk te maken, in de hoop op puntverlies. Dat dat Ajax in Madrid de kop zou kunnen kosten, interesseert de club kennelijk geen zier. Dat is niet alleen kwalijk en huichelachtig omdat men tegen de kleinere clubs altijd de mond vol heeft over het gemeenschappelijk belang, maar is ook nog eens extreem kortzichtig omdat winst van Ajax in Madrid, hoe gering die kans ook is, voor PSV het verschil zou kunnen uitmaken tussen directe plaatsing voor de CL en een veroordeling tot het spelen van voorronde wedstrijden. Kennelijk is men in Eindhoven en omgeving angstiger voor de expansiedrift van Ajax dan men ons wil doen laten geloven. Anders is een dergelijke houding, die niet alleen het algemene belang van het Nederlandse voetbal schade kan berokkenen, maar op de langere termijn ook het belang van de eigen club, niet te verklaren.

Waar gaat dit over? De calimero's uit het zuiden voelen zich weer bwwt genomen. Ik vind het mooi fat de knvb meedenkt om Nederlandse x lubs in Europa beter voor de dag te laten komen. Psv maak zich druk maar zodra ze op europees terrein zijn niet, dan halen ze geen punten

21 februari 2019 om 08:11

Bram leer eerst eens normaal typen. Daarnaast gaat het erom dat de afspraken niet na worsen gekomen. Maar blijkbaar is bij de Ajacieden niet afspraak is afspraak

Ach een bond denkt een keer mee in het belang van... grotere plaatje bekijken mensen! Weet je stel het eens anders wat als PSV deze optie zou krijgen? Denk je nu werkelijk dat AJAX dan zo zou reageren? Ik vraag het mij hardop af... Daarnaast moet je je afvragen of dit uberhaupt wel een voordeel is!

21 februari 2019 om 08:24

Hahah jij vraagt je serieus af of Ajax zo zou reageren? Nou ik kan je verzekeren ja dat zouden ze zeker doen geen twijfel over mogelijk. Het gaat niet om het feit dat ze er rekening mee houden want dat is prima. Het gaat erom dat de afspraken niet na worden gekomen en dat is gewoon een kwalijke zaak

Op welke manier is dit competitievervalsing? Psv speelt geen CL. Deze man roept maar weer wat.

21 februari 2019 om 08:42

Wat dat betreft lijkt die dan op jou want jij roept ook maar wat. Het gaat erom dat de afspraken niet worden nagekomen. Maar dat is blijkbaar noet te snappen door de meeste Ajacieden

Ik snap dat PEC boos is en om opheldering vraagt, maar kan niet bedenken waarom PSV zich hier mee bemoeit. Wat laten die zich in de kaart kijken zeg. Weet je wat competitievervalsing is? Ieder jaar de EL of CL laten schieten omdat je liever kampioen wordt en ondertussen profiteert van de Europese punten van Ajax die je op je blote knieën mag bedanken dat er in NL uberhaupt nog Europees voetbal wordt gespeeld.

21 februari 2019 om 08:13

Het gaat erom dat blijkbaar de afspraken noet nagekomen worden. Of is dat in dit geval niet zo erg omdat het Ajax betreft

21 februari 2019 om 10:48

Ben jij de wedstrijd tegen Redbull vergeten 5-1 de Boer werd liever Kampioen volgens mij vergeten jullie dingen waar jullie liever niet aan herinnerd worden.dus doe nou niet steeds zielig, ze worden dik betaald om dit op te kunnen brengen en anders moeten ze een ander beroep zoeken.en als jullie er zo over denken moeten jullie Frenkie de Jong even een mail sturen en zeggen dit staat jou volgend jaar in Spanje te wachten zou je nog wel heen gaan kan weleens slecht zijn voor je gezondheid kom op zeg stoppen met deze onzin Pec en PSV hebben volkomen gelijk!!!

Een zeer opmerkelijke reactie van toon..
Je laat je toch wel enorm kennen, als je het hiervan moet hebben.
Werpt ook een heel ander licht op de snelle uitschakeling van psv..
PSV zal moeten begrijpen dat zij ook gebaat zijn bij een goed Nederlands resultaat in Europa.
De punten zijn meer dan nodig.

Oplossing is simpel. Gewoon spelen tegen PEC en zorgen dat na twee minuten het licht uitvalt. Wordt wedstrijd na twee weken overgespeeld. Net als Feyenoord-VVV. Zijn de van dat gezeur af.

Je moet zeiken over de vervalsing om kinderen opdracht te geven bij bal terug geven aan de tegen partij langzaam of geheel niet te laten plaats vinden Dat noem ik nog eens vervalsing meneer Gerbrands

Dat Pec als direct betroffen club moeite hiermee heeft kan ik mij enigszins voorstellen maar wat psv daarmee te maken heeft begrijp ik niet. Ze moeten naar zichzelf kijken. Als ze alle wedstrijden winnen is er toch niks aan de hand voor hen. Ze hebben het zelf in de hand. Typisch weer calimero gedrag. Zul je zien dat, als Ajax kampioen wordt, dat als reden wordt aangegrepen voor het eigen falen.
Kleinburgerlijk gedrag. Een topclub onwaardig.

De titel is misleidend. Niemand is woedend. Je voelt je als club wel in je hemd gezet als er afspraken worden gemaakt en 1 van de partijen daarna weer iets anders beslist. Dat mag Gerbrands vind ik ook best laten weten.
Verder moet je je als PSV niet zo druk maken. Zelf gewoon lekker winnen dat weekend en de druk bij Ajax neerleggen.

21 februari 2019 om 09:44

Het protest van PSV tegen en de kritiek op het verplaatsen van Ajax-PEC Zwolle, is bij Ajax met verbazing aangehoord. De Eindhovense clubleiding zat drie weken geleden namelijk samen met de directie van Ajax, Feyenoord, de KNVB, de EC

21 februari 2019 om 10:04

Snap niet precies wat je met dit citaat probeert te zeggen?

Calimero gedrag van Psv. Volgens mij zijn ze vergeten dat 6 november PSV speelde tegen Tottenham, hun wedstrijd tegen Vitesse werd verplaatst. Een jaar daarvoor volgens mij werd de wedstrijd NEC - PSV verplaatst omdat PSV een Europacup wedstrijd speelde. Mmmm meten met twee maten?

Het is niet juist van de Knvb om dit niet met PEC te overleggen, maar denk dat PSV hier niets over te zeggen heeft. Het heeft niets met competitievervalsing te maken want Ajax moet hierdoor juist 3 wedstrijden in korte tijd spelen, ze krijgen alleen wat meer rust voor de CL wedstrijd.

21 februari 2019 om 10:00

Het is inderdaad allemaal vrij simpel ..PSV is in deze geen partij. Verder is het ook de afspraak dat de clubs spelers afstaan aan het nederlands elftal...die afspraak wordt ook weleens omzeilt...heb ik begrepen.....

21 februari 2019 om 10:09

Dat zijn insinuaties en niets meer.
Ik vind PSV in deze ook geen partij. Gerbrands moet niet over competitievervalsing wat betreft PSV spreken. Hij mag wat mij betreft wel aangegeven dat er niet tijdens die vergadering is gesproken over het volledig weghalen van een wedstrijd uit een speelronde.

@janpost, tegen Vitesse van 20:45 naar 18:30 op de zelfde dag, tegen NEC werdt verplaatst omdat ze donderdag EL speelde en anders vrijdag tegen NEC had moeten spelen, dus voordat je gaat piepen kijk even waar je over praat.

Het protest van PSV tegen en de kritiek op het verplaatsen van Ajax-PEC Zwolle, is bij Ajax met verbazing aangehoord. De Eindhovense clubleiding zat drie weken geleden namelijk samen met de directie van Ajax, Feyenoord, de KNVB, de EC

22 februari 2019 om 13:03

We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven

Wat een bullshit allemaal. Je hebt in het begin van het seizoen 23 spelers geselecteerd. Dus kan je ook heel veel andere spelers de rust geven. Dat is wat ook van Bommel had gedaan tegen RKC.

Hoe dom kun je zijn? Dit besluit is juist voordelig voor psv. Dat Ajax meert tijd heeft voor de voorbereiding op Real raakt osv helemaal niet. Of ze moeten hopen op een slecht resultaat in Madrid maar dat kan ik mij niet voorstellen. Zou Ajax tegen alle verwachtingen in een goed resultaat halen in Madrid levert dat punten op voor Europees voetbal hetgeen goed is voor alle Nederlandse clubs, ook voor psv.
Een gevolg van dit besluit is ook dat Ajax door de inhaalwedstrijd op 13 maart tegen pec minder voorbereidingstijd heeft op de zware uitwedstrijd tegen az.
Dus naast mogelijke punten voor Europees voetbal een voordeel (of zeker geen nadeel) voor psv.
Wat een stelletje domme klunzen daar.

Eindhoven laat zich weer kennen met competitievervalsing. gewoon goed opgelost door de Knvb. PSV hoopt natuurlijk dat de competitie snel afgelopen is net zoals het Europese avontuur.tja PSV win gewoon je eigen potjes en accepteren. Al gaat de competitie nog zo snel Ajax achterhaald jullie wel

21 februari 2019 om 10:22

Man man , toen az paar jaar geleden Op 3 fronten meedeed en een wedstrijd iets later wilden zetten op dezelfde dag schreeuwde iedereen in de hoofdstad moord en brand. Nu moet iedereen het maar accepteren. Zwolle en PSV groot gelijk. Volgens mij maakt het toch niet uit, in Madrid ga je er toch af, extra voorbereiding of niet. Ze kunnen beter spelers daar rust gunnen en vol voor kampioenschap gaan. Kortetermijndenken van de KNVB, maar wel met open armen de extra inkomsten van de play offs opstrijken, waarbij de nummer 8 of 9 van Nederland Europa in kan. Pak het probleem eens echt aan i.p.v. kortzichtige beslissing middenin het seizoen.

Ik baal echt dat mijn club zich hier zo laat kennen. Deze wedstrijd staat totaal los van je eigen schema. Willen wij kampioen worden dan moeten we van onze eigen kracht uit gaan en niet met deze zaken bemoeien. Bovendien juich ik het persoonlijk alleen maar toe als er iets meer rekening word gehouden met de clubs die nog Europees voetbal spelen. Ik ben dan PSV supporter maar vind het ook echt fantastisch wat Ajax dit jaar presteert in de Champions League. Ook al is de kans dat ze het nu noch overleven heel klein. Je kunt dan elkaars grootste concurrenten zijn. Je weet toch ook dat je niet zonder elkaar kunt. Vind dit gewoon heel kinderachtig hoe PSV zich hier opstelt.

21 februari 2019 om 10:58

Mooie reactie.

Toch een beetje hypocriet, was het zo geweest dat Psv nog champions league speelde dan hadden zij ook graag gehad dat dit kan en de Knvb rekening houdt met het speelschema. Nu speelt alleen Ajax nog Europees en dan kan het opeens niet en is het competitie vervalsing

Wat een gezeur allemaal weer. Ajax heeft hier alleen profijt van mbt de wedstrijd tegen real. De wedstrijden daarna in de eredivisie heeft Ajax minder tijd om zich voor te bereiden, waaronder tegen az. PSV zeurt puur om te zeuren. Dat pec er een probleem van maakt snap ik volledig. Zij hebben er wel nadeel van. Nu een vrij weekend, een paar dagen na deze pot alweer een volgende. Daarnaast is het voor de supporters een matig tijdstip, maar dat vind ik minder sterk omdat er vaker doordeweeks wedstrijden zijn op dat tijdstip. Misschien kan Ajax de uitsupporters gratis toelaten of iets te eten en drinken bieden ter compensatie.

21 februari 2019 om 14:22

@beesbnac jij snapt er echt geen reet van ... als PSV er baat bij heeft waarom 'zeuren' ze dan? Klinkt dat logisch voor jou ... sjonge jonge je hebt het artikel niet gelezen anders snapte je wel waar het bezwaar ligt. Je pikt er PSV uit maar Pec maakt ook bezwaar en dat snap je wel. LOL ik ga je het helpen begrijpen, twee dingen: iets met gemaakte afspraken en shady besluitvorming ... nu jij weer!

Ajax moet en zal kampioen worden Als dit niet lukt dan helpt de var en scheidsrechter wel wat Gerbrands laat het rusten dit jaar moet het zo zijn op naar volgend seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren