‘Personeel van Anderlecht is bang en mijdt Fred Rutten bewust’

Woensdag, 20 februari 2019 om

Fred Rutten heeft zich niet geliefd gemaakt in zijn eerste weken bij Anderlecht, zo schrijft Sport/Voetbalmagazine woensdag. Het Belgische tijdschrift stelt dat Rutten volgens insiders een 'schrikbewind' voert bij zijn nieuwe club. De trainer zou geen goede relatie onderhouden met het personeel en wordt gezien als de tegenpool van zijn joviale voorganger Hein Vanhaezebrouck.

Rutten debuteerde op 20 januari met een 1-0 nederlaag bij AA Gent; nadien boekte hij twee zeges, remiseerde hij tegen Zulte-Waregem en verloor zijn ploeg van Standard Luik. De resultaten zijn dus wisselvallig te noemen en ook intern heeft Rutten 'de perceptie tegen'. "Mensen van de sportieve en medische omkadering zijn zo bang dat ze hem bewust mijden. Daarnaast zou hij jeugdspelers of werknemers die hij alle dagen kruist voorbijlopen zonder dag te zeggen", aldus Sport/Voetbalmagazine.

Rutten wordt door andere betrokken personen omschreven als een introvert type. Dat beeld strookt met 'hetgeen hij zelf prijsgaf tijdens zijn persvoorstelling op 7 januari', roept het magazine in herinnering. "Hij kwam toen over als een man die naar zijn woorden moest zoeken en van wie het angstzweet uitbreekt bij een vervelende vraag. Een ding staat wel vast: Rutten zal zijn stempel hebben gedrukt in het Vanden Stockstadion. Ongeacht of hij al in de zomer al dan niet bij Anderlecht vertrekt."

Anderlecht heeft niet bekendgemaakt voor hoe lang Rutten in januari tekende. Paarswit kwam bij hem uit nadat pogingen bij onder meer Phillip Cocu en Frank de Boer niets opleverden. Anderlecht staat in de Pro League op een teleurstellende zesde plaats. Aan het eind van de rit is die plek net genoeg voor deelname aan de play-offs, waarin de landstitel en de plekken voor Europees voetbal op het spel staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door yoda)

Hele opmerkelijke berichtgeving, ik zou toch niet verwachten dat Fred Rutten een schrikbewind zou voeren. Ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt als hij zo wisselvallig blijft presteren.

Typisch Belgisch-Nederlandse cultuurclash. Wel verrassend, want Rutten deed het bij Psv, toch een club met een gemoedelijke Brabantse cultuur die niet ver van Beglie af ligt, echt prma.

20 februari 2019 om 17:47

Eindhoven en Brussel is dan ook een wereld van verschil. Anderlecht kun je met Ajax vergelijken. Brussel lijkt sowieso in niets op Brabantse steden, gemoedelijkheid vind je daar niet snel.

20 februari 2019 om 18:54

Inderdaad, in brussel zijn ze wat “kouder”. Al valt dat ook allemaal wel mee denk ik. Het is er de sovjet unie niet 😉

21 februari 2019 om 06:34

Dat maakt het nieuws nog opmerkelijker. Kun je je voorstellen dat ze in Amsterdam zouden schrikken van Fred? Ik denk dat hij eerder zijn best zal moeten doen om gehoord en gezien te worden 😀

20 februari 2019 om 17:54

Met alle respect, maar ik kan me geen zachtaardigere (Nederlandse) trainer bedenken dan Fredje Rutten. Als hij al voor een cultuurclash zorgt ben ik oprecht verbaasd dat er geen oorlog is tussen onze landen. Nu deed hij het bij ons natuurlijk niet al te best (itt wat je net aangeeft), maar dat had meer met de matige selectie te maken. Vgm heeft de spelersgroep ook altijd het respect en vertrouwen richting hem uitgesproken, evenals het bestuur overigens, tot de fans in 'opstand' kwamen. Dit past totaal niet bij mijn beeld over Fredje en het voelt dan ook alsof er ergens iets meer speelt/gespeeld heeft.

20 februari 2019 om 21:43

Misschien omdat de Brabantse en Belgische cultuur niet hetzelfde zijn. Getekend een Brabander die in België jarem heeft gewerkt.

Geloof er op zich weinig van. Lijkt me ook niet echt in zijn aard te liggen? Ze zouden beter bang zijn van het spelpeil en play-off twee als ze zo blijven spelen. Dit weekend tegen brugge zullen ze het mogen laten zien.

Haha wat een bericht. Wisselvallig ook echt omdat hij in z'n eerste vijf wedstrijden er twee verliest. Hoe snel wordt er tegenwoordig verwacht dat een trainer zijn idee op de spelersgroep heeft overgebracht?

Hahah, het schrikbewind van Fred Rutten, die is goed zeg. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat de prestatiecultuur daar dusdanig verslonsd is dat Fred daar nu de middagdutjes komt verstoren, en dat de personeelsleden nu veiligere plekjes moeten zoeken om hun welverdiende siesta te houden. Fred als Kwabbernoot tussen de Guust Flaters.

Voor een echt goed beeld zou je natuurlijk zelf met de beste man moeten werken...maar misschien is fred wel een wolf in schaapskleren. Ik zal nooit vergeten dat hij niet wilde dat de kist van Theo Bos op het speelveld zou komen te staan. Hoe koud wil je het hebben? Ik wens hem het allerbeste toe, maar alleen daarom wel buiten Vitesse!

Progressie ! De boer had het zooitje daar al door en ging zichzelf niet weer branden !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Actuele wedstrijden

43 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren