Depay tijdens Champions League-wedstrijd wéér slachtoffer van inbraak

Woensdag, 20 februari 2019 om

Tijdens het Champions League-duel tussen Olympique Lyon en Barcelona van dinsdagavond (0-0) is ingebroken in de woning van verschillende spelers van de Franse club, onder wie Memphis Depay, zo meldt Le Figaro. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Nederlander slachtoffer is van een inbraak.

De dieven zouden hebben toegeslagen op het moment dat Depay op het veld stond in het Parc Olympique Lyonnais. Er zouden verschillende mode-accessoires buit zijn gemaakt nadat een raam kapot zou zijn geslagen. Depay zou zelf, nadat hij thuis was gekomen na de wedstrijd in de achtste finales van de Champions League, de politie hebben gewaarschuwd.

In september was de buitenspeler ook al slachtoffer van een inbraak in zijn woning. Toen werd naar verluidt anderhalf miljoen euro aan spullen ontvreemd. Ook de huizen van Lyon-ploeggenoten Lucas Toussart en Pape Cheikh Diop zouden tijdens de wedstrijd van dinsdagavond zijn getroffen door dieven.

"Er worden materialistische dingen weggenomen, er zijn wel wat spullen weggehaald die veel waard zijn ... Maar spullen en geld hebben mij nooit gemaakt tot wie ik ben", reageerde Depay in september op de vorige inbraak in zijn huis. De Oranje-international sprak van 'heel vervelend' nieuws en had een moment voor zichzelf nodig. "Het is irritant, het is iets wat je boos maakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Misschien moet ie toch voor dubbelglas gaan

20 februari 2019 om 14:52

Of een beter anti-inbraaksysteem. Je zou zeggen dat wanneer het je een keer is overkomen dat soort maatregelen treft, maar wie ben ik?

20 februari 2019 om 15:43

Misschien dacht die in de winterstop te vertrekken dan was het zonde van het geld.

20 februari 2019 om 14:55

Ja of bescheidenheid. Fonkeltjes en glimmertjes trekken nu eenmaal heel snel de aandacht van hebberige eksters.

Betere beveiliging wil ook wel eens helpen trouwens.

20 februari 2019 om 15:12

Dus omdat mensen graag glimmende dingen willen jatten moet je dat maar niet kopen?

20 februari 2019 om 15:34

Kopen mag, maar ermee pronken op instagram is niet slim natuurlijk.

20 februari 2019 om 15:52

Hoezo is dat niet slim? Het is toch van hem. Misschien moet hij in een buurt gaan wonen met een security gate en extra maatregelen treffen.

22 februari 2019 om 15:53

Gooner4: Kopen mag uiteraard. Ik begrijp dat het tegenwoordig heel normaal is als piepjonge gasten waanzinnige bedragen verdienen en dat het wat meer dan vroeger om the money gaat. En dat je dat ook mag showen.

Maar het dringt maar niet tot mensen door dat zo'n mannetje als Memphis daarmee zelf dingen in gang zet die je wellicht liever niet wilt.
Commentaar op zijn levensstijl, Nachteksters over de vloer enzo. Wet van oorzaak en gevolg in combinatie met verknipte maatschappelijke verhoudingen en natuurlijke instincten. Wie zich als alfa-mannetje profileert zal naar de kroon gestoken worden.

Je zou toch zeggen, gooi er een beveiligingssysteem op, zet er een beveiliger neer of laat vrienden in je huis blijven. Als dit je één keer gebeurd en het "geld" je niet uitmaakt, waarom zou je dan niet wat uitgeven om hier iets tegen te kunnen doen.

Lijkt me toch niet zo'n groot probleem om een goed systeem erin te zetten waardoor de politie binnen no-time ter plaatse is. Of dat je wat mensen in huis laat op de momenten dat heel de wereld weet dat je niet thuis bent. Eén keer kan dit gebeuren, maar je bent wel naief als je daarna niets er tegen doet toch?

20 februari 2019 om 14:53

Precies wat ik dacht. Een ezel ...

20 februari 2019 om 14:57

Alsof je hier iets tegen kán doen behalve peperdure beveiligers inhuren. Ik denk dat zoiets voor Messi toch nog makkelijker te betalen is dan voor een Depay.

Een beveligingssysteem zegt wellicht niet zoveel voor een professionele roversbende. Die zijn in 10 minuten je huis door. In 10 minuten staat er echt geen beveiligingsbedrijf of politie op de stoep.

20 februari 2019 om 15:04

Er zijn zat zeker voor een speler met de financiele mogelijkheden van Depay opties om dit tegen te gaan hoor. Het is alleen de vraag hoe serieus je het neemt en ver je wilt gaan maar een beveilgingssysteem dat 24/7 door een team in de gate wordt gehouden waarbij het zelfde team patroullies heeft die door de wijk rijden kost zoveel geld nog niet en heb je ook niet teveel last van.

Of de opties die Jdg84 al eerder benoemde maken de kans ook een stuk kleiner dat zoiets (opnieuw) gebeurt.

20 februari 2019 om 15:27

Zo duur lijkt me dat toch niet voor hem? 30 avonden x 2 man x 100 euro pp per avond = 6000 euro is mijn schatting.

20 februari 2019 om 15:34

Gl.. Kom op man.. Jij denkt serieus dat hij ''peperdure'' beveiligers niet kan betalen? Zullen we maar een inzamelingsactie houden voor hem? Hij kocht in december nog een horloge van 450.000 euro en jij denkt dat hij niet een beveiliger kan betalen die op zijn huis past als hij er niet is.. Natuurlijk..

20 februari 2019 om 15:42

100 p.p. per avond is nogal voorzichtig ingeschat. Dat is eerder per uur dan per avond.

20 februari 2019 om 15:53

Hij heeft toch ook een hoop vrienden? En er is vorige keer anderhalf miljoen aan spullen gejat. Als je dat in je huis hebt liggen aan mee-te-nemen spulletjes, dan is een beveiliger betalen toch geen probleem lijkt me. Geef 2 beveiligers 500 euro voor een avond, is die 50.000 euro per seizoen kwijt. Lijkt me toch geen lastige keuze met zijn salaris?

20 februari 2019 om 15:58

100€? Je staat niet voor de Lidl of Aldi. Je staa daar met je leven te spelen. Je moet rekening houden dat als je een x in actie moet komen je tegenover gewapende jongens staat. €100 ff serieus

21 februari 2019 om 03:33

Bij lidl kan je ook overvallen worden met een pistool gap

20 februari 2019 om 15:03

https://sportnieuws.nl/fun/wtf-memphis-neemt-telefoontje-op-tijdens-interview-was-alarmcentrale-video/

20 februari 2019 om 15:03

De inbrekers van deze tijd kan je bijna niks aan doen.

Dat hij nog geen goed alarmsysteem heeft verbaasd mij serieus. Als je zo fortuin in je huis hebt liggen dan beveilig je dit toch.

20 februari 2019 om 19:59

Een alarmsysteem voorkomt geen inbraak. Een beetje inbreker weet hoe veel tijd hij heeft na een alarm.

Haha ik blijf dit zo apart vinden. Inbreken is altijd idioot maar inbreken bij de voetbalsterren van je stadje. Sorry maar er zijn steden waar je dan echt niet veilig bent. Reken er maar op dat de ultra's van Gala achter je aan zitten en als iemand ervoor zorgt dat spelers van Galatasaray slechter preseteren tijdens een wedstrijd ben ik ook even een vigilante hahaha

Kan me nog herinerren dat Di Maria wilde vertrekken bij Manchester United na een inbraak in z'n huis. Kan me voorstellen dat als er 2 keer bij je in een korte periode wordt ingebroken je ook wellicht overweegt om te vertrekken uit Frankrijk zeker als het bij andere teamgenoten ook is gebeurt.

20 februari 2019 om 14:58

Kan me heel goed voorstellen dat dit voor Depay een reden gaat zijn om Lyon achter zich te laten.

20 februari 2019 om 15:05

Ik had het wel geweten.

Het merendeel van de reacties snapt niet dat het nog een keer gebeurd, dit is helaas juist heel vaak het geval na een inbraak. Ze kennen je huis nog beter en als je inmiddels nieuwe spullen hebt aangeschaft komen ze die weer ophalen. Daarnaast weten we helemaal niet of hij niet de beveiliging opgeschroefd heeft. Mogelijk zijn de inbrekers wel nog slimmer of hebben ze de beveiliging een duizendje gegeven om een extra rondje te rijden. Depay wordt waarschijnlijk niet in een appartementje met 1 voordeur maar in een vrijstaand huis met veel verschillende ingangen, dat is echt niet zo makkelijk beveiligen als menigeen hier beweerd.

Dat is wanneer iemand heel luidruchtig is. Ik luid, hij luidt, wij hebben geluid. Wanneer je dan geluid hebt kun je genieten van onze Sierd, anders is er maar weinig aan.

waarom kan de franse politie de daders niet vinden? in turkije vinden ze vrijwel direct of binnen een dag de dader

21 februari 2019 om 03:34

Je vergist turkije met marokko. Marokko pakken ze mocro mafia op binnen dag die in nl jaren rondlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Actuele wedstrijden

801 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 8 4 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen hekelt ‘lafheid’ Ronald Koeman tegen ‘kutlandje’

Het Nederlands elftal heeft zondagavond weinig indruk gemaakt op Johan Derksen. Oranje won met 2-1 en is daardoor dicht bij kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Derksen vond het spel...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Mauricio Pochettino heeft Tottenham Hotspur verteld dat hij wil vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren