Update: Sami Khedira hervat training bij Juventus na hartoperatie

Dinsdag, 5 maart 2019 om

Sami Khedira heeft daags nadat bekend is geworden dat hij kampt met hartritmestoornissen een operatie ondergaan, zo laat zijn club Juventus weten. De middenvelder moet de komende tijd rust houden, voordat hij weer aansluit bij de selectie van de Italianen.

Uit medische tests bleek dinsdag dat de Duitser een afwijking heeft aan zijn hart en daarom het Champions League-duel met Atlético Madrid van woensdagavond aan zich voorbij moet laten gaan. Juventus communiceert nu dat Khedira verschillende onderzoeken en een ingreep heeft ondergaan. Volgens de Oude Dame is dit allemaal succesvol verlopen.

De Turijnse club laat via de officiële clubkanalen weten te verwachten dat Khedira een tijdje rust moet nemen, maar over ongeveer een maand weer kan aansluiten op het trainingsveld. Zodoende ontbreekt hij ook in de return tegen Atlético, die op 12 maart gespeeld wordt. Naast Khedira mist Juventus ook Douglas Costa en Juan Cuadrado tegen de Spanjaarden.

Update 5 maart 18.40 uur - Sami Khedira hervat training bij Juventus na hartoperatie
Sami Khedira heeft de training bij Juventus voorzichtig hervat. De 31-jarige middenvelder moest zich afgelopen maand laten opereren aan zijn hart, omdat hij last had van hartritmestoornissen. De Duitser herstelt goed en traint inmiddels weer individueel, meldt de Italiaanse topclub op de website. Voor het herstel staat een maand en dat zou betekenen dat Khedira over twee weken weer zou kunnen spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door millonario)

Zal waarschijnlijk om een afwijking in een van de hartkleppen gaan, dit kunnen ze tegenwoordig prima verhelpen. Kunstklepje erin en operatie gaat via de lies waardoor je niet eens een litteken op je borst eraan over houdt.

20 februari 2019 om 14:13

Je hartklep vervangen is wel next level hoor. Als ze je echt moeten opensnijden en aan je hart zelf gaan opereren, zit er behoorlijk wat risico aan. Lees mijn reactie hieronder, dat is wat aannemelijker (ondanks dat dit alsnog mijn eigen aanname is).

20 februari 2019 om 14:42

Ja had niet gelezen dat hij er maar 1 maand uit ligt, het kan in dit geval wel om een ablatie gaan.

20 februari 2019 om 14:50

Een ablatie is een relatief eenvoudige ingreep die weinig risico inhoudt (<1% complicaties). Na 1 dag mag je al naar huis en 1 week later mag je al terug rustig de activiteiten hervatten. Tegenwoordig doet men dit al met een lasertechniek waardoor een vervolgoperatie bij niet meer hoeft. Er zijn altijd kansen op complicaties, maar dat is zelfs bij een wijsheidstandtrekken. De ingreep is vrijwel pijnloos enkel nadien enkele dagen last van de keel gehad.

Even wat medische termen; ondanks dat 'hartoperatie' als een heftige ingreep klinkt, is dit waarschijnlijk een verstoord sinusritme (je hart klopt onregelmatig en trek niet gelijktijdig samen). Om dit te herstellen krijg je eigenlijk onder narcose een schok van een defibrillator, stelt niet heel veel voor en is ook niet risicovol.

Vandaar ook dat hij ''slechts' een maandje rust moet nemen en zijn carriere/seizoen nog altijd niet over zijn. Hebben best veel mensen. Hoop voor hem dat dit voldoende is i.c.m. medicijnen, dan heb je er (in ieder geval tot einde voetbalcarriere) geen last meer van.

20 februari 2019 om 14:14

Fijn als er mensen aanwezig zijn die verstand van zaken hebben, en het nodige kunnen toelichten.
Thanks!

20 februari 2019 om 14:39

Hopelijk is het dit, Sterkte Sami! Hopelijk keert hij vrij in het hoofd terug.

20 februari 2019 om 15:56

Dank voor de info. Iets met het hart doet toch altijd meteen de nodige alarmbellen rinkelen en ondanks dat dit een relatief 'kleine' ingreep lijkt kun je denk ik in dit soort gevallen niet voorzichtig genoeg zijn. We hebben zeker de afgelopen 10 a 15 jaar natuurlijk genoeg tragische gevallen gezien waarbij er iets niet tijdig werd geconstateerd.

20 februari 2019 om 19:42

Het is ook wel wat meer dan een shock met de defibrillator en klaar-is-kees. Het gaat hier om een ablatie (wat medisch ook geen heel heftige ingreep is) waarbij overbodige (oorzaken van) elektrische impulsen worden ‘weggesneden’

Krijg je zoiets dan spontaan? Anders hadden ze dit toch al veel eerder moeten ontdekken. Maar ja, mooi dat ze het überhaupt ontdekt hebben!

Ben heel blij voor hem dat hij alweer mee kan trainen, zo snel al. Je moet het maar meemaken, de dokter komt naar je toe en zegt dat ze aan je hart gaan zitten. Dat moet ff slikken zijn, dikke reality check.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

67 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren