‘Ze willen gewoon een kwalitatief sterk Arsenal zien, daar hoort hij bij’

Woensdag, 20 februari 2019 om

Unai Emery zou weleens zijn eigen graf kunnen graven door hoe hij omgaat met de situatie met Mesut Özil, zo denkt Lee Dixon. Volgens de oud-verdediger van Arsenal moet de trainer van the Gunners zo snel mogelijk weer een plaatsje in zijn team vinden voor de Duitse middenvelder. Özil kwam de afgelopen drie wedstrijden niet in actie voor Arsenal.

Volgens de officiële lezing van de Londense club is de middenvelder aan het herstellen van een blessure, maar op foto’s is te zien dat hij wel meetraint met zijn ploeggenoten. Dixon, die als rechtsback liefst veertien jaar voor Arsenal uitkwam, vindt dat Özil snel weer moet spelen. “Ze missen nu echt creativiteit op het middenveld. Ze hebben zo snel mogelijk iemand nodig die wat extra's brengt op het veld”, zegt hij tegenover BBC.

Aanvankelijk was Dixon onder de indruk van hoe Emery met de situatie omging. “Ik vond eerlijk gezegd dat hij dat goed deed”, zegt hij over de Spaanse oefenmeester. “Hij verwoordde het goed tegenover de media en het was een dappere stap die hij nam. Maar inmiddels denk ik dat hij met zijn eigen positie speelt. De supporters zullen nu zeggen dat hij dat goed heeft gedaan, maar ook dat het nu genoeg is. Ze willen gewoon een kwalitatief sterk Arsenal zien, daar hoort Özil gewoon bij.”

Dixon zegt bij tijd en wijle mee te leven met de fans van Arsenal. “De afgelopen jaren hebben ze Alexis Sánchez zien vertrekken naar Manchester United, ze zien Özil niet spelen én Aaron Ramsey gaat in de zomer naar Juventus”, somt de voormalig Engels international op. “Wat blijft er dan qua creativiteit over? Dat is echt een groot probleem bij Arsenal.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Arsenal schiet zichzelf in de voet met heel deze situatie. Niemand heeft er baat bij en bij de supporters lijkt steeds meer verdeeldheid te ontstaan, al dan niet tegen Emery, Ozil of het bestuur. Ik begrijp eerlijk gezegd niet hoe je zo kunt omgaan met een speler en met de hele situatie op zich, wat verwachten ze hiermee te bereiken?

20 februari 2019 om 12:52

Ik denk dat ze Ozil gewoon onder druk willen zetten om naar China te gaan deze winter, zodat ze van z'n salaris af zijn. De Chinese transfermarkt is nog 8 dagen open en dus kan Ozil nog aan China verkocht worden. Ik denk dat Arsenal hoopt dat Ozil sneller naar China zal verkassen als ze hem nu niet opstellen.

20 februari 2019 om 13:15

Die move lijkt inderdaad nog niet van tafel, al denk ik persoonlijk dat Ozil een speler is die niet snel voor een Chinese club zal spelen. Hij heeft toen mede gekozen voor Arsenal door Wenger en de competitie. Denk dat de omgeving en mensen om hem heen, wel een belangrijke factor zijn bij hem. En ja.. die heb je in China toch wat minder.

Vind het wel gedurfd van Emery, meteen in je eerste seizoen iemand opvolgen die er al jaren zat en meteen de beslissing te nemen om zijn sterspeler (zo mag je dat wel omschrijven) uit de selectie te weren. Aan de andere kant, kan je wel de kleedkamer zo verliezen en het moraal doen laten zakken.

Laca heeft nu wel iets meer vertrouwen in Emery denk ik, maar ook hij heeft recent issues gehad met hem. Verder zal er die dip komen waar Arsenal om bekend staat, die zie je nu al, helemaal als we donderdag niet een ronde verder komen thuis.

20 februari 2019 om 13:54

Wat heeft Ozil in China te zoeken ? Die gaat echt niet die kant op hoor. Is al helemaal binnen en heeft nog genoeg te bieden op voetballend gebied. Ik zie Ozil eerder vertrekken naar een Europese topclub (bayern, Juve, Psg) in de zomer voor een schamel bedrag van rond de 25 miljoen. Dan zal je zien dat hij vervolgens weer helemaal opbloeit in een team met andere sterren. Zou in ieder geval typisch Arsenal zijn..

20 februari 2019 om 14:41

Voor 25 miljoen mag je al blij zijn. Het salaris dat Ozil krijgt bij Arsenal, maakt hem niet echt een target voor andere clubs. Ik zie dan eerder een ruil komen (zelfs met een percentage van huidig salaris voor nieuwe club).

20 februari 2019 om 15:12

Tja aan de ene kant mag je blij zijn met zo'n bedrag gezien zijn salaris, maar als je kijkt naar het feit dat hij een langdurig contract heeft en 1 van de grootste sterren op de internationale velden is dan is het natuurlijk een bedrag van niks. Liverpool verkoopt Solanke voor een soort gelijk bedrag aan Bournemouth. Ik geloof overigens niet Ozil het type is dat voor zijn huidige salaris op de tribune blijft zitten de komende jaren. Mensen vergeten dat het hier om een speler gaat met unieke kwaliteiten die het in zich heeft om bij een betere club dan Arsenal in de basis te spelen voor een prachtig salaris. Hij is daarbij al harstikke rijk en heeft lucratieve sponsorcontracten lopen waarbij er van hem verwacht wordt dat hij wekelijks schittert. Het gaat hier niet om een Bogarde of Gudelj die een unieke kans hebben om zichzelf financieel onafhankelijk te spelen..

20 februari 2019 om 13:31

Dat Ozil vertrekt en je van dat contract af bent. Probleem is dat Ozil a la Winston Bogarde makkelijk de komende 2,5 jaar op de tribune wilt zitten om zijn 350k per week te pakken.

20 februari 2019 om 13:58

Maar Ozil vertrekt sowieso niet naar China lijkt mij. Dan pakt Arsenal het dus wel degelijk op de verkeerde manier aan, want in Europa zal niemand een Ozil willen kopen als hij in een jaar 18 wedstrijdjes speelt en de rest op de tribune/bank zit. Dan is er dus geen interesse voor hem en zal hij dus ook nooit binnen Europa weggaan. Dan heb je dus nog twee opties: of hem opstellen en hopen dat hij het goed doet en er interesse komt vanuit andere clubs, of zijn contract ontbinden en hem een smak geld mee te geven. Want de huidige situatie leidt alleen maar tot de door jou genoemde Bogarde situatie.

20 februari 2019 om 15:37

Hoe weet jij dat hij de bogarde route wil nemen? Ozil is juist weggegaan bij Real omdat hij niet veel uitzicht op speeltijd had, hij zich niet gewardeerd voelde door de coach en omdat hij belangrijk wilde zijn. Ik denk alleen dat het Engelse voetbal hem niet ligt. Dortmund of een Napoli zouden perfect voor hem zijn en ik denk dat hij een vertrek naar zulk soort clubs prefereert boven 3 jaar bankzitten.

20 februari 2019 om 16:44

Dat het Engelse voetbal hem niet ligt ben ik het niet mee eens. Er voetballen genoeg vergelijkbare voetballers in Engeland qua fysiek/speelstijl, en die kunnen het ook wel. Bovendien heeft Mesut al bewezen dat hij het wel kan, o.a. in dat seizoen waar hij het assist record van Henry evenaarde (als hij toen Laca of Auba in de spits had gehad ipv Giroud, dan had hij het record gebroken in mijn ogen). Maar hij verdient wel te veel bij ons. Ik hoop in ieder geval dat hij weer aan spelen toekomt, want ik vind dat we beter zijn met hem in het team.

20 februari 2019 om 17:49

@youngbokoe

Özil is weggegaan omdat Real Madrid hem weg deed, om geld te ontvangen om de aankoop van Gareth Bale te kunnen opvangen. Ozil had er vrij weinig over te zeggen.

En dat was 2013, dit is 2019. Nu is hij wereldkampioen geweest, gestopt bij de nationale ploeg. Is nu 30 of 31. Hij zit nu in Londen en niet in Madrid. Dat telt bij bepaalde spelers hard mee. Je ziet zijn inzet bij de club, hoe hij zich opstelt, hij heeft geen problemen met in deze fase van zijn carrière zoveel geld te pakken zonder te spelen.

@Jackieboy10

Niks aan toe te voegen. Je hebt gelijk. Arsenal had al verloren toen Özil dat contract kreeg.

Als Ozil de komende wedstrijden weer ontbreekt dan zet de club zich ontzettend voor schut. Ik was blij met het vertrek van Gazidis, maar Sanllehi lijkt ook niet echt te weten waar hij mee bezig is. Het vertrek van Mislintat, het aantrekken van Suarez terwijl iedereen ziet dat we een CV nodig hebben en dan dit gezeur met Ozil. Ik geloof namelijk nog steeds niet dat dit van Emery afkomt. Het schuiven tussen de basis (als aanvoerder) en de tribune laat naar mijn mening wel zien dat er meer aan de hand is.

Ozil moet gewoon de komende weken de kans krijgen in de basis. In combinatie met Ramsey, Auba, Lacazette heb je dan voldoende creativiteit en scorend vermogen om wedstrijden te winnen. Het maakt de restant van het seizoen niet uit wie er spelen, of ze vertrekken of niet, zolang dat CL-ticket maar veroverd wordt. Met de huidige verdediging is dat alleen mogelijk als je veel goals maakt en daarbij zou Ozil een doorslaggevende rol kunnen spelen.

20 februari 2019 om 13:17

Wat bedoel je precies met de Suarez en Emery link? Emery is toch fan van hem en heeft een verleden. Sterker nog, hij stond direct boven Ozil in de pikorde.

20 februari 2019 om 13:49

Ik verwees naar het aantrekken van Suarez door Sanllehi. Het stukje over Emery gaat over de positie van Ozil binnen het team, maar ik snap de verwarring door mijn formulering

20 februari 2019 om 14:47

Ik begrijp je hoor, bedoel namelijk precies dit.

Van wat ik heb gelezen wilde Emery - Suarez dolgraag, hij heeft dit ook meerdere aangeven bij Sven en bij Raul. Sven gaf de voorkeur boven andere spelers, maar werd door het tweetal opzij gezet. Uiteindelijk is het laatste tikje uitgedeeld door de board (waaronder Raul in adviserende rol), om niet Sven TD te maken, maar opzoek te gaan naar iemand buiten de club. Dat maakte vrijwel de weg vrij voor Raul om zijn ding te doen en dus Suarez aan te trekken.

Ben er natuurlijk niet bijgeweest en of het hele verhaal klopt valt te bezien, echter geloof ik zeker dat er stukken van waar zijn. Het gebeurd nogal vaak dat managers zeuren om spelers en veelal bepaalde voorkeuren hier een rol in spelen. Tevens is het al jaren in de board een zooitje, mede dankzij Gazides en Wenger die te lang hebben vastgehouden aan goed vertrouwen en verouderde kennis.

Er moet achter de schermen wel meer aan de hand zijn wat betreft deze situatie, puur op voetballend gebied gezien is het waanzin om een creatieve speler van het kaliber Özil niet op te stellen in een ploeg die een ongelooflijk gebrek aan creativiteit heeft.

Er valt wat voor te zeggen dat Emery wilt werken met spelers die op lange termijn nog steeds voor Arsenal spelen, of spelers die wel in zijn visie passen. Maar als deze spelers gewoon kwaliteit te kort komen om een plek in de top 4 te bemachtigen, en je spelers als Ramsey en Özil op de bank hebt zitten, moet je die er gewoon inzetten. Op de 'lange' termijn is het veel belangrijker om dit seizoen in de top 4 te eindigen dan spelers veel te laten spelen die er op de lange termijn nog wel zullen zijn.

Mocht het met het weeksalaris van Mesut te maken hebben dat hij nu niet wordt opgesteld, lijkt het me ook een vreemde keuze. Je bent die 350.000 per week sowieso kwijt, ongeacht of hij speelt of niet, dan kan je hem nu net zo goed opstellen, proberen om een positie in de top 4 te bemachtigen, en hem dan vervolgens in de zomer proberen te verkopen. Door hem op te stellen hou je ook Özil zijn waarde enigszins hoog.

En voor extra creativiteit krijg je een nog labieler team als je Mesut opstelt. Dat vergeten een hoop mensen. Er wordt alleen naar gekeken wat hij kan brengen, terwijl dat niet eens constant genoeg is om er vanuit te gaan dat zijn creativiteit ter compensatie gaat dienen voor het aantal mogelijke tegengoals.

Verder verdient hij zo veel dat Emery vooral duidelijk wil maken dat hij echt geen toekomst meer heeft bij Arsenal, dus ook geen sprankje hoop om te knokken voor een basisplaats door hem te blijven gebruiken.

Ben echter bang dat Ozil het allemaal wel best vindt en we met een parasiet zitten opgescheept. Dit is niet de sportman die ten koste van alles op dat veld wil staan en wil winnen omdat hij anders ongelukkig thuiszit. Dat presteren doet hij wel in Fortnite, dik betaald.

Wenger en co hebben Arsenal een beste strop om de nek bezorgt door dit belachelijke bedrag uit te keren. Ik had veel liever gezien dat dit geld naar Alexis was gegaan.

20 februari 2019 om 12:40

Dat je een defensief nog minder gebalanceerd team opstelt is waar, maar denk je niet dat een blok achter Özil van Guendouzi / Xhaka en Toreirra dat zou moeten compenseren?

Over de mentaliteit van Ozil heb je wat mij betreft inderdaad volledig gelijk, het is wel duidelijk dat hij niet de winnaarsmentaliteit van een Ronaldo of inderdaad een Alexis heeft.
Maar zou je daadwerkelijk willen dat dat geld naar Alexis had gegaan? Een speler waarvan het al enigszins zichtbaar was dat hij aan het aftakelen was, en die (mochten de verhalen kloppen) totaal niet geliefd was binnen de spelersgroep en de club?

20 februari 2019 om 13:34

Grotendeels eens, al denk ik dat het met Alexis ook niet al te positief was geëindigd, gezien zijn vorm dat bij Arsenal al onderuit ging. Alexis lag ook wat minder populair in de groep, maar Alexis heeft in tegenstelling tot de groep geen sukkeltjesmentaliteit.

Wenger heeft onlangs gezegd dat hij Ozil wel wou behouden, maar dat hij 350k per week te veel vond. In die periode had Wenger ook minder te zeggen over contracten. Dus in deze specifieke situatie, lijkt de schuld niet bij hem te liggen.

20 februari 2019 om 13:56

Alexis heeft die sukkeltjesmentaliteit anders wel goed weten te ontwikkelen TheRoscoe. Als ik hem nu bij United zie, dan doet Ozil nog meer bij ons.. Ongekend hoe hard Alexis is gekelderd qua niveau. Dat zag jij bij ons inderdaad al aankomen, dus ik ben zeer blij dat hij niet zo'n contract heeft gekregen inderdaad. Verder inderdaad eens wat betreft Wenger. De laatste twee jaar had hij veel minder te zeggen dan voorheen en werden de contracten inderdaad grotendeels door anderen afgehandeld.

20 februari 2019 om 13:43

En hoe defensief goed staan we er nu voor dan? Juistem, net zo goed dramatisch. Dus we stellen Ozil niet op vanwege zijn gebrek aan werken op het veld, zodat we defensief meer solide zijn... en in de praktijk blijkt dat we defensief nog steeds gatenkaas zijn, maar dat we nu aanvallend ook niks meer klaarspelen. Waarom zou je dan nog Ozil niet opstellen (of Ramsey niet in de basis laten beginnen bijvoorbeeld)? We spelen continu met 3 verdedigers terwijl dat niet werkt, we spelen te vaak met Torreira, Xhaka en Guendouzi naast elkaar en voorin moeten Laca en Auba het maar oplossen. Wat hebben we daar dan aan? Oja wacht, Iwobi en Mkhitaryan hebben we nog! Onze topspelers met het rendement van Messi en Ronaldo..., not! De enige manier waarop wij top 4 gaan halen is op de manier van Brendan Rodgers zijn Liverpool: eentje meer scoren dan de tegenstander. Defensief hebben we nauwelijks kwaliteiten, aanvallend hebben we die wel. Focus dan maar op de aanval, want daar kunnen we het elke ploeg wel lastig maken. Dat salaris is ook een kul argument, want zoals anderen al zeggen: dat geld besteedt je ook als hij niet speelt. Dan is het helemaal weggegooid geld. Wat betreft het geld naar Alexis: alstublieft niet zeg! Die voetbalde al helemaal voor zichzelf en was in zijn laatste halfjaar bij ons al aan het aftakelen. Daarbij was het ook nog eens een stoorzender in de selectie, wat helemaal slecht was voor het team. Van alles wat ik als fan kan zien ligt Ozil juist wel goed in de groep. Ik zelf snap in ieder geval deze hele gang van zaken niet. Ozil weg "pesten" werkt niet (overduidelijk), dus heb je er niks aan om hem op de bank te laten zitten. Om belangstelling te wekken voor Ozil zal hij moeten spelen. Dus zelfs als je hem wilt verkopen, dan is het alsnog slimmer om hem wel te laten spelen want dan kan hij zich tenminste nog laten zien aan potentiële kopers. Wanneer hij nauwelijks tot niet speelt zal überhaupt niemand hem kopen. Tot slot is China nauwelijks een optie voor hem, aangezien hij bij ons al belabberd veel verdient. Waarom zou hij dan voor die paar stuivers meer naar China gaan, terwijl hij in London goed op zijn plek zit met familie en vrienden?

20 februari 2019 om 19:01

Geloof mij, het kan een stuk slechter dan dit defensief.

20 februari 2019 om 19:35

Nog slechter? Dat is in mijn ogen bijna onmogelijk. Defensief gezien staat Arsenal volgens mij 18e (aantal tegendoelpunten), dus heel veel slechter kan dat niet. Kun je nagaan dat we zo laag staan, terwijl we met 5 verdedigers spelen en 2 verdedigend ingestelde middenvelder! Dus nee, het kan absoluut bijna niet slechter. En ik geloof eerlijk gezegd ook niet dat het inbrengen van Ozil (of Ramsey, waar ik ook tevreden mee zou zijn) het daadwerkelijk slechter gaat maken, want als we zelf beter met balbezit omgaan betekent dat ook weer minder druk op de verdediging.

Zou hem echt heel graag bij Juventus willen zien, Vind het jammer dat die niet speelt nu bij Arsenal maar dat komt vooral door de tacktiek die Emery gebruikt met zijn 3-5-2 formatie

20 februari 2019 om 16:56

Ozil bij Juventus zou in mijn ogen echt geweldig kunnen zijn en misschien wel een missing link voor jullie. Ozil met Ronaldo en Dybala voor zich lijkt mij echt om te watertanden. Daarnaast zijn de runs van Matuidi ook een geweldige mogelijkheid voor Ozil. Ik denk alleen wel dat Allegri niet per se de juiste coach is voor een elftal met Ozil erin.

20 februari 2019 om 17:50

Natuurlijk zie ik hem het liefst bij Arsenal blijven. Wil ze graag weer terug zien op topniveau, Maar gewoon qua kwaliteiten zou ik hem natuurlijk graag bij juventus zien. Maar nu met Ramsey, Bentancur, Ramsey, Matuidi en Pjanic is het wel overvol

20 februari 2019 om 19:36

Als je Ramsey twee keer telt sowieso haha (grapje) . Maar ik snap je inderdaad. Toch zou hij zeker wat bij jullie toevoegen, alleen zou je dan de opstelling moeten veranderen.

Ik ben hier wel klaar mee eerlijk gezegd als Arsenal fan wil ik Özil gewoon zien spelen klaar, ik mis echt creativiteit en dat kan Ozil brengen. Emery moet gewoon niet zo koppig doen.

20 februari 2019 om 13:09

Precies, dat deed hij eerder in het seizoen ook al bij lacazette.

20 februari 2019 om 13:21

Die creativiteit mis ik vooral op de vleugels. Alles gaat door het midden, maar een (bruikbare) voorzet komt er vrijwel nooit.

Iwobi wordt ook ontzettend opgehemeld door de Arsenal-fans, maar ik vind het echt pure middelmaat. Ik zou zelfs als het nog kon voor Walcott en Gervinho kiezen op de vleugels boven Iwobi en Ramsey/laca rechts (beide horen in de basis, maar wel op de juiste positie).

20 februari 2019 om 13:24

Iwobi ontzettend opgehemeld? De meeste fans die ik ken en de meeste mensen die ik zie op bijvoorbeeld Twitter zijn vrij negatief over Iwobi. Het probleem met hem is dat het opzich niet eens zo'n verkeerde voetballer is, maar dat hij altijd de verkeerde keuzes lijkt te maken en altijd veel te lang twijfelt waardoor het moment voorbij is.

20 februari 2019 om 13:29

Mwah, het is of het een of het ander. Je hebt mensen die overdreven positief zijn over Iwobi en mensen die overdreven negatief zijn over Iwobi. Dus als je toevallig de ene groep meer meemaakt dan de ander, dan snap ik dat je denkt dat Iwobi enorm wordt opgehemeld.

20 februari 2019 om 13:50

Ik zou ontzettend graag Walcott weer terug zien, als je ziet waar we het op dit moment mee moeten doen.. Walcott had tenminste rendement, dat kan je op dit moment alleen van Aubameyang en Lacazette zeggen..

20 februari 2019 om 13:53

@ArsenalAZ. Dat is inderdaad het hele probleem. Iwobi is een goede speler, tot aan het moment dat hij een beslissing moet maken. Hoe ontzettend vaak hij veelbelovende counters verpest doordat hij gewoonweg de beste optie niet ziet, of dat hij zichzelf weer eens vastdribbelt omdat hij de bal niet durft te geven of dat hij met een schot/voorzet komt waar zelfs Sanogo om zou moeten lachen, is gewoon niet leuk meer! Bij wijze van spreken zou ik nog liever een Ozil op zijn slechtste dag op het veld willen hebben, dan een Iwobi op zijn best (gechargeerd gezegd).

20 februari 2019 om 14:11

Precies, Als Iwobi op doel schiet lijkt het wel alsof hij niet vol durft uit te halen of iets dergelijks, altijd maar zo'n slap schotje met de binnenkant van z'n voet. Persoonlijk zie ik ook veel liever Ozil dan Iwobi, enige wat Iwobi voor heeft op Ozil is dat hij potentieel iets meer 'diepgang' heeft.

20 februari 2019 om 16:52

Die diepgang vind ik dus ook tegenvallen eigenlijk.. Iwobi wil juist de bal in de voet vaak en zelf de actie maken. Dat kan hij ook zeker wel goed, want hij komt zijn mannetje wel degelijk voorbij. Het hele probleem ligt bij het eindproduct, wat gewoon afwezig is. De enigen met diepgang in onze selectie zijn Kolasinac, Bellerin, Lacazette en Aubameyang (en Welbeck, maar die is het hele seizoen out helaas). Helaas is Bellerin out for the season. Daarnaast vind ik het nogal ridicuul dat Emery Kolasinac zo belangrijk maakt, dat er per se 3-4-1-2 gespeeld moet worden.. Het mooiste is nog dat Emery dan geen speler opstelt die deze "diepgang" kan herkennen en de bal kan geven (Ramsey of Ozil), maar een harde werker die in paniek raakt wanneer hij een beslissing moet maken. Ik ben in ieder geval sowieso meer fan van een 4231/4312 opstelling, dat past een stuk beter bij het aanwezige spelers materiaal.

Ik hoop dat hij Ozil weer erin gaat zetten. Resultaten zullen niet veel beter worden, ogen zullen geopend worden en we kunnen ons focussen puur op de prestaties van het team en de manager ipv op een probleemgeval zoals Ozil. Jammer dat uitgerekend hij dat contract kreeg.

20 februari 2019 om 13:48

Tja, jammer dat onze club gerund wordt door incapabele personen... Wat valt er te focussen op de prestaties van het team? Die zijn gewoon shit en dat zal ook niet veranderen na kritiek.. Emery wordt blijkbaar niet op zijn fouten aangesproken, aangezien hij koppig hetzelfde blijft doen. Verdedigen kunnen we alsnog niet, opbouwen van achteruit is weer compleet verdwenen.. en nu zijn we aanvallend ook nog eens dramatisch. Jammer dat iemand überhaupt zo'n contract kreeg bij Arsenal, aangezien geen enkele speler bij ons dat zou hebben verdiend. Het zegt genoeg over het mismanagement in de club dat onze 4 best betaalde spelers 2 posities in beslag nemen: spits of 10. Dra-ma-tisch geregeld...

20 februari 2019 om 17:43

Ik zal eerlijk zeggen, ik vind dat Emery in de kwestie Özil niets fout doet. Özil is giftig.

Zijn fouten liggen eerder in foute tactische keuzes, slechte opstellingen, foute wissels, slecht managen van fitness van spelers en ultra verdedigend spelen tegen ploegen die niet kunnen aanvallen.

Ook lijkt hij een voorkeur te hebben voor spelers die geen verschil zullen maken op dit niveau.

Arsenal = wanbeleid. Veel beter gaat het de komende 10 jaar niet worden. Durf ik wel te stellen.

20 februari 2019 om 19:44

In het begin vond ik dat ook omtrent Ozil inderdaad, maar nu vind ik dat hij de situatie wel verkeerd aanpakt. Uiteindelijk is hij onderdeel van de personen die de situatie zo lang laten dooretteren, zonder een duidelijk standpunt in te nemen. Maargoed, dat heb ik hierboven al beschreven. Voor de rest ben ik het compleet met jou eens wat betreft de fouten van Emery. Het lijkt alsof hij geen consequenties ondervindt van zijn keuzes (van bovenaf bedoel ik dan hé), want hij maakt ze keer op keer. Idioot verdedigend spelen inderdaad, continu die verschrikkelijke 3-4-3 achtige opstelling (terwijl we niet eens 2 volwaardige cv's kunnen opstellen, laat staan 3, en niet eens twee goede wingbacks hebben op het moment) en inderdaad het blijven vasthouden aan spelers die slecht mogen blijven spelen zonder consequenties (Iwobi, Mkhitaryan, Kolasinac, Koscielny, Lichtsteiner). Daar ben ik inderdaad ook bang voor. De hele club moet op de schop eigenlijk. Kroenke weg (gaat helaas nooit gebeuren, aangezien Usmanov echt een flinke smak geld bood en Kroenke het alsnog niet accepteerde) en iedereen die in het bestuur van de club zit ook weg en eigenlijk ook iedereen die zich bezig houdt met trainingsmethoden (jaar in, jaar uit meer blessures dan elke andere ploeg in de PL..). Maargoed, dat gaat nooit gebeuren helaas

Arsenal moet gewoon 4-3-1-2 spelen met Auba en Laca spits en Ozil op 10. Middenveld balanceren met Guengzoui Xhaka en Ramsey. Omdat Arsenals defensie de zwakte is Kun je geen 4-3-3 of 3-5-2 spelen. 4-2-3-1 is ook nog een optie.

ik snap niet dat het bestuur van clubs het pikt dat trainers hun beste spelers laten banken. dan moet je toch gewoon ingrijpen? of je stelt die speler gewoon op, of je vliegt eruit

een coach zal nooit zo belangrijk als zijn sterspelers die in het veld bepalen of je resultaten haalt of niet. ten eerste is het kapitaalsvernietiging en ten tweede schiet je er sportief ook niks mee op om je beste spelers te laten verpieteren op de bank

20 februari 2019 om 14:43

Et voila je hebt de reden waarom Ozil niet speelt, Emery heeft niet zoveel te vertellen als Wenger had..

20 februari 2019 om 15:43

Klopt helemaal. Enrique was ook niet gekomen omdat teveel salaris vroeg en zelf transfers wou bepalen.. Unai doet dat niet. Maar in vorm van Suarez hebben ze denk wel naar hem geluisterd

20 februari 2019 om 16:53

Alsnog is Emery de coach die nogal raar met Ozil omgaat: basis, bank, wissel, tribune, basis + aanvoerder, tribune, etc.. Dat zijn gewoon rare beslissingen, waar het bestuur weinig mee te maken heeft in mijn ogen. Daarnaast denk ik wel degelijk dat Emery Ozil ook wil "wegpesten", gezien het feit dat zijn salaris een struikelblok is voor eventuele aankopen.

20 februari 2019 om 18:26

Mee eens ja. Is wel duidelijk Unai, Mesut niet mag idd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

1187 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren