‘Als Chelsea een tijdelijke oplossing zoekt, moeten ze het proberen bij Hiddink’

Woensdag, 20 februari 2019 om 09:53Chris Meijer

Na de betrekkelijk kansloze nederlagen tegen Manchester City (6-0) en Manchester United (0-2) staat de baan van Maurizio Sarri bij Chelsea op de tocht. De Italiaan kende een veelbelovende start als manager van the Blues, maar nog voor de winterstop ging het bergafwaarts met de resultaten. Chris Sutton oppert in zijn column in de Daily Mail Guus Hiddink als interim-manager, indien Sarri daadwerkelijk ontslagen wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door titaantje)

Ach daar hebben we roeptoeter Chris Sutton weer.. De menselijke variant op the Sun, conservatief en vooral heel kortzichtig met ongefundeerde meninkjes die lekker scoren bij mensen die enkel de titel lezen.

Laat Sarri toch met rust man! Bij Chelsea moeten wij eens leren om geduld te hebben en de manager te steunen. Niet alleen in het stadion maar juist ook op de transfermarkt!! Net zoals City deed bij Guardiola, Liverpool deed bij Klopp en Spurs voor Pochettino... We hebben nu al drie managers (Mourinho, Conte en Sarri) laten vallen voor deze incomplete, ongebalanceerde spelersgroep, het wordt tijd dat de bezem eens door de kleedkamer gaat!

20 februari 2019 om 10:42

Vooral de laatste vind ik van toepassing bijj Chelsea.
Het lijkt, met nadruk op lijkt, alsof de technisch directeur spelers haalt en daar de trainer mee op zadelt. Trainer kan wel aangeven waar hij naar opzoek is, wat hij nodig acht, maar de technisch directeur doet gewoon wat hem goed lijkt ipv zn trainer te ondersteunen.

Weet niet of mn beeld klopt?

Er wordt zoveel B-garnituur gehaald bij Chelsea voor teveel geld, ik blijf me erover verbazen.

20 februari 2019 om 11:12

Dat was vooral van toepassing op Mourinho en Conte, zij hadden te stellen met technisch directeur Emenalo.. Die man heeft miskopen gedaan als Djilobodji (een totaal nietszeggende Afrikaanse centrale verdediger), Baba Rahman, Matt Miazga, Remy, Falcao of Kenedy..

Nu leidt Marina Granovskaia de club op dat vlak, maar zij lijkt nog niet het netwerk te hebben. Zij is een geweldige en keiharde onderhandelaar, naar het schijnt, maar beschikt nog niet over het netwerk om ook echt een slag te slaan. Dat moet nog komen, maar als Abramovich haar vertrouwt dan zal ze heel competent zijn!

20 februari 2019 om 11:21

Al die spelers die jij noemt zijn vooral gehaald als opvulling van de selectie. Noem dan spelers als Morata, Barkley, Zappacosta, duurdere jongens die je m.i. niet naar de top helpen. Ook moet je niet vergeten dat Conte met veel van deze spelers anderhalf jaar geleden nog kampioen werd. Zo slecht kan het allemaal niet zijn.

20 februari 2019 om 11:38

conte werd kampioen ja, maar je moet dat toch zien als een enorm mazzeljaar waarin Chelsea niet europees speelde en ze dus echt zeeën van tijd hadden om zich elke week voor te bereiden op de wedstrijd van het weekend.

20 februari 2019 om 11:54

@ Youri

Dan doel ik inderdaad op het soort spelers die Nickjwz benoemt.
Kijk, iedereen wist/weet dat Baba, Kenedy en Miazga bedoelt waren als handelswaar, puur om geld mee te verdienen.

Maar zoals Morata, voor +- 80 gehaald. Zappacosta(wat ik echt aparte speler vind) voor 28 mil gehaald. +- 28 mil betaald voor Emerson. Pulicis(tuurlijk is nog afwachten hoe die t doet, maar is geen gevestigde naam) voor bijna 70 mil
David Luiz verkopen, om hem een jaar later weer terug te kopen. Bijna 40 mil voor Drinkwater. Bakayoko voor 45 miljoen.

Dat zijn echt kapitalen die ze door de plee hebben gespoeld.

Jij geeft aan dat ze keihard kan onderhandelen, dan lag ik me werkelijk waar dood dat ze zich zo in de luren heeft laten leggen met de aankoop pulicic voor 70 mil. Dortmund is in deze de keiharde onderhandelaar, waar zij gewoon genaaid is(terwijl ze t hoogstwaarschijnlijk niet lekker vond/vind).

20 februari 2019 om 10:58

" Laat Sarri toch met rust man! Bij Chelsea moeten wij eens leren om geduld te hebben en de manager te steunen. Niet alleen in het stadion maar juist ook op de transfermarkt!! Net zoals City deed bij Guardiola, Liverpool deed bij Klopp en Spurs voor Pochettino.."

Het verschil is echter wel dat Klopp, Guardiola en Pochettino bewezen topcoaches zijn i.t.t. Sarri. Sarri is gewoon een zwaar overschatte coach dat bij Napoli ver boven zichzelf uitsteeg. Sarri was voor z'n Napoli tijdperk slechts trainer van allerlei Serie B en Serie C clubs. Al 30 jaar lang. Waar trainer als Guardiola, Klopp en Pochettino wijzigen durven door te voeren als het moet, doet Sarri dat totaal niet. Hij blijft constant vast houden aan dezelfde spelers en wissels en constant de verkeerde opstellingen maakt door Jorginho als verdedigende middenvelder op te stellen i.p.v. Kante en Alonso op te stellen i.p.v. Emerson, terwijl Alonso week in week uit dramatisch is. Dan zwijg ik nog over het constante negeren van CHO en Christensen, terwijl David Luiz en Pedro/willian constant drama mogen zijn.

Verder presteerde Klopp en Guardiola veel beter in hun eerste jaar dan dat Sarri dat doet en zijn zij bewezen toptrainers in het verleden. Pochettino presteert ook top, zonder Ãâ¼berhaupt wat geld uit te geven.

Verder zeg je wel dat de selectie ongebalanceert is, maar dat is echt onzin. Als je met Zappacosta op rechtsback en Azpilicueta centraal achterin speelt, sta je al een stuk beter. Net als Kante dat gewoon op CVM hoort te spelen en Willian of Barkley op nummer 10. Als Chelsea zo speelt als hieronder, zijn ze al stuk beter en moeten ze gewoon met gemak in top 4 eindigen in de Premier League.

Kepa

Zappacosta - Azpilicueta - Christensen - Emerson

Kante - Kovacic

CHO - Willian - Hazard

Higuain.

20 februari 2019 om 11:07

Nu overschat jij Klopp ook wel een beetje.
Sarri is inderdaad langer bezig, maar Klopp was voor Dortmund ook niet echt de trainer die hij nu is. Soms heb je een beetje mazzel als trainer met de clubs die voorbij komen.
Zo ook Klopp en Sarri.
Sarri was namelijk met Empoli gepromoveerd en hield ze zelfs nog in de Serie A. Klopp degradeerde met Mainz en wist ze niet weer terug naar de Bundesliga te leiden.

Sarri kreeg vervolgens een eenjarig contract bij Napoli, wat voor zijn komst vijfde werd, en na zijn komst 2de, 3de en weer 3de.
Boven jezelf uitstijgen kan je wel 1 seizoen (zie Leicester), maar 3 seizoenen lang?
Nee, bij Napoli werkte het. Bij Chelsea nog niet.

Tuurlijk is Chelsea een stap hoger dan Napoli, maar dat is Liverpool tov Dortmund ook.

20 februari 2019 om 11:25

Deze opstelling zal misschien hartstikke leuk werken op FIFA, maar in werkelijkheid is Willian op 10 geen optie. Dat is geprobeerd en mislukt. Verder is die verdediging 1 grote grap en hoop ik maar dat je een geintje maakt...

20 februari 2019 om 16:06

Inderdaad wat Yoeri zegt Willian is geen 10. Ook op playstation speelt het voor geen meter met Willian op 10 .

Chelsea heeft een nieuwe creatieve speler nodig achter de spits, net zoals Liverpool. Een Nabil Fekir zou niet mistaan. Nu heb je een te statische middenveld.

20 februari 2019 om 11:04

Klopt, maar iemand moet hem wel duidelijk gaan maken, dat sommige keuzes echt niet kunnen. Zo hoort Kante een verdedigende rol te spelen en niet een aanvallende rol. Christensen hoort te spelen in plaats van Luiz. En Hudson-Odoi hoort ook kansen te krijgen en zeker als Pedro uit vorm is. Hopelijk trekken ze in de zomer van het geld van Hazard Koulibaly. En kopen ze trekt de baas van de club (beetje lastige naam🤣) ook de portemonnee voor Insigne, Telles en Isco. Met op het doel Kepa, in de verdediging Telles - Koulibaly - Christensen - Azpilicueta op het middenveld Isco - Kante - Jorginho en in de aanval Insigne - Higuain - Hudson Odoi. Hopelijk laat hij ook zoveel mogelijk jeugd doorstromen, want Chelsea heeft bizar veel talenten.

20 februari 2019 om 11:57

Als jij Sarri nog gaat verdedigen kan ik jou niet serieus nemen

20 februari 2019 om 15:36

ben zeker geen voorstander om steeds bij iedere tegenslag of slechte periode , de coach te ontslaan.

toch is het duidelijk dat na een eerder redelijke start , de tegenstanders de chelsea tactics snel door hadden en konden ontregelen. maar hier gaat het nog veel verder ... plots was de balans in het elftal totaal verdwenen en de zogenaamde spelmaker , Jorgingho, moest plots ook mee verdedigen en net daar ligt het probleem .

Jorgingho heeft enkel oog voor het offensieve en defensief heeft hij totaal geen enkele inbreng... Jorgingho wint geen duel en heeft dus geen interceptie, kan niet koppen en kan niet lopen....
het gevolg is dat heel het team langs alle kanten gepasseerd wordt en overal te laat komt, de flanken spelen als schimmen t.o.v voorheen en zijn zeer kwetsbaar en het belangrijkste argument is dat Kanté , 3 jaar na elkaar beste verdedigende centrale middenvelder, zijn plaats aan Jorgingho moest afstaan en zicht te pletter loopt op een positie die niet de zijne is ....

een coach die halsstarrig deze tactics en opstelling blijft handhaven , zonder enig zicht op beterschap , komt steeds in moeilijkheden ..... Sarri kan dit echt niet blijven verdedigen... doet hij dat wel , dan speelt er misschien een andere agenda bij hem !

ik was nog op the bridge 2 weken geleden, en toen was duidelijk merkbaar dat er beweging komt in the stands tgo Sarri ...ik ga nu zondag op Wembley nogmaals kijken alsook volgende woensdag tegen de spurs.....

Naar mijn gevoel is het geleden van toen Scolari trainer was dat een trainer zo slecht ligt bij de supporters.... Villas Boas was ook niet populair maar Scolari was echt uit de gratie van de supporters ( terecht voor mij )

Indien Sarri niet inziet dat het zo niet verder kan , zal ook hij kunnen beschikken, daar kan je van op aan .

Je kan er toch moeilijk van uitgaan dat Chelsea , zondag tegen City en woensdag tegen de spurs , plots terug spetterend gaan spelen met deze tactics en opstelling. Voor mij althans zijn die teams een stuk solieder dan het huidige chelsea .

Nogmaals.... het is echt onbegrijpelijk dat Sarri halsstarrig aan deze opstelling het vertrouwen blijft geven .

Als ze serieus iemand anders gaan zoeken, begint Chelsea wel echt lachwekkend te worden wat betreft trainers. Ik snap dat je Sarri nu geen verbeterd contract gaat geven, maar de beste man heeft nog geen seizoen afgemaakt. Gaan we nu iedereen na 6 maanden al ontslaan met alle ontslagpremies van dien?

Na het seizoen evalueren en duidelijke afspraken met hem afmaken. Jorginho is niet heilig, Kante hoort de cvm positie etc.
Hij is geen absolute topclub gewend, dus is even lastig maar uiteindelijk zal het goed komen.

20 februari 2019 om 12:39

Dus vanwege een ontslag premie van nog geen 5 miljoen moet je hem maar houden? Aanblijven van Sarri gaat je 110% zeker CL voetbal mislopen en dat gaat je veel meer geld kosten.

Er zijn gewoon te veel problemen onder Sarri en hij wil daar niks aan doen, is het helemaal kwijt. De verkeerde trainer de tijd geven gaat je niet helpen, weg met die man.

20 februari 2019 om 13:16

Waarom zou het nog geen 5 miljoen moeten kosten om een contract van nog 2,5 jaar af te kopen?
Voor zover ik weet, zou Sarri 6 miljoen per seizoen verdienen. Waarom zou Sarri akkoord gaan met een premie van 5 miljoen?

Dus als ze hem willen ontslaan, zullen ze een veelvoud moeten betalen van wat jij noemt. Tuurlijk is dat alsnog niet heel veel, maar ze hebben met Conte en Mourinho al genoeg betaald aan trainers..

20 februari 2019 om 13:47

Volgens verschillende media in Engeland zou Chelsea zo'n 5 miljoen pond moeten betalen bijeen ontslag, wat de laagste oprotpremie zou zijn sinds Abramovic.

20 februari 2019 om 15:56

Ik ben het met je eens Isco24. Chelsea mag zich best achter hun oren krabben met elke keer de trainerswissel. Altijd gaat het eerste goed en dan gaat het helemaal mis en dan bakken de trainers en niets van. Conte werd in zijn eerste seizoen kampioen. Tweede seizoen was het ineens een nietsnut en Sarri de uitvinder van het voetbal die Chelsea nodig had met zijn aanvallende. Dat ging goed tot het begin van het seizoen en nu kan hij er ook opeens niets meer van. De laatste seizoenen kunnen de trainers er opeens helemaal niets van bij Chelsea.

Misschien wordt het eens tijd dat het bestuur en trainers op een lijn zitten zoals bij City en Liverpool. Mede daardoor had Guardiola Chelsea ooit afgewezen. Elke top trainer die slim is gaat in de toekomst niet voor Chelsea tekenen zonder een aantal eisen zoals (volgens geruchten) Zidane dat heeft gedaan. Club en trainers moeten beiden een gelijke visie hebben.

Dat is wederom niet het geval.

Sarri blijkt teveel een one trick pony te zijn, die niet de flexibiliteit heeft om andere systemen dan "zijn systeem" toe te passen. Als je als trainer het inzicht mist om je beste speler op zijn beste positie te zetten, dan is er iets mis. Sarri lijkt mij een halsstarrige man, hij doet duidelijk niets met deze evidente kritiek die vanuit alle hoeken komt.

Ik ben het er wel mee eens dat de Chelsea selectie al twee jaar lang niet top presteert (of mss overschat is, als ze dat verwachte niveau niet halen), maar het spel en tactisch plan kan gewoon een stuk beter.

Daarnaast zijn de interviews van Sarri echt schandelijk, waar hij vaak afgeeft op zijn selectie, de mentaliteit van de spelers en hoe hij ze niet kan motiveren. Mss een goed moment om dan ook eens bij jezelf ten rade te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller111
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
É. MendyKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

108 fans
Coach, 75 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren